Jump to content

MP3 players (τιμές, συγκρίσεις, εντυπώσεις και mini-FAQ)

teorizo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ναι, από πλαίσιο. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή φεύγω αθήνα το πρωί θα θελα να το γεμίσω και να το πάρω μαζί μου. Επειδή το βαλα να φορτίσει το μεσημέρι πρέπει να το αφήσω λιγότερο, γιατί δεν παίζει να ξυπνήσω για να το βγάλω...Λες να κάνω μαλ...α?

A, και αυτό το πράγμα δεν μπορεί να κλείσει όταν το φορτίζεις? Το δικό μου δεν κλείνει! Και επίσης η οθόνη είναι συνέχεια αναμένη! Τι τρελές τεχνολογίες είναι αυτές? :down:

Κοίτα αυτό το κάνει μόνο όταν το φορτίζεις από την πρίζα.. Για να κλείσει η οθόνη βάλε το στην αναπαραγωγή μουσικής (χωρίς να παίζει ε!!) και θα κλείσει.. Τώρα τι να σου πω, αν θες να το αφήσεις λιγότερο δεν νομίζω να πάθει κάτι αλλά γιατί δεν βάζεις ένα alarm και να σηκωθείς ή ακόμη καλύτερα να το βγάλεις το πρωί!

مفاجأة

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά πάνω στο 4ωρο μου δειξε οτι φορτισε. ΘΑ το ζορίσω ως το 10ωρο και ότι θέλει ας γίνει:D

Πως σου φάνηκε?? Έμεινες ευχαριστημένος τελικά με τα όσα έχεις δει ως τώρα?

مفاجأة

Πως σου φάνηκε?? Έμεινες ευχαριστημένος τελικά με τα όσα έχεις δει ως τώρα?

Σε γενικές γραμμές έχω να παρατηρήσω τα εξής:

α) Ικανοποιητική αλλά όχι τρομερή ποιότητα ήχου του ραδιοφώνου και του mp3 player. Πχ το 6500s μου έχει καλύτερο σήμα και ποιότητα ήχου στο ραδιόφωνο.

β) Μεγάλη ένταση (Πρέπει να είσαι κουφός για να το βάλεις στο τέρμα..)

γ)Καλούτσικη ποιότητα κατασκευής, με μόνο μελανό σημείο το κουμπί περιήγησης δε σου δίνει καθόλου μα καθόλου την εντύπωση ότι θα είναι στη θέση του μετά από καιρό χρήσης...Επίσης θα προτιμούσα σταυρό, μου φαίνεται πιο άμεσο και πρακτικό. Παρ'όλο που ο χειρισμός είναι αρκετά άμεσος, το περιβάλλον του είναι απαρχαιωμένο, με μειωμένη δυνατότητα επιστροφής (αφού δεν υπάρχει dedicated πλήκτρο back) από τα μενού.

δ) Καλά η ποιότητα και ανάλυση της οθόνης είναι για τα μπάζα, αλλά αυτό δε το θεωρώ μειονέκτημα για τα λεφτά της.

ε) Μου θέλετε και RDS! :lol:

στ) Η ηχογράφηση φωνής και ραδιοφώνου χωρίς να είναι "ADVANCED" όπως λέει στη συσκευασία, δουλεύει μια χαρά.

Γενικα πάντως φαίνεται να είναι αρκετά καλό value for money, (59 ευρά πλήρωσα) μέχρι αποδε'ιξεως του εναντίου :lol:

Σε γενικές γραμμές έχω να παρατηρήσω τα εξής:

α) Ικανοποιητική αλλά όχι τρομερή ποιότητα ήχου του ραδιοφώνου και του mp3 player. Πχ το 6500s μου έχει καλύτερο σήμα και ποιότητα ήχου στο ραδιόφωνο.

β) Μεγάλη ένταση (Πρέπει να είσαι κουφός για να το βάλεις στο τέρμα..)

γ)Καλούτσικη ποιότητα κατασκευής, με μόνο μελανό σημείο το κουμπί περιήγησης δε σου δίνει καθόλου μα καθόλου την εντύπωση ότι θα είναι στη θέση του μετά από καιρό χρήσης...Επίσης θα προτιμούσα σταυρό, μου φαίνεται πιο άμεσο και πρακτικό. Παρ'όλο που ο χειρισμός είναι αρκετά άμεσος, το περιβάλλον του είναι απαρχαιωμένο, με μειωμένη δυνατότητα επιστροφής (αφού δεν υπάρχει dedicated πλήκτρο back) από τα μενού. Πχ, είσαι στο ραδιόφωνο και θέλεις να σώσεις ένα σταθμό στη μνήμη. Μπαίνεις στο μενού της μνήμης. Από εκεί THERE IS NO TURNING BACK! Αν μετανιώσεις και δε θέλεις τελικά να σώσεις το σταθμό, πρέπει να σώσεις πάνω στα σωσμένα γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να φύγεις από εκεί.

δ) Η οθόνη της συσκευής ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ κατα την αναπαραγωγή! :blink: Έτσι είναι φυσικό να μειώνεται ο χρόνος ζωής της μπαταρίας και η ζωή της οθόνης !

ε) Καλά η ποιότητα και ανάλυση της οθόνης είναι για τα μπάζα, αλλά αυτό δε το θεωρώ μειονέκτημα για τα λεφτά της.

στ) Μου θέλετε και RDS! :lol:

ζ) Η ηχογράφηση φωνής και ραδιοφώνου χωρίς να είναι "ADVANCED" όπως λέει στη συσκευασία, δουλεύει μια χαρά.

Γενικα πάντως φαίνεται να είναι αρκετά καλό value for money, (59 ευρά πλήρωσα) μέχρι αποδε'ιξεως του εναντίου :lol:

Η οθόνη δεν σβήνει ούτε άμα κλειδώσεις τα πλήκτρα?(λίγο μετά το κλείδωμα εννοώ).

Για τα λεφτά του πάντως μια χαρά μου ακούγεται!!!Άκου μόνο 59 ευρώ!!

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Κάνεις λάθος. Σβήνει...

Πας στις ρυθμίσεις -->προφύλαξη οθόνης --> επιλέγεις τον χρόνο στον οποίο θέλεις να κλείνει --> μαύρη οθόνη

και είσαι οκ!

مفاجأة

Κάνεις λάθος. Σβήνει...

Πας στις ρυθμίσεις -->προφύλαξη οθόνης --> επιλέγεις τον χρόνο στον οποίο θέλεις να κλείνει --> μαύρη οθόνη

και είσαι οκ!

Σωστός. Ε καλά, 2 μέρες το είχα, που να φανταστώ ότι δε θα ήταν προεπιλεγμένη μια τέτοια ρύθμιση :p

Πάντως από τότε που το πήρα αναγκάστηκα να το κάνω 4 φορές reset γιατί όταν έφτανα στο κάτω άκρο των σταθμών του ραδιοφώνου ο δείκτης κολλούσε και δεν αποκρινόταν κανένα πλήκτρο...

Θέλω να βρω ένα καλό mp3 με κρυστάλλινο ήχο. Να ακούς ροκ κομματάκια και να πετάς. Νομίζω πως σε αυτό συμβάλλουν και καλά ακουστικά. Θέλω να ακούσω προτάσεις γιατί δεν έχω ασχοληθεί πολύ με αυτές τις συσκευές και δεν ξέρω τι παίζει. Ε και να είναι σχετικά φτηνές όχι σαν τα αίσχη που ζητάνε για τα ipod, κάτι τιμές λες και αγοράζεις χρυσάφι..:mad:

Βασικά καλό στερεοφωνικό ήχο.

Προαιρετικά:

-ραδιόφωνο

-επέκταση μνήμης

Αυτά...:)

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Samsung Galaxy Note 9 Stock Android 10

Θέλω να βρω ένα καλό mp3 με κρυστάλλινο ήχο. Να ακούς ροκ κομματάκια και να πετάς. Νομίζω πως σε αυτό συμβάλλουν και καλά ακουστικά. Θέλω να ακούσω προτάσεις γιατί δεν έχω ασχοληθεί πολύ με αυτές τις συσκευές και δεν ξέρω τι παίζει. Ε και να είναι σχετικά φτηνές όχι σαν τα αίσχη που ζητάνε για τα ipod, κάτι τιμές λες και αγοράζεις χρυσάφι..:mad:

Προαιρετικά:

-ραδιόφωνο

-επέκταση μνήμης

Αφού σε ενδιαφέρει η βέλτιστη πιστότητα ήχου σου προτείνω να κοιτάξεις σαν πρώτη επιλογή Creative και έπειτα Sony.

π.χ αυτό στα 4gb με επέκταση μνήμης και ραδιόφωνο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977611&product=1015982

και αυτά για ακουστικά (για αρχή) http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_eng.nsf/root/500830

ή αν προτιμάς κάτι που δεν μπαίνει μέσα στο αυτί σου τα Sennheiser PX-100.

Προαιρετικά:

-ραδιόφωνο

-επέκταση μνήμης

Cowon D2.

Λένε οτι ο ήχος και η έντασή του δεν πιάνονται.

Μειονέκτημα για μένα η οθόνη αφής και η τιμή του.

Αφού σε ενδιαφέρει η βέλτιστη πιστότητα ήχου σου προτείνω να κοιτάξεις σαν πρώτη επιλογή Creative και έπειτα Sony.

π.χ αυτό στα 4gb με επέκταση μνήμης και ραδιόφωνο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977611&product=1015982

και αυτά για ακουστικά (για αρχή) http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_eng.nsf/root/500830

ή αν προτιμάς κάτι που δεν μπαίνει μέσα στο αυτί σου τα Sennheiser PX-100.

Φίλε μου αν σου πω ότι αυτό λιμπιζόμουν. Η Sony σε τι έρχεται πρώτη μετά σε mp3, αν αυτό δεν είναι ο ήχος? Αν και η creative πιθανόν να έχει καλά ακουστικά. Αν δε με ικανοποιήσουν θα δω τα sennheiser. Ευχαριστώ.

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Φίλε μου αν σου πω ότι αυτό λιμπιζόμουν. Η Sony σε τι έρχεται πρώτη μετά σε mp3, αν αυτό δεν είναι ο ήχος? Ευχαριστώ αν και η creative πιθανόν να έχει καλά ακουστικά. Αν δε με ικανοποιήσουν θα δω τα sennheiser

Όλα τα ακουστικά που έχουν στο πακέτο τα mp3 δεν λένε και πάρα πολλά, σε σχέση πάντα με ένα ζευγάρι sennheiser;)

Εν τω μεταξύ, το zen το συνιστώ ανεπιφύλακτα, τα σπάει και σε ποιότητα ήχου και σε εξοπλισμό

Προαιρετικά:

-ραδιόφωνο

-επέκταση μνήμης

Cowon D2

Πάρτο και θα με θυμάσαι

Cowon D2

Πάρτο και θα με θυμάσαι

Δεν την έχω ακούσει αυτή τη συσκευή. Ποια εταιρία την κατασκευάζει? Στην Ελλάδα κυκλοφορεί???:blink:

Αν και πάλι να σου πω πως μετά από σκέψη αποφάσισα πως δε θέλω συσκευή με οθόνη αφής. Και αν κάτι δεν το ξέρω δεν το εμπιστέυομαι εύκολα.

Τώρα μερικές ερωτήσεις για να μπορέσω να κάνω συγκρίσεις μόνος μου. Πώς κοιτάμε την ποιότητα του ήχου απ' τα mW, ta kbps, ta Hz, ta db? Πείτε μου αυτά τα βασικά? Το creative που μου πρότεινε ο dbekia πόσα mW είναι?

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Δεν την έχω ακούσει αυτή τη συσκευή. Ποια εταιρία την κατασκευάζει? Στην Ελλάδα κυκλοφορεί???:blink:

Αν και πάλι να σου πω πως μετά από σκέψη αποφάσισα πως δε θέλω συσκευή με οθόνη αφής. Και αν κάτι δεν το ξέρω δεν το εμπιστέυομαι εύκολα.

Τώρα μερικές ερωτήσεις για να μπορέσω να κάνω συγκρίσεις μόνος μου. Πώς κοιτάμε την ποιότητα του ήχου απ' τα mW, ta kbps, ta Hz, ta db? Πείτε μου αυτά τα βασικά? Το creative που μου πρότεινε ο dbekia πόσα mW είναι?

Όντως, η οθόνη αφής δεν είναι πρακτική για mp3 player,

αν θέλεις κρυστάλλινο ήχο πάρε το Sony S618 8GB με ράδιο ή το πιο καινούργιο A828 στα 4,8,16 GB πραγματικά έχει απίστευτ ήχο όλη η σειρα.

http://www.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=NWZ-A828&site=odw_el_GR&imageType=Main&category=NWS+A+Series

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

http://www.cowonglobal.com/

αν δεν θελεις οθόνη αφής παρε το f2 που έχω εγώ.

Πιστεύω οτι είναι οτι καλύτερο (έχω περάσει απο creative, philps, inovix κα) και δεν το συγκρίνω ούτε για πλάκα.

είναι βέβαια πιο ακριβό αλλα ότι πληρώνεις παίρνεις

Επειδή απο όσο έχω καταλάβει αγνοείς βασικά πράγματα για τον ήχο (δεν είναι καθόλου κακό ούτε βέβαια και σπάνιο) θα σου πω το εξής και πίστεψέ με επειδή λόγω σχολής γνωρίζω αρκετά Ο ΗΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ και ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ και Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Οπότε αφού δε ξέρεις κιόλας αρκετά μη περιμένεις να καταλάβεις αρκετά με το να συγκρίνεις κάποια νούμερα ...

Για να καταλάβεις και να συγκρίνεις το μόνο που μπορείς να κάνεις ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ είναι να ακούσεις στις υποψήφιες συσκευές mp3 που σε ενδιαφέρουν το ίδιο τραγούδι (με όσο γίνεται χαμηλότερη απολεστική συμπίεση = περισσότερα kbps. ΙΔΑΝΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ audio extraction ΑΠΟ ΤΟ CD σε αρχείο wav) με ένα ζευγάρι πολύ καλά (επαγγελματικά studio monitor) ακουστικά.

Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις σύγκριση και να βγάλεις συμπέρασμα για τον ευατό σου ...

Τώρα τα db (decibel) που αναφέρεις είναι λογαριθμική μονάδα μέτρησης που μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται και για τη μέτρηση του λόγου signal/noise που σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερος ο λόγος αυτός τόσο μεγαλύτερο το πλάτος του οφέλιμου ηχητικού σήματος απο το πλάτος του θορύβου ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ.

Τα mW (mili Watt) είναι μονάδα μέτρησης της ισχύος του ενισχυτή της συσκευής mp3.

Τα Hz (hertz) είναι μονάδα μέτρησης της συχνότητας (κάθε ήχος έχει μια συγκεκριμένη συχνότητα).

Όλα αυτά πολύ επιγραμματικά και ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΟΣ FORUM ιδιαίτερα σε κάποιον που δε ξέρει πολλά.

Μην ασχολείσαι πολύ όμως με αυτά γιατί τις δοκιμές που ζητάς τις έχουν κάνει άλλοι για σένα που είναι ειδικοί και διαθέτουν εξειδικευμένο εξοπλισμό ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΠΡΩΤΕΣ ΣΕ ΗΧΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ - ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ η Creative και η Sony.

... γενικά τα εργαστηριακά test που πραγματοποιούνται για την ηχητική πιστότητα και απόδοση μετράνε τους εξής παράγοντες:

Ευαισθησία (sensitivity db s/n ratio)

Συχνοτική απόκριση (Frequency response)

Επίπεδο θορύβου (db Noise level)

Δυναμικό συχνοτικό εύρος (Dynamic range)

THD

IMD + Noise

Stereo crosstalk

και με κριτήριο τα παραπάνω σχεδόν πάντα πρώτη βγαίνει η Creative και μετά η Sony...

Κάθε μοντέλο βέβαια δεν είναι ίδιο αλλά μιλάω για τη γενική εικόνα.

π.χ πρόβλημα παρουσιάζει το νέο iPod classic και συγκεκριμένα σύμφωνα με έγκειρα site (wikipedia κ.τ.λ):

"According to certain tests performed both by hearing and through computer analysis of the sound, the 6th Generation iPod classic lacks sound quality in the mid range, and produces less spatial information (i.e. stereo sound plays 'inside your head' instead of 'outside') due to higher impulse in the treble, when compared with the 5th generation iPod video. Apple has not commented on this problem yet."

dbekia σε ευχαριστώ πολύ. Αυτά που μου είπες μου είναι αρκετά. Μπορεί να το ψάξω το θέμα γιατί με ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή για το μόνο που μπορώ να σου μιλήσω, σχετικά με τον ήχο, είναι το φαινόμενο Doppler ;) lol

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

dbekia σε ευχαριστώ πολύ. Αυτά που μου είπες μου είναι αρκετά. Μπορεί να το ψάξω το θέμα γιατί με ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή για το μόνο που μπορώ να σου μιλήσω, σχετικά με τον ήχο, είναι το φαινόμενο Doppler ;) lol

κωνσταντίνε αν δεν ακούσεις να συγκρίνεις μόνος σου μην αγοράσεις τίποτα

dbekia φαίνεσαι ψαγμένος, κανε τον κόπο και δοκιμασε ένα iaudio εχει στο kosmos ενα καταστημα που έχει όλη τη σειρά.

Πιστευω οτι θα αλλάξεις γνώμη

πάντα φιλικα

κωνσταντίνε αν δεν ακούσεις να συγκρίνεις μόνος σου μην αγοράσεις τίποτα

dbekia φαίνεσαι ψαγμένος, κανε τον κόπο και δοκιμασε ένα iaudio εχει στο kosmos ενα καταστημα που έχει όλη τη σειρά.

Πιστευω οτι θα αλλάξεις γνώμη

πάντα φιλικα

...

Για να καταλάβεις και να συγκρίνεις το μόνο που μπορείς να κάνεις ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ είναι να ακούσεις στις υποψήφιες συσκευές mp3 που σε ενδιαφέρουν το ίδιο τραγούδι ... με ένα ζευγάρι πολύ καλά ... ακουστικά.

Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις σύγκριση και να βγάλεις συμπέρασμα για τον ευατό σου ...

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΠΡΩΤΕΣ ΣΕ ΗΧΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ - ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ η Creative και η Sony.

Όπως διαβάζεις παραπάνω τονίζω το "...ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.." και πάντα έχοντας στο μυαλό μου ποιά είναι τα μοντέλα και οι εταιρίες που έχουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και αυτό για ένα και μόνο λόγο ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ. Υπάρχουν εκατοντάδες μοντέλα όλων των γνωστών εταιριών στην αγορά ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ - TEST.

Τα iAudio τα έχω ακούσει και όντως έχουν καλή απόδοση ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ) ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ αλλά ούτε υπάρχει πουθενά και η δυνατότητα να φορτώσει κάποιος συγκεκριμένα τραγούδια (που τα ξέρει πολύ καλά και ξέρει και πως προτιμά-πρέπει να ακούγονται) σε όλα τα mp3 player ενός καταστήματος για να κάνει τη σύγκριση με βάση τα ίδια τραγούδια ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ (συμπιεσμένα ή μη). Με άλλα λόγια ΣΠΑΝΙΑ θα ακούσει κάποιος σε ένα κατάστημα 1 ή 2 τραγούδια σε κάποιο συγκεκριμένο mp3 και θα πεί "ΑΙΣΧΟΣ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ" στη πλειοψηφία των περιπτώσεων σε όλα θα πεί "ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ". Αυτό όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν αποτελεί συγκριτικό συμπέρασμα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η αντίληψη και η εμπειρία που θα αποκομίσεις ακούγοντας μουσική επηρεάζεται απο πάρα πολλούς παράγοντες όπως ποιότητα αναπαραγώμενου περιεχομένου, συνθήκες θορύβου περιβάλλοντος χώρου, ποιότητα χρησιμοποιούμενων ακουστικών, εσωτερική αντίσταση των ακουστικών αυτών (πολλά mp3 player δείχνουν να αποδίδουν καλύτερα ή χειρότερα σε σχέση με άλλα, σε διαφορετικές εσωτερικές αντιστάσεις που κυμαίνονται απο 16 Οhm έως και 120+ Οhm ακριβώς επειδή στο καθένα στο στάδιο της σχεδιάσης του κυκλώματος έχει γίνει διαφορετική προσαρμογή φορτίου).

Όλοι αυτοί οι παράγοντες όπως καταλαβαίνεις ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗ - ΠΕΛΑΤΗ σε ένα ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ όπως είναι όλα τα καταστήματα. ΑΝ τα είχαμε όλα σπίτι μας και ΑΝ είχαμε και έναν ΙΚΑΝΟ αριθμό ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ακουστικών θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες αντικειμενικές (για εμάς, άρα στην ΟΥΣΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ αλλά τουλάχιστον ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΕΣ) συγκρίσεις.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ο κάθε ακροατής αντιλαμβάνεται και απολαμβάνει εντελώς διαφορετικά κάθε ηχητική συχνότητα με αποτέλεσμα π.χ

- άλλοι να θεωρούν καλύτερη, πιο πιστή και πιο ποιοτική μια flat ηχητική απόκριση

- άλλοι να προτιμούν και να θεωρούν αντίστοιχα ποιοτικότερη μια πιο colored

απόκριση ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ όπως

α) μερικοί προτιμούν μια πιο "ζεστή" - layed back

ηχητική απόκριση

β) μερικοί προτιμούν μεγαλύτερη ενίσχυση στα πρίμα και

στις μέσες πρός ψηλές συχνότητες

γ) μερικοί προτιμούν έμφαση στις χαμηλές

συχνότητες των μπάσων.

Ενδέχεται δηλαδή ακόμη και κάτω απο τις ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΕΣ και πλέον ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ συνθήκες ακρόασης όσους ακροατές ρωτήσεις τόσες διαφορετικές απόψεις να πάρεις σχετικά με το πιο mp3 ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Δυστυχώς ο μόνος αντικειμενικός κριτής είναι ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ και ΤΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. Και λέω ΔΥΣΤΥΧΩΣ γιατί τα νούμερα και τα γραφήματα συχνοτικής απόκρισης μπορούν να τα διαβάσουν και να τα καταλάβουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ και ακόμη και τότε τα νούμερα δε λένε τίποτα σχετικά με το ΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ !!!

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν δύσκολα τα πράγματα για να βγάλει κανείς ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ή εστώ και υποκειμενικό αλλά ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΟ συμπέρασμα απο μια ακρόαση 5 λεπτών σε ένα κατάστημα.

Έχω ήδη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο το Creative ZEN V Plus (4GB) και σκεφτόμουν για επόμενη αγορά το Creative ZEN (4GB).

Αν έχει κάποιος το ZEN, μπορεί να με πληροφορήσει για 2-3 πράγματα???

1) Από ποιότητα ήχου τι λέει το ZEN? Το V Plus δε με άφησε και πολύ ευχαριστημένο, για να πω την αλήθεια.

2) Το νέο ZEN υιοθετεί κι αυτό τον ίδιο βλακώδη τρόπο περάσματος tracks στο player όπως και στο V Plus, δηλαδή μέσω του ZEN series Media Explorer??? Προσωπικά προτιμώ απλά να το βλέπει ως mass storage και να περνάω ό,τι θέλω απλά χωρίς extra software.

3) Αν τελικά πρέπει να χρησιμοποιήσεις ντε και καλά το ΖΕΝ series Media Explorer, είναι εφικτό να περάσεις tracks στην κάρτα μνήμης με ένα card reader και αφού βάλεις την κάρτα στη συσκευή, να τα αντιγράψεις στην κύρια μνήμη???

Ευχαριστώ προκαταβολικά. :)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Έχω ήδη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο το Creative ZEN V Plus (4GB) και σκεφτόμουν για επόμενη αγορά το Creative ZEN (4GB).

Αν έχει κάποιος το ZEN, μπορεί να με πληροφορήσει για 2-3 πράγματα???

1) Από ποιότητα ήχου τι λέει το ZEN? Το V Plus δε με άφησε και πολύ ευχαριστημένο, για να πω την αλήθεια.

2) Το νέο ZEN υιοθετεί κι αυτό τον ίδιο βλακώδη τρόπο περάσματος tracks στο player όπως και στο V Plus, δηλαδή μέσω του ZEN series Media Explorer??? Προσωπικά προτιμώ απλά να το βλέπει ως mass storage και να περνάω ό,τι θέλω απλά χωρίς extra software.

3) Αν τελικά πρέπει να χρησιμοποιήσεις ντε και καλά το ΖΕΝ series Media Explorer, είναι εφικτό να περάσεις tracks στην κάρτα μνήμης με ένα card reader και αφού βάλεις την κάρτα στη συσκευή, να τα αντιγράψεις στην κύρια μνήμη???

Ευχαριστώ προκαταβολικά. :)

1.: Η ποιότητα ήχου για μένα είναι εξαιρετική.(πάντα με το αμερικάνικο firmware που μπορείς πολύ εύκολα σε 3 λεπτά να περάσεις μόνος σου).

2.: Και οι 2 τρόποι υπάρχουν για να περάσεις τραγούδια.Ως mass storage όμως δεν θα περνάν μαζί με τα τραγούδια και οι υπόλοιπες πληροφορίες.

3.: Αντιγραφή από και προς την κάρτα μνήμης δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη βοήθεια του pc.Μόνο φωτογραφίες μπορείς να περάσεις από μια κάρτα στην εσωτερική μνήμη κάνοντας χρήση του μενού της συσκευής, χωρίς εξωτερική παρέμβαση δλδ.

Ελπίζω να βοήθησα.:)

1.: Η ποιότητα ήχου για μένα είναι εξαιρετική.(πάντα με το αμερικάνικο firmware που μπορείς πολύ εύκολα σε 3 λεπτά να περάσεις μόνος σου).

2.: Και οι 2 τρόποι υπάρχουν για να περάσεις τραγούδια.Ως mass storage όμως δεν θα περνάν μαζί με τα τραγούδια και οι υπόλοιπες πληροφορίες.

3.: Αντιγραφή από και προς την κάρτα μνήμης δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη βοήθεια του pc.Μόνο φωτογραφίες μπορείς να περάσεις από μια κάρτα στην εσωτερική μνήμη κάνοντας χρήση του μενού της συσκευής, χωρίς εξωτερική παρέμβαση δλδ.

Ελπίζω να βοήθησα.:)

Βοήθησες και μάλιστα πολύ. :)

Το αμερικάνικο firmware (για το V Plus που έχω ήδη) πού το βρίσκω???

Αν το περάσω θα έχω ελληνικό μενού???

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Βοήθησες και μάλιστα πολύ. :)

Το αμερικάνικο firmware (για το V Plus που έχω ήδη) πού το βρίσκω???

Αν το περάσω θα έχω ελληνικό μενού???

Κοίτα εδώ

http://us.creative.com/

Βάζεις το zen σε recovery mode,(πατάς ταυτόχρονα play και το κουμπί που ενεργοποιείται το μηχάνημα), σβήνεις το παλιό firmware και περνάς το καινούριο

Στο δικό μου zen(το καινούριο) έχω ελληνικό μενού, για το δικό σου θα μας πείς εσύ.

Λογικά θα δείς μεγάλη διαφορά στην ένταση, τουλάχιστον