Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ] Σχολές Οδηγών

freenow
 Κοινοποίηση

Θα δίνατε/δώσατε χρήματα για να πάρετε δίπλωμα οδήγησης ?  

96 members have voted

1. 1. Θα δίνατε/δώσατε χρήματα για να πάρετε δίπλωμα οδήγησης ?

• Λάδωσα και το πήρα
      18
    • Λάδωσα και δεν το πήρα
      0
    • Δεν λάδωσα και δεν το πήρα
      2
    • Δεν λάδωσα και το πήρα
      64
    • Δεν έχω δώσει / Δεν απαντώ
      12

Recommended Posts

καθησα διαβασα το βιβλιο με τα σηματα πηγα εδωσα και το πηρα στην οδηγηση μου φανηκε πιο δυσκολο γιατι πριν βγαλω το διπλωμα οδηγουσα και μετα εχωντας συνηθυσει αλλις μου ηταν πιο δυσκολο να συμβιβαστω με την οδηγηση αυτη.το μονο για το οποιο σκεφτομουν να δοσω λεφτα ηταν για να το παρω πιο νωρις γιατι δεν μπορουσα να περιμενω ενα μηνα.
My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

• Απαντήσεις 274
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εξετάσεις έδωσα το '89 και το πήρα χωρίς να λαδώσω (στην Κέρκυρα).

Η κοπελιά μου όμως έδωσε πριν 15 μέρες και την έκοψαν κι έτσι αποφάσισε να λαδώσει. Έδωσε λοιπόν χθες και το πήρε. Το "λαδάκι" κόστισε 150 ευρώ, αλλά δεν την έχω ξαναδεί πιο πικραμένη, αφού απ' ότι μου είπε, τα έκανε όλα ο δάσκαλος, εξώφθαλμα μπροστά στα μάτια των εξεταστών, μέχρι και το τιμόνι έπιασε, κάτι που φυσικά την εξόργισε, επειδή είναι μεν αρχάρια, αλλά μπορεί να το οδηγήσει το ρημάδι (με έχει πάει βόλτα και το διαπίστωσα)! Εντάξει, να λαδώσει κάποιος για να κάνουν οι εξεταστές τα στραβά μάτια σε κάποιες μικρολεπτομέρειες, όχι όμως και να φτάνουμε σε τέτοια σημεία.

Μην ξεχνάμε ότι αυτούς τους οδηγούς θα τους συναντήσουμε στο δρόμο μας αύριο, και όσο κι αν προσέξουμε εμείς, μια απρόβλεπτη ενέργειά τους μπορεί να κοστίσει ακριβά.

Από την άλλη πλευρά, και ο υποψήφιος πρέπει να έχει τη στοιχειώδη συνείδηση και να λαδώσει αν νομίζει (και ο εκπαιδευτής του παράλληλα) ότι όταν βγει στο δρόμο δε θα γίνει δημόσιος κίνδυνος.

Currently using:

Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch

Νίκος

Η εξέταση, όταν έδωσα εγώ, κράτησε μετά βίας 6 λεπτά. Λίγο ευθεία, μια στροφή, μια οπισθογωνία κι ένα παρκάρισμα. Να πω την αλήθεια, δε θυμάμαι να κάνω κάποιο λάθος. Ο δάσκαλος δεν επενέβη καθόλου και γενικώς θεωρώ ότι τα είχα παέι καλά.

Ωστόσο, το λαδάκι δεν το γλίτωσα, για να είμαι σίγουρος, αφού αν ήθελαν να με κόψουν, όλο και κάποια μικρολεπτομέρεια θα έβρισκαν.

Για την ιστορία, το 2001, είχα δώσει 20.000 δρχ (περίπου 60 €).

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Το λαδωμα ξεκινησε απο χαρτζιλικι και τωρα εχει φτασει 200-250 ευρω.

Στανταρ πραγματα.

Πιστευω ομως,οτι πλησιαζει ο καιρος που το ''λαδωμα'' θα κοπει μαχαιρι!

Η εξέταση, όταν έδωσα εγώ, κράτησε μετά βίας 6 λεπτά. Λίγο ευθεία, μια στροφή, μια οπισθογωνία κι ένα παρκάρισμα. Να πω την αλήθεια, δε θυμάμαι να κάνω κάποιο λάθος. Ο δάσκαλος δεν επενέβη καθόλου και γενικώς θεωρώ ότι τα είχα παέι καλά.

Ωστόσο, το λαδάκι δεν το γλίτωσα, για να είμαι σίγουρος, αφού αν ήθελαν να με κόψουν, όλο και κάποια μικρολεπτομέρεια θα έβρισκαν.

Για την ιστορία, το 2001, είχα δώσει 20.000 δρχ (περίπου 60 €).

To 2001 δεν ειχαμε ευρω?

Παντως μεχρι το 2003 επηλθε αυξηση 400%

Mutilator :shifty:

To 2001 δεν ειχαμε ευρω?

Παντως μεχρι το 2003 επηλθε αυξηση 400%

01-01-2002 ξεκίνησε η πορεία του € :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

twra an xreiastei na parei kaneis diplwma poso paei to malli kserei kaneis?

milaw gia sunolika mathimata, xartia.... kai to ladwma 150?

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/45941shmaia.gif

Στις χαρές και στις λύπες μαζί...

twra an xreiastei na parei kaneis diplwma poso paei to malli kserei kaneis?

milaw gia sunolika mathimata, xartia.... kai to ladwma 150?

Δεν έχω ιδέα . Και δεν ξαναδίνω .Σίγουρα είναι πολλά χρήματα πλέον

Εμένα μου είχαν σπάσει τα νεύρα

Ηταν ένας και μία . Η μία ήταν φυσικά στριμμένη .Πάντα έτσι κάνουν ,έναν καλό και έναν παράξενο.

Πάω να ξεκινήσω .ΣΤΑΜΑΤΑ αυτή τη στιγμή μου λέει ( με ύφος έντονο )

Σταματάω και εγώ και αρχίζει "τι κάνουμε όταν ξεκινάμε ? " τις λέω "τι κάνουμε ?" μου λέει "κοιτάμε από το παράθυρο " τις λέω "κοίταξα " μου απαντά "δύο φορές κοιτάμε όχι μία ....... για ξεκίνα τώρα να δούμε ....άλλο ένα λάθος να κάνεις είμαι αναγκασμένη να σε κόψω "

Με ύφος "για ξεκίνα να δούμε τι θα κάνεις και με αυτό που είπε ε πως να μη σε κομπλάρει .Σε κάτι δρομάκια της κακιάς ώρες καράστενά στο Περιστέρι

Τεσπά , να μη πολυλογώ με έκοψαν .

Βρήκα κιαυτό το τεστ σήμερα

http://www.2x4.gr/index4.asp

Το πήρα το 1997-τότε που ήταν και οι απεργίες και μας είχαν καθυστερήσει την έκδοση τους. Φυσικά δεν λάδωσα και θεωρώ απαράδεκτο το λάδωμα!! Αυτό όμως μου κόστισε την πρώτη φορά και πήγα φυσικά στη δευτεροβάθμια επιτροπή μέσα σε 10 μέρες. Ήξερα από πριν να οδηγώ και δεν υπήρχε περίπτωση να λαδώσω ποτέ! Αποτέλεσμα ήταν να με έχουν 30 λεπτά οι εξεταστές και μόλις πλέον είχα βαρεθεί, κούμπωσα μια τρίτη και η απάντηση ήταν αφοπλιστική "κουμπώσατε τρίτη. είστε επικίνδυνος για νέος οδηγός, τρέχετε!!!!" :X :X :X (προφήτες ήταν;;; :lol: :lol: ) Στη δευτεροβάθμια φυσικά ουτε γάτα ούτε ζημιά. Πέρασα κανονικότατα και οι άνθρωποι δεν πιστεύαν οτι είχα κοπεί. Υπεύθυνος για όλα αυτά ήταν αυτός της σχολής οδηγών που επειδή είχα κάνει μόνο 2 μαθημάτα (τα απαραίτητα τότε) μου πρότεινε να λαδώσω για σιγουριά και καλά και να πάρει τη μίζα του. Δε του βγήκε όμως!!!! :p :p

Guest RouKouNas

To 1991 που εδωσα για το β' ερασιτεχνικο (το απλο διπλωμα για οσους δεν γνωριζουν) περασα με την πρωτη καιτα σηματα και την οδηγηση χωρις λαδωμα φυσικα μιας και οδηγουσα απο 15 χρονων και στην εξεταση (και καλα για να κανουμε εντυπωση στους εξεταστες σαν σχολη) εδωσα Πρωτος..

Μια λεπτομερεια που αξιζει να σας πω ειναι η εξης:

Μεσα στο αυτοκινητο ειμασταν 3 Γιωργηδες. Εγω ο δασκαλος και ο αντρας εξεταστης και η μερα ηταν 23 Απριλιου η μερα της ονομαστικης μας εορτης.. :wacko: :blink: Οταν περασα μου ειπε ο εξεταστης: Καλοριζικο.. Δωρο για την γιορτη σου..!!!! :)

Το 1995 που εδωσα για επαγγελματικο μια απο τα ιδια.. Με την πρωτη το βιβλιο με την μηχανολογια και με την μια το φορτηγο μιας και οδηγουσα ηδη 1 χρονο φορτηγο (χωρις διπλωμα για φορτηγο) :alien:

Το 1997 πηρα το Δ΄για λεωφορεια και εκει ηταν που ΕΠΡΕΠΕ να πεσει το μπικικινι γιατι επρεπε να πιασω δουλεια σε τουριστικο λεωφορειο και δεν "επεζε" να με κοψουν.. Γι αυτο για καλο και για κακο εσκασα τοτε 70.000 δρχ απλα για να ειμαι σιγουρος οτι δε θα με κοψουν.. Οχι οτι μετα απο 2 χρονια οδηγωντας τετραξονικα δεν μπορουσα να οδηγησω ενα 30αρι λεωφορειο.. :p

Μη τρελαθουμε κι ολας αλλα ξερετε αμα γουσταρουν να σε κοψουν οι αλητες.. :mad:

Για το θεμα του αν καποιος πρεπει να λαδωσει ειναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ 1000%...

Τι λετε ρε παιδια? Για να περνει ο/η καθε ενας/μια το διπλωμα και να μην ξερει πως μπαινουν οι ταχυτητες? Εμεις δηλαδη πως το πηραμε? Λαλακες ειμασταν ή ποιο εξυπνοι? Για στρωστε κωλο κατω...

Αυτα... ;)

EDIT: Σημειωστε οτι το διπλωμα που εχω μου εχει στοιχησει μαζι με τα 70 χιλιαρικα λαδωμα 250.000 δρχ και αυτη τη στιγμη ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΩΜΑ για να το βγαλει ενας φιλος του εχει παει πανω απο 2000 ευρω δηλαδη 3 φορες απανω μεσα σε 10 χρονια...

:shoot: ΑΛΗΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ...!!! :rocket:

woudouli, ξέχασες την επιλογή "Είχα κάποιον γνωστό" ...!

Το πιάσαμε το υπονοούμενο, Γιάνναρε :p Και γω είχα γνωστό, ήταν καθαρά θέμα τύχης όμως να πετύχει σε μένα :) Οπότε είχα μόνο την αξία μου!

Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang:

Εγω το πηρα πριν απο ενα χρονο και κατι μερες...

Χωρις να λαδωσω ΦΥΣΙΚΑ και με την πρωτη φορα! Βεβαια εκανα 4-5 παραπανω μαθηματα για να συνηθισω στην ιδεα της οδηγησης ενος αυτοκινητου και τελικα δεν ειχα κανενα προβλημα! ;)

Το ιδιο βραδυ που περασα τις εξετασεις πηρα και το αμαξι της μανας μου για βολτουλα!! :w00t:

Εγω δεν λάδωσα. :shifty: Απλά είχα δώσει 30000 χιλιαρικάκια στα παιδιά να πιούν ενα καφεδάκι για τον κόπο τους. :p
http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif

φανατικά κατά του λαδώματος και το πήρα έτσι με την πρώτη. Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο, το πιο σημαντικό είναι να βρείτε δάσκαλο που να είναι γνωστό ότι δε δέχεται λαδώματα. Έτσι οι εξεταστές σοβαρεύονται και κοιτάνε την ουσία αφού ξέρουν ότι λεφτά δεν παίρνουν.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Και πως τον βρίσκεις βρε Rigasnic τον δάσκαλο που δεν δέχετε λάδωμα ? πας στο υπουργείο μεταφορών και λες "γειά σας θα ήθελα στις εξετάσεις μου να μου φέρετε μια επιτροπή που να μη θέλει λάδωμα" ?

Εγώ το μετάνιωσα που δεν λάδωσα

Ούτε και εγώ λάδωσα και το πήρα με την πρώτη. Φαντάζομαι ότι το λάδομα πάει ανάλογα και τον δάσκαλο που έπεσες (o δικός μου αν έβλεπε περίεργο εξεταστή έφευγε). Ένας φίλος από την πρώτη μέρα που πήγε του είπε ο δάσκαλος το δίπλωμα θα στοιχήσει 1000Ε μαζί με το λάδι.
http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

Εγω ελπιζω πως οταν ερθει η ωρα (αργει ακομα γμτ) δεν θα λαδωσω, θα περασω με την αξια μου... Αλλα για καθε ενδεχομενο τι τους εχουμε τους γνωστους;

συνολικα εχω δωσει 2 φορες για τα σηματα.την πρωτη με εκοψαν και τοτε σκεφτηκα το λαδωμα αλλα δεν το εκανα,το εβαλα πεισμα και το εβγαλα κανονικα και με τον νομο.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

ταξιδιωτης22 πρώτη φορά το ακούω αυτό. Λάδι στα σήματα? Τί σου κάνουν ,συμπληρώνουν μόνοι τους τα πολλαπλής επιλογής?
http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

ταξιδιωτης22 πρώτη φορά το ακούω αυτό. Λάδι στα σήματα? Τί σου κάνουν ,συμπληρώνουν μόνοι τους τα πολλαπλής επιλογής?

Παντου πεφτει λαδωμα...

Το εχει περασει ετσι γνωστος περσυ αν θυμαμαι καλα.... :)

Ειχε δωσει πανω απο 10 φορες σηματα κια ειχε κοπει... :wacko:

Μπορει και περισσοτερες μιας και μιλαμε και για ενα παιδι, το οποιο του λες ποσο κανει 1+1 και σου απανταει μετα απο 5λεπτα και σου λεει τι εφαγε...

Φυσικα και ειδικα για τετοιες περιπτωσεις ειμαι εναντια, μιας και παω στοιχημα οτι οταν και αν παρει αμαξι στα χερια του (κανενα αγροτικο του πατερα οτου ή δεν ξερω τι), θα κανει παρα μα παρα πολλες μαμακιες...

Ευχομαι να μην παρει και κανεναν αλλο στο λαιμο του...

Δεν τα συμπληρώνουν μόνοι τους. Νομίζω ότι σου λένε σε ποιό φύλλο θα εξεταστείς.

Δεν λάδωσα και πήρα το δίπλωμα με την πρώτη φορά.

Αν και είμαι κατά της προσφιλής αυτης τακτικής δεν νομίζω οτι η πορεία όλων μας σαν καλοι οδηγοί εξαρτάται απο το αν λάδωσαμε ή οχι. Η μήπως στις σχολές οδήγησης μας μαθαίνουν την επιβίωση στους ελληνικούς δρόμους???

Στο παρκάρισμα καθώς και με 40 χλμ μέσα στην πόλη κανείς δεν σκοτώθηκε...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

Και πως τον βρίσκεις βρε Rigasnic τον δάσκαλο που δεν δέχετε λάδωμα ? πας στο υπουργείο μεταφορών και λες "γειά σας θα ήθελα στις εξετάσεις μου να μου φέρετε μια επιτροπή που να μη θέλει λάδωμα" ?

Εγώ το μετάνιωσα που δεν λάδωσα

Ο Νίκος εννοεί τον δάσκαλο που σου κάνει τα μαθήματα,όχι τον εξεταστή.Γιατί έχουμε καταντήσει αυτοί οι δύο να πάνε πακέτο,δηλαδή να συνεργάζονται στο "λάδωμα"..

Εγώ έδωσα στη Βέροια και το πήρα με τη πρώτη χωρίς λάδωμα.

Σε κάποια φάση στα μαθήματα ρώτησα τον δάσκαλο τι γίνεται μα λάδωμα και τέτοια, λόγω του ότι ειμαι αγχώδης τύπος και ενώ ήξερα να οδηγώ φοβόμουν μην κάνω καμία ******* και με κόψουν.

Μου είπε ότι δεν παίζουν τέτοια εδώ (Βέροια). Χαρακτηριστικά μου είπε: «έναν (δάσκαλος) που πήγε να λαδώσει, έκαναν να τον βάλουν στο συγκοινωνιων 2 μήνες». Με αποτέλεσμα να πάνε πίσω οι δουλειές του μπλαμπλαμπλα.

Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά. :p

Εγώ έδωσα στη Βέροια και το πήρα με τη πρώτη χωρίς λάδωμα.

Σε κάποια φάση στα μαθήματα ρώτησα τον δάσκαλο τι γίνεται μα λάδωμα και τέτοια, λόγω του ότι ειμαι αγχώδης τύπος και ενώ ήξερα να οδηγώ φοβόμουν μην κάνω καμία ******* και με κόψουν.

Μου είπε ότι δεν παίζουν τέτοια εδώ (Βέροια). Χαρακτηριστικά μου είπε: «έναν (δάσκαλος) που πήγε να λαδώσει, έκαναν να τον βάλουν στο συγκοινωνιων 2 μήνες». Με αποτέλεσμα να πάνε πίσω οι δουλειές του μπλαμπλαμπλα.

Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά. :p

Mακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα κι εδω.Εμένα ο δάσκαλος μέχρι που με άλλαξε διεύθυνση κατοικίας προκειμένου να δώσω σε άλλη περιοχή απο αυτήν που ήμουν κανονικά,γιατί εκεί που ανήκα δεν τα παίρναν.

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif