Jump to content

[Επίσημο] Nokia 6230


Pimpsick
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος drkaltsas (17 Αύγ. 2004 , 16:27)

 

ποιά προβληματάκια δλδ έχει η 4.28; όσο την έχω δουλέψει δεν έχει κανένα πρόβλημα εκτός του bug με την μνήμη που είναι ασήμαντο. Ίσα ίσα μόνο που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της φωτο, φτάνει

 

 

kai xeris kati ayto me tin mnimi mporei kai na mhn einai BUG> EXIGISI poli apli fadazomai epeidi exw asxolithei me anabathmisi tou sigkekrimenou i 428 exei pio polla pragmata ARA trwei pou leme pio poly xwro opote isws kai na mhn einai bug ayto

 

EPISHMA pantws ta nokia akomi 315 einai beta diladi ;)

 

drkaltsas POSO DIAFORA SE POIOTHTA briskeis stin 428 apo tin stable 315 ????????

Link to comment
Share on other sites

telika den yparxei bug apo oti diabasa se apantisi tou filou

drkaltsas

i mnimi einai EIKONIKH ! Koufo kai ayto ofeila na enimeroso na allaxoume apopseis opote mallon kali deixnei padws akomi exw tin 315 den xerw kan an ta nokia center tin exoun ferei apla tin exw doulepsei 2-3 meres se allo mobile pou tin eixe.

 

Rotisa gia photos diafores se poiothta pantws genika mallon pame gia upgrade soon ;)

Link to comment
Share on other sites

k kati teleutaio pou sigoura kapios tha exei epixeirisei. EXETE balei allis eteria MMC kai an NAI ti xoritikotitas itane 64, 128 i p[arapanw ? Apo oti xerw i nokia exei 64 k 128 MB akouw oti den yparxei toso kali symbatothta i yparxei kaneis pou exei dokimasei alli MMC ??

 

Thanks for answer

Link to comment
Share on other sites

Φιλε biller ευχαριστω για την απαντηση αλλα αποτελεσμα δεν ειχα. Η δεν γινεται με αυτο τον τροπο η εγω κανω καποιο λαθος. Μηπως το συγκεκριμενο ΒΤ (της mobile action) δεν συνεργαζεται με το NOKIA PC SUITE;
Link to comment
Share on other sites

Ποιό PC Suite έχεις φίλε?? και ποιό BT???
GH388-> GF788e-> GA628-> GD90-> 8210-> 6210-> 6510-> 3510i-> 8910-> V525-> 6230-> 8800-> 8600Luna-> 8800Arte-> 8800Carbon Arte-> iPhone 5...
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και από εμένα :o

 

Πανεφτυχείς νέος κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου!

 

Ανυπομονώ να το ανοίξω :lol:

VW Jetta 1.4 TSI :happy: ΜΙΟ Α501

 

Looking into the future . . . You can see your self !

 

George M.

Link to comment
Share on other sites

Μιας και δεν έχει μέσα CD με εφαρμογές για το PC

 

Τι πρέπει να έχω ?

 

Αν είναι εύκολο γράψτε και κάποιο link (να καταβάσω από το Net)

 

 

Ευχαριστώ

VW Jetta 1.4 TSI :happy: ΜΙΟ Α501

 

Looking into the future . . . You can see your self !

 

George M.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος GJM (18 Αύγ. 2004 , 09:17)

 

Μιας και δεν έχει μέσα CD με εφαρμογές για το PC

 

Τι πρέπει να έχω ?

 

Αν είναι εύκολο γράψτε και κάποιο link (να καταβάσω από το Net)

 

 

Ευχαριστώ

 

http://briefcase.pathfinder.gr/view/gjimmys :D :D :D
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ φίλε gjimmys για το link

 

Αλλά δεν ψάχνω για κάτι τέτοιο

 

Αναφέρομαι σε εφαρμογές σύνδεσης με το PC.

Διαχείρηση Επαφών, Φωτογραφιών, Video κτλ.

VW Jetta 1.4 TSI :happy: ΜΙΟ Α501

 

Looking into the future . . . You can see your self !

 

George M.

Link to comment
Share on other sites

(προσοχή, μεγάλο ποστ)

 

Λοιπόν, επειδή πολλά ακούγονται για μπαταρίες, έρχομαι όχι ως σοφός αλλά ως αναγνώστης των manual, μιας και διαπιστώνω ότι λίγα άτομα τα διαβάζουν από το Α εως το Ω. Πριν πλακωθούμε, ας δούμε λοιπόν τι λέγεται ΕΠΙΣΗΜΑ από τους κατασκευάστες.

 

1) Motorolla M3588. Τύπος μπαταρίας: ΝιΜΗ. "Η ματαρία πρέπει να φορτίζεται ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ για 8 ώρες. Αν το κινητό γράψει "πλήρως φορτισμένη, τότε βγάλτε το βύσμα του φορτιστή και ξαναβάλτε το".

 

2) Σε Νόκια των τελευταίων 3 ετών, με μπαταρίες Li-ION, όλα μα όλα τα manuals λένε: "Ποτέ να μην αφήνετε τη φόρτιση για πάνω από μια εβδομάδα. Η υπερ-φόρτιση θα καταστρέψει την μπαταρία¨.

 

3) Σε Ericsson T28 και σε iPAQ 3660 με μπαταρίες Li-Polymer: "Αν αναγραφεί "πλήρως φορτισμένη", αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία φορτίστηκε (thanks!!!). Ωστόσο, αν αφήσετε το φορτιστή για 1 ώρα ακόμα, τότε θα έχετε ελαφρά αυξημένη αυτονομία.

 

4) Τ28: μην αποφορτίζετε τη μπαταρία μέχρι το αμήν. Αν το κινητό σβήσει, ξαναφορτίστε το, μην το ξανανάψετε. (υπήρχαν κρούσματα χρηστών που τους έβγαινε η πίστη μέχρι να ξαναξεκινήσει να φορτίζει το κινητό τους μετά από πλήρη εξάντληση).

 

5) 6230: χρησιμοποιήστε το κινητό με την μπαταρία που σας δίνεται μέχρι να αδειάσει. Υστερα, προχωρήστε στην 1η φόρτιση (παλιά είχα την εντύπωση ότι με το που το αγοράζεις πρέπει να το φορτίσεις και ότι σε καμία περίπτωση δε πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ενέργεια που έχει μια μπαταρία του κουτιού...)

 

Αυτά ως προς τα εγχειρίδια τα οποία σας συνιστώ να τα ανοίγετε. Συμφωνώ ότι αυτό του 6230 είναι πολύ μεγάλο και θέλει χρόνο να διαβαστεί από το Α εως το Ω. Ομολογώ ότι είναι το 1ο κινητό του οποίο το manual ΔΕΝ μπόρεσα να διαβάσω εξωνυχιστικά, αλλά όπως και να το κάνουμε το κεφάλαιο presence... γιατί να το διαβάσω, εκτος αν είναι για τις εγκυκλοπαιδικές μου γνώσεις;

 

Τώρα, για ακούστε και την τηλεφωνική μου συζήτηση με ένα τεχνικό της ΗΡ. ΠΡΟΣΟΧΗ, τώρα μιλάμε για LAPTOP. Τύπος μπαταρίας: Li-ION. Πρόσφατη τεχνολογία, Ρ4-m @ 2GHz.

 

- Τεχνικός: Και δε μου λέτε τι χρήση κάνετε στο μηχάνημα; Desktop ή ταξίδια;

- Εγώ: Εεεε, όπως και να το κάνουμε, πιο πολύ στο γραφείο είναι παρά στα ταξίδια.

- Εεεεερρρε σοκ που σας χρειάζεται! Και γιατί παίρνετε φορητά αν δε σας χρησιμεύουν;

- Θα μου κάνεις και κύρηγμα τώρα;

- Εεεε, σωστά. Λοιπόν, άκου ν'ακούσεις.

- Για λέγε, για λέγε!!!

- Οι μπαταρίες έχουν περιορισμένη ζωή.

- Τις καημενούλες... δλδ;

- Περίπου 800 φορτίσεις και μετά game over!

- Μπα;

- Ναι.

- Και λοιπόν, που είναι το πρόβλημα;

- Κοίταξε να ιδείς. Οταν εσύ έχεις το φορητό σου συνέχεια στη μπρίζα, αυτός φορτώνει...

- Εννοείς φορτίζει...

- ...έστω, φορτίζει τη μπαταρία και σταματάει τη φόρτιση. Μετά όμως από μερικές ώρες, η μπαταρία χάνει ας πούμε 1% της χωρητικότητάς της.

- Και πως το χάνει; Εγώ τραβάω ρεύμα από τη μπρίζα, όχι από τη μπαταρία.

- Δεν έχει σημασία. Μια μπαταρία ακόμα και χωρίς χρήση αποφορτίζεται αργά με το χρόνο.

- Αρε χρόνε, πάλι εσύ μου την έκανες... Και μετά και μετά;

- Το PC καταλαβαίνει ότι η μπαταρία βρίσκεται στο 99% και φυσικά την ξαναφορτίζει στο 100%.

- Ρε το κερατά! Και ποιός του είπε αυτουνού να επέμβει;

- Επεμβαίνει αυτοβούλως, σαν τον εισαγγελέα, αυτός.

- Τέλος πάντων... αυτοβούλωσέ το λοιπόν κι εσύ γιατί πολύ με στεναχώρησες σήμερα.

- ΟΚ, άντε γειά.

- ΓΙΑ ΜΙΣΟ, ΓΙΑ ΜΙΣΟ!

- Τι είναι πάλι;

- Και τι κάνουμε για να μη καταστρέψουμε τη μπαταρία μας χωρίς λόγο;

- Την αφαιρείς όσο είσαι στο γραφείο, απλό.

- Αχα... Αντε γειά. Και thanks.

 

Πέρα από την πλάκα, συμπεραίνουμε λοιπόν σύμφωνα με τα λεγόμενα του τεχνικού της ΗΡ, ότι η καταστροφή των μπαταριών των φορητών ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ δεν προέρχεται από υπερφόρτιση αλλά γιατί έφτασαν στο τέλος της ζωής τους χωρίς κανένας να το πάρει χαμπάρι.

 

Αλλο περιστατικό πάλι:

 

Ο αδερφός μου παραπονιότανε για προβλήματα αυτονομίας στο iPOD του. Δε ξέρω τι τύπο μπαταρίας περιέχει. Το έψαξε σε φόρουμς και σαν να βγήκε στην επιφάνεια ότι αν το παρατήσεις σε συρτάρι, η μπαταρία θέλει "training".

 

- Προπόνηση όμως ε; Οχι σαν ... τους άλλους!!!

 

Δλδ, πρέπει να την φορτίσεις τελείως να την αποφορτίσεις σχεδόν τελείως, κοκ.

 

Πράγμα που έρχεται σε ελαφρά αντίθεσις με τον τεχνικό της ΗΡ: αν βγάλω την μπαταρία από το φορητό μου για 6 μήνες, τότε σίγουρα θα χρειάζεται training πριν να μου ξαναποδώσει το μέγιστο.

 

Τα παραπάνω λοιπόν και κυρίως αυτά που γράφουν τα εγχειρίδια τα θεωρώ ως μπετόν σε σχέση με τις φήμες που έχω βαρεθεί να ακούω δεξιά και αριστερά. Αν πάλι κάποιος βγει και πει ότι οι κατασκευαστές γράφουν μ@λ@κίες για να πουλάνε μπαταρίες... πάσο.

 

Κάτι σημαντικό: ανέφερα το παράδειγμα μπαταριών laptop και μπαταριών κινητών. Το έκανα γιατί αναφέρθησαν ως παράδειγμα πριν από μερικά ποστς. Νομίζω όμως πως η ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ σύγκριση μιας μπαταρίας μεγέθους τούβλου και μιας μεγέθους πιστωτικής κάρτας, δε στέκει. Μπαταρίες και οι 2 αλλά...

 

Επίσης, μπαταρίες διαφορετικών γενεών, διαφορετικής χημείας ή διαφορετικής χωρητικότητας, πάλι δε μπορούμε να τις συγκρίνουμε χύμα. Μια μπαταρία 3πλάσιας χωρητικότητας από αυτής του 6230 (που είναι μικροσκοπική) η οποία τροφοδοτεί ένα μονόχρωμο κινητό μισής γενιάς πιο πίσω, είναι διαφορετικά πράματα ΓΙΑ ΜΕΝΑ, και ας μη το πάρει κανείς προσωπικά.

 

Οσοι λοιπόν θέλουν να παραδεχτούν ότι η ζωή μιας μπαταρίας καθορίζεται (κυρίως) από τον αριθμό φορτίσεων της, τότε αμέσως πρέπει να παραδεχτούν ότι το κινητό πρέπει να φορτίζεται όσο πιο σπάνια γίνεται. Πιο σπάνιες φορτίσεις σημαίνει λιγότερες ανα μήνα, άρα τόσο πιο πολύς καιρός θα περάσει μέχρι να εξαντλήσουμε τις 800 "ζωές" της. Αυτό δε μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο αν φορτίζουμε το κινητό όταν αυτό δείχνει λίγα τουβλάκια στο κοντέρ. Κρατώντας πισινή βέβαια για την ιστορία του Τ28: μη φτάνουμε τις μπαταρίες μέχρι το αμήν. Αυτό όμως πάλι δε νομίζω να είναι μεγάλο πρόβλημα. Εξηγούμαι: Εστω ότι απόψε είναι το βράδυ της μπαταρίας να φορτιστεί. Ομως, περι τις 18:00 βλέπουμε 2 τουβλάκια, πράγμα που σημαίνει ότι σε ένα 6230, αν δε φορτίσεις, την επόμενη μέρα είσαι 100% game over. Δεν πειράζει αν μέχρι το βράδυ που θα το φορτίσω δεν έχω εξαντλήσει τα 2 τουβλάκια μιας και ούτως η άλλως η φόρτιση είναι για σήμερα το βράδυ.

 

Επισημαίνω ότι ο αριθμός 800 δε με πειράζει. Μπορεί να είναι 500 ή 1000 ή 1500, ανάλογα με τη μάρκα / κατασκευαστή.

 

Τώρα παραμένουν αναπάντητα τα εξής ερωτήματα:

 

- Και τι γίνεται με το memory effect;

 

Αυτό είναι παλιό φαινόμενο στις μπαταρίες ΝιCD. Μια φορά που είχα κάνει έρευνα περι του θέματος, βρήκα ότι η όλη υπόθεση προέρχεται από τις μπαταρίες των δορυφόρων (!) οι οποίες φορτίζουν και αποφορτίζουν την ίδια μέρα την ίδια ώρα με ελάχιστη διαφορά (κάθε μέρα τα κατοπρα αντικρύζουν τον ήλιο την ίδια ώρα δλδ). Στο τέλος λέει διαπίστωσαν ότι η μπαταρία δεν σήκωνε το θεωρητικό φορτίο αλλά μόνο αυτό που αντιστοιχούσε στην περιοδική φόρτιση. Οπότε σκέφτομαι εγώ ότι για κινητά, μπορούμε να μιλάμε για memory effect ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΚΑ ΟΡΙΣΤΕΙ αν κάθε μέρα φορτίζουμε το κινητό την τάδε ώρα με ακρίβεια και κάνουμε την τάδε κατανάλωση με ακρίβεια. Αλλά πάλι, μπορεί να υπάρχουν άλλες εκδηλώσεις του memory effect, οι οποίες να δικαιολογούν ότι το φαινόμενο μπορεί να υπάρχει ΚΑΙ στα κινητά (και παντού).

 

Σταματήσαμε να μιλάμε για memory effect με την εμφάνιση των ΝιΜΗ, αλλά όλο και σε κάποια εγχειρίδια έβλεπες να κάνουν νύξεις για πλήρεις αποφορτίσεις. Το φαινόμενο εξακολουθεί; Οι συντάκτες δεν ενημερώθηκαν;

 

- Πόση ώρα να το φορτίζω επιτέλους;

 

Ειδαμε ότι σύμφωνα με τα εγχειρίδια, παραπάνω φόρτιση από τη στιγμή που θα γράψει "fully charged" , δίνει παραπάνω αυτονομία.

 

Από την άλλη είδαμε ότι 1 εβδομάδα στη μπρίζα βλάπτει.

 

Διαλέγετε και παίρνετε. Προσωπικά, φορτίζω το κινητό μου μια ολόκληρη νύχτα.

 

- Φόρτιση με σβηστό η αναμένο τηλέφωνο;

 

Εδώ κανείς δε γράφει τπτ.

 

Η δική μου λογική λέει το εξής: οταν το τηλέφωνο φορτίζει αναμένο, το ρεύμα του φορτιστή χρησιμοποιείται για 2 πράγματα:

 

1) φόρτιση της μπαταρίας

2) λειτουργία του κινητού

 

Ομως, όταν το κινητό είναι αναμένο, ως γνωστόν, η κατανάλωση ποτέ δεν είναι σταθερή: Λαμπάκια, πομπός, processor, και πάρα πολλά άλλα, κυρίως με τα σημερινά τηλέφωνα που έχουν 1002 δυνατότητες κάνουν το κινητό να τραβάει περισσότερο η λιγότερο ρεύμα από τη μπαταρία.

 

Αυτή η ανώμαλη κατανάλωση ενέργειας απο πλευράς του κινητού, σημαίνει ότι η μπαταρία φορτίζεται περισσότερο η λιγότερο, ανάλογα με το πόση ενέργεια αφήνει το κινητό.

 

Τώρα, είναι κακό να κάνει σκαμπανεβασματα η φόρτιση; Αυτά τα σκαμπανευάσματα υπάρχουν ή είναι αμελητέα;

 

Προσωπικά διάλεξα να φορτίζω το κινητό μου σβηστό.

 

- Τη νύχτα το σβήνουμε;

 

Θέλετε να είστε διαθέσιμος τη νύχτα; Αν ναι, αφήστε το αναμένο. Αν όχι, σβήστε το.

 

Αυτά προς το παρόν. Σόρρυ για το πολύ μακρύ πόστ αλλά κατα καιρούς έχω ακούσει διαμάχες (και μάλιστα μεγάλες) περι μπαταριών και όπως είπα πριν, ωφείλονταν στο ότι ο κάθε ένας είχε τσιμπήσει μια φράση δεξιά, ο άλλος μια φράση αριστερά.

 

Πάντως όλοι είμαστε σύμφωνοι ότι το όλο φλου που υπάρχει για το κεφάλαιο "μπαταρίες" θα μπορούσε να λυθεί αν οι κατασκευαστές γράφανε 2 λογάκια περι αυτού. Ομως αν κρίνω από την τιμή μιας μπαταρίας, οι κατασκευαστές έχουν μεγάλο συμφέρον να τις πουλάνε. Τίποτε καλύτερο λοιπόν (για αυτούς) να τις καταστρέφουμε πριν την ώρα τους.

 

Τα σέβη μου.

 

Υ.Γ. Αν κάποιος ξέρει αν υπάρχει ειδικό τόπικ περί μπαταριών, ας μου το πει για να κάνω copy / paste και εκεί για να χτίσουμε επιτέλους μια βάση γνώσεων, μπας και βγει κάποια άκρη.

There is no host like http://localhost .

 

Σύνθημά μας: "Try SCE to AUX!". Αν δε πιάσει, δοκιμάστε SCE2AUX @ danaus .NET

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος GJM (18 Αύγ. 2004 , 08:47)

 

Ευχαριστώ φίλε gjimmys για το link

 

Αλλά δεν ψάχνω για κάτι τέτοιο

 

Αναφέρομαι σε εφαρμογές σύνδεσης με το PC.

Διαχείρηση Επαφών, Φωτογραφιών, Video κτλ.

 

 

Νοκια PC Suite.

 

http://www.nokia.com/nokia/0,6771,53400,00.html

 

Διαλέγεις λειτουργικό και μετά γλώσσα. Προσοχή: 25 Μέγα κατέβασμα...

There is no host like http://localhost .

 

Σύνθημά μας: "Try SCE to AUX!". Αν δε πιάσει, δοκιμάστε SCE2AUX @ danaus .NET

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ

 

Με 40kb/sec και 10 Λεπτά κατέβασμα !!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!

 

Ευχαριστώ και πάλι

 

Και αν υπάρχει κάτι άλλο . . . ευπρόσδεκτο!

VW Jetta 1.4 TSI :happy: ΜΙΟ Α501

 

Looking into the future . . . You can see your self !

 

George M.

Link to comment
Share on other sites

@ danaus (Πολύ μεγάλο το post)

Λογω των σπουδών μου(ηλεκτρονικός) μπορώ να επέμβω σε αυτά που έγραψες.

Τα καινούργια τα ΝΟΚΙΑ με τον ACP-12E,έχουν παλμοτροφοδοτικό όπως και οι φοριτοι υπολογιστές. Οταν θα φορτίσει η μπαταρία και φτάσει στο 100% τότε μπαίνει σε συντήριση.(Οταν είναι κλειτστό το κινητό)Αρα το κινητό πρέπει να φορτίσει 8 ώρες.Οσο για το laptop όταν τελειώση η φόρτισει λειτουργεί με το ρεύμα και κρατάει την μπαταρία σε συντίρηση.Γι'αυτό άλλοστε και τα τροφοδοτικά τους είναι συνήθως 18.5V στα 5Α,ενώ η μπαταρία είναι 14.4V.

Γιώργος
Link to comment
Share on other sites

xairetw olous sas!sto thema!s emia wra poulaw to aristo sx1 mou me ton katarameno xamilo ixo an kserete!

loipon skeftomai to 6230 sovarotata.

erwtiseis:

1.akougetai poly dynata o ixos;exete akousei sx1;den akougetai!

2.ti ixous pernei san ixoys klisis;px mp3 amr ktl;

3.exei kamia asymvatotita me bt kai irda;

4.to video einai kalo pou travaei kai i fwto fysika;

pou mporw na to vrw poio ftino;plaisio kai germano se 360 evrw exw vrei ws twra.

kyriws o ixos paidia me endiaferei.

sas efxaristw olous poly!to vrady tha mpw na dw tis apantisis sas!

elpizw na einai thetikes.

aaaa ti provlima exei vgalei;an to parw tha exei tin teleftaia version;

e f x a r i s t w

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος skatzivas (18 Αύγ. 2004 , 13:46)

 

xairetw olous sas!sto thema!s emia wra poulaw to aristo sx1 mou me ton katarameno xamilo ixo an kserete!

loipon skeftomai to 6230 sovarotata.

erwtiseis:

1.akougetai poly dynata o ixos;exete akousei sx1;den akougetai!

2.ti ixous pernei san ixoys klisis;px mp3 amr ktl;

3.exei kamia asymvatotita me bt kai irda;

4.to video einai kalo pou travaei kai i fwto fysika;

pou mporw na to vrw poio ftino;plaisio kai germano se 360 evrw exw vrei ws twra.

kyriws o ixos paidia me endiaferei.

sas efxaristw olous poly!to vrady tha mpw na dw tis apantisis sas!

elpizw na einai thetikes.

aaaa ti provlima exei vgalei;an to parw tha exei tin teleftaia version;

e f x a r i s t w

 

 

1. Πολύ δυνατά.Πραγματικά πολύ καλό ηχειάκι!

2. mp3, midi

3. εμένα όχι!

4. Πολύ καλό και το βίντεο και η φωτό τηρουμένω των αναλογιών βέβαια

 

Εγώ το πήρα από το telefoncity.gr 332 euro τελική τιμή!

Ι need a six month vacation, twice a year.
Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε τι λένε τα manual, πιο πολύ για να βγει ένα συμπέρασμα μιας και έχω βαρεθεί τόσα χρόνια να ακούω διάφορα για το ζήτημα, οπότε ευκαιρίας δοθείσης ας βρούμε ή ας προσπαθήσουμε να βρούμε την αλήθεια..

 

Ericsson GF-768, Αγγλικός τομέας, Manual: Σελ. 2, “When the battery is fully charged, the charging stops. You cannot overcharge your battery”.

 

Ericsson T28’s Αγγλικό Manual: Σελ. 6 “We recommend that you charge the battery up to three hours before you use the phone for the first time”.

 

Νοκια 8850 Ελληνικό Manual: Σελ. 17 “Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από το φορτιστή και την μπαταρία που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, η φόρτιση μιας μπαταρίας BLB-2 με το φορτιστή ACP-8 διαρκεί περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά”. Σελ 90, «Μην αφήνετε την μπαταρία συνδεδεμένη με το φορτιστή περισσότερο από μια εβδομάδα, διότι η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της.»

 

Nokia 6510 Ελληνικό Manual: Σελ. 19 “Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από το φορτιστή και την μπαταρία που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, η φόρτιση μιας μπαταρίας BLB-2 με το φορτιστή ACP-7 διαρκεί περίπου τρεις ώρες”. Σελ 95, «Μην αφήνετε την μπαταρία συνδεδεμένη με το φορτιστή περισσότερο από μια εβδομάδα, διότι η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της.»

 

Nokia 6310i Ελληνικό Manual: Σελ. 18 “Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από το φορτιστή και την μπαταρία που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, η φόρτιση μιας μπαταρίας BPS-2 με το φορτιστή ACP-12 διαρκεί περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά”. Σελ 96, «Μην αφήνετε την μπαταρία συνδεδεμένη με το φορτιστή περισσότερο από μια εβδομάδα, διότι η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της.»

 

Panasonic G450 Ελληνικό Manual: Σελ. 19, «Μετά την ολοκλήρωση της φόρτισης, αφαιρέστε το τροφοδοτικό από τη πρίζα και το τηλέφωνο», Σελ. 20, «Αποφεύγετε την φόρτιση της μπαταρίας για περισσότερο χρόνο από αυτόν που υποδεικνύεται».

 

Motorola d170 Ελληνικό Manual: Όψη Α, τέταρτη στήλη, «Μην αφήνετε την μπαταρία στο φορτιστή για περισσότερο από 24 ώρες».

 

..α! και για να είμαι αντικειμενικός..

 

Motorola StartTac 130 Ελληνικό Manual: Σελ. 14, «Για να διασφαλίσετε μέγιστη απόδοση της μπαταρίας, συνιστάται να φορτίζετε κάθε νέα μπαταρία (ή μπαταρία που δεν έχει χρησιμοποιηθεί για πολλούς μήνες) τουλάχιστον για 14 ώρες πριν από τη χρήση.»

 

Το παράδειγμα με τους φορητούς αναφέρθηκε συμπληρωματικά διότι έχοντας αρκετά τέτοια μηχανήματα παρατηρείς κάποια πράγματα ή αν θες τα μαθαίνεις «the hard way» όπως συμβαίνει και με τα κινητά τηλέφωνα (όπου το αποτέλεσμα είναι όμοιο ιδίου λόγου), εκτός και αν εγώ είμαι τόσο τυχερός που το σαβουροκινητό μου που είναι 1,5 ή και περισσότερες γενιές πίσω εξακολουθεί να λειτουργεί (όπως όλες οι συσκευές που παρέθεσα παραπάνω) με την ίδια μπαταρία μια χαρά τόσο καιρό..

 

..και μια ακόμη συμβουλή.. μην το φορτίζεις όλη νύχτα .. δεν κάνει καλό.. και για εσένα και για αυτό..

 

Υ.Γ.

1) Άραγε πότε έχουμε υπερφόρτωση;..

 

2)Δεν θα ξεκινήσω κανένα flame (και είμαστε έτσι και αλλιώς εκτός topic), ο καθένας ας μεταφέρει τις εμπειρίες του και τίποτε άλλο, εγώ φίλοι μου αυτά είδα τα τελευταία χρόνια και αυτά έγραψα, αν κάνω λάθος δεχθείτε την ταπεινή μου απολογία, υπάρχουν πολλά μονοπάτια προς τον ίδιο προορισμό αλλά ο καθένας περιγράφει αυτό που τράβηξε..

 

:)

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Link to comment
Share on other sites

. . . για τις μπαταρίες - όπως και να έχει - δεν μπορούμε να συγκρίνουμε για την φόρτιση διαφορετικούς τύπους . . . :o

VW Jetta 1.4 TSI :happy: ΜΙΟ Α501

 

Looking into the future . . . You can see your self !

 

George M.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος bettytsa (18 Αύγ. 2004 , 15:10)

 

paidia exete vrei puothena tin lefki i tin asimenia prosopsi gia to 6230 me pliktrologio?

 

 

Den xerw an ise athina alla an eisai Nokia Shop stin el. Venizelou konta stin nea smyrni eixa brei mia apo tis 2 mallon tin leuki timh ta gnosta. Pantws den nomizw na exei eleipsi.

Link to comment
Share on other sites

εκτός και αν εγώ είμαι τόσο τυχερός που το σαβουροκινητό μου που είναι 1,5 ή και περισσότερες γενιές πίσω εξακολουθεί να λειτουργεί (όπως όλες οι συσκευές που παρέθεσα παραπάνω) με την ίδια μπαταρία μια χαρά τόσο καιρό..

 

Το 8310 μου το είχα για 2 χρόνια και 9 μήνες. Το φόρτιζα όπως ακριβώς περιέγραψα (όλη νύχτα, με σβηστό το κινητό αλλά λειτουργία του κινητού μέρα-νύχτα (εννοείται πλυν της νύχτας φόρτισης)). Μέχρι τα 2 χρόνια δεν παρατήρησα καμία απολύτως απώλεια αυτονομίας. Κανένα πρόβλημα επίσης στο κοντέρ της μπαταρίας καθώς και στην ειδοποίηση low battery. Διότι όταν οι μπαταρίες τα παίζουν, ως γνωστόν, στα 2 τουβλάκια δεν υποψιάζεσαι τπτ, λαμβάνεις μια κλήση και σε 15 δευτερόλεπτα το κινητό βαράει μια low battery και σε άλλα 5 έχει σβήσει.

 

Βέβαια, το πότε ξεκινάει η "παρακμή" της μπαταρίας είναι και λίγο υποκειμενικό διότι δε κράταγα τευτέρι με τις ώρες αυτονομίας, τον αριθμό κλήσεων, κλπ, αυτό είναι φύσην αδύνατον.

 

Εσύ για πόσο διάστημα μιλάς ότι λειτουργέι μια χαρα;

 

Υ.Γ. προς αποφυγή παρεξηγήσεων: εγώ αναφερόμουνα σε ένα flame που είχε γίνει σε αυτό εδώ το thread περί μπαταριών πριν από καμιά 20αριά σελίδες καθώς και σε άλλα flames που έχω τρακάρει κατα καιρούς. Ποιός ενεπλάκη σε εκείνα δε θυμάμαι, ούτε και με νοιάζει. Εγώ απαντάω στα πόστς, όχι προσωπικά στους συγγραφείς αυτών.

There is no host like http://localhost .

 

Σύνθημά μας: "Try SCE to AUX!". Αν δε πιάσει, δοκιμάστε SCE2AUX @ danaus .NET

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (17 Αύγ. 2004 , 22:26)

 

Eγώ το πήρα από το telefonCity 332 ευρώ.:happy:

 

 

Toso ligo :blink: ? Giati vlepw dinoun ta metaxeirismena me 300-310 euro :wacko:

 

Pantws me 332 euro axizei me to para-para-parapanw ta lefta tou :happy: :happy:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...