Nikos_s3 Δημ. August 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2010 nectarios73 δε κάνουμε συνεχόμενα ποστς...χρησιμοποιούμε την πολλαπλή παράθεση ή την τροποποίηση. thanks.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. August 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2010 Αγαπητέ Νεκτάριε Η ερώτησή μου σχετικά με το αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τα G-Shock είχε να κάνει με αυτό που καλύπτει το συγκεκριμένο ρολόι σε έναν αγοραστή που το φοράει καθημερινά ή όποτε φοράει το αντίστοιχο παντελόνι ή μαγιώ με το οποίο το συνδυάζει. Η "αγάπη" λοιπόν κάποιου για τα βοστόκ, δεν έχει καμία σχέση, αφού δεν γίνεται εκατομύρια καταναλωτές στον κόσμο να "αγαπήσουν" ένα ρολόι που θυμίζει την παλιά ΕΣΣΔ και να φορούν ένα χοντροκομμένο ρολόι, επειδή το ...έβρασε κάποιος ή το πάτησε με το αυτοκίνητο ένας άλλος! Τα εκατομμύρια ρολόγια που πουλούσε η βοστόκ (με κλειστά σύνορα) δεν έχουν καμία έννοια, εκτός από την απόκτηση εμπειρίας στο εργοστάσιο, για να βγάζουν φτηνά, ρολόγια-σκυλιά. Είναι κάτι αντίστοιχο με τα τραγουδάκια που (θελοντας και μη) άκουγαν στην χώρα αυτή τον καιρό εκείνο εκατομμύρια άνθρωποι. Και προφανώς η επίσης κλειστή εμπορικά την εποχή εκείνη στον υπόλοιπο κόσμο, Κίνα, ήταν ένας καλός πελάτης, για να γίνουν τα νούμερα που έγιναν. Η ιστορία με την χρεοκοπια των εταιρειών όλων αυτών της Ρωσίας, είναι γνωστή και αν για την Poljot βρεθηκε αγοραστής (ο Alexandre Pougatchev, που αγόρασε και την France Soir) και για την Luch υπήρξε η πρόταση του γκρουπ Franck Muller (10.000.000 ευρώ για το 52% και εξαγορά του υπόλοιπου 48% μέσα σε 5 χρόνια, με παράλληλη παραχώρηση 30 εκταρίων για την κατασκευή εργοστασίου και υποδομών, αλλά και απαλλαγή απο κάθε φόρο για 10 χρόνια!), η Vostok είναι ακόμη σε πρόβλημα... Αυτό που πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι ότι σήμερα υπάρχει και πολύ μαιμουδιά στην ιστορία των ρώσικων ρολογιών, αφού λένε οι ειδικοί ότι το 80% των Raketa είναι πλαστά, ενώ το 99% των σημερινων Poljot (ο ρώσος αγόρασε μόνο τα δικαιώματα του ονόματος) τα παράγει η εταιρεία Maktime, η οποία εχει τα μηχανήματα της παλιάς εταιρείας... Μύλος! Χαρακτηριστικό για την συζήτησή μας είναι ότι στο σημαντικότερο φόρουμ για τα ρώσικα ρολόγια στον κόσμο, φιγουράρει πάνω πάνω, διαφήμιση για G-Shock!... Τώρα το "περίπου" δεν έχει να κάνει με το πόσο σίγουρος είμαι, αλλά με το ότι δεν εχουν ένα μοντέλο, αλλά 6 που μοιάζουν. Δεν έγραψα "ίσως", έγραψα "περίπου". Το υπόλοιπο είναι θέμα γουστου. Τώρα για το quartz. Εκτιμώ πολύ τα μηχανικά ρολόγια, τόσο ώστε να γνωρίζω ότι υπάρχουν quartz, που είναι σημαντικότερα από πολλά μηχανικά (της πλάκας). Στο περιοδικό μου, έχουν γραφτεί μερικά από τα πιο σημαντικά και ουσιαστικά σχόλια για το τι είναι quartz. Τα έγραψε η Cecile Aguillaume ιστορικός της ωρολογοποιίας, που έχει διδακτορικό στην εμφάνιση του quartz, o Franck Muller, ο Jack Heuer κα. Ο Jean Pierre Musy, ο άνθρωπος που προσελήφθει από την Patek Philippe για να σχεδιάσει μέσα σε 10 χρόνια το πιο πολύπλοκο ρολόι τσέπης στον κόσμο, το Calibre 89 με 1700 εξαρτήματα και 33 πολυπλοκότητες, πριν κάνει αυτό το έργο Τέχνης, σχεδίαζε quartz μηχανισμούς για την Omega! Χαλαρώστε, δεν είναι σκ.. τα quartz. Ρολόγια είναι! Και έχουν "υποστεί" πολλή "λάσπη" από το μηχανικό ρολόι, που "ξεβολεύτηκε" από την παρουσια του quartz. Ρώτησε ο Franck Muller σε μια συνέντευξη που του πήρα: "Τι θα γίνει αν κάποια στιγμή, εμφανιστεί ένα quartz στον Διαγωνισμό Χρονομετρίας της Ελβετίας;" Πανικός! Τέλος πάντων, για τα G και βοστόκ, κάθε προιόν έχει το κοινό του. Σίγουρα δεν είναι ανταγωνιστικά. Το πρώτο "σκίζει" σε όλες τις αγορές, το δεύτερο είναι "ειδικού τύπου". Είναι σα να συγκρίνεις την Coca Cola με την ...σουμάδα! Και βέβαια η σουμάδα έχει φανατικούς νοσταλγούς, που την "αγαπούν". Προιόν δεν είναι όμως πλέον... Και πιθανώς να είναι και καλύτερη για την υγεία, αλλά... η Coca Cola, είναι Η συνταγή επιτυχίας... Φιλικά Κωστής ΥΓ. Επειδή κάπου ανέφερες "το ρολόι σου", είναι προφανές ότι, όπως και πολλοί άλλοι, δεν έχω μόνο ένα ρολόι. Και ούτε το να έχεις 5 ρολόγια εξασφαλίζει ότι τα "δείχνεις" ενώ το να έχεις ένα εξασφαλίζει ότι δεν το "δείχνεις". Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν κανένα, επίσης με αυτό κάτι "δείχνουν" και οι περισσότεροι το θεωρούν τιμή τους και καμάρι τους. Η φιγούρα είναι μέσα στην φύση του ανθρώπου και νομίζω ότι ελάχιστοι την αποφεύγουν. Χωρίς να έχουν κατάθλιψη, νομίζω κανένας... Ακόμη και αυτοί που αρνούνται την Ύλη και στρέφονται στο Θεό, επιδιώκουν μια ιδεατή εικόνα για τον εαυτό τους. Σου λέει, εσύ ασχολείσαι με το Tourbillon, είσαι κολλητός του Ωνάση ή του Κάραγιαν, εγώ "συνομιλώ" με τον ίδιο το Θεό!... Άστα να πάνε! Ο άνθρωπος είναι τόσο ανασφαλής που όλο και από κάπου "πιάνεται" για να αντέξει την βεβαιότητα οτι είναι περαστικός... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectarios73 Δημ. August 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2010 (edited) φιλε viwow η ερωτηση σου ηταν σαφεστατη και η απαντηση μου το ιδιο σαφης. στα αμφιμπια με την αλλαγη διαφ. μπρασελε και λουρακιων μπορουν να συνδιαστουν με ολες της ενδυμασιες ακομα και με κουστουμι.αυτοι που τα αγοραζουν ειναι συνηδητοποιημενοι και τα φορανε με υπερηφανεια... εγω δεν εχω συναισθηματα για την σοβ.ενωση,οι περισοτεροι δεν τα ξερουν,ενω σε οσους πεφτει στη αντιληψη και τα περιεργαστουν τα τιμανε μετα...χονδροκομενο ρολοι 40μμ χωρις τη κορονα? εχουν σημασια τι φτιαχναν οι ρωσοι γιατοι σε νουμερα σε σχεση με την ιαπωνια τους κανει πρωτοδευτερους αντε τριτους αν βαλεις και ελβετια μεσα. μετα τη πτωση του καθεστωτος,αλλου παταγαν και αλλου βρισκονταν,φυσικο σε οποιο κρατος και να συνεβαινε αυτο,λυγισαν αλλα δεν εσπασαν,σιγα σιγα θα βρουνε το δρομο τους.4-5 εργοστασια εχει η ρωσια,1 η λιθουανια και απο ενα ουκρανια και αρμενια. στα κουαρτζ δεν υπαρχει μαιμουδια? οσο για τα ρακετα,προσφατα οι αρμοδιοι του ebay κανανε ντου και κλεισανε "μαγαζια" που πουλαγανε πλαστα. αυτη τη στιγμη οτι πουλιεται ειναι γνησιο,για το μελλον δεν ξερω...( ασε που εχουν βγαλει προσορινη εκδοση τωρα με τα καλυτερα μοντελα της εταιριας μεχρις στιγμης και απο του χρονου θα βγαλουν νεα μοντελα) η μακταιμ και η βολμαξ ειναι οι συνεχιστες των πολιοτ,ας πουμε ,τωρα γιατι ο αλλος δεν παραγει πολιοτ η αν παραγει λιγα δεν ξερω...( το αποτελεσμα? τα ρολογια τους ομως ειναι ομορφα πχ στρελα,οκεαν,σπουτνικ κτλ) για το φορουμ που λες μπορει του χρονου να φιγουραρει πανω πανω η sea-gull ! τι να λεει? οπιοιος πληρωνει παιρνει χωρο διαφημησης. σιγουρα ολα ειναι θεμα γουστου.υπαρχουν κουαρτζ αξιολογα αλλα σε αλλο price range( αυτο δεν μας το ειπες ομως) .και οχι ! αυτοματο και της πλακας δεν υπαρχει.(χρειαζεται συντονισμος μηχανικων μερων )αλλιως δεν θα δουλευαν.ενω αυτα του δεκαρικου ειναι κουαρτζ... οσο για τον κυριο ΜUSY σιγουρα και θα εκανε κατι αλλο(σχετικο παντα) πριν τον παρει η πατεκ. το μηχανικο μπορει να νικηθηκε για λιγο απο το κουαρτζ αλλα επεστρεψε οταν ξεθημανε το μπουμ που εκανε το κουαρτζ,τωρα χτυπιουντε στα ισια,και οταν η τεχνολογια κανει το επομενο της βημα, το κουαρτζ που πρεσβευει οτι ειναι η αιχμη της τεχνολογιας,θα ειναι το πρωτο θυμα. το μηχανικο δεν εχει αναγκη.υπαρχει εναν αιωνα τωρα..και... τον κυριο μυλερ αλλο επρεπε να τον ρωτησεις- και τι περιμενουν οι κατασκευαστες κουαρτζ και δεν εχουν εμφανιστει μεχρι τωρα στο διαγωνισμο χρονομετριας,εν ετει 2010? για να γινει ο πανικος? για το παραδειγμα με την κοκακολα....η κοκακολα ειναι μυστικο επιτυχιας γιαυτον που τη παραγει,οχι γιατον απλο ανθρωπο που τη πινει! τα βοστοκ ειναι φρεσκοστυμενος χυμος πορτοκαλιου...και δεν σου τρυπαει το στομαχι.ουτε τη τσεπη οταν ελεγες για 300 εκδοσεις τζισοκ το χρονο,τις ειχες μετρησει πρωσοπικα? η οτι ισχυριζεται η κασιο ?(που φτιαχνει και καλα κομπιουτερακια) η καθε εκδοση ειχε διαφορετικα εντελως χαρακτηριστικα με την προηγουμενη? η απλα αλλαζε στην εμφανιση? πχ η μια εκδοση ειχε το παντα,η αλλη το κοαλα,η τριτη τον ben 10 (ten) κ καποια αλλη τον danny phantom !!! :lol: μπορεις να θυμηθεις ποια εκδοση εβγαλε η τζισοκ πχ στις 26 οκτωμβριου του 2007 ??? εγω προσοπικα αγοραζω μονο ρωσικα..γιατι ειναι σκυλια...ειναι φτηνα...ειναι μηχανικα η αυτοματα...και αντεχουν το βαρεμα...ενα βοντολαζ που εχω ειναι ενα τονος σιδερο απο μονο του...αν κατι αλλαξει στο μελλον και μου αποδειξουν τα αντιθετα,θα παψω να τα παιρνω και θα αγοραζω και εγω οπως κανει ο πολυς κοσμος αυτα που του επιβαλουν με τροπο οι trendsetters της μοδας,του γκλαμουρ και της δηθενιας. και στο φιναλε σε open-back ρολογια μπορω να χαζευω το μηχανισμο για ωρες... στο κουαρτζ τι θα εβλεπα? τη μπαταρια,τι μαρκα ειναι? η τα κυκλωματα? υγ Ωραια ολη αυτη η γνωση που μου παρεθεσες αλλα δεν μπορω να τη χρησιμοποιησω καπου φιλικα παντα Edited August 18, 2010 by nectarios73 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 Ξεκινήσαμε από ένα απλό σχόλιο για τα G-Shock και θα κάνουμε μου φαίνεται τον γύρο της Ιστορίας της Ωρολογοποιίας και είναι άδικο, γιατί οι γνώσεις σου, (το καταλαβαίνω από τις απαντήσεις δεν είναι τόσο πλατιές). Ο διαγωνισμός χρονομετρίας έγινε πέρσι για πρώτη φορά μετά από 37 χρονια και είχε σταματήσει γιατί στον τελευταίο σάρωσε η Seiko με τα quartz ρολόγια. Οι Ελβετοί την "πάτησαν" με το quartz, αν και το ανακάλυψαν πρώτοι, γιατί είχαν την πεποίθηση ότι το ρολόι που έχει μεγαλύτερη ακρίβεια, θα είναι και ακριβότερο. Έτσι όταν έφτιαξαν τον Beta 21, σκέφτηκαν ότι δεν είχε λόγο να συνεχίσουν. Οι Ιάπωνες έφτιαξαν αμέσως μετά το Astron της Seiko, το οποίο όμως στοίχιζε στο τέλος του 69 όσο ένα Corolla! Όταν μπήκαν μέσα στην υπόθεση οι μεγάλες πολυεθνικές της Αμερικής (texas instrument κλπ) έχασαν την "μπάλα" οι Ελβετοί. Τώρα, αισθάνομαι λίγο περίεργα να υπερασπίζεται κανείς τα μηχανικά ρολόγια, "εναντίον" μου, τη στιγμή που από τις 4.500 σελίδες που έχω γράψει στη ζωή μου, είναι ζήτημα αν έχω γράψει 40 για quartz ρολόγια, αλλά και δεν πρέπει να έχω γράψει και πάνω από 10 σελίδες για μηχανικά του ..... Βεβαίως και υπάρχουν αυτόματα με μηχανισμό μαύρο χαλι. Κατ' αρχάς οι μαιμούδες που πουλιούνται στην Ασία 20$, είναι αυόματες. Τώρα αν σου εξηγήσω τι εννοω εγώ μηχανικό ρολόι, θα καταλάβεις πόση διαφορά εχει από αυτά τα μηχανικά για τα οποία συζητάς και θα υιοθετήσεις και εσύ την σκέψη ότι υπάρχουν μηχανικά, που δεν έχει νόημα ο "τίτλος" του μηχανικού, ή του αυτόματου. Δεν είναι όλα τα μηχανικά ίδια! Να σε ενημερώσω ότι ένας από τους σημαντικότερους ωρολογοποιούς στον κόσμο, που τα ρολόγια του είναι υπόδειγμα και στοιχίζουν 100-300.000 ευρώ, ετοιμάζει ένα ρολόι quartz! Δεν υπερασπίζουμαι τα quartz, απλά λέω ότι προτιμώ την αφίσα ή την μεταξοτυπία ενός κλού ζωγράφου, απο το original ενός ατάλαντου!... Το G-Shock το συζητήσαμε ως super προιόν με μεγάλη επιτυχία, όχι σαν συνέχεια της σκέψης του Breguet... Και ένας λόγος που το ανέφερα είναι γιατί προσωπικά, έχοντας συνηθίσει σε ρολόγια που το λουράκι τους στοιχίζει όσο 7 Vostok, δεν έχω πρόβλημα με την ποιότητα του G-Shock, ενώ ένα ρώσικο δεν το αντέχω ούτε αν με πληρώνεις. Είμαι σίγουρος ότι από τους 1000 που ασχολούνται με πάθος με τα ρώσικα ρολόγια, ούτε οι 2 δεν θα συνέχιζαν, αν είχαν περισσότερα χρήματα να διαθέσουν... Έχεις δει τα vintage Panerai, Rolex, Breguet, Blancpain, Patek, Vacheron, Omega κλπ κλπ; Συγκρίνονται σε κάτι; Φιλικά Κωστής ΥΓ. Προς Θεού, δεν θεώρησα ποτέ ότι για να ασχολείται κανείς με τα Poljot πρέπει να είναι φίλος του παλαιού καθεστώτος... Το ότι 80% των Raketa είναι μαιμου, το έχουν γράψει εγκυρότατοι δημοσιογράφοι, ενώ το ebay είναι ο βασιλιάς της μαιμούς και όχι ο Ρομπέν των Δασών που την πολεμάει... Καθημερινά η Federation Horlogere τους υποχρεώνει να κατεβάσουν ρολόγια. Η όλη ιστορία της εξάπλωσης της μαιμούς, στηρίζεται στην πώληση μέσω ιντερνετ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectarios73 Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 (edited) διαισθανομαι οτι καπου εχεις αρχισει και χανεις τη ψυχραιμια σου...γιατι ομως? το ολο debate ηταν για ρολογια μεχρι 200 ευρω .εσυ το εθεσες σαν στοχο.εσυ ειπες για τζι σοκ,εγω για αμφιμπια.οτι ειπαμε, μηχανικα βερσους κουαρτζ ηταν μεχρι εκεινη την περιοχη τιμων.και αρχισες τους χαρακτηρισμους,( κλασικη αντιδραση καπιου που θιγεται.γιατι?) ειπες οτι οι γνωσεις μου δεν ειναι πλατιες. εμενα το αντικειμενο μου δεν ειναι τα ρολογια,εσενα ειναι,μηπως θα θελες να κανουμε ντιμπειτ στο δικο μου επαγγελμα; και μετα αρχισες αναφορα στο ατομο σου,οτι εγραψες πολλες σελιδες στη ζωη σου....οτι να ναι. ασε μας εμας να αγαπαμε τα βοστοκ,και εσυ αγοραζε λουρακια που κανουν 7 φορες την αξια του,το λουρακι θα σου χαλασει σε 2 χρονια,το βοστοκ σε πολλα χρονια.και αν υπονοεις οτι εχεις λεφτα και καλα καλο ειναι να τα σπρωχνεις σε επιτυδευματιες.... σε καπιον αναφερθηκες με υφος για τα ογιο,δηλαδη τα τζισοκ εχουν τον γνωστο τζι σοκ καλιμπρε? αμα αισθανεσαι περιεργα οπως λες γιατι τα υποστηριζεις τα κουαρτζ? στο τελος εμπλεξες στη ολη ιστορια και τα πανεραι και τα ρολεξ,αν συγκρινονται σε κατι με ενα ρολοι των 60 ευρω. λες και εγω αμφισβητησα τα ρολεξ! πραγματικα οτι να ναι ! εχουν και παραεχουν λεφτα οσοι ασχολουνται με τα ρωσσικα, δεν τα εχουν για πεταμα ομως στην ασια τα μαιμου κουαρτζ ειναι ακομα πιο φθηνα,τουλαχιστον τα αυτοματα κανουν και ενα εικοσαρικο.. η federation horlogere ειπε στο ebay να τους κινηγησει,παραλειψη μου που δεν το εγραψα, οσο για την ιστορια της ορολογοποιιας, ...εγω εδω ειμαι...πολυ θα θελα να μου κανεις ενα μαθημα...αφου οι γνωσεις μου δεν ειναι τοσο πλατιες οπως αναφερες.και να μην μεινεισ μονο στην ιστορια...να μου κανεις και μαθημα στους μηχανισμους αναλυτικα,για να μαθαινω και εγω και οι αλλοι που μας διαβαζουν,μπορει να υπαρχουν και τεχνιτες αναμεσα μας,να εμπλουτισουν και αυτοι τις γνωσεις τους....τι λες? Edited August 18, 2010 by nectarios73 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sokeris Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 Να ρωτησω κι εγω πηρα ενα ρολοι Jacques le mans GMT 1-1584J δωρο επειδη δεν ασχολουμαι και θα ηθελα μια πιο εμπεριστατωμενη αποψη?Ειναι καλο??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 Να ρωτησω κι εγω πηρα ενα ρολοι Jacques le mans GMT 1-1584J δωρο επειδη δεν ασχολουμαι και θα ηθελα μια πιο εμπεριστατωμενη αποψη?Ειναι καλο??? Εκτός από ελάχιστα ρολόγια που έχουν μηχανικό ενδιαφέρον και η τιμή τους βέβαια είναι υψηλή, τα περισσότερα ρολόγια έχουν μια μέση μηχανή και μια κανονική ποιότητα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού οι μηχανές αυτές είναι πολυ-δοκιμασμένες και παράγονται σε μεγάλες ποσότητες, οπότε είναι πιο σταθερές από τις σημαντικότερες και ωραιότερες χειροποιίητες. Η δική μου γνώμη είναι ότι όλα αυτά τα ρολόγια, είναι ωραία αν σας αρέσουν. Ξερετε πόσοι περνουν μια ευτυχισμένη ζωή με μια γυναίκα που δεν "φέρνει" σε τίποτα σε top model, ούτε είναι η Μαρία Κάλλας; Eίναι το ρολοι της Λιβερπουλ; Φιλικά Κωστής Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectarios73 Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 (edited) καλησπερα. οσο απευθυνεσε σε μενα,μην περιμενεις να μην σου απαντησω.αν εγω πετω τα ουσιωδη οπως συνεχιζεις να λες,εσυ πετας απο το ενα θεμα στο αλλο,τα μπερδευεις,μπλεκεις στη μεση ρολεξ και πανεραι,την λες στο κοσμο που τολμησε να ξεστομησει τα ογιο,και εχεις και υφος φιλε μου,δυστηχως. πολυ θα θελα να μαθω τι εγινε στο διαγωνισμο χρονομετριας,αλλα εσυ μονο το αναφερεις ,δεν λες λεπτομεριες,οποτε ευλογα δημιουργειτε στον αερα η εντυπωση οτι δεν ξερεις να πεις παρακατω...για το ντιμπειτ,εγω ημουν εκτος,ενω εσυ ησουν εντος θεματος? να γελασω τωρα?και εμπλεξες και τα χαι εντ κουαρτζ στη μεση...μεχρι 200 ευρω μιλαγαμε... χαρακτηρισμος ειναι να λες οτι δεν εχω γνωσεις...δεν εχεις το τακτ του ειδημονα...εγω ηλεκτρονικος ειμαι.εσυ?δημοσιογραφος? γνωσεις εχω αρκετες και τις ψαχνω,ασχετα οτι σου ηταν ευκολο να με βγαλεις ασχετο. οπως ειπες γιατους τεχνιτες οτι αλλαζουν μπαταριεσ μονο και λουρακιακαι δεν ξερουν τιποτα παραπανω...οσο μιλας εκτιθεσαι...για οσους αγοραζουν βοστοκ φιλε μου δεν θα σου δωσουν λογαριασμο,ουτα θα σε βαλουν τροχονομο στο γουστο τους... το τι κανει το ιμπει με την ομοσπονδια,δεν ενδιαφερει το κοσμο λεπτομερειες της δεκαρας,σιγουρα καπια στιγμη θα τα βρουνε.. στο συγκριτικο για το γκραντ κομπλικεισον οι 11 δεν ηξεραν τον ανταγωνισμο,υποθετω εσυ τα ηξερες αυτα αφου ξερεις τα παντα...εχεις γνωμη για τα παντα και κρινεις τα παντα και την λες σε ολους... τα βοστοκ δεν τα εισαγει κανεις,τα γιουροπ εισαγει διευκρινησε το,εγω ειπα για αμφιμπια,παλι μπερδευεσαι.... αληθεια πινεις καφε με τον κυριο β? Edited August 18, 2010 by nectarios73 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 στο επόμενο vs ποστ, θα τα πάρει όλα η σκούπα και θα πάνε τσάμπα τα keystrokes σας..:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 στο επόμενο vs ποστ, θα τα πάρει όλα η σκούπα και θα πάνε τσάμπα τα keystrokes σας..:) Να πω ότι συμφωνώ, ή επιτέλους; Φιλικά Κωστής ΥΓ. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού χρονομετρίας 2009 είναι δημοσιευμένα στο site του διαγωνισμού από τον Νοέμβριο του 2009. http://www.chronometrie2009.ch/ Κριτική για το θέμα έχουν γράψει πολλά περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Ήταν μια ιδεα της Cecile Aguillaume η οποία δεν συμμετείχε όμως, γιατί εν τω μεταξύ απολύθηκε από το Μουσείο που τον διοργάνωσε. Στο site μου υπάρχει εδώ και μήνες εκτενές άρθρο, καθώς και βιντεο με το ρομπότ που έκανε τα τεστ αντοχής, αλλά δεν βάζω λινκ, γιατί και αυτό το σχολίασε κάποιο μέλος. Τα ρολόγια που βγήκαν πρώτα (ακόμη και στα τεστ αντοχής) ήταν τρια tourbillon, δύο της Jaeger LeCoultre και ένα της Chopard. Οι επιδόσεις τους ήταν απίστευτες, βέβαια κανένα περιοδικό στον κόσμο δεν έγραψε ότι ήταν "άλογα κούρσας" δηλαδή ρολόγια που ετοίμαζαν οι εταιρείες που κέρδισαν για μηνες, φέρνοντας στην επιφάνεια το επάγγελμα του regleur, που είχε για χρόνια ξεχαστεί (εκτός απο ένα αλλά είπαμε εγώ πρέπει να κάνω το φάντασμα, γιατί υπάρχουν και άλλα περιοδικά, τα οποία δεν έγραψαν κάτι για το θέμα, αλλά δεν πειράζει, την στιγμή που ο καθένας ποστάρει από ποιον μαιμουδιάρη αγοράζει ρολόι)! Άλογα κούρσας, σημαίνει ότι δοκιμάστηκαν δεκάδες balancier στους "πρωταθλητές" και επελέγησαν για το διαγωνισμό τα ρολόγια που είχαν την μεγαλύτερη ακρίβεια. Ένα από τα εντυπωσιακότερα που έμαθαν οι άνθρωποι από το διαγωνισμό είναι ότι η ειδική επιτροπή και η σχολή ωρολογοποιίας του Locle που έκανε τα τεστ, θεώρησαν ως πιο μεγάλη δοκιμασία για τα ρολόγια, το ...χειροκρότημα, το οποίο καταπονεί πάρα πολύ τα μηχανικά ρολόγια, αφού είναι επαναλαμβανόμενο και οι επταχύνσεις που μετρήθηκαν σε ανθρώπους είναι μεγαλύτερες των υπερηχητικών αεροπλάνων. Αυτά για την ενημέρωση όσων διαβάζουν, αν και νομίζω ότι οι φίλοι του ρολογιού τα διάβασαν στην ώρα τους. Η υπόθεση είναι ήδη κάποιων μηνών. Τώρα όλοι συζητούν για το επόμενο. Να σημειώσω οτι ο Πρόεδρος της Fondation της ΥΩ, Franco Cologni, ο Franck Muller και ο Πρόεδρος της Zenith, μετά από σχετική ερώτηση, μου δήλωσαν (και είναι διεθνώς μοναδικό ως δήλωση) ότι θα έπρεπε στον επόμενο διαγωνισμό να μπορέσουν να συμμετάσχουν και οι ιάπωνες και όποιος άλλος ενδιαφέρεται. Περισσότερες λεπτομέρειες στον ρολογά σας.... Είναι αποδεκτή η τήρηση των ίσων όρων, αλλά θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε και ένα κριτήριο του ποιος προσβάλλει και ποιός προσβάλλεται. Για τη χρονομετρία δεν θα αναφέρω τη γνωμη μελών της επιτροπής γιατί μπορεί να θεωρηθεί ότι κάνω φιγούρα που ξέρω τους συναδέλφους μου, εκδότες και εξπέρ ωρολογοποιίας. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε όλοι είναι ότι όταν βγήκαν τα quartz σταμάτησαν οι διαφημισεις που προέβαλαν ώς μοναδικό προσόν ενός ρολογιού την νίκη του σε διαγωνισμό χρονομετρίας. Μετά άρχίσαμε να δημιουργούμε "μυστήριο" και "γοητεία". Σας διαβεβαιω ότι τις περισσότερες φορές είναι αυτή η πρακτική που ενοχλεί περισσότερο κάποιον που ξέρει τι συμβαίνει στο χώρο του ρολογιού. Οι περισσότεροι βέβαια αρκούνται στην εικόνα που τους δίδεται προς κατανάλωση. Θα μου επιτρέψετε μόνο μια παρατήρηση. Μια συζήτηση για τα θέματα αυτά άνοιξα πριν λίγους μήνες με τον Philippe Poniz που έχει τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη για την ωρολογοποιία στον κόσμο με 8.000.000 συγγράμματα. (το μουσείο του Chaux-de-Fonds έχει 340.000). Οταν κατάλαβε τι είχαν δηλώσει αυτοί οι 11 και διάφοροι άλλοι αποκλειστικά σε συνεντεύξεις, μου ζήτησε να του στείλω τα κείμενα να τα μεταφράσει για να τα συμπεριλάβει στο αρχείο του. Είναι πληροφορίες που σε αρκετούς "γνώστες" απ' ότι φαίνεται περισσεύουν... Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Για το κυνήγι των ΟΥΥΟ δεν είμαι απαραίτητος, ίσως και να είμαι ενοχλητικός. Ο φίλος που είπε την άλλη φορά να κάνω κάποιες συζητήσεις, θα είδε ότι η οποιαδήποτε συζήτηση εκτός του "που θα βρω το ρολόι φθηνότερα" (κι ας είναι και παρανομο), πέφτουν σε "σκόπελο" Για τα GShock ξεκίνησα να γράφω και βρέθηκε πάλι κάποιος να μου κάνει μαθήματα. Τι να πω; Η FH δεν θα τα βρει με αυτούς που διακινούν παράνομα ρολόγια και εγώ δεν μπορώ να ανέχομαι τα προσβλητικά σχόλια του καθενός που νομίζει ότι ξέρει από ρολόγια... Εγώ πάντως δεν πειθομαι ότι η αφετηρία του καβγά είναι η διαφορετική άποψη, αλλά πιστεύω ότι είναι το φούντωμα των παράνομων πωλήσεων ρολογιών... Και είναι ενοχλητικός κάποιος που εξηγεί πως γίνεται... Μη σας χαλάω λοιπόν τη μαγιά, ή για άλλους τη δουλειά. Καλό καλοκαίρι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectarios73 Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 ...ενδιαφερον αρθρο....:) http://clepsydre.gr/wow.php Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sokeris Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 Εκτός από ελάχιστα ρολόγια που έχουν μηχανικό ενδιαφέρον και η τιμή τους βέβαια είναι υψηλή, τα περισσότερα ρολόγια έχουν μια μέση μηχανή και μια κανονική ποιότητα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού οι μηχανές αυτές είναι πολυ-δοκιμασμένες και παράγονται σε μεγάλες ποσότητες, οπότε είναι πιο σταθερές από τις σημαντικότερες και ωραιότερες χειροποιίητες. Η δική μου γνώμη είναι ότι όλα αυτά τα ρολόγια, είναι ωραία αν σας αρέσουν. Ξερετε πόσοι περνουν μια ευτυχισμένη ζωή με μια γυναίκα που δεν "φέρνει" σε τίποτα σε top model, ούτε είναι η Μαρία Κάλλας; Eίναι το ρολοι της Λιβερπουλ; Φιλικά Κωστής δε ξερω αν ειναι το ρολοι της λιβερπουλ η απλως ετσι ονομαστηκε απο αυτον που το σχεδιασε...αλλα σχεδιαστικα ειναι πολυ κομψο και ομορφο.Ηταν ενα πολυ καλο και σημαντικο δωρο το οποιο ουτως η αλλως εχει την αξια του λογω αυτου του γεγονοτος. Απλα ρωταω μηπως υπαρχει μια πιο λεπτομερης αποψη γνωμη καποιου για τη συγκεκριμενη εταιρια η οποια απο οτι εχω δει στο site της εχει και σημαντικες συμφωνιες με φορμουλα 1 και προσφατως και με την ουεφα!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. August 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2010 (edited) Replica, ονομάζουμε ένα ρολόι, που μοιάζει με ένα άλλο επώνυμο και γνωστό (έως αυτού που ονομάζουμε να είναι "φτυστό"), αλλά ο "δανεισθείς" την ιδέα, το σχέδιο και όλες τις λεπτομέρειες, είχε το "τακτ" να γράψει επάνω στο καντράν ένα δικό του όνομα. Όταν επάνω στο καντράν γράφει το αυθεντικό όνομα του original, από το οποίο κλάπηκε το σχέδιο κλπ, τότε αυτό είναι προιόν παραποίησης, είναι προιόν εγκληματικής πράξης και διώκεται η πώλησή του και σύντομα θα διώκεται (σε μερικές πιο πολιτισμένες από τη δική μας χώρες ισχύει ήδη) και η απλή κατοχή του! Στα ελληνικά το λέμε και μαιμου. Να ενημερώσετε αυτούς που σας το χάρισαν (οι οποίοι προφανώς δεν το γνωρίζουν, διαφορετικά δεν θα το αγόραζαν και περισσότερο δεν θα το χάριζαν) ότι μπορεί τα υλικά του να είναι ραδιενεργά, ότι πιθανότατα έχουν δουλέψει παιδάκια 6 ετώ υπό άθλιες συνθήκες στην κατασκευή του, ότι δεν έχει υποστεί κανέναν ποιοτικό έλεγχο και δεν έχει καμία εγγύηση ή εξασφάλιση του μέλλοντός του και ότι πέταξαν τα λεφτά τους σε κάτι που είναι κάλπικο και δεν αξίζει μία. Λεφτά με τα οποία (απ'ότι βλέπω από το λινκ) θα αγόραζαν ένα ρολόι αξιοπρεπές και ωραίο, μα πάνω απ' όλα αυθεντικό. Πάντα φιλικά Κωστής Και τι σε πειραζει φιλε,που καποιος,φοραει μαιμου,αφου και αυτος που το φοραει,το ξερει,αλλα και η εταιρια που φτιαχνει το οriginal,ξερει κι αυτη,οτι ο περι ου ο λογος,αποκλειεται να δωσει τα απειρα λεφτα,για να αγορασει το δικο της; Και βεβαια,στην περιπτωση των ρολογιων,μονον η εξωτερικη εμφανιση μοιαζει,οχι το εσωτερικο,ο μηχανισμος. Αρα,νομιζω οτι ο καυγας,γινεται πιο πολυ,απο τους δυσαρεστημενους πελατες,πολλοι εκ των οποιων,ειναι απλως fashion victims,για να εκφραστω ευγενικα,που χανουν την δυνατοτητα,να επιδεικνυουν,αυτοι μονον,το φοβερο αποκτημα τους,και δε θελουν να μοιραστουν τη χαρα της επιδειξης,με τους πληβειους,που ψωνιζουν απο τα σεντονια των μαυρων,στα πεζοδρομια. Και για να ξαναγραψω τα δικα μου,εαν χρειαζομαστε ρολοι,(και εδω σηκωνει πολυ νερο,αφου ρολογια υπαρχουν σε καθε βημα μας,στη συγχρονη Αθηνα,αλλα και στο κινητο μας),τοτε για μενα,αυτο πρεπει να ειναι πρωτα ρολοι,δηλαδη να μετραει καλα την ωρα. Αρα,οσο καλυτερα τη μετρα,τοσο καλυτερο ρολοι,ειναι. Ετσι,το ρολοι,που εφερα εγω απο την Ιαπωνια,με 200,00Ευρω,και που χανει 2sec,απο Οκτωβριο σε Απριλιο,σε συγκριση με atomic clock,πρεπει,και για τα δικα μου κριτηρια,να ειναι καλυτερο,απο ενα αλλο ρολοι,που χανει 2 λεπτα το μηνα,και κανει 10.000,00Ευρω. Οσο καλυτερο εμφανισιακα και να ειναι το δευτερο και οσο και πολυπλοκα φτιαγμενο και να ειναι,αφου οπως πρεπει να καταλαβαινουμε,ειναι το αποτελεσμα που μετραει. Καταλαβαινω οτι μερικα Ελβετικα,ειναι πολυ ωραια φτιαγμενα,αλλα με τα λεφτα που κανουν,μπορει να αγορασει καποιος,μερικα ακριβα SEIKO,που υπαρχουν μονον στην Ιαπωνια,αλλα μπορειτε να τα αγορασετε μια χαρα απο καλο μαγαζι εκει,που μπορω να σας γραψω,(απο το οποιο αγορασα και τα δυο δικα μου SEIKO,που εχουν μια παρα πολυ μεγαλη ακριβεια,αφου ειναι QUARTZ βεβαια),αλλα και μια ασυλληπτα καλη ποιοτητα κατασκευης,που ελαχιστα αλλα ρολογια,μπορουν να φτασουν. Η τιμη τους,ειναι απο 5 χιλιαρικα και πανω.Μεχρι 8 νομιζω. Edited August 19, 2010 by Theodore41 Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex61 Δημ. August 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2010 Συγγνώμη ρε παιδιά (μια ερώτηση που ήθελα να την κάνω σε κάποιους) αλλά για να πέρνετε ρολόγια "Η τιμη τους,ειναι απο 5 χιλιαρικα και πανω.Μεχρι 8 νομιζω. " (ίσως και παραπάνω sometimes) πόσα είναι το μηνιάτικό σας? Και εκτός αυτού θα φοβόμουνα μην μου κόψει κανένας το χέρι με τέτοια ακριβά ρολόγια :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. August 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2010 Συγγνώμη ρε παιδιά (μια ερώτηση που ήθελα να την κάνω σε κάποιους) αλλά για να πέρνετε ρολόγια "Η τιμη τους,ειναι απο 5 χιλιαρικα και πανω.Μεχρι 8 νομιζω. " (ίσως και παραπάνω sometimes) πόσα είναι το μηνιάτικό σας? Και εκτός αυτού θα φοβόμουνα μην μου κόψει κανένας το χέρι με τέτοια ακριβά ρολόγια :) Εγω πχ,δεν αγοραζω τετοια,αλλα περι ορεξεως ως γνωστον,... Η πιο προσφατη αγορα μου,ηταν αυτο το ρολοι,και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απ αυτο.Κανει καμια 200αριά Ευρω μονον. http://zealouspost.com/watch-review-seiko-sbcm023 Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. August 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2010 Όπως είναι γνωστό μια κλοπή παραμένει μια κλοπή και δεν έχει σημασία αν το προιόν της κλοπής μοιάζει με το νόμιμο. Δεν σημαίνει δηλαδή κάτι το ότι το 500άρικο που αποχτήθηκε νόμιμα, είναι ίδιο με το άλλο που κάποιος έκλεψε από την Τράπεζα, ή αν μοιάζει με αυτό που κάποιος "ζωγράφισε" μόνος του στο photoshop. Αν θέλει κάποιος να διαβάσει μια πιο πλήρη σκέψη για το τι ακριβώς σημαίνει ένα ρολόι μαιμου, μπορεί να δει εδώ http://clepsydre.gr/read_article.php?id=308 Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε με ελαφριά καρδιά να εξισώνουμε ένα παράνομο προιόν, με ένα νόμιμο. Εκτός από την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας, την εργασία παιδιών 6 και 7 χρονών, την έλλειψη ποιοτικού ελέγχου και βέβαια την εντελώς εκτός Νόμου διαδικασία (που σημαίνει ότι δεν πληρώνονται φόροι, αλλά και το χρήμα που προκύπτει χρησιμοποιείται για άλλους επίσης παράνομους σκοπούς) υπάρχουν πολλές άλλες παράμετροι που θα βρεις στο άρθρο. Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε λίγο πίσω και έτσι πριν απο λίγα χρόνια Υπουργός δήλωσε ότι οταν ταξιδεύει στο εξωτερικό φοράει το ρολόι του σε ...μαιμού ώστε να μην του το κλέψουν!.... Με χαρά θα δω την ημέρα που θα εφαρμοστούν οι νέοι Νόμοι περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, που προβλέπουν την ευθύνη του χρήστη και θα συλληφθεί ο υπουργός σε κάποια σύνορα της Ευρώπης... Τώρα τι κάνει έναν υπουργό να ανησυχεί ότι στο ταξίδι του στην Ευρώπη θα του κλέψουν από το χέρι τσ ρολόι των 4.000 ευρώ, δεν μπορώ να φανταστώ! Εκτός αν κοιμάται σε παγκάκι... Ας έρθουμε τώρα στην κτήση ενός ρολογιού που η αξία του είναι πράγματι μεγαλύτερη του συνήθους. Αρχικα το γεγονός ότι δεν έχει κανείς ανάγκη να διαβάσει την ώρα στο ρολόι, απελευθερώνει το ρολόι ως αντικείμενο και οδηγεί στην μεγάλη δημιουργικότητα του χώρου τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι απαραίτητο να "λένε" καλύτερα την ώρα, γιατί όπως έχω γράψει πολλές φορές, η χρήση του ρολογιού πλέον εξαρτάται κατά πολύ από το πως το βλέπει ο ιδιοκτήτης του. Όπως δεν συγκρίνουμε το κόκκινο στον πίνακα του Πικασό με το κόκκινο της Βιβεχρωμ, έτσι δεν συγκρίνουμε και την ακρίβεια ενός μηχανικού αριστουργήματος με το ατομικό ρολόι. Από πλευρας ασφαλείας, μέχρι στιγμής ο μόνος άνθρωπος που δολοφονήθηκε για να του κλέψουν το ρολόι του, πριν λίγο καιρό στην Θεσσαλονίκη, φορούσε μαιμού! Το σίγουρο είναι ότι όταν πριν από λίγα χρόνια μπήκαν κλέφτες και έκλεψαν ρολόγια σε γνωστό κσομηματοπωλείο στην Αθήνα, δίπλα στα Rolex, άφησαν αθικτα ρολόγια 100.000 ευρώ και παραπάνω. Και καλά έκαναν. Γιατί δεν πουλιούνται ούτε όσο τα Rolex! Πριν λίγα χρόνια είχαν κλέψει στο Παρίσι ένα ρολόι αξίας 150.000 ευρώ που ανήκε στον Πρόεδρο της Boeing. 2 χρόνια μετά συνέλαβαν δύο νεαρούς που προσπαθούσαν να πουλήσουν το ρολόι σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού προς 3.000 ευρώ! Οποιοσδήποτε επιθυμεί ένα ρολόι τέτοιας αξίας δεν θα το αγόραζε κλεμένο, προφανώς. Τώρα, το αν είναι σπατάλη ή πεταμένα χρήματα να αγοράζει κανείς τέτοια ρολόγια, θα θυμίσω αυτό που είχε πει ο Αλέξανδρος Ιόλας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Γυναίκα, πριν από χρόνια. Όταν τον ρώτησαν ότι οι πίνακες έχουν αστρονομικές τιμές και πως θα μπορούσε κάποιος ναα αγοράσει έναν πίνακα του Πικασό, είχε απαντήσει: "Αν δεν έχει χρήματα, μπορεί να κλέψει μια Τράπεζα!" Και τον ρωτάει έκπληκτη η δημοσιογράφος "Μα να κλέψει μια Τράπεζα για να αγοάσει έναν πίνακα;" και απαντάει ο Ιολας "Σιγά. Εδώ ληστεύουν Τράπεζες και αγοράζουν βλακείες!" Αυτό που είναι κατά τη γνώμη μου λάθος είναι να θεωρήσει κανείς, μετά την απόκτηση ενός καλού ρολογιού, ότι πλέον είναι "υποχρεωμένος" να φοράει μόνο έργα Τεχνης στο χέρι του. Για το λόγο αυτό άρχισα και πριν από λίγες ημέρες και τη συζήτηση για τα G-Shock, τα οποία, "στέκουν" στο χέρι μου εξ'ίσου καλά με τα μηχανικά ρολόγια, αφού μου αρέσουν επίσης. Πριν από 11 χρόνια στο editorial του 2ου Σαλονιού ΥΩ, Very Important Watches 1999 είχα γράψει ότι το καλό μηχανικό ρολόι είναι ωραίο αντικείμενο, αλλά δεν είναι άλοθι. Δεν σου εξασφαλίζει να είσαι "Κύριος". Είναι μια επιλογή, ανάμεσα σε άλλες, όταν κανείς αποφασίσει να εισάγει την ποιότητα στη ζωή του, ανάμεσα σε άλλες. Συνήθως θα ενδιαφερθεί επίσης για τα χειροποίητα παπούτσια, για τα κατά παραγγελία κουστούμια και πουκάμισα, για το καλό κρασί, για τα ταξίδια, αλλά την ίδια στιγμή θα είχε νόημα να ξανασκεφτεί τις σχέσεις του με τους ανθρώπους γύρω του, ή την συμπεριφορά του. Το χειρότερο είναι ένα καλό ρολόι, στο χέρι ενός άξεστου. Για το λόγο αυτό επί 14 χρόνια που μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλώ για το χώρο αυτό, τονίζω ότι είναι ωραίο να πλησιάσει το μηχανικό ρολόι και να μοιραστεί μαζί μας την σκέψη ότι είναι σημαντικό, όχι για την υψηλή τιμή του, αλλά για τις πολλές, αλληθινές αξίες του. Η τιμή δεν έχει σημασία. Και να είστε σίγουροι ότι αν βάλουμε φωτογραφίες από αριστουργήματα των 500.000 ή 2.000.000 ευρώ, κανείς δεν θα τα "κόψει για πάνω από 5-6.000! Ένα ρολόι των 300.000 ευρώ που φοράει κανείς σε ένα δείπνο σε ένα εστιατόριο, είναι λιγότερο αναγνωρίσιμο από το να έφτανε στο εστιατόριο με μια Bugatti με συνοδευτικό Bentley. Φιλικά Κωστής Φιλικά Κωστής Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2010 Η πιο προσφατη αγορα μου,ηταν αυτο το ρολοι,και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απ αυτο.Κανει καμια 200αριά Ευρω μονον. http://zealouspost.com/watch-review-seiko-sbcm023 Τι made in έχει ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andy_77 Δημ. August 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2010 Καλησπέρα και απο μένα, τσέκαρε ενα site καινούργιο με επώνυμα ρολόγια σε πολύ καλές τιμές. Εγω το σκέφτομε γι αυτό το ρολόι http://www.toptime.gr/images/SPC005P1.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. August 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2010 Τι made in έχει ; Japan βεβαια,και φαρδια πλατιά. Εχει εναν πολυ καλο μηχανισμο ακριβειας,που ειναι ελαχιστα κατωτερος απο τους πολυ ακριβους των Grand Seiko.(Tων Quartz βεβαια,γιατι υπαρχουν και μηχανικα Grand Seiko). Aμα σε ενδιαφερει,να σου στειλω με πμ,το μαγαζι απο οπου το αγορασα,στην Ιαπωνια. Πολυ αξιοπιστο μαγαζι,και στελνει σε μηδεν χρονο. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic1982 Δημ. August 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2010 παιδια καλησπερα εχω ενα Jacques le mans το οποιο εσπασε χαρις στην απροσεξια την δικια μου.. θελω να μου προτεινετε καποιο ρολοι μεχρι 300 ευρω .. οχι μονο Jacques le mans .. ευχαριστω προκαταβολικα :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. August 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2010 ... θελω να μου προτεινετε καποιο ρολοι μεχρι 300 ευρω ... Δώσε περισσότερη βοήθεια στο βασικότερο, δηλαδή σε τι στυλ σου αρέσουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic1982 Δημ. August 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2010 Δώσε περισσότερη βοήθεια στο βασικότερο, δηλαδή σε τι στυλ σου αρέσουν. ετσι νεανικα αλλα και πιο μεγαλιστικα λιγο παντα με μπρασελε Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. August 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2010 Βρηκα αυτα τα ρολογακια σε μια εφημεριδα . http://www.guardianoffers.co.uk/mall/productpage.cfm/GuardianOffers/_11910/-/Ultra-slim-Skagen-date-watch?INTCMP=ILCROFFTXT1406 Ωραια ειναι και φτηνά. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Voodooman Δημ. August 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2010 Εγω πχ,δεν αγοραζω τετοια,αλλα περι ορεξεως ως γνωστον,... Η πιο προσφατη αγορα μου,ηταν αυτο το ρολοι,και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απ αυτο.Κανει καμια 200αριά Ευρω μονον. http://zealouspost.com/watch-review-seiko-sbcm023 Ευχαριστως θα αγόραζα το παρόμοιο μοντέλο, αλλά με τον αυτόματο μηχανισμό. Και ας είναι +-10sec/μέρα... Καλά τα ηλεκτρονικά ρολόγια, αλλά με μέτρο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. August 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2010 (edited) Ευχαριστως θα αγόραζα το παρόμοιο μοντέλο, αλλά με τον αυτόματο μηχανισμό. Και ας είναι +-10sec/μέρα... Καλά τα ηλεκτρονικά ρολόγια, αλλά με μέτρο! Μεταξυ αστειου και σοβαρου τωρα. Αληθεια,τι σε ενοχλει με τα ηλεκτρονικα ρολογια;Το οτι ειναι ηλεκτρονικα,ή κατι αλλο,μαγικο,που εχει να κανει με τις ροδουλες,τα γραναζια και τα ελατηρια που γυριζουν μεσα σε μια μεταλλικη κασσα; Απο ο,τι ξερω,τα ηλεκτρονικα γενικως,μας πηγαν πολυ μακρυα σ εολους τους τομοες,αλλοιως πχ,θα ειχαμε γραμμοφωνα με μανιβελα να τα γυρναει,και οχι να τα βαζουμε στην πριζα και να ακουμε με εναν ενισχυτη,ειτε λαμπατο,(για τους φανατικους),ειτε εστω με τρανζιστορ,(για τους πρακτικους). Μηπως οι Ελβετοι,μετα τη σφαλιαρα που εφαγαν απο τους σχιστοματηδες,με την ελευση των ηλεκτρονικων ρολογιων,καταφεραν,μεσα απο μια ιδιοφυη καμπανια,να πεισουν κοσμο,οτι και καλα τα δικα τους,ειναι masterpieces,και πρεπει να τα προσκυναμε; Μηπως λεω; Παντως καποια στιγμη,αν δεν φαλιρουμε γενικως,εχω στο ματι καποιο ρολογακι της Citizen,το λεγομενο"The Citizen",που εχει εναν σουπερ ακριβη μηχανισμο, ηλεκτρονικο βεβαια,που φευγει γυρω στο 1sec ΤΟ ΧΡΟΝΟ. Η τιμη του,ειναι γυρω στα δυο χιλιαρικα,και ειναι πολυ κομψο. Καπως ετσι δηλαδη. http://www.012.co.jp/citizen/the-citizen/ Και σε μεγεθυνση,να ενα απ αυτα. http://www.012.co.jp/citizen/the-citizen/ctq57-1022.html Edited August 21, 2010 by Theodore41 Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts