Jump to content

Mozilla Firefox - The «Ultimate» thread

eLeKtriK EyE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Thank you both :D

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Κάνω μια δεύτερη απόπειρα να συνηθίσω τον mozilla.

Κατ'αρχήν η κάτω μπάρα δείχνει ο,τι να'ναι. Μπορεί να είμαι σε ένα site και επειδή στο διπλανό tab να κατεβαίνει ακόμη η σελίδα μου δείχνει τις πληροφορίες του διπλανού tab. Γενικά ένας χαμός στην κάτω μπάρα. Επίσης δεν δείχνει ταχύτητα upload/download.

Yπάρχουν κάποια extensions που να διορθώνουν αυτά τα προβλήματα;

Γενικά είναι πιο αργός από τον Opera. νομίζω αυτό δεν σηκώνει αμφισβήτηση πλέον, πάντως δεν έχω πρόβλημα να το χρησιμοποιήσω, αρκεί να με βολέψει.

Ποιά είναι τα must-have extensions που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα mozilla; :shifty:

Εγώ δεν πιστεύω με τίποτα ότι ο Opera είναι πιο γρήγορος από τον Mozilla μέχρι τώρα τον Opera χρησιμοποιούσα αλλά έβαλα μια μέρα τον Mozilla για δοκιμή και από τότε δεν τον άλλαξα!!!

Όσο για τα must have extensions αυτά πιστεύωείναι διαφορετικά για τον καθένα!!!Ανάλογα με το τι θέλεις...γιατί δεν κάνεις μαι βόλτα από το site του Mozilla να δεις τι υπάρχει και τι κάνει το καθένα???

Εγώ τον έχω χωρίς ούτε ένα Extension και είμαι υπερ-ευχαριστημένος!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner (14 Νοέ. 2004 , 20:16)

Ποιά είναι τα must-have extensions που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα mozilla; :shifty:

εγω αυτο που χρησιμοποιω καθε μερα ειναι το BBcode :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Ragezer (14 Νοέ. 2004 , 20:59)

Εγώ δεν πιστεύω με τίποτα ότι ο Opera είναι πιο γρήγορος από τον Mozilla μέχρι τώρα τον Opera χρησιμοποιούσα αλλά έβαλα μια μέρα τον Mozilla για δοκιμή και από τότε δεν τον άλλαξα!!!

Όσο για τα must have extensions αυτά πιστεύωείναι διαφορετικά για τον καθένα!!!Ανάλογα με το τι θέλεις...γιατί δεν κάνεις μαι βόλτα από το site του Mozilla να δεις τι υπάρχει και τι κάνει το καθένα???

Εγώ τον έχω χωρίς ούτε ένα Extension και είμαι υπερ-ευχαριστημένος!!!

Δεν λέω τι πιστεύω, αλλά τι βλέπω.

Οι επιδόσεις στην ταχύτητα είναι ανάλογες με μια μικρή, ίσως ελάχιστη, διαφορά υπέρ του Opera. Έχω την εντύπωση οτι φορτώνει πιο γρήγορα τις εικόνες.

Δείτε το παρακάτω screenshot.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/johner1/24195/340003/0/mozilla1.JPG

Eίμαι στη σελίδα του myphone, και από κάτω δείχνει οτι φορτώνει το aivanet, άσχετα με το τι συμβαίνει στο myphone.

Aυτό είναι πρόβλημα. :o

Tabbrowser extension,Foxy tunes,Image zoom,Gmail notifier,Webmail compose,Weather fox.

Αυτα τα ολιγα για αρχη :cool: :)

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (14 Νοέ. 2004 , 22:37)

@johnre, γνωστό bug

Φίλιππε υπάρχει λύση στο αχανές link που μου έδωσες; Δεν μπόρεσα να καταλάβω.

Κάτι επίσης εκνευριστηκό, είναι όταν είμαι στο irc και κάνω double click σε κάποιο link.

Όταν το link γράφει μπροστά http:// το ανοίγει σε ήδη υπάρχουσα ανοιχτή σελίδα και χάνεις την προηγούμενη σελίδα σου. :blink:

Αντιθέτως αν το link αρχίζει με www το ανοίγει σε νέα σελίδα. :wacko:

Δεν μπήκα για να δυσφημίσω τον mozilla, αλλά γιατί θέλησα να δοκιμάσω κάτι επαναστατικό, όπως περιγράφεται.

Προς το παρόν, είμαι απογοητευμένος....

Κάποιο extension για να μου δείχνει πόσα kb της σελίδας έχουν κατέβει και την ταχύτητα download/upload; :worry:

johner όχι, δεν υπάρχει λύση ακόμα.

.

Ο όπερα είναι εξίσου ασφαλής, αν σου αρέσει κάτσε με αυτόν.

.

Η επέκταση που ζητάς: http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=1328

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (14 Νοέ. 2004 , 23:07)

johner όχι, δεν υπάρχει λύση ακόμα.

.

Ο όπερα είναι εξίσου ασφαλής, αν σου αρέσει κάτσε με αυτόν.

.

Η επέκταση που ζητάς: http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=1328

Thanks! Αυτό ήθελα! :)

Δεν θα άλλαζα browser, αλλά η προώθηση του mozilla, που κατά τη γνώμη μου, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και έχει ξεφύγει από τα όρια της προώθησης, με έκανε να δω τι συγκινεί τόσο πολύ τους χρήστες.

Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται αδιανόητο τόσοι χρήστες να κάνουν διαφήμιση έναν browser o oποίος είναι ο πιο buggy που έχω χρησιμοποιήσει.

Έβγαλαν 15 εκδόσεις πριν για να απολαύσουμε αυτόν τον final;

Δεν μιλάω για καμία λεπτομέρεια, αλλά για bug που κάνει "μπαμ".

Είναι η νέα μόδα;

Είναι όμορφο το logo του mozilla;

Είναι η στέρηση ιδεών για υπογραφές;

Θεωρώ υπερβολικό αυτό που γίνεται στο myphone. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πω περισσότερα. Όσοι διαβάζουν καταλαβαίνουν τι εννοώ. Ακόμη και ο mozilla να ήταν ο πιο απίστευτος browser τέτοια διαφήμιση δεν θα έπρεπε να γίνεται. Γιατι δεν είναι καν διαφήμιση...

Σου έδωσα το Link για να διαβάσεις. Κάποιοι το θεωρούν Bug, κάποιοι όχι. Για εμένα δεν είναι, γιατί το σωστό είναι να φαίνεται τι κατεβαίνει εκείνη τη στιγμή στον browser και όχι τι κατεβαίνει στο συγκεκριμένο tab.

Edit: Από τα σχόλια: «This bug isn't a serious one, but..... To the uninitiated, seeing this kind of browser behaviour probably makes the whole browser look like it's messed up and buggy, and really wouldn't inspire confidence in a user.», lol!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (14 Νοέ. 2004 , 23:33)

Σου έδωσα το Link για να διαβάσεις. Κάποιοι το θεωρούν Bug, κάποιοι όχι. Για εμένα δεν είναι, γιατί το σωστό είναι να φαίνεται τι κατεβαίνει εκείνη τη στιγμή στον browser και όχι τι κατεβαίνει στο συγκεκριμένο tab.

Και αν κατεβάζεις και στα δύο tabs; :confused:

Είναι bug πολύ σοβαρό για εμένα και όπως "καταγγέλουμε" αυτά του Internet explorer, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εδώ.

P.S. Μην το πάρεις σαν επίθεση, εκτιμώ την συνεισφορά σου στο συγκεκριμένο θέμα και είναι αξιοσημείωτη.

Αν κατεβάζεις και στα δύο, δείχνει αυτό που κατεβάζεις τελευταίο. Η λειτουργία του σήμερα είναι απόλυτα λογική. Εσύ, και άλλοι, θέλετε το κάθε tab να έχει διαφορετική statur bar. Λογική επιθυμία και όπως φαίνεται από την πορεία του Bug θα αλλάξει συμπεριφορά σε κάποια μελλοντική έκδοση.

Στο παρακάτω Link μπορείτε να δείτε την "παρουσίαση" του Collins, developer του Mozilla Foundation. Έλαβε μέρος στο 2ρο ανοιχτό συνέδριο ελεύθερου λογισμικού και ήταν και μαμώ τους τυπάδες, ρίξαμε όλοι πολύ γέλιο.

Προσοχή μόνο γιατί το αρχείο είναι 300mb Real Media και δεν παρέχεται ώς download, μπορείτε να το κάνετε μόνο streamin. Δεν δοκίμασα να το βάλω σε κάποιον download manager, πάντως firefox/ie δεν τα κατάφεραν. Κάποια στιγμή, άμα βρω αρκετό χώρο, θα το βάλω κάπου εγώ να το κατεβάσετε.

rtsp://vod.grnet.gr/ellak/collins.rm

Με τον Real Media Player και 384 DSL παίζει άψογα.

Enjoy :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner (14 Νοέ. 2004 , 23:40)

Και αν κατεβάζεις και στα δύο tabs; :confused:

Είναι bug πολύ σοβαρό για εμένα και όπως "καταγγέλουμε" αυτά του Internet explorer, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εδώ.

P.S. Μην το πάρεις σαν επίθεση, εκτιμώ την συνεισφορά σου στο συγκεκριμένο θέμα και είναι αξιοσημείωτη.

Βάλε το tabextensions. Έτσι κάθε tab θα έχει πάνω του μια progress bar που θα δείχνει πόσο έχει φορτώσει :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PropheT (15 Νοέ. 2004 , 00:00)

Βάλε το tabextensions. Έτσι κάθε tab θα έχει πάνω του μια progress bar που θα δείχνει πόσο έχει φορτώσει :)

Xmmm....

Κάτι γίνεται! :p

Σιγά σιγά τον φτιάχνουμε, είναι της υπομονής.... :rolleyes:

Ωραία και αυτό το extension. :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner (15 Νοέ. 2004 , 00:14)

Xmmm....

Κάτι γίνεται! :p

Σιγά σιγά τον φτιάχνουμε, είναι της υπομονής.... :rolleyes:

Ωραία και αυτό το extension. :)

Αυτό το extension είναι μαγεία, για μένα θα έπρεπε να πάρει βραβείο καλύτερου extension! Μπορείς να ρυθμίσεις πλήρως την συμπεριφορά των tabs σε βαθμό αηδίας :P Επίσης μπορείς να βάλεις "Χ" σε κάθε tab για να το κλείνεις πιο εύκολα (μου χει μείνει από τον Galeon).

Εγώ στον Firefox μου έχω τα

Download Manager Tweak

Tabbrowser Extensions

Extended Statusbar

User Agent (για να ξεγελάω sites)

FireFTP

BBCode

Παλιά χρησιμοποιούσα και το flashgot αλλά τώρα βαριέμαι να το βάλω, βολεύομαι με τον ενσωματομένο.

:)

Για κάποιον πολύ εκνευριστικό λόγω δεν μου επιτρέπει να εγκαταστήσω extentions παρά μόνο από την επίσημη σελίδα.

Υπάρχει τρόπος να τα κατεβάζω ως κοινό αρχείο (πχ. απο τον ΙΕ) και στη συνέχεια να τα εγκαθηστώ manually?

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Αλλωστε μην ξεχναμε οτι η μαγκια με τον firefox ειναι οτι ο καθε χρηστης μπορει να τον διαμορφωσει συμφωνα με τις πραγματικες του αναγκες.

Με τοσα extensions και themes, ορεξη να εχουμε. ;) :)

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PropheT (15 Νοέ. 2004 , 00:38)

Αυτό το extension είναι μαγεία, για μένα θα έπρεπε να πάρει βραβείο καλύτερου extension! Μπορείς να ρυθμίσεις πλήρως την συμπεριφορά των tabs σε βαθμό αηδίας :P Επίσης μπορείς να βάλεις "Χ" σε κάθε tab για να το κλείνεις πιο εύκολα (μου χει μείνει από τον Galeon).

Δεν έχεις καθόλου άδικο.

Βολεύει πάρα πολύ, αν και παρατήρησα οτι όταν φορτώνει μια σελίδα αργούν να ανταποκριθούν στο πάτημα. ίσως επειδή είναι και αυτά "ενεργά".

@ipparxos

Όταν πας να εγκαταστήσεις από άλλα sites πάνω δεξιά έμφανίζεται μια επιλογή, όπου αν πατήσεις μπορείς να ρυθμίσεις ποια sites θα είναι αξιόπιστα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner (15 Νοέ. 2004 , 00:55)

@ipparxos

Όταν πας να εγκαταστήσεις από άλλα sites πάνω δεξιά έμφανίζεται μια επιλογή, όπου αν πατήσεις μπορείς να ρυθμίσεις ποια sites θα είναι αξιόπιστα.

To ξέρω. δεν είναι εκεί το πρόβλημα. κάποιο άλλο κόλλημα έχει φάει.

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ipparxos (15 Νοέ. 2004 , 00:58)

To ξέρω. δεν είναι εκεί το πρόβλημα. κάποιο άλλο κόλλημα έχει φάει.

Όποτε έχεις πρόβλημα με extension:

Δεξί click στο link, save link as... Πάντα από firefox :)

Mετά άνοιξε το Extensions Window, και κάνε drag το αρχείο που κατέβασες μέσα για να το εγκαταστήσει.

Όλοι ξέρετε για την αγγλική έκδοση, ότι πάτε στο

http://www.mozilla.org

Για την ελληνική έκδοση, πάτε στο

http://www.mozilla-europe.org/el/

Η σελίδα ανάπτυξης της ελληνικής έκδοσης είναι

http://moz.sourceforge.net/

και έχει περισσότερες πληροφορίες για την προσπάθεια εξελληνισμού!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PropheT (14 Νοέ. 2004 , 23:47)

Στο παρακάτω Link μπορείτε να δείτε την "παρουσίαση" του Collins, developer του Mozilla Foundation. Έλαβε μέρος στο 2ρο ανοιχτό συνέδριο ελεύθερου λογισμικού και ήταν και μαμώ τους τυπάδες, ρίξαμε όλοι πολύ γέλιο.

Προσοχή μόνο γιατί το αρχείο είναι 300mb Real Media και δεν παρέχεται ώς download, μπορείτε να το κάνετε μόνο streamin. Δεν δοκίμασα να το βάλω σε κάποιον download manager, πάντως firefox/ie δεν τα κατάφεραν. Κάποια στιγμή, άμα βρω αρκετό χώρο, θα το βάλω κάπου εγώ να το κατεβάσετε.

rtsp://vod.grnet.gr/ellak/collins.rm

Με τον Real Media Player και 384 DSL παίζει άψογα.

Enjoy :)

Σου είπα και πιο πρίν ότι θα ήθελα πάρα πολύ να δω αυτό το video, όμως σιχαίνομαι το real player και δεν πρόκειται να τον εγκαταστήσω μόνο και μόνο για να το δω...:( θα περιμένω να βρεις τον χώρο και να το ανεβάσεις...