KOSMAS74 Δημοσιεύτηκε December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 27, 2004 TI AMORTISER ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΕ OPEL CORSA 1.4 ???? ΜΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΜΕΧΡΙ 450 ΕΥΡΩ ΤΑ ΜΑΝΙΣΙΑ(DELPHI) ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 280-300 ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrGus Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 στα 500-550 βγαινουν τα κορυφαια κατ'εμε Bilstein κιτρινα!ολοι οι Γερμανοι κατασκευαστες αν δεν τα εχουν εργοστασιακα τα Bilstein, τα συστηνουν!αν δεν θες σπορ αμορτισερ, κοιτα για τα μαυρα τα Bilstein! Παράθεση "What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow ΚΩΣΤΑΣ Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teokeh Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DrGus (27 Δεκ. 2004 , 15:52) στα 500-550 βγαινουν τα κορυφαια κατ'εμε Bilstein κιτρινα!ολοι οι Γερμανοι κατασκευαστες αν δεν τα εχουν εργοστασιακα τα Bilstein, τα συστηνουν!αν δεν θες σπορ αμορτισερ, κοιτα για τα μαυρα τα Bilstein! Έχω διαβάσει για τα μαύρα της Bilstein όντως καλά λόγια. Θέλω και εγώ να βάλω σε ένα παρόμοιο αμάξι (Peugeot 106 1.4) ένα σετάκι καινούργια αμορτισέρ και μου έχουν προτείνει τα ίδια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. December 31, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2004 Εγω σε πολο εχω KYB με ελατηρια της H&R, απολυτα θετικες εντυπωσεις :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. January 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2005 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος teokeh (28 Δεκ. 2004 , 16:01) Έχω διαβάσει για τα μαύρα της Bilstein όντως καλά λόγια. Θέλω και εγώ να βάλω σε ένα παρόμοιο αμάξι (Peugeot 106 1.4) ένα σετάκι καινούργια αμορτισέρ και μου έχουν προτείνει τα ίδια. Καμία σχέση το Corsa με το 206 πάντως. Καλύτερα να επισκεφτείς το psclub.gr. Αν δεν κάνω λάθος, το αυτοκίνητο με λιγότερο από 300€ γίνεται τρένο. Ό,τι είναι ακριβό δεν σημαίνει πως είναι και το καλύτερο :!: Για το Corsa δεν έχω ιδέα :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. January 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2005 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexel ( 1 Ιαν. 2005 , 11:52) Καμία σχέση το Corsa με το 206 πάντως. Καλύτερα να επισκεφτείς το psclub.gr. Αν δεν κάνω λάθος, το αυτοκίνητο με λιγότερο από 300€ γίνεται τρένο. Ό,τι είναι ακριβό δεν σημαίνει πως είναι και το καλύτερο :!: Για το Corsa δεν έχω ιδέα :) 300 Ευρω χλωμο το βλεπω!Εκτος αν εννοεις μονο τα αμορτισερ χωρις τα ελατηρια (+150 Ευρω) κατι που ειναι 100% λαθος να το κανεις, ασε που δεν χαμηλωνει το αμαξι χωρις ελατηρια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. January 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2005 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Nrg ( 2 Ιαν. 2005 , 19:22) 300 Ευρω χλωμο το βλεπω!Εκτος αν εννοεις μονο τα αμορτισερ χωρις τα ελατηρια (+150 Ευρω) κατι που ειναι 100% λαθος να το κανεις, ασε που δεν χαμηλωνει το αμαξι χωρις ελατηρια. Ελατήρια της MONROE και αμορτισέρ της REKORD. Τίμια λύση! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. January 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2005 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexel ( 2 Ιαν. 2005 , 19:30) Ελατήρια της MONROE και αμορτισέρ της REKORD. Τίμια λύση! Αν με αυτα θεωρεις οτι γινεται τρενο το αμαξι,σκεψου με Billstein κλπ! Υπερταχεια θα γινει :D Για τα λεφτα τους, ειναι οντως καλα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. January 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2005 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Nrg ( 2 Ιαν. 2005 , 19:58) Αν με αυτα θεωρεις οτι γινεται τρενο το αμαξι,σκεψου με Billstein κλπ! Υπερταχεια θα γινει :D Για τα λεφτα τους, ειναι οντως καλα! Είναι ο συνδυασμός των 2 που κάνει θαύματα. Δυστυχώς (ή ίσως ευτυχώς) το θέμα της ανάρτησης δεν είναι ό,τι πληρώνεις παίρνεις (εκτός αν δώσεις 3.000 ευρά και βάλεις αγωνιστική, ρυθμιζόμενη και δε συμμαζεύεται...), μπορεί να πάρεις τα ακριβότερα ελατήρια και τα ακριβότερα αμορτισέρ, αλλά να μην "δένει" ο συνδυασμός. Αυτό που σου είπα είναι δοκιμασμένο όχι τυχαίο. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrGus Δημ. January 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2005 εγω παλι θεωρω (κ απο εμπειρια προσωπικη το λεω) κορυφαιο τον συνδιασμο κιτρινου Bilstein με HR ελατηρια!τα ειχα σε Twingo!! κ ηταν ομολογουμενως τρενο!κ στο Seataki που εχω τωρα σκεφτομαι την ιδια επιλογη! Παράθεση "What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow ΚΩΣΤΑΣ Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gerakn13 Δημ. January 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2005 bilstein μαυρα 150 ευρω (4) αγορα η boge turbogas 200 ευρω(4) Παράθεση οποιος δεν ξερει να μη μιλαει!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apotsi Δημ. April 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2009 Ξέρω ότι είναι παλιό το θέμα, αλλά έχω ακριβώς την ίδια απορία (και αυτοκίνητο) που έχει το παλικάρι που άνοιξε το thread.... Έχω ένα Opel Corsa B του '97 μοντέλο, και θέλω να του βάλω ελατήρια (όχι χαμηλώματος) και αμορτισερ. Μου είπαν τα παρακάτω: Ελατήρια Killen 140€ (σετ) Αμορτισέρ Bilstein μαύρα 135€ (σετ) Καλή λύση σας ακούγεται; Δεν θέλω να είναι κούτσουρο το αμάξι, αλλά ούτε και βάρκα στο γυαλό. Θέλω να είναι άνετο για οδήγηση μέσα σε πόλη (δρόμοι με λακούβες, σαμαράκια), αλλά και ευκολοδήγητο σε ταξίδι (να μην πηγαίνω με την βοήθεια του Θεού)... Επίσης να αναφέρω και κάτι πολύ σημαντικό. Το αυτοκίνητο δεν το κινώ πάρα πολύ. Το παίρνω μόνο όταν βρέχει, γιατί κυκλοφορό με το Beverly μου. Μην μου προτείνετε δηλαδή κάτι πολύ ακριβό... Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε ή είναι καλή λύση; Παράθεση Normal people believe that if it ain't broke, don't fix it. Engineers believe that if it ain't broke, it doesn't have enough features yet. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. April 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2009 μακρυα απο τα μαυρα της Bilstein ΕΙΔΙΚΑ σε corsa B. ξερω παιδι που τα εβαλε και διαλυθηκαν. αν θελεις περνα και απο το clubcorsa.gr εχουμε αρκετα παιδια με Β που εχουν αλλαξει αναρτησεις. η αποψη μου: επειδη εχει η κοπελα μου Β, του εχει φορεμενα vogtland χαμηλωματος με Kayaba. καλος συνδυασμος. χωρις χαμηλωμα ομως, νομιζω μονο τα Sachs Advantage κολλανε. περνα απο το club αν θελεις! Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apotsi Δημ. April 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2009 Άλλοι πάλι λένε τα ακριβώς αντίθετα απ' αυτά που μου λες εσύ. Ότι είναι πολύ κοντά στα εργοστασιακά, αλλά λίγο καλύτερα. Μην παρεξηγήσεις τα γραφόμενά μου, απλά.. τώρα δεν ξέρω τί να πιστέψω... Παράθεση Normal people believe that if it ain't broke, don't fix it. Engineers believe that if it ain't broke, it doesn't have enough features yet. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. April 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2009 ουτε αμορτισερας ειμαι, ουτε εχω συμφερον να σου προτεινω συγκεκριμενη μαρκα. εμπειριες που εχω αποκομισει απο το φορουμ σου μεταφερω, και απο ατομα που ξερω και εχουν δοκιμασει διαφορα. Bilstein μαυρα για κανενα λογο. παμε παρακατω... θες Sachs? μαζι σου.. θελεις Bilstein sprint? μαζι σου (με χαμηλωμα ομως). θελεις KYB? μαζι σου... στο δικο μου © φοραω Sachs Advantage. δεν εχω τρελλαθει κιολας. σαν τα μαμα ειναι. ηθελα κατι πιο σπορτ. δεν ειχα λεφτα ομως για κατι παραπανω. οποτε, συνυπολογιζοντας και την τιμη, ειναι τιμια προταση. αν εδινα λιγα παραπανω, θα εβαζα koni κοκκινα. Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apotsi Δημ. April 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2009 Μου έχουν δώσει τις παρακάτω τιμές (χωρίς τοποθέτηση): Ελατήρια Killen 140€ (σετ) Αμορτισέρ Bilstein μαύρα 135€ (σετ) Αμορτισέρ ΚΟΝΙ κόκκινα 380€ (σετ) Παράθεση Normal people believe that if it ain't broke, don't fix it. Engineers believe that if it ain't broke, it doesn't have enough features yet. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. April 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2009 τα κονι λιγο ακριβα στα εδωσαν. τα κονι δεν μπορουν να μπουν χωρις αντιστοιχα ελατηρια. βασικα μπαινουν,αλλα επειδη ειναι χαμηλωματος με τα μαμα ελατηρια (μαλακα και οχι χαμηλωματος) θα τερματιζουν. Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apotsi Δημ. April 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2009 Μόλις πήρα τιμή και για τα Sachs: Αμορτισέρ Sachs Advantage 175€ (σετ) Παράθεση Normal people believe that if it ain't broke, don't fix it. Engineers believe that if it ain't broke, it doesn't have enough features yet. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. April 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2009 Επειδή είμαι στο ψάξιμο για ανάρτηση....Bilstein μαύα μου έχουν πει ότι σε όποιο αμάξι έχει μπει έχουν σπάσει...Αν θες αμορτισέρ όχι για χαμήλωμα είναι τα bilstein sport αλλά αυτά έχουν 500euro και τα θεωρώ ακριβά για μόνο αμορτισέρ αλλά τα έχει βάλει φίλος μου σε corsa ('04) με τα μαμά ελατήρια και είναι ευχαριστημένος από το κράτημα αν και του είναι πιο σκληρά... Εγώ επέλεξα koni κόκκινα μιας και ρυθμίζεις σκληρότητα....Ρώτησα τρια μαγαζιά ο ένας μου είπε τοποθετημένα με ευθυγράμμιση 430euro, άλλος 390 χωρίς τοποθέτηση και μετά μου λέει 400euro με τοποθέτηση και τέλος κατέληξα σε έναν που από 430 μου τα αφήνει 330 και τα πάω σε έναν που βρήκα με τοποθέτηση ευθυγράμμιση 70euro...Επίσης τα koni τα κόκκινα είναιο για να τα βάλεις με μαμά ελατήρια.... Συνεπώς αν το θέλεις μόνο για την πόλη ίσα ίσα για όταν δεν θέλεις να βγεις με μηχανη πήγαινε σε πιο οικονομικό συνδυασμό αλλιώς αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις το στρίψιμο ψάξε τις λύσεις των koni-bilstein κ.α. στα πιο σπορτιφ τους μοντέλα... Μια ερώτηση... με τα μαμά ελατήρια πόσα km έχεις γιατί αυτά εν αντιθέση με τα αμορτισέρ αντέχουν πολύ περισσότερο.... Οι τιμές που έβαλα δεν είναι από Αθήνα, αλλά από Πάτρα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. April 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2009 κονι κοκκινα ειναι για ΧΑΜΗΛΩΜΑ. δεν ειναι για μαμα ελατηρια. τσεκαρισμενο. και τα bilstein sprint.. Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickolas84 Δημ. April 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2009 Εφόσον είναι η πρώτη φορά που αλλάζεις αμορτισέρ και δε θέλεις χαμήλωμα, νομίζω πως δε χρειάζεται να αλλάξεις ελατήρια. ΚΟΝΙ μαύρα έχουμε βάλει σε Astra G και εδώ και ~20.000 χιλιόμετρα δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Τί εννοείτε με το "σπάσει"? Αν υπάρξει αστοχία, τα αμοτισέρ δεν καλύπτονται από κάποιου είδους εγγύηση? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apotsi Δημ. April 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2009 Φοράω ήδη ελατήρια χαμηλώματος, και θέλω να το επαναφέρω στη "μαμά" κατάσταση. Γι' αυτό θέλω και ελατήρια. Οι περισσότεροι μου έχουν πεί να βάλω σαν οικονομική και τίμια λύση τα Sachs Advantage. Μάλλον σ' αυτά καταλλήγω. Παράθεση Normal people believe that if it ain't broke, don't fix it. Engineers believe that if it ain't broke, it doesn't have enough features yet. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tron Δημ. April 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2009 Επειδή είχα το corsa Β και του άλλαξα 2 φορές αμορτισερ με τα koni τα κόκκινα είμουν υπερευχαριστημένος μαζι με τα μαμά ελατηρια εννοείτε, μετα έβαλα τα bogie και ήταν σαν να μήν άλλαξα αμορτισερ χαλια τελείως. Ο αδερφος μου στο ίδιο αμαξι έβαλε τα bilsteine τα μαύρα και ήταν αίσχος οπότε μακριά. Σίγουρα τα κόνι είναι πιο ακριβά αλλα πιστευω οτι και περισσοτερα χιλιόμερα θα σε πάνε και πιο μεγάλη ασφαλεια θα έχεις στις στροφές και στο φρενάρισμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apotsi Δημ. April 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2009 Οπότε είμαστε ανάμεσα στα Koni κόκκινα και στα Sachs Advantage για πιό οικονομικά... Εκτός από το tpauto.gr ξέρετε κανένα άλλο on-line site για να τσεκάρω λίγο τιμές; Παράθεση Normal people believe that if it ain't broke, don't fix it. Engineers believe that if it ain't broke, it doesn't have enough features yet. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. April 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2009 παντως τα Advantage με τα koni κοκκινα ουδεμια σχεση.. μακραν καλυτερα τα KONI.... Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts