Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για συσκευές της Motorola

johner
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Kala re guys ti katigoria gia motorola lete edw exoun gemisei ena G-mail account 2.6 GB me programmata gia motorola plaka mou kanete??

Δεν μπορούμε να ανεβάσουμε "μη δωρεάν" προγράμματα.

http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png

Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν γίνεται να κάνω εγκατάσταση παιχνιδιών στο ν980 μέσω card reader (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.569525), αλλα και πως; Μπορεί να γίνει εγκατάσταση παιχνιδιών σε ένα slvr l7 μέσω του καλωδιου και με κάποιο πρόγραμμα όπως το mobile tools, αν ναι, πώς;

Ευχαριστώ.

Είχα βρει τον παρακάτω τρόπο για να περαστούν εφαρμογές Java στο V1050 με το usb καλώδιο και το πρόγραμμα "Mobile Phone Tools 4.04". Το θέμα είναι να είναι γνωστό σε ποιο σημείο στη μνήμη του κινητού βρίσκεται ο φάκελος KJava στον οποίο επιθυμούμε να περαστούν οι εφαρμογές. Δε γνωρίζω αν τα όσα περιγράφω εφαρμόζονται στα V980 και SLVR l7.

"1. Φόρτωμα του προγράμματος, μεταφορά στο "Multimedia Studio" και στο "File Transfer Studio".

2. Στο δεξιό χώρο που ονομάζεται "Mobile Phone" είσοδος στο φάκελο (folder) MMC(Removable) > mobile.

3. Πάτημα στο κουμπί που είναι στα αριστερά από το κόκκινο Χ στη σειρά με τα εικονίδια, στον δεξιό πάντα χώρο (Mobile Phone), το οποίο δημιουργεί νέους φακέλους (folders). Δημιουργείται ένας φάκελος τον οποίο και ονομάζουμε KJAVA. Το πρόγραμμα μπαίνει αυτόματα στο φάκελο KJAVA και όποια αρχεία περνάμε αντιγράφονται στο φάκελο αυτό.

Αν γυρίσουμε ένα επίπεδο πιο πάνω, στο φάκελο mobile, δε θα φαίνεται ότι υπάρχει ο φάκελος KJAVA, αλλά οι αντιγραφές θα έχουν πραγματοποιηθεί κανονικά."

και στο δικο μου v3 αντιμετωπιζω το προβλημα που προαναφερθηκε και δεν ειναι μονο μεταξυ βονταφον και 6270 αλλα προβλημα του κινητου .οταν το ανοιγοκλεινω ερχονται τα μυνηματα.

καμμια φορα ερχεται το μυνημα στα εισερχομενα χωρις ομως το κινητο να εχει χτυπησει!

αληθεια ποιο λογισμικο εχεις περασμενο?εγω το R374_G_0E.4079R

και το προβλημα παρουσιαστηκε οταν περασα το ελληνικο μενου γιατι το κινητο το ειχα παρει οσο καιρο ημουνα αγγλια.

Live2Di3 <FFvsSK>

UK burN 4 Me

Γιατί εμείς στα myfiles δεν έχουμε κατηγορία για Motorola?Ξέρω βέβαια ότι δεν κυκλοφορούν και πολλά προγράμματα για Motorola αλλά ένα p2kman/p2ktools ή έναν seem editor θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε.Μπορούμε να ζητήσουμε τη δημιουργία κατηγορίας Motorola?

Φυσικά και μπορεί να γίνει μια κατηγορία για Motorola στην ενότητα My Files. Αυτό που απαιτείται είναι καλή διάθεση και όρεξη για ... περιγραφή των συγκεκριμένων εφαρμογών. Rey_619, επειδή σε είδα να ενδιαφέρεσαι αρκετά για το συγκεκριμένο θέμα, μπορείς αρχικά να δημιουργήσεις μια λίστα με όλα τα freeware/shareware προγράμματα (μη εμπορικές εφαρμογές και εφαρμογές που επιτρέπεται η διανομή τους) και να τη δημοσιεύσεις εδώ. Στη συνέχεια είτε μου δίνεις links για να δω περί τίνος πρόκειται η καθεμία, είτε προχωράς εσύ στην περιγραφή τους. Θέλω μια σύντομη περιγραφή και μια «εκτεταμένη», καθώς και μια λίστα συμβατότητας για την καθεμία από αυτές. Το τελικό στάδιο θα είναι να ανανεώνω τα προγράμματα στη συγκεκριμένη ενότητα σύμφωνα πάντα με τις συμβουλές σου και με την προσθήκη των κατάλληλων credits. So simple :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προγράμματα p2k:

P2KMan:Πρόγραμμα που μας δίνει πρόσβαση στα αρχεία του κινητού μας και μας επιτρέπει να τα διαχειριστούμε.Πολύ χρήσιμο και για upload/download των seems.

P2kCommander v.3.2.6 :Πρόγραμμα που μας δίνει πρόσβαση στα αρχεία του κινητού μας και η ΚΥΡΙΑ ΧΡΗΣΗ του είναι το ''πέρασμα'' των skins στο κινητό μας.

P2KMenuEditor :Πρόγραμμα που μας επιτρέπει να διαχειριστούμε το μενού του κινητού μας.Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε το όνομα των μενού.

P2KTools v.0.7.1.9 :Πρόγραμμα που μας δίνει πρόσβαση στα αρχεία του κινητού μας.Μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ελέγξουμε διάφορες λειτουργίες ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να ακολουθήσουμε τη δύσκολη διαδικασία του seem editing.Ακόμα,μας επιτρέπει να ανεβάσουμε java αρχεία εύκολα και γρήγορα!

Προγράμματα τροποποίησης skin:

Skinner4Moto v.0.2.9 beta :Ο καλύτερος skin editor.Μας επιτρέπει να τροποποιήσουμε ό,τι skin θέλουμε,όπως θέλουμε.

Μotoskin:Πρόγραμμα που μας επιτρέπει να τροποποιήσουμε το .ski αρχείο του οποιουδήποτε skin.Μπορούμε,για παράδειγμα,να ''κρύψουμε'' την ημερομηνία,την ώρα ή το σήμα του παρόχου από την οθόνη του κινητού μας.

Διάφορα:

Motorola-Tool :Πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πολλές αλλαγές στο κινητό μας χωρίς να προβούμε στην πολύπλοκη διαδικασία του seem editing.πχ,να αποθηκεύονται τα μηνύματα στη συσκευή και όχι στην κάρτα sim.Έχει ζητηθεί πολλές φορές στο forum του V3.

Midway:Πρόγραμμα που επιτρέπει το ''ανέβασμα'' java εφαρμογών και παιχνιδιών στο motorola μας.Προυποθέτει όμως την ενεργοποίηση ''φορτωτή java'' στο κινητο μας.

SHXCoDec v.2.6.6 :Πρόγραμμα για την τροποποίηση αρχείων .shx.Μπορούμε να φτιάξουμε και να τροποποιήσουμε flashes,DRM icons,language packs κ.α

Προς το παρον,αυτα απο μενα.Αν βρω χρονο,θα προσθεσω πολλα περισσοτερα.Τα συγκεκριμένα προγράμματα τα έχω χρησιμοποιήσει εκατοντάδες φορές.Προορίζονται κυριώς για το RAZR V3 αλλα ειναι συμβατα με τα περισσοτερα p2k motorola τηλεφωνα.

Με το card reader, στο φάκελο του κινητού λογικά εμφανίζονται μόνο οι εικόνες, τα βίντεο και οι ήχοι...

Θα κάνεις "Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων" από το μενού "Εργαλεία" και θα σου βγάλει ένα φάκελο με όνομα "kjava" όπου θα βάλεις τα παιχνίδια...

Ο bomber τα έγραψε όλα πάρα πολύ ωραία!

Εγώ τα μόνο που θα προσθέσω είναι

Hex Editor XVI32:Ένας Hex Editor που σας επιτρέπει να κάνετε seem editing στα αρχεία seem του κινητού σας.Να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί καθώς αν κάνετε seem editing δεν καλύπτεστε από την εγγύηση της Motorola.Να κάνετε ΠΑΝΤΑ BACKUP τα seem αρχεία σας.Δείτε αυτόν το εύκολο tutorial για seem editing:http://xlr8.us/hofo/

Download http://www.handshake.de/user/chmaas/delphi/download/xvi32.zip

Jadmaker:Πρόγραμμα που δημιουργεί αρχεία .jad.Απαραίτητο εργαλείο προκειμένου να χρησιμοποιήσετε το Midway.Πάρα πολύ εύκολο στη χρήση.Απλά κάνετε drag and drop ένα αρχείο jar και αμέσως δημιουργείται το αρχείο jad

dBpowerAMP Music Converter:Πρόγραμμα που μετατρέπει αρχεία ήχου από την μία μορφή στην άλλη.Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε ένα αρχείο mp3 πάλι σε αρχείο mp3 με μικρότερο bitrate (μικρό bitrate > μικρό μέγεθος > μειωμένη ποιότητα στον ήχο) ή να το κάνετε μονοφωνικό και άλλα πολλά.Φτιάξτε τα mp3s σας έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ικανότητες του κινητού σας (μνήμη,ηχείο κλπ..)

Official σελίδα :http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm

Download Codecs:http://www.dbpoweramp.com/codec-central.htm

Το πρόγραμμα είναι trial για 30 μέρες αλλά μπορείτε να κατεβάσετε την version 10 που είναι free http://www.dbpoweramp.com/bin/dMC-r10.exe

ImTOO 3GP Video Converter v2.1:Πρόγραμμα που μετατρέπει αρχείο video σε μορφή 3gp και όχι μόνο.Φτιάξτε τα δικά σας video για το κινητό με την ποιότητα που θέλετε.το πρόγραμμα είναι shareware.

Official σελίδα:http://www.imtoo.com/3gp-video-converter.html

@MsK Όπου είχα link για απευθείας download τα έβαλα.Τα άλλα προγράμματα να στα στείλω στο mail?Επίσης θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε και απλά αρχεία txt που θα περιέχουν tutorial?

Υπάρχουν πολλά ακόμα προγράμματα που οι Motorola owners χρησιμοποιούν.Εδώ έβαλα μερικά που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση.Επόμένως βάλτε όλοι κάποιο πρόγραμμα αν έχετε υπ 'όψην.

http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png

• 2 weeks later...

Καταρχήν ευχαριστώ bomber21 και Rey_619 για τη συνεισφορά σας στη δημιουργία αυτής της «ενότητας» και την άμεση ανταπόκρισή σας. Εφόσον πλέον έχω τον απαιτούμενο χρόνο θα προχωρήσω μέσα στις επόμενες ημέρες στη δημιουργία των σχετικών φακέλων στο My Files και θα ανεβάσω τα αρχεία με τα απαραίτητα credits. Τα αρχεία που δεν είναι αποκλειστικά για Motorola κινητά θα είναι καλό να ανέβουν σε μια ξεχωριστή ενότητα, αφού θα ικανοποιήσουν και τα αιτήματα άλλων χρηστών.

Θα επανέλθω με λεπτομέρειες σύντομα. Τώρα, τα προγράμματα θα τα «πάρω» από τα direct links τους. Όσα δεν υπάρχουν μπορείτε να τα στείλετε με email - τη διεύθυνση μου θα την έχετε λογικά ήδη αφού σας έχει σταλεί με με PM. Όσον αφορά τα αρχεία «txt», ναι μπορούν να μπουν σε αυτήν τη μορφή, ωστόσο είναι δυνατή και η συμπερίληψή τους ως HTML στο My Files - όπως για παράδειγμα εδώ: http://www.myphone.gr/software/file-299.html -. Αυτό που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αναλυτικό κείμενο για να μην υπάρχουν απορίες και screenshots - εφόσον αυτό είναι δυνατό. :)

Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καταρχήν ευχαριστώ bomber21 και Rey_619 για τη συνεισφορά σας στη δημιουργία αυτής της «ενότητας» και την άμεση ανταπόκρισή σας. Εφόσον πλέον έχω τον απαιτούμενο χρόνο θα προχωρήσω μέσα στις επόμενες ημέρες στη δημιουργία των σχετικών φακέλων στο My Files και θα ανεβάσω τα αρχεία με τα απαραίτητα credits. Τα αρχεία που δεν είναι αποκλειστικά για Motorola κινητά θα είναι καλό να ανέβουν σε μια ξεχωριστή ενότητα, αφού θα ικανοποιήσουν και τα αιτήματα άλλων χρηστών.

Θα επανέλθω με λεπτομέρειες σύντομα. Τώρα, τα προγράμματα θα τα «πάρω» από τα direct links τους. Όσα δεν υπάρχουν μπορείτε να τα στείλετε με email - τη διεύθυνση μου θα την έχετε λογικά ήδη αφού σας έχει σταλεί με με PM. Όσον αφορά τα αρχεία «txt», ναι μπορούν να μπουν σε αυτήν τη μορφή, ωστόσο είναι δυνατή και η συμπερίληψή τους ως HTML στο My Files - όπως για παράδειγμα εδώ: http://www.myphone.gr/software/file-299.html -. Αυτό που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αναλυτικό κείμενο για να μην υπάρχουν απορίες και screenshots - εφόσον αυτό είναι δυνατό. :)

Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

Ωραια! :) Αναμενουμε λοιπον! :)

Οσον αφορα τα txt που ανεφερες,εχω πχ φτιαξει ενα tutorial (με screenshots) για εγκατασταση,διαγραφη κτλ java παιχνιδιων και εφαρμογων.Ισως να μπορουσε να μπει!

:)

Skins Manager:Εύκολο στη χρήση πρόγραμμα για να βάζουμε skins στο Motorola κινητό μας!

Motorola Explorer 0.93:ΝΕΟ Πρόγραμμα που μας επιτρέπει την πρόσβαση στα αρχεία του κινητού μας και τη διαχείριση αυτών!

Εγώ ρε παιδιά εγκαθιστώ τους οδηγούς P2K αλλά με το που συνδέω το κινητό με το καλώδιο στο PC χάνονται και δεν τους βρίσκει και το "P2kAutostart.exe" συνέχεια μου λέει "AT device Disconnected". Τώρα αν απενεργοποιήσω το "P2kAutostart.exe" και ξεσυνδέσω το κινητό και το ξανασυνδέσω από τη διαχείρηση συσκευών δείχνει ότι έχουν εγκατασταθεί μια χαρά οι οδηγοί. Με το που θα τρέξω όμως το πρόγραμμα μου βγάζει τους οδηγούς και δεν τους βρίσκει ούτε στο φάκελο που τους έχω (λέω οτι δεν βρήκε τίποτα). Αυτό συμβαίνει πάντα όταν πάω να τρέξω οποιοδήποτε πρόγραμμα που θέλει να "διαβάσει" το κινητό. Ξέρετε γιατί τι κάνει αυτό και μου έχει σπάσει τα νεύρα. Έχω το Motorola SLVR L7.

Καλησπέρα σε όλους.

Ξέρει κανείς να μου πει πως λειτουργεί ο mini Opera; Γιατί μου ζητάει να κάνω δοκιμαστική σύνδεση και στο τέλος βγάζει σφάλμα.

Εχω σύνδεση και κάρτα Cosmote και έχω ενεργοποιημένο το wap advanced (wap μέσω GPRS) και στα δύο αλλά και στις δύο περιπτώσεις βγάζει το ίδιο μήνυμα.

Δοκίμασα να συνδεθώ στο URL http://80.232.117.10:80 (η διεύθυνση που βγάζει ότι θα συνδεθεί δοκιμαστικά) μέσω του browser του κινητού και στην περίπτωση αυτή ζητάει όνομα χρήστη και κωδικό

Κάθε βοήθεια δεκτή

[sIGPIC][/sIGPIC]

To oprea απ' όσο γνωρίζω δεν είναι ένας wap browser αλλά κανονικός και χρειάζεται να έχεις ενεργοποιήσει το internet over gprs για να δουλέψει.

Ξέρεις πως μπορώ να το κάνω αυτό;

Γιατί όταν τηλεφώνησα στην Cosmote μου είπαν ότι internet over gprs είναι το wap advanced που έχω ήδη ενεργοποιημένο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ξέρεις πως μπορώ να το κάνω αυτό;

Γιατί όταν τηλεφώνησα στην Cosmote μου είπαν ότι internet over gprs είναι το wap advanced που έχω ήδη ενεργοποιημένο.

Έχει διαφορά το wap advanced (aka wap over gprs) από το internet over gprs, άλλη υπηρεσία.

Και όμως όταν ξανατηλεφώνησα στην Cosmote μου είπαν ότι μόνο αυτό προσφέρουν και όχι internet. Τι να πω δεν ξέρω. Αν ξέρεις κάποιον που να έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει internet ή τον mini opera με σύνδεση ή κάρτα Cosmote ας μας πει λεπτομέρειες
[sIGPIC][/sIGPIC]

Κατ' αρχάς χρειάζεσαι σύνδεση, εγώ το έχω ενεργοποιήσει είναι και στον τιμοκατάλογο http://www.cosmote.gr/cosmote/portlets/ForYou/pricelist.jsp?locale=el_GR&pricelistType=contractplan&breadcrumbTitle=null#jump7 "Υπηρεσίες Πρόσβασης Internet μέσω GPRS"

Για να μπορέσουνε να το καταλάβουνε θα τους πεις οτι θέλεις να μπαίνεις στο internet μέσω του κινητού σου από τον υπολογιστή σου με GPRS. Πάντως η χρέωση είναι πολύ υψηλή και δεν ξέρω εαν αξίζει τον κόπο και το κόστος.

Α, αυτό μου το έλεγαν αλλά όταν άκουγα για υπολογιστή θεωρούσα ότι κάτι άλλο εννοούσαν. Θα το κοιτάξω για τις χρεώσεις. Ίσως θα άξιζε περισσότερο να μπαίνω μέσω δικτύου 3G αλλά προς το παρόν dual USIM δεν υπάρχει. Ευχαριστώ πολύ pythagoras για τις πληροφορίες

Τελικά ενεργοποίησα και το wireless internet αλλά δεν γίνεται να μπαίνω από το κινητό γιατί δεν έχω smartphone. Έχω το Ε1070. Κρίμα βέβαια αλλά δεν πειράζει.

Οπότε ο opera μάλλον δε λειτουργεί στην Cosmote

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

Ok, με την τελευταία επίσημη version 42.0ER που προσέθεσε και video recording στο V3, λύθηκαν και πολλά προβλήματα - bugs του κινητού και όσα παρέμειναν, λύνονται με κάποια τρικ ή έστω λίγη υπομονή και παραπάνω κόπο. Το παρακάτω όμως, είναι και επικίνδυνο και λύση δεν έχει - διαπιστωμένα...Γι' αυτό και ο λόγος που παραθέτω όλα τα στοιχεία σε νέο thread...

Συγκεκριμένα, όταν οι επαφές είναι αποθηκευμένες στο τηλέφωνο και περιέχουν πολλαπλά πεδία -που σημειωτέον το κινητό βλακωδώς βλέπει κάθε πεδίο ώς ξεχωριστή καταχώρηση και του προσδίδει διαφορετικό αριθμό μνήμης- και μετά από επεξεργασία του τύπου αλλαγή τηλεφώνου, εικόνας κλπ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ή να χρειαστεί να την κάνεις 2 φορές για να περαστεί ή ακόμα χειρότερα να εξαφανιστεί το ένα από τα τρία π.χ τηλέφωνα της καταχώρησης, οπότε άντε ξανά επανεγγραφή και ακόμα χειρότερα απώλεια του αριθμού αν δεν είχες backup σε χαρτί ή στον υπολογιστή....

Κατά την γνώμη μου πρόκειται για το μοναδικό και πλέον επικίνδυνο bug - μειονέκτημα του κινητού που μπορεί και να αφήνει κάποιον αδιάφορο σε περίπτωση που όπως πολλοί εκεί έξω, δεν νοιάζεται για την δυνατότητα του τηλ. καταλόγου πολλών κινητών για καταχωρήσεις με πολλαπλά πεδία, photo caller ID κλπ. και χρησιμοποιεί την sim card, αλλά δε νομίζω να αποτελεί λύση το να γυρίσουμε 5 χρόνια πίσω καταργώντας όλες τις καινούργιες δυνατότητες των τηλεφώνων λόγω ανικανότητας ορισμένων να γράψουν ένα λειτουργικό software....

Το πρόβλημα μάλιστα είναι...διεθνώς διαπιστωμένο και παραθέτω σχετικό απόσπασμα από το αντίστοιχο thread:

"Ok now it's almost official! There's definately a bug in the phonebook system and my guess is that the problem is at the Flex level.

When I bought my cell phone I had the Flex version GSMV3xxT647SW11B firmware version R374_G_OE.42.07R_A and noticed that somehow some entries were starting to randomly disapear from the phone memory (the problem doesn't affect entries saved on SIM).

I've reported the problem to Motorola Canada who of course told me to try to do a Master Clear and Master reset to see if that would correct the situation. Of course it didn't!

So I went and Monster Packed my cell with firmware version 42.0ER and Flex SE8617MXXF1126. I redid all my mods from scratch and I still have the same problem (mind you when I discovered the issue my only modds were an installed MOTOX English/French language pack, the volume increase modd and some games).

It doesn't matter if the entries were originaly entered manually or through the Mobile phone software given with the Razr. I believe also that you don't necessarely need to have hundreds of entries to experience this issue.

I haven't found a sure way to reproduce the problem on comand but I've noticed that the more I fiddled around with the phonebook (create and assign categories of callers, change the Ringer ID for some categories, change ringer ID for some entries that are already assigned to categories, have alternate numbers for some entries with specific/or same ringtones and picture ID with/without voice record... ) and the worst the problem would turn out.

Try to do alot of NORMAL (read not modding related) customizing like I do and you'll see it for yourself! I'm only waiting to get my hand on somebody else Razr to confirm the existence of the problem."

Υπάρχει μόνο μια υποψία να έχει εξαλειφθεί στο τελευταίο 42.10R update - σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ακούσουμε εμπειρίες και άλλων μελών που θα πειραματιστούν στο θέμα με διάφορα firmware μήπως και βγάλουμε άκρη....:worry:

Sony logo.gif

• 2 weeks later...

Καλημέρα! Από χθες είμαι κάτοχος ενός V3 black.. αυτό που ήθελα να παραθέσω φίλε dbal είναι ότι βρήκα την λύση για το BUG του τηλεφωνικού καταλόγου! Λοιπόν αφού καταχωρίσουμε μια επαφή με πάνω από δυο αριθμούς πρώτα βλέπουμε εάν βγάζει τον κάθε αριθμό ξεχωριστά (παρά την αντίθετη ρύθμιση μας) η και καθόλου.. και με τα πηγαίνουμε πάνω στον αριθμό (οποίον θέλουμε) και πατάμε να ορύσσουμε πρωτεύων αριθμό, τότε μας εμφανίζει το σύνολο των αριθμών της επαφής και επιλέγουμε τον καθένα με την σειρά ως πρωτεύων και αφού γίνει αυτό σε όλους τους αριθμούς της επαφής θα εμφανισθεί η επαφή κανονικά! Μετά ξαναεπιλέγουμε τον πρωτεύων αριθμό της αρέσκειας μας και τελος…

--------------------

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για συσκευές της Motorola
  • The topic was pinned