NodeB Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω μηνύματα αλλά έφτασα στα εξής (δικά μου) συμπεράσματα για τα (κατά τη γνώμη μου) λανθασμένα πιστεύω της πλειοψηφίας: 1) Το Android κάνει κατά κάποιο τρόπο τον χρήστη να νιώθει power user και γνώστη, παρότι αυτοί που πραγματικά έχουν ψώνιο με το ψάξιμο, το ξηλώνουν και βάζουν εναλλακτικές rom! 2) Δε χρειάζεται καμιά άλλη πρόταση εφόσον έχουμε το Android. Tο IOS είναι για μια μερίδα παράξενων αγοραστών (παρότι σαφώς πιο μελετημένο λειτουργικό) και καλά θα κάνει να εξαφανιστεί κι αυτό. 3) Η ποιότητα των τρίτων εφαρμογών είναι εφάμιλλη με την ποιότητα του λειτουργικού συστήματος 4) Κατά ανάγκη πρέπει να πειράξεις το λειτουργικό σου σύστημα με τρίτες εφαρμογές που θεωρείς de facto ότι είναι καλύτερες από τις εργοστασιακές 5) Επειδή κάτι δουλεύει αλλιώς από ότι συνηθίσαμε είναι παράξενο, περίεργο και κατακριτέο Προσωπικά μετά από άπειρα τηλέφωνα, έχω ένα Lumia 830, το χαίρομαι σε καθημερινή βάση όσο κανένα άλλο τηλέφωνο που είχα - είτε Android είτε iPhone. Στο μέλλον ίσως αλλάξω γνώμη βέβαια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zerga08 Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Με την ίδια λογική θα σου πω και γω ότι μπορεί ναι μη τους αρέσει ο σχεδιασμός των Windows κινητών. .. θέμα επιλογών είναι ρε παιδιά. Όταν όμως οι επιλογές είναι κατευθυνόμενες, παύει να είναι προσωπικές επιλογές! Εδώ είναι που μπαίνει το marketing στη μέση. Εκεί πάσχει πολύ η ms , γι αυτό και έχει μείνει πίσω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AgelosMo Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 (edited) κάνεις ένα λάθος πάνω στη λογική που μπαίνεις για τις συγκρίσεις. Το οτι στο android έχεις τη δυνατότητα να επέμβεις περισσότερο στο να προσαρμόσεις ή να βελτιώσεις κάποια πράγματα, όπως πχ τη μπαταρία που λες, δε συνεπάγεται οτι είναι απαραίτητο ή αναγκαίο για έναν απλό χρήστη για τη χρήση που περιγράφεις ούτε μπαίνει έτσι αυθαίρετα ως αρνητικό σε μια σύγκριση με ένα wp. Το οτι με ρουτ μπορείς να βελτιώσεις τη μπαταρία της συσκευής σου και να φτάσεις σε ένα καλύτερο επίπεδο από αυτό που είναι ΔΕ σημαίνει οτι σε μια σύγκριση με ένα wp είναι χειρότερη και στα wp είναι όλα μια χαρά. Αν αύριο η ms μου δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσω τη μπαταρία μου με τον χ,ψ τρόπο δε σημαίνει οτι η μπαταρία μου μέχρι τώρα ήταν αρνητικό στοιχείο και υπήρχε αυτή η ανάγκη για να μπεί σε σύγκριση με άλλο λειτουργικό/συσκευή συζητάτε από χτες για ανάγκη παραμετροποίησης στο android για ένα απλό χρήστη ώστε να το φέρει στα μέτρα του, σε σύγκριση με wp δε χρειάζεται τίποτα... ποια ακριβώς παραμετροποίηση πρέπει να κάνει δλδ ένας απλός χρήστης android για να χρησιμοποιήσει τη συσκευή του για τηλ, youtube, viber κτλ; Πως ακριβώς στηρίζεται η άποψη οτι τα wp δεν χρειάζεται να προσαρμόσεις τίποτα(ενώ παράλληλα δε έχεις και την δυνατότητα σε κάποιο βαθμό) ενώ σε android είναι αναγκαίο για να κάνεις την ίδια δουλειά; Νομίζω συγχέεται η δυνατότητα με την αναγκαιότητα σε μεγάλο βαθμό στις συγκρίσεις που γίνονται. Φίλε μου. Το ίδιο ρώτησε και ένας φίλος πιο πίσω σχετικά με αυτό που λες. Και στο ξαναλέω. Εμπειρία χρήσης. Μπορείς να τα κάνεις σε ένα android. Δεν είπε κανένας δεν μπορείς και ότι χρειάζεσαι παραμετροποίηση. Αλλά θέλω να μου βρείτε ένα κινητό, που απο day one, με κάτω απο 150 ευρώ να το χρησιμοποιείς για τις παραπάνω δουλειές, για ένα χρόνο, και να μη σου κολλήσει παραπάνω απο μια - δύο φορές, να μη χρειάζεται να καθαρίζεις την cache κάθε φορά επειδή θα μπουκώνει απο δεδομένα και επίσης να μην επέμβεις καθόλου στο λειτουργικό του (γιατί θεωρώ δεδομένο ότι θα κολλήσει και θα θέλει καθάρισμα). Γιατί εγκαλείς εμένα για την σύγκριση όταν μπαίνουν όλοι και γράφουν ότι δεν είναι καλά, λόγω του ότι δεν μπορείς να κάνεις παραμετροποιήση. Θα το ξαναπώ: Δεν την χρειάζεσαι γιατί δουλεύει ικανοποητικά. όχι τέλεια, αλλά αρκετά καλά ώστε να μη σε βάζει σε σκέψεις για να το κάνεις καλύτερο. . Είναι τόσο δύσκολο και περίεργο να το καταλάβετε ότι το Android δεν μπορεί να τα δώσει αυτά out of the box? Λες και ανακαλύπτουμε τώρα την Αμερική. Τα Android έγιναν γνωστά και έκαναν τεράστια επιτυχία, λόγο ανοιχτού κώδικα, και επειδή μπορούσες ένα κινητό που είχε 200 ευρώ να το κάνεις να συμπεριφέρεται σαν ένα που είχε 500. Τώρα πλέον δεν γίνεται αυτό. Το Android είναι βαρύ. Για άριστη και απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης ή πας σε κινέζο (με αμφίβολα αποτελέσματα αφού πρέπει να ξέρεις τι παίζει με εγγυήσεις αλλά εξαιρείται η Xiaomi) ή σκάς παραπάνω απο 300 ευρώ για περσινό μοντέλο (Προφανώς το νοητό όριο που θέτω είναι τα 500 ευρώ). Και επίσης φίλε μου, όταν χρειάζεται να επέμβεις σε κάτι που έχεις ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, για να δουλεύει καλά, προφανώς και σημαίνει ότι αυτό που αγόρασες δεν σε ικανοποιεί, ότι και να πιστέυεις για να ικανοποιείς την απόφαση σου. Το να αγοράσω ένα κινητό και να του βάλω τα καλούδια μιας μεγαλύτερης σειράς με root δεν σημαίνει ότι είμαι ικανοποιημένος. Σημαίνει ότι ήθελα παραπάνω και δεν μπορούσα να το πάρω. Το να μη με ικανοποιεί η μπαταρία και να το φορτίζω δύο φορές την ημέρα, οπότε επεμβαίνω στο λειτουργικό, σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν λειτουργεί ικανοποιητικά και η μπαταρία του δεν κρατάει. Όταν παίρνω ένα κινητό και η μπαταρία του τελειώνει λόγω γνωστών εφαρμογών και πρέπει να επέμβω προκειμένου να λειτουργήσει, όχι εμένα δεν με ικανοποιεί. Η σύγκριση γίνεται με τις δικές μου ανάγκες και εμπειρίες. Εάν έχεις διαφορετικές απόψεις ευχαριστώς να τις ακούσω με παραδείγματα. κουβέντα κάνουμε για να δούμε ο ένας την οπτική του άλλου, εξάλλου. Αλλό η αναγκαιότητα (αναγκάζεσαι να κάνει κάτι) και άλλο η δυνατότητα (το κάνεις δική σου απόφαση). Στο Android το root είναι δυνατότητα που μετατράπηκε σε αναγκαιότητα. Edited August 8, 2015 by AgelosMo Παράθεση SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Moralas Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Μα συμφωνούμε ότι μέχρι τα 150 ευρώ πας σε wp. Παράθεση monthly top 10 house mix set on video Anastasio@soundcloud Anastasio@mixcloud Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AgelosMo Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Μα συμφωνούμε ότι μέχρι τα 150 ευρώ πας σε wp. Όχι όλοι απ'ότι φαίνεται. :lol: :lol: :lol: Παράθεση SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vastegial_74 Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Έχω συσκευή WP. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν έχω αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα εκτός από μια φορά που χρειάστηκε να κάνω hard reset και όλα επανήλθαν στη θέση τους. Λυπάμε που το λέω αλλά αν δεν υπάρξει κάποια κοσμογονική αλλαγή με 10άρια θα αλλάξω λειτουργικό. Ο λόγος είναι οι εφαρμογές. Δεν είναι δυνατόν ας πούμε η τράπεζα Πειραιώς να μην έχει αντίστοιχη εφαρμογή ή με αυτή της εθνικής να μην μπορώ να κάνω μια μεταφορά σε άλλο λογαριασμό. Η Vodafone να μην έχει εφαρμογή; Δε μιλάω για κάτι εξεζητημένο αλλά για κάποια εργαλεία που διευκολύνουν την καθημερινότητά μου. Ποιος ο λόγος να αφήσω το feature phone; Ούτε θέλω να τρέχω στο PC για το παραμικρό ενώ θα μπορούσα να έχω την λύση στο τσεπάκι μου, κυριολεκτικά. Παράθεση ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stratosnen Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 (edited) Να σου απαντήσω και εγώ με ερωτήσεις γιατί μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα της απάντησης στο άλλο παιδί (που απο ότι είδα το έπιασε με τη μια). Τι θα γίνει όταν μου πεί "Άγγελε, κολλάει πολύ ρε φίλε το κινητό, τι να το κάνω?" "Άγγελε, τελειώνει γρήγορα η μπαταρία ρε φίλε, τι να κάνω?" Ξέρεις τι θα του πώ ε? Ξέρω. Θα πάρεις πίσω το Galaxy S duo που του σύστησες και θα του δώσεις τα χρήματά του. :p Φέρε να το κάνουμε ένα root και να του κάνω και δύο τρία πραγματάκια και θα έχεις άλλο κινητό. Εσύ μπορεί φίλε μου να έχει όλο το χρόνο να ασχολείσαι με το κινητό σου. Εγώ όμως όχι, και όποιος μου λέει ότι χρειάζεται του προτείνω το ανάλογο κινητό (έναν φίλο μου τον έστειλα σε Galaxy Alpha 5 γιατί του άρεσε και ήθελε το 930 και δεν το έβρισκε στον Κωτσόβολο). Δεν έχω κάτι με το Android. Ίσα ίσα. Αλλά δεν μπορώ να λέτε όλοι ότι "δεν έχει αυτό, δεν έχει το άλλο" και να μη προτείνετε κάτι πέρα απο το "νά κάνει αυτό που κάνει και το Android". Πρέπει να του προτείνουμε κάτι που κάνει (πολύ) λιγότερα, παρά το γεγονός ότι η εμπειρία χρήσης του δε θα είναι καλύτερη; (Eίναι δύσκολο για πολλούς χρήστες Wp να πιστέψουν ότι το Android έχει φτάσει ή έχει ξεπεράσει σε ποιότητα λειτουργίας, καιρό τώρα, το Wp. Διαλέγουν τις χειρότερες εκτελέσεις ή μοιράζονται εμπειρίες από συσκευές 2 και 3 ετών και καταλήγουν σε λάθος συμπεράσματα.) Είναι ένα διαφορετικό λειτουργικό, και οι περισσότεροι δεν το έχουν δουλέψει παρά μόνο για λίγο και βγάλανε άποψη και δεν μπορούν να προτείνουν κάτι. Έχει Windows feedback και πολλές απο τις προτάσεις τις ενσωμάτωσαν. Ποια άλλη εταιρία στο έκανε? Μία εταιρία έβγαλε το χειρότερο mobile λειτουργικό που έχει υπάρξει ποτέ. Το πλέον ανέτοιμο και ελλιπές (Wp7). Επίσης, γιατί το έκανε; Οι προσθήκες, που γίνονται, είναι αυτά που της ζητάνε όσοι δεν είναι ευχαριστημένοι και δεν αγοράζουν. Αυτοί που κατηγορείς ότι "δεν το έχουν δουλέψει παρά μόνο για λίγο και βγάλανε άποψη". Ποιος άλλος κάνει κριτική; Οι απόλυτα ικανοποιημένοι Wp χρήστες; Όλοι αυτοί που από την πρώτη έκδοση του 8 μας λένε ότι το λειτουργικό είναι πλήρες κι έτοιμο; Αν αυτούς άκουγε η Microsoft θα ήσασταν ακόμη στην 8 GDR1... Για να μη πούμε για την Google που φοβάται τόσο την Microsoft δεν της δίνει άδεια να βάλει εφαρμογές στο δικό της λειτουργικό. Το απογοητευτικό είναι ότι οι χρήστες Wp το πιστεύετε αυτό. Ας το δούμε λογικά. Η Google είναι εταιρία υπηρεσιών κι αν είχε πρόβλημα με την Microsoft θα απέκλειε τις υπηρεσίες της από το Android. Δηλαδή τις εφαρμογές της Microsoft, από το Playstore. Όχι το ανάποδο, που λέτε εσείς, δηλαδή τις δικές της από το MS store... Θα έκοβε το αντίπαλο προϊόν, από το 83% της πίτας. Όχι το δικό της προϊόν, από το μόλις 3%. ;) Οι απλοί χρήστες είναι πολλοί περισσότεροι απο ότι νομίζεις. Δουλεύω σε τέτοιο μαγαζί και ο αριθμός είναι μεγάλος. Το θέμα είναι γιατί να του προτείνω ένα κινητό που πρέπει εγώ μετά να το επιβλέπω, και να μη του δώσω απο την αρχή ένα που θα δουλεύει κομπλέ? Θα κολλάει? Θα τελειώνει η μπαταρία? Δεν μπορεί να δεί ένα βίντεο στο youtube? Δεν μπορεί να μιλήσει στο viber ή στο Whatsapp? Μπορείς να του δώσεις και κινητό που δεν είναι φθηνό Samsung. Ή κάποιο μοντέλο διαφορετικό από το Galaxy S duo, που είπα και πιο πάνω. Εκτός αν στ' αλήθεια θέλεις να μας πείς ότι μόνο τα Wp, δουλεύουν κομπλέ, χωρίς να κολλάνε, να τελειώνει η μπαταρία, μόνο τα Wp μπορούν να δείξουν βίντεο στο youtube, και να κάνουν συνομιλία σε viber ή Whatsapp... Το μόνο πρόβλημα είναι στις εφαρμογές και τις δυνατότητες τους, προς το παρόν. Οτιδήποτε άλλο είναι θέμα γούστου και εμφάνισης του λειτουργικού. Χαίρομαι που εν τέλει συμφωνείς με την κριτική των περισσοτέρων (μην πω όλων), εδώ. Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν απλοί χρήστες... Υπάρχουν χρήστες που ξέρουν τι θέλουν... Και χρήστες που ακολουθούν χρήστες... για να κάνουν αυτά που κάνουν και οι άλλοι... τα χρειάζονται η όχι... Για μένα υπάρχουν δύο ειδών καταναλωτές. Αυτοί που προσαρμόζουν τα προϊόντα στις ανάγκες τους (επιλέγοντας και επιβάλλοντας την άποψή τους) και οι άλλοι που προσαρμόζουν τις ανάγκες τους στα προϊόντα. Edited August 8, 2015 by Stratosnen Παράθεση Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Δεν χρειάζονται πολλές φιλοσοφίες για να διαπιστώσει κανείς το γιατί δεν πουλούν τα WP. Δώστε ενα καλο Lumia σε μια κοπέλα που έχει ένα Android μεσαίας σειράς και πάρτε της το δικό της. Μετά από λίγες μέρες θα ζητά κλαίγοντας να πάρει πίσω το Android της με τα lag του και όλες τις ιδιοτροπίες του. Τι να το κάνει το smoothness όταν δεν μπορεί να το χρησιμοποιησει και να κάνει το ίδιο εύκολα όσα έχει συνηθίσει. Αντιθέτως θα είναι ευτυχισμένη έστω και μ ένα iphone 5. Μην ψάχνετε περισσότερα. Από τον καιρό των WP 7.5 έχουν αλλάξει πολύ λιγότερα απ όσα θα έπρεπε. Ακόμα παραμένουν άλυτα βασικά θέματα επικοινωνίας και ευχρηστίας. Κάποιοι λένε με καμάρι ότι είναι πρώτα τηλέφωνο και μετά smartphone. Αγαπητοί μου σήμερα χρησιμοποιούμε ελάχιστα τον κλασσικό τρόπο ομιλίας. Μην κοιτάτε που στην Ελλάδα οι περισσότεροι χρησιμοποιουν καρτοκινητα χωρίς data. Δεν είναι δυνατόν βασικές εφαρμογές να διαθέτουν τις μισές δυνατότητες απ ότι στην Android η ios έκδοση τους επειδή η MS δεν δίνει πρόσβαση στους developers. Γι αυτό άλλωστε οι περισσότεροι την αγνοούν. Βλέπετε οι περισσότεροι εδώ θα ήθελαν να αποκτήσουν WP. Η MS τους αποτρέπει με την φιλοσοφία της και κράτα ένα λειτουργικό που μπαίνει μέσα οικονομικά. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kampamarou Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 (edited) Εγώ πάντως είχα και αντροιντ τοπ κινητά και αιφον με τα windows έχω κατασταλάξει, ούτε να κανω ρουτ και 1500 ρομ ούτε τπτ, σφερατο λειτουργικό , απίστευτη μπαταρία (το 1520) όταν μια εταιρεία κάνει σωστη δουλεια ρουτ και ρομ δεν χρειάζονται. Αν θες κινητό να σε ταλαιπωρεί σαφώς πας σε αντροιντ. Edited August 8, 2015 by kampamarou Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sip1995 Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Εγώ πάντως είχα και αντροιντ τοπ κινητά και αιφον με τα windows έχω κατασταλάξει, ούτε να ούτε ρουτ και 1500 ρομ ούτε τπτ, σφερατο λειτουργικό , απίστευτη μπαταρία (το 1520) όταν μια εταιρεία κάνει σωστη δουλεια ρουτ και ρομ δεν χρειάζονται. Αν θες κινητό να σε ταλαιπωρεί σαφώς πας σε αντροιντ. Δες λίγο και αυτό (ίσως σε αφορά). είναι για τις εφαρμογές.... http://wmpoweruser.com/how-to-install-android-apps-on-windows-10-mobile/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stratosnen Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Φίλε μου. Το ίδιο ρώτησε και ένας φίλος πιο πίσω σχετικά με αυτό που λες. Και στο ξαναλέω. Εμπειρία χρήσης. Μπορείς να τα κάνεις σε ένα android. Δεν είπε κανένας δεν μπορείς και ότι χρειάζεσαι παραμετροποίηση. Αλλά θέλω να μου βρείτε ένα κινητό, που απο day one, με κάτω απο 150 ευρώ να το χρησιμοποιείς για τις παραπάνω δουλειές, για ένα χρόνο, και να μη σου κολλήσει παραπάνω απο μια - δύο φορές, να μη χρειάζεται να καθαρίζεις την cache κάθε φορά επειδή θα μπουκώνει απο δεδομένα και επίσης να μην επέμβεις καθόλου στο λειτουργικό του (γιατί θεωρώ δεδομένο ότι θα κολλήσει και θα θέλει καθάρισμα). Γιατί εγκαλείς εμένα για την σύγκριση όταν μπαίνουν όλοι και γράφουν ότι δεν είναι καλά, λόγω του ότι δεν μπορείς να κάνεις παραμετροποιήση. Θα το ξαναπώ: Δεν την χρειάζεσαι γιατί δουλεύει ικανοποητικά. όχι τέλεια, αλλά αρκετά καλά ώστε να μη σε βάζει σε σκέψεις για να το κάνεις καλύτερο. . Είναι τόσο δύσκολο και περίεργο να το καταλάβετε ότι το Android δεν μπορεί να τα δώσει αυτά out of the box? Λες και ανακαλύπτουμε τώρα την Αμερική. Τα Android έγιναν γνωστά και έκαναν τεράστια επιτυχία, λόγο ανοιχτού κώδικα, και επειδή μπορούσες ένα κινητό που είχε 200 ευρώ να το κάνεις να συμπεριφέρεται σαν ένα που είχε 500. Τώρα πλέον δεν γίνεται αυτό. Το Android είναι βαρύ. Για άριστη και απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης ή πας σε κινέζο (με αμφίβολα αποτελέσματα αφού πρέπει να ξέρεις τι παίζει με εγγυήσεις αλλά εξαιρείται η Xiaomi) ή σκάς παραπάνω απο 300 ευρώ για περσινό μοντέλο (Προφανώς το νοητό όριο που θέτω είναι τα 500 ευρώ). Και επίσης φίλε μου, όταν χρειάζεται να επέμβεις σε κάτι που έχεις ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, για να δουλεύει καλά, προφανώς και σημαίνει ότι αυτό που αγόρασες δεν σε ικανοποιεί, ότι και να πιστέυεις για να ικανοποιείς την απόφαση σου. Το να αγοράσω ένα κινητό και να του βάλω τα καλούδια μιας μεγαλύτερης σειράς με root δεν σημαίνει ότι είμαι ικανοποιημένος. Σημαίνει ότι ήθελα παραπάνω και δεν μπορούσα να το πάρω. Το να μη με ικανοποιεί η μπαταρία και να το φορτίζω δύο φορές την ημέρα, οπότε επεμβαίνω στο λειτουργικό, σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν λειτουργεί ικανοποιητικά και η μπαταρία του δεν κρατάει. Όταν παίρνω ένα κινητό και η μπαταρία του τελειώνει λόγω γνωστών εφαρμογών και πρέπει να επέμβω προκειμένου να λειτουργήσει, όχι εμένα δεν με ικανοποιεί. Η σύγκριση γίνεται με τις δικές μου ανάγκες και εμπειρίες. Εάν έχεις διαφορετικές απόψεις ευχαριστώς να τις ακούσω με παραδείγματα. κουβέντα κάνουμε για να δούμε ο ένας την οπτική του άλλου, εξάλλου. Αλλό η αναγκαιότητα (αναγκάζεσαι να κάνει κάτι) και άλλο η δυνατότητα (το κάνεις δική σου απόφαση). Στο Android το root είναι δυνατότητα που μετατράπηκε σε αναγκαιότητα. Moto E. Και παλιότερα Moto G. Κι ένα σωρό Κινέζικα. Επίσης. Γιατί ξαφνικά ρίξαμε τη σύγκριση στα 150 ευρώ; Μήπως να την πάμε και στα 70, γιατί τόσο πουλάει μόνο η Microsoft; 50 ευρώ είναι 3-4 μεροκάματα. Αν δεν μπορεί κάποιος να μαζέψει ούτε αυτά τα χρήματα, τότε ναι ας πάει σε Wp. Έτσι κι αλλιώς έχει μεγαλύτερα προβλήματα από την έλλειψη εφαρμογών και παραμετροποίησης στο κινητό του. Παράθεση Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AgelosMo Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 (edited) Ξέρω. Θα πάρεις πίσω το Galaxy S duo που του σύστησες και θα του δώσεις τα χρήματά του. :p Σου είπα τι θα έκανα. Μπορείς να σπάσεις εκείνο το κομμάτι και να απαντήσεις..! :D Πρέπει να του προτείνουμε κάτι που κάνει (πολύ) λιγότερα, παρά το γεγονός ότι η εμπειρία χρήσης του δε θα είναι καλύτερη; (Eίναι δύσκολο για πολλούς χρήστες Wp να πιστέψουν ότι το Android έχει φτάσει ή έχει ξεπεράσει σε ποιότητα λειτουργίας, καιρό τώρα, το Wp. Διαλέγουν τις χειρότερες εκτελέσεις ή μοιράζονται εμπειρίες από συσκευές 2 και 3 ετών και καταλήγουν σε λάθος συμπεράσματα.) έχεις σκοπό να μας κάποια συσκευή με κάποια εγγύηση στην Ευρώπη και χωρίς να χρειάζεται να την "πειράξουμε" (προφανώς σε λίγα χρήματα, γιατί παραπάνω ανεβαίνουν οι πήρυνες και η RAM και γίνονται όλα πιο εύκολα)? Έχεις σκοπό να απαντήσεις ποτέ σε κάτι που ενδιαφέρει κάποιον εκτός ίσως απο το να πετάς ερωτήσεις σαν απαντήσεις? :D Μία εταιρία έβγαλε το χειρότερο mobile λειτουργικό που έχει υπάρξει ποτέ. Το πλέον ανέτοιμο και ελλιπές (Wp7). Επίσης, γιατί το έκανε; Οι προσθήκες, που γίνονται, είναι αυτά που της ζητάνε όσοι δεν είναι ευχαριστημένοι και δεν αγοράζουν. Αυτοί που κατηγορείς ότι "δεν το έχουν δουλέψει παρά μόνο για λίγο και βγάλανε άποψη". Ποιος άλλος κάνει κριτική; Οι απόλυτα ικανοποιημένοι Wp χρήστες; Όλοι αυτοί που από την πρώτη έκδοση του 8 μας λένε ότι το λειτουργικό είναι πλήρες κι έτοιμο; Αν αυτούς άκουγε η Microsoft θα ήσασταν ακόμη στην 8 GDR1... Γαι τις εταιρίες που παρέθεσα προφανώς όμως και δεν έχεις να μας πείς κάτι. Γιατί εδώ θα πείς συζητάμε τα Windows Phone..! Σωστός. γιατί να απαντήσουμε στο θέμα? επειδή μπορεί ο άλλος να έχει δίκιο? δεν βαριέσαι μωρέ..! :D Υπάρχουν και τα κινέζικα που προτείνουμε χωρίς να μας νοιάζει αν βγεί κάποιο θέμα. Πάνω απο όλα το Android και η υστεροφημία για κάποιους.. Το απογοητευτικό είναι ότι οι χρήστες Wp το πιστεύετε αυτό. Ας το δούμε λογικά. Η Google είναι εταιρία υπηρεσιών κι αν είχε πρόβλημα με την Microsoft θα απέκλειε τις υπηρεσίες της από το Android. Δηλαδή τις εφαρμογές της Microsoft, από το Playstore. Όχι το ανάποδο, που λέτε εσείς, δηλαδή τις δικές της από το MS store... Θα έκοβε το αντίπαλο προϊόν, από το 83% της πίτας. Όχι το δικό της προϊόν, από το μόλις 3%. ;) Όχι ότι έχει καλύτερες υπηρεσίες η Microsoft και απο όταν πήγε η google να μπεί στα χωράφια της ακόμα την ψάχνουμε (google docs). Αλλά οκ. εμείς δεν ξέρουμε, είμαστε φαν των WinPh. Δεν ξέρουμε απο κινητά και λοιπά προγράμματα. Ας δώσει η google τα δικά της να δούμε πόσα απίδια μετράει ο σάκος..! :D Όταν κάποιος φοβάται την σύγκριση δεν σημαίνει ότι καλύτερος. Σημαίνει ότι είναι χειρότερος και επαναπαύεται στα δικά του. Μπορείς να του δώσεις και κινητό που δεν είναι φθηνό Samsung. Ή κάποιο μοντέλο διαφορετικό από το Galaxy S duo, που είπα και πιο πάνω. Εκτός αν στ' αλήθεια θέλεις να μας πείς ότι μόνο τα Wp, δουλεύουν κομπλέ, χωρίς να κολλάνε, να τελειώνει η μπαταρία, μόνο τα Wp μπορούν να δείξουν βίντεο στο youtube, και να κάνουν συνομιλία σε viber ή Whatsapp... Χαίρομαι που εν τέλει συμφωνείς με την κριτική των περισσοτέρων (μην πω όλων), εδώ. Ναι μωρέ. αν ο άλλος έχει μόνο 150 ας τα τσοντάρω εγώ τα υπόλοιπα. Πάνω απο όλα η απροβλημάτιστη εμπειρία του Android. Σιγά τώρα. Ας κολλάει λίγο. Ας δώσουμε και κάτι παραπάνω, αφού θα το πειράξουμε μετά και θα το κάνουμε τούμπανο. Συμφωνώ στο ότι υπάρχει πρόβλημα ποιότητας εφαρμογών και στο ότι με πάνω απο 300-400 ευρώ προς το παρόν παίρνεις πιο ικανό κινητό απο WinPh. Μέχρι εκεί. Με εσένα προσωπικά δεν συμφώνω γιατί τα βλέπεις μονόπλευρα, οπότε οκ.. Κανένα πρόβλημα. edit: Τουλάχιστον πρότεινες δύο απο τα εκατοντάδες μοντέλα που τρέχουν Android. Edited August 8, 2015 by AgelosMo Παράθεση SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GΚOOL Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Κανονικά δεν έπρεπε να συμμετέχω στο τόπικ αφού έχω windows phone, και συγκεκριμένα το Lumia 830. Θα πω κάποια πράγματα σχετικά με όσα γράφτηκαν: 1. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου light user. Ξοδεύω 5 giga το μήνα σε mobile internet εκτός της όποιας χρήσης με το wifi, χρησιμοποιώ πολύ και πολλά social media, χρησιμοποιώ πολύ τα email (πιο πολύ από όλα μαζί τα SMS, whatsapp, viber), χρησιμοποιώ εφαρμογές στο κινητό για τη δουλειά και τη ψυχαγωγία μου, στηρίζομαι στο ημερολόγιο και τις υπενθυμίσεις του κινητού, ακούω μουσική μόνο από το κινητό, βλέπω πολύ youtube κλπ κλπ κλπ. Αυτά τα κάνει το WP ικανοποιητικά και αν φτάνουν για μένα μάλλον θα φτάνουν και για τους περισσότερους χρήστες που χρησιμοποιούν το κινητό λιγότερο από μένα. Όχι ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, αλλά δεν είναι αρκετές για να με κάνουν να μετανιώσω που ήταν η δεύτερη επιλογή μου μετά το iphone που δεν είχα τα λεφτά να (ξανα)πάρω κι ας έκλαψα τα 200+ ευρώ σε εφαρμογές του ios. 2. Το παραπάνω σχόλιο φυσικά και δεν αποτελεί επιχείρημα για κάποιον ώστε να αφήσει τα android για ένα wp. Ως προς αυτό το μόνο που έχω να πω ότι συσκευή με την μπαταρία, τη φωτογραφική, τον ήχο που στέλνει στα ακουστικά και γενικά την ποιότητα κατασκευής του Lumia 830 στα 210 ευρώ που τη βρήκα ΔΕΝ υπήρχε στο android με την εξαίρεση των από Κίνα μεριά που ακόμα δεν έχω απλωθεί. Η επιλογή δηλαδή σχετιζόταν με το τι έπαιρνα με τα λεφτά που διέθετα. 3. Το πρώτο μου smartphone ήταν το QTEC S100 με windows mobile το 2004-5 με το οποίο και ασχολούμουν με τις ώρες. Μεγάλωσα και ο χρόνος μου έγινε πιο πολύτιμος. Δεν θεωρώ τη δυνατότητα παραμετροποίησης ως ύψιστη αξία σε ένα λειτουργικό. Θέλω ένα λειτουργικό που καταλαβαίνει τις ανάγκες μου και προσαρμόζεται μόνο του ή έστω να είναι έτσι δομημένο ώστε να με ικανοποιεί στο 90% των περιπτώσεων χωρίς παρεμβάσεις από εμένα. Δε θέλω να με ρωτάει με ποια εφαρμογή θα ανοίγει το κάθε αρχείο, πόσες γραμμές από το email να κατεβάζει κάθε φορά, τι να κάνει αν κάποιος με καλεί στο skype όταν μιλώ στο τηλέφωνο, αυτή η ελευθερία παραμετροποίησης είναι πλέον για μένα καταπιεστική γιατί τελικά μου κλέβει από τον ελεύθερο χρόνο μου (ναι, το ακούσατε κι αυτό). 4. Πολλά android έχουν lag. Αυτό άλλους τους ενοχλεί πολύ, άλλους λίγο και άλλους καθόλου. Lag στο άνοιγμα των εφαρμογών έχουν και τα wp. Ποτέ όμως στον dialer, στα sms, στον τηλεφωνικό κατάλογο. Μια φορά είχα εκτοξεύσει το android zte της γυναίκας μου όταν είμασταν σε ανάγκη και έκανε 4-5 δευτερόλεπτα για να ανοίξει τις επαφές. Είναι απολύτως απαράδεκτο. 5. Η γυναίκα μου, ένας εντελώς αρχάριος χρήστης, το android το είχε μόνο για ομιλία, sms, facebook και πασιέντζα. Με το Lumia 520 έμαθε τη χρήση email, viber, whatsapp και ιντερνετικού ραδιόφωνου μέσω εφαρμογών. Η εξήγησή της ; Είναι πιο εύκολα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Μάλλον για να πεισθούν κάποιοι χρήστες WP θα πρέπει να δώσουμε 400 ευρώ να αγοράσουμε κάποιο καλό lumia και να καταγράψουμε μια μια τις διαφορές στον τρόπο και την ευκολία που υλοποιούνται οι διαφορές εργασίες σε Android και WP. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες. Αν τα wp κάλυπταν βασικές ανάγκες δεν θα είχαν τόσο μικρο ποσοστό. Με τόσο χαμηλές τιμές, smoothness, κλπ το κοινό θα τις αγόραζε με κλειστά τα μάτια. Δεν είναι θέμα Marketing και διαφήμισης. Η MS έχει χρήματα γι αυτά. Μυαλό δεν έχουν τα στελέχη της που 4 χρόνια τώρα προσπαθούν με το ζόρι να καθιερώσουν ένα λειτουργικό με με πολύ αυστηροτερους περιορισμούς ακόμα και από την Apple. Κάθε χρονιά διαβάζουμε τα ίδια επιχειρήματα από τους λίγους κατόχους wp συσκευών και καλά θα δείτε του χρόνου με το 8 μετά το 8.1 αλλά τίποτα απ αυτά δεν γίνεται. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SaintPetrouil Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Αααααα δηλαδή υπάρχει δικαιολογία! Γιατί να απασχολούν οι πυρήνες τον πελάτη...; Λοιπόν πάμε πάλι: θύμισε μου τι έγινε με τα wp7. Ο άλλος λέει ότι είναι πρώτα τηλέφωνα και μετά smartphone τα wp... Ότι ναναι. Επειδή βλέπω δεν σου απαντούν, όπως δεν απάντησε κανείς και σε εμένα, θα το θυμίσω πάλι εγώ το τι έγινε. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6239920#post6239920 Επίσης, στο οτι είναι πρώτα τηλέφωνα και μετά smartphone, σοβαρά τώρα? αυτό τί, είναι καλό? Έκανες 5 κινήσεις να απαντήσεις σε κλήση? Εγώ κάνω μία με το Nexus. Δεν συνομωτεί ολόκληρη η Γη ενάντια στα windows phone και είναι εδώ και 5 χρόνια πιο κοντά στο 2.5% παρά στο 3%. Προφανώς και όσοι τα επιλέγετε γιατί σας βολεύουν καλά κάνετε, και εμένα λόγω δουλειάς Linux χρησιμοποιώ κατά 80% χρήσης. Έχουν όμως πολλά ελαττώματα για χρήση από απλούς καθημερινούς χρήστες. Παράθεση Τhere is nothing more powerful than the human being itself , Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!: Oneplus 5 - 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Moralas Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Πέτρο εγώ πιστεύω ότι είναι και κάποια ακόμα πράγματα που λείπουν σίγουρα και θα τα ανακαλυπταμε αν αγοραζαμε συσκευή wp. Όπως όταν έκανα μετάβαση στο android και κάποια αυτονόητα δεν τα είχα-έχω. Το θέμα είναι ότι εδώ με λίγο ψάξιμο τα φτιάχνω. Παράθεση monthly top 10 house mix set on video Anastasio@soundcloud Anastasio@mixcloud Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SaintPetrouil Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Πέτρο εγώ πιστεύω ότι είναι και κάποια ακόμα πράγματα που λείπουν σίγουρα και θα τα ανακαλυπταμε αν αγοραζαμε συσκευή wp. Όπως όταν έκανα μετάβαση στο android και κάποια αυτονόητα δεν τα είχα-έχω. Το θέμα είναι ότι εδώ με λίγο ψάξιμο τα φτιάχνω. Ακριβώς. Και το Nexus 6 δεν είναι πλήρες για τις ανάγκες μου, έχω βρει όμως τρόπους με παραμετροποιήσεις να το φέρω ακριβώς στα γούστα και τις ανάγκες μου. Αυτό δεν προσφέρεται στα wp, συνεπώς γιατί να κάνω αλλαγή σε κάτι που δεν μου δίνει την δυνατότητα να μου ταιριάξει? Παράθεση Τhere is nothing more powerful than the human being itself , Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!: Oneplus 5 - 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris_41Mpxls Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Επειδή βλέπω δεν σου απαντούν, όπως δεν απάντησε κανείς και σε εμένα, θα το θυμίσω πάλι εγώ το τι έγινε. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6239920#post6239920 Επίσης, στο οτι είναι πρώτα τηλέφωνα και μετά smartphone, σοβαρά τώρα? αυτό τί, είναι καλό? Έκανες 5 κινήσεις να απαντήσεις σε κλήση? Εγώ κάνω μία με το Nexus. Δεν συνομωτεί ολόκληρη η Γη ενάντια στα windows phone και είναι εδώ και 5 χρόνια πιο κοντά στο 2.5% παρά στο 3%. Προφανώς και όσοι τα επιλέγετε γιατί σας βολεύουν καλά κάνετε, και εμένα λόγω δουλειάς Linux χρησιμοποιώ κατά 80% χρήσης. Έχουν όμως πολλά ελαττώματα για χρήση από απλούς καθημερινούς χρήστες. Ίσα-ίσα, το αντίθετο μάλιστα, ο απλός καθημερινός χρήστης ΔΕΝ θα έχει κανένα πρόβλημα! :cool: Το πρόβλημα προσωπικά πιστεύω είναι η εμφάνιση του λειτουργικού (για αυτόν τον απλό αυτό χρήστη). Αν και με το λευκό φόντο, είναι αρκετά πιο "sexy" :what: (όχι από android, αλλά από τη κλασσική μαυρίλα των wp). xaxa Παράθεση Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S, Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 (edited) Κάθε χρονιά διαβάζουμε τα ίδια επιχειρήματα από τους λίγους κατόχους wp συσκευών και καλά θα δείτε του χρόνου με το 8 μετά το 8.1 αλλά τίποτα απ αυτά δεν γίνεται. Γίνεται ήδη με τα 10!!!!!! Κι εμείς τα ίδια διαβάζουμε απο σας κάθε χρόνο!!!! Edited August 8, 2015 by evris2013 Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SaintPetrouil Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Γίνεται ήδη με τα 10!!!!!! Τι γίνεται?? Παράθεση Τhere is nothing more powerful than the human being itself , Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!: Oneplus 5 - 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobiuser Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Από τη στιγμή που στο Windows 10 mobile παίρνεις το .apk Android app file και το εγκαθιστάς κανονικά ως έχει το επιχείρημα της υποτιθέμενης έλλειψης εφαρμογών του WP Store έχει αξία μόνο για τα fanboys και στην ουσία πάει στράφι. http://wmpoweruser.com/how-to-install-android-apps-on-windows-10-mobile/ How to install Android apps on Windows 10 Mobile Παράθεση Bloomberg: "BlackBerry Ltd. (BBRY)’s share of the smartphone market is quickly vanishing"..."to 0.8 percent in 2014 and may slip to 0.3 percent by 2018" - “The question of whether BlackBerry can survive continues to surface,” IDC said... http://www.bloomberg.com/news/2014-05-28/blackberry-market-share-to-fall-to-0-3-in-2018-idc-says.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SaintPetrouil Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Από τη στιγμή που στο Windows 10 mobile παίρνεις το .apk Android app file και το εγκαθιστάς κανονικά ως έχει το επιχείρημα της υποτιθέμενης έλλειψης εφαρμογών του WP Store έχει αξία μόνο για τα fanboys και στην ουσία πάει στράφι. http://wmpoweruser.com/how-to-install-android-apps-on-windows-10-mobile/ Έχεις δίκιο, θα πω στον πατέρα μου και 2-3 φίλους μου που δεν ασχολούνται, πως να κατεβάζουν το apk και να το κάνουν install... Άρα τελείωσε, όλοι οι χρήστες των wp και οι μελλοντικοί χρήστες wp θα έχουν πληθώρα εφαρμογών. Παράθεση Τhere is nothing more powerful than the human being itself , Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!: Oneplus 5 - 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheBerliner Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Αν και έχω και Android και Windows Phone... Θα σου πω τα πραγματικά συν ενός Windows Phone. 1. Είναι Πρώτα τηλέφωνο και μετά Smartphone. Είναι καθημερινά πράγματα, και κουμπιά επιλογών στις κατάληλες θέσεις. Ένα παράδειγμα. Έχω το Xperia Z2. Πες οτι είμαι στο αμάξι και με πέρνει ένας τηλ και δεν προλαβαίνω να το σηκώσω, κάνω κλικ στην αναπάντητη και θελω να τον καλέσω σε άλλο τηλ μέσα από την επαφή του πχ στο σταθερό του. Ε στο Xperia θα μου βγει η παναγία και θα κάνω 4-5 κλικ και μετα έχει Scrolling... Στα Windows Phone, θα απαντήσω με μια κίνηση. 2. Τα tiles είναι ανοικτές εφαρμογές ήδη. Αν βάλω 15 tiles στην οθόνη θα είναι σαν να έχω 15 widgets στο android. ΕΜ έλα που στο Android δεν χωράνε 15 widgets στην οθόνη αλλά πρέπει να τα απλώσεις σε περίπου 12 επιφάνειες εργασίας. Τα tiles δεν είναι "εικονίδια με Notification" εμφανίζουν τον πάτο τους από πληροφορίες. 3. Πιο Smooth Scrolling εμπειρία και στο browsing και στο μενού κυρίως λόγω του hardware acceleration. 4. Πιο άμεσο άνοιγμα εφαρμογών. Θέλω να ανοίξω τα mail μου, ανοίγω τα Mail στα Windows Phone (σε διπύρινο κινητό με 1 gb ram) και ταυτόχρονα ανοίγω τα mail στο Android Με τα 3gb ram και τον τετραπύρινο 801... Ε είναι ποιο γρήγορο το lumia. Και πάλι έρχομαι στο εξής ζήτημα...ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ των επιλογων! Το να κανω reply forward mail ειναι πιο "αμεσο". Οι ελλείψεις εφαρμογών δεν είναι τεράστιες αλλα είναι πολυυυ πιο πίσω σε έκδοση από τις αντίστοιχες του Android. Πχ το Facebook είναι νομίζω 2 χρόνια πίσω. Γενικά όμως σαν στήσιμο λειτουργικού είναι έτη φωτός πιο μπροστά από τους υπόλοιπους κυρίως γιατί είναι λιγότερο ενεργοβόρο και πιο εργονομικά φτιαγμένο για το χέρι και όλα είναι μελετημένα να είναι σε θέσεις που βολεύουν τη γρήγορη και άμεση χρήση εν κινήση. Λογικό αν σκεφτείς οτι φτιάχτηκε ...χρόνια μετά το Android! Το Shop είναι θέμα. Επειδή όμως οοοοτι και να γίνει το shop θα βρει το δρόμο του γιατί κάθε μέρα καλύπτει χιλιόμετρα, θεωρώ πως θα υπάρξει τεράστια ανάπτυξη στους χρήστες μέσα στην επόμενη 2ετία. Εγώ το επόμενο μου κινητό θα είναι Windows. Σου έκαναν αναπάντητη και κάλεσες άλλο νούμερο της επαφής και με Windows Phone απάντησες με μια κίνηση; Γιατί στα Windows Phone με μια κίνηση ούτε κάν απαντάς κλήση από τη lock screen, αφού το ios και το Android έχουν slide ας βάλουμε εμείς δύο κινήσεις για να απαντήσεις για να φανει ότι δεν αντιγραφουμε ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Γίνεται ήδη με τα 10!!!!!! Κι εμείς τα ίδια διαβάζουμε απο σας κάθε χρόνο!!!! Ότι και να κάνει η Microsoft, τα χρόνια της ραγδαιας ανάπτυξης των smartphones τα πέρασε φτιάχνοντας πλακάκια και τίτλους με τεράστιες γραμματοσειρες. Τώρα είναι αργά. Και πες ότι διαβάζουν Android apps, γιατί κάποιος να πάρει Windows Phone και να βάλει Android apps και να μην πάρει απευθείας Android που είναι βέβαιο ότι οι ίδιες εφαρμογές τρέχουν καλύτερα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobiuser Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Έχεις δίκιο, θα πω στον πατέρα μου και 2-3 φίλους μου που δεν ασχολούνται, πως να κατεβάζουν το apk και να το κάνουν install... Άρα τελείωσε, όλοι οι χρήστες των wp και οι μελλοντικοί χρήστες wp θα έχουν πληθώρα εφαρμογών. Να τους πεις τα νέα. Εϊναι οι ίδιοι που δεν αγοράζουν WP γιατί είναι Android power users... :lol: Παράθεση Bloomberg: "BlackBerry Ltd. (BBRY)’s share of the smartphone market is quickly vanishing"..."to 0.8 percent in 2014 and may slip to 0.3 percent by 2018" - “The question of whether BlackBerry can survive continues to surface,” IDC said... http://www.bloomberg.com/news/2014-05-28/blackberry-market-share-to-fall-to-0-3-in-2018-idc-says.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tetra1982 Δημ. August 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2015 Κανονικά δεν έπρεπε να συμμετέχω στο τόπικ αφού έχω windows phone, και συγκεκριμένα το Lumia 830. Θα πω κάποια πράγματα σχετικά με όσα γράφτηκαν: 1. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου light user. Ξοδεύω 5 giga το μήνα σε mobile internet εκτός της όποιας χρήσης με το wifi, χρησιμοποιώ πολύ και πολλά social media, χρησιμοποιώ πολύ τα email (πιο πολύ από όλα μαζί τα SMS, whatsapp, viber), χρησιμοποιώ εφαρμογές στο κινητό για τη δουλειά και τη ψυχαγωγία μου, στηρίζομαι στο ημερολόγιο και τις υπενθυμίσεις του κινητού, ακούω μουσική μόνο από το κινητό, βλέπω πολύ youtube κλπ κλπ κλπ. Αυτά τα κάνει το WP ικανοποιητικά και αν φτάνουν για μένα μάλλον θα φτάνουν και για τους περισσότερους χρήστες που χρησιμοποιούν το κινητό λιγότερο από μένα. Όχι ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, αλλά δεν είναι αρκετές για να με κάνουν να μετανιώσω που ήταν η δεύτερη επιλογή μου μετά το iphone που δεν είχα τα λεφτά να (ξανα)πάρω κι ας έκλαψα τα 200+ ευρώ σε εφαρμογές του ios. 3. Το πρώτο μου smartphone ήταν το QTEC S100 με windows mobile το 2004-5 με το οποίο και ασχολούμουν με τις ώρες. Μεγάλωσα και ο χρόνος μου έγινε πιο πολύτιμος. Δεν θεωρώ τη δυνατότητα παραμετροποίησης ως ύψιστη αξία σε ένα λειτουργικό. Θέλω ένα λειτουργικό που καταλαβαίνει τις ανάγκες μου και προσαρμόζεται μόνο του ή έστω να είναι έτσι δομημένο ώστε να με ικανοποιεί στο 90% των περιπτώσεων χωρίς παρεμβάσεις από εμένα. Δε θέλω να με ρωτάει με ποια εφαρμογή θα ανοίγει το κάθε αρχείο, πόσες γραμμές από το email να κατεβάζει κάθε φορά, τι να κάνει αν κάποιος με καλεί στο skype όταν μιλώ στο τηλέφωνο, αυτή η ελευθερία παραμετροποίησης είναι πλέον για μένα καταπιεστική γιατί τελικά μου κλέβει από τον ελεύθερο χρόνο μου (ναι, το ακούσατε κι αυτό). 5. Η γυναίκα μου, ένας εντελώς αρχάριος χρήστης, το android το είχε μόνο για ομιλία, sms, facebook και πασιέντζα. Με το Lumia 520 έμαθε τη χρήση email, viber, whatsapp και ιντερνετικού ραδιόφωνου μέσω εφαρμογών. Η εξήγησή της ; Είναι πιο εύκολα... 1. Επειδή ακριβώς η συσκευές αυτές πλέον είναι multimedia devices και οχι απλά τηλέφωνα το "ικανοποιητικα" δεν είναι αρκετό. Τόσο στο iOS όσο και στο Android είναι απο παρα πολύ καλά εώς άψογα. 3. Για μένα η παραμετροποίηση δεν είναι η αλλαγή launcher. Για να αγοράσεις μια ακριβή συσκευή σημαίνει πως έστω και λίγο σου αρέσει το default UI της. Παραμετροποίηση για μένα είναι πως ΑΝ βαρεθείς το UI, ΑΝ βαρεθείς τα icons, ΑΝ βαρεθείς τον messenger μπορείς με 2-3 tap να τα αλλάξεις. Αλλά το κυριότερο, μπορείς να ασχοληθείς λίγο παραπάνω και όταν η εταιρεία διαγράψει την συσκευή σου να βάζεις μέσα οτι θες (δεν είναι πυρηνική φυσική. Ούτε εγω είχα ιδέα περί root κτλ μέχρι πριν ένα μήνα. Διάβασα 5-10 πράγματα, και σε 20 λεπτά είχα AOSP ROM στο Note 3)! Οσο για τα υπόλοιπα νομίζω είσαι υπερβολικός. Εχω διαλέξει να ανοίγει πάντα τις σελίδες με τον Chrome και να στέλνει μηνύματα/κλήσεις με τις default εφαρμογές. Δεν με ενοχλεί ποτέ ολα είναι αμεσα. 5. Δηλαδή η γυναίκα σου δεν μπόρεσε να βρεί στο Android (με τις ελάχιστες εφαρμογές του εργοστασιακά) τα Icons με το όνομα EMAIL, VIBER, WHATS APP; Συγγνώμη αλλά αν στην κεντρική οθόνη της συσκευής βλέπεις το icon με όνομα EMAIL και δεν ξέρεις να το ανοίξεις τότε δεν φταίει το Android Δεν απάντησα στα 2 και 4 γιατί συμφωνώ. Έχει μειθωθεί στο ελάχιστο πλεον βέβαια. Από τη στιγμή που στο Windows 10 mobile παίρνεις το .apk Android app file και το εγκαθιστάς κανονικά ως έχει το επιχείρημα της υποτιθέμενης έλλειψης εφαρμογών του WP Store έχει αξία μόνο για τα fanboys και στην ουσία πάει στράφι. http://wmpoweruser.com/how-to-install-android-apps-on-windows-10-mobile/ Μιλάμε για καθημερινούς χρήστες. Οι "ψαγμένοι" θα ασχοληθούν και θα το βρούν. Αλλά θες να μου πει πως η ξαδέρφη μου που απο υπολογιστές ξέρει μόνο Chrome --> Facebook και Office για την σχολή θα πάει να κατεβάσει το wconnect και το Android SDK’s ADB tool, θα κάνει εγκατάσταση τα IpOverUsbInstaller.msi and vcredist_x86.exe, θα κάνει τις ρυθμίσεις μέσα στο κινητό, θα ψάξει να βρει στο nternet πειρατικά apks για εφαρμογές για να τρέξει το snapchat στα Windows Phone. Και θα προτιμήσει αυτο απο τα 3 tap (store, search, install) που χρειάζεται στα Android/iOS. Μεγάλε αυτή την διαδικασία δεν την έκανα εκτός αν με πλήρωναν για να έχω WP Παράθεση Crazy? I was crazy once. They locked me in a room. A circular room and told me to find a corner. I lived there. I died there. Died? I died once. They put me in a deep dark whole, with worms. Worms? I hate worms, worms make me crazy. A worm tickled my nose. That drove me crazy. Crazy? I was crazy once... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts