Jump to content

Moto X Play

empeiros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ειμαι πλεον αυστηρος..στο θεμα συγκρισης αναβαθμισεων μεταξυ των 2 OS..Η apple καθε φορα βγαζει αναβαθμ. με καινουριες καινοτομίες και σταθεροτητα λογισμικου,ενω το android ανουσιες αναβαθμισεις με αλλαγες κυριως στα γραφικα απλως..χροοοονια στα android και παρατηρω οτι κυριως οτι οι περισσοτεροι απλως ενθουσ. με τα καινουρια γραφικα.και πιο λιγοι το παλευουν με custom kernels κλπ για να γλιτωσουν ενα 5% μπαταριας.περιληπτικα θελω να πω,οτι πλεον που μελετησα τη φιλοσοφια της apple..διαπιστωνω οτι ειναι μια πιο επαγγελματικη λυση γενικοτερα..αλλα πιστεύω αρκετα το αναλυσαμε το θεμα και σας κουρασα..οποτε καλυτερα να επιστρεψουμε στα περι του beloved MXP!

• Απαντήσεις 853
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Συνεχίζεις να είσαι υπερβολικός, και όχι απλά αυστηρός. Αλίμονο αν η κάθε αναβάθμιση στο Android άλλαζε μόνο τα γραφικά. :D

Αυτή τη στιγμή δουλεύοντας την επίσημη 6.0.1 το τηλέφωνο είναι μια χαρά σταθερό και η αυτονομία τέτοια που βγάζει τη μια μέρα με αρκετή χρήση πολύ άνετα. Μετά από δοκιμές που έχω κάνει αρκετά και με αυτό και με άλλα, είμαι της άποψης πως σαν την επίσημη rom δεν είναι τίποτα. Οτιδήποτε πειράξεις για να κερδίσεις κάτι θα χάσεις κάτι άλλο. Και δεν είναι παράλογο.

Custom kernel και λοιπά δεν ξαναβάζω.

Το μόνο που με χαλάει λίγο στο Motorola είναι το ενδεχόμενο η 7 που θα βγει να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με την 6, από θέμα σταθερότητας και bugs. Σε αυτήν την περίπτωση μιας και το έχω ξεκλείδωτο, γυρνάω πίσω και δε με απασχολεί τίποτα.

Sent from my Moto X Play

Καλα βρε παιδιά,αν ειμαι υπερβολικος που το κινητο ειναι σχεδον μονιμα ζεστο με mobile data και η μπαταρια κατεβαινει νερακι..και αυτο το βασικο δε λεει εδω και μηνες να διορθωθει..οκ ας ειμαι και υπερβολικος και αυστηρος οπως λες φιλε μου,μπας και ευαισθητοποιηθουν και μας διορθωσουν τα βασικα..

Καλα βρε παιδιά,αν ειμαι υπερβολικος που το κινητο ειναι σχεδον μονιμα ζεστο με mobile data και η μπαταρια κατεβαινει νερακι..και αυτο το βασικο δε λεει εδω και μηνες να διορθωθει..οκ ας ειμαι και υπερβολικος και αυστηρος οπως λες φιλε μου,μπας και ευαισθητοποιηθουν και μας διορθωσουν τα βασικα..

Κάπου στην μέση είναι η αλήθεια παίδες.

Και εγώ πήρα το MXP διαβάζοντας για τις συχνές και άμμεσες αναβαθμίσεις. Κάτι τέτοιο δεν είδα. Ή τουλάχιστον δεν είδα διαφορά από ένα samsung s4 mini που είχα παλαιότερα. Αν το συγκρίνω τώρα με ένα honor 6 και ένα meizu m2 που είχα , τότε η ζυγαριά γέρνει κατά πολύ προς τα δεύτερα. Αναφέρομαι σε ποσότητα αναβαθμίσεων και όχι ποιότητα.

Από την άλλη γιατί να σου δώσει αναβάθμιση κάθε τρεις και λίγο εφόσον η συσκευη λειτουργεί καλά: Για ψυχολογικούς λόγους και μόνο.

Δείχνει ότι η εταιρία "δεν παρατάει" το κινητό,γεγονός που συνεπάγεται 'οτι προσέχει και τον πελάτη της.:happy:

Υ.Γ. Κοντεύω 40 και όταν σκάει αναβάθμιση , για κάποιον περίεργο λόγο ,νιώθω σαν μικρό παιδι που ανοίγει το δώρο του.(με μία μικρή δόση υπερβολής).:D:D:D

Edited by panoszavra
Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

χαχα ετσι ειμαστε ολοι!! απεριγραπτο συναισθημα το "υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση" αν και η motovo πλεον θα το πληρώσει αυτο..ηταν η μεγαλη τής ευκαιρία να δειξει αλλο προσωπο πανω κιολας που εξαγοραστηκε απο τη lenovo..οχι μονο αυτο δεν έκανε αλλά καθυστερεί κιόλας την αναβάθμιση της nougat η οποία μάλιστα μπορεί να μην δοθει ποτέ λόγω σοβαρών προβλημάτων..ολο το ιντερνετ έχει γεμίσει με αρνητικά σχόλια τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία και μπορεί και το κλείσιμο της εταιρείας

χαχα ετσι ειμαστε ολοι!! απεριγραπτο συναισθημα το "υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση" αν και η motovo πλεον θα το πληρώσει αυτο..ηταν η μεγαλη τής ευκαιρία να δειξει αλλο προσωπο πανω κιολας που εξαγοραστηκε απο τη lenovo..οχι μονο αυτο δεν έκανε αλλά καθυστερεί κιόλας την αναβάθμιση της nougat η οποία μάλιστα μπορεί να μην δοθει ποτέ λόγω σοβαρών προβλημάτων..ολο το ιντερνετ έχει γεμίσει με αρνητικά σχόλια τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία και μπορεί και το κλείσιμο της εταιρείας

Να κλείσει η εταιρεία εξαιτίας της ελλείψεως s/w updates?

Sent from my LG-H961N using Tapatalk

Google Pixel 5

Οι καθυστερήσεις στην αναβάθμιση ενός μοντέλου 1,5 ετών θα κάνουν την εταιρεία να κλείσει;

Καταλαβαίνω πως διαβάζεις τον κάθε πικραμένο στο xda που λέει δεν ξαναπαίρνω motorola επειδή καθυστέρησε το nougat, αλλά μην πας στοίχημα ότι αντιπροσωπεύουν τον μέσο καταναλωτή τέτοιες απόψεις.

δε μιλαμε μονο για αναβαθμισεις αγαπητε.Ούτε μονο για reviews απο xda. https://www.consumeraffairs.com/cell_phones/motorola.html αυτο που θελω να πω,ειναι οτι αυτο που γινεται τωρα με την κοροιδια της αναβαθμισης και της ταλαιπωριας...(ισα,ισα τωρα ειναι που θα επρεπε να μας δωσει τρελες αναβαθμισεις λογω του οτι εχασε πολυ που εξαγοραστηκε απο τη lenovo,ετσι ώστε να αποκαταστησει τη ζημια..) ειναι το κερασακι στην τουρτα.ειλικρινα κριμα,γιατι βλεπω βγαζει πολλα καινουρια αξιολογα μοντελα.δεν ειναι δικα μου αυτα που λεω.εχει βουηξει ο τοπος.

Δε λέει τίποτα απολύτως το link. 289 reviews και γράφουν φυσικά μόνο τα αρνητικά.

Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική πίσω από την οποία μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα έχει αναβαθμίσεις ανάλογες με των τηλεφώνων της Google. Όσο την είχε η Google ήταν λογικό. Μόλις την πήρε η Lenovo έχασε πολύ; Ορισμένοι απλά έχουν μπερδέψει το γεγονός ότι έχει σχεδόν καθαρό Android νομίζοντας ότι πρόκειται για το ξαδερφάκι των Nexus.

Η αξία του τηλεφώνου βρίσκεται κυρίως στα χαρακτηριστικά του. Αν έχει και ένα λογισμικό που το δουλεύει σωστά, είναι μια χαρά. Δικαίωμα του καθενός είναι να έχει την άποψη του φυσικά. Όμως διαφωνώ στο ότι ήρθε και η συντέλεια του κόσμου επειδή άργησε το nougat και δεν έχει συχνές αναβαθμίσεις.

Sent from my Moto X Play

το ιδιο λεμε!ειναι κριμα για ενα τελειο κινητο σαν και αυτο να μην παιρνει εστω και τις βασικες αναβαθμισεις για να τελειοποιηθεί!δρν ανεφερε κανεις για nexus,αυτα ειναι αλλη φαση...

• 2 weeks later...
Pure Android με συχνές αναβαθμίσεις είναι μόνο τα Nexus.... :p

Pure android με συχνές αναβαθμίσεις ήταν το key selling point της Motorola. Για το smoothness και τις αναβαθμίσεις.

Τώρα που το πρώτο το έχουν (σχεδόν) όλοι και το δεύτερο το έχασε, ποιος ο λόγος να φάω στη μάπα το άδειο android; Άνοιγμα δεδομένων σε 11 κινήσεις μόνο! Και όλο το πραγματικό bloatware ενσωματωμένο, ως υπηρεσίες Google. Για όλες τις εφαρμογές μου έχω 100-150mb αναβαθμίσεων των μήνα, για το bloatware της Google έχω πάνω από 650mb. Και μαντέψτε ποιες δεν χρησιμοποιώ...

Η Moto έχει τελειώσει. Η διοίκηση της Lenovo την έσβησε. Συνταγή της καταστροφής από άμπαλους μανατζαρέους, όπως έχει συμβεί αμέτρητες φορές στο παρελθόν σε πολλές κραταιές εταιρείες. Πόσο δύσκολο ήταν να καταλάβουν την συνταγή της επιτυχίας, της Moto που αγόρασαν;

Λίγες συσκευές σε μεγάλες ποσότητες.

1. Έτσι ρίχνεις το κόστος ανά συσκευή και μπορείς να επιλέξεις ποιοτικότερα μέρη. Την κάνεις πολύ καλή για τα λεφτά της.

2. Έτσι τιμολογείς ασυναγώνιστα γιατί κρατάς το περιθώριο κέρδους χαμηλά, βασιζόμενος στην ποσότητα για τη διατήρηση κερδοφορίας σου.

3. Έτσι μπορείς να τις υποστηρίζεις για χρόνια χωρίς υψηλό κόστος συντήρησης, αποκτάς όνομα και διακριτή ταυτότητα με ένα unique selling point.

4. Διευκολύνεις δε ασύγκριτα και το marketing γιατί έχεις να προωθήσεις 1 μοντέλο αντί για 5 διαφορετικά (ποιο είναι το σωστό για μένα τον καταναλωτή;..)

Αλλά όχι. Έπρεπε να βγάλουν μερικές δεκάδες συσκευές, με μικρές διαφορές και μπερδεμένα ονόματα, για να καλύψουν τάχα διάφορες ανάγκες. Και να μην μπορούν μετά να τις υποστηρίξουν γιατί είναι πολλές, χάνοντας το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Moto. Γελοίοι. Και εις κατώτερα.

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Αν εννοείς το επίσημο key selling point ότι ήταν το pure android με συχνές αναβαθμίσεις, μπορεί να ίσχυε επί εποχής που η google είχε την εταιρεία.

Όταν αγόρασα το Moto G 2ης γενιάς το 2014 θυμάμαι που το έγραφε (εγγυημένη αναβάθμιση σε Android L όταν θα έβγαινε).

Από εκεί και πέρα τα μεταγενέστερα μοντέλα επί Lenovo βλέπω να διαφημίζουν το καθαρό Android σκέτο.

Προσωπικά πιστεύω πως ο περισσότερος κόσμος συγχέει το καθαρό Android με τις έγκαιρες αναβαθμίσεις, και αυτό είναι που έγραφα ότι είναι λάθος, αν φυσικά δεν έχεις Nexus συσκευή.

Το τηλέφωνο προσωπικά το αγόρασα γιατί με καλύπτει απόλυτα βάση των χαρακτηριστικών του, και όχι φυσικά επειδή περίμενα ότι θα έχει τα πιο γρήγορα updates, και το λέω ειλικρινά αυτό έχοντας αγοράσει και άλλη συσκευή στην μετά Lenovo εποχή πριν από το MXP και ήταν ακόμη πιο "χάλια" σε αυτόν τον τομέα.

Aν έχεις πρόβλημα με τις υπηρεσίες/εφαρμογές google και με το ότι πρέπει να κάνεις 11 κινήσεις για να κλείσεις τα δεδομένα, τότε η μόνη εναλλακτική είναι να το πειράξεις και να το φέρεις στα μέτρα σου. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχει σχέση με το update σε 7. Eίναι λίγο περίεργο πάντως να λες ότι "υπομένεις" το bloatware της google τη στιγμή που με κάποια άλλη λύση θα είχες πολλαπλάσιο bloatware στη συσκευή σου.

Τέλος, να μιλάγαμε για καμιά έκδοση του Android που έχει τεράστιες αλλαγές θα το καταλάβαινα εν μέρει. Η κύρια διαφορά που θα δεις με το 7 θα είναι οπτική. Χώρια που το επίσημο 6.0.1 που τρέχει τώρα είναι μια χαρά σαν λογισμικό από πλευράς σταθερότητας και λειτουργικότητας.

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το πότε θα έρθει το 7, λες και θα αλλάξει κάτι τραγικά στη συσκευή. Ναι μεν καλό θα είναι όταν με το καλό έρθει, αλλά η ικανοποίηση από την αλλαγή θα είναι πολύ περισσότερο ψυχολογική παρά ουσιαστική.

Άποψη μου, μετά από δοκιμή 2 βδομάδων με custom rom 7.1.1 και λίγων ωρών με τη δοκιμαστική έκδοση από το soak test του επερχόμενου update.

Αν εννοείς το επίσημο key selling point ότι ήταν το pure android με συχνές αναβαθμίσεις, μπορεί να ίσχυε επί εποχής που η google είχε την εταιρεία. Όταν αγόρασα το Moto G 2ης γενιάς το 2014 θυμάμαι που το έγραφε (εγγυημένη αναβάθμιση σε Android L όταν θα έβγαινε).Από εκεί και πέρα τα μεταγενέστερα μοντέλα επί Lenovo βλέπω να διαφημίζουν το καθαρό Android σκέτο.Προσωπικά πιστεύω πως ο περισσότερος κόσμος συγχέει το καθαρό Android με τις έγκαιρες αναβαθμίσεις, και αυτό είναι που έγραφα ότι είναι λάθος, αν φυσικά δεν έχεις Nexus συσκευή.

Αν δεν έχεις αναβαθμίσεις, πoιο το νόημα; Ούτε από bloatware γλιτώνεις ούτε τα τελευταία update έχεις. Μηδέν εις το πηλίκο.

Τέλος, να μιλάγαμε για καμιά έκδοση του Android που έχει τεράστιες αλλαγές θα το καταλάβαινα εν μέρει. Η κύρια διαφορά που θα δεις με το 7 θα είναι οπτική. Χώρια που το επίσημο 6.0.1 που τρέχει τώρα είναι μια χαρά σαν λογισμικό από πλευράς σταθερότητας και λειτουργικότητας.

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το πότε θα έρθει το 7, λες και θα αλλάξει κάτι τραγικά στη συσκευή. Ναι μεν καλό θα είναι όταν με το καλό έρθει, αλλά η ικανοποίηση από την αλλαγή θα είναι πολύ περισσότερο ψυχολογική παρά ουσιαστική.

Άποψη μου, μετά από δοκιμή 2 βδομάδων με custom rom 7.1.1 και λίγων ωρών με τη δοκιμαστική έκδοση από το soak test του επερχόμενου update.

Ότι οι αναβαθμίσεις δεν έχουν πραγματικό αντίκρυσμα (το γνωρίζω ήδη) απλά το κάνει χειρότερο. Όχι μόνο δεν παίρνεις αναβαθμίσεις αλλά και να πάρεις δε κερδίζεις τίποτα.

Aν έχεις πρόβλημα με τις υπηρεσίες/εφαρμογές google και με το ότι πρέπει να κάνεις 11 κινήσεις για να κλείσεις τα δεδομένα, τότε η μόνη εναλλακτική είναι να το πειράξεις και να το φέρεις στα μέτρα σου. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχει σχέση με το update σε 7. Eίναι λίγο περίεργο πάντως να λες ότι "υπομένεις" το bloatware της google τη στιγμή που με κάποια άλλη λύση θα είχες πολλαπλάσιο bloatware στη συσκευή σου.

Να το φάω στη μάπα, αλλά να έχω και μία άλφα λειτουργικότητα. Τώρα δεν την έχω. Άρα η επιλογή στο λειτουργικό των Moto μένει χωρίς επιχειρήματα. Ούτε καθαρό από bloatware είναι, ούτε χαρακτηριστικά έχει...

Μα 11 κινήσεις; Αν έχουν τον Θεό τους! Το N9 το 2012 έκλεινε τα δεδομένα μόνο του, αν για λίγα λεπτά έκλεινες τον browser. Μόνο του!

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Σου είπα, αν αγόρασες αυτό το τηλέφωνο περιμένοντας ότι θα έχεις συχνές αναβαθμίσεις, μάλλον το κριτήριό σου δεν ήταν σωστό. Κανείς δεν υποσχέθηκε κάτι τέτοιο για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το λογικό είναι να επιλέγεις κάτι με βάση αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του. Προσωπικά σε οθόνη, κάμερα, μπαταρία με καλύπτει απόλυτα και είναι οι λόγοι που το επέλεξα. Το ίδιο θα έλεγα αν είχε μείνει ακόμη στο 5.1.

Αν είσαι power user όλο και κάτι θα σε χαλάει και θα θες να το πειράξεις. Πληροφοριακά εγώ μπορώ να τα ανοιγοκλείνω τα δεδομένα με ένα swipe και ένα κλικ, πες 2 κινήσεις. Άσχετα αν τα αφήνω μόνιμα ανοιχτά, γιατί δεν χρειάζεται να τα κλείσω.

Απλά θέλω να πω ότι για όλα υπάρχουν λύσεις. Αν θεωρείς εφαρμογές της Google bloateware, τότε προφανώς και σου χρειάζεται κάποια επιπλέον παραμετροποίηση για να το φέρεις στο επίπεδο που θα σε ικανοποιεί. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το update καν.

Sent from my Moto X Play

Διαβάζω ότι για μέσα Ιουλίου υπολογίζουν να δώσουν την 7.1. Είναι ίσως η πρώτη φορά που το σκέφτομαι αν θα την κάνω. Και ο λόγος.... επειδή η συσκευή δουλεύει μια χαρά. Θα περιμένω λοιπόν.
Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

Εγώ υπό κανονικές συνθήκες δεν θα το σκεφτόμουν. Όμως επειδή εγκατέστησα για λίγο τη δοκιμαστική έκδοση που είχε διαρεύσει και ήταν πραγματικά πολύ χάλια, ίσως περιμένω λίγο να δω. Στη χειρότερη θα πάρω ένα πλήρες backup με twrp όπως είναι τώρα για παν ενδεχόμενο...

Αυτό ακριβώς φοβάμαι κι εγώ. Και επειδή δεν το χω με τα πειράγματα, θα αφήσω τους γνωστές να δοκιμάσουν πρώτα και ακολουθώ μετά.

καλημέρα σε όλους. πρόσφατα έγινα κάτοχος της συγκεκριμενης συσκευης, προερχομενος απο lg g3.

δεν ξερω ομως εαν υπαρχει τροπος να γινετεαι αποκρυψη της μπαρας με τα on screen button. στο lg ειχα επιλογη αποκρυψης και με ελαφρυ συρσυμο εμφανιζόταν . στο δικό μας γινετε κατι τέτοιο?

καλημέρα σε όλους. πρόσφατα έγινα κάτοχος της συγκεκριμενης συσκευης, προερχομενος απο lg g3.

δεν ξερω ομως εαν υπαρχει τροπος να γινετεαι αποκρυψη της μπαρας με τα on screen button. στο lg ειχα επιλογη αποκρυψης και με ελαφρυ συρσυμο εμφανιζόταν . στο δικό μας γινετε κατι τέτοιο?

Στην συσκευή μας δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. (τουλάχιστον δεν την έχω βρει εγώ ).

Στην συσκευή μας δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. (τουλάχιστον δεν την έχω βρει εγώ ).

και κατι αλλο, απο τις αρχικες οθονες πως καταργουμε αυτη με το google?

και κατι αλλο, απο τις αρχικες οθονες πως καταργουμε αυτη με το google?

Αν εννοείς την μπάρα αναζήτησης που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης, δεν μπορείς στον stock launcher. Μόνο με custom launcher έχεις επιλογή για απενεργοποίηση (εγώ χρησιμοποιώ Nova launcher ).

Αν εννοείς την μπάρα αναζήτησης που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης, δεν μπορείς στον stock launcher. Μόνο με custom launcher έχεις επιλογή για απενεργοποίηση (εγώ χρησιμοποιώ Nova launcher ).

οχι την μπαρα αναζητησης. στις αρχικες οθονες ,υπαρχει και με μια google περιεχομενο.

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

γιατι ρε παιδια δεν μπορω να τρεξω apk αρχεια στη συσκευη, ενω εχω ενεργοποιηησει την εγκατασταση απο αγνωστες πηγες.

οχι την μπαρα αναζητησης. στις αρχικες οθονες ,υπαρχει και με μια google περιεχομενο.

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

γιατι ρε παιδια δεν μπορω να τρεξω apk αρχεια στη συσκευη, ενω εχω ενεργοποιηησει την εγκατασταση απο αγνωστες πηγες.

Για ανέβασε ένα screenshot την αρχική σου οθόνη