Jump to content

myphone POLL: Windows 10 Mobile. Θα φέρουν την άνοιξη;

alkis_7
 Κοινοποίηση

Windows 10 Mobile. Θα φέρουν την άνοιξη;  

351 members have voted

1. 1. Windows 10 Mobile. Θα φέρουν την άνοιξη;

• Ναι, είμαι σίγουρος, περιμένω πολλά από τη Microsoft
    • Όχι, δεν νομίζω οτι θα κάνουν τη διαφορά για τη Microsoft
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ

Recommended Posts

Φτάσαμε το 2015 σε άρθρο με τίτλο myphone POLL: Windows 10 Mobile. Θα φέρουν την άνοιξη; να συζητάμε για πολλοστή φορά γιατί και πως η Nokia............; :down: Έχουμε συγκεκριμένη θεματολογία και θα παρακαλέσω να παραμείνουμε σε αυτή. Οτιδήποτε off topic θα σημαίνει άμεσα διαγραφές.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

• Απαντήσεις 129
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

H Motorola εξαγοραστηκε αλλά το brand name παρέμεινε...

Γιατι εξαγοραστικε ολοκληρη η motorola,ενω στις περιπτωσεις της Nokia&Ericsson,οχι!

Γι'αυτο μπορει και διατηρεί το ονομα!

Εγώ θεωρώ δεδομένο ότι θα πάει ακόμα καλύτερα με win10. H άνοιξη πάντως που λέει ο τίτλος έχει έρθει ήδη με τα 8.1.

Απλώς δεν φαίνεται και τόσο πολύ στα νούμερα, ακόμα.

Νομίζω ότι τα win10 θα είναι το καινούργιο φρούτο. Εκτός από τους developers,θα στραφεί και πολύς κόσμος εκεί. Το android έχει κορεστεί αρκετά ενώ το ios τον τελευταίο καιρο δείχνει μια αστάθεια. Οψόμεθα...

Guest margarita12
Γιατι εξαγοραστικε ολοκληρη η motorola,ενω στις περιπτωσεις της Nokia&Ericsson,οχι!

Ας πρόσεχαν...

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εγώ θεωρώ δεδομένο ότι θα πάει ακόμα καλύτερα με win10. H άνοιξη πάντως που λέει ο τίτλος έχει έρθει ήδη με τα 8.1.

Απλώς δεν φαίνεται και τόσο πολύ στα νούμερα, ακόμα.

Νομίζω ότι τα win10 θα είναι το καινούργιο φρούτο. Εκτός από τους developers,θα στραφεί και πολύς κόσμος εκεί. Το android έχει κορεστεί αρκετά ενώ το ios τον τελευταίο καιρο δείχνει μια αστάθεια. Οψόμεθα...

Συμφωνώ αλλά τα αντίπαλα λειτουργικα έχουν εδραιώσει ποσοστο άνω του 80% παγκοσμίως οποτε δεν αρκεί να πουλάς προσιτές οικονομικά συσκευές με αρκετές δυνατότητες μονο,δεν αρκεί μονο αυτό...

----- προσθήκη μηνύματος 14 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Θέλω να κάνω μια ερώτηση: Πες τε μου ενα Windows Phone που μπορεί να κοντραρει: Galaxy s6,i phone6,lg g4 και HTC one m9, σε λειτουργικό,δυνατότητες,τεχνολογία,καλά τα ευχολογια για τα windows αλλά πως να το κάνουμε και σαν λειτουργικό αλλά και σε αρτιότητα συσκευών υστερεί! Εδώ δεν μπορεί να βρει αλλά brand η ms να το υποστηρίξει... Παραδοσιακοί παίκτεςοόπως η HTC και οι λιγοτερο όπως lg,Samsung,huawei έπαψαν να ασχολούνται με το windows λειτουργικό... Ας είμαστε ρεαλιστές,θα είναι το τρίτο λειτουργικό στην αγορά!

Υγ αν τα 10αρια απειλήσουν λίγο τον ανταγωνισμό,θα βγει το android M και θα τελειώσει συνοπτικά η συζήτηση,έτσι απλα.. Σιγά μην αφήσει η google την ms να σηκώσει κεφάλι στο δικο της γηπεδο...

Edited by margarita12

Δεν θα φέρει την άνοιξη. Είναι ένα νεκρό λειτουργικό ότι και αν κάνει η MS. Χρόνια το ακούω ότι η MS θα ανέβει αλλά ακόμα είναι στο 3%

Guest margarita12
Δεν θα φέρει την άνοιξη. Είναι ένα νεκρό λειτουργικό ότι και αν κάνει η MS. Χρόνια το ακούω ότι η MS θα ανέβει αλλά ακόμα είναι στο 3%

Εχεις απόλυτο δίκιο,δεν διέπει καμμία φαντασία την αρχιτεκτονικη του λειτουργικού αυτου... Μια μικρή αναβάθμιση των 7 και 8 μοιάζει..

Δεν εξαγοράστηκε όλη η Motorola. Μόνο το mobile κομμάτι της. Το οποίο μεταλάχθηκε και είναι απόλυτα πετυχημένο.

Εχεις απόλυτο δίκιο,δεν διέπει καμμία φαντασία την αρχιτεκτονικη του λειτουργικού αυτου... Μια μικρή αναβάθμιση των 7 και 8 μοιάζει..

Μεγάλη αναβάθμιση είναι. Αλλά υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που δεν θα φέρει την εμπορική Άνοιξη.

Εκτός αν η Ms έχει κάτι που δε ξέρουμε στη φαρέτρα της - που δε νομίζω.

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Guest margarita12
Δεν εξαγοράστηκε όλη η Motorola. Μόνο το mobile κομμάτι της. Το οποίο μεταλάχθηκε και είναι απόλυτα πετυχημένο.

Μεγάλη αναβάθμιση είναι. Αλλά υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που δεν θα φέρει την εμπορική Άνοιξη.

Εκτός αν η Ms έχει κάτι που δε ξέρουμε στη φαρέτρα της - που δε νομίζω.

Πρεπει να αλλάξει την δομή του μενου με τα εικονίδια στην αρχική οθονη

Θα τη φέρει όχι άμεσα, αλλά έμμεσα! Το android δεν είχε αντιπαλο όταν εδρεώθηκε, ενώ η MS έχει ήδη δύο!!!!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Guest margarita12
Θα τη φέρει όχι άμεσα, αλλά έμμεσα! Το android δεν είχε αντιπαλο όταν εδρεώθηκε, ενώ η MS έχει ήδη δύο!!!!

Μην ξεχνάς οτι και τα windows όταν κυκλοφορησαν το 2000(με τεχνογνωσία απο το 1996...) μόνα επαιζαν μπάλα με τα propiertary και το symbian.... Ε και; Αντι να εδραιωθουν,ακόμα ψαχνονται... Ασε που απο συσκευές είναι έτη φωτός πίσω απο τον ανταγωνισμό...

Το Android είχε το ios/Symbian Belle ως αντίπαλο. Η MS πρέπει να κάνει δραστικά βήματα και όχι σαν αυτά που παρουσίασε πριν 1 μήνα.

Το S60 είχε τότε. Το Belle ήρθε στη συμφωνία επάνω με την MS!

Εκτός αυτού μιλάω για την MS με τον Nadella και όχι του Ballmer!!!! Ο Nadella είπε ότι θα κάνει μεγάλες αλλαγές κι αυτό κάνει μάλλον!!!!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Guest margarita12
Το S60 είχε τότε. Το Belle ήρθε στη συμφωνία επάνω με την MS!

Εκτός αυτού μιλάω για την MS με τον Nadella και όχι του Ballmer!!!! Ο Nadella είπε ότι θα κάνει μεγάλες αλλαγές κι αυτό κάνει μάλλον!!!!

Τι ειδους αλλαγές θα κανει;

Θέλω να κάνω μια ερώτηση: Πες τε μου ενα Windows Phone που μπορεί να κοντραρει: Galaxy s6,i phone6,lg g4 και HTC one m9, σε λειτουργικό,δυνατότητες,τεχνολογία,καλά τα ευχολογια για τα windows αλλά πως να το κάνουμε και σαν λειτουργικό αλλά και σε αρτιότητα συσκευών υστερεί! Εδώ δεν μπορεί να βρει αλλά brand η ms να το υποστηρίξει... Παραδοσιακοί παίκτεςοόπως η HTC και οι λιγοτερο όπως lg,Samsung,huawei έπαψαν να ασχολούνται με το windows λειτουργικό... Ας είμαστε ρεαλιστές,θα είναι το τρίτο λειτουργικό στην αγορά!

Υγ αν τα 10αρια απειλήσουν λίγο τον ανταγωνισμό,θα βγει το android M και θα τελειώσει συνοπτικά η συζήτηση,έτσι απλα.. Σιγά μην αφήσει η google την ms να σηκώσει κεφάλι στο δικο της γηπεδο...

Κατ΄αρχάς δεν έχουμε δει ακόμα τις προτάσεις της MS σε αυτήν την κατηγορία! Αρα το ερώτημα σου δεν μπορεί να απαντηθεί προς το παρόν.

Αν πάμε όμως ένα μοντέλο πίσω, το lumia 930 σου φαίνεται λίγο? Επίσης όταν λές για αρτιότητα συσκευής τι εννοείς?

Γιατί εγώ ξέρω ότι η ποιότητα κατασκευής τους είναι άριστη! Και με όμορφο design επίσης!

Το θέμα του λειτουργικού πάντως εμένα δεν με απασχολεί. Την έχω βρει μια χαρά me windows. Ό,τι θέλω, το έχει! Το ότι δεν είναι ανοιχτό και παραμετροποιήσιμο όπως το android, εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω και τόσο αρνητικό.

Κάτσε όμως να δούμε πώς θα είναι τα 10αρια και τα αξιολογούμε τότε...

Guest margarita12
Κατ΄αρχάς δεν έχουμε δει ακόμα τις προτάσεις της MS σε αυτήν την κατηγορία! Αρα το ερώτημα σου δεν μπορεί να απαντηθεί προς το παρόν.

Αν πάμε όμως ένα μοντέλο πίσω, το lumia 930 σου φαίνεται λίγο? Επίσης όταν λές για αρτιότητα συσκευής τι εννοείς?

Γιατί εγώ ξέρω ότι η ποιότητα κατασκευής τους είναι άριστη! Και με όμορφο design επίσης!

Το θέμα του λειτουργικού πάντως εμένα δεν με απασχολεί. Την έχω βρει μια χαρά me windows. Ό,τι θέλω, το έχει! Το ότι δεν είναι ανοιχτό και παραμετροποιήσιμο όπως το android, εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω και τόσο αρνητικό.

Κάτσε όμως να δούμε πώς θα είναι τα 10αρια και τα αξιολογούμε τότε...

Το 930 καλο ειναι αλλα.... Ο,τι συσκευή να βγει αν τα windows δεν βελτιωθούν απλα θα χαντακωσουν το μοντελο.. Υγ ακόμα και παλαιότερα κινητά να συγκρινω με το 930,όπως το s4 & το g2 πχ,παλι η σύγκριση είναι καταλυτική! Προανεφερα οτι ακόμα και αν τα 10αρια είναι αισθητά βελτιωμένα και διαταραξουν καποιες ισορροπιες σε σχέση με το lollipop και το iOS,το android M και μια αναβάθμιση στα iOS απο την apple θα φέρει τα πραγματα στα ίσα του... Είναι η μοίρα της ms να ακολουθεί τις εξελίξεις και όχι να τις καθορίζει στον τομέα της κινητής.... Είχε την ευκαιρία της απο το 2000 έως το 2007 και την κλωτσισε!

Edited by margarita12

Έχω android κινητό από το 2011. Τα windows τα παρακολουθώ στο 920 της συζύγου. Μου αρέσουν σε αρκετά θέματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μου κάθονται να τα χρησιμοποιήσω σαν κύριο λειτουργικό μου. Θέλω την παραμετροποίηση και την ελευθερία του android. Θέλω custom recovery και φλασάρισμα. Θέλω xposed γιατί δεν γουστάρω να έχω διαφημίσεις στο youtube και γιατί θέλω τα εικονίδια στην μπάρα να είναι όπως εγώ γουστάρω.. Θέλω, θέλω, θέλω.. Θέλω όμως και από την άλλη την απλότητα και το γεγονός ότι με 1gb ram όλα τρέχουν απροβλημάτιστα στα windows. Θέλω να μην ξαναδώ greenify, services να προκαλούν wakelocks κλπ. Γουστάρω να συνδέω το κινητό με το pc και απευθείας να αναγνωρίζεται και να περνάς τα πάντα όλα. Νομίζω ότι τα windows έχουν θετικά στοιχεία, ιδιαίτερα για χρήστες χωρίς μεγάλες απαιτήσεις, που θέλουν όλα να δουλεύουν out of the box, να βγάζουν μερικές φωτο, να μπαίνουν λίγο fb κλπ, δλδ τα windows πιστεύω ότι καλύπτουν με άνεση, σε θέμα απαιτήσεων, το 70-75% των χρηστών.
Κινητό: Xiaomi Redmi Note 4

Guest margarita12
Έχω android κινητό από το 2011. Τα windows τα παρακολουθώ στο 920 της συζύγου. Μου αρέσουν σε αρκετά θέματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μου κάθονται να τα χρησιμοποιήσω σαν κύριο λειτουργικό μου. Θέλω την παραμετροποίηση και την ελευθερία του android. Θέλω custom recovery και φλασάρισμα. Θέλω xposed γιατί δεν γουστάρω να έχω διαφημίσεις στο youtube και γιατί θέλω τα εικονίδια στην μπάρα να είναι όπως εγώ γουστάρω.. Θέλω, θέλω, θέλω.. Θέλω όμως και από την άλλη την απλότητα και το γεγονός ότι με 1gb ram όλα τρέχουν απροβλημάτιστα στα windows. Θέλω να μην ξαναδώ greenify, services να προκαλούν wakelocks κλπ. Γουστάρω να συνδέω το κινηξτό με το pc και απευθείας να αναγνωρίζεται και να περνάς τα πάντα όλα. Νομίζω ότι τα windows έχουν θετικά στοιχεία, ιδιαίτερα για χρήστες χωρίς μεγάλες απαιτήσεις, που θέλουν όλα να δουλεύουν out of the box, να βγάζουν μερικές φωτο, να μπαίνουν λίγο fb κλπ, δλδ τα windows πιστεύω ότι καλύπτουν με άνεση, σε θέμα απαιτήσεων, το 70-75% των χρηστών.

Αρα Νίκο αφού η πλειονότητα των αγοραστών δεν έχει υυψηλές απαιτήσεις αλλά όλοι αυτοι επιλέγουν το android τοτε αυτό φανερώνει αδυναμία της ms να τους προσελκύσει αλλά οτι ακόμα και σε αυτους τους καταναλωτές χωρίς extreme απαιτησεις το android τους φαίνεται πιο φιλικο

Αρα Νίκο αφού η πλειονότητα των αγοραστών δεν έχει υυψηλές απαιτήσεις αλλά όλοι αυτοι επιλέγουν το android τοτε αυτό φανερώνει αδυναμία της ms να τους προσελκύσει αλλά οτι ακόμα και σε αυτους τους καταναλωτές χωρίς extreme απαιτησεις το android τους φαίνεται πιο φιλικο

Για τον ιδιο λογο που δεν μπορουν ολοι αλλοι να κλεψουν απο την MS,οσες βλακιες και να κανει στα PC,περισσοτερο απο 1-2%!

Απο τη στιγμη που δε πιασεις την νεα αγορα την ωρα που ξεκινα να απογειωνεται,οταν φτασει ψηλα ειναι τρομακτικα δυσκολο να φτασεις αυτους που το εχουν προλαβει και ηδη εχουν καθιερωθει!

Η MS δε φτανει μονο να βγαλει ενα αψογο λογισμικο,για να φτασει τα αλλα δυο,αλλα να φερει κατι εντελως καινουριο,καινοτομο και κατι που να τραβηξει τα βλεματα ολης της τεχνολογικης κοινοτητας!

Προς το παρον κατι τετοιο δε βλεπουμε,οσες καλες προοπτικες και να εχουν τα windows 10,απεχει πολυ απο το εξερετικα συνταραχτικο και καινουριο!

Με το continuum κατι παει να "μυρισει",αλλα απεχει και αυτο, πολυ στο να φτασει στο σημειο,που θα πουμε "κατι σπουδαιο υπαρχει εδω"!

Edited by ector7

Για τον ιδιο λογο που δεν μπορουν ολοι αλλοι να κλεψουν απο την MS,οσες βλακιες και να κανει στα PC,περισσοτερο απο 1-2%!

Απο τη στιγμη που δε πιασεις την νεα αγορα την ωρα που ξεκινα να απογειωνεται,οταν φτασει ψηλα ειναι τρομακτικα δυσκολο να φτασεις αυτους που το εχουν προλαβει και ηδη εχουν καθιερωθει!

Η MS δε φτανει μονο να βγαλει ενα αψογο λογισμικο,για να φτασει τα αλλα δυο,αλλα να φερει κατι εντελως καινουριο,καινοτομο και κατι που να τραβηξει τα βλεματα ολης της τεχνολογικης κοινοτητας!

Προς το παρον κατι τετοιο δε βλεπουμε,οσες καλες προοπτικες και να εχουν τα windows 10,απεχει πολυ απο το εξερετικα συνταραχτικο και καινουριο!

Με το continuum κατι παει να "μυρισει",αλλα απεχει και αυτο, πολυ στο να φτασει στο σημειο,που θα πουμε "κατι σπουδαιο υπαρχει εδω"!

Σκέψου όμως ότι η αγορά των υπολογιστών δεν έχει καμία σχέση με την αγορά των κινητών. Κινητό περνουμε κάθε 2 χρόνια περίπου ενώ υπολογιστή κάθε 5+ χρόνια ανάλογα τι απαιτήσεις έχουμε και αν παίζουμε βαριά παιχνίδια. Επίσης δεν υπάρχει κανένας σοβαρός ανταγωνιστής στα desktop για την ms. Το Linux είναι εξαιρετικό λειτουργικό αλλά χωρίς υποστήριξη παιχνιδιών και αρκετών μεγάλων εφαρμογών κανεις δεν πρόκειται να πάει εκεί.

Δεν νομίζω ότι τους φαίνεται πιο φιλικό. Απλώς υπάρχει πολύ μεγαλύτερη γκάμα android συσκευών + ότι προωθούνται περισσότερο

από τα καταστήματα. Συνήθως ο πελάτης παει στον πωλητή και του λέει " Διαθέτω τόσα, θέλω να έχει αυτό, αυτό και αυτό." Κατα 90% ο πωλητής θα τον πάει σε Samsung, Sony, htc, lg.

Μοιραία λοιπόν οι χρήστες android είναι περισσότεροι. Ασχετα αν δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν ούτε το 50% των δυνατοτήτων τους.

Δεν νομίζω ότι τους φαίνεται πιο φιλικό. Απλώς υπάρχει πολύ μεγαλύτερη γκάμα android συσκευών + ότι προωθούνται περισσότερο

από τα καταστήματα. Συνήθως ο πελάτης παει στον πωλητή και του λέει " Διαθέτω τόσα, θέλω να έχει αυτό, αυτό και αυτό." Κατα 90% ο πωλητής θα τον πάει σε Samsung, Sony, htc, lg.

Μοιραία λοιπόν οι χρήστες android είναι περισσότεροι. Ασχετα αν δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν ούτε το 50% των δυνατοτήτων τους.

Νομίζω ότι υπεραπλουστεύεις την αγορά και τους καταναλωτές.

Μακάρι να μην χρησιμοποιεί και η MS τα ίδια επιχειρήματα που οδηγούν σε εφησυχασμό.

Αλλιώς θα συνεχίσουμε απλώς τα ευχολόγια για την επόμενη έκδοση. Όπως κάναμε μέχρι τώρα δηλαδή.

Αλλά τίποτα δεν λύνεται μαγικά. Θέλει προσπάθεια και δουλειά.

Φιλικά Γιώργος

Ο χρήστης "που κάνει μόνο απλές δουλειές" είναι ένας μύθος. Αν το ψάξεις λίγο καλύτερα θα δεις ότι όλο και κάτι πιο ιδιαίτερο κάνει ο κάθε ένας από αυτούς. Είτε θα είναι κάποιο έξτρα χαρακτηριστικό σε κάποια βασική εφαρμογή ή κάποια ευκολία που προσφέρει το λειτουργικό, όλο και κάτι θα λείπει. Όπως αυτό που αναφέρθηκε πιο πριν για την μουσική στο φόντο. Μπορεί οι απαιτήσεις του φίλου να είναι αστείες, του τύπου: μηνύματα, browsing και mp3. Αλλά να που και έτσι ακόμα δε βολεύτηκε γιατί υπήρχε η τάδε έλλειψη.

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Όταν λέμε "απλές" δουλειές εννοώ βασικά χρήση προγραμμάτων τύπου fb, viber, surfαρισμα κλπ, δλδ κάτι που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ικανοποιητικά σε όλα τα λειτουργικά. Μπορεί κάποιον να τον ενοχλούν πχ οι διαφημίσεις του Internet αλλά σε μεγάλο ποσοστό δεν θα κάνει root για να εγκαταστήσει το adaware. Δεν θέλει πιο εξειδικευμένες λειτουργίες στο κινητό του, θέλει απλώς να δουλεύουν όλα όσο το δυνατόν πιο απροβλημάτιστα. Εγώ πολλές φορές έχω συστήσει Windows κινητά σε τέτοιους χρήστες για έναν πολύ βασικό λόγο : αυτό που κάνουν το κάνουν όντως απροβλημάτιστα.

Υ. Γ. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτό που λέω αφορά κυρίως το low end κομμάτι της αγοράς, καθώς εκεί το Android τουλάχιστον μέχρι πρότινος υστερούσε φανερά. Οι επιλογές εκεί είναι είτε κινέζικο κινητό, με ότι αυτό συνεπάγεται είτε βέβαια πλέον το νέο Motorola Moto E, το οποίο φαίνεται να δείχνει ικανό να κάνει την διαφορά.

Edited by NikosChandolias
Κινητό: Xiaomi Redmi Note 4

Αν το Continuum φέρει στην πράξη αυτά που στην θεωρία εικάζεται θα πάρουν τα πάνω τους.

Η MS οφείλει να επενδύσει σε άλα Surface λογική υλοποίηση και σε επίπεδο συσκευής-εξοπλισμού με τα κατάλληλα specs.

Επίσης σημαντικο ρολο θα παίξουν οι universal app και αν θα γεφυρώσουν το χάσμα από android/ios.

Επίσης σημαντικό είναι να αξιοποιήσει τεχνολογία όπως πχ Pure View και σε μελλοντικές προτασεις.

Συμφωνω σε ολα. Το Continuum αν εχει σωστή υλοποιήση και γίνει thin client θα φερει πολυ κοσμο απο το business segment στα Windows. Και αυτο θα συμπαρασύρει και τον Joe Consumer να κανει το ιδιο, γιατι δεν εχει περισσοτερες αναγκες. Θα εχει μαι συσκευη για ολα. To email και browsing στην τηλεοραση και θα το παιρνει on the go την επομενη στιγμη.

Προσωπικα περιμενω να δω την υλοποιηση του gen 1 και αν (και το αν ειναι μεγαλο και κρυφη ελπίδα) βγεί συσκευη με Surface ποιοτητα και με active digitizer / N-Trig δεν ξανακοιτάζω σε αλλη πλατφόρμα.

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σκέψου όμως ότι η αγορά των υπολογιστών δεν έχει καμία σχέση με την αγορά των κινητών. Κινητό περνουμε κάθε 2 χρόνια περίπου ενώ υπολογιστή κάθε 5+ χρόνια ανάλογα τι απαιτήσεις έχουμε και αν παίζουμε βαριά παιχνίδια. Επίσης δεν υπάρχει κανένας σοβαρός ανταγωνιστής στα desktop για την ms. Το Linux είναι εξαιρετικό λειτουργικό αλλά χωρίς υποστήριξη παιχνιδιών και αρκετών μεγάλων εφαρμογών κανεις δεν πρόκειται να πάει εκεί.

1ον.Στην desktop πλατφορμα βαζουμε οτι λογισμικο θελουμε κ μαλιστα αρκετα ευκολα.

20ν.Μεσα σε 3 χρονια τα Windows 8.x,εχουν φτασει σχεδον 20%,οποταν αν ηταν να αλλαξει υπερ καποιου αλλου λογισμικου η κατασταση,θα μπορουσε να γινει και μαλιστα σε μικρο χρονικο διαστημα!

Το linux ειναι ενα πολυ καλο παραδειγμα,γιατι ενω εινει ενα πολυ καλο λογισμικο,λογο εφαρμογων δε μπορει να ξεπερασει το 2%.Οποταν ερχομαστε στα λογια μου,οτι δε φτανει η MS να φτιαξει ενα καλο λογισμικο,αλλα χρειαζεται να βρει τροπο να στρεψει τα βλεματα πανω του με κατι εντελως καινοτομο και εντυποσιακο προιον,για να μπορεσει να καλυψει εδαφος σε μικρο χρονο,οπως για παραδειγμα σε μια 5ετια!