Jump to content

Με ποιο τρόπο γράφετε στο myphone (και γενικά);

greek_aeras
 Κοινοποίηση

Με ποιο τροπο γραφετε  

125 members have voted

1. 1. Με ποιο τροπο γραφετε

• greeklish
      14
    • ελληνικα τονουμενα
      67
    • ελληνικα χωρις τονους
      38
    • αλλο (τι?)
      1
    • οπως να 'ναι
      5

Recommended Posts

Αιγό γράφο παντα ελλινυκά μαι τωνους!Μυσό τα ωρθωγραφηκά λάθυ γιατύ στω σχωλοίο μαι αίμαθαν να γράφο αίτσυ!!

Πλακα στην πλάκα γράφω πάντα ελληνικά τονούμενα και δεν συνηθίζω να κάνω σχεδόν καθόλου ορθογραφικά!!(Ψώνιοοοοο)

Βλέπω εδω μέσα ανθρώπους 30-35 ετών που κάνουν ορθογραφικά λάθη που ούτε εγώ στα 12 μου χρόνια δε μπορώ να φανταστώ!Το βρίσκω τραγικό!!

Πρώτα έγραφα greeklish(έτσι είναι σωστά,απο το greek και το κομμένο eng-lish...Γιατί να ήταν greenlish άλλωστε!Δεν είναι e-nlish!!)

• Απαντήσεις 98
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ελληνικα χωρις τονους για γρηγοραδες αλλα θα προσπαθησω να γραφω με τονους απο εδω και περα... (Ειπα θα προσπαθησω... :o )

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος JustMe! (19 Δεκ. 2004 , 16:43)

Αιγό γράφο παντα ελλινυκά μαι τωνους!Μυσό τα ωρθωγραφηκά λάθυ γιατύ στω σχωλοίο μαι αίμαθαν να γράφο αίτσυ!!

Πλακα στην πλάκα γράφω πάντα ελληνικά τονούμενα και δεν συνηθίζω να κάνω σχεδόν καθόλου ορθογραφικά!!(Ψώνιοοοοο)

Βλέπω εδω μέσα ανθρώπους 30-35 ετών που κάνουν ορθογραφικά λάθη που ούτε εγώ στα 12 μου χρόνια δε μπορώ να φανταστώ!Το βρίσκω τραγικό!!

Πρώτα έγραφα greeklish(έτσι είναι σωστά,απο το greek και το κομμένο eng-lish...Γιατί να ήταν greenlish άλλωστε!Δεν είναι e-nlish!!)

Γιατι ποιος ειπε greenlish? Και εγω greeklish το εχω γραψει. Δεν ειναι πρασινα :p ...

αι ολγουεης ραιτ γκρικ γουηθ πολλους τονους κε καλλυ ωρθογγραφεια!
█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███

Τι πάει να πει "δεν έχω ελληνικό πληκτρολόγιο"? Τα Windows έχουν ενσωματωμένες όλες τις γλώσσες. Απλώς τις ενεργοποιείς. Εκτός αν εννοείς ότι το keyboard δεν εχει τυπωμένα πάνω του ελληνικά γράμματα :lol: :lol:

Τι πάει να πει "αγόρασα το λαπτοπ μου απέξω"?. Windows δεν τρέχει? Και εμενα ειναι made in China, εχει σημασία? Προσθέτεις τα ελληνικά αν θες.

Φθηνές δικαιολογίες. Καλύτερα να πείτε "δεν γουστάρω οπότε γράφω greeklish". Το οποίο ως δήλωση θα είναι αληθής αλλά ως νόημα χάλια.

Γράφω πάντοτε ελληνικά, τονούμενα και ορθογραφημένα γιατί αυτή είναι η ελληνική γλώσσα στην οποία όλοι μάθαμε να εκφραζόμαστε και επειδή δεν χρωστάει τίποτε ο κάθε αναγνώστης να βγάζει τα μάτια του να διαβάσει γρίκλις επειδή εμένα έτσι μού κάπνισε.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Ελληνικα γραφω και 'γω, αλλα χωρις τονους, για πιο γρηγορα. Παντως τα greeklish βγαζουν ματια :blink: και ενα τετοιο κειμενο, συνηθως το προσπερναω. :D

Ενεργοποιηστε τα ελληνικα σας, να σωθουν τα ματακια μας! :p

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

Ελληνικά με τόνους γράφω κι εγώ. Ολα τα υπόλοιπα απλά τα προσπερνάω (εκτός αν πρόκειται για φίλους, οπότε στραβώνομαι και τα διαβάζω :p ).

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (19 Δεκ. 2004 , 19:15)

Τι πάει να πει "δεν έχω ελληνικό πληκτρολόγιο"? Τα Windows έχουν ενσωματωμένες όλες τις γλώσσες. Απλώς τις ενεργοποιείς. Εκτός αν εννοείς ότι το keyboard δεν εχει τυπωμένα πάνω του ελληνικά γράμματα :lol: :lol:

Eμένα δεν τα έχει τυπωμένα πάνω τα ελληνικά. :)

Αλλά επειδή ειμαι pr0 δεν έχω πρόβλημα να γράφω στα ελληνικά. :whistle:

Ελληνικα χωρις τονους (σορρυ αλλα ειναι πολυυυυυ πιο γρηγορο)

εμενα παντως δεν εχει ελληνικα τυπωμενα πανω (microsoft γαρ) :p

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Xourxoulitsos (20 Δεκ. 2004 , 00:16)

Ελληνικα χωρις τονους (σορρυ αλλα ειναι πολυυυυυ πιο γρηγορο)

εμενα παντως δεν εχει ελληνικα τυπωμενα πανω (microsoft γαρ) :p

Εμένα Logitech πάλι. Τα M$ συνήθως έχουν.. :blink:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (19 Δεκ. 2004 , 17:15)

Τι πάει να πει "αγόρασα το λαπτοπ μου απέξω"?. Windows δεν τρέχει? Και εμενα ειναι made in China, εχει σημασία? Προσθέτεις τα ελληνικά αν θες.

an gnorizeis... gia na egatastiseis alles glosses xreiazesai kai to cd ton windows... kai merikoi grafoun apo panepistimio eksoterikou (oxi ego) kai ta pc ekei einai kleidomena apo admins... 'i alloi exoun agorasei pc kai den exoun CD windows na eisagoun ellinika... den einai kai TOSO efkolo gia olous na prosthesoun mia glossa sta win tous...

Πιστεύω οτι είναι καλύτερο ελληνικά τονούμενα.Τι εχουμε τους χαρακτήρες στο πληκτρολόγιο;Ασε που αν κάποιος δεν ξέρει να γράφει είναι ένας καλός τρόπος για να μάθει.
http://www.braker1.com/southclubs/banners/mg-roverclub.jpg

ελληνικά με τόνους πάντα. Τα Greeklish ενοχλόυνε και στην ανάγνωση αλλά και στην αναζήτηση....

Ελληνικά τονούμενα φυσικά (και ορθογραφημένα νομίζω). Τώρα αν μου ξεφύγει κανένας τόνος, το σφάλλειν ανθρώπινο, το συγχωρείν θείο :o

Πάντως μόλις χθες έμαθα ότι υπάρχουν fora όπου η χρήση greeglish (ή όπως αλλιώς λέγονται) απαγορεύεται δια ροπάλου.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif

MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα"

ελληνικά τονούμενα και χωρίς ορθογραφικά, ΠΑΝΤΑ :!: :cool:

Σπύρος

http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lemanis (20 Δεκ. 2004 , 11:43)

Eλληνικά τονούμενα και χωρίς ορθογραφικά, ΠΑΝΤΑ :!: :cool:

Σπύρος

Οι προτάσεις ξεκινάνε πάντα με κεφαλαίο! :o :D :alien:

Πλάκα κάνω έτσι; :) ;)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Ελληνικα χωρις τόνους αν και θα ήθελα να βαζω....απλα για πιο γρηγορα ή γιατι δεν εχω μαθει ετσι.

http://www.my-smileys.de/smileys2/1281139042.gif

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Ελληνικά τονούμενα.... always. :)

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό:

- Πιο ευανάγνωστα posts

- Αισθητικά καλύτερα αποτελέσματα

- Δεν βλέπω γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε λατινικό αλφάβητο για να γράψουμε σε μία γλώσσα της οποίας ο σχεδιασμός δεν στηρίζεται σε αυτό. Είναι σαν να γράφω "μαιφοουν ρουλζ" :p :p

- Εφ'όσον οι υπολογιστές μπαίνουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, είναι χρήσιμο να μπορεί κανείς να γράφει γρήγορα και μεγάλα κείμενα στα ελληνικά.

- Επειδή ο άνθρωπος είναι ον της συνήθειας, τα greeklish μπορεί να επηρεάσουν την ορθογραφία σας. Εγώ ξέρω άτομα που λόγω συνήθειας έχουν φτάσει να γράφουν "κσερω", "κσανα" κτλ κτλ κτλ (δεν κάνω πλάκα!)

- Η γλώσσα μας είναι σπάνια, την μιλάνε και την γράφουν 15-20 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Ας βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στην προστασία της. ;)

Ελληνικά τονούμενα πάντα και εγώ.

Στους λόγους που παρέθεσε ο ΤΝ97 θα προσθέσω 2 ακόμα:

-Δυνατότητα αναζήτησης: Απλά δεν υπάρχει σε ποστς γραμμένα με γκρίκλις.

-Αυτόματοι ον-λάιν μεταφραστές (π.χ. http://www.worldlingo.com ). Σε ένα θέμα εδώ στο μάιφόουν μαντέψτε ποια θα είναι τα μοναδικά μηνύματα που ΔΕΝ θα μεταφραστούν σε έναν ξένο. :!: Ναι, σωστά μαντ΄ψατε, τα αλαμπουρνέζικα.

ΔΕΝ είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, έχω λάβει αρκετά e-mail "απορίας" από φίλους μου στην Ισπανία και αλλού που διαβάζουν κάποια θέματα μου στο μάιφοουν (όπως αυτό του 720) και με ρωτάνε αν το μαιφόουν είναι διεθνές φόρουμ και μπορούν να γράφουν σε ό,τι γλώσσα θέλουν :alien: , ή ρωτάνε σε τι γλώσσα είναι γραμμένα κάποια μηνύματα, γιατί δεν μπορούν να τα μεταφράσουν με τίποτα και με κανένα πρόγραμμα!!!!!!!! :alien:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος TN97 (20 Δεκ. 2004 , 13:51)

- Δεν βλέπω γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε λατινικό αλφάβητο για να γράψουμε σε μία γλώσσα της οποίας ο σχεδιασμός δεν στηρίζεται σε αυτό. Είναι σαν να γράφω "μαιφοουν ρουλζ" :p :p

Καταλαβαίνω τι θες να πεις. Με την τελευταία πρόταση διαφωνώ όμως. Με αυτήν την λογική όταν πρέπει να παραθέσουμε μια ρώσικη λέξη πρέπει να χρησιμοποιούμε κυρριλικό αλφάβητο;

Επίσης μήπως ένας αγγλόφωνος χρήστης υπολογιστή όταν θέλει να γράψει ένα ελληνικό όνομα χρησιμοποιεί το ελληνικό αλφάβητο;

Εγώ γιατί να χρησιμοποιήσω το λατινικό αλφάβητο για να γράψω μια αγγλική λέξη; Ο Άγγλος θα κάνει το ίδιο μήπως;;;

Συνεπώς αν κάποιος γράψει κάποια αγγλική λέξη με ελληνικούς χαρακτήρες απλά... δεν θα τον παρεξηγήσω.

Ώστόσο στην περίπτωση ενός φόρουμ δεν ενδείκνυται αφού θα δυσκολέψει τηναναζήτηση, ακριβώςόπως τα γκρίκλις.

Με την ευκαρία, μάι-φόοουν ρούλζ.

Εγώ ξεκίνησα με greeklish,αλλά αρκετά γρήγορα (νομίζω) πως το γύρισα στα Ελληνικά τονούμενα.

Οι κύριοι λόγοι είναι

Δεν θέλω άλλος να ξεστραβώνεται για να διαβάσει ένα ποστ μου

Επίσης με το να γράφω με Ελληνικά τονούμενα με βοηθάει σημαντικά στις σχολικές εκθέσεις,αλλά και στον κάθε είδους γραπτό λόγο

Αυτά από μένα

:)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (20 Δεκ. 2004 , 14:06)

Καταλαβαίνω τι θες να πεις. Με την τελευταία πρόταση διαφωνώ όμως. Με αυτήν την λογική όταν πρέπει να παραθέσουμε μια ρώσικη λέξη πρέπει να χρησιμοποιούμε κυρριλικό αλφάβητο;

Δεν είπα αυτό. Απλά, άλλο να κάνει κανείς τέτοιο και άλλο να εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο σε greeklish. Για να το πω και αλλιώς, το αλφάβητό μας υπάρχει για να εκφράζεται γραπτώς η γλώσσα μας.

Για παράδειγμα, τα greeklish δεν έχουν τόνους. Εμένα μου έχει τύχει να διαβάσω "geros" και να μην ξέρω τι εννοεί ο γράφων... "γερός" ή "γέρος";

Με αυτή την λογική είπα ό,τι είπα πριν. Και είμαι σίγουρος πως εάν το ψάξουμε θα βρούμε αρκετές λέξεις που ΔΕΝ μπορούν να αποδοθούν στα greeklish. ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (19 Δεκ. 2004 , 19:15)

Φθηνές δικαιολογίες. Καλύτερα να πείτε "δεν γουστάρω οπότε γράφω greeklish". Το οποίο ως δήλωση θα είναι αληθής αλλά ως νόημα χάλια.

Γράφω πάντοτε ελληνικά, τονούμενα και ορθογραφημένα γιατί αυτή είναι η ελληνική γλώσσα στην οποία όλοι μάθαμε να εκφραζόμαστε και επειδή δεν χρωστάει τίποτε ο κάθε αναγνώστης να βγάζει τα μάτια του να διαβάσει γρίκλις επειδή εμένα έτσι μού κάπνισε.

Μόνο και μόνο επειδή το είπες το λαπτοπ μου είναι apple έχει αγγλικό πληκτρολόγιο και το αγόρασα απο Μαλαισία, btw όπως θα κατάλαβες δεν τρέχει windows και αν σου έιναι αστείο οτι δεν έχει Ελλήνικά το πληκτρολόγιο και έτσι δεν μπορώ να τα γράψω κιόλας τότε τι να σου πώ? Μην απαντάς στα ποστ δεν σου βάζει κανείς το μαχαίρι στο λαιμό να τα διαβάσεις έτσι δεν είναι? (αυτό αφορά όλους τους φίλους εδω μέσα που δεν μπορούν να διαβάσουνε τα ποστ των άλλων) γιατί δεν είναι τονούμενα ή γκρίκλις,νομίζω ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να γράφει όπως μπορεί και τον βολεύει και κανείς δεν μπορεί να του πεί μήν κτλ.

Οβελίξ εσύ μάλλον έχεις μάθει να γράφης σε πληκτρολόγιο ΜΕ ή χωρίς τους Ελληνικούς χαρακτήρες πάνω του,αν ναι μπράβο σου αλλά μην κατηγορείς τους άλλους αν δεν μπορούν.

Ολα αυτά φιλικά και μέσα στα όρια πολιτισμένης κουβέντας.