Jump to content

Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Sofos_5
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Και εγώ κάτοχος του κινητού εδώ και κάποιους μήνες. Αρκετά ευχαριστημένος από το κινητό συνολικά, αλλά αρκετά απογοητευμένος από την απαράδεκτη πολιτική της Samsung στο κομμάτι των αναβαθμίσεων. Προφανώς, και το δικό μου κινητό είναι Ελβετικό (AUT) άρα ακόμα δεν έχω λάβει την 6η έκδοση Android. Μιλώντας με την ελληνική αντιπροσωπία, αντιμετώπισα έναν απαράδεκτο και ειρωνικό υπάλληλο, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε ότι δεν ξέρει καν αν θα βγει η 6η έκδοση για τα Ελβετικά. Μαθαίνοντας αυτά, ήθελα να ρωτήσω τι οδηγίες ακολούθησες για να κάνεις μόνος σου την αναβάθμιση και αν είσαι ευχαριστημένος, όσο την έχεις? Επίσης, ποια έκδοση ακριβώς έβαλες? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Να σου πω την αληθεια και εγω φοβομουν μην στραβωσει κατι αλλα τελικα φοβομουν αδικα. Ουσιαστικα ακολουθησα επακριβως τις οδηγιες απο εδώ http://www.sammobile.com/firmwares/download/74283/G920FXXS3DPF1_G920FOXA3DPDP_XEF/ και κανα δυο βιντεακια που ειδη στο youtube πχ

. Πηγε ακριβώς όπως τα είδα στο βιντεο. την XEF την διαλεξα επειδη ειδα θετικα σχολια κυριως τον τελευταιο καιρο στο thread εναντι της BTU. Τωρα σαν μια πρωτη αποψη αφου την εχω μονο μερικες ωρες βλέπω μια πολυ γρηγοροτερη αποκριση τοσο στα μενου οσο και στο ανοιγμα των εφαρμογων απο την 5αρα AUT.

ΥΓ πηρα και ενα backup με το smartswitch για καλο και για κακό αλλά τα παντα ηταν στην θεση τους μετα την αναβαθμιση

Edited by vagemm
Βαγγέλης

• Απαντήσεις 8,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γειά σε όλους, έχω ένα galaxy s6 και έχει κρασαρει δεν μπουταρει στο μενού. Ποια έκδοση να κατεβάσω? Και πως να κάνω επαναφορά? Με oddin?

Να σου πω την αληθεια και εγω φοβομουν μην στραβωσει κατι αλλα τελικα φοβομουν αδικα. Ουσιαστικα ακολουθησα επακριβως τις οδηγιες απο εδώ http://www.sammobile.com/firmwares/download/74283/G920FXXS3DPF1_G920FOXA3DPDP_XEF/ και κανα δυο βιντεακια που ειδη στο youtube πχ
. Πηγε ακριβώς όπως τα είδα στο βιντεο. την XEF την διαλεξα επειδη ειδα θετικα σχολια κυριως τον τελευταιο καιρο στο thread εναντι της BTU. Τωρα σαν μια πρωτη αποψη αφου την εχω μονο μερικες ωρες βλέπω μια πολυ γρηγοροτερη αποκριση τοσο στα μενου οσο και στο ανοιγμα των εφαρμογων απο την 5αρα AUT.

ΥΓ πηρα και ενα backup με το smartswitch για καλο και για κακό αλλά τα παντα ηταν στην θεση τους μετα την αναβαθμιση

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Θα ακολουθήσω αυτά που μου λες. Μία απορία έχω: επειδή λες τα πάντα ήταν στη θέση τους μετά την αναβάθμιση, φαντάζομαι ότι δεν έκανες factory reset. Ωστόσο, έχω δει ότι το αναφέρουν ως πολύ σημαντικό να γίνει. Είναι τελικά απαραίτητο? Και ποια στιγμή πρέπει να το κάνεις και πως γίνεται?

Δεν εκανα factory reset γιατι μου φιανεται βουνο να ξαναστησω το τηλεφωνο απο την αρχη. Θα δω πως παει και θα πραξω αναλογα. Τωρα αν ειναι απαραιτητο η οχι ας απαντησει καποιος πιο ειδικος απο μενα, εγω μια αναβαθμιση ηθελα να κανω και το σκεφτομουνα ενα μηνα :O
Βαγγέλης

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Θα ακολουθήσω αυτά που μου λες. Μία απορία έχω: επειδή λες τα πάντα ήταν στη θέση τους μετά την αναβάθμιση, φαντάζομαι ότι δεν έκανες factory reset. Ωστόσο, έχω δει ότι το αναφέρουν ως πολύ σημαντικό να γίνει. Είναι τελικά απαραίτητο? Και ποια στιγμή πρέπει να το κάνεις και πως γίνεται?

Δεν εκανα factory reset γιατι μου φιανεται βουνο να ξαναστησω το τηλεφωνο απο την αρχη. Θα δω πως παει και θα πραξω αναλογα. Τωρα αν ειναι απαραιτητο η οχι ας απαντησει καποιος πιο ειδικος απο μενα, εγω μια αναβαθμιση ηθελα να κανω και το σκεφτομουνα ενα μηνα :O

Το συνηθες ειναι να κανουμε για να ειμαστε σιγουροι οτι θα κατσει καλυτερα η ρομ,

αλλα εγω πχ κανω την αναβαθμιση ΟΤΑ, και αν μου κανει νουμερα, τοτε κανω επαναφορα και ξανα εγκατασταση και στησιμο...αλλιως το αφηνω ετσι..Γιατι να κανεις επαναφορα ενω μπορει να λειτουργει μια χαρα και ετσι?

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Καλημέρα σας, έκανα προχθές το βράδυ την αναβάθμιση των 423 mbs ενώ ήμουν αντίθετος με οποιαδήποτε αναβάθμιση.

Παρατηρώ τα εξής:

• Έφτιαξε η βιντεοκλήση που είχε αφαιρεθεί με την έλευση της 6

• Έφτιαξε το ποσοστό της ram που φαίνεται στο widgetaki (δείχνει την πραγματική τιμή)

• Με την φωτεινότητα δεν βλέπω πρόβλημα τρεμοπαίγματος

• Το smooth του είναι πολύ καλό και η ταχύτητα του ίσως πιο άμεση(αν και μεγάλη αναβάθμιση δεν έκανα hard reset παρα μόνο 3 wipe catch partition πριν και 3 μετά που ίσως βοήθησαν το κινητό και είχα καιρό να κάνω)..ακόμα και η πληκτρολόγηση μηνύματος φαίνεται πιο γρήγορη..

• Η μπαταρία φαίνεται σε καλά επίπεδα. Τώρα είμαι στο 20% με οθόνη 3 ώρες και 8 λεπτά.

Το πιο σημαντικό για εμένα είναι πως το βασικό μου πρόβλημα από τη στιγμή που πήρα το s6 με την παρεμβολή του ήχου κατά τη διάρκεια της κλήσης (βζζζζττττ) δείχνει να μην υπάρχει πλέον αν και ποτέ δεν ξέρεις αν θα εμφανιστεί ξανά. Με την 5 είχε πρόβλημα, με την 6 το ίδιο, με τη μικρή αναβάθμιση της 6 είχε πρόβλημα και δείχνει να έχει φτιάξει. Είναι πολύ σημαντικό γιατί έχεις ένα υπερτηλέφωνο και το βασικό όπως είναι η ομιλία την έκανε με εκπτώσεις ποιότητας ήχου και σε χαλάει πολύ.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι στιγμής αν και η αναβάθμιση δεν έχει κλείσει ούτε 2 ημέρες για να δω πως θα τρέξει.

Τρέμω στην ιδέα να μου βγει ξανά το ίδιο πρόβλημα της παρεμβολής του ήχου κατά τη διάρκεια της κλήσης (βζζζζττττ)

Edited by LELELO

Εχω το Galaxy S6 και ειναι κολημενο στο logo του samsung. Με TeamWin Reovery ..

Πως θα το επαναφερω στο original firmware ?

Θα μπεις σε download mode,οχι σε recovery,και θα φλασαρεις με το odin μια official rom που θα κατεβασεις απο το samfirmware

-Galaxy S23 green

-Galaxy watch 7 44mm

-Galaxy buds 2

Μετα το update των 400 mb παρατηρω πως η μπαταρια δεν κραταει το ιδιο οπως κρατουσε μπορω να δω μηπως υπαρχει κατι που μπορει να μου τρωει τη μπαταρια?

Εμένα που είναι dbt δεν έχει έρθει η 400 αρα αναβάθμιση. Έχει έρθει σε άλλον? Ακόμα με τις επανεκκινήσεις είμαι δλδ...

παιδια φλασαρα μεσω odin την 6.0.1 ΧΕF και οταν εκανα factory reset μου κλειδωσε τον samsung account και γραφει η συσκευη κλειδωθηκε λογω μη αναμενομενης επαναφορας εργοστασιακων ρυθμισεων. υπαρχει καποιος τροπος να το φτιαξω?? εξουσιοδοτημενο ζηταει 25 ευρω για ξεκλειδωμα samsung account. Υ.Γ τους κωδικους τους εχω αλλα δεν τους δεχεται

παιδια φλασαρα μεσω odin την 6.0.1 ΧΕF και οταν εκανα factory reset μου κλειδωσε τον samsung account και γραφει η συσκευη κλειδωθηκε λογω μη αναμενομενης επαναφορας εργοστασιακων ρυθμισεων. υπαρχει καποιος τροπος να το φτιαξω?? εξουσιοδοτημενο ζηταει 25 ευρω για ξεκλειδωμα samsung account. Υ.Γ τους κωδικους τους εχω αλλα δεν τους δεχεται

Καλησπερα απο τοτε που εκανα αναβαθμηση 400 mb πριν 15 μερες η μπαταρια δεν κραταει οσο κρατουσε τι εγινε παλι αντι καλιτερα πηγαμε χειροτερα

Ειχε τυχει να βρεθω σε ενα επισημο samsung και ενας μπροστα μου ειχε το ιδιο προβλγμα.απ το λιγο που ακουσα του ζητησαν να μπει απο τον υπολογιστη στη σαμσουγκ,να συνδεθει στο λογαριασμο του,να τον διαγραψει,να φτιαξει καινουριο και να βαλει τα στοιχεια του καινουριου στο κινητο του.

Επειδη δεν μπορουσε να τα κανει ολα αυτα του ζητησαν 25 ευρω να τα κανουν αυτοι!

-Galaxy S23 green

-Galaxy watch 7 44mm

-Galaxy buds 2

Καλησπερα απο τοτε που εκανα αναβαθμηση 400 mb πριν 15 μερες η μπαταρια δεν κραταει οσο κρατουσε τι εγινε παλι αντι καλιτερα πηγαμε χειροτερα

Εμένα ιδιο μου τ φαίνεται,.. Σήμερα απο τις 12 το μεσημέρι στο 100% τωρα εχω 19% με 3g και wifi, 3 και 10 λεπτα οθονη, 1,34 λεπτα ομιλια φουλ αυτοματο..

Χθες που πο εβγαλα απο φορτιστή δεν εκανα restart και το λειτουργικο σύστημα android κατεληξε στο 30%.αρα το προβλημα δεν ξεπεραστηκε.. Δε με ενοχλει το restart μετα τη φόρτιση.. Σημερα εκανα restart και μεχρι στιγμης το λειτουργικο σύστημα android ειναι στο 8% και το σύστημα Android στο 6%.

Αρα απαραίτητο ξανα το restart μετά τη φόρτιση..

Εμένα ιδιο μου τ φαίνεται,.. Σήμερα απο τις 12 το μεσημέρι στο 100% τωρα εχω 19% με 3g και wifi, 3 και 10 λεπτα οθονη, 1,34 λεπτα ομιλια φουλ αυτοματο..

Χθες που πο εβγαλα απο φορτιστή δεν εκανα restart και το λειτουργικο σύστημα android κατεληξε στο 30%.αρα το προβλημα δεν ξεπεραστηκε.. Δε με ενοχλει το restart μετα τη φόρτιση.. Σημερα εκανα restart και μεχρι στιγμης το λειτουργικο σύστημα android ειναι στο 8% και το σύστημα Android στο 6%.

Αρα απαραίτητο ξανα το restart μετά τη φόρτιση..

Εγώ με αυτήν εδώ , με restart μετά την φόρτιση καταλήγω σε 7% και 4% αντίστοιχα.

Χωρίς το restart φτάνουν σε 50% :blink: και 30% :blink: :lol:

Και όντως η διαφορά στην κατανάλωση της μπαταρίας με και χωρίς restart είναι τεράστια.....:)

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ειχε τυχει να βρεθω σε ενα επισημο samsung και ενας μπροστα μου ειχε το ιδιο προβλγμα.απ το λιγο που ακουσα του ζητησαν να μπει απο τον υπολογιστη στη σαμσουγκ,να συνδεθει στο λογαριασμο του,να τον διαγραψει,να φτιαξει καινουριο και να βαλει τα στοιχεια του καινουριου στο κινητο του.

Επειδη δεν μπορουσε να τα κανει ολα αυτα του ζητησαν 25 ευρω να τα κανουν αυτοι!

Που το περίεργο; κι εμένα αν μου ζητήσουν να κάνω μια δουλειά θα απαιτήσω την ανάλογη πληρωμή όπως και όλοι μας, πιστεύω.

Οκ, το ποσό που ζήτησαν είναι μάλλον υπερβολικό για μια δουλειά 5 λεπτών.....

Εφόσον όμως είναι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν την τιμολογιακή πολιτική του σφαγείου ( :lol:) που εργάζονται.....

Ζήσε την κάθε σου μέρα σαν να ήταν η τελευταία!

καποια στιγμή θα τα καταφέρεις....

Δημήτρης

Εννοειται μια δουλεια πρεπει να πληρωνεται,και εγω υπαλληλος ειμαι σε καταστημα.η απορια μου ηταν γι αυτον που δεν μπορουσε να διαγραψει ενα λογαριασμο και να φτιαξει ενα καινουριο.οπως τον εκοψα μαλλον φοιτητης ηταν,οποτε ελεος,βασικη χρηση υπολογιστη δεν τους μαθαινουν?και μετα αναρωτιομαστε γιατι μας κοροιδευει ολη η Ευρώπη

-Galaxy S23 green

-Galaxy watch 7 44mm

-Galaxy buds 2

Πάντως εγώ παιδιά πάνω από 5% δεν έχω δει το android system, και χωρίς να κάνω επανεκκινήσεις κάθε μέρα. Έχετε απενεργοποιήσει τα google services? Πηγαίνετε ρυθμίσεις, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και απενεργοποιείστε το.
:respect:

Καλήμερα , ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας.

Σκέφτομαι να αγοράσω το s6 τώρα που η τιμή του είναι πολύ χαμηλή , διαθέτω το ποσό και για αγορά του s7 απλά σκεφτόμουν οτί η διαφορά των 150 ευρώ δεν αξίζει γιατί είναι σχεδόν ίδια τηλέφωνα.

Κάποια χαρακτηριστικά του s7 μου είναι αδιάφορα (αδιάβροχο-κάμερα κ.λ.π.) , για αυτό πιστέυω καλύτερα να γλυτώσω αυτά τα χρήματα.

Το μόνο που με μπλοκάρει είναι καθαρά, η μεγαλύτερη μπαταρία :confused:

Επειδή πρόσφατα πέρασε απο τα χέρια μου ενα LG G4 και διαπίστωσα το πόσο τραγική ήταν η μπαταρία του , εν συγκρίσει με το s6 έχει καποιος καμία εμπειρία να με βοηθήσει να καταλάβω; το s6 σε σχέση με το LG G4 πως θα το χαρακτηρίζατε στο θέμα μπαταρίας;

Ευχαριστώ πολυ.:)

Σκέφτομαι να αγοράσω το s6 τώρα που η τιμή του είναι πολύ χαμηλή , διαθέτω το ποσό και για αγορά του s7 απλά σκεφτόμουν οτί η διαφορά των 150 ευρώ δεν αξίζει γιατί είναι σχεδόν ίδια τηλέφωνα.

Κάποια χαρακτηριστικά του s7 μου είναι αδιάφορα (αδιάβροχο-κάμερα κ.λ.π.) , για αυτό πιστέυω καλύτερα να γλυτώσω αυτά τα χρήματα.

Επειδή πρόσφατα πέρασε απο τα χέρια μου ενα LG G4 και διαπίστωσα το πόσο τραγική ήταν η μπαταρία του , εν συγκρίσει με το s6 έχει καποιος καμία εμπειρία να με βοηθήσει να καταλάβω; το s6 σε σχέση με το LG G4 πως θα το χαρακτηρίζατε στο θέμα μπαταρίας;

Χωρις πολλα πολλα,το ιδιο χαλια...

Με τα 150 του S7 παιρνεις ενα ακομα πιο γρηγορο τηλεφωνο,αδιαβροχο,με υποδοχη για καρτα sd και καλυτερη αυτονομια.Τα ζυγιζεις και βλεπεις.

Παντως οσο ειχα το S6 δεν ειχα καποιο σοβαρο θεμα.Λογω της γρηγορης φορτισης δεν με ενοχλουσε να το βαζω για κανα μισαωρο οποτε χρειαζοταν.

Απο την στιγμη που θες αυτονομια πας στο s7 . Το s6 θα σου βγαλει την ημερα οριακα με καλη χρηση.

Δεν εξετασαν το γιατι προκλήθηκε αυτό και να μπλοκάρει ο λογαριασμός? Μηπως οταν εκανες επαναφορα ειχες ενεργοποιημενο το Reacrivation Lock? γιατί αν το εχεις ενεργοποιημενο ακομα και για σερβις να το πας πρεπει να το απενεργοποιησεις γιατι συνηθως με ό,τι εργασια κανουν τα σβηνουν όλα και περνουν ξανα το λειτουργικο. Οποτε κατι αναλογο μπορει να ισχυει και με τις εργοστασιακες ρυθμισεις λεω εγω τωρα με το φτωχο μου το μυαλο

Το ζητημα ειναι γιατι ομως να τον αναγκασουν να σβησει το λογαριασμο? εγω δηλ που εχω ανεβασμενα bck up συσκευων , δεμονενα απο S Health παει τα έχασα .. ειναι τελειως ακυρο να σβηστει ενα account γιατι κλειδωσε μια συσκευη

Υπογραφή....

Όλα καλά, όλα ωραία με το κινητό αλλά αυτό το θόρυβο που κάνει στη διάρκεια της κλήσης δεν μπορώ να τον χωνέψω.. Σας έχω ζαλίσει το ξέρω αλλά θα το θυμίσω άλλη μία για να δω αν υπάρχει κάποια άποψη που θα με βοηθήσει.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε λειτουργία 2g-3g κατά κύριο λόγο.. Όταν έχω φουλ σήμα μιλάω κανονικά.. όταν μετακινούμε και υπάρχει χαμηλό σήμα ή δεν έχει κάλυψη 3g και κάνει εναλλαγή από 3g σε 2g, ακούγεται ένα ββζζζζτττ κάποιες φορές και ορισμένες φορές είναι συχνά επαναλαμβανόμενο..

Αυτό γίνεται και πριν περάσω την 6 οπότε έχουν γίνει 2-3 φορές επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων και wipe catch partition.. Υπάρχει κάποια επιλογή να καθαρίσω την catch του 3g ή να κάνω κάτι άλλο;

Δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό το θέμα.. Θα το πήγαινα στο service αλλά είμαι απο επαρχία και στο Γερμανό που το έχω αγοράσει δεν θέλω να το δώσω το κινητό γιατί για κάτι απλό που είχε ένα παλιότερο κινητό μου, μου το χαλάσανε και μου το έφτιαξαν εν μέρει μετά απο 1,5 μήνα..

Αν έκανα την τεέυταία αναβάθμίση των 400+ mbs λέτε να βοηθούσε; Υποψιάζομαι κεραία αλλά πάντα μπορώ να μιλήσω και σε χώρο με χαμηλό σήμα.. Απλά όταν έχω χαμηλό σήμα υποψιάζομαι εναλλαγή 2g - 3g - 4g και κάνει αυτο το ββζζζζτττ...

Παρακαλώ όποιος μπορεί μία βοήθεια..

Αντιμετώπιζα σχεδόν ίδιο πρόβλημα με το S4 έκανα αντικατάσταση κάρτας SIM και δεν ξανά άκουσα ήχο σε διάρκεια κλήσης.

Δεν ξέρω άμα σε βοηθήσει, εγώ πάντως σώθηκα.

Καλημέρα παιδιά. Γνωρίζω ότι μπορεί να έχει αναφερθεί στο παρελθόν, αλλά είναι πολλές οι κοντά πεντακόσιες σελίδες. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής: Με την 6, λύθηκαν τα θέματα στο ram management; Η μπαταρία έχει κάποια βελτίωση; Σκεφτόμουν και το s7, αλλά δε ξέρω αν είναι μεγάλη η διαφορά των 150 ευρώ. Δε με νοιάζει η αδιαβροχοποίηση ή η κάρτα μνήμης, αλλά μόνο η υποστήριξη σε αναβαθμίσεις (παρά το κακό παρελθόν της sammy στον τομέα αυτό)

Αντιμετώπιζα σχεδόν ίδιο πρόβλημα με το S4 έκανα αντικατάσταση κάρτας SIM και δεν ξανά άκουσα ήχο σε διάρκεια κλήσης.

Δεν ξέρω άμα σε βοηθήσει, εγώ πάντως σώθηκα.

Εγω πριν κανω την αναβάθμιση των 400ων, εβγαλα την καρτα και την καθαρισα με ενα πανακι.... απο τοτε αν εζει ακουστει η παρεμβολη θα ειναι 1 με δυο δορες.. δειχνει να έφτιαξε.. ευχαειστω πολυ.. το κραταω.. αν δεν εχει φτιαξει θα το κανω..

• The title was changed to Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)