Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν μπορείτε να μου δώσετε κάποια ιδέα στο προβλημα μου, θα σας ήμουν υποχρεη.

Λοιπον, ένα απο τα ρολόγια που έχω και συμπαθώ παααρα πολύ είναι ένα Le Noir. Μου αρέσει εξαιρετικά η αίσθηση του στο χέρι μου, είναι αδιάβροχο στα 200 μέτρα και δεν εχει τπτ χρυσό επάνω του.

Αυτο το ρολογάκι, το οποίο σημειωτέον το αγόρασα πριν δεκα περίπου χρονια, το φορούσα μεχρι προ τινος.

Ομως έπαψα να το βλέπω. Το γήρας αγαπητοι ουκ...

Η πλακα γκρίζα και οι δεικτες κι αυτοι γκρι με μιά ελαφρότατη επιστρωση που το κανει να φωσφορίζει στο σκοτάδι. Και στο σκοτάδι παέι καλά. Τη μερα όμως δεν μπορώ να δω αν δεν προσπαθήσω.

Σε καποιο κατάστημα στην Αθήνα, όπου πηγαίνω συνήθως και του αλλάζω μπαταρία, μου ειπαν να μου βάψουν τους δεικτες.

Θέλω λοιπον να ρωτησω το εξής: αν το κανω αυτό, υπάρχει περίπτωση να έχει προβλημα μετά στην ώρα? Δηλαδή θα δουλευει όπως πρεπει ή λόγω διαφοράς βάρους πριν κ μετά, θα αρχίσει να έχει προβλήματα?

Θα παρακαλέσω τους ειδικούς, να βρουν λίγο χρονο να μου απαντήσουν.

Ευχαριστώ :)

Edit

Megale τι σύμπωση είναι αυτή!!!!

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημέρα μεγαλε, για να αλλαχθούν οι δείχτες φυσικά θα πρέπει να βγει η μηχανή, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατι δεν πειράζεται καθόλου και ούτε δύσκολο είναι. το πρόβλημα πιστευω είναι αν θα σου επιτραπεί να αλλάξεις τους δείχτες, γιατι αλλάζοντας τους δείχτες δημιουργείς πιθανότατα ενα μοντέλο το οποιο δεν υπήρξε ποτε. αυτό οι περισσότερες εταιρίες δεν το δέχονται. τώρα αν έχεις κάποιο γνωστό ορολογοποιο ή στην αντιπροσωπία και στο κάνει καλός. παντος και να το κάνεις κράτα τους παλιούς σε περίπτωση που χρειαστεί να το στείλεις πίσω στην εταιρία να τους ξαναλλάξεις πριν το στείλεις.

garfield :lol: :lol: ειδες συμπτωσεις Θεε μου :) αλλα αυτο συνοδευεται με σοφια ετσι :D

@garfield

θα προτειμουσα να τους αλλαζα τους δείχτες παρά να τους βάψω. δεν θα εμπιστευόμουνα και τόσο αυτές τις "ελληνικές πατέντες".

dimatha εξυπακουεται οτι τους παλιους δεικτες ουτως η αλλως θα τους φυλαγα για παν ενδεχομενο :) τωρα για την δημιουργια νεου μοντελου δεν το ειχα σκεφθει αλλα why not τι σοι ρολογαδες εχουμε γινει και να μην μπορουμε να φτιαξουμε τουλαχιστον ενα μοντελα ετσι :lol:

@garfield

θα προτειμουσα να τους αλλαζα τους δείχτες παρά να τους βάψω. δεν θα εμπιστευόμουνα και τόσο αυτές τις "ελληνικές πατέντες".

Ευχαριστώ πολύ :)

Ιδού και δύο φωτογραφίες από το Glycine Incursore που πρόσφατα απέκτησα! :cool:

Πατήστε πάνω τους για να τις δείτε πιο μεγάλες.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/thumbs/DSC00432.jpg

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/thumbs/DSC00433.jpg

Ερωτηση: Σχετικα με την προσθηκη εικονων , μου εμφανιζει παραθυρο για να δωσω το url της εικονας και επειται βγαινει σε link στο ποστ μου (οπως σε αυτο το μηνυμα) οχι κανονικη φωτο οπως πχ του georgehh, πως μπορω να προσθεσω εικονες με αυτο τον τροπο παιδες;

Ευχαριστώ

Ο γενικός τρόπος σύνταξης για να σου βγάζει τη φωτογραφία είναι:

[i M G]url φωτογραφίας[/i M G]

Εγώ έχω ανεβάσει τις φωτογραφίες στο my gallery και κάνω το εξής "κόλπο". Βγάζω εδώ τις thumbs (τις μικρές) και τις κάνω link μετά στις κανονικές. Με τον τρόπο αυτό εμφανίζονται οι μικρές, αλλά αν πατήσεις πάνω τους σε στέλνει στις κανονικές!

Ο τρόπος σύνταξης για το "κόλπο" είναι:

[u R L=url κανονικής][i M G]url μικρής[/i M G][/u R L]

Σημείωση: Έχω επίτηδες αφήσει κενά στις λέξεις URL και IMG γιατί τις "εξαφανίζει" η επεξεργασία συνδέσμων. Εσύ θα τις γράψεις κανονικά και προσοχή στους περιορισμούς για τα συνημμένα και τις εικόνες που έχει θέσει το forum :happy:

η κυρια πισω διαγωνια απο τον redcon ειναι η Παολα, οσοι καταλαβαν καταλαβαν...;)

μας εκανε προσφορα κατι ρολογακια πανεραι και οι περισσοτεροι εδωσαν παραγγελιες, οποιος ενδιαφερεται να μιλησει με τον redcon...

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΡΟΛΟΓΙΑ

http://www.miumu.com/phpbb/index.php?mforum=wgr

καλημέρα φιλε ghostdoc

το ρολόι που φοράω είναι επικαλυμμένο με PVD και δε χαράσεται καθόλου ευκολά, βασικά 3 χρονια τώρα δεν έχει καθόλου γρατσουνιές. το κακό είναι ότι αν αποκτήσει το PVD γρατσουνιά φαίνεται σαν τη μύγα μες το γάλα. έχω και έναν σουγιά με PVD και θέλησα να το βγάλω γιατι προτιμούσα τη λάμψη του ατσαλιού. το έτριβα ώρες με χοντρό γυαλόχαρτο, μου έφυγε η μαγκιά αλλά όχι το άθλιο PVD.

ας διαβάσουμε λίγο το λινκ του vsk και ας ρωτήσουμε και άλλα άτομα που έχουν ρολόγια με PVD.

δε ξέρω αν βρήκες το μήνυμα που σου έγραψα μη ευγενικό. αν είναι έτσι συγνώμη, πάντος δε θέλω να ξαναγράψεις λέξεις με κεφαλαία τονίζοντας και φωνάζοντας κάποιες λέξεις.

αν θές προσπάθησε να ξύσεις ένα τηγάνι με επικάλυψει PVD και ένα χωρίς για να δεις πιο θα χαρακτεί πιο εύκολα.

Αγαπητε φιλε δεν ξερω τι ρολοι φορας και τι επικαλυψη εχει, υπαρχουν πολλλων ειδων, αν ειναι PVD γνησιο τοτε ειναι βεβαιο οτι χαρασσεται και χτυπιεται και δεν αντεχει στη φθορα του χρονου. Το σωστο που ειπες ειναι οτι φαινεται το χτυπημα, ισχυει και αυτο, οχι τα υπολοιπα που ανεφερες.

Περα απο το γεγονος οτι επι 3 χρονια ασχολουμαι με το θεμα και το ψαχνω γιατι ηθελα απο το 2003 να αγορασω ενα πολυ ακριβο μοντελο pvd της panerai, η μεγαλυτερη αποδειξη των οσων σου λεω είναι οτι η ιδια η εταιρεία διεκοψε την παραγωγη των μοντελων της με PVD ακριβως γιαυτο τον λογο, επειδη δεν ειναι ανθεκτικα.

Μαλιστα με ανακοινωση της προεβη σε δηλωση εξηγωντας αυτο ακριβως. Καλα εγω, μηπως κανει λαθος και η Richmont?

Τα κεφαλαια δε μου αρεσουν καθολου εξισου ομως και περισσοτερο απεχθανομαι τις φρασεις τυπου θα σε "μπερδευτηκες, θα βοηθήσει να ξεμπερδευτείς" κλπ , κοψτε τες σε παρακαλω για ευννοητους λογους και περιορισου μονο στα οσα γνωριζεις ολοκληρωμενα. Ευχαριστω

[sIGPIC][/sIGPIC]

Pain is the best teacher.. but nobody wants to be his student...

Δε χρειαζεται να αντιπαρέλθω για ένα τόσο ξεκάθαρο θέμα το οποίο και κάποιος που δεν έχει ξανακουσει για το PVD μπορεί να το μάθει απο το link που ο ιδιος ο vsk που είχε την απορία έβαλε. http://www.pvd-coatings.co.uk/

δεν είναι αναγκη για το πισμα σου να ξαναξεκινήσει διαμάχη στο φόρουμ. ας μοιραστούμε με τους συμφουριστες τις γνώσεις που γνωριζουμε καλά και να μην τους παραπλανούμε. δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο, ας το αφήσουμε αυτο για άλλους ...

ευχαριστώ dimatha για τις απαντήσεις, θέλω να ρωτήσω για ένα κλασσικό ρολόι με λουράκι δερμάτινο μέχρι 300 euros τι θα προτείνατε ως πιο αξιόπιστο και διαχρονικό ανάμεσα σε tissot,longines,raymond weil,bulova,frederique constant,zodiac,maurice lacroix, για παράδειγμα

http://www.chrono24.com/web/de/hersteller/u/f/frederiqueconstant/1183004.htm

mobile fan user

επειδη με εχετε μπερδεψει , ψαχνω το θεμα και βρηκα αυτο το αρθρο της Longines που λεω ορισμενα πραγματα και θελω τα σχολια σας

http://www.longines.com/eng/html_longines/Watches/Technical_information/PVD.pdf

ευχαριστώ dimatha για τις απαντήσεις, θέλω να ρωτήσω για ένα κλασσικό ρολόι με λουράκι δερμάτινο μέχρι 300 euros τι θα προτείνατε ως πιο αξιόπιστο και διαχρονικό ανάμεσα σε tissot,longines,raymond weil,bulova,frederique constant,zodiac,maurice lacroix, για παράδειγμα

http://www.chrono24.com/web/de/hersteller/u/f/frederiqueconstant/1183004.htm

φιλε μου για τα χρηματα αυτα μιλας για ρολοι ''αυτοματο-κουρδιστο'' η ''μπαταριας'' ? για την τιμη αυτη μαλλον για ''μπαταριας'' το βλεπω

tissot και raymond weil νομίζω πως είναι τα πιο προσιτά σε τιμές, ο μεγάλος πιστευω ξέρει πιο πολλά απο τιμές. τωρα για τα 300ευρο μη ψαχνεις λαγούς με πετραχίλια. για το πιο διαχρονικο εξαρταται απο το μοντελο που θα διαλεξεις.

και τωρα δυο ''πολιτικα'' θεματα

1) ειδατε τι ρολοι πηρε ως δωρα ο Μαρκογιαννακης οταν εφυγε απο το υπουργειο : Maurice Lacroix ;)

2) ρε παιδια, τι ρολοι φοραει ο Καραμανλης ? φαινεται να ειναι με λαστιχενιο λουρακι αλλα μαρκας ? ξερει κανεις σας ?

δε ξέρω τι ρολόι φοράει αλλά είμαι σίγουρος ότι στη κίνα που είναι θα του χαρίσουν κανένα κινέζικο μαϊμού! :) :D :p :lol: :rolleyes: ;) :X