VIWOW Δημ. March 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2011 (edited) Στο πολύ ενδιαφέρον κείμενό σου, φίλε ΒαbylonX, θα κάνω δυο παρατηρήσεις. Η μία αφορά τα ηχοσυστηματα και είναι ότι στο συγκεκριμένο θέμα έχει πολύ σημασία το είδος της μουσικής που ακούμε. θυμάμαι παλαιότερα ψάχνοντας ένα σύστημα που θα μου πρόσφερε καλό ήχο στην αγαπημένη μου μουσική, ότι άκουσα συστήματα αρκετά ακριβά, στα οποία η Maraiah Carey ακουγόταν υπέροχα, αλλά οι σουίτες του Μπαχ με τον Pablo Casals ακουγόταν σα να τις παίζει τρανζίστορ... Και αντιστρόφως. Φαντάσου κάποιον με λαμπάτο και βινύλιο να ακούει Πανταζή... Τώρα στο ρολόι, κάνεις μια λάθος αναλογία. Ούτε η TAG (τουλάχιστον στο μοντέλο που μιλάει ο φίλος που ξεκίνησε η συζήτηση), ούτε η Rolex είναι το αντίστοιχο του "λαμπάτου". Και προφανώς δεν θα αγόραζε κανείς ένα De Bethune, ένα Breguet Tradition Tourbillon κλπ κλπ (δεν υπάρχουν άλλωστε) σε quartz, αλλά πίστεψέ με τα ρολόγια του επιπέδου αυτού που μιλάμε, είναι καθημερινά ρολόγια, είναι το αντίστοιχο απλών εταιρειών στην αυτοκινητοβιομηχανία και απευθύνονται σε εκατομμύρια καταναλωτές στον κόσμο, άρα "φέρνουν" πιο πολύ σε mp3, παρά σε βινύλιο... Και προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια και ευκολία στη χρήση, όπως το mp3, αν και χωρίς "ψυχή", θα μπορούσαμε να πούμε... Παράλληλα η ακρόαση της μουσικής είναι μια διαδικασία πολύ πιο πλούσια, από την ενημέρωση για το τι ώρα είναι. Σκοπός της ύπαρξης του ρολογιού, παραμένει μια απλή πληροφορία, την οποία είτε την πάρεις με τον πιο πολύπλοκο τρόπο, είτε με τον απλούστερο, είτε από το τηλέφωνο, είτε από το καμπαναριό του Αγίου Μάρκου, δεν παύει να είναι μια απλή πληροφορία, πολλές φορές χωρίς καμία αξία και σίγουρα υπερτιμημένη στις μέρες μας, ως προς την "ανάγκη" απόλυτης ακρίβειας. Τώρα που σου γράφω είναι 18:02, λέει το pc. Και πόσα δευτερόλεπτα; Και αν ήταν 8:43, τι θα άλλαζε; Θα σκεφτόμουν: κοντέυει 9. ΠΡΕΠΕΙ να φάω. Ακόμη και το πότε πεινάμε μας καθορίζει η ώρα πλέον. Δεν ήταν πάντα έτσι. Από την άλλη η μουσική είναι μια πληροφορία, τόσο πλούσια... Το μόνο "συν" του ρολογιού είναι ότι το κουβαλάμε παντού πάνω μας. Αν συνέβαινε το ίδιο με τα ηχητικά, να δεις πόσοι θα έκοβαν βόλτες με έναν λαμπάτο στην πλάτη!.... Φιλικά Κωστής Edited March 27, 2011 by VIWOW Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. March 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2011 Πάνω από το 95% των Ferrari είναι αυτόματα (αυτόματους συμπλέκτες έχουν αλλά αυτό είναι άλλο έργο) εδώ και μια δεκαετία σχεδόν. Αν πάμε σε αγωνιστικά οχήματα είναι αυτόματα ακόμα πιο πολλά χρόνια. Λέτε οι οδηγοί τους να είναι επιδειξίες ή "κουλοί" . Τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων έχουν πάψει να εξελίσσονται από τότε που έπαψαν να είναι ασυγχρόνιστα, σχεδόν 30+ χρόνια δηλαδή. Υπάρχει cd player μεγάλου χρηματικού κόστους που κάνει πολλά αναλογικά μηχανήματα αναπαραγωγής, αντιστοίχου ή και μεγαλύτερης αξίας, να ψάχνουν μέρος να κρυφτούν όταν παίζει. Συγνώμη ξεχάστηκα εδώ μιλάμε για ρολόγια. Απλά είμαι της άποψης πως η πραγματικότητα είναι πάντα κάπου στη μέση και είπα να το γράψω με το τρόπο μου. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. March 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2011 Καίτοι τα γραφόμενα είναι ενδιαφέροντα, να περιοριστούμε στη συζήτηση περί ρολογιών και να μην ξεφύγουμε περαιτέρω. :) Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. March 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2011 Ωραία, ας κατεβάσουμε ...ταχύτητα και ας συνεχίσουμε... αποκλειστικά για ρολόγια! Εγώ δεν συμφωνώ ότι η αλήθεια είναι πάντα στη μέση, αφού δεν υπάρχει τρόπος να βγάλεις συνήθως μέσον όρο των απόψεων και των θέσεων. Πιστεύω όμως (πράγμα που μπορεί να είναι μια άλλη διατύπωση αυτού που λέει ο φίλος tazio), ότι υπάρχει αλήθεια σε όλες τις παραπάνω θέσεις, ή οτι ο καθένας επιλέγει την "αλήθεια" που του ταιριάζει και με αυτήν πορεύεται. Για εμένα όπως σε όλους τους χώρους το ζήτημα είναι το πόσο συντηρητικά αντιμετωπίζουμε κάτι. Αν δεν έχεις ταμπού μπορείς να απολαύσεις ένα ρολόι, είτε είναι το απαύγασμα της ΥΩ, είτε είναι σούπερ ηλεκτρονικό με 300 ενδείξεις και κάσα από ρητίνη. Όπως ακριβώς μπορείς να απολαύσεις και ένα πιάτο υψηλής γαστρονομίας... (καλά, καλά, μόνο για ρολόγια) Έχει σημασία και τι παίρνεις. Δεν θα έπαιρνα ένα quartz Patek. Αλλά ένα MONDAINE για παράδειγμα, δεν με πειράζει αν είναι quartz. Φιλικά Κωστής Φιλικά Κωστής Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
holic Δημ. March 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2011 Καλησπέρα, βασικά είδα το πρoηγούμενο ρολόι που πόσταρα και σε άλλες foto και τελικά δεν μου πολύ αρέσει ούτος η άλλος έχει κάτι κόκκινα γράμματα στο πλαί που είναι τεράστια, σαν να λεέι κοιτάχτε με, είμαι και εγώ εδώ whatever.... βασικά προβληματίστικα λίγο με αυτό σχετικά με quartz και τα αυτόματα και τα μηχανικά... τα quartz όμως λογικά είναι μεγαλύτερης ακρίβειας από τα υπόλοιπα σωστά ? επίσης και αυτό εδώ μου αρέσει -> http://www.e-men.gr/tag-heuer-aquaracer-calibre-s-regatta-mens-watch-caf7110-ba0803-c_74-p_16246 αν και για κάποιο λόγο δεν το εμπιστεύομαι αυτό το site ... όταν λέει electro-mechanical πως ακριβώς το εννοεί ? γιατί μου περνάνε άπειρα στο μυαλό.... ψευτο - quartz ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BabylonX Δημ. March 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2011 (edited) Οι ferrari μπορεί να απόκτησαν αυτόματο κιβώτιο αλλά φαντάζομαι δεν μιλάμε για την τεχνολογία που έχει το αυτόματο κιβώτιο που έχει το hyundai του μπαμπά μου. Η σύγκριση αφορά παλιότερα μοντέλα που βγαίνανε με το κλασσικό "χαζό" αυτόματο κιβώτιο σε σχέση με τις χειροκίνητες. Και από την άλλη τα κιβώτια αποτελούν διαφορετικούς τρόπους χειρισμού μηχανής οπότε λίγο άκυρη η σύγκριση. Από την αρχή έτσι κι αλλιώς μιλούσα για μεράκι, όχι για ευκολία. Ο οδηγός αγώνων κοιτάζει να κερδίσει τον αγώνα, όχι να νιώσει ότι έχει τον έλεγχο της μηχανής και να ευχαριστηθεί γρήγορη οδήγηση. Είναι λοιπόν θέμα επιλογής του καθενός. Απλά εγώ δε θα έπαιρνα ένα ακριβό ρολόι όπως πχ Omega, IWC, Rolex, Panerai, με μηχανισμό quartz. Κάποιες από τις παραπάνω μάρκες ίσως να μην βγάζουν κιόλας quartz οπότε συγχωρήστε μου την άγνοια. Από την άλλη έχω αρκετά quartz. Έχω ένα Casio Edifice, ένα Time Force, ακόμη κι ένα Royal London. Και επίσης δε θα με πείραζε καθόλου ένας μηχανισμός quartz σε ρολόγια σχεδιαστών όπως πχ Issey Miyake, Armani κλπ. βασικά προβληματίστικα λίγο με αυτό σχετικά με quartz και τα αυτόματα και τα μηχανικά... τα quartz όμως λογικά είναι μεγαλύτερης ακρίβειας από τα υπόλοιπα σωστά ? επίσης και αυτό εδώ μου αρέσει -> http://www.e-men.gr/tag-heuer-aquaracer-calibre-s-regatta-mens-watch-caf7110-ba0803-c_74-p_16246 αν και για κάποιο λόγο δεν το εμπιστεύομαι αυτό το site ... όταν λέει electro-mechanical πως ακριβώς το εννοεί ? γιατί μου περνάνε άπειρα στο μυαλό.... ψευτο - quartz ? Τα quartz είναι πολύ πιο ακριβή από τα μηχανικά. Σε αυτό ούτε λόγος. Κάνουν όπως είπα τη δουλειά με τον εύκολο και πρακτικό τρόπο. Μιλάμε για ένα κύκλωμα που μετράει. Δεν υπάρχουν μηχανικές ταλαντώσεις, δεν υπάρχουν πολλά γρανάζια, μόνο ελάχιστα στο τελικό στάδιο της μετάδοσης της κίνησης στους δείκτες. Ένα απλό και λειτουργικό συστηματάκι. Επίσης δεν χρειάζονται το ακριβό service που χρειάζονται τα μηχανικά. Μια αλλαγή μπαταρίας όταν τελειώσει και μαζί μια υποτυπώδης συντήρηση και έλεγχος στεγανότητας. Το μηχανικό από την άλλη χρειάζεται πλήρη αποσυναρμολόγηση, καθαρισμό, λάδωμα και αντικατάσταση των φθαρμένων μερών του. Όπως κι ένα αυτοκίνητο. Όπως βλέπεις, τα μηχανικά έχουν χάρη αλλά δεν είναι "εύκολα". Διαλέγεις και παίρνεις. Το E-mens είναι γνωστό online κατάστημα οπότε δε βλέπω το λόγο να μην το εμπιστεύεσαι. Δε ξέρω όμως περισσότερα, ας απαντήσουν οι φίλοι που έχουν αγοράσει από αυτό. Τα ηλεκτρομηχανικά ρολόγια δεν είναι καινούργια. Είναι υβριδικά. Υπάρχουν αυτά που είναι quartz μηχανισμός και επαναφορτιζόμενη μπαταρία που φορτίζει από δυναμό με την κίνηση του χεριού (όπως πχ τα Seiko Kinetic) και υπάρχουν και τα άλλα που είναι μηχανικά με τη διαφορά ότι αντί για το κλασσικό σύστημα με το μπαλανσιέ και το τροχό διαφυγής έχουμε ένα μηχανισμό quartz που δίνει τους παλμούς (πχ Seiko Springdrive). Τα πρώτα έχουν διάφορες παραλλαγές (πχ Citizen Eco Drive που φορτίζει με το φως) αλλά είναι quartz ρολόγια με την κλασσική διακεκομμένη κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη. Τα δεύτερα είναι πιο μηχανικά και μάλλον τέτοιο είναι το Tag Heuer που κοιτάς. EDIT: To Tag Heuer τελικά είναι σαν τα πρώτα.. Quartz με φόρτιση. Edited March 28, 2011 by BabylonX Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAZR2 Δημ. March 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2011 (edited) Οι ακριβές εταιρείες είναι μεταξύ και άλλων λόγων λογικό να εξοπλίζουν τα ρολόγια τους με αυτόματους μηχανισμούς, καθότι αυτοί είναι πιο πολύπλοκοι ως κατασκευή από τους μηχανισμούς quartz, προκειμένου να επιδείξουν την τεχνογνωσία τους και να δικαιολογήσουν εν μέρει και την ακριβή τιμή πώλησης των προϊόντων τους. Από εκεί και πέρα κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος να θεωρείται ταμπού ή δείγμα άγνοιας η αγορά ρολογιού, είτε φτηνού είτε ακριβού, με μηχανισμό quartz. Ο καθένας αγοράζει αυτό που του αρέσει και τον εξυπηρετεί. Εγώ συμπαθώ τα quartz γιατί θέλω να έχω ακρίβεια στην ώρα ενώ τα αυτόματα χάνουν σταδιακά συν οτι έχουν και ακριβή και πολύπλοκη συντήρηση όπως αναφέρθηκε και παραπάνω και θέλουν γενικά και περισσότερη προσοχή. Οπότε αν π.χ. θέλω να αγοράσω ένα Tag και μου αρέσουν δυο μοντέλα, ένα αυτόματο και ένα quartz θα προτιμήσω σίγουρα το quartz γιατί με εξυπηρετεί καλύτερα. Το αν το quartz θεωρείται από κάποιους ξεπερασμένο ή οτιδήποτε άλλο δεν με απασχολεί. Ο κάθε μηχανισμός έχει υπερ και κατά και τα υπέρ του quartz με εξυπηρετούν περισσότερο από τα όποια υπέρ του αυτόματου όπου πέρα από την απουσία μπαταρίας που τους προσδίδει ένα πιο οικολογικό χαρακτήρα δεν βλέπω κάποιο άλλο ιδιαίτερο πλεονέκτημα. Edited March 28, 2011 by RAZR2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BabylonX Δημ. March 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2011 Είσαι λοιπόν πρακτικός άνθρωπος και θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα και απλά. Οι λάτρεις όμως του ρολογιού δε σκέφτονται έτσι. Ομοίως και οι λάτρεις άλλων πραγμάτων δε σκέφτονται έτσι για το αντικείμενο που λατρεύουν. http://www.americanironhorsehuntsville.com/images/Kenneth%20Tullar%2012-19-09.jpg Είναι σαν να λες σε έναν τύπο σαν αυτό να αφήσει τη (δύσκολη στην οδήγηση, ακριβή στα ανταλλακτικά, μάλλον ρουφήχτρα στο καύσιμο) μηχανή του στην άκρη και να βολευτεί με ένα παπί ή ακόμη χειρότερα με ένα αμάξι. Τα δύο τελευταία θα του κάνουν τη δουλειά καλύτερα αλλά δε θα είναι κάτι σαν αυτό... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. March 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2011 Νομίζω ότι ο RAZR2 τοποθετήθηκε προσωπικά και σωστά και αυτό που εννοώ από την αρχή όταν λέω να μην έχουμε ταμπού, δεν αφορά το προφανές του αν είναι "περισσότερο" η "λιγότερο" ρολόι ένα quartz, αλλά το ταμπού της κατηγοριοποιήσης των ανθρώπων σε φίλους, λάτρεις κλπ της ωρολογοποιίας ή όχι από τις απόχεις του. Αν και θα με μαλώσει ο VeCo, για το off topic, οι λάτρεις κάθε είδους, το "βλέπουν" διαφορετικά. Πάρε παράδειγμα τις ωραίες γυναίκες. Λάτρεις των ωραίων γυναικών τις θέλουν ξανθιές, μελαχροινές, ψηλές, κοντές, με καμπύλες, ανορεξικές, με μαστίγιο, γατούλες κοκ... Μην βγάζουμε πορίσματα. Υπάρχει πάντα η συντηρητική εικόνα. Ενας λάτρεις των χειροποιήτων ρολογιών, παπουτσιών και όλων των υπόλοιπων που είμαι εγώ, αγαπάει και το κρασί. Εγώ δεν το γνωρίζω και δεν το πίνω. Τι να κάνουμε; Επίσης να συμπληρώσω ότι έχω ακούσει εγώ μ... ίες, από "λάτρεις των ρολογιών".... Η ουσία μετράει και η προσωπική άποψη και τοποθέτηση, όχι οι ταμπέλες. Ο τύπος που απολαμβάνει σήμερα τη μηχανή της φωτό, ίσως μετά από μερικές δεκαετίες, και αφού μπουχτίσει ότι πιο εξεζητημένο στο χώρο, μπορεί να απολαμβάνει ένα παπί... Όλα γίνονται στη ζωή Φιλικ'ά Κωστής Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. March 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2011 (edited) Ξεκινώ με το εκτός θέματος μπας και γλιτώσω την επίπληξη. :lol: ... Ο οδηγός αγώνων κοιτάζει να κερδίσει τον αγώνα, όχι να νιώσει ότι έχει τον έλεγχο της μηχανής και να ευχαριστηθεί γρήγορη οδήγηση. ... . Πρόσεξε τι έγραψες. Αν προκειμένου να υποστηρίξουμε κάτι ξεφεύγουμε από την απλή λογική κάπου κάνουμε λάθος. Στο θέμα τώρα (τα παρακάτω δεν είναι προς τον "BabylonX" αλλά γενικότερη τοποθέτηση). Αν ένα ρολόι μου αρέσει και μπορώ, θα το αγοράσω ανεξάρτητα αν είναι μηχανικό, αυτόματο, ημιαυτόματο, με μπαταρίες, χωρίς κουρδιστήρι κ.λ.π.. Από εκεί και μετά αν θα χαρακτηριστώ από πιουρίστες, γνώστες, μη γνώστες, λίγο γνώστες, πολύ γνώστες κ.λ.π. σαν άσχετος είναι το τελευταίο που θα με ενοχλήσει. Αν κάτι μου αρέσει και μου δίνει ευχαρίστηση να το κατέχω το θεωρώ ....... (συμπληρώστε τη λέξη :p ) να μη το πάρω, γιατί δεν είναι κάτι που θεωρώ (χωρίς απαραιτήτως να είναι) μηχανολογικό αριστούργημα. Για τον εαυτό μας αγοράζουμε όχι για τους άλλους. Τι να το κάνω να το έχω αν δε το χαίρομαι και το αγόρασα για τα μάτια του κόσμου. Αυτά τα ολίγα και τέλος από εμένα το "μηχανικά vs quartz". Δε θα συνεχίσω να ταΐζω αυτή τη αντιπαράθεση. :) Edited March 28, 2011 by tazio Ορθογραφική διόρθωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
holic Δημ. March 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2011 χμμ, δηλαδή αυτήν την τέλεια συνεχώμενη κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη δεν υπάρχει περίπτωση να την βρούμε σε quartz ? μου φαίνεται κάπως απίθανο... πάντως θα ήθελα να ακούσω και γνώμες για ρολόι εκεί στα 1-1,5k με μηχανισμό ποιό ψαγμένο... και όχι ένα απλό quartz Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BabylonX Δημ. March 29, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2011 (edited) Πρόσεξε τι έγραψες. Αν προκειμένου να υποστηρίξουμε κάτι ξεφεύγουμε από την απλή λογική κάπου κάνουμε λάθος. Ναι, εκφράστηκα κάπως λάθος. Η αλήθεια είναι ότι εννοώ πως έχεις τον πλήρη έλεγχο των κύριων μηχανικών μερών και της μετάδοσης της κίνησης. Δε νομίζω να διαφωνείς πως σε μία ευθεία, το αυτόματο κιβώτιο ίσως σου προσφέρει τη μέγιστη δυνατή επιτάχυνση άρα και χρόνους αλλά τον έλεγχο δεν τον έχεις όσο με ένα χειροκίνητο. Μπορείς να σπινιάρεις στην εκκίνηση με ένα απλό χειροκίνητο; Να κάνεις μπαντιλίκια με αυτό; Να πάρεις τη στροφή με 2α και 4-5 χιλιάδες στροφές; Όχι γιατί είναι πιο αποδοτικό αλλά γιατί έτσι γουστάρεις! Δεν είμαι οδηγός αγώνων αλλά αμάξι οδηγάω και αυτόματο καθημερινά (ένα Hyundai του πατέρα μου) και συχνά πυκνά και με συμπλέκτη! Οδηγώντας το αυτόματο, ώρες ώρες είναι που λέω "τι άνετα που οδηγάω με ένα πόδι κι ένα χέρι σαν συγκρουόμενα" και άλλες φορές που λέω "να είχα τώρα ένα συμπλέκτη να το έδινα". Νομίζω ότι με καταλαβαίνεις Και γενικότερα, όσα έγραψα στο νήμα αποτελούν προσωπικές απόψεις. Είναι απλά μια προσπάθεια να δώσω τη δική μου οπτική εικόνα. Το είπα αρκετές φορές, δε θεωρώ το quartz για φτύσιμο, απλά το θεωρώ απλό και για τα δικά μου μέτρα λίγο φλώρικο! Όμως ακόμη κι εγώ το φοράω! Όταν χρειάζομαι εξεζητημένες λειτουργίες και γενικά κάτι πρακτικό, φοράω το ηλεκτρονικό μου casio! Και μου κάνει πολύ καλύτερα τη δουλειά από ότι τα μηχανικά μου ρολόγια! Δε παύω να το θεωρώ φλόρικο όμως. Και ξαναλέω πως όλα αυτά είναι προσωπική μου άποψη. Λατρεύω τα μηχανικά ρολόγια και τα θεωρώ τεχνουργήματα σε αντίθεση με τα quartz που τα θεωρώ κάτι πρακτικό που κάνει μια δουλειά και την κάνει καλά. Αυτό είναι όλο. Υ.Γ.: Ο τυπάς στη φωτογραφία μπορεί ήδη να χρησιμοποιεί παπάκι και αμάξι. Όμως τα χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλειά του. Είναι περίεργο όμως που αγαπάει περισσότερο αυτή την custom made μηχανή παρά το γεγονός ότι υστερεί στα πάντα από άποψη πρακτικότητας σε σχέση με τα πιο απλά συμβατικά μέσα μεταφοράς; Θέλω να πω, την καταλαβαίνετε την τρέλα που κουβαλάει και τον δικαιολογείτε φαντάζομαι, έτσι; Βίτσια είναι αυτά! Τυγχάνει οι κολλημένοι με τα ρολόγια να εκτιμούν περισσότερο τα μηχανικά αντί για τα quartz. Δε νομίζω αυτό να είναι τυχαίο. Για μένα είναι οι παραπάνω λόγοι. Για άλλους τρελαμένους μπορεί να είναι άλλοι. Edited March 29, 2011 by BabylonX Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BabylonX Δημ. March 29, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2011 χμμ, δηλαδή αυτήν την τέλεια συνεχώμενη κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη δεν υπάρχει περίπτωση να την βρούμε σε quartz ? μου φαίνεται κάπως απίθανο... πάντως θα ήθελα να ακούσω και γνώμες για ρολόι εκεί στα 1-1,5k με μηχανισμό ποιό ψαγμένο... και όχι ένα απλό quartz Στο 1-1,5k θα βρεις είτε α) quartz (και με χρονογράφο και με χίλιες δύο άλλες δυνατότητες), είτε β) ηλεκτρομηχανικά quartz που φορτίζουν από κίνηση ή φως η [...] κλπ, είτε γ) μερικά απλά μηχανικά (απλά=χωρίς πολύπλοκες λειτουργίες πχ χρονογράφο) Τα μηχανικά θα έχουν την ωραία συνεχή κίνηση. Τα quartz όχι. Τώρα αν θες μπορείς να πας σε υβριδικά τύπου spring drive αλλά μιλάμε για πιο πολλά λεφτά. (Δεν έχω βρει ούτε μεταχειρισμένο κάτω από 3,5k). Δες αυτό για να καταλάβεις: http://www.youtube.com/watch?v=GGlBanoBIQg Μιλάμε για ομαλότητα στην κίνηση με την οποία παθαίνεις πλάκα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. March 29, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2011 Μια παρατήρηση ...ψυχολογικού περιεχομένου, που έχει όμως άμεση σχέση και με το ρολόι. Ακόμη και αν είσαι ασκητής στο Άγιο Όρος (γιατί και αυτό είναι ενταγμένο ως κίνηση στην κοινωνία) έχεις να κάνεις με τους άλλους. Οπότε έχεις συνείδηση ότι κάθε κίνηση που θα κάνεις (ρολόι που θα βάλεις, ρολόι που δεν θα βάλεις, ανα φοράς κομποσκίνι ή ένα λαστιχάκι από το ζαμπόν στο super market, τον Μάη κλπ, ή αν θα πας στην Ομονοια με σαγιονάρες, στο Άγιον Όρος να μονάσεις και να αφήσεις μούσι, έως τον καθηγητή της Σορβόνης που είχε σχεδιάσει "αόρατα" ρούχα, για να μην ξεχωρίζει), σίγουρα έχεις κατά νου τους ΑΛΛΟΥΣ. Τους έχουν ακόμη και οι αποκομένοι από τον κόσμο ναρκωμανείς, οι οποίοι όσο "αποκόπτωνται", τόσο κολλάνε και εξαρτούνται... Η ανθρωπινη ματαιοδοξία είναι ανίκητη και λειτουργεί σε κάθε περίπτωση. Και οι Γάλλοι την αλουσιά την θεωούν στυλ. Όπως και οι Γάλλοι κλοσάρ, βρέθηκαν κάτω από τις γέφυρες του Σηκουάνα, γιατί ήθελαν κατι να δηλώσουν για τον εαυτό τους και για την κοινωνία γύρω τους. Αν καταφέρεις να "ξεφύγεις" από τα μάτια των άλλων, μάλλον είναι ανησυχητικό για την ψυχική σου υγεία. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Ζει μέσα στην κοινωνία και αναφέρεται διαρκώς σε αυτήν. Μόνο έτσι αυτοπροσδιορίζεται και γι αυτό κλονίζονται οι αξίες τους όταν υπάρχει ανατροπή των δεδομένων με έντονο τρόπο. Σε μια φυλή στην Αφρική, θα σου έπαιρνε καιρό να ενταχθείς και να δεις τι επιλέγεις, όχι γιατί το μυαλό σου θα σταματούσε να δουλεύει ή θα έχανες το γούστο σου, αλλά δεν θα ήξερες πως να επικοινωνήσεις. Απλό παράδειγμα. Γράφω 15 χρόνια για ρολόγια στην Ελλάδα και οι περισσότεροι που με διαβάζουν ξέρουν τι έχω κάνει. Εγώ από την άλλη, ξέρω τι καταλαβαίνουν, ζω στην ίδια κοινωνία, καταλαβαίνω τι είναι χιούμορ, τι μπλακ χιουμορ, τι προσβολή, τι χοντράδα, τι λέμε τι δεν λεμε, τι γράφουμε, τι δεν γράφουμε. Εν όψει του διεθνούς portal που ετοιμάζω, και γνωρίζοντας ότι το 25% αυτών που ψάχνουν για ρολόγια στο ιντερνετ, είναι κινέζοι, ξαναδιαβάζω τα καλύτερα κείμενά μου, που είναι έτοιμα για μετάφραση. Τι θα σκεφτεί ένας Κινέζος; Μήπως προσβληθεί; Μιλάνε τόσο ανοικτά στην Κίνα; Στο πάρκο φοράω G Shock. Στο Σαλόνι της Γενεύης; Αλοίμονο αν δεν λαμβάναμε υπ' όψιν τους άλλους και τη γνώμη τους. Με τον τρόπο μας πάντα. Όλοι προσπαθούν μέσα από τις επιλογές τους και τις μη επιλογές τους να επικοινωνήσουν με τους άλλους. Απλά ελάχιστοι γνωρίζουν τους κώδικες. Γι αυτό υπάρχουν τα περιοδικά, κλπ κλπ και γι αυτό και πολλοί χρησιμοποιούν λανθασμένα τα στοιχεία επικοινωνίας. Και αυτό όμως δημιουργεί μια άλλη επικοινωνία Στο Spring Drive, o "λάτρης" του ρολογιού = υποστηρικτής τυφλά της ελβετικής ωρολογοποιίας, σηκώνει τα χέρια. Αν κατάλαβε τι έγινε... Οι αξίες της Δύσης περνούν κρίση. Δεν το αισθάνεσθε; Φιλικά Κωστής Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tzistsam Δημ. March 29, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2011 Κύριε Στήκα, δυστηχώς ο "λάτρης" της Ελβετικής Ωρολογοποιίας θεωρει το Spring Drive υβρίδιο, μισό μηχανικό και μισό quartz. Δεν μπορεί να δεί ότι αποτελεί καινοτομία. Απλά το αναθεματίζει. Εν τη αυτή περιπτώση, δεν θα ήταν και τόσο άσχημο να πηγαίνατε στην Γενεύη με το casio αν πραγματικά το γουστάρετε. Υπάρχει ένα παλιό γνωμικό που λέει σοφά ο λαός μας "σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός τύφλα να έχει ο πεθερός". Αν πραγματικά μου αρέσει κάτι δεν υπολογίζω την γνώμη των άλλων. Ουτε θέλω να φανώ σκληροπυρηνικός, ούτε εριστικός, έτσι είμαι (και πιστεύω και πολύ άλλοι). Μ' αρέσει το φοράω, δεν μ' αρέσει μακρυά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. March 29, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2011 Τώρα αν θες μπορείς να πας σε υβριδικά τύπου spring drive αλλά μιλάμε για πιο πολλά λεφτά. (Δεν έχω βρει ούτε μεταχειρισμένο κάτω από 3,5k). Δες αυτό για να καταλάβεις: http://www.youtube.com/watch?v=GGlBanoBIQg Μιλάμε για ομαλότητα στην κίνηση με την οποία παθαίνεις πλάκα! αχ και να χα τα λεφτα να παρω ενα... καταπληκτικο ρολοι :) Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAZR2 Δημ. March 30, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2011 (edited) Είσαι λοιπόν πρακτικός άνθρωπος και θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα και απλά. Οι λάτρεις όμως του ρολογιού δε σκέφτονται έτσι. Ομοίως και οι λάτρεις άλλων πραγμάτων δε σκέφτονται έτσι για το αντικείμενο που λατρεύουν. Είναι σαν να λες σε έναν τύπο σαν αυτό να αφήσει τη (δύσκολη στην οδήγηση, ακριβή στα ανταλλακτικά, μάλλον ρουφήχτρα στο καύσιμο) μηχανή του στην άκρη και να βολευτεί με ένα παπί ή ακόμη χειρότερα με ένα αμάξι. Τα δύο τελευταία θα του κάνουν τη δουλειά καλύτερα αλλά δε θα είναι κάτι σαν αυτό... Καταλαβαίνω τι λες και δεν διαφωνώ. Και εμένα μου αρέσει πολύ π.χ. το Yachtmaster II της Rolex (αυτόματο βεβαίως) και αν δεν ήταν πανάκριβο ή μπορούσα να δώσω τα 30.000 περίπου Ευρώ που κοστίζει θα το αγόραζα και ας προτιμώ γενικά τα quartz. Αλλά σε αυτή την περίπτωση σκέφτομαι κυρίως με το συναίσθημα παρά με τη λογική για απλά το συγκεκριμένο ρολόϊ με έχει ξετρελάνει. Εδώ όμως αναφέρομαι σε κάτι ιδιαίτερο, υπο κανονικές συνθήκες όταν κοιτάω για ρολόι θα κοιτάξω για quartz. Και εμένα μου αρέσει να παρακολουθά τον κόσμο του ρολογιού και θεωρώ τον εαυτό μου υπο αυτή την έννοια "λάτρη του ρολογιού". Αυτό που ήθελα να πω είναι οτι δεν είναι σωστό να βάζουμε ταμπέλες και να λέμε οτι κάποιος δεν είναι λάτρης του ρολογιού ή έιναι άσχετος επειδή προτιμάει τα quartz ή ο άλλος είναι γνώστης γιατί προτιμάει αυτόματο. Εξάλλου πολλοί που έχουν αυτόματο δεν ασχολούνται καν με τα ρολόγια απλά αγόρασαν αυτό που τους άρεσε και το οποίο έτυχε να είναι αυτόματο, αυτοί πως χαρακτηρίζονται; "Λάτρεις του ρολογιού"; Οι περισσότεροι άσχετα με τον τύπο ρολογιού που φοράνε δεν έχουν ιδέα από ρολόγια γενικά. Edited March 30, 2011 by RAZR2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TXCELLAS Δημ. March 31, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2011 το suunto t6d στην συσκευασια του γνωριζουμε τι εχει ακομα; ας πουμε το pod για τρεξιμο-ποδηλατο. . γενικα το 'πακετο' θα τ παρω μεσω amazon και θελω να ξερω τι θα εχει! ευχαριστω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectarios73 Δημ. April 1, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2011 (edited) baselworld 2011 για ρωσικα ρολογια http://www.netgrafik.ch/baselworld.htm Καλύτερη η παρομοίωση σου με το αυτόματο κιβώτιο Κωστή. Προφανώς και έχεις περισσότερη πείρα στο χώρο λόγο της δουλειάς σου. Εγώ να το θέσω αλλιώς για να καταλάβετε και τη δική μου οπτική γωνία. Ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο αρκετοί από εμάς έχουμε τα quartz εντελώς απαξιωμένα. Η ψυχή ενός μηχανισμού quartz είναι στην ουσία ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα το οποίο χρονίζει από έναν κρύσταλλο quartz από όπου και παίρνει την ονομασία του. Αυτό το ολοκληρωμένο δεν είναι παρά ένας microcontroller με μερικές γραμμές κώδικα προγραμματισμένες σε αυτόν. Αυτές λαμβάνοντας υπόψη τη συχνότητα ταλάντωσης από τον κρύσταλλο είναι έτσι γραμμένες ώστε ο microcontroller να δίνει έναν παλμό ανά δευτερόλεπτο σε κάποιο πηνίο το οποίο περνάει την κίνηση στο μικρό σε έκταση μηχανικό τμήμα του ρολογιού. Ο κάθε ένας με ελάχιστες γνώσεις assembly, έστω και απλού προγραμματισμού C μπορεί να αντιληφθεί ότι μιλάμε για ένα πρόγραμμα μικρότερο των 10 γραμμών. Ίσως να αγγίξουμε τις 20 αν μιλάμε για έναν χρονογράφο μεγαλύτερης ακρίβειας. Αναφερόμαστε για μια τεχνολογία η οποία δεν έχει εξελιχθεί καθόλου εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια χονδρικά. Μια τεχνολογία η οποία κβαντώνει το χρόνο σε δευτερόλεπτα και καταστρέφει κάθε ομορφιά αναλογικής ημιτονοειδούς ταλάντωσης. Η τεχνολογία των ηλεκτρονικών εξελίσσεται συνεχώς. Όμως για κάτι τόσο απλό όσο το να κρατάει το χρόνο, ήρθε, έδωσε ότι ήταν να δώσει και πήγε παρακάτω για να προσφέρει άλλα. Ναι, την δεκαετία του 70 ήταν κάτι τόσο καινούργιο που θεωρούνταν εξωπραγματικό. Αυτή η τεχνολογία δεν είναι φθηνότερη σήμερα γιατί είναι απαξιωμένη από τον κόσμο. Είναι φτηνή γιατί είναι η εύκολη και πρακτική λύση. Λέγεται ότι όταν οι πρώτοι αστροναύτες αντιμετώπισαν στα ταξίδια τους το γνωστό πρόβλημα με το στυλό: Δεν έγραφε λόγο της μηδενική υδροστατικής πίεσης στο διάστημα. Οι Αμερικάνοι ξόδεψαν εκατομμύρια για να αναπτύξουν μηχανικές τεχνολογίες για να γράφουν με στυλό. Οι Ρώσοι το έλυσαν πολύ πιο απλά: γράφανε με μολύβι. Καλό πρακτικό και έξυπνο το κόλπο με το μολύβι και μπράβο στους Ρώσους. Όμως το να έχω στα χέρια μου έναν πανάκριβο Montblanc που στο κέντρο του παίρνει μύτες γραφίτη και είναι στην ουσία ένα ακριβό μηχανικό μολύβι φαντάζει γελοίο. Ε εμένα τόσο γελοίο μου φαίνεται ένα ακριβό ρολόι με μηχανισμό quartz. Επίσης αντίστοιχα γελοίο μου φαίνεται ένα ηχοσύστημα 30.000 ευρώ από το οποίο ο ιδιοκτήτης ακούει ψηφιακό κβαντισμένο mp3 και cd αντί να ακούσει αναλογικό συνεχές και πεντακάθαρο βινύλιο και μάλιστα καμαρώνει για τις επιδώσεις του ηχοσυστήματός του σαν το γύφτικο σκεπάρνι! Γενικά, τα ψηφιακά συστήματα σε αυτό τον κόσμο δεν μπορούν να συγκριθούν με τα αντίστοιχα αναλογικά. Όλοι θα έχετε ακούσει ότι οι τρελαμένοι με τον ήχο προτιμούν τους λαμπάτους αναλογικούς ενισχυτές και το βινύλιο αν και στην καθημερινή τους ζωή ακούνε μουσική από απλούς τρανζιστορένιους ενισχυτές και mp3. Όμως και οι διαφορές στην τιμή είναι τόσο μεγάλες που τα αναλογικά αποτελούν πολυτέλεια. Γιατί ο καθένας μπορεί να έχει ένα mp3 player με ένα σωρό ψηφιακά ολοκληρωμένα στη τσέπη και να ακούει μουσική στο δρόμο με 20 ευρώ κι ας είναι τεχνολογίας που εμφανίστηκε χτες. Όμως τα αναλογικά συστήματα που δουλεύουν όπως δούλευαν πριν 70 χρόνια και κάνουν την ίδια δουλειά με το δύσκολο αλλά ποιοτικό τρόπο τιμολογούνται σε χιλιάδες ευρώ. Δε νομίζω ότι τα ρολόγια απέχουν πάρα πολύ από τα παραπάνω παραδείγματα. Η ηλεκτρονική τεχνολογία ήρθε ουσιαστικά για να προσφέρει φτηνές και πρακτικές λύσεις στη μάζα. Όχι ποιότητα ούτε πολυτέλεια. Αν είσαι μερακλής και σου αρέσει το καλό πρέπει να δώσεις χρήματα και να κάνεις υποχωρήσεις σε άλλα πράγματα. Τα αναλογικά συστήματα δεν είναι "εύκολα". Είναι για τους μερακλήδες. Είναι γι' αυτούς που εκτιμούν την ομαλότητα της φύσης και τη λεπτομέρεια. Είναι οι ίδιοι λόγοι που σε κάνουν να εκτιμήσεις ένα αναλογικό σύστημα με αυτούς για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να δώσουν χιλιάδες ευρώ για ένα περσικό χειροποίητο χαλί παρά για το ίδιο φτιαγμένο χωρίς ατέλειες από μηχανή με 100 ευρώ. Το να αγοράσεις ένα πανάκριβο ηχοσύστημα για να ακούς mp3 δείχνει ότι το πήρες για να πουλήσεις μούρη αλλά δε καταλαβαίνεις τι σου γίνεται από ήχο. Το ίδιο και το να πάρεις ένα ρολόι μάρκας και να είναι quartz! Δείχνει ότι από ρολόγια δεν έχεις καμία απολύτως ιδέα αλλά θες να πουλάς μούρη επειδή γράφει Tag Heuer και έχει πολλά κουμπάκια. Μάλιστα πολύ συχνά θα αποτύχεις γιατί θα βρεθεί ο κάποιος μερακλής που θα σου πει "Καλά ρε παλικάρι, αγόρασες Tag Heuer και μου το πήρες με μηχανισμό quartz; Και δεν έπαιρνες ένα Casio;" ή "Ρε φίλε με αυτό το λαμπάτο ενισχυτή ακούς mp3 και μάλιστα 128άρια; Καλύτερα πέτα τον απ' το παράθυρο!" ή, και γιατί όχι, "Πήρες ferrari και την πήρες με αυτόματο κιβώτιο; Και δεν έπαιρνες ένα Prius να κάνεις και οικονομία στη βενζίνη;". Ε δε θα έχουν και άδικο όλοι αυτοί. Γιατί οι εταιρίες θέλουν πουλήσουν. Και θέλουν να πουλήσουν και στο μερακλή και στον επιδειξία. Άρα είναι λογικό να βγάζει η Ferrari αμάξι με αυτόματο κιβώτιο και η Rolex ρολόι με quartz. Ο καθένας από κει και πέρα πρέπει να διαλέξει σε πια κατηγορία ανήκει. Αυτά λίγες σκόρπιες σκέψεις από μένα. για φαντασου να εισαι μερακλης στα ρολογια,στη γραφικη υλη,στα ηχοσυστηματα,στα αμαξια....αν δεν εισαι πλουσιος θα εισαι δυστηχισμενος... οσο για τα ρολογια παντα θα υπαρχουν αυτοι που αγοραζουν κουαρτζ χαι εντ η φτηνα μηχανικα των 50 ευρω.και δεν ειναι κακο να μην εχεις ιδεα...ποιος ανθρωπος εχει ιδεα για τα παντα?.... Edited April 1, 2011 by Nikos_s3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. April 1, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2011 Μια σκέψη κάνω και αυτή διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μηχανικό vs quartz αλλά με το αν ο κάτοχος ενός αντικειμένου, στη προκειμένη περίπτωση ρολογιού, είναι γνώστης ή όχι Πως αναγνωρίζεις εσύ/εγώ/ο οποιοσδήποτε, βλέποντας κάποιον στο δρόμο π.χ., που δε τον γνωρίζουμε προσωπικά, να φορά ένα ρολόι, μηχανικό ή όχι δεν έχει σημασία, αν γνωρίζει από ρολόγια ή όχι; Γιατί αποκλείουμε τη περίπτωση να φορά μηχανικό και να μη γνωρίζει καν τι είναι ωρολογοποιεία και να το πήρε επειδή απλά του άρεσε ή μπορούσε να το αποκτήσει; Ή γιατί αποκλείουμε ότι είναι δυνατό να φορά quartz και να γνωρίζει πολύ περισσότερα από ωρολογοποιεία απ΄ότι ο προηγούμενος; Ας μου επιτρέψει ο VIWOW να τον χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα μια και οι γνώσεις του το χώρο της ωρολογοποιίας είναι αναμφισβήτητες. Αν τον δω στο δρόμο και φορά ένα "G" ή ένα ice-watch π.χ , πως έχω/αποκτώ το δικαίωμα να πω και να κρίνω ότι είναι άσχετος με τα ρολόγια; Ισχύει και το αντίθετο φυσικά. Αν δείτε την αφεντομουτσουνάρα μου στο δρόμο με Jaeger-Le-Coultre ή με A.Lange & Sohne τι σας δίνει το ελεύθερο να υποθέσετε ότι είμαι παντογνώστης του χώρου; Θεωρώ πως δε μπορεί κανείς να έχει γνώμη για το αν ο άλλος είναι γνώστης (σε οποιοδήποτε χώρο) ή όχι αν τον γνωρίσει πρώτα. Παραφράζοντας τη τελευταία φράση από το ποστ του nectarios73. Δεν μπορείς με μια ματιά να έχεις ιδέα για το ποιος άνθρωπος έχει ιδέα για κάτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BabylonX Δημ. April 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2011 Αν σε δω με ενα Jeager-LeCourte θα υπεθετα οτι είτε εισαι ανίδεος πλούσιος (και μαλλον νεοπλουτος επιδειξίας) η κάποιος που εχει ψώνιο με τα ρολογια και εχει μαζέψει ενα κάρο λεφτά για να πάρει τελικά ενα τέτοιο ρολόι. Το 1ο το θεωρώ ξιπασιά, το 2ο θα ήταν τιμή σου και καμάρι σου. Δε θα διαφωνήσω οτι κάποιος μπορει να εχει ψώνιο με τα ρολογια και να φοράει Casio ή φτηνά μηχανικά Seiko όπως η δική μου αφεντιά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. April 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2011 Αν σε δω με ενα Jeager-LeCourte θα υπεθετα οτι είτε εισαι ανίδεος πλούσιος (και μαλλον νεοπλουτος επιδειξίας) η κάποιος που εχει ψώνιο με τα ρολογια και εχει μαζέψει ενα κάρο λεφτά για να πάρει τελικά ενα τέτοιο ρολόι. Το 1ο το θεωρώ ξιπασιά, το 2ο θα ήταν τιμή σου και καμάρι σου. ... Γενικώς σου αρέσει να χαρακτηρίζεις και μάλιστα εύκολα. :lol: Μη κολλάς στις μάρκες (θα μπορούσα να έχω γράψει Doxa & Nomos π.χ. ή οποιαδήποτε άλλη φίρμα) αλλά στην ουσία αυτού που έγραψα. ... Δε θα διαφωνήσω οτι κάποιος μπορει να εχει ψώνιο με τα ρολογια και να φοράει Casio ή φτηνά μηχανικά Seiko όπως η δική μου αφεντιά. Λάθος. Διότι με τα δικά σου δεδομένα και αυτά που έγραψες σε προηγούμενο ποστ σου βλέποντάς σε με ένα ρολόι quartz έχω το δικαίωμα να σε χαρακτηρίσω (χωρίς καν να έχουμε ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα ώστε να πάρω μια ιδέα για την όποια γνώση πιθανόν να έχεις) άσχετο με την ωρολογοποιεία. Αν θες (διότι δε μπορώ να πιστέψω επ΄ουδενί ότι δε μπορείς) θα καταλάβεις τι θέλω να πω με τα ποστ μου. Αν δε θες ... λυπάμαι αλλά "δεν". :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. April 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2011 Ερωτησις...κρισεως. Αληθεια,γιατι το να σου αρεσει ενα ρολοι,πρεπει να εχει να κανει σωνει και καλα,με την τιμη του,και την πολυπλοκοτητα του,και οχι με την ακριβεια του,με την εννοια της πιστοτητος εμφανισεως της ωρας; Και γιατι ενα ρολογακι με καλη εμφανιση,και αψογη λειτουργια και "απλο" μηχανισμο,πρεπει και καλα,να ειναι υποδεεστερο,απο ενα αλλο,που εχει μεσα του,χιλια γραναζακια,αν και,και παρ'ολα αυτα,δεν μπορει να "δειξει" την ωρα,με την ακριβεια του πρωτου; Για ποιο λογο,αγοραζει κανεις,ενα ρολοι;Για να το δειχνει σε καποιους αλλους,"ομοιοπαθεις",και να εισπραττει την επιδοκιμασια τους,ή για να βλεπει την ωρα; Διοτι ειναι αλλο πραγμα εντελως,το να αγοραζεις μια Φερραρι,που ειναι και ακριβη,αλλα και πολυπλοκη,αντι για μια Μπεμβε,αλλα η Φερραρι,κανει αλλα πραγματα εντελως,μα εντελως,απο αυτα,που μπορει να κανει η καυμενη η Μπεμβε. Δηλαδη,εδω,υπαρχει μια τεραστια διαφορα τιμης και πολυπλοκοτητος,αλλα και παρομοια διαφορα λειτουργιας και επιδοσεων,ενω στα ρολογια,υπαρχει μεν η διαφορα στην τιμη και την πολυπλοκοτητα,αλλα δεν υπαρχει η αντιστοιχη διαφορα στην δυνατοτητα να δειξει τη σωστη ωρα.Ισα ισα,υπαρχει αντιστροφως αναλογη διαφορα.Το φτηνο δηλαδη ρολογακι,δειχνει την ωρα,με παρασαγγας μεγαλυτερη ακριβεια απο το πανακριβο. Το δικο μου πχ ρολογακι,ενα ταπεινο ΣΕΙΚΟ των 200 Ευρω,αγορασμενο στην Ιαπωνια,με τον πολυ καλο μηχανισμο Quartz που εχει το συγκεκριμενο,"εφυγε" 5 μολις δευτερολεπτα,απο τον Οκτωβριο που αλλαξαμε την ωρα,μεχρι προχτες,που την ξανααλλαξαμε.Και δεν θελει,ουτε να το κουρδιζω καθε μερα,ουτε να το κουναω συνεχεια,ωστε να δουλεψει ο αυτοματος μηχανισμος του. Ειναι περιεργα αυτα που γραφω;Ισως,αλλα το δικο μου το μυαλο,μαθημενο στο 1+1=2,απο την ιδιοτητα και τις σπουδες μου,δε μπορει να δεχτει αλλα κριτηρια. Εσεις βεβαια,μπορειτε. Anyway,καλη καρδια. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
holic Δημ. April 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2011 Ερωτησις...κρισεως. Αληθεια,γιατι το να σου αρεσει ενα ρολοι,πρεπει να εχει να κανει σωνει και καλα,με την τιμη του,και την πολυπλοκοτητα του,και οχι με την ακριβεια του,με την εννοια της πιστοτητος εμφανισεως της ωρας; Και γιατι ενα ρολογακι με καλη εμφανιση,και αψογη λειτουργια και "απλο" μηχανισμο,πρεπει και καλα,να ειναι υποδεεστερο,απο ενα αλλο,που εχει μεσα του,χιλια γραναζακια,αν και,και παρ'ολα αυτα,δεν μπορει να "δειξει" την ωρα,με την ακριβεια του πρωτου; Για ποιο λογο,αγοραζει κανεις,ενα ρολοι;Για να το δειχνει σε καποιους αλλους,"ομοιοπαθεις",και να εισπραττει την επιδοκιμασια τους,ή για να βλεπει την ωρα; Διοτι ειναι αλλο πραγμα εντελως,το να αγοραζεις μια Φερραρι,που ειναι και ακριβη,αλλα και πολυπλοκη,αντι για μια Μπεμβε,αλλα η Φερραρι,κανει αλλα πραγματα εντελως,μα εντελως,απο αυτα,που μπορει να κανει η καυμενη η Μπεμβε. Δηλαδη,εδω,υπαρχει μια τεραστια διαφορα τιμης και πολυπλοκοτητος,αλλα και παρομοια διαφορα λειτουργιας και επιδοσεων,ενω στα ρολογια,υπαρχει μεν η διαφορα στην τιμη και την πολυπλοκοτητα,αλλα δεν υπαρχει η αντιστοιχη διαφορα στην δυνατοτητα να δειξει τη σωστη ωρα.Ισα ισα,υπαρχει αντιστροφως αναλογη διαφορα.Το φτηνο δηλαδη ρολογακι,δειχνει την ωρα,με παρασαγγας μεγαλυτερη ακριβεια απο το πανακριβο. Το δικο μου πχ ρολογακι,ενα ταπεινο ΣΕΙΚΟ των 200 Ευρω,αγορασμενο στην Ιαπωνια,με τον πολυ καλο μηχανισμο Quartz που εχει το συγκεκριμενο,"εφυγε" 5 μολις δευτερολεπτα,απο τον Οκτωβριο που αλλαξαμε την ωρα,μεχρι προχτες,που την ξανααλλαξαμε.Και δεν θελει,ουτε να το κουρδιζω καθε μερα,ουτε να το κουναω συνεχεια,ωστε να δουλεψει ο αυτοματος μηχανισμος του. Ειναι περιεργα αυτα που γραφω;Ισως,αλλα το δικο μου το μυαλο,μαθημενο στο 1+1=2,απο την ιδιοτητα και τις σπουδες μου,δε μπορει να δεχτει αλλα κριτηρια. Εσεις βεβαια,μπορειτε. Anyway,καλη καρδια. Νομίζω ότι έχεις ένα μεγαλο point εκεί και συμφωνώ 100% ... Απλά το μόνο καλό που έχουν τα υπερβολικά ακριβά ρολόγια είναι η εμφάνισή τους και τπτ άλλο, είναι κοσμήματα, και όλα αυτά περι τέλειας κίνησης κτλπ , είδα τις προάλες ένα μούφα Rolex submariner ... και φαινόταν τέλεια η κίνησή του... με λίγα λόγια θέλω να πω οτι με την σημερινή τεχνολογία όλα γίνονται... εξ' άλλου γιατί τα Omega quarz δείχνουν να είναι σαν μηχανικά ενώ τα tag όχι... whatever ... αυτό το part με τα αντιστροφως ανάλογα ποσά λέει τα πάντα, και προσωπικά με καλύπτει... complexity my *** .... όταν δεν υπερτερεί σε τπτ σε σχέση με τα απλά... crucify me now lol ... Sent from my HTC using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. April 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2011 Προσωπικα ο λογος που δεν θα επαιρνα ποτε ενα ομεγκα ή ταγκ χιερ η οποιαδηποτε αλλη γνωστη μαρκα σε κουαρτζ ειναι οτι θεωρω κοροιδια να πληρωσω τοσα λεφτα μονο και μονο για το σχεδιο και τη φιρμα...οκ..το ομεγκα που στειλαν στο φεγγαρι εχει μια ιστορια μπλα μπλα μπλα και το χρεωνεις ακριβα...το κουαρτζ που δεν εχει τιποτα το ιδιαιτερο γιατι να το χρεωνεις τοσο? Αν ειναι να παρω κουαρτζ ας ειναι με 100-200 ευρω... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts