Jump to content

Money wallets (viva, skrill, revolut κλπ)

nico4gr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

19 ώρες πριν, HEO said:

Έχει βάλει κανείς virtual payzy πίσω από curve;; Υπάρχουν χρεώσεις;;

Χρησιμοποιώ payzy "πίσω" από curve, για τακτικές αγορές εκτός euro, λαμβάνω κανονικά και την επιστροφή. 

http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el

Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς!

(έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής)

• 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

χθές προσπάθησα να κάνω top up με apple pay 4€ μέσω του συνδέσμου revolut.me.
Τα χρεώθηκα κανονικά στην κάρτα NBG αλλά δεν μου πιστώθηκαν στον λογαριασμό revolut. Ούτε καν φαίνεται η συναλλαγή στο ιστορικό.
Στο chat της revolut δεν μου βρίσκουν λύση, με παραπέμπουν στο support του apple pay και εθνικής.

Η εθνική μου έδωσε το transaction code που θα βοηθήσει την Revo να εντοπίσει την συναλλαγή αλλά το support της revolut μου λεει πως δεν εχει προσβαση σε τέτοιες πληροφορίες και μου προτείνει να περιμένω μέχρι να εμφανιστούν τα χρήματα αλλιώς να επικοινωνήσω με τράπεζα.

Τι γίνεται τώρα;

[ f i l i p p o s ]

53 minutes ago, filippos said:

χθές προσπάθησα να κάνω top up με apple pay 4€ μέσω του συνδέσμου revolut.me.
Τα χρεώθηκα κανονικά στην κάρτα NBG αλλά δεν μου πιστώθηκαν στον λογαριασμό revolut. Ούτε καν φαίνεται η συναλλαγή στο ιστορικό.
Στο chat της revolut δεν μου βρίσκουν λύση, με παραπέμπουν στο support του apple pay και εθνικής.

Η εθνική μου έδωσε το transaction code που θα βοηθήσει την Revo να εντοπίσει την συναλλαγή αλλά το support της revolut μου λεει πως δεν εχει προσβαση σε τέτοιες πληροφορίες και μου προτείνει να περιμένω μέχρι να εμφανιστούν τα χρήματα αλλιώς να επικοινωνήσω με τράπεζα.

Τι γίνεται τώρα;

η συναλλαγη φαινεται στο apple pay;;

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

10 ώρες πριν, HEO said:

η συναλλαγη φαινεται στο apple pay;;

ναι κανονικά, όπως και στην εθνική.

[ f i l i p p o s ]

34 minutes ago, filippos said:

ναι κανονικά, όπως και στην εθνική.

σε αυτην την περιπτωση απευθυνεσαι στην Apple pay, καθοτι αυτη ειναι που δεν εδωσε τα λεφτα στην revolut

στην θεση σου θα περιμενα 3-4 εργασιμες και μετα παραπανα στην apple pay

On 4/1/2025 at 10:12 ΜΜ, HEO said:

σε αυτην την περιπτωση απευθυνεσαι στην Apple pay, καθοτι αυτη ειναι που δεν εδωσε τα λεφτα στην revolut

στην θεση σου θα περιμενα 3-4 εργασιμες και μετα παραπανα στην apple pay

Το λοιπόν:
Μίλησα με apple. Δεν είναι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ωστε να έχουν εικόνα της συναλλαγής. Ένα απλό wallet σαν μεσάζον που μεταβιβάζει το request στην τράπεζα.
Από Εθνική βλέπουν πως η Revolut δεν έχει κάνει claim τα χρήματα, δηλαδή δεν έχουν εκκαθαριστεί. Οπότε όσο βρίσκονται τα χρήματα σε κατάσταση pending δεν μπορεί να γίνει καν αμφισβήτηση συναλλαγής.

Εάν μέσα σε 30 ημερολογιακές μέρες δεν εκκαθαριστούν τα χρήματα ωστε να τα πάρει η Revolut τότε αυτά θα πιστωθούν στον πελάτη (δηλ. εμένα). Οπότε υπομονή.

Η Revolut δεν βλέπει καν την συναλλαγή. Το πρόβλημα είναι στην δικιά της μεριά, όπως φάνηκε εξ αρχής. Δεν γνωρίζω εαν οι υπάλληλοι στο chat είχαν πρόσβαση στο ιστορικό συναλλαγών (πιθανότατα οχι) αλλά δεν φάνηκαν πρόθυμοι να το ψάξουν. Με παρέπεμπαν απο τον ένα υπάλληλο στον άλλον, χωρίς λύση.

Που καταλήγω στο συμπέρασμα και λογική που είχα εξαρχής με τέτοιες fintech εταιρίες. Όσο λειτουργούν καλά, μια χαρά, όταν υπάρξει όμως πρόβλημα τότε γουη αρ σκρούντ! Για μικροποσά είναι μια χαρά. Τόσα όσα μπορείς να χάσεις. Για μεγάλα ποσά όμως δεν νομίζω.

[ f i l i p p o s ]

17 ώρες πριν, filippos said:

Το λοιπόν:
Μίλησα με apple. Δεν είναι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ωστε να έχουν εικόνα της συναλλαγής. Ένα απλό wallet σαν μεσάζον που μεταβιβάζει το request στην τράπεζα.
Από Εθνική βλέπουν πως η Revolut δεν έχει κάνει claim τα χρήματα, δηλαδή δεν έχουν εκκαθαριστεί. Οπότε όσο βρίσκονται τα χρήματα σε κατάσταση pending δεν μπορεί να γίνει καν αμφισβήτηση συναλλαγής.

Εάν μέσα σε 30 ημερολογιακές μέρες δεν εκκαθαριστούν τα χρήματα ωστε να τα πάρει η Revolut τότε αυτά θα πιστωθούν στον πελάτη (δηλ. εμένα). Οπότε υπομονή.

Η Revolut δεν βλέπει καν την συναλλαγή. Το πρόβλημα είναι στην δικιά της μεριά, όπως φάνηκε εξ αρχής. Δεν γνωρίζω εαν οι υπάλληλοι στο chat είχαν πρόσβαση στο ιστορικό συναλλαγών (πιθανότατα οχι) αλλά δεν φάνηκαν πρόθυμοι να το ψάξουν. Με παρέπεμπαν απο τον ένα υπάλληλο στον άλλον, χωρίς λύση.

Που καταλήγω στο συμπέρασμα και λογική που είχα εξαρχής με τέτοιες fintech εταιρίες. Όσο λειτουργούν καλά, μια χαρά, όταν υπάρξει όμως πρόβλημα τότε γουη αρ σκρούντ! Για μικροποσά είναι μια χαρά. Τόσα όσα μπορείς να χάσεις. Για μεγάλα ποσά όμως δεν νομίζω.

Αυτό μπορεί να σου συμβεί με οποιαδήποτε αγορά μέσω google pay / apple pay ακόμα και απευθείας με την κάρτα στον οποιαδήποτε έμπορο. 

Να κάνει την δέσμευση στην τράπεζα το ποσό αλλά να μην ολοκληρωθεί η συναλλαγή και να πρέπει να περιμένεις την αποδέσμευση. 

14 minutes ago, testatos said:

Αυτό μπορεί να σου συμβεί με οποιαδήποτε αγορά μέσω google pay / apple pay ακόμα και απευθείας με την κάρτα στον οποιαδήποτε έμπορο. 

Να κάνει την δέσμευση στην τράπεζα το ποσό αλλά να μην ολοκληρωθεί η συναλλαγή και να πρέπει να περιμένεις την αποδέσμευση. 

ισχυει, μονο μεσα στο Νοεμβρη στην payzy ειχα συναλλαγη πανω απο 20 ημερες και ειχε κολλησει στην δεσμευση, επρεπε να στειλω μνμ για να αποδεσμευτουν.
Στην Alpha αγορασα καποια αεροπορικα και ειχα 3 συναλλαγες: 1 ολοκληρη η τιμη συναλλαγης δεσμευμενη και αλλες 2 που ηταν δια 2 η αρχικη συναλλαγη ολοκληρωμενες. παλι αιτημα για να γινει η αποδεσμευση. 
Σε τετοιες περιπτωσεις αξιζουν οι πιστωτικες γιατι στην ουσια δεν ειναι χρηματα που σου κρατανε αλλα το οριο. ιδιως αν ειναι μεγαλα ποσα.

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Εδω και ενάμιση μήνα δεν μου εχει έρθει η κάρτα 💳 Revolut !!! αργή τόσο???

284285df2da60877fb17f4243f5013c1.gif

56 minutes ago, mariodj said:

Εδω και ενάμιση μήνα δεν μου εχει έρθει η κάρτα 💳 Revolut !!! αργή τόσο???

πολυ ειναι, συνηθως 10-15 μερες κανουν ολες αυτες οι καρτες

Αν και off topic ,εν μέρη συσχετίζεται λιγάκι.Θελω να ρωτήσω στα smartwatch της samsung όταν κάνεις πληρωμές ανέπαφες, πρέπει να ανοίξεις την εφαρμογή google pay η δεν χρειάζεται και απλά πρέπει να έχεις το ρολόι κοντά στο pos;

10 ώρες πριν, Hliasat said:

Αν και off topic ,εν μέρη συσχετίζεται λιγάκι.Θελω να ρωτήσω στα smartwatch της samsung όταν κάνεις πληρωμές ανέπαφες, πρέπει να ανοίξεις την εφαρμογή google pay η δεν χρειάζεται και απλά πρέπει να έχεις το ρολόι κοντά στο pos;

Ανοιχτή πρέπει να είναι 

Κ πρόσεχε μην γυρίσεις τον καρπό κ κλείσει η οθόνη 😁. Στην αρχή ηταν έτσι το 4αρι. Μετά απο αναβάθμιση, δεν έσβηνε οταν είχες ανοιχτό το google play όπως κ να είχες τον καρπό. 

Edited by coulis

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

10 ώρες πριν, coulis said:

Κ πρόσεχε μην γυρίσεις τον καρπό κ κλείσει η οθόνη

σημερα απο κοτσωβολο πηρα το 6 με 189.90 ευρω,θα το δοκιμασω αυριο ακομη δεν το ανοιξα,η υπαλληλος μου ειπε οτι δεν χρειαζετε να ανοιξεις καμια εφαρμογη,Αυτο που δεν ρωτησα και ξεχασα αν πρεεπι να εχεις ανοιχτο το μπλουτουθ για να δουλεψει στο pos.και κα΄τι τελευταίο εφόσον το πορτοφλι της google το εχω  και στο κινητο μου τηλεφωνο samsung galaxy a14 να υποθεσω οτι τις καρτες δεν θα ξαναχρειαστει να τις περασω χειροκινητα στο ρολοι;

Edited by Hliasat

22 ώρες πριν, Hliasat said:

σημερα απο κοτσωβολο πηρα το 6 με 189.90 ευρω,θα το δοκιμασω αυριο ακομη δεν το ανοιξα,η υπαλληλος μου ειπε οτι δεν χρειαζετε να ανοιξεις καμια εφαρμογη,Αυτο που δεν ρωτησα και ξεχασα αν πρεεπι να εχεις ανοιχτο το μπλουτουθ για να δουλεψει στο pos.και κα΄τι τελευταίο εφόσον το πορτοφλι της google το εχω  και στο κινητο μου τηλεφωνο samsung galaxy a14 να υποθεσω οτι τις καρτες δεν θα ξαναχρειαστει να τις περασω χειροκινητα στο ρολοι;

Σου απαντω στο νήμα του ρολογιού για να μην χαλάσουμε το εδω

Edited by coulis

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

On 9/1/2025 at 4:57 ΜΜ, HEO said:

πολυ ειναι, συνηθως 10-15 μερες κανουν ολες αυτες οι καρτες

Έρχεται σαν συστημένο ? η απλή αλληλογραφία ✉?

284285df2da60877fb17f4243f5013c1.gif

7 minutes ago, mariodj said:

Έρχεται σαν συστημένο ? η απλή αλληλογραφία ✉?

Απλό

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;