Jump to content

[CAR] Mazda RX8 / RX7 (άπαντα Wankel κινητήρων)

Alexel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

agori mou... de fasko kai antifasko... EONEITE OTI THELEI AERA!...

oloi oi kinitires theloun aera!...

oxi omos kinoumeno aera pou les esi... KATALAVE TI GRAFO EPITELOUS!!! EIPA EXEI EXTRA KANALIA STIN EISAGOGI... ti sxesi exei afto me ton kinoumeno aera???!!!

den eipa tipota monos mou oute antifasko... diavaze arga kai kathara xoris fanatismo na mou vreis lathos...

to an ta dinamometra metroun lathos... einai alli sizitisi giati ena dinamometro thelei polles parametrous na leitourgisei sosta...

kivika,rpm,kilindrismo,sxeseis,thermokrasia,O2H,varometriki piesi,klp klp klp...

stous wankel kinitires kapoia dedomena einai "kata prosegisi" logo tis peristrofikis kinisis tou moter pou oi "strofes" tou kinitira oudemia sxesi exoun me tis strofes enos kinitira me pistonia...

oles oi alles parametroi einai statheres (apo tis sxeseis kai meta pou egrapsa) kai gnostes gia tin metrisi...

EKEI ginete to lathos stis metriseis me ta "gnosta" dinamometra afou DEN EINAI KATASKEVASMENA NA METROUN WANKEL KINITIRES... kai i metrisi ginete san "eksomoiosi" me diafora data...

to apotelesma einai analogos to setarisma tou dinamometrou na vgenoun kai ta analoga HP...

oute o "trexoumenos" aeras exei rolo... oute o "statheros"...

den iparxei sistima sto RX8 ekmetalefsis tou kinoumenou aera!

TELOS!

kai gia na katalaveis to lathos sou... DEN iparxei dinamometro pou na paragei kinoumeno aera polon KM/h (peran ton aparetiton anemistiron gia tin sosti psiksi tou psigiou) mexri kai gia tis moto otan theloun na metrisoun to RAM-AIR allazoun ta dedomena tou dinamometrou kai ginete PROSOMOIOSI tou poso tha kerdize an i moto pigene me pano apo 120-150km/h (pou sinithos arxizei to ram-air na apodidei)...

tis teleios pragmatikes sinthikes tis vgazoun me eksomeiosi. (giafto vlepoume px. ena R1 pou apodidei 180 me ramair na exei mono 160 ston troxo kai dinoun +8hp oti tha exei me ti xrisi ram-air)

PS. ean peis pali oti antifasko... ta paratao... dioti den mporeis na katalaveis oti oudepote ipostiriksa oti to RX8 exei sistima aksiopiisis tou kinoumenou aera...

TIP:

right way: diavazo, skeftomai, kalaveno...: apantao/sizitao...

wrong way: diavazo, de skeftomai, katalaveno oti goustaro, allazo noima monos mou...:apantao katigorontas ton allon gia oti na'nai...

Παραιτούμαι... Δεν δέχεσαι με τίποτα τις απόψεις μου και επιμένεις ότι δεν παίζει (σημαντικό) ρόλο η εισαγωγή του αέρα όταν είναι γνώστο πλέον ότι η ροή του αέρα που προκαλείται από την κίνηση του rx-8 παίζει ύψιστο ρόλο στην απόδοσή του.

Δεν πειράζει. Φτάνει, εσύ πιστεύεις τα δικά σου και εγώ τα δικά μου. Όποιος ενδιαφέρεται περισσότερο μπορεί να διαβάσει κάποιο τεχνικό άρθρο και να μάθει ακριβώς πως δουλεύει ο ρότορας του rx-8!

Καλή μας χρονιά :)

• 1 month later...
  • Απαντήσεις 870
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

απιστευτο.....................!!!!!ξερουμε ποια ΜΤΧ ειναι αυτα που φοραει????

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

Copy - paste από το φόρουμ του rx8 :

"Τοποθετηκαν

3 12" MTX Subs

1 SPL 1600W Ενισχυτης για να τρεξει τα subs

1 Kenwood 6027 2-DIN Οθονη-Πηγη

2 Capacitors 1.2F ο καθενας

2 8" Cadence Ηχεια στις πορτες

1 Ultimate Ενισχυτης για τα ηχεια

1 Exide Maximma 900AΜπαταρια

1 Ασφαλειοθηκε γομ@ρι

Και Σαββατο μπενουν τα τριγωνακια στις πορτες με τα tweeter και τις κορνες...

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

ευχαριστω φιλε Vampyre!!!πραγματικα τουμπανακι ειναι το ΑρΕξ!!!αλλα και παλι δεν καταλαβα ποια sub φοραει γιατι η ΜΤΧ εχει 12αρια σε 7 σειρες της!!! :p :p :p δεν πειραζει φιλε!!!σε ευχαριστω, πες στο παληκαρι να το χαιρεται το RX απο εναν πωρωμενο μαζντακια και ICE-ακια!!!

ΥΓ: τρελλη μοντιφα που εχει βαλει τους πυκνωτες στην πορτα του πορτμπαγκαζ!!!

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

Πρεπει να το εχεις βγαλει και σε περιοδικο αν δεν κανω λαθος..Με το καπω full Πολυεστερα αν δεν κανω λαθος...Σωστα??Ελπιζω να εγινε σωστη δουλεια γιατι ο πολυεστερας ειδικα εξωτερικα ειναι απο τα χειροτερα υλικα...

Ο ευτυχισμενος κατοχος του 8ριου παραπανω...

Ευχαριστω guys...

Τhanks vampyre

προσκυναω φιλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!προσκυναω!!!ειναι τελειο!!!

φιλε Βινς για πες ποια ΜΤΧ ειναι αυτα που κοσμουν το ΑρΕξ σου!!

Τα "κλασσικα" 4500 φιλε μου :(

γιατι :( ρε φιλε???3 απο δαυτα εχεις, μια χαρα ακουγονται!!!πολυ καλα τα ΜΤΧ, ειδικα αν εχουν σωστη κουτα και σωστα ρευματα στον ενισχυτη!!!παντως το ζηλευω τρελλα το τουτου σου φιλε!!!να το χαιρεσαι πραγματικα!!!!ειναι ονειρο..μπραβο σου!!!!!

Nα σαι καλα ρε φιλε..Πραγματικα ευχαριστω παραπολυ...Ολο το αμαξι το εφτιαξα με το δικο μου γουστο και διαλεγοντας μονος μου τι θα βαλω πανω και εφαγα απειρες ωρες σε ψαξιμο καθως και πολλα λουκια...Δεν εδωσα ποτε σε καποιον λεφτα και να του πω φτιαξτο...Ειναι κατι μου με ευχαριστει παραπολυ να ακουω θετικα σχολια..

Το αμαξι τελος του μηνα θα ειναι αγνωριστο εξωτερικα..Θα ποσταρω φωτος..Μεθαυριο βαζω τις 19ρες μου volk που ηρθαν επιτελους και τα 6πιστονα χρυσα grex τα οποια μεχρι τωρα δεν ειχα φορεσει γιατι δεν χωρουσαν στην μαμα ζαντα :blink:

Ευχαριστω και παλι...

Θα σας ενημερωσω αν ενδιαφερεστε..

σταμααααααααατα!!!σε ικετευω!!μου τρεχουν τα σαλια!!!19αρες volk, τετοια κατασκευη στο πορτμπαγκαζ (απο κομματια θα εβαζα αλλα πραγματα εγω!!!), λαμπο πορτες, τουρμπο κιτ, φρεναρες και RX8???????ρε ζηλευωωωωωωωωω!!!LooooooooooooooooooL

Ξεχασα να αναφερω το full αυθεντικο bodykit απο την veilside ως το τελος του μηνα και την σουπερ αεροτρομαρα της veilside σε carbon και καπω carbon Κλπ κλπ κλπ..Ερχονται και τα περιοδικα συντομα:D

αποψη δικη παντως ειναι να μην το βγαλεις σε κανενα περιοδικο ασε χρονο να δεις οτι μπορει να σε πληρωσουν κιολας.....(εγινε στην γερμανια και στην σουηδια)

Εδω δυστυχως ειναι Ελλαδα...Κανενας μα κανενας δεν νομιζω αυτη τη στιγμη να πληρωσει..Αν γινει λιγο πιο γνωστο το αμαξι και εκτος Θεσσνικης τοτε πολλα μπορουν να γινουν και μακαρι...

καμια φοτο βρε βινς!!(απο το αμαξι που εχεις τωρα πριν τις βελτιωσεις)!!

να δουμε διαφορες..και να κρινουμε αν αξιζε..(απ οτι ακουω μαλλον θα αξιζει πολυ,αλλα δεν πειραζει ;) )

δες οποιαδηποτε φωτο με εργοστασιακο RX8 και συγκρινε το με του Βινς!!!

τεραστια διαφορα ειτε σε look, ειτε σε επιδοσεις, ειτε σε ηχο!!!

αληθεια Βινς, απο στησιμο εχεις κανει τιποτα?

α οκ...απλα προσεξα οτι τις ειχε ποσταρει ο βαμπιρε και μετα ειδα το ποστ του βινς..

τι αλλο να πω??λογια περιτα!!ενα μεγαλο μπραβο σου αξιζει βινς..το τουτου σου πεταει..-μακαρι να χουμε κ εμεις οι νεοτεροι την ευκαιρια να κανουμε τετοια πραγματα-..:whistle:

vince...τι ακριβώς κάνεις στη ζωή σου;! Φτιάχνεις όλη μέρα ένα αμάξι...? Μου φαίνεται πολύ χασομέρικο...άποψή μου βέβαια I know! Είμαι και κοπέλα βέβαια και λογικό να μη σας καταλαβαίνω εσάς με τα φτιαξίματα κτλ...αλλά και πάλι...υπάρχει ένα όριο :) όχι;! Δεν ξέρω και την ηλικία σου...
"In the morning u know u won't remember a thing.."

amorphis ειναι κατα καποιο τροπο χομπυ!!!εγω σαν χομπυ το βλεπω....

vince...τι ακριβώς κάνεις στη ζωή σου;! Φτιάχνεις όλη μέρα ένα αμάξι...? Μου φαίνεται πολύ χασομέρικο...άποψή μου βέβαια I know! Είμαι και κοπέλα βέβαια και λογικό να μη σας καταλαβαίνω εσάς με τα φτιαξίματα κτλ...αλλά και πάλι...υπάρχει ένα όριο :) όχι;! Δεν ξέρω και την ηλικία σου...

Ειμαι 23 και οχι δεν ασχολουμαι ολη μερα με το φτιαξιμο..Εφαγα αρκετες ωρες και μερες ψαξιματος κλπ αλλα τωρα απλα βαζω τα πραγματα που μου ερψονται πανω...Ο,τι και να κανεις βεβαια την περισσοτερη ωρα το ωραιο φυλο θα σου την "τραβηξει" ετσι κιαλλιος οποτε εχω και το φτιαξιμο του αυτοκινητου μας σαν χομπι οπως ειπε καποιος φιλος..

Σημερα ηρθαν και οι ζανταρες..Αυριο τις φωραω και ριχνω πικς..

Ευχαριστω παραπολυ παιδια ολους σας

Παιδες εδω εχω στην 2ρη σελιδα ολες μου τις μετατροπες...Τελος του μηνα ολοκληρωνεται το μεγαλυτερο μερος του αυτοκινητου...

http://www.cardomain.com/ride/2207791/

@βινς αχχχ..πες και το ποσο, που εχεις δωσει μεχρι τωρα γι αυτο το αριστουργημα??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!