olympiakos7_69 Δημ. July 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2006 Sovaros eisai? Mia metaxeirismeni 50cc Vespa thelw... Xalarwse... motopodhlato=50ari Diavase ton KOK!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iassael Δημ. July 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2006 motopodhlato=50ari Diavase ton KOK!! sovara... ox rezili giname... nomiza einai mikrotero... :):):) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
olympiakos7_69 Δημ. July 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2006 sovara... ox rezili giname... nomiza einai mikrotero... :):):) Oxi, einai h onomasia pou dinetai sto 50ari apo ton KOK.. Sovara katse diavase ton giati tha sou xreiastei!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. July 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2006 sovara... ox rezili giname... nomiza einai mikrotero... :):):) Θες πολυ διαβασμα.... Κατσε στρωσου απο τωρα γιατι θα εχεις προβλημα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pantierakos Δημ. July 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2006 Διαβαζω πολλα απο εδω μεσα και απο μεγαλους ανθρωπους που μαλλον οδηγουν πολλα χρονια και εχουν ξεχασει τις πρωτες μερες τους. Λοιπον ειμαι σιγουρος οτι αν τα μαθηματα και η εξεταση ηταν πιο φτηνα δε θα λαδωνε κανενας παρα μονο καποιος που θα ηθελε να παρει επειγωντος το διπλωμα.Τωρα αν κοπεις πρεπει να κανεις δεκα μαθηματα + εξοδα εξετασης = 330 .Χωρια τα λεφτα που εχεις δωσει πριν για τα προηγουμενα μαθηματα κτλ. Καταλαβαινω αυτους που ειναι κατα του λαδωματος αλλα ας σκεφτουμε τα εξης:Ποσοι απο αυτους εχουν λαδωσει για κτεο,η εχουν δωσει φακελακι η οτιδηοποτε αλλο τετοιας μορφης?Αν εισασταν εσεις εξεταστες τι θα κανατε? Εγω εχω ξεκινησει εδω κ 3εις μηνες τα μαθηματα για διπλωμα.Με ενα μισθο της ταξης των 700 το μηνα δεν μπορω να βγαλω γρηγορα το διπλωμα.Αν δε λαδωσω και κοπω τοτε θα παω τοοοοοσο πισω που θα το αφησω για του χρονου.Δεν εχω οικονομικη βοηθεια απο κανεναν κ στο σπιτι δεν υπαρχει αυτοκινητο για να κανω ¨μαθηματα¨ μονος μου κ η εμπειρια μου περιοριζεται στις 20 διδακτικες ωρες με τον καθηγητη.Μονο και στην ιδεα της εξετασης με πιανει τρεμουλο,ενω δεν ειμαι κ τοσο ασχημος οδηγος.Αν δωσω δηλαδη σχεδον σιγουρα θα κοπω για καποιο ηλιθιο λαθος που δεν θα εκανα σε αλλη στιγμη.Τι να κανω???? Να κανω αλλα 10 μαθηματα για να ξεκληριστω κ παλι να με κοψουν?? ΟΧΙ. Θα δωσω συνειδητα τα ωραια μου λεφτακια θα παρω το διπλωματακι μου κ θα βγω εξω στην κοινωνια σαν σωστος οδηγος. Εχω δει ανθρωπους που δεν εχουν λαδωσει κ οδηγουν χειροτερα απο μενα.Δεν ξερουν τι παει να πει φλας,πεταγονται κ κοβουν την κινηση,το κοκκινο ειναι βαθυ πορτοκαλι κτλ.Αυτα δεν εξεταζονται στην οδηγηση ομως.Ειναι στην παιδεια που εχει ο καθενας μεσα του. Παραδεχομαι οτι θα λαδωσω.αισθανομαι οτι χρησιμοποιω το σηστημα οσο με χρησιμοποιει αυτο.αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα βγω αυριο στους δρομους κ θα σκοτωσω οτι βρω μπροστα μου.σημαινει οτι δεν εχω πατερα στο σπιτι(χωρισμενοι οι γονεις μου) να μου δωσει το αμαξι για βολτες οπως στους περισοτερους απο σας.Δεν εχω τα χρηματα για να κοπω μια,δυο ,τρεις φορες. Δηλαδη αν κοπω και δωσω την επομενη φορα και περασω θα εχω γινει καλυτερος οδηγος με 5-10 μαθηματα? Τα μαθηματα με το δασκαλο δεν εχουν σχεση με την πραγματικη οδηγηση΄στο δρομο μονος σου γινεσαι οδηγος. Τελος παντων σας κουραζω οποτε σταματω αλλα περιμενω απαντησεις.... παιδιά ας μην κρυβόμαστε! πόσοι απο εμάς δεν έχουμε βάλει μέσον;;;; μέσον=βίσμα βίσμα=ρουσφέτια λαδώματα σε τενεκέδες κ.τ.λ είμαι και εγώ υποψήφιος οδηγός και όταν θα πάω να δώσω θα σας πω τι θα συναντήσω. αλλά...... αν γίνεται ο ¨καβγάς¨γιατί λαδώνουμε και δεν μαθένουμε να οδηγούμε σωστά να το καταλάβω,,, αλλά ρε παιδιά αυτο που λέει και το φιλαράκι ποιό πάνω όταν δεν υπάρχει οικονομική βοήθεια απο το πουθενά και 900 ευρώ το δίπλωμα 700 ο μισθός δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη...... θέλω όμως να πω ότι ΚΑΚΟΣ ο Ευαγγελάτος δεν έκανε μια εκπομπή (τον είδα και προχθές στην χαλκίδα λόγο ότι είμαι απο χαλκίδα) και να τους βγάλει όλους!!! στη φόρα μπας και γλυτώσουμε οι υπόλοιπη καμιά δεκάρα! Υ.Γ Μη πως πρέπει να αναλάβουμε εμείς καμιά δράση με κάμερα και κανένα Mp3; και το υπουργείο το ξεφτίλισε ποια! 1200 για μηχανή και αυτοκίνητο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. July 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2006 Για διπλώματα μοτοποδηλάτων πηγαίντε εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=29189 Κάντε έστω το στοιχειώδες πριν απαντήσετε σε ένα θέμα, δηλαδή να διαβάσετε τον τίτλο του:!: Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ReaperX Δημ. July 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2006 Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα... Καταρχήν τι πιστεύετε?Καλύτερα να πάω κατευθίαν σε σχολή οδηγών ή να εξασκηθώ πρώτα μόνος μου?Γιατί διάβασα πιο πάνω ότι μερικοί δάσκαλοι ''απαγορεύουν'' την οδήγηση εφόσον ξεσκινήσουν τα μαθήματα ή λένε κατηγορηματικά να ξεχαστεί ότι μπορεί να έχει μάθει από μόνος του κάποιος.. Επίσης ξέρετε που μπορώ να βρω για download το βιβλιαράκι με τα σήματα?? Και τέλος πόσες μέρες διαρκεί η όλη διαδικασία??Κάτι άκουσα ότι πρέπει να περάσουν 30 μέρες για να δώσεις σήματα... Ευχαριστώ εκ των προταίρων!!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amorphis Δημ. July 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2006 Και τέλος πόσες μέρες διαρκεί η όλη διαδικασία??Κάτι άκουσα ότι πρέπει να περάσουν 30 μέρες για να δώσεις σήματα... Εγώ πάντως το πήρα μέσα σε 15 μέρες...έκανα μαθήματα κάθε μέρα και έδωσα κατευθείαν! Οπότε αυτό για το 30 δεν ισχύει...(δεν ίσχυε τουλάστιχον!!) :) Παράθεση "In the morning u know u won't remember a thing.." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pantierakos Δημ. July 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2006 Επίσης ξέρετε που μπορώ να βρω για download το βιβλιαράκι με τα σήματα?? κάνε εγγραφή και ρίξε μια ματιά ΝΟΜΙΖΩ είναι όλο το βιβλίο http://www.2x4.gr/test/login.asp?checkcode=5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ReaperX Δημ. July 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2006 Γράφτηκα αλλά μάλλον έχει πρόβλημα η σελίδα γιατί δε μου εμφανίζει τα μαθήματα και τα τεστ. Πάντως για όσους ενδιαφέρονται βρήκα εδώ-->http://kok.artinoi.gr/ τα 30 τεστ με τις 30 ερωτήσεις!!:happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pantierakos Δημ. July 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2006 Γράφτηκα αλλά μάλλον έχει πρόβλημα η σελίδα γιατί δε μου εμφανίζει τα μαθήματα και τα τεστ. Πάντως για όσους ενδιαφέρονται βρήκα εδώ-->http://kok.artinoi.gr/ τα 30 τεστ με τις 30 ερωτήσεις!!:happy: εγώ είμαι μέσα τώρα και είναι μια χαρά.... μάλλον δεν έχεις java...αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται... είδες τα e-mail σου μη πως χρειάζετε ενεργοποίηση; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JuNiOr Δημ. July 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2006 8 του μήνα έχω τα σήματα κ αν όλα πάνε καλά 15-18 μια απο αυτές τις μέρες θα δώσω και οδήγηση.. ελπίζω να τα περάσω και τα2 αμέσως γιατι δεν θα έχω χρόνο μετά..20 του μήνα θα πρέπει να ετοιμάζομαι για την Μυτιλήνη..:( μακάρι να τα περάσω... :O Παράθεση Προϊόντα υγείας - Ιατρικός Εξοπλισμός | Medi-Shop.gr oLaLaLa# Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JuNiOr Δημ. January 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2007 παίδες υπάρχει κάποιο πρόγραμμα όπως αυτό που δίνω για τα σήματα κάπου ώστε να μπορώ να κάνω μερικά test στο pc μου?:confused: Παράθεση Προϊόντα υγείας - Ιατρικός Εξοπλισμός | Medi-Shop.gr oLaLaLa# Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
disorder Δημ. May 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2007 Μήπως ξέρετε πόσο καιρό κάνει το δίπλωμα να έρθει στα χέρια σου από τη μέρα που το παίρνεις; Άκουσα πως για Θεσσαλονίκη κάνει γύρω στους 2-2,5 μήνες!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. May 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2007 Μήπως ξέρετε πόσο καιρό κάνει το δίπλωμα να έρθει στα χέρια σου από τη μέρα που το παίρνεις; Άκουσα πως για Θεσσαλονίκη κάνει γύρω στους 2-2,5 μήνες!!! Δινω την Τριτη... Λαδωμα δεν ξερω αν θα κανω η οχι... θα κοψω φατσες πρωτα. Απο Αθηνα ξερω οτι το λαδωμα εχει καταντησει στανταρντ οποτε δεν ειμαι σιγουρος. Για τον χρονο τωρα. Αν γραφτεις μεσω της νομαρχιας που ειναι στην Θερμη, το διπλωμα βγαινει σε 15 μερες. Για το CD με τις ερωτησεις, κυκλοφορει στους γνωστους τορρεντς. Αλλα δεν το συνιστω ΑΝ δεν εχετε διαβασει πρωτα καλα καθως δεν σου υποδεικνυει τα λαθη (ειναι δυσκολο να τα ακολουθησεις). Βοηθαει ομως αν εχεις διαβασει και θες να κανεις εξασκηση. -δ Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terrestial Δημ. May 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2007 Παιδιά, μη δίνετε ούτε ένα ευρώ στους αλήτες. Βρίσκουν και τα κάνουν. Αν δε λάδωνε κανείς, θα τελείωνε κατευθείαν αυτή η άθλια κατάσταση. Στο λάδωμα δε φταίει μόνο αυτός που τα παίρνει αλλά και αυτός που τα δίνει. Χίλιες φορές καλύτερα να το πάρεις με την αξία σου, και αμέσως μετά να αρχίσεις να οδηγείς έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, παρά να λαδώσεις και να γίνεις δολοφόνος με δίπλωμα και κίνδυνος για τον εαυτό σου και τους άλλους, συντηρώντας επιπλέον την άθλια νοοτροπία του λαδώματος και δίνοντας σε κάποιους άρχηστους την ευκαιρία να πλουτίσουν εις βάρος σου. Προσωπικά, το πήρα με την πρώτη, το 1993. Ίσως να ήμουν και τυχερός και να έπεσα σε σωστούς εξεταστές, δεν ξέρω, αλλά όπως και να 'χει, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν από μένα ούτε μία δραχμή (δραχμές είχε τότε), ακόμη κι αν με έκοβαν 843 φορές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. May 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2007 Παιδιά, μη δίνετε ούτε ένα ευρώ στους αλήτες. Βρίσκουν και τα κάνουν. Αν δε λάδωνε κανείς, θα τελείωνε κατευθείαν αυτή η άθλια κατάσταση. Στο λάδωμα δε φταίει μόνο αυτός που τα παίρνει αλλά και αυτός που τα δίνει. Χίλιες φορές καλύτερα να το πάρεις με την αξία σου, και αμέσως μετά να αρχίσεις να οδηγείς έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, παρά να λαδώσεις και να γίνεις δολοφόνος με δίπλωμα και κίνδυνος για τον εαυτό σου και τους άλλους, συντηρώντας επιπλέον την άθλια νοοτροπία του λαδώματος και δίνοντας σε κάποιους άρχηστους την ευκαιρία να πλουτίσουν εις βάρος σου. Προσωπικά, το πήρα με την πρώτη, το 1993. Ίσως να ήμουν και τυχερός και να έπεσα σε σωστούς εξεταστές, δεν ξέρω, αλλά όπως και να 'χει, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν από μένα ούτε μία δραχμή (δραχμές είχε τότε), ακόμη κι αν με έκοβαν 843 φορές. Πολυ σωστο αυτο που λες. Για εμενα υπαρχουν ομως 2 κατηγοριες. Πρωτη ειναι αυτη που ανεφερες, ατομα δηλαδη τα οποια ΔΕΝ ξερουν να οδηγουν και λαδωνουν για να παρουν το διπλωμα ουτως η αλλιως (προσωπικα αυτα τα ατομα με φοβιζουν αρκετα). Υπαρχει και μια ακομα κατηγορια ομως. Αυτοι που ειναι ικανοι οδηγοι, καλοι μαθητες και λαδωνουν γιατι απλα ΔΕΝ εχουν επιλογη ετσι οπως εχουν τα πραγματα καποιες φορες. Για την Αθηνα δεν θα ξαναμιλησω γιατι δεν εχω αποψη εδω και 7 χρονια αλλα για Θεσσαλονικη, αν πεσεις σε εξεταστη ο οποιος κοβει ΟΠΩΣ και να εχει, τοτε αναγκαστικα θα λαδωσεις. Γιατι συγνωμη, αλλα να δωσεις για 2η φορα και να ξοδεψεις ακομα περισσοτερα χρηματα, ετσι οπως ειναι οι τιμες, πραγματικα καποιοι δεν το αντεχουν για ενα γ@μωδιπλωμα οδηγησης. Ειναι λυπητερη η κατασταση αλλα σιγουρα το να μην λαδωσεις δεν προκειται να αλλαξει κατι.. απλα θα τσαντιστεις και θα ταλαιπωρηθεις περισσοτερο. Μιλαω παντα για αυτους που εχουν μαθει να οδηγουν και νοιωθουν σιγουροι (οσο σιγουρος μπορει να εισαι με 10-15 μαθηματα). Αν γινει ομως κατι το ομαδικο, τοτε σιγουρα αυτοι οι αλητες θα παθουν αυτο που τους αξιζει. Το σιγουρο ειναι οτι καθε περισυ, και καλυτερα... τουλαχιστον σε αυτο το τομεα.. Τελικα δεν χρειαστηκε να λαδωσω γιατι ο συγκεκριμενος εξεταστης που μου ετυχε (ειχα αγιο) ναι μεν δεν λαδωνοταν αλλα ηταν εντελως αντικειμενικος (και αυστηρος)... Δοξα το Θεο, σε 15 μερες θα εχω το διπλωμα μου.. Το ρεζουμε, πολλα λεφτα και μαζεμενα χρειαζονται πλεον για ενα διπλωμα οδηγησης. Αφου σκεφτομαι, οτι οπως εχουν οι δοσεις κτλ, πιο ευκολα παιρνει καποιος αυτοκινητο καινουριο παρα διπλωμα.. τα σεβη μου, -δ Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HitMan Δημ. October 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2007 Τελικά όσο προχωράει ο καιρός τόσο πιο έντονο γίνεται το λάδωμα ε; Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, την Παρασκευή έδινα πορεία και δεν λαδώσαμε [εγώ και το άλλο παιδί της σχολής] με αποτέλεσμα: Το παιδί μετά από 20 λεπτά που τα έκανε όλα OΛΟΣΩΣΤΑ να κοπεί σε ένα στενό [που μετέπειτα έμαθα ότι πάνε όσους θέλουν να κόψουν] επειδή ΘΑ ανέβαινε πεζοδρόμιο όπως είχε πάρει την στροφή. Είμασταν πίσω του με το 2ο εκπαιδευτικό και ήταν στα 20 εκατοστά η πίσω ροδά απ'το πεζοδρόμιο. Στο φύλλο γράφτηκε ότι ανέβηκε πεζοδρόμιο. Εγώ με την σειρά μου αφού πήγαν να με κάνουν να γυρίσω 2 φορές το ίδιο τετράγωνο [για όσους έχουν δώσει αυτό με τον καθρέφτη που είναι το "κρυμένο" stop] και μου είχαν σπάσει το ηθικό με τις ταχύτητες [ήθελε κάθε 10χλμ στο κοντέρ να ανεβάζω ταχύτητα] με έκοψε λέγοντας μου ότι πέρασα στο αντίθετο ρεύμα πατώντας συγχρόνως την διπλή συνεχομένη γραμμή. Κάτι που δεν ίσχυε, εξηγώντας τους ότι απλά ημούν στο κέντρο του δρόμου για να στρίψω αριστερά και έβλεπα πίσω απ'τον καθρέφτη μου ότι είχα απόσταση 10-15 πόντους απ'τις γραμμές... [εκτός κι αν έκανα μαγικά με το Yaris] Φυσικά κανένα έλεος. Μόνο και μόνο ότι με έβαλε [η συγκεκριμένη εξετάστρια που συμπεριφέρθηκε έτσι επειδή δεν λαδώθηκε] να κάνω τον κύκλο του ίδιου τετραγώνου 2 φορές δείχνει πολλά.. κανονικά την δεύτερη φορά έπρεπε [βάσει λογικής] να στρίψουμε δεξιά ώστε να εξεταστώ περαιτέρω σε πορεία και σε παρκάρισμα, οπισθογωνία ή ό,τι άλλο. Τα συμπεράσματα δικά σας. Αρά +350€ ε; Δεν πειράζει μωρέ.. καλά να 'μαστε να τα δίνουμε στους κωλόεξεταστές. Παράθεση <?="Hello Myphone";?> Pura Vida ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. October 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2007 Ρε τι γίνεται... Σε άγιες εποχές έδωσα εγω μου φαίνεται (το μακρινό '94)... Δεν θυμάμαι τέτοια σκηνικά τότε και δεν είχα δώσει δραχμή για να περάσω (με την πρώτη). Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maximos_75 Δημ. December 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2007 Εγώ πήρα δίπλωμα πριν 10 χρόνια περίπου με την δεύτερη οπότε και λαδώσαμε όλοι εκείνη την μέρα αν και πιστεύω ότι τα είχα πάει καλά έτσι και αλλιώς. Γενικά Την πρώτη φορά πήγα να σκάσω απο το κακό μου.Δεν ξέρω για εσάς αλλά επειδή δεν ξέρω καλά τους δρόμους και θεωρώ επίσης ότι έχω και κακό προσανατολισμό διότι δεν οδηγούσα ποτέ πριν πάντα ένιωθα οκ με τον εκάστοτε δάσκαλο που μου έλεγε στρίψε εδώ η συνέχισε ευθεία κτλ Έτσι την πάτησα την πρώτη φορά που ενώ όλα πήγαιναν τέλεια βρέθηκα σε μια διασταύρωση και ενώ περίμενα εντολές δεν άκουσα τίποτα και συνέχισα ευθεία όπου δυστυχώς μπήκα ανάποδα σε μονόδρομο και κόπηκα από βλακεία μου..δεν θυμάμαι εάν φαινόταν καλά το σήμα ή οχι πάντως δεν έψαξα για δικαιολογίες.Το θέμα είναι ότι έκτοτε δεν ξαναοδήγησα διότι δεν είχα και αυτοκίνητο διαθέσιμο αλλά και επειδή με πείραξε πολύ το γεγονός.Πιστεύω πάντως επειδή ξέρω τον εαυτό μου ότι είμαι συνετός και όσο μπορώ προσεκτικός οδηγός. Φέτος αποφάσισα να αγοράσω τελικά αλλά σίγουρα νιώθω και σφιγμένος και φοβισμένος δεν το αρνούμαι.Έκανα κάποια μαθήματα μετεκπαίδευσης(πανάκριβα έχουν φτάσει τα μαθήματα γενικά) και απλά αναμένω τώρα μέχρι να το παραλάβω.Το μόνο που εύχομαι καθημερινά είναι να πάνε όλα καλα και να το χαρώ.Δυστυχώς δεν έχω κανένα πιο έμπειρο να μπορεί να διαθέσει κάποιες ώρες να κάνουμε βόλτες μαζί.Με απασχολεί το γεγονός ότι δεν ξέρω και που να πηγαίνω- έτσι είναι όταν έχεις μάθει τόσα χρόνια σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής-Συγνώμη εάν σας κούρασα και ελπίζω σύντομα να διαβάσω την γνώμη σας και τα σχόλια σας.Καλές γιορτές σε όλους! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ellisavet120504 Δημ. January 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2008 :) :) epidei polla akougonati gia sxoles odigon.gia ladoma,aksiopistia.ktl. poia sxoli odigon mou proteinetai stin athina??? :) :) An geinete tha ithela na mathw, poso tha mou kostisei, ta mathimata kai to diploma mazi??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ellisavet120504 Δημ. January 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2008 Ego den eimai apo Athina, kai ilikrina den kserw pia sxoli na sou protinw. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ichor08 Δημ. July 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2008 Καλησπερα σε ολα τα παιδια. Διαβασα ολη την συζητηση που εχετε κανει για την οδηγηση και τις σχολες οδηγων. Θα ηθελα να σας πω οτι σε καποια σημεια εχετε δικιο & σε καποια αλλα εχετε αδικο. Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι ο καθε ενας εκφραζει την αποψη του ειτε απο προσωπικες εμπειριες ειτε απο αυτα που εχει ακουσει απο καποιο φιλο ή γνωστο και αυτο φιλοι μου ειναι απολυτα δικαιολογημενο! Το θεμα ειναι: 1ον) ποιο ακριβως ειναι το πεδιο δρασης της σχολης οδηγων και 2ον) αν οι σχολες οδηγων κανουν καλα την δουλεια τους Σαφως μια σχολη οδηγων πρεπει να σου μαθει πολλα περισσοτερα πραγματα απο αυτα που χρειαζονται για να παρεις το διπλωμα, να μαθει τον υποψηφιο οδηγο πρωτα απ' ολα να σεβεται τον κωδικα οδικης κυκλοφοριας(βασικοτατο!), να τον βαλει να οδηγησει κατω απο διαφορες κυκλοφοριακες συνθηκες, ημερα, νυχτα, βουνο, πολη, να του μαθει τεχνικες οπως το προσπερασμα (οσο και αν σας ακουγεται περιεργο το σωστο προσπερασμα ειναι μια τεχνικη που διδασκεται, οπως και η οδηγηση συνολικα!), ξεκινημα σε ανηφορα, λειτουργια και χρηση συμπλεκτη, τεχνικη σταθμευσης, υπολογισμου του χωρου του αυτοκινητου, υπολογισμου αποστασεων ασφαλειας και πολλα αλλα τα οποια αν καποιος τα διδαχθει δεν χρειαζεται να περιμενει να τα μαθει εμπειρικα, ομως η εμπειρια στην οδηγηση ειναι ενας σημαντικος συμμαχος ο οποιος ερχεται με τον καιρο και με τα χιλιομετρα που "γραφουμε" στην ασφαλτο... Τωρα παμε στο αν οι σχολες κανουν καλα την δουλεια τους... Θα συμφωνησω με τους περισσοτερους απο εσας που υποστηριζουν οτι ειναι μια πολυ πονεμενη ιστορια!!! Ομως ας μην γελοιωμαστε, δεν γινεται ενας εκπαιδευτης υποψηφιων οδηγων, οσο γατα και να ειναι, να προλαβει να διδαξει ολα τα παραπανω αλλα και πολλα περισσοτερα που χρειαζονται για την βασικη εκπαιδευση ενος νεου οδηγου σε 20 ωρες. Σημειωστε οτι η ωρα ειναι διδακτικη και διαρκει 45 λεπτα, γιαυτο η μιαμιση ωρα μαθημα υπολογιζεται ως διωρο (διπλο μαθημα).Υπαρχουν λοιπον σχολες που, δυστυχως, δεν κανουν καλα την δουλεια τους αλλα και πως να την κανουν οταν ενας μαθητης εχει την απαιτηση να μαθει να οδηγαει σε 20 μονο ωρες και μαλιστα με 500€, ειναι αδυνατον. Μετα ο ιδιος μαθητης λεει στους φιλους του οτι στις σχολες οδηγων δεν σε μαθαινουν να οδηγας και να πας σε σχολη ασφαλους οδηγησης(εκει ειναι η μεγαλη απατη...!). Εκατσες να κανεις μαθηματα για να μαθεις;;; Οι 20 ωρες που λεει το υπουργειο δινονται ως ελαχιστες υποχρεωτικες και οχι ως αρκετες για να μαθει καποιος να οδηγαει απο το μηδεν! Ο νομος της αγορας λεει πως οτι πληρωνεις παιρνεις. Οταν ζητας απο οποιονδηποτε να σου κανει 20 ωρες πρ. μαθηματα και ολο το διπλωμα να στοιχισει 500 € τοτε μου ακουγεται λογικο το να μην μαθεις και τιποτα ιδιαιτερο και να βγεις στον δρομο σαν δημοσιος κινδυνος. Οποιος θελει να μαθει σωστα, τεχνικα και με ασφαλεια θα κανει οσα μαθηματα χρειαστει ωστε να φτασει στο απαιτουμενο επιπεδο εκμαθησης (θα πληρωσει στην σχολη κατι παραπανω αναλογα με τον αριθμο των μαθηματων-σημαντικο ειναι να γνωριζετε εξ αρχης την χρεωση του πρακτικου μαθματος ανα ωρα, ωστε να μην πληρωσετε "τζαμπα" χρηματα-) και θα βγει στον δρομο προσεκτικος και καταρτισμενος σχετικα με την οδηγηση, το μονο που θα του λειπει θα ειναι η εμπειρια που οπως προειπα ερχεται με τον καιρο. Επισης οποιος κανει τα παραπανω και μαθει να οδηγαει σωστα δεν θα χρειαστει να μπει στην σκεψη του "λαδωματος" διοτι το επιπεδο εκπαιδευσης του θα ειναι σαφως υψηλοτερο απο τις απαιτησεις τον εξετασεων! Γιαυτο λοιπον ας μην ειμαστε απολυτοι, ουτε "κριτες" αλλα ας ξανασκεφτουμε ολοι αυτο που θελουμε οταν ξεκιναμε για μια σχολη οδηγησης... Θελουμε απλα να αποκτησουμε το πολυποθητο διπλωμα ή να μαθουμε αυτα που χρειαζονται ωστε να ειμαστε ασφαλεις και να σεβομαστε τις ζωες μας και τις ζωες των αλλων....! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. July 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2008 Αγαπητέ ichor08 καλώς ήρθες στο φόρουμ Λογικά θα έχεις κάποια σχέση με το επάγγελμα για να το υποστηρίζεις τόσο.Θετικό το ότι δέχεσαι ότι υπάρχουν λαδώματα,ότι υπάρχουν δάσκαλοι που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους κλπ. Συμφωνούμε νομίζω ότι οι 20 ώρες είναι λίγες ελάχιστες για να μάθει κάποιος να "οδηγεί".Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία,το ότι δηλαδή 20 ώρες=λιγότερα κέρδη για την σχολή οδηγών για να αναγκάζετε τον κόσμο να πληρώνει για να περάσει τις εξετάσεις.θα έπρεπε να ξεκινήσεις λέγοντας πως κακώς έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν λαδώματα,γιατί σίγουρα φταίτε και σεις γι' αυτά,κυρίως εσείς μάλλον. Και κάτι ακόμα,και να υποθέσουμε ότι ο υποψήφιος οδηγός έχει την απαιτούμενη εμπειρία να περάσει τις εξετάσεις με το ελάχιστο των 20 ωρών,πόσες είναι οι φορές που έχει κοπεί με το έτσι θέλω από τους εξεταστές του ;(και σε συνεννόηση με τον δάσκαλό του πάντα..) Μιλάμε για εξετάσεις απόκτησης διπλώματος,για κάποιον που μετά θα βγει στο δρόμο και αν δεν ξέρει πως να πατήσει φρένο θα σκοτώσει κόσμο.Για μένα είναι το ίδιο με το να πάρει κάποιος γιατρός πτυχίο με λάδωμα. Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για το "εσείς" αν τελικά δεν έχεις σχέση με το επάγγελμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ichor08 Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Φίλε Βασίλη,έχω σχέση με το επάγγελμα και γιαυτό έστειλα το μύνημα, γιατί βλέπω πως υπάρχουν κάποιες απόψεις που νομίζω πως είναι λάθος. Δεν θα διαφωνήσω και πολύ μαζί σου, δυστηχώς, το έχουμε αναφέρει ήδη οτι υπάρχουν εκπαιδευτές και σχολές που δεν δουλεύουν σωστά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε ολους τους κλάδους... Όμως, μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι... Υπάρχουν σχολες -οι περισσότερες θέλω να πιστεύω- που δουλεύουν σωστά και δεν "αναγκάζουν" τους μαθητές να λαδώσουν. Βεβαίως και πολύ κακώς έχουμε φτάσει σ' αυτό το σημείο, όμως το λάδωμα ειναι κάτι που το ζητάνε οι μαθητές για να ξεμπερδεύουν όπως λένε και να μην επιβαρυνθούν με δεύτερη παράσταση, να μην χάνουν χρόνο κ.λ.π.... Το λάδωμα είναι ένα "καθεστώς" που δεν συμφέρει τις σχολές αφού με αυτόν τον τρόπο χάνουν από τα τυχόν επιπλέον μαθήματα που θα έκανε ένας μαθητής και από τις δεύτερες και ίσως και τρίτες παραστάσεις, ακόμα πρέπει να βάλουμε τον παράγοντα του κύρους και της αξιοπιστίας μιας σχολής οδηγών που σίγουρα το χάνει όταν όλοι οι μαθητές της πετυχαίνουν στις εξετάσεις μόνο με αυτόν τον τρόπο και δεν έχει καθόλου επιτυχίες σε υποψηφίους που εξετάζονται "καθαρά"... Επίσης οι μαθητές καταλαβαίνουν πολύ καλά αν το επίπεδο προετοιμασίας τους για εξετάσεις είναι καλό, ένας μαθητής που επιθυμεί να κάνει μόνο τις 20 υποχρεωτικές ώρες, διαπιστώνει τελικά οτι δεν είναι δυνατόν να προλάβει να είναι έτοιμος (όσο καλή προσπάθεια και να έχει κάνει) και ζητάει από μόνος του να δώσει κάτι στους εξεταστές ώστε να εξασφαλίσει την επιτυχία, στην πραγματικότητα την αγοράζει!!! Δεν φταίνε λοιπόν μ ό ν ο οι σχολές οδηγών, αλλά και οι μαθητές που δεν ακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και στην συνέχεια θέλουν να εξασφλίσουν την επιτυχία στις εξετάσεις χωρίς να είναι ουσιαστικά έτοιμοι. Ξέρεις πόσοι μαθητές λένε οτι θα πάρουν το δίπλωμα και θα μάθουν μετά να οδηγουν;;; Είναι μια νοοτροπία που πραγματικα δεν την καταλαβαίνω, πας σε μια σχολή, πληρωνεις κάποια λεφτά και δεν έχεις καμία άλλη απαίτηση εκτός από το να πάρεις το δίπλωμα...;;; Δεν νομίζω να πήγε κανείς σε κάποια σχολή, να ζήτησε να τον μάθουν να οδηγάει και να του το αρνήθηκε κανείς..., εκτός από κάποιες ίσως ελάχιστες εξαιρέσεις όπως είπαμε. Σημ.: όλα τα παραπάνω ισχύουν για κάποιον μαθητή που δεν γνωρίζει καθόλου από οδήγηση, γιατί αν κάποιος ξέρει, τότε ανάλογα με το πόσο ξέρει οι 20 ώρες ίσως είναι αρκετές. Με σεβασμό προς όλους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts