Jump to content

Fashion & Style

termi21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν σου πούμε όχι θα στεναχωρηθείς ε;:grin:

Φυσικά και όχι εμένα μου αρέσουν και αυτό είναι που μετράει απλά είναι ωραία

να μοιράζεσαι τις νέες αγορές με άλλους που γνωρίζουν από ρούχα και να ακούς

την γνώμη τους για αυτα.

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Χεχε ,δε σημαίνει πως οι απόψεις μου ταυτίζονται αυστηρά με τι φοράω . Ίσα ίσα που τα περισσότερα ρούχα που έχω είναι Ιταλικά ,ενώ τα Αμερικάνικα ,για διάφορους λόγους, αποτελούν μικρό ποσοστό.Αυτό όμως δε με αποτρέπει να παραδεχτώ ,έχοντας γνώση εκ των έσω, τι συμβαίνει στο παγκόσμιο σκηνικό.

Και πολύ καλά κάνεις. Νομίζω είναι και θέμα ρατσισμού, όταν βλέπεις κάτι που σ' αρέσει και δεν το φοράς γιατί δεν είναι ιταλικό, ή γιατί δεν είναι Ευρωπαϊκό (ξέρω άτομα που φοράνε μόνο Ευρωπαϊκές μάρκες).

Κακώς βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα περι ψαγμένων ρούχων, δε θυμάμαι να είπα πουθενά ότι φοράω αυστηρά ψαγμένα ρούχα ,απορώ γιατί με ρωτάς ειρωνικά στην ερώτηση για τα Levi's.

Ε πως, να μην ειρωνευτούμε και λίγο; Μόνο σοβαρή συζήτηση δηλαδή; :p

Ό,τι πιστεύω δε σημαίνει ότι το φοράω αναγκαστικά και πάνω μου.Τώρα που έγραψα για αγαπημένο LA δε θυμάμαι ,ίσα ίσα , δε θα μπορούσα να ζήσω ούτε μια μέρα εκεί, λογω νέφους κλπ. Δε με ξέρεις και βιάστηκες να βγάλεις συμπεράσματα από εδώ μέσα, αλλά σε συγχωρώ λόγω της ηλικίας σου.

Ε δεν είμαι και δε 15. Μήπως υπερβάλλεις λίγο; Δε νομίζω ότι 7-8 χρόνια διαφορά σε κάνουν και τόσο σοφό που να «συγχωρείς λόγω ηλικίας»...

1) Δε φοράω Levi's ,για τον ίδιο λόγω που δε φοράς De Puta Madre ,το ανέφερες παραπάνω.

Fair enough.

2) Περί κουστουμιών μίλησα για τα κόκκινα χαλιά ,για τους διάσημους. Τι και αν κάνει 5.000 ή 20.000; Και δεν τα φοράνε για τους εαυτούς τους οι συγκεκριμένοι...

3) Εννοείται ότι εικόνα της Αμερικής δεν είναι μόνο αυτές οι πόλεις,πως να μπορούσαν. Γιατί στην Ευρώπη το Παρίσι και το Μιλάνο αποτελούν μέτρο; Για να μην περιοριστώ μόνο σε Ιταλία ή Γαλλία...Όποιος έχει πάει νότια Ιταλία θα καταλάβει τι εννοώ. Μόνο Μιλάνο-Φλωρεντία είναι εξαίρεση.Για να μη μιλήσω για το χάος των γαλλικών προαστίων, εκτός Παρισιού...λες και είσαι σε άλλη χώρα, η μέρα με τη νύχτα,αλλά αυτό είναι το θέμα μας;

Σίγουρα δεν είναι αυτό. Αλλά μην ξεχνάς και κάποιους άλλους παράγοντες. Οι περισσότεροι λ.χ. στα προάστια του Παρισιού, δεν είναι γηγενείς Γάλλοι (και αυτό δεν το λέω με κανένα ρατσιστικό ύφος). Έχω πάει στη νότια Ιταλία, δεν έμεινα και μήνες βέβαια, αλλά μία εικόνα την πήρα. Εν πάση περιπτώσει.

4) Πες μου ότι εσύ τυχαία ανακάλυψες τα Prada , Tod's και οποιαδήποτε μάρκα ..., δεν την είδες να τη φοράνε και σου ήρθε η επιφοίτηση μια μέρα και λες : "Tα Burberry είναι ωραία ρούχα, θα αγοράσω".

Ακριβώς έτσι έγινε και δεν κάνω πλάκα. Αν και δεν είμαι υποχρεωμένος, θα σου εξηγήσω πως ανακάλυψα τα Hilfiger, τα πρώτα «ακριβά» ρούχα που φόρεσα. Το κατάστημα τους βρίσκεται απέναντι από ένα αγαπημένο καφέ στην Κηφισιά, τα είδα εκεί, μπήκα μέσα και μου άρεσαν πολύ. Μιλάμε για το 1997.

Τα Tod's τα έμαθα από μία θεία μου που ήταν στην Ιταλία και τα φορούσε συνεχώς. Όταν άρχισα να φοράω loafers, έψαξα παντού για να βρω φθηνότερα και επειδή δεν έβρισκα τίποτα που να μου αρέσει, πήγα στα Tod's, δοκίμασα, αγόρασα και έγινα φανατικός πελάτης. Έτος 2002.

Τα Prada γενικά δεν μου πολυαρέσουν. Τα Zegna τα έμαθα λόγω Bond, και έγινε η ίδια ακριβώς ιστορία με τα Hilfiger.

Σιγά σιγά ανακάλυψα και άλλες μάρκες, αλλά δεν φόρεσα ποτέ μου κάτι επειδή το είδα να το φοράει κάποιος. Ίσα ίσα που σταμάτησα να φοράω επειδή είδα να τα φοράνε άλλοι...

5) Το γούστο είναι κάτι σχετικό. Άραγε οι μεγάλοι οίκοι πόσες φορές έχουν βγάλει ακραία ρούχα στις πασαρέλες που δε φοριούνται σχεδόν πουθενά;

Σχεδόν πάντα αυτό κάνουν. Αυτός εξ άλλου είναι το κλειδί της υπόθεσης. Δεν θα υπήρχαν οίκοι μόδας εάν δεν παρουσίαζαν κάτι το εντελώς διαφορετικό και μη συμβατικό. Παρουσιάζουν ακραία κομμάτια, στοιχεία όμως των οποίων ενσωματώνονται και στις «απλές» συλλογές τους και περνάνε στα καθημερινά ρούχα που φοράμε όλοι.

6) Το θέμα είναι τα ρούχα της πασαρέλας που έχουν 3 ή 4 (5) μηδενικά στο τέλος και τα αγοράζει το 1 τοις 1000 ή το casual ντύσιμο που προτείνουν;

Και τα δύο.

Γιατί μπορεί ο Valentino να ήταν και να είναι ο μέγας μόδιστρος ,αλλά ποτέ δε θα έλεγες ένα jean του ή ένα φούτερ ότι είναι της μόδας .Τι είναι μοδα;;;Ακόμα δεν έχω ακούσει να λένε "μοδάτο αυτό το zegna ή το τάδε Burberry" ,γιατί ανήκουν στα κλασικά ρούχα. Είτε πριν 5 χρόνια είτε σήμερα είχε αγοράσει κάτι από οίκους παρόμοιους σε casual είτε σήμερα,δεν έχει αλλάξει τπτ θεαματικά,στερούνται έμπνευσης στο casual ντύσιμο (και σιγά την υψηλή ραπτική που πάνε και τα ράβουνε σε ανατολικές χώρες αρκετοί).

Και σε Ασιατικές. Τι διαφορά έχουν τα casual ρούχα μίας μάρκας από την άλλη; Οι στάμπες στις μπλούζες; Τα σχέδια στα jeans;

Καλύτερα να πάρεις από stock τέτοιες μάρκες παρά καινούργια .Σιγά τα κοψίματα που έχουν τα zegna...Αν εξαιρέσεις τα σακάκια/κοστούμια των 1500+ ευρω ,που είναι τέλεια , ποια η μόδα τους στο casual του 2008 και σε τι διαφέρουν από το 2003/2004;

Διαφέρουν. Τα παρακολουθώ από τότε που λες και παρατηρώ διαφορές, τις οποίες δεν πρόκειται να ψάξω και να αναλύσω. Και ούτως ή άλλως, κανείς δεν είπε ότι τα Zegna είναι casual ρούχα... Κάθε άλλο παρά, γι' αυτό εξ άλλου και τα φοράω.

Ούτε λες τα Prada America's cup μοδάτα ,που βγαίνουν εδώ και 4 χρόνια.

Δικαίωμα σου να αγοράζεις μάρκες που έχουν ιστορία ,αλλά η ιστορία από μόνη της δεν αποτελεί κριτήριο ,μόνο σιγουριά και έλλειψη ρίσκου (δεν είναι κακό).

Έλλειψη ρίσκου γιατί;

Προσωπικά δε μ'ενδιαφέρει η μάρκα να γράφει since 1800 ή 1900 είμαι οπαδός του καινούργιου ,του επαναστατικού και της έμπνευσης και όχι τόσο του κλασικού ,απορώ ,κανονικά εγώ έπρεπε (λόγω ηλικίας) να έχω τις απόψεις σου.

Δικαίωμα σου και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν θα «έπρεπε» τίποτα. Το δικό σου στυλ είναι Α, εμένα είναι Β. Δεν πρέπει να φοράμε τα ίδια.

Καλώς ή κακώς το μέλλον φτιάχνεται στην Αμερική ,σε όλους του τομείς ,ακόμα και σε αυτόν της μόδας και δεν αναφέρομαι σε Calvin Klein ή Tommy Hilfiger.

Δικαίωμα σου να εμμένεις στην άποψη σου. :)

Αν διαβασεις καλα το ποστ επειδη πιστευω τσαντιστηκες λιγο με τον προηγουμενο θα δεις οτι δεν διαφερουν οι αποψεις μας.

Δεν ειπα οτι την υποτιμησες αλλα σε αυτο που θεωρει ο κοσμος της μοδας ''μοδα'' σου μιλαω με σιγουρια οι αμερικανοι ειναι σε πολυ καλο δρομο,σιγουρα εχουν πολυ να διανυσουν αλλα απο παλαιοτερα εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα.ΣΟΥ ΕΙΠΑ και σου ξαναλεω οτι οι αμερικανοι οντως δεν εχουν οικους υψηλης ραπτικης , αλλα τωρα ποια ελαχιστοι απο αυτους συμβαδιζουν οι δημιουργουν μοδα ή μαλλον ΝΕΑ μοδα.Οντως οι αμερικανοι δεν εχουν γουστο αλλα δεν μπορεις να φανταστεις τι ποσοστο εμπορευματων εξαγονται απο εκει για ευρωπη , και για να εξαγονται παει να πει οτι πωλουνται , κανεις δεν εισαγει για να αποκτηση στοκ, δεν ειναι νερο ουτε ξηρα τροφη.Οντως η μοδα ειναι εφημερη και σε μενα αρεσουν τα κλασσικα και τα must have κομματια καποιον οικων ( σε αυτο ταιριαζουμε πιστευω , απ οτι εχω διαβασει απο τα ποστ σου) αλλα οπως σιγουρα θα καταλαβεις μια ΚΑΡΑκλασσικη καμπαρντινα burberys πρεπει ολοι πιστευω να εχουν , οπως και ενα κοστουμι απο την ακριβη σειρα του Armani , ενα λινο σακακι Zegna κτλ δεν ειναι μοδα ειναι κλασσικα κομματια που ναι μεν ειναι παντα στην μοδα αλλα δεν ειναι ακριβως μοδα!!

Το εχουμε διαφορετικη αποψη ο καθενας του τι ειναι μοδα δεν ειναι κακο φτανει οταν συζηταμε να καταλαβαινουμε τι εννοει ο αλλος.

Φιλικα

Ναι βρε, δεν είπα κάτι διαφορετικό και εάν ο τόνος μου ήταν κάπως απότομος απολογούμαι. Πάντως συμφωνώ μαζί σου σε αυτά που λες. :)

Για να αλλάξουμε λίγο κλίμα, μόλις παράγγειλα αυτό:

http://www.mainlinemenswear.co.uk/product.php?xProd=8240&xSec=153

και αυτό http://www.mainlinemenswear.co.uk/product.php?xProd=9158&xSec=272

Σας αρέσουν;

Μου αρέσει το Ted Baker, τώρα το καπέλο είναι καπέλο. :p

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Φυσικά και όχι εμένα μου αρέσουν και αυτό είναι που μετράει απλά είναι ωραία

να μοιράζεσαι τις νέες αγορές με άλλους που γνωρίζουν από ρούχα και να ακούς

την γνώμη τους για αυτα.

Τι εννοείς να γνωρίζουν από ρούχα; το γούστο τους δηλαδή; ή αυτούς που το παίζουν ψαγμένοι αγοράζοντας άγνωστες μάρκες για την ελληνική αγορά από το διαδίκτυο; Για μένα μετράει το γούστο του καθενός,είτε ο άλλος γνωρίζει όλα τα ρούχα από κάθε εταιρία αν δεν έχει γούστο (να τα συνδιαζει δηλαδή αλλά και να μπορεί να διακρίνει αν ταιριάζει και δείχνει ωραία στο σώμα του.)τότε δεν ξέρει τίποτα

Σχετικά με την πρώτη σου επιλογή ωραίο φαίνεται αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ωραία θα δείχνει σε έναν 18χρονο,νομίζω οτι είναι υπερβολικό λίγο.

Τι εννοείς να γνωρίζουν από ρούχα; το γούστο τους δηλαδή; ή αυτούς που το παίζουν ψαγμένοι αγοράζοντας άγνωστες μάρκες για την ελληνική αγορά από το διαδίκτυο; Για μένα μετράει το γούστο του καθενός,είτε ο άλλος γνωρίζει όλα τα ρούχα από κάθε εταιρία αν δεν έχει γούστο (να τα συνδιαζει δηλαδή αλλά και να μπορεί να διακρίνει αν ταιριάζει και δείχνει ωραία στο σώμα του.)τότε δεν ξέρει τίποτα

Σχετικά με την πρώτη σου επιλογή ωραίο φαίνεται αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ωραία θα δείχνει σε έναν 18χρονο,νομίζω οτι είναι υπερβολικό λίγο.

Σωστά γούστο ήθελα να πω προσωπικά εμπιστεύομαι το γούστο του Veco και του James, είναι πολύ ωραία πάνω μου την έβαλα στο corner Ted Baker στο Attica.

Δεν το πάιζω ψαγμένος όπως βλέπεις Ted Baker φοράω και F&M, φοράω ότι μου πηγαίνει ανεξάρτητα από την μάρκα.

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Σωστά γούστο ήθελα να πω προσωπικά εμπιστεύομαι το γούστο του Veco και του James, είναι πολύ ωραία πάνω μου την έβαλα στο corner Ted Baker στο Attica.

Δεν το πάιζω ψαγμένος όπως βλέπεις Ted Baker φοράω και F&M, φοράω ότι μου πηγαίνει ανεξάρτητα από την μάρκα.

Θα το παρεις απο Αττικα ή απο νετ?

Θα το παρεις απο Αττικα ή απο νετ?

Για να αλλάξουμε λίγο κλίμα, μόλις παράγγειλα αυτό:

Στο Attica δοκίμασε, από το διαδίκτυο παρήγγειλε. :D

Tι θα πει να "γνωρίζουν απο ρούχα";:hypno:

Πάει το κάψατε εντελώς...

Έκανα και γω αυτή την ερώτηση λίγο πιο πάνω και μου απάντησαν.

Διαφώνω στα περισσότερα με το Veco, αλλά δε συνεχίζω ,γιατί δε βγαίνει άκρη και κουράζουμε και τους υπόλοιπους, τουλάχιστον έγινα αντιληπτός ,θέλω να πιστεύω.

Για τα υπόλοιπα, το ντύσιμο είναι πρώτα θέμα παιδείας και ύστερα πορτοφολιού. Για παράδειγμα για μένα οι Σκανδιναβές πχ Σουηδέζες ντύνονται σούπερ με low budget μάρκες σουηδικές κλπ και δείχνουν πιο κουκλάρες σε σχέση με τα ακριβά ντυσίματα των Ελληνίδων .Το είπα και σε άλλο ποστ ένα μαλλί να φτιάξουν , ένα φόρεμα και γίνονται άντε γεια...

Για να σας βγάζω από τη δύσκολη θέση ,δεν είμαι ειδικός στα ρουχα ,αλλά ειδικός στις online αγορές ρούχων ,μόνο εκεί έχω βοηθήσει (αν συμπεριελάμβανε η παραραπάνω ερώτηση και μένα).Απλά μου αρέσουν τα ωραία ρούχα κατ'εμέ και σιγά τις ψαγμένες μάρκες που έχουμε αναφέρει...Όλα τ'άλλα είναι προσωπικές απόψεις.Αν εξαιρέσουμε το 1ο post που έκανα σε αυτό το topic και ανέφερα 2-3 άγνωστες μάρκες στο ευρύ κοινό ,10αδες σελίδες πριν ,νομίζω ότι μιλάμε για εμπορικά κομμάτια.

Ο μάνος εμπιστεύεται το γούστο του τζέιμς και του βέκο και ο τζέιμς διαφωνεί στα περισσότερα με το βέκο.

Βγάλτε άκρη...

Διαφώνω στα περισσότερα με το Veco, αλλά δε συνεχίζω ,γιατί δε βγαίνει άκρη και κουράζουμε και τους υπόλοιπους, τουλάχιστον έγινα αντιληπτός ,θέλω να πιστεύω.

Χαίρομαι που συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

Κατά τα άλλα, καθείς εφ' ω ετάχθη, καθένας με τις απόψεις του και τα πιστεύω του κλπ, οπότε μία τρύπα μες στο νερό.

Στο Attica δοκίμασε, από το διαδίκτυο παρήγγειλε. :D

Ακριβώς, γιατί στο attica έχει 443 και στο e-shop 293...

@johner Ο καθένας εκφράζει την αποψή του (Βέκο και Τζείμς) και στο τέλος αποφασίζω.

@johner Ο καθένας εκφράζει την αποψή του (Βέκο και Τζείμς) και στο τέλος αποφασίζω.

Είμαστε σαν το αγγελάκι και το διαβολάκι της συνείδησης... :innocent: :devil:

@johner Xεχε

Και αποφασίζει αυτό που έχει προαποφασίσει πριν μας ρωτήσει...kidding :) .

O Veco του προτείνει Vivaldi και γω του προτείνω ACDC .Κάπως έτσι :)

Πάντως μέσα από αυτό το forum , αρκετοί έχουν γλιτώσει (και εγώ και ο Μάνος κ.α.) πολλά χρήματα με τις online αγορές ,γιατί αν τα αγοράζαμε από Ελλάδα...

Btw Οι καπαρντίνες είναι πολυ της μόδας φέτος,καλή η επιλογή του Μάνου , αν και γω δεν πρόκειται να φορέσω.

Κ κάτι τελευταίο : K γω στα 20-23 είχα την τάση των μεγαλίστικων ρούχων ,αλλα κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι αν φοράω από τώρα τέτοιο στιλ ρούχων τι θα φοράω στα 40 μου;Γιατί να δείχνω μεγάλος ενώ είμαι νέος.;Γι αυτό προτίμησα το μοντέρνο από το κλασικό, για να νοιώθω καλά και να νοιώθω αυτό που είμαι.

@johner Xεχε

Και αποφασίζει αυτό που έχει προαποφασίσει πριν μας ρωτήσει...kidding :) .

O Veco του προτείνει Vivaldi και γω του προτείνω ACDC .Κάπως έτσι :)

Πάντως μέσα από αυτό το forum , αρκετοί έχουν γλιτώσει (και εγώ και ο Μάνος κ.α.) πολλά χρήματα με τις online αγορές ,γιατί αν τα αγοράζαμε από Ελλάδα...

Btw Οι καπαρντίνες είναι πολυ της μόδας φέτος,καλή η επιλογή του Μάνου , αν και γω δεν πρόκειται να φορέσω.

Κ κάτι τελευταίο : K γω στα 20-23 είχα την τάση των μεγαλίστικων ρούχων ,αλλα κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι αν φοράω από τώρα τέτοιο στιλ ρούχων τι θα φοράω στα 40 μου;Γιατί να δείχνω μεγάλος ενώ είμαι νέος.;Γι αυτό προτίμησα το μοντέρνο από το κλασικό, για να νοιώθω καλά και να νοιώθω αυτό που είμαι.

Καλά όντως αν βάλω κάτι στο μυαλό μου το πάιρνω αλλά παίζει και ο James καθοριστικό ρόλο, ας πούμε πήγαινα καρφωτός για την Burberry και μου λέει

άστο να βρούμε κάτι άλλο και στο τέλος βρήκα την Ted Baker ;)

μηπως ξερετε που μπορω να βρω ρουχα της εταιριας Shades of Greige;

Ειδα στο revolve clothing ενα jacket που μου αρεσε αλλα δυστυχως δεν το εχει στο νουμερο μου :(

ασχετο με τη συζητηση σας, αλλα ενδεικτικο του ποσο περιθωριο κερδους εχουν αυτοι που εισαγουν ρουχα στην Ελλαδα

σημερα 27/9, Κηφισσια: γυναικειο μπουφαν Barbour 360 ευρω

το ιδιο μπουφαν απο αγγλικο site (ακομα και απο το official της Barbour), 179 λιρες Αγγλιας, δηλ. 226ευρω + 10-15 μεταφορικα, χοντρα χοντρα 240 ευρω

ΚΑΠΕΛΟ δηλ. σχεδον 50% απο τη retail τιμη Αγγλιας!!!

πραγματικα οπως ειπε φιλος παραπανω "στην Ελλαδα δοκιμαζεις, στο internet αγοραζεις", τα δικα μου λεφτα, απατεωνες εδω ΔΕΝ θα τα παρουν οσο μπορω να τα βρω αλλου....

ασχετο με τη συζητηση σας, αλλα ενδεικτικο του ποσο περιθωριο κερδους εχουν αυτοι που εισαγουν ρουχα στην Ελλαδα

σημερα 27/9, Κηφισσια: γυναικειο μπουφαν Barbour 360 ευρω

το ιδιο μπουφαν απο αγγλικο site (ακομα και απο το official της Barbour), 179 λιρες Αγγλιας, δηλ. 226ευρω + 10-15 μεταφορικα, χοντρα χοντρα 240 ευρω

ΚΑΠΕΛΟ δηλ. σχεδον 50% απο τη retail τιμη Αγγλιας!!!

πραγματικα οπως ειπε φιλος παραπανω "στην Ελλαδα δοκιμαζεις, στο internet αγοραζεις", τα δικα μου λεφτα, απατεωνες εδω ΔΕΝ θα τα παρουν οσο μπορω να τα βρω αλλου....

Σωστά, διάβασε το ποστ 1140 ;) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=50092&page=76

Ας μου πει κάποιος τι σχέδια έχει βγάλει για την φετινη σεζον στα ALL STAR...? Κάτι πήρε το μάτι μου σε καρό κ μωβ αλλα δεν μου αρεσαν..

Paidia egw pantos tin teleftaia fora pu vrethika athina thewrisa arketta logikes tie times sugkritika me agglia. Aplws h ptwsh toy eurw epireazei to emporio. Peraste k apo kypro na dite aisxrokerdia...

Egw gia to ximwna exoplistika me ena mpez trench. Paizoun arketa edw k pote den out of fashion