Jump to content

Xiaomi Redmi Note 2 και μετά το χάος;

gdp77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν πρόλαβα να χαρώ το galaxy s3 μου με τη φρέσκια CyanogenMod 12.1 (lollipop 5.1)... Μετά από πολύ άγρια πτώση και παρά τη θήκη με 2 στρώματα (λάστιχο και σκληρό εξωτερικό), η οθόνη έσπασε και πιθανόν και το digitizer. Η άμεση επιλογή νέας συσκευής είναι μονόδρομος, μια που το κινητό δεν είναι για μένα εφέ ή ψυχαγωγία, αλλά κυρίως εργαλείο δουλειάς.

Οι ανάγκες μου περιλαμβάνουν:

1) Οθόνη 5.5" μια που είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι οι 4.7" του S3 ήταν λίγες.

2) 2 GB μνήμη τουλάχιστον (δουλεύω πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, ενώ παιχνίδια παίζω στη χάση και στη φέξη)

3) Όσο το δυνατόν πιο γρήγορος επεξεργαστής για να είναι future proof

4) lollipop 5.1 γιατί πλέον το συνήθισα και δεν γυρνάω πίσω

5) Να υπάρχει community που να υποστηρίζει την συσκευή, ώστε όταν ο κατασκευαστής σταματήσει να το υποστηρίζει να μπορώ με custom rom να έχω νεότερο android

6) sd card απαραίτητη (Θεωρώ τεράστια απάτη να μην υπάρχει)

7) αποσπώμενη μπαταρία ευπρόσδεκτη

8) Μαζί με τα παρελκόμενα (θήκη και ζελατίνες) να μην μου βγει πάνω από 200$ = 175€

Από την αναζήτηση που έκανα και απ'όσο διαβάζω καταλήγω στο xiaomi redmi note 2 (standard edition @ 2 GHz) που φαίνεται να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και να είναι απίστευτο vfm. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι στα λεφτά που ζητάει (~ 160-170$) πραγματικά δεν φαίνεται να υπάρχει ανταγωνισμός. Λες και η επιλογή του είναι μονόδρομος! Συμφωνείτε ή υπάρχουν και εναλλακτικές που μου διαφεύγουν;

ΥΓ: Πριν κυκλοφορήσει το redmi note 2 προσανατολιζόμουν στο Jiayu S3 που και αυτό φαίνεται τούμπανο. Έχει πιο αργό επεξεργαστή από το redmi note 2, αλλά έρχεται με 3 GB μνήμη και έχει και ράδιο. Έχω την αίσθηση ότι για τη χρήση που κάνω στο κινητό, τα 3GB θα "μετρήσουν" περισσότερο στο μέλλον παρά ο πιο γρήγορος επεξεργαστής του redmi note 2. Από την άλλη το community για το Xiomi φαίνεται να είναι πολύ πιο ενεργό και μεγάλο.

Edited by gdp77

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

Νομιζω πως ναι...αν μιλάμε για αγορά τώρα, δεν εχω δει κατι άλλο που να κερδίζει... Έμενα μου άρεσε και το meizu m2 note αλλά δεν έχει καμιά σχέση με τη κοινοτητα της miui...οσον αφορά για τις αναβαθμίσεις και roms κλπ...

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Δεν πρόλαβα να χαρώ το galaxy s3 μου με τη φρέσκια CyanogenMod 12.1 (lollipop 5.1)... Μετά από πολύ άγρια πτώση και παρά τη θήκη με 2 στρώματα (λάστιχο και σκληρό εξωτερικό), η οθόνη έσπασε και πιθανόν και το digitizer. Η άμεση επιλογή νέας συσκευής είναι μονόδρομος, μια που το κινητό δεν είναι για μένα εφέ ή ψυχαγωγία, αλλά κυρίως εργαλείο δουλειάς.

Οι ανάγκες μου περιλαμβάνουν:

1) Οθόνη 5.5" μια που είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι οι 4.7" του S3 ήταν λίγες.

2) 2 GB μνήμη τουλάχιστον (δουλεύω πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, ενώ παιχνίδια παίζω στη χάση και στη φέξη)

3) Όσο το δυνατόν πιο γρήγορος επεξεργαστής για να είναι future proof

4) lollipop 5.1 γιατί πλέον το συνήθισα και δεν γυρνάω πίσω

5) Να υπάρχει community που να υποστηρίζει την συσκευή, ώστε όταν ο κατασκευαστής σταματήσει να το υποστηρίζει να μπορώ με custom rom να έχω νεότερο android

6) sd card απαραίτητη (Θεωρώ τεράστια απάτη να μην υπάρχει)

7) αποσπώμενη μπαταρία ευπρόσδεκτη

8) Μαζί με τα παρελκόμενα (θήκη και ζελατίνες) να μην μου βγει πάνω από 200$ = 175€

Από την αναζήτηση που έκανα και απ'όσο διαβάζω καταλήγω στο xiaomi redmi note 2 (standard edition @ 2 GHz) που φαίνεται να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και να είναι απίστευτο vfm. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι στα λεφτά που ζητάει (~ 160-170$) πραγματικά δεν φαίνεται να υπάρχει ανταγωνισμός. Λες και η επιλογή του είναι μονόδρομος! Συμφωνείτε ή υπάρχουν και εναλλακτικές που μου διαφεύγουν;

ΥΓ: Πριν κυκλοφορήσει το redmi note 2 προσανατολιζόμουν στο Jiayu S3 που και αυτό φαίνεται τούμπανο. Έχει πιο αργό επεξεργαστή από το redmi note 2, αλλά έρχεται με 3 GB μνήμη και έχει και ράδιο. Έχω την αίσθηση ότι για τη χρήση που κάνω στο κινητό, τα 3GB θα "μετρήσουν" περισσότερο στο μέλλον παρά ο πιο γρήγορος επεξεργαστής του redmi note 2. Από την άλλη το community για το Xiomi φαίνεται να είναι πολύ πιο ενεργό και μεγάλο.

Νομίζω πως είναι μονόδρομος το xiaomi για τις απαιτήσεις σου!

Μια ερώτηση και θα εκτιμούσα αν απαντουσες, που θα βρω πληροφορίες για να βσλω κι εγω cm 12 σε Galaxy s3???

Ριξε μια ματιά στο letv. Αξιοπρεπεστατα χαρακτηριστικα και πολύ όμορφη συσκευή! Και η τιμή του πολυ vmf!
Samsung a51-Huawei p smart z-xiaomi redmi note 8 pro-honor 8x - Samsung s7 edge-Xiaomi redmi note 4-Letv-lenovo p1-samsung note 4-Htc one m8 - lenovo z2 pro - lg g3 - samsung a5 - lenovo z2 - iphone 5s - samsung s5 - samsung grand 2 - lg g2 - asus zenfone 5 - samsung s3 - lumia 520 - samsung s4 mini - iphone 4s etc..

btw και το xiaomi εχει ραδιοφωνο.

στην ιδια φαση με σενα βρισκομαι και γω. ή το απλο θα παρω ή το prime.

Huawei Honor 4x

Από το ευρωπαϊκό vmall.eu

170 Eυρω

Θα πάρει σε λίγες μέρες 5.1.1

Και την άνοιξη android M.

Βασική υπεροχή έναντι των άλλων κινεζικών είναι το DUAL SIM -DUAL 4GG+ sd card

και H υποστήριξη της 800 mhz συχνότητας στο 4g.

Κάτι υπέρ απαραίτητο για το 4g εταιρειών όπως wind /Q και σε λίγο καιρό cosmote/Vodafone.

Μόνο μειονέκτημα του ή ονομαστικά μικρή χωρητικότητα των 8 gb, που όμως διορθωνεται με τη λειτουργία μεταφοράς ΟΛΩΝ tων εφαρμογών στην sd card

In the down down of the writing we became robes...

Huawei Honor 4x

Από το ευρωπαϊκό vmall.eu

170 Eυρω

Θα πάρει σε λίγες μέρες 5.1.1

Και την άνοιξη android M.

Βασική υπεροχή έναντι των άλλων κινεζικών είναι το DUAL SIM -DUAL 4GG+ sd card

και H υποστήριξη της 800 mhz συχνότητας στο 4g.

Κάτι υπέρ απαραίτητο για το 4g εταιρειών όπως wind /Q και σε λίγο καιρό cosmote/Vodafone.

Μόνο μειονέκτημα του ή ονομαστικά μικρή χωρητικότητα των 8 gb, που όμως διορθωνεται με τη λειτουργία μεταφοράς ΟΛΩΝ tων εφαρμογών στην sd card

Και το rredmi note 2 υποστηρίζει την μπάντα που αναφερεις και πολλά άλλα κινέζικα επίσης.

Τελικά παρήγγειλα από vickmall και αναμένω...

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

Τι εννοείς οτι υποστηρίζει την 800ρα; Δεν νομίζω από ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα για το xiaomi redmi note 2.

Άντε καλώς να σου έρθει και εγώ χθες παραγγελία το prime, αναμένω και εγώ...

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Με κλειστα τα ματια Xiaomi... Για κινητο που εχει 1 μηνα κυκλοφοριας το να εχεις ηδη 4-5 Ελληνικες rom δεν το βρισκεις ευκολα σε αλλους κατασκευαστες. Σαφως και εχει ραδιο (χωρις ομως rds) και ειναι τρελλο vfm. Απο χθες που το παρελαβα εχω παθει πλακα

Xiaomi RedMi Note 2

Deus Ex Machina

Με κλειστα τα ματια Xiaomi... Για κινητο που εχει 1 μηνα κυκλοφοριας το να εχεις ηδη 4-5 Ελληνικες rom δεν το βρισκεις ευκολα σε αλλους κατασκευαστες. Σαφως και εχει ραδιο (χωρις ομως rds) και ειναι τρελλο vfm. Απο χθες που το παρελαβα εχω παθει πλακα

με κλειστα ματια....??? χμμμμμ...!! δεν θα το ελεγα...! υπαρχουν και ανταγωνιστες...!!

επειδη ειμαι κι εγω σε μια κατασταση "φαγουρας" αναβαθμισης, ως νυν κατοχος ZENFONE 5, ψαχνω κατι να με αναβαθμισει και οχι κατι παρομοιο..!

το Zen 5 ηταν (εδω κι 1+ χρονο που το εχω στην κατοχη μου) και ειναι ακομα, μια παρα πολυ δυνατη και VFM λυση, με πολυ καλες δυνατοτητες και καλη υποστηριξη απο την μαμα εταιρια..! αρα..., για να αλλαξω συσκευη ψαχνω κατι καλυτερο.

εδω και καμμια βδομαδα που το ψαχνω το θεμα, εχω καταληξει σε 3 λυσεις, παρομοιου κοστους φυσικα..!!! το μπατζετ που κοιταζω ειναι λιγο πανω απο τα 150€... ΕΩΣ 170€...!!!

η πρωτη λυση που κοιταξα, ηταν το Xiaomi Redmi Note 2. πολυ καλα χαρακτηριστικα, τιμη γυρω στα 160€ και υποστηριξη απο ελληνικη κοινοτητα, στην οποια ειμαι ηδη μελος, λογω αγορας ενος redmi 2....!!!

η δευτερη λυση που κοιταζω ειναι το.... ZENFONE 2..! κυκλοφορει μια εκδοση του, στα περιπου 170€..! πολυ δυνατο μηχανημα, αν το συγκρινω με αυτο που εχω..!

η τριτη λυση που βρηκα εντελως τυχαια, χτες, ειναι το CUBOT X15. αλλα δεν βρισκω reviews και αποψεις χρηστων, γι αυτο ανοιξα και σχετικο θεμα..!

και υποστηριζει και την 800 μπαντα 4G...!!!!

Mobile: XIAOMI REDMI PRO

Μην τρελένεστε με την 800άρα. Καλύτερο σήμα μέσα από τοίχους έχει, αλλά πάει μέχρι 50mbps. Και να μην την έχει το τηλ, πας με 3g+ με 42mbps

get a life...

εγω το ανεφερα, επειδη το διαβαζω συχνα σαν "μειονεκτημα", σε πολλα θεματα. ενω στην πραξη, αστα να πανε............!!!
Mobile: XIAOMI REDMI PRO

το note 2 prime τι διαφορές έχει πέρα του επεξεργαστή και των 32gb? αξίζει γενικώς την διαφορά τιμής; γιατί και εγώ σκέφτομαι για ένα από τα δύο.και όντως από κάμερα τι λένε και τα δύο;;
SE K800i --- Nokia N73 --- Nokia 6600--- Nokia 5140

Διαφορές εκτός τον αποθηκευτικό χώρο κ τον επεξεργαστή δεν έχουν.

Η διαφορά στον αποθηκευτικό χώρο είναι πιο σημαντική και η διαφορά στην τιμή (20$) είναι όσο κοστίζει να αγοράσεις εξωτερική κάρτα αποθήκευσης αν πάρεις το πιο φθηνό μοντέλο, άρα αμελητέα...;)

Με την κάμερα που έβαλαν (samsung), φαίνεται οτι έκαναν καλή επιλογή τα κινεζακια με ποιοτικές φωτό και μεγάλη ταχύτητα εστίασης, κάτι που ταλαιπωρεί πολλούς κατόχους android συσκευών μέχρι σήμερα....

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση..μάλλον πάω προς το prime αλλά που το βρίσκεις με 20$ διαφορά; γιατί στο vickmall που τα είδα τα έχει με 31€ που δεν την λες και αμελητέα γιατί μια 16αρα κάρτα(class 10) έχει περίπου στα 15€

Έχεις δίκιο...βλέπω to vickmall έχει 4 διαφορετικές συσκευές στα 150, 170, 185 & 195$ ενώ εγώ μιλούσα

για αυτό στα $184.99: http://www.vickmall.com/original-xiaomi-redmi-note-2-prime-2-2ghz-2gb-32gb-smartphone-4g-fdd-lte-mtk-helio-x10-octa-core-5-5-inch-fhd-13-0mp.html

και αυτό στα $169.99: http://www.vickmall.com/original-xiaomi-redmi-note-2-hongmi-note-2-smartphone-4g-fdd-lte-mtk-helio-x10-octa-core-2-0ghz-2gb-16gb-5-5-inch-fhd-13-0mp.html

Τις διαφορές των άλλων 2 δεν τις ξέρω....:O....και βαριέμαι και να τις ψάξω....:lol:

Εγώ δεν μπορώ να βρω διαφορές..μπορεί κανείς να βοηθήσει κάπως;;γιατί η μία συσκευή να είναι πιο ακριβή από την αλλη ενώ υποθετικά είναι τα ίδια;

----- προσθήκη μηνύματος 14 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εγώ δεν μπορώ να βρω διαφορές..μπορεί κανείς να βοηθήσει κάπως;;γιατί η μία συσκευή να είναι πιο ακριβή από την αλλη ενώ υποθετικά είναι τα ίδια;

Στις μπάντες είναι η διαφορά της συσκευής που κοστίζει 169,99 με την 149,99 , εαν μιλάμε για τις συγκρεκριμένες.

Aπλά το Vickmall αναφέρει ότι μετά την επαναγκατάσταση λειτουργικού που μπορούν να σου κάνουν ΘΑ έχει τις ίδιες

Στις μπάντες είναι η διαφορά της συσκευής που κοστίζει 169,99 με την 149,99 , εαν μιλάμε για τις συγκρεκριμένες.

Aπλά το Vickmall αναφέρει ότι μετά την επαναγκατάσταση λειτουργικού που μπορούν να σου κάνουν ΘΑ έχει τις ίδιες

Διαβάζοντας στο miui.gr λεει ρητα να αποφεύγουμε την αγορά του TDD και ας λενε οι Κινέζοι οτι θα στην αλλάξουν χωρίς κανένα πρόβλημα!

Ορίστε τι γράφει. ..

Βλέπω σε μερικά κινεζομάγαζα να πωλούν το NOTE 2 με υποστήριξη δικτύου TDD-LTE και οι πωλητές μου λένε ότι με αλλαγή ρομ που θα βάλουν θα υποστηρίζει και FDD-LTE (Ευρωπαϊκές συχνότητες για 4G). Τί να κάνω να το πάρω;

Α:*Καλύτερα ΌΧΙ !!! Οι εκδόσεις του τηλεφώνου φαίνονται στην πρώτη ερώτηση στην αρχή. Εμείς θέλουμε την έκδοση με FDD-LTE δίκτυο.

Πάντα να ζητάτε να υποστηρίζει και δίκτυα FDD-LTE και αυτό να το γράφει και στα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου πίσω στο κουτί του όπως η 1η φωτογραφία. Αν πίσω στο κουτί γράφει αυτά που φαίνονται στη 2η φωτογραφία, τότε καλύτερα να αποφύγετε την αγορά του γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην έχετε 4G εδώ στην Ελλάδα.

Παραθέτω και ακριβως ανάλυση του κινητού :

https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/9606-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-PRIME-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-smartphone-%CE%94%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-Tapa/

Edited by zaf_4

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Διαβάζοντας στο miui.gr λεει ρητα να αποφεύγουμε την αγορά του TDD και ας λενε οι Κινέζοι οτι θα στην αλλάξουν χωρίς κανένα πρόβλημα!

Ορίστε τι γράφει. ..

Δεν διαφωνώ για την αποφυγή.

Αλλά το ότι γίνεται να ξεκλειδωθούν οι μπάντες γίνεται .

Στο xda πάντως ακόμη το ψάχνουν για το πως να ξεκλειδώσουν την 800αρα και κανείς δεν έχει καταφέρει κάτι

Στο xda πάντως ακόμη το ψάχνουν για το πως να ξεκλειδώσουν την 800αρα και κανείς δεν έχει καταφέρει κάτι

Την 800άρα ναι ακόμα,αλλά εδώ μιλάμε για τις υπόλοιπες που το TDD δεν έχει

οπότε είμαστε ή εδω http://www.vickmall.com/original-xiaomi-redmi-note-2-hongmi-note-2-smartphone-4g-fdd-lte-mtk-helio-x10-octa-core-2-0ghz-2gb-16gb-5-5-inch-fhd-13-0mp.html

ή εδώ http://www.vickmall.com/original-xiaomi-redmi-note-2-prime-2-2ghz-2gb-32gb-smartphone-4g-fdd-lte-mtk-helio-x10-octa-core-5-5-inch-fhd-13-0mp.html

;

το φτηνό δηλαδή είναι TDD?

οπότε ανάμεσα στα δύο αξίζει τη διαφορά το prime?

Καποιο άλλο αξιόπιστο μαγαζί πέρα από το vickmall υπάρχει;