Jump to content

MP3 players (τιμές, συγκρίσεις, εντυπώσεις και mini-FAQ)

teorizo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

sta grigora ena post apo to Apple Centre sti Regent Street tou Londinou:

To kainourio nano einai panemorfo.

Exei akrivos tin idia aisthisi pou afine kai to mini, stivari kataskevi syn tin polyteleia pou dinei i metaliki kataskevi.

O ixos tous opos kai tou protou nano.

Me liga logia, epanerxomai se proigoumeno post mou:

Etsi tha eprepe na itan to ipod nano eksarxis.

Pantos, i proti aisthisi pou afise to mini den prokeitai na ksanayparksei.

Prosopika to theoro o,ti pio omorfo kai klasato exei vgalei o typos me ta mila:)

Perissotera otan epistrepso sti Lyon opou tha mporo na serfaro san anthropos

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Να ξεκινήσω λέγοντας πως περίμενα πως και πως την εμφάνιση του Zune.

Όσο "τρώγονται" οι εταιρείες, τόσο φτηνότερα και καλύτερα gadgets απολαμβάνουμε εμείς.

Αλλά απογοητεύτηκα πλήρως. Τουλάχιστον με τα δικά μου κριτήρια, το Zune μου θυμίζει player διετίας. Σε specs, σε σχεδιασμό κυρίως.

Μάλιστα. Ένα τούβλο με 30GB σκληρό δίσκο, είναι η απάντηση.

Και ένας Media player που ακόμη ψάχνεται. Και μην ξεχνάμε βέβαια ότι τρέχει μόνο σε υπολογιστές με WinXP. Ούτε Mac, ούτε Win2000.

Οι προσωπικές μου ενστάσεις συνοψίζονται στα εξής:

- Δεν ξαναπαίρνω player με σκληρό δίσκο. Η μόνη περίπτωση να το σκεφτόμουν θα ήταν να μιλάγαμε για χωρητικότητες άνω των 120GB, σήμερα. Εκεί θα μιλούσαμε για άλλο concept. Που να έχει TV Out, να υποστηρίζει subs στα video κλπ.

- Η ανάλυση QVGA είναι πενιχρή για ένα μηχάνημα-τούβλο. Έχω βαρεθεί να βλέπω QVGA ανάλυση σε οθόνες, από τις προϊστορικές εποχές του πρώτου μου iPaq. Και το ipod video που είχα, που ήταν πολύ πιο κομψό από το Zune, δεν άξιζε για αναπαραγωγή video. Και αν σκεφτεί κανείς ότι το Zune έχει μεγαλύτερη διαγώνιο οθόνης, εύκολα συμπεραίνει ότι τα pixel δεν θα είναι τόσο "πυκνά" όσο του ipod. Η πιστότητα των χρωμάτων (όπου το ipod ήταν μάλλον μέτριο), μένει να φανεί για το Zune. Ειδάλλως, μάντολες.

- Το γραφικό περιβάλλον φάνηκε πιο φαντεζί και όμορφο από το ipod, εν πρώτης. Αλλά μένει να δούμε στην πράξη αν είναι το ίδιο λειτουργικό. Γιατί μετά από τις πρώτες geek μέρες, αυτό που τελικά θες είναι να βρίσκεις γρήγορα και διασθητικά το τραγούδι που θες να ακούσεις.

- Το wi-fi ήταν ένα μεγάλο θέλγητρο. Αλλά η κουτσουρεμένη/κλειδωμένη εφαμογή του, το κάνει μάλλον αδιάφορο. Εκτός αν τίποτα τσακάλια, φτιάξουν καμιά custom rom και το ξεκλειδώσουν.

- Σχεδιαστικά, στις φωτό, το βρίσκω από αδιάφορο έως άσχημο. Δηλαδή ρε π^%$ μου, εντάξει να κάνω συμβιβασμούς στην αισθητική. Όπως έκανα και με το laptop μου, που είναι ένα αδιάφορο gun metal ορθογώνιο κουτί. Αλλά τουλάχιστον έχω την ποιότητα και την αξιοπιστία της Asus. Και αυτό μέτρησε παραπάνω από το λευκό Sony που ζαχάρωνα. Παρόλα αυτά, δεν παύω ενίοτε να ξενερώνω που ένα μηχάνημα 1.800 Ευρώ, δεν φάνηκε να ασχολήθηκε κανείς από πλευράς design. Κλασσικό τζαπόνι, με αισθητική Datsun στα τέλη των 80's.

- Μεγάλη επιτυχία του Zune, βρίσκω τις χρωματικές επιλογές. Λευκό και μαύρο, που παραπέμπει στο ipod και φωνάζει ότι είναι ipod killer. Φωνάζει ως αντίγραφο δηλαδή.

Και το τρίτο χρώμα, που είναι η προσωπική πινελιά της MS (και δηλώνει διαφορετικότητα από τον σαρωτικό ανταγωνιστή της), είναι συγκλονιστικό βέβαια.

Φήμες λένε ότι μετά το καφέ, θα κυκλοφορήσουν και άλλες δύο ενδιαφέρουσες επιλογές. Ένα στο χρώμα του εμετού. Και ένα στο χρώμα της ιλαράς.

Για μένα ήταν πλήρης απογοήτευση. Η MS ήταν η μόνη εταιρεία που λόγω μεγέθους και σχεδόν ανεξάντλητου budget, μπορούσε να χτυπήσει το ipod και να δούμε πιο ενδιαφέροντα και ακόμη πιο οικονομικά προϊόντα.

Η Creative κλαταρε και ίσως περιοριστεί στην παραγωγή αξεσουάρ για τα ipod από ότι ακούγεται.

Η iRiver δεν πείθει.

Και η Sony με τις γνωστές εμμονές της, μοιάζει με πρώην αποικιοκράτη που δεν έχει καταλάβει ότι τον ξεπέρασαν οι εξελίξεις.

Δεν έχω κανένα κόλλημα εναντίον της MS. Προσωπικά, το βρίσκω μαγκιά που γιγάντωσε μια εταιρεία πιτσιρικάδων, σε παγκόσμιο κολοσσό.

Αλλά αναρωτιέμαι, πόσο αρνητικό ταλέντο θέλει, όταν έχεις σχεδόν άπειρο budget, ένα παγκόσμιο brand name, κανάλια διανομής σε όλο τον κόσμο, και τρελό publicity, να βγάλεις ένα προϊόν, που ούτε από τα χαρτιά δεν τσουλάει.

Απορίας άξιο.

L' enfer c' est les autres

To PlaysForSure και το Zune, πως να το πω... καμμία σχέση. Ο λόγος είναι απλός. H Microsoft μέχρι τώρα στηριζόταν στους 3ους κατασκευαστές (Creative κλπ) να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, και ζήταγε δικαιώματα για τη χρήση της τεχνολογίας. Επειδή είδε και απόειδε, τόσο επειδή οι περισσότερες τρίτες υλοποιήσεις ήταν αποτυχίες, όσο και γιατί ξέρει πολύ καλά και τη δική της ιστορία (βλ. Windows) όσο και το πάθημα της Apple παλιότερα (που της έγινε μάθημα), προφανώς αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να ελέγχει όλη τη διαδικασία.

Το PlaysForSure θα παραμείνει, αλλά θα είναι άλλη γραμμή παραγωγής (νομίζω ότι είναι και τελείως άλλο division κιόλας στην Microsoft).

Υπάρχει μια έκφραση που περιγράφει το τί έκανε η Microsoft στους licensees του DRM της αλλά δεν θα την πώ γιατί αντίκειται στους Ο.Π.Χ. :X :lol:

Κωλοτούμπα ολκής φυσικά, αφού είχαμε ακούσει τόσα για τη δυνατότητα επιλογής που θέλουν οι καταναλωτές κλπ. μας παρουσιάζει ένα θεόκλειστο μοντέλο.

Πάντως επειδή με creative, sandisk κλπ. δε γινόταν δουλειά, καλύτερα που μπαίνει η ίδια η MS στο παιχνίδι γιατί ο ανταγωνισμός χρειάζεται για να δούμε καλύτερες και φθηνότερες συσκευές. Η πτώση της τιμής του iPod 30GB δείχνει ότι ήδη κάτι γίνεται.

Πολύ κολλητηλίκι η MS με την Toshiba... Πρώτα το HD-DVD και τώρα το ZUNE. Ενδιαφέρον.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Κάπου είχα διαβάσει ότι η διαφορά μεταξύ Apple και Microsoft είναι ότι η 1η ποτέ δεν κάνει έρευνα ΠΡΙΝ σκεφτεί ένα προϊόν. Το σκέφτεται, το υλοποιεί ακριβώς όπως της αρέσει και όπως πιστεύει ότι θα πρέπει να είναι και το βγάζει στην αγορά. Μετά ακούει τις κριτικές και κάνει τις αλλαγές της. Αυτό βέβαια έχει οδηγήσει και σε συγκλονιστικές αποτυχίες (βλέπε Cube).

H MS από την άλλη στηρίζεται πολύ πολύ περισσότερο στα focus groups και τις έρευνες ΠΡΙΝ φτιάξει κάτι, με αποτέλεσμα να τα μπλέκει.

Αντίστοιχο παράδειγμα είναι η Nintendo σε σχέση με τη Sony (και τη MS λιγότερο). Γιατί πουλάει σαν τρελλό το DS (ιδίως το lite) και ακόμα περισσότερο τα παιχνίδια του (δλδ σε ποιόν να έλεγες για το Nintendogs και το BrainTest και να σου έλεγε ότι θα είναι τα blockbuster παιχνίδια); Γιατί σκέφτηκε η Nintendo: πόοοοοσοι άνθρωποι 18-35 υπάρχουν; Τόσοι. Τι κάνουν αυτοί; Παίζουν τα παιχνίδια του xbox και του PS2. Οι άλλοι πόσοι είναι; Περισσότεροι. Γιατί δεν παίζουν αυτοί παιχνίδια; Μήπως επειδή δεν τους αρέσουν τα παιχνίδια που μας λένε όσοι ρωτάμε ότι τους αρέσουν; Μήπως ρωτάμε τους λάθους ανθρώπους; Μήπως να μη ρωτάμε καν; Και δε ρώτησαν αλλά έφτιαξαν αυτό που τους άρεσε και το είδαν να πουλιέται σαν καυτό ψωμί. Και η συνέχεια θα είναι το wii.

Το ξέρω ότι η Toshiba φτιάχνει το Zune αλλά περίμενα να έχει

διαφορετικό UI.

Σήμερα έδωσα 44 ευρώ για να πάρω τα ακουστικά της Sennheiser τα MX 90 VC

http://www.pixmania.com.cy/cy/gr/263307/art/sennheiser/aeioooeeu-mx-90-vc-style.html και δεν το μετάνιωσα!

Καταπληκτική ποιότητα κατασκευής και απίστευτος ήχος!

Μοναδικά μπάσα και πρίμα ειδικά πρίμα φοβερά!

Ακόμη έχουν τέλεια εφαρμογή στα αυτιά και δεν κουράζουν τα αυτιά όπως

τα in-ear!

;)

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

A χαίρομαι για τα ακουστικά γιατί τα ζαχάρωνα κι εγώ αλλά ήθελα να ακούσω μια γνώμη. Βέβαια μετά από τόσες αποτυχίες με τα ακουστικά έχω πειστεί ότι μάλλον έχω προβληματικά αυτιά :)

Μια βοηθεια/αποψη plz παιδια....

λεω να παρω το CREATIVE Zen Vision:M 30 GB + ακουστικα SENNHEISER STYLE MX 90 VC

ειναι καλος συνδυασμος;;;με ενδιαφερει οπως και δηποτε το mp3 player να εχει ραδιοφωνο πανω...γι'αυτο το λογο εχω απορριψει και τα ipod...

επισης,υπαρχει ελληνικο καταστημα που να δινει το CREATIVE Zen Μ με δοσεις;;;εστω και εντοκες..

ευχαριστω προκαταβολικα...

Across the satellite beams Across the oceans or seas

To the lighthouse I could be I see some soldiers with guns

And they are killing for fun They are killing to entertain me

Διαστάσεις zune (Μήκος, Πλάτος, Πάχος) (30 Gb):

11.18 x 6.1 x 1.47 εκ., βάρος 159 γραμμάρια

Για σύγκριση:

iPod 30: 10.41 x 6.1 x 1.09 εκ, 136 γρ.

iPod 80: 10.41 x 6.1 x 1.40 εκ, 156 γρ.

(και εκτός σύγκρισης: nano 2nd generation: 8.8 x 4 x 0.66 εκ, 40 γρ.)

Zune, γρήγορα στο γυμναστήριο!!

Επίσης:

Τwo of the iPod’s top supporters were listed by SanDisk and Microsoft as development partners without having actually agreed to develop any accessories.

Microsoft caught off-guard by new iPod pricing

vgikan emesws plin safws times (gia ellada) gia to kainourgio ipod nano!

http://www.apple.com.gr/apple/hardware/ipodnano.html

ipod shuffle:79 ευρώ (+ΦΠΑ),

ipod nano:apo 150+fpa

ipod 5.5gen 30 giga: 279 ευρώ (προ ΦΠΑ),

Μια βοηθεια/αποψη plz παιδια....

λεω να παρω το CREATIVE Zen Vision:M 30 GB + ακουστικα SENNHEISER STYLE MX 90 VC

ειναι καλος συνδυασμος;;;με ενδιαφερει οπως και δηποτε το mp3 player να εχει ραδιοφωνο πανω...γι'αυτο το λογο εχω απορριψει και τα ipod...

επισης,υπαρχει ελληνικο καταστημα που να δινει το CREATIVE Zen Μ με δοσεις;;;εστω και εντοκες..

ευχαριστω προκαταβολικα...[/quote

to vision m το εχει το multirama και τα sennheiser τα εχει ο νακκας και ειναι πολυ καλα.αν καταληξεις στο creative μολις το παρεις εγκατεστησε το αμερικανικο firmware για να μην εχεις τον περιορισμο εντασης

to creative apoti xerw einai poli kalo giati ipostirizei polous tipous arxeiwn(avi etc) kai genika exw akousei poli kala logia.to mono provlima einai oti einai ligo pio xodro apo to ipod....

thanx...καμια αλλη προταση ειδικα για Mp3 players με ραδιοφωνο;;;

το minimum να εχουν 6-8 gb χωρο....

ακουστικα SENNHEISER εχω καταληξει εδω και ημερες γιατι διαβασα πολυ καλες κριτικες και εδω στο myphone και σε αλλα sites.....για τον Player εχω προβλημα...

Across the satellite beams Across the oceans or seas

To the lighthouse I could be I see some soldiers with guns

And they are killing for fun They are killing to entertain me

vgikan emesws plin safws times (gia ellada) gia to kainourgio ipod nano!

http://www.apple.com.gr/apple/hardware/ipodnano.html

ipod shuffle:79 ευρώ (+ΦΠΑ),

ipod nano:apo 150+fpa

ipod 5.5gen 30 giga: 279 ευρώ (προ ΦΠΑ),

Μάλιστα. Δηλαδή οι τιμές των Ευρωπαϊκών AppleStores (συμπεριλαμβανομένου και του δικού τους ΦΠΑ) + το δικό μας ΦΠΑ. Ωραία...

Να΄ναι καλά τα online stores του εξωτερικού που στέλνουν στην Ελλάδα φθηνότερα, ακόμα και αν υπολογίσεις τα μεταφορικά.

Μάλιστα. Δηλαδή οι τιμές των Ευρωπαϊκών AppleStores (συμπεριλαμβανομένου και του δικού τους ΦΠΑ) + το δικό μας ΦΠΑ. Ωραία...

Να΄ναι καλά τα online stores του εξωτερικού που στέλνουν στην Ελλάδα φθηνότερα, ακόμα και αν υπολογίσεις τα μεταφορικά.

stereo, μπορείς να μας δώσεις τα φώτα σου?

Ποιά online stores?

Αργούν να έρθουν?

Από αμερική ή από ευρώπη?

stereo, μπορείς να μας δώσεις τα φώτα σου?

Ποιά online stores?

Αργούν να έρθουν?

Από αμερική ή από ευρώπη?

Αμερική το ρισκάρεις να στο κρατήσουν στο τελωνείο και να σου έρθει ο κούκος αηδόνι. Είδα ότι στο skroutz εμφανίζονται ήδη. Στο Cyberport.de (που τα έχει ετοιμοπαράδοτα, είναι στα γερμανικά και δεν δέχεται κάρτες αλλά μόνο μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό), κοστίζει 170 το 2άρι πχ. Αν πάρεις 1. Αν βρείς άλλον έναν που να θέλει και πάρεις 2, τότε κάνει 155 Ε το ένα (μοιράζεστε τα ταχυδρομικά και τότε ισχύει και το κουπόνι της έκπτωσης που έχει). Λίγο ψάξιμο χρειάζεται μόνο.

Άσε που μπορεί όταν εμφανιστούν εδώ να έχουμε πάλι τα περσινά φαινόμενα με τις πολύ φθηνότερες τιμές.

A χαίρομαι για τα ακουστικά γιατί τα ζαχάρωνα κι εγώ αλλά ήθελα να ακούσω μια γνώμη. Βέβαια μετά από τόσες αποτυχίες με τα ακουστικά έχω πειστεί ότι μάλλον έχω προβληματικά αυτιά :)

Βασικά το ένα αυτί μου είναι διαφορετικό από το άλλο και έχω βάλει άλλο

πάνω ''μαξιλαράκι'' στο ένα αυτί και άλλο στο άλλο.

Έχει πολλές δυνατότητες για παραμετροποίηση 2 διαφορετικά λαστιχάκια

για το ακουστικό και 3 διαφορετικά λαστιχάκια για τα πάνω που μπαίνουν

στο αυτί.

Στην αρχή με πονούσαν γιατί:

1) Τα έβαζα λάθος και

2) Δεν είχα βάλει τα λαστιχάκια που εφάρμοζαν σωστά στο αυτί μου.

Έτσι λοιπόν έκανα μερικές δοκιμές και βουαλά πολύ άνετα και με υπέροχο

ήχος.

:)

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Πιστεύω μέσα στην εβδομάδα. Το Amazon και το Cyberport.de μερικά τα έχουν ήδη και για τα άλλα λένε σε 3 ημέρες, το Cancom λέει 3-7, λογικά θα κάνανε (λέω εγώ) τις παραγγελίες τους την Τετάρτη Πέμπτη οπότε μέχρι να τα πάρουν κλπ, ε μέσα στην εβδομάδα. Για Ελλάδα δεν το βλέπω πριν τον Οκτώβρη, αν και θυμηθείτε ότι το nano πέρσι ο Παπασωτηρίου το έφερε μέσα σε 2 εβδομάδες από την παρουσίασή του και η Rainbow μετά από δύο σχεδόν μήνες!

Μπαταρία Zune: με το wireless τελείως κλειστό: 12 ώρες μουσική, 3.5 video. Με το wireless ανοικτό δεν ανακοίνωσαν.

Επίσημες τιμές iPods (με/χωρίς ΦΠΑ, σε Ευρώ):

2 Giga: 177 (149)

4 Giga: 226 (190)

8 Giga: 280 (235)

30 Giga: 332 (279)

80 Giga: 434 (365)

Shuffle: 94 (79)