gustom2008 Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 στο 5% και μου εβγαλε 3 ωρες οθονη.με ελαχιστη χρηση παλι.βρηκα επισημο reseller για τις μπαταριες zerolemon στην Ελλαδα.με βλεπω για αγορα και ας μου κανει το κινητο γκουμουτσα.παρεπιμπτονως θα πουλησω το ενα καφε δερματινο καπακι.ειναι καινουριο στο κουτι του.οποιος το θελει p.m.! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
msdxgr Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 στο 5% και μου εβγαλε 3 ωρες οθονη.με ελαχιστη χρηση παλι.βρηκα επισημο reseller για τις μπαταριες zerolemon στην Ελλαδα.με βλεπω για αγορα και ας μου κανει το κινητο γκουμουτσα.παρεπιμπτονως θα πουλησω το ενα καφε δερματινο καπακι.ειναι καινουριο στο κουτι του.οποιος το θελει p.m.! Βάλε κανένα λινκ. :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iganiats Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 Δύο review για να ξεκαθαρίσει το θέμα των "καλύτερων" οθονών. http://www.fullhd.gr/reviews/dis/item/18184-lg-g4-display-review.html http://www.fullhd.gr/reviews/dis/item/18204-samsung-galaxy-s6-display-review.html Τα είπες όλα. Γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
b16b Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 Ξέρει κανείς πια παρτίδα είναι η τελευταία και αν υπάρχει σε κάποιο σκρουτζομαγαζο; Παράθεση Κωνσταντινος WP7 Developer : Errorholic Developers APPS: EZInput 2.0 Greek TyTNii Rom:AthineOS: WM6.1 , WM6.5 , WM6.5.1 | Rhodium Rom:AthineOS: WM6.1 , WM6.5 , WM6.5.5 | LEO ROM:AthineOS: WM6.5 , WM6.5.5\ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 Ξέρει κανείς πια παρτίδα είναι η τελευταία και αν υπάρχει σε κάποιο σκρουτζομαγαζο; 509 Σεπτεμβρίου και 510 Οκτωβρίου αν πετύχεις τόσο φρέσκια. Μπορείς εύκολα να το διακρίνεις εξωτερικά του κουτιού διαβάζοντας τα 3 πρώτα ψηφία του S/N. Η θα το ρωτήσεις τηλεφωνικός να σου πουν η αν πας σε κατάστημα αυτοπροσώπως το διαπιστώνεις εύκολα όπως ανέφερα. Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
icy20 Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 Custom recovery υπαρχει η ακομα τπτ? Παράθεση Μάριος... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
simaras Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 Πείτε κανένα καλό task manager. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gustom2008 Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 Βάλε κανένα λινκ. :D υπαρχει στο fb σελιδα zerolemon greece και στο site της εταιρειας τον εχει σαν πωλητη.εχει και τηλ.!θα ρωτησω αυριο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hackertom Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 Δύο review για να ξεκαθαρίσει το θέμα των "καλύτερων" οθονών. http://www.fullhd.gr/reviews/dis/item/18184-lg-g4-display-review.html http://www.fullhd.gr/reviews/dis/item/18204-samsung-galaxy-s6-display-review.html Έκλεισες στόματα φίλε! Μόνο κακό το site ΣΤΑΜΑΤΆΕΙ να λειτουργεί απο ότι γράφει στην αρχική σελίδα. . . Κρίμα :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STATYSS Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 http://forum.xda-developers.com/g4/development/h815-7-hd-4-1-t3213742 Νέα Ρομ του seven. HD 6.1 . v10e..!! Αυτά είναι..!! Παράθεση ..ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.... ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ..ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΑΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ...!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nizl84 Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 Πως το μυρισατε το μήνυμα του Βαγγέλη που είπε για την οθόνη του G4 σε νήμα για το ίδιο το κινητό και ήρθατε με αποδείξεις, με προσπερνά. Έχει μια υποκειμενική άποψη και τρεξατε με reviews. Για τον ένα φίλο, τα review δεν μου λένε τίποτα. Το μάτι μου είναι το δικό μου υποκειμενικό κριτήριο. Ούτε η οθόνη του s6 μου αρέσει με τον ικτερο, ούτε του G4 με την μπλε απόχρωση του λευκού. Μιλώντας για λευκό και μόνο. Για τον άλλο φίλο που λέει θα ξεχάσει και αυτά που ήξερε, μοιράσου μαζί μας την γνώση σου και αυτά που ξέρεις από δικά σου τεστ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
walkera82 Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 Για τον ένα φίλο, τα review δεν μου λένε τίποτα. Το μάτι μου είναι το δικό μου υποκειμενικό κριτήριο. Ούτε η οθόνη του s6 μου αρέσει με τον ικτερο, ούτε του G4 με την μπλε απόχρωση του λευκού. Μιλώντας για λευκό και μόνο. Ακριβώς φίλε, όλα είναι υποκειμενικά. Εγώ παρέθεσα τα review διότι διάβαζα σχόλια του τύπου "το g4 έχει τη καλύτερη οθόνη σε σχέση με s6, s6 edge κτλ". Ένας άλλος φίλε έγραφε ότι τα ips panel είναι καλύτερα από τα amoled και απόρησα, αναρωτήθηκα μήπως ξέχασα και αυτά τα οποία γνώριζα. Κανείς δεν έχει πρόβλημα με την υποκειμενική κρίση αρκεί να εκφράζεται ως τέτοια. Παράθεση Used: LG G2 - Nexus 5 - Motorola moto g (2014) - Samsung Galaxy S5 - LG G3 32Gb - LG G Flex 2 - LG G3 16Gb - Samsung Galaxy S6 32Gb - LG G4 32 Gb - Xiaomi redmi note 3 pro - Huawei P9 - Huawei P9 lite - Honor 7 lite - Samsung S7 edge - Samsung S8 - Xiaomi Redmi Pro - Honor 8 - Samsung S7 - Honor 8 pro - Xiaomi Mi Mix 2 - Samsung Note 8 - Xiaomi redmi note 5 - Huawei P20 pro Now: Xiaomi mi8 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_kiriazis Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 http://forum.xda-developers.com/g4/development/h815-7-hd-4-1-t3213742 Νέα Ρομ του seven. HD 6.1 . v10e..!! Αυτά είναι..!! Θέλει ξεκλείδωμα του bootloader? Την πέρασες; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nemaki Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 (edited) Μιας και ασχολουμαι ερασιτεχνικα με καλιμπραρισμα βιντεοπροβολεων θα πω τουτο. Οσον αφορα τα στανταρτς η υποκειμενικη ματια δεν παιζει κανενα ρολο οσον αφορα τα προτυπα που εχουν θεσπιστει (π.χ. REC 709 για το HD) Μια εικονα θα μετρηθει σε on-off contrast, ansi contrast, φωτεινοτητα, κορεσμο, αποχρωση και φωτεινοτητα χρωματων (πρωτευοντων/δευτερευοντων), το grayscale (με το DE) κλπ αλλες παραμετρους. Ενα πραγμα ειναι η καλιμπραρισμενη εικονα με τα στανταρντς και ενα αλλο πραγμα ειναι μια υποκειμενικη αποψη μιας "ομορφης" εικονας. Ποσες φορες δεν εχετε ακουσει φρασεις του τυπου "ζωντανα χρωματα". (αρα και λαθος κατα κορεσμο ή και φωτεινοτητα) Απο την στιγμη που δεν μιλαμε για tv/προβολεις, αλλα για ενα smartphone οπου η κυρια χρηση του δεν ειναι οι ταινιες, ουτε οι ιντσες του δεν ειναι ικανες να κανουν αντιληπτα μερικα πραγματα, θα ελεγα οτι τυπικα και τεχνικα μεν, οσο πιο κοντα στα προτυπα ειναι, τοσο αρτιοτερη εικονα θα εισπραξουμε. Στα κινητα ομως , στον καθημερινο τροπο χρησης, μεγιστη φωτεινοτητα, μεγιστο κοντραστ, ειναι 2 πραγματα που εχουν μεγαλη και ουσιωδη σημασια. Και εκει το LG G4 τα πηγαινει αρκετα καλα. Σε μερικα δεν τα πηγαινει. Αλλα ειλικρινα, ποιος αραγε απο τους εκατομμυρια χρηστες ενος smartphone γνωριζει αν η εικονα που βλεπει στο κινητο του ειναι σωστη. ? Εδω για αρκετα χρονια οπου οι πρωτες amoled ειχαν υπερβολικα κορεσμενα χρωματα, στην πλειοψηφια αρεσε γιατι τα θεωρουσε "ζωντανα" και οχι "ψοφια" οπως των υπολοιπων οθονων. Αρα, ειστε σιγουροι ορισμενοι οτι θα θελατε μια εικονα ακριβως επανω στα προτυπα. ? Μπορει το υποκειμενικο σας γουστο να την απερριπτε, απλως επειδη συνηθισατε να βλεπετε εκτος προτυπων. Τεχνικα, το lg g4 πασχει σε ορισμενα σημεια, αλλα τεχνικα και αυτο που κατα την αποψη μου μπορει να θεωρηθει ενα μειον, δεν ειναι ουτε τα ελαφρως κορεσμενα χρωματα του, ουτε το οτι δεν πιανει τα nits του μαυρου μιας amoled. Απλα δινει ενα μετριο rgb στην κλιμακα του γκρι με ενα DE γυρω στο 12, οταν θεωρητικα το ματι μας μπορει να ξεχωρησει οποιαδηποτε αποκλιση επανω απο το ΔE 3. Εκει λοιπον που χανει στην πραξη, ειναι στην θερμοκρασια του λευκου, μιας και το αρκετα τσιμπημενο μπλε, κανει την εικονα ψυχρη. Οποτε κατα την διαρκεια φωτογραφισης σε manual, ισως ο χρηστης μπερδευτει λιγακι στην αντισταθμιση λευκου. (το κινητο θα σας δειξει λιγο πιο μπλε το λευκο, απο οτι πραγματικα η καμερα θα το αποθανατισει) Γνωριζοντας το ομως τωρα, θα μπορειτε να πειραματιστειτε ωστε να μην αντισταθμιζετε εντονα προς το ζεστο. Κατα την δικη μου υποκειμενικη αποψη και οι μεν και οι δε, εχουν δικιο. Η εικονα ειναι ΚΑΙ λαθος στα σημεια, αλλα και υπεροχη. Πολυ απλα γιατι το συγκεκριμενο τιουναρισμα της οθονης με τα ελαφως κορεσμενα χρωματα της δινουν λιγο Punch που αρεσει στην πλειοψηφια, η φωτεινοτητα και κοντραστ εχουν παρα πολυ καλα νουμερα για IPS, καλη ευκρινεια,και ενα ικανοποιητικο μαυρο. Οποτε, σε απολυτους αριθμους, οχι δεν ειναι κορυφαια, του S6 υπερεχει. Αυτο ομως θα σας εμποδισει να την χαρειτε αν ΗΔΗ σας αρεσει. ? Προσωπικα ΠΡΙΝ αγορασω το g4, ηδη ειχα δει τις μετρησεις οθονης και ηξερα πως ειναι, αλλα την ειχα δει και απο κοντα σε ενα καταστημα. Γνωριζω οτι ειναι λαθος καποια πραγματα στην οθονη, αλλα αυτο δεν με απετρεψε στιγμη απο το να το αποκτησω οταν την ειδα στα χερια μου. Για το δικο μου γουστο η οθονη ειναι ελκυστικη και για τις χρησεις ενος smartphone (και το μεγεθος) ειλικρινα δεν μπορει καποιος να ξεχωρισει καποιο λαθος (αν δεν εχει και σημειο αναφορας μια καλιμπραρισμενη εικονα διπλα του) Καθημερινα συναντω ανθρωπους με προβολεις και tv's οπου παιζουν εντελως ακαλιμπραριστα και εντελως αρρυθμιστα και δεν παραπονιεται κανεις. (οι περισσοτεροι μαλιστα εχουν αυξησει παρα πολυ την φωτεινοτητα χρωματων και την οξυτητα σε υπερβολικο βαθμο ειπειδη...τους αρεσει) Αν τωρα καποιος θελει να δει ενα βιντεο στο youtube με τα ολοσωστα χρωματα....παω πασο. Καποια πραγματα εχουν νοημα μονο οταν εχουν και μια αναλογη φυσικη υποσταση. Στα smartphones αυτο που προεχει ειναι φωτεινοτητα και αντιθεση, αυτο ειναι το πρωτο που πιανει το ματι. Το g4 τα παει πολυ καλα για αυτο και αρεσει. Χαρειτε το λοιπον και μην κολλατε στα νουμερα, δεν αξιζουν παντα να τους δινουμε σημασια. Εγω καθε φορα που κοιταζω την οθονη την χαιρομαι και αυτο δεν αλλαζει. Ζητω συγνωμη απο την διαχειριση για το μακροσκελες και εν μερη of topic. Edited October 18, 2015 by nemaki Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
icy20 Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 Θέλει ξεκλείδωμα του bootloader? Την πέρασες; Χωρις να εχω το κινητο απο οτι εχω καταλαβει μονο αν κανεις unlock bootloader περνιεται custom recovery... Εφοσον το επιβεβαιωσει καποιος αυτο τοτε μαλλον αποκλειεται απο μενα η αγορα του κινητου καθως θελω ελευθερια κινησεων... Με βλεπω για κινεζικο τελικα. Παράθεση Μάριος... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tsarli Δημ. October 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2015 (edited) Σωστή,σοβαρή και εμπεριστατωμένη άποψη/απάντηση όσον αναφορά τις οθόνες. Συμφωνώ. Edited October 18, 2015 by Tsarli Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Da_rudakos Δημ. October 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2015 Χωρις να εχω το κινητο απο οτι εχω καταλαβει μονο αν κανεις unlock bootloader περνιεται custom recovery... Εφοσον το επιβεβαιωσει καποιος αυτο τοτε μαλλον αποκλειεται απο μενα η αγορα του κινητου καθως θελω ελευθερια κινησεων... Με βλεπω για κινεζικο τελικα. Σωστός για custom recovery θελεις ξεκλείδωμα bootloader,όπου προς το παρον χανεις την εγγύηση.Κάτι δουλευουν στο xda απ'οτι εχω δει αλλα δεν ξερω ποσο συντομα θα ειναι ετοιμο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STATYSS Δημ. October 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2015 Θέλει ξεκλείδωμα του bootloader? Την πέρασες; ναι εννοειται πρωτα ξεκλειδωνεις και μετα περνας ρεκοβερυ..!! Μεσο ρεκοβερυ φλασαρεις..! Πιστευω συντομα θα βγει και εργαλειο που θα ξανακλειδωνει τον bootloader..!! Παράθεση ..ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.... ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ..ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΑΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ...!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ea6gka Δημ. October 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2015 Μιας και ασχολουμαι ερασιτεχνικα με καλιμπραρισμα βιντεοπροβολεων θα πω τουτο. Οσον αφορα τα στανταρτς η υποκειμενικη ματια δεν παιζει κανενα ρολο οσον αφορα τα προτυπα που εχουν θεσπιστει (π.χ. REC 709 για το HD) Μια εικονα θα μετρηθει σε on-off contrast, ansi contrast, φωτεινοτητα, κορεσμο, αποχρωση και φωτεινοτητα χρωματων (πρωτευοντων/δευτερευοντων), το grayscale (με το DE) κλπ αλλες παραμετρους. Ενα πραγμα ειναι η καλιμπραρισμενη εικονα με τα στανταρντς και ενα αλλο πραγμα ειναι μια υποκειμενικη αποψη μιας "ομορφης" εικονας. Ποσες φορες δεν εχετε ακουσει φρασεις του τυπου "ζωντανα χρωματα". (αρα και λαθος κατα κορεσμο ή και φωτεινοτητα) Απο την στιγμη που δεν μιλαμε για tv/προβολεις, αλλα για ενα smartphone οπου η κυρια χρηση του δεν ειναι οι ταινιες, ουτε οι ιντσες του δεν ειναι ικανες να κανουν αντιληπτα μερικα πραγματα, θα ελεγα οτι τυπικα και τεχνικα μεν, οσο πιο κοντα στα προτυπα ειναι, τοσο αρτιοτερη εικονα θα εισπραξουμε. Στα κινητα ομως , στον καθημερινο τροπο χρησης, μεγιστη φωτεινοτητα, μεγιστο κοντραστ, ειναι 2 πραγματα που εχουν μεγαλη και ουσιωδη σημασια. Και εκει το LG G4 τα πηγαινει αρκετα καλα. Σε μερικα δεν τα πηγαινει. Αλλα ειλικρινα, ποιος αραγε απο τους εκατομμυρια χρηστες ενος smartphone γνωριζει αν η εικονα που βλεπει στο κινητο του ειναι σωστη. ? Εδω για αρκετα χρονια οπου οι πρωτες amoled ειχαν υπερβολικα κορεσμενα χρωματα, στην πλειοψηφια αρεσε γιατι τα θεωρουσε "ζωντανα" και οχι "ψοφια" οπως των υπολοιπων οθονων. Αρα, ειστε σιγουροι ορισμενοι οτι θα θελατε μια εικονα ακριβως επανω στα προτυπα. ? Μπορει το υποκειμενικο σας γουστο να την απερριπτε, απλως επειδη συνηθισατε να βλεπετε εκτος προτυπων. Τεχνικα, το lg g4 πασχει σε ορισμενα σημεια, αλλα τεχνικα και αυτο που κατα την αποψη μου μπορει να θεωρηθει ενα μειον, δεν ειναι ουτε τα ελαφρως κορεσμενα χρωματα του, ουτε το οτι δεν πιανει τα nits του μαυρου μιας amoled. Απλα δινει ενα μετριο rgb στην κλιμακα του γκρι με ενα DE γυρω στο 12, οταν θεωρητικα το ματι μας μπορει να ξεχωρησει οποιαδηποτε αποκλιση επανω απο το ΔE 3. Εκει λοιπον που χανει στην πραξη, ειναι στην θερμοκρασια του λευκου, μιας και το αρκετα τσιμπημενο μπλε, κανει την εικονα ψυχρη. Οποτε κατα την διαρκεια φωτογραφισης σε manual, ισως ο χρηστης μπερδευτει λιγακι στην αντισταθμιση λευκου. (το κινητο θα σας δειξει λιγο πιο μπλε το λευκο, απο οτι πραγματικα η καμερα θα το αποθανατισει) Γνωριζοντας το ομως τωρα, θα μπορειτε να πειραματιστειτε ωστε να μην αντισταθμιζετε εντονα προς το ζεστο. Κατα την δικη μου υποκειμενικη αποψη και οι μεν και οι δε, εχουν δικιο. Η εικονα ειναι ΚΑΙ λαθος στα σημεια, αλλα και υπεροχη. Πολυ απλα γιατι το συγκεκριμενο τιουναρισμα της οθονης με τα ελαφως κορεσμενα χρωματα της δινουν λιγο Punch που αρεσει στην πλειοψηφια, η φωτεινοτητα και κοντραστ εχουν παρα πολυ καλα νουμερα για IPS, καλη ευκρινεια,και ενα ικανοποιητικο μαυρο. Οποτε, σε απολυτους αριθμους, οχι δεν ειναι κορυφαια, του S6 υπερεχει. Αυτο ομως θα σας εμποδισει να την χαρειτε αν ΗΔΗ σας αρεσει. ? Προσωπικα ΠΡΙΝ αγορασω το g4, ηδη ειχα δει τις μετρησεις οθονης και ηξερα πως ειναι, αλλα την ειχα δει και απο κοντα σε ενα καταστημα. Γνωριζω οτι ειναι λαθος καποια πραγματα στην οθονη, αλλα αυτο δεν με απετρεψε στιγμη απο το να το αποκτησω οταν την ειδα στα χερια μου. Για το δικο μου γουστο η οθονη ειναι ελκυστικη και για τις χρησεις ενος smartphone (και το μεγεθος) ειλικρινα δεν μπορει καποιος να ξεχωρισει καποιο λαθος (αν δεν εχει και σημειο αναφορας μια καλιμπραρισμενη εικονα διπλα του) Καθημερινα συναντω ανθρωπους με προβολεις και tv's οπου παιζουν εντελως ακαλιμπραριστα και εντελως αρρυθμιστα και δεν παραπονιεται κανεις. (οι περισσοτεροι μαλιστα εχουν αυξησει παρα πολυ την φωτεινοτητα χρωματων και την οξυτητα σε υπερβολικο βαθμο ειπειδη...τους αρεσει) Αν τωρα καποιος θελει να δει ενα βιντεο στο youtube με τα ολοσωστα χρωματα....παω πασο. Καποια πραγματα εχουν νοημα μονο οταν εχουν και μια αναλογη φυσικη υποσταση. Στα smartphones αυτο που προεχει ειναι φωτεινοτητα και αντιθεση, αυτο ειναι το πρωτο που πιανει το ματι. Το g4 τα παει πολυ καλα για αυτο και αρεσει. Χαρειτε το λοιπον και μην κολλατε στα νουμερα, δεν αξιζουν παντα να τους δινουμε σημασια. Εγω καθε φορα που κοιταζω την οθονη την χαιρομαι και αυτο δεν αλλαζει. Ζητω συγνωμη απο την διαχειριση για το μακροσκελες και εν μερη of topic. εμεις ευχαριστουμε για το πολυ ωραιο ποστ, συμφωνω απολυτα, η οθονη του G4 εμενα μου φαινεται αριστη, και τα νουμερα δεν λενε παντα την αληθεια η οποια και στη περιπτωση μας δεν μας νοιαζει κιολας. Εκτος και αν εχει καποιος ηλεκτρονικο ματι με 80Χ ζουμ οπτικο και μικροεπεξεργαστη στο κεφαλι για να αντιλαμβανεται το ΔΤ και τη διαφορα στη θερμοκρασια του ασπρου...:p Και το S6 και αυτο εχουν εξαιρετικες οθονες, απο εκει και περα τα ψιλα γραμματα που δεν αντιλαμβανεται το ανθρωπινο ματι ειναι για φιλολογικες συζητησεις Παράθεση All it takes is a swipe... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nizl84 Δημ. October 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2015 (edited) Μιας και ασχολουμαι ερασιτεχνικα με καλιμπραρισμα βιντεοπροβολεων θα πω τουτο. Οσον αφορα τα στανταρτς η υποκειμενικη ματια δεν παιζει κανενα ρολο οσον αφορα τα προτυπα που εχουν θεσπιστει (π.χ. REC 709 για το HD) Μια εικονα θα μετρηθει σε on-off contrast, ansi contrast, φωτεινοτητα, κορεσμο, αποχρωση και φωτεινοτητα χρωματων (πρωτευοντων/δευτερευοντων), το grayscale (με το DE) κλπ αλλες παραμετρους. Ενα πραγμα ειναι η καλιμπραρισμενη εικονα με τα στανταρντς και ενα αλλο πραγμα ειναι μια υποκειμενικη αποψη μιας "ομορφης" εικονας. Ποσες φορες δεν εχετε ακουσει φρασεις του τυπου "ζωντανα χρωματα". (αρα και λαθος κατα κορεσμο ή και φωτεινοτητα) Απο την στιγμη που δεν μιλαμε για tv/προβολεις, αλλα για ενα smartphone οπου η κυρια χρηση του δεν ειναι οι ταινιες, ουτε οι ιντσες του δεν ειναι ικανες να κανουν αντιληπτα μερικα πραγματα, θα ελεγα οτι τυπικα και τεχνικα μεν, οσο πιο κοντα στα προτυπα ειναι, τοσο αρτιοτερη εικονα θα εισπραξουμε. Στα κινητα ομως , στον καθημερινο τροπο χρησης, μεγιστη φωτεινοτητα, μεγιστο κοντραστ, ειναι 2 πραγματα που εχουν μεγαλη και ουσιωδη σημασια. Και εκει το LG G4 τα πηγαινει αρκετα καλα. Σε μερικα δεν τα πηγαινει. Αλλα ειλικρινα, ποιος αραγε απο τους εκατομμυρια χρηστες ενος smartphone γνωριζει αν η εικονα που βλεπει στο κινητο του ειναι σωστη. ? Εδω για αρκετα χρονια οπου οι πρωτες amoled ειχαν υπερβολικα κορεσμενα χρωματα, στην πλειοψηφια αρεσε γιατι τα θεωρουσε "ζωντανα" και οχι "ψοφια" οπως των υπολοιπων οθονων. Αρα, ειστε σιγουροι ορισμενοι οτι θα θελατε μια εικονα ακριβως επανω στα προτυπα. ? Μπορει το υποκειμενικο σας γουστο να την απερριπτε, απλως επειδη συνηθισατε να βλεπετε εκτος προτυπων. Τεχνικα, το lg g4 πασχει σε ορισμενα σημεια, αλλα τεχνικα και αυτο που κατα την αποψη μου μπορει να θεωρηθει ενα μειον, δεν ειναι ουτε τα ελαφρως κορεσμενα χρωματα του, ουτε το οτι δεν πιανει τα nits του μαυρου μιας amoled. Απλα δινει ενα μετριο rgb στην κλιμακα του γκρι με ενα DE γυρω στο 12, οταν θεωρητικα το ματι μας μπορει να ξεχωρησει οποιαδηποτε αποκλιση επανω απο το ΔE 3. Εκει λοιπον που χανει στην πραξη, ειναι στην θερμοκρασια του λευκου, μιας και το αρκετα τσιμπημενο μπλε, κανει την εικονα ψυχρη. Οποτε κατα την διαρκεια φωτογραφισης σε manual, ισως ο χρηστης μπερδευτει λιγακι στην αντισταθμιση λευκου. (το κινητο θα σας δειξει λιγο πιο μπλε το λευκο, απο οτι πραγματικα η καμερα θα το αποθανατισει) Γνωριζοντας το ομως τωρα, θα μπορειτε να πειραματιστειτε ωστε να μην αντισταθμιζετε εντονα προς το ζεστο. Κατα την δικη μου υποκειμενικη αποψη και οι μεν και οι δε, εχουν δικιο. Η εικονα ειναι ΚΑΙ λαθος στα σημεια, αλλα και υπεροχη. Πολυ απλα γιατι το συγκεκριμενο τιουναρισμα της οθονης με τα ελαφως κορεσμενα χρωματα της δινουν λιγο Punch που αρεσει στην πλειοψηφια, η φωτεινοτητα και κοντραστ εχουν παρα πολυ καλα νουμερα για IPS, καλη ευκρινεια,και ενα ικανοποιητικο μαυρο. Οποτε, σε απολυτους αριθμους, οχι δεν ειναι κορυφαια, του S6 υπερεχει. Αυτο ομως θα σας εμποδισει να την χαρειτε αν ΗΔΗ σας αρεσει. ? Προσωπικα ΠΡΙΝ αγορασω το g4, ηδη ειχα δει τις μετρησεις οθονης και ηξερα πως ειναι, αλλα την ειχα δει και απο κοντα σε ενα καταστημα. Γνωριζω οτι ειναι λαθος καποια πραγματα στην οθονη, αλλα αυτο δεν με απετρεψε στιγμη απο το να το αποκτησω οταν την ειδα στα χερια μου. Για το δικο μου γουστο η οθονη ειναι ελκυστικη και για τις χρησεις ενος smartphone (και το μεγεθος) ειλικρινα δεν μπορει καποιος να ξεχωρισει καποιο λαθος (αν δεν εχει και σημειο αναφορας μια καλιμπραρισμενη εικονα διπλα του) Καθημερινα συναντω ανθρωπους με προβολεις και tv's οπου παιζουν εντελως ακαλιμπραριστα και εντελως αρρυθμιστα και δεν παραπονιεται κανεις. (οι περισσοτεροι μαλιστα εχουν αυξησει παρα πολυ την φωτεινοτητα χρωματων και την οξυτητα σε υπερβολικο βαθμο ειπειδη...τους αρεσει) Αν τωρα καποιος θελει να δει ενα βιντεο στο youtube με τα ολοσωστα χρωματα....παω πασο. Καποια πραγματα εχουν νοημα μονο οταν εχουν και μια αναλογη φυσικη υποσταση. Στα smartphones αυτο που προεχει ειναι φωτεινοτητα και αντιθεση, αυτο ειναι το πρωτο που πιανει το ματι. Το g4 τα παει πολυ καλα για αυτο και αρεσει. Χαρειτε το λοιπον και μην κολλατε στα νουμερα, δεν αξιζουν παντα να τους δινουμε σημασια. Εγω καθε φορα που κοιταζω την οθονη την χαιρομαι και αυτο δεν αλλαζει. Ζητω συγνωμη απο την διαχειριση για το μακροσκελες και εν μερη of topic. Ουσιαστικα δεν λεμε κατι διαφορετικο νομιζω. Πολυ ωραια τα επιχειρηματα που παρεθεσες και χρησιμα. Θεωρω οτι αν καποιον τον ικανοποιουν τα χρωματα μιας οθονης και η συνολικη απεικονιση, ειναι δεν ειναι κοντα η μεσα στα προτυπα, δεν εχει σημασια. Γιαυτο και μιλησα για τα reviews. Σιγουρα παιρνω χρησιμες πληροφοριες απο εκει για τα σημεια που με απασχολουν, δηλαδη το contrast και ειδικα την φωτεινοτητα, οπως ηδη ανεφερες. Απο εκει και περα, για τα υπολοιπα τις βλεπω απο κοντα χωρις να με νοιαζει το rgb standard ιδιαιτερα. Επισης, αν θυμαμαι καλα, ειναι σε αλλο προτυπο βασισμενη η οθονη του G4. Παντως αν ειχε λιγο πιο θερμη αποδοση του λευκου, στα δικα μου ματια θα ηταν οτι καλυτερο. @ea6gka Tην διαφορα στη θερμοκρασια του λευκου δεν θελει βιονικο ματι για να την καταλαβεις. Edited October 19, 2015 by Nizl84 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ea6gka Δημ. October 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2015 Το μονο κινητο που ειδα να μπλεδιζει αηδιαστικα η οθονη του ειναι το Ζ3, μπλε, μπλε παντου! επιπλεον η διαφορα αναμεσα στο Ζ2 και στο Ζ3 ηταν εμφανης! αναμεσα στο 6ρι και αυτο, νομιζω προς το πρασινο τεινει η οθονη του S6. αλλα και παλι τα καταλαβαινεις οταν τα βαζεις διπλα διπλα, μετα απο μια εβδομαδα το πολυ σου φαινεται οτι το κινητο σου εχει το σωστο μαυρο :p Παράθεση All it takes is a swipe... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leongr18 Δημ. October 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2015 Το μονο κινητο που ειδα να μπλεδιζει αηδιαστικα η οθονη του ειναι το Ζ3, μπλε, μπλε παντου! επιπλεον η διαφορα αναμεσα στο Ζ2 και στο Ζ3 ηταν εμφανης! αναμεσα στο 6ρι και αυτο, νομιζω προς το πρασινο τεινει η οθονη του S6. αλλα και παλι τα καταλαβαινεις οταν τα βαζεις διπλα διπλα, μετα απο μια εβδομαδα το πολυ σου φαινεται οτι το κινητο σου εχει το σωστο μαυρο :p που είχε μπλε και δεν το έχω δει;πάντως αυτή η μπλε η οθονη ανοίγει πιο γρήγορα τις σελίδες στο ίντερνετ και δεν κολλάει στο σκρολ σαν το βίντεο λίγες σελίδες πίσω Παράθεση Στου κωφού την πόρτα , πάρε την πόρτα και φύγε... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
komias2 Δημ. October 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2015 Θέλω να μου κάποιος εμπεριστατωμένα πάντα με μαμά κινητο χρόνους αναμονής κυρια χρήση ως τηλέφωνο και λίγο σερφαρισμα χωρίς παιχνίδια και αλλα,πόσες ώρες αναμονή βγάζει; Παράθεση LG G2. +huawei p9 lite +samsung e590+motorola moto g2.Sony xa2 ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ea6gka Δημ. October 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2015 που είχε μπλε και δεν το έχω δει;πάντως αυτή η μπλε η οθονη ανοίγει πιο γρήγορα τις σελίδες στο ίντερνετ και δεν κολλάει στο σκρολ σαν το βίντεο λίγες σελίδες πίσω Η οθονη του Z3 ειναι σαν να την σπονσοραρει ο Ηρακλης :D τι εννοεις αυτη η οθονη ανοιγει πριο γρηγορα σελιδες? Παράθεση All it takes is a swipe... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
satizen Δημ. October 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2015 Παντως για browser δοκιμαστε κ τον nochromo ειναι ταχυτατος θα τον βρειτε στο xda Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts