AndreasQTEK Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 δε μου εμφανίζει τις φωτο των επαφών στο πλακάκι, ενώ τις εμφανίζει κανονικά στη λίστα των επαφών. Τις εικόνες τις έχω κανονικά και στο tile των επαφών! Σήμερα το πρωί και εμένα είναι και πάλι στη θέση τους οι εικόνες στο πλακάκι. Και ο edge δείχνει να συνέρχεται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Συμφωνούμε εδώ. Εννοείται δεν είναι μόνο το facebook. To Facebook έχει ξεπεράσει το 1.500.000.000 ενεργούς χρήστες. Αν σκεφτείς πόσοι ζουν στην πείνα και δεν έχουν καν κινητό τότε θα καταλάβεις ότι ο ιδιοκτήτης σχεδόν κάθε smartphone είναι και ενεργός χρήστης Facebook. Στην Ελλάδα πχ, οι ενεργοί χρήστες αγγίζουν τα 7.000.000!!!! Άρα δεν μιλάμε για μια εφαρμογή αλλά για ΤΗΝ εφαρμογή. Όταν αυτή δεν δουλευει σωστά ή πχ το messenger δεν έχει ακόμη κλήση είναι σαν να μην έχει υποδοχή κάρτας sim..... Τραγικό μεν αλλά ο κόσμος κρέμεται από το fb. Άρα τι συζητάμε?? Τώρα για το αν η ms μπορεί να πιέσει τον Mark να της δώσει ένα σωστό App πριν χάσει και τον τομέα του desktop (ήδη χάθηκε και το κάστρο το browsing) οι ειδικοί του φόρουμ λένε ότι μπορεί..... Προφανώς η ms λεει "ναι βρε, μπορώ αλλά λέω να αφήσω να τα χάσω όλα....." Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Σήμερα το πρωί και εμένα είναι και πάλι στη θέση τους οι εικόνες στο πλακάκι. Και ο edge δείχνει να συνέρχεται. Ναι ο Edge συνέρχεται όντως! Ακόμα και το Facebook στον Edge έγινε γρήγορος παρατήρησα! Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos9553 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 (edited) Καποια στιγμη πρεπει να αποφασίσετε μεταξύ σας τι παιζει τελικα με το facebook...Διοτι... Οταν ελεγα οτι οι εφαρμογες του Facebook ειναι κακες και οτι αυτο θα κανει ζημια...καποιοι συγκεκριμένοι μου λεγατε.. Γιατι παραπονιέσαι αφού στο Facebook Μπαίνεις και απο τον browser...Ελεγα εγω...μα και ο messenger ειναι παναργος και δεν εχει κλησεις-βιντεοκλησεις..Μου λεγατε..μα εχουμε το skype τι τον θες τον messenger?? Οταν ελεγα οτι ειναι σημαντικες εφραμογες γιατι τις χρησιμοποιει ΟΛΟΣ ο πλανητης και δεν ειναι δικαιολογιες οι παραπανω μου λεγατε οτι ποιος τα χρειαζεται τα facebook ειναι για παιδακια... Αρα ξεκαθαριστε πρωτα τις θεσεις σας και μετα εδω ειμαστε.. Εδω εξαφανιζονται απο το store καθημερινα πολυ πιο σημαντικες εφαρμογες για τον χρηστη και πολυ πιο σημαντικα θεματα γενικα και εμεις σκαλωσαμε με το facebook...Εδω η MS εχει αφησει τα wm10 στον αερα απο τις πρωτες μερες που τα διεθεσε επισημα και ακομα και σημερα με bugs ασχολουμαστε..με τα facebook θα ασχοληθει?? Τι τραγικη ειρωνια.. Τελος αφηστε τις δικαιολογιες πια...τα γεγονοτα σας διαψευδουν κατηγορηματικα..τοσο απλο.. Edited May 4, 2017 by panos9553 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Το ειδα evris...Ουσιαστικά δεν είπε τιποτα..Εδω είπε ότι αυτη την στιγμη η Ms φτιάχνει smartphones και ο καημενος ακομα ψάχνω να βρω τι εννοεί γιατί μονο το Hp εχει μείνει...Το Alcatel 4s εχει ήδη σταματήσει να πωλείται απο πολλές αγορές...Κλασσικός Nadella, το mobile δεν το χωνεύει με τίποτα ή μας κανει πλακα... Εμμμμ...αντε πες του το..νομιζει ότι ακομα φτιάχνει smartphones..ένα hp του εχει απομείνει πλέον και αυτο ποιος ξέρει για ποσο..Ας βγει και ας ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα κάποια στιγμη να ξέρουν devs και χρήστες που παει το πράγμα..Η υπομονή και η υποστήριξη ακομα και απο ένα μεγάλο ποσοστό των fans των wp εχει χαθεί... Τι να πει. Μια χαρά ξεκάθαρος είναι. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό που δε θα μοιάζει με τηλέφωνο. Δε βιάζεται τώρα και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνει. Τα έφαγε τα μούτρα της 3 φορές, οπότε θα το πάει αργά, μπας και δει προκοπή. Γιατί να την κράζουμε πάλι; Οι devs μια χαρά το έχουν πάρει το μήνυμα και ξέρουν το ρίσκο, τουλάχιστον όσον αφορά τη uwp, που προς το παρόν μας αφορά. Τα windows 10 s, έχουν έρθει, αρχικώς για να υποστηρίξουν την uwp πλατφόρμα, αλλά παράλληλα αναβαθμίζονται και σε «κανονικά» Windows. Όποιος θεωρήσει ότι θα έχουν επιτυχία ως Windows 10 S θα ασχοληθεί, ενώ στην αντίθετη περίπτωση όχι. Παράλληλα υπάρχει και το Xbox. Τι άλλο να κάνει δηλαδή με τους devs; Από 'κει και πέρα όλοι οι χρήστες είναι ενημερωμένοι για την κατάσταση, ενώ οι χρήστες των WM10 έχουν τις εξής επιλογές: Είτε θα μείνουν με τις συσκευές τους μέχρι το τέλος, είτε θα πάνε σε android ή σε iPhone, όπως έχουν ήδη πάει πάρα πολλοί. Σημ. το τέλος για κάποιον μπορεί να είναι η διακοπή υποστήριξη μια βασικής γι' αυτόν εφαρμογή, ενώ για άλλον να σταματήσει να λειτουργεί το τηλέφωνό του. Δεν έχει σημασία. To Facebook έχει ξεπεράσει το 1.500.000.000 ενεργούς χρήστες. Αν σκεφτείς πόσοι ζουν στην πείνα και δεν έχουν καν κινητό τότε θα καταλάβεις ότι ο ιδιοκτήτης σχεδόν κάθε smartphone είναι και ενεργός χρήστης Facebook. Στην Ελλάδα πχ, οι ενεργοί χρήστες αγγίζουν τα 7.000.000!!!! Άρα δεν μιλάμε για μια εφαρμογή αλλά για ΤΗΝ εφαρμογή. Όταν αυτή δεν δουλευει σωστά ή πχ το messenger δεν έχει ακόμη κλήση είναι σαν να μην έχει υποδοχή κάρτας sim..... Τραγικό μεν αλλά ο κόσμος κρέμεται από το fb. Άρα τι συζητάμε?? Τώρα για το αν η ms μπορεί να πιέσει τον Mark να της δώσει ένα σωστό App πριν χάσει και τον τομέα του desktop (ήδη χάθηκε και το κάστρο το browsing) οι ειδικοί του φόρουμ λένε ότι μπορεί..... Προφανώς η ms λεει "ναι βρε, μπορώ αλλά λέω να αφήσω να τα χάσω όλα....." Καταλαβαίνω. Η αλήθεια είναι επειδή δεν είμαι χρήστης facebook, το υποτίμησα το θέμα με το facebook και το messenger. Όσον αφορά την πίεση της Microsoft προς το Mark, συμφωνώ 100%. Καποια στιγμη πρεπει να αποφασίσετε μεταξύ σας τι παιζει τελικα με το facebook...Διοτι... Οταν ελεγα οτι οι εφαρμογες του Facebook ειναι κακες και οτι αυτο θα κανει ζημια...καποιοι συγκεκριμένοι μου λεγατε.. ........ Τελος αφηστε τις δικαιολογιες πια...τα γεγονοτα σας διαψευδουν κατηγορηματικα..τοσο απλο.. Βλέπε και παραπάνω. Προσωπικά το υποτίμησα. Τώρα ό,τι έγινε, έγινε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ούτε παίζει ρόλο ποιος έχει δίκιο. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν ξέρω αν πρέπει να χαλιέται κάποιος, όσο και συμπάθεια να έχει προς τη Microsoft. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos9553 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Τι να πει. Μια χαρά ξεκάθαρος είναι. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό που δε θα μοιάζει με τηλέφωνο. Δε βιάζεται τώρα και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνει. Τα έφαγε τα μούτρα της 3 φορές, οπότε θα το πάει αργά, μπας και δει προκοπή. Γιατί να την κράζουμε πάλι; Οι devs μια χαρά το έχουν πάρει το μήνυμα και ξέρουν το ρίσκο, τουλάχιστον όσον αφορά τη uwp, που προς το παρόν μας αφορά. Τα windows 10 s, έχουν έρθει, αρχικώς για να υποστηρίξουν την uwp πλατφόρμα, αλλά παράλληλα αναβαθμίζονται και σε «κανονικά» Windows. Όποιος θεωρήσει ότι θα έχουν επιτυχία ως Windows 10 S θα ασχοληθεί, ενώ στην αντίθετη περίπτωση όχι. Παράλληλα υπάρχει και το Xbox. Τι άλλο να κάνει δηλαδή με τους devs; Από 'κει και πέρα όλοι οι χρήστες είναι ενημερωμένοι για την κατάσταση, ενώ οι χρήστες των WM10 έχουν τις εξής επιλογές: Είτε θα μείνουν με τις συσκευές τους μέχρι το τέλος, είτε θα πάνε σε android ή σε iPhone, όπως έχουν ήδη πάει πάρα πολλοί. Σημ. το τέλος για κάποιον μπορεί να είναι η διακοπή υποστήριξη μια βασικής γι' αυτόν εφαρμογή, ενώ για άλλον να σταματήσει να λειτουργεί το τηλέφωνό του. Δεν έχει σημασία. Βλέπε και παραπάνω. Προσωπικά το υποτίμησα. Τώρα ό,τι έγινε, έγινε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ούτε παίζει ρόλο ποιος έχει δίκιο. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν ξέρω αν πρέπει να χαλιέται κάποιος, όσο και συμπάθεια να έχει προς τη Microsoft. Faasf δεν ειπα ποτε και πουθενα να βιαστει να παρουσιασει κατι νεο...Το πες και εσυ ολο τρωει τα μουτρα της...Ακομα και αυριο να βγαλει το πολυποθητο surface παλι Απατο θα παει..χωρις store θα το κλαψουν και οι ρεγκες με το καλημερα..... Αυτο που λεω ειναι να ξεκαθαρισει τι θα κανει με τα τωρινα wm10 να σταματησει αυτη η παραφιλολογια...και απο τους μεν και απο τους δε..Απλα τοση απαθεια θαβει ακομα χειροτερα το store...δεν βλεπω καμια προσπαθεια να σωσει οτι μπορει.. Απο την αλλη Αν δεν μπορει Ολακερη MS να παρεχει Γενικα στην πλατφορμα της μια εφαρμογη Facebook της προκοπης τοτε τι να πω?? Ας το παρατησει το αθλημα...μην την δικαιολογειται ομως..Τοσα χρονια πως και ειχε φτιαξει δικη της εφαρμογη Facebook? Τωρα δεν μπορει η κακομηρη? Με το youtube δεν ειχαν φτιαξει εξαιρετικες εφαρμογες τοσοι 3τοι devs οταν αυτη δεν ειχε? Δεν μπορουσε να διαθεσει 2 devs να ασχοληθουν ή να συνεργαστουν με το Facebook? Ξαναλεω Αν δεν μπορει να φερει μια εφαρμογη Facebook της προκοπης στο store της τοτε γιατι ασχολειστε ακομα με μια τετοια εταιρεια? Ποιος θα την παρει στα σοβαρα? Απορία το χω.. Οσο για το οτι εγινε εγινε τωρα εχεις απολυτο δικιο Faasf...Αυτη ειναι η κατασταση πλεον.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Faasf δεν ειπα ποτε και πουθενα να βιαστει να παρουσιασει κατι νεο...Το πες και εσυ ολο τρωει τα μουτρα της...Ακομα και αυριο να βγαλει το πολυποθητο surface παλι Απατο θα παει..χωρις store θα το κλαψουν και οι ρεγκες με το καλημερα..... Αυτο που λεω ειναι να ξεκαθαρισει τι θα κανει με τα τωρινα wm10 να σταματησει αυτη η παραφιλολογια...και απο τους μεν και απο τους δε..Απλα τοση απαθεια θαβει ακομα χειροτερα το store...δεν βλεπω καμια προσπαθεια να σωσει οτι μπορει.. Απο την αλλη Αν δεν μπορει Ολακερη MS να παρεχει Γενικα στην πλατφορμα της μια εφαρμογη Facebook της προκοπης τοτε τι να πω?? Ας το παρατησει το αθλημα...μην την δικαιολογειται ομως..Τοσα χρονια πως και ειχε φτιαξει δικη της εφαρμογη Facebook? Τωρα δεν μπορει η κακομηρη? Με το youtube δεν ειχαν φτιαξει εξαιρετικες εφαρμογες τοσοι 3τοι devs οταν αυτη δεν ειχε? Δεν μπορουσε να διαθεσει 2 devs να ασχοληθουν ή να συνεργαστουν με το Facebook? Ξαναλεω Αν δεν μπορει να φερει μια εφαρμογη Facebook της προκοπης στο store της τοτε γιατι ασχολειστε ακομα με μια τετοια εταιρεια? Ποιος θα την παρει στα σοβαρα? Απορία το χω.. Οσο για το οτι εγινε εγινε τωρα εχεις απολυτο δικιο Faasf...Αυτη ειναι η κατασταση πλεον.. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να πει. Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή τα WM10 θα έφταναν στο τέλος, αν το πλάνο της είναι η ενοποίηση του λειτουργικού της(που δεν το έχει κρύψει). Από ΄δω και πέρα θα υποστηριχθούν οι συσκευές όσο γίνεται, ενώ οι uwp εφαρμογές που έχουν παρουσία σε όλες τις συσκευές θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζονται. Όσον αφορά το store και τη uwp. Είναι δυνατόν τέτοια τεράστια επένδυση να στηριζόταν στα WM; Ποτέ δεν ίσχυσε αυτό. Το αντίθετο θα μπορούσε να συμβεί. Δηλαδή η uwp θα μπορούσε να σώσει τα WM10, πράγμα που τελικώς δεν έγινε για πολλούς λόγους. Τους έχουμε γράψει. Με το facebook δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει(αν υπάρχει κάποια σύγκρουση), αλλά προσωπικά αποκλείω λόγους αδυναμίας ή μη θέλησης από την πλευρά της. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos9553 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να πει. Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή τα WM10 θα έφταναν στο τέλος, αν το πλάνο της είναι η ενοποίηση του λειτουργικού της(που δεν το έχει κρύψει). Από ΄δω και πέρα θα υποστηριχθούν οι συσκευές όσο γίνεται, ενώ οι uwp εφαρμογές που έχουν παρουσία σε όλες τις συσκευές θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζονται. Όσον αφορά το store και τη uwp. Είναι δυνατόν τέτοια τεράστια επένδυση να στηριζόταν στα WM; Ποτέ δεν ίσχυσε αυτό. Το αντίθετο θα μπορούσε να συμβεί. Δηλαδή η uwp θα μπορούσε να σώσει τα WM10, πράγμα που τελικώς δεν έγινε για πολλούς λόγους. Τους έχουμε γράψει. Με το facebook δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει(αν υπάρχει κάποια σύγκρουση), αλλά προσωπικά αποκλείω λόγους αδυναμίας ή μη θέλησης από την πλευρά της. Αρα μου λες με απλα λογια οτι το τελος των wm10 ηταν τετελεσμένο απο την αρχη? Οτι ηταν κατι σαν πειραμα ολο αυτο, και ειμασταν κατι σαν Beta testers μεχρι να δοκιμασει παλι κατι αλλο? Συγγνωμη που ρωταω τοσα πολλα αλλα εκει παει μονο του το πραγμα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Κάθε μετάβαση γίνεται για να υπάρξει σύγκλιση των λειτουργικών (από τα WP8 και έπειτα) ανάλογα με την υπάρχουσα κατάσταση στα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών. Για πάντα θα υπήρχαν τα WM10; Εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει η φημολογία για το surface phone. Τι λειτουργικό υποτίθεται ότι θα έτρεχε το surface phone; Πόσες φορές έχει αναφερθεί τα Windows σε Arm; Επειδή έχει αναφερθεί αρκετές φορές το beta testing, δε συμφωνώ. Και τα WP8.1 και τα WM10 μια χαρά λειτουργικά είναι. Απλώς δεν πρόκειται για αναβαθμίσεις του τύπου android 6 σε 7. Μόλις -και αν- υπάρξει η σύγκλιση, οι αναβαθμίσεις θα γίνονται, όπως γίνονται και στις άλλες συσκευές. Μέχρι τότε, όπως έχει γράψει σωστά ο @geoponer: Όποιος μπορεί θα ζήσει με αυτό - αλλιώς αλλάζει πλατφόρμα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos9553 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Κάθε μετάβαση γίνεται για να υπάρξει σύγκλιση των λειτουργικών (από τα WP8 και έπειτα) ανάλογα με την υπάρχουσα κατάσταση στα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών. Για πάντα θα υπήρχαν τα WM10; Εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει η φημολογία για το surface phone. Τι λειτουργικό υποτίθεται ότι θα έτρεχε το surface phone; Πόσες φορές έχει αναφερθεί τα Windows σε Arm; Επειδή έχει αναφερθεί αρκετές φορές το beta testing, δε συμφωνώ. Και τα WP8.1 και τα WM10 μια χαρά λειτουργικά είναι. Απλώς δεν πρόκειται για αναβαθμίσεις του τύπου android 6 σε 7. Μόλις -και αν- υπάρξει η σύγκλιση, οι αναβαθμίσεις θα γίνονται, όπως γίνονται και στις άλλες συσκευές. Μέχρι τότε, όπως έχει γράψει σωστά ο @geoponer: Όποιος μπορεί θα ζήσει με αυτό - αλλιώς αλλάζει πλατφόρμα Μεχρι προτινος ομως δεν ηταν κοινη παραδοχη απο αρκετους οτι λογω universal η πλατφορμα ειναι κοινη?? Και οτι κακως διαχωριζω τα wm 10 απο τα 10 ρια αφου πλεον εχουν κοινο store? Ελεγαν οτι το continnum ειναι το μελλον και εχεις εναν υπολογιστη στην τσεπη σου... Βρε τι στο καλο γινεται εδω μεσα? Καποιοι αλλα λενε το καλοκαιρι..αλλα το φθινοπωρο και αλλα την ανοιξη??(Προφανως και δεν αναφερομαι σε εσενα εννοειτε). Τεσπα οπως και να το παρει κανεις...τεοιες κινησεις και τετοιο marketing στα δικα μου ματια ειναι Αθλιες..ειδικα οταν εχεις ενα πολυ καλο υλικο οπως ηταν τα wp 8.1 και τα wm 10 και τα πετας στον καλαθο των αχρηστων.. Ειδικα με το τελευταιο θα συμφωνησω απολυτα...ιδιως οταν βλεπω ποσοι εχουν παρατησει τελικα την πλατφορμα... Σε ευχαριστω για τα διευκρινιστικα σου σχόλια Faasf!!Καλο μεσημερι καλη συνεχεια σε οτι κανεις! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 (edited) Μεχρι προτινος ομως δεν ηταν κοινη παραδοχη απο αρκετους οτι λογω universal η πλατφορμα ειναι κοινη?? Και οτι κακως διαχωριζω τα wm 10 απο τα 10 ρια αφου πλεον εχουν κοινο store? Ελεγαν οτι το continnum ειναι το μελλον και εχεις εναν υπολογιστη στην τσεπη σου... Βρε τι στο καλο γινεται εδω μεσα? Καποιοι αλλα λενε το καλοκαιρι..αλλα το φθινοπωρο και αλλα την ανοιξη??(Προφανως και δεν αναφερομαι σε εσενα εννοειτε). Τεσπα οπως και να το παρει κανεις...τεοιες κινησεις και τετοιο marketing στα δικα μου ματια ειναι Αθλιες..ειδικα οταν εχεις ενα πολυ καλο υλικο οπως ηταν τα wp 8.1 και τα wm 10 και τα πετας στον καλαθο των αχρηστων.. Ειδικα με το τελευταιο θα συμφωνησω απολυτα...ιδιως οταν βλεπω ποσοι εχουν παρατησει τελικα την πλατφορμα... Σε ευχαριστω για τα διευκρινιστικα σου σχόλια Faasf!!Καλο μεσημερι καλη συνεχεια σε οτι κανεις! Ισχύει όμως αυτό. Τα WM10 όπως και το Xbox είναι υποσύνολο των Windows10, και έχουν κοινό Store. To Continuum είναι μια πολύ καλή τεχνολογία, που όμως έχει μείνει ημιτελής μέχρις στιγμής. Δε νομίζω πάντως ότι θα εγκαταλειφθεί. Και η universal πλατφόρμα -κατά τη γνώμη μου- είναι καινοτομία. Ναι μεν δεν μπόρεσε να σώσει τα WM10, αλλά η τύχη της δεν έχει κριθεί ακόμη. Θα έλεγα ότι είναι και πολύ νωρίς για να κριθεί. Πολλές φορές έχει συμβεί ένα προϊόν αν και καλό, να μην τύχει της αποδοχής των καταναλωτών. Πριν μήνες είχα δώσει ένα παράδειγμα σχετικά με αυτό. Κάποια εποχή η Commodore είχε κυκλοφορήσει την CD32, την πρώτη 32μπιτη κονσόλα με ενσωματωμένο CD-Rom, με φοβερά για την εποχή χαρακτηριστικά. Όχι μόνο εμπορικώς απέτυχε, αλλά η αποτυχία ήταν και ο κυριότερος λόγος για να πτωχεύσει η Commodore. Για το μάρκετινγκ θα συμφωνήσω, αλλά διαφωνώ ότι πέταξε τα WP8.1 και θα πετάξει τα WM10. To api των WP8.1 εμπεριέχεται στα WM10 (άλλωστε είναι και αυτός ο λόγος που μια εφαρμογή των WP8.1, τρέχει στα WM10), ενώ το ίδιο θα συμβεί (όποτε συμβεί) και με τα WM10. Ενώ οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν για τη μετατροπή μιας εφαρμογής(metro) WP8.1/Windows 8.1 σε uwp εφαρμογή, είναι λίγες. Υπάρχει συνέχεια δηλαδή. Καλό μεσημέρι. Ούτως ή άλλως εδώ θα είμαστε. Edited May 4, 2017 by faasf Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Ναι. Η μετατροπή πρέπει να γίνει σε επίπεδο κώδικα, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί το api της uwp. Ή, η εφαρμογή θα πρέπει να ξαναγραφτεί από την αρχή. Ενώ με τα εργαλεία της MS(desktop bridge) η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη. Στην πραγματικότητα γίνεται repackaging (χονδρικά). Δεν αλλάζει ο κώδικας. Ανάποδο μπορεί να είναι (καταλαβαίνω τι λες), αλλά αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική γρήγορη λύση για να γεμίσει το store από εφαρμογές. Και ελπίζει στο μέλλον να προσελκύσει developers να ασχοληθούν με την uwp (κυρίως για καινούριες εφαρμογές). Ούτε που θέλω να σκέφτομαι πότε θα τελειώσει μια τέτοια διαδικασία... Repackaging. Άρα, "τυλίγουν" μια win32 εφαρμογή, με uwp κώδικα, σωστά; Αυτό δε θα οδηγήσει σε ασυμβατότητα με κάποια apps; Αν μπορούν, οι όποιες συσκευές θα κυκλοφορούν, να ανιχνεύουν τον win32 κώδικα; Τα απανωτά restarts για τα mobiles, έχουν την έννοια της σύγκλισης με το desktop λειτουργικό. Συμφωνώ σε αυτό που λες και φαντάζομαι το έχουν καταλάβει. Ρίξε μια ματιά εδώ. Και εγώ θεωρώ πως δε θα βιαστεί να παρουσιάσει κάτι καινούριο στην κατηγορία. Κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι το έχουν καταλάβει. Διάβασα και το link, αλλά πιστεύω ότι δεν το έχει με κάτι άλλο, πέρα από το cloud, από εκεί "έρχεται" εξάλλου.. Δεν ξέρω.. Δε μπορώ να πω ότι μου αρέσουν οι κινήσεις της ms, από τη στιγμή που έγινε CEO ο Nadella... Καλά θα κάνει να μη βιαστεί, γιατί και τώρα που "βιαζόταν", όλο λάθη (για να το πω ευγενικά) έκανε... Πριν στείλει κάποιος μια εφαρμογή στο store για να την τσεκάρουν, αφού έχει μεταγλωττιστεί η εφαρμογή, περνάει από εργαλείο το οποίο ελέγχει με διαγνωστικά tests αν η εφαρμογή πληροί τις προϋποθέσεις. Με το ίδιο εργαλείο ελέγχεται από τους testers της Microsoft. Αν πληροί τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τα διαγνωστικά tests, οι testers και πάλι μπορεί να κόψουν μια εφαρμογή αλλά όχι για τεχνικούς λόγους(π.χ. λόγω ύπαρξης στην εφαρμογή ακατάλληλου περιεχομένου, το οποίο δε θα μπορεί να ανιχνευθεί από το εργαλείο). Άρα αν όλα είναι καλά πώς θα την κόψει; Πρέπει να το δικαιολογήσουν. Το ότι πέρασαν 2 φορές, από το διαγνωστικό εργαλείο της ms, facebook και messenger apps, ότι έδωσαν το ok οι testers, ειλικρινά δε μου εμπνέουν εμπιστοσύνη οι διαδικασίες της ms. Θα μπορούσαν να κανονίσουν ένα meeting οι της ms, να δώσουν ένα 640 με w10m στους της facebook. Δε νομίζω να χρειαζόταν κάτι παραπάνω... To Facebook έχει ξεπεράσει το 1.500.000.000 ενεργούς χρήστες. Αν σκεφτείς πόσοι ζουν στην πείνα και δεν έχουν καν κινητό τότε θα καταλάβεις ότι ο ιδιοκτήτης σχεδόν κάθε smartphone είναι και ενεργός χρήστης Facebook. Στην Ελλάδα πχ, οι ενεργοί χρήστες αγγίζουν τα 7.000.000!!!! Άρα δεν μιλάμε για μια εφαρμογή αλλά για ΤΗΝ εφαρμογή. Όταν αυτή δεν δουλευει σωστά ή πχ το messenger δεν έχει ακόμη κλήση είναι σαν να μην έχει υποδοχή κάρτας sim..... Τραγικό μεν αλλά ο κόσμος κρέμεται από το fb. Άρα τι συζητάμε?? Κι ενώ μέχρι εδώ το πήγαινες καλά.... Τώρα για το αν η ms μπορεί να πιέσει τον Mark να της δώσει ένα σωστό App πριν χάσει και τον τομέα του desktop (ήδη χάθηκε και το κάστρο το browsing) οι ειδικοί του φόρουμ λένε ότι μπορεί..... Προφανώς η ms λεει "ναι βρε, μπορώ αλλά λέω να αφήσω να τα χάσω όλα....." Εδώ το "στραβώνεις". :p Μπορεί να είμαστε πιο σωστοί (αν είμαστε), γιατί είμαστε περισσότεροι από ένας και "πετάμε" τις σκέψεις μας ο ένας στον άλλο. Έτσι κάτι καινούριο βγαίνει. Η ms, για άλλη μια φορά δεν ασχολείται, γιατί τώρα έχει τα w10S, πανάκριβα ΚΑΙ πάλι (αυτό για το χώρο για τους άλλους κατασκευαστές μου κάνει φτηνή δικαιολογία), οπότε δε νοιάζεται για τα w10m. Πρέπει να ήταν τελείως λάθος να πάει κάποιος του cloud, υπεύθυνος για όλο το software.. Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgb Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 (edited) Το certification τσεκάρει για κακόβουλο κώδικα και αν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες υποχρεώσεις (πχ αν η εφαρμογή ζητάει πρόσβαση τοποθεσίας πρέπει να έχεις δημοσιευμένο και προσβάσιμο στο χρήστη έγγραφο "πολιτικής απορρήτου" που θα δηλώνεις αν επεξεργάζεσαι τα στοιχεία αυτά, αν τα διαθέτεις σε τρίτους κτλ.) Είναι απόλυτα τυπικοί σε αυτά και αν κάτι δεν είναι σύννομο η εφαρμογή κόβεται. Δεν έχουν δικαιοδοσία να κόψουν μια εφαρμογή για λόγους επιδόσεων ή για άλλους παρόμοιους λόγους (εκτός από περιπτώσεις του στυλ, η εφαρμογή σου δεν ανοίγει καν οπότε την κόβω). Edited May 4, 2017 by georgb Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Το certification τσεκάρει για κακόβουλο κώδικα και αν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες υποχρεώσεις (πχ αν η εφαρμογή ζητάει πρόσβαση τοποθεσίας πρέπει να έχεις δημοσιευμένο και προσβάσιμο στο χρήστη έγγραφο "πολιτικής απορρήτου" που θα δηλώνεις αν επεξεργάζεσαι τα στοιχεία αυτά, αν τα διαθέτεις σε τρίτους κτλ.) Είναι απόλυτα τυπικοί σε αυτά και αν κάτι δεν είναι σύννομο η εφαρμογή κόβεται. Δεν έχουν δικαιοδοσία να κόψουν μια εφαρμογή για λόγους επιδόσεων ή για άλλους παρόμοιους λόγους. Άρα, μισές δουλειές. Μας νοιάζουν μόνο οι νομικές υποχρεώσεις του app, του εκάστοτε dev, αλλά αν δεν εκκινεί καν το app του, όλα καλά... Και μετά απορούμε για τα ποσοστά των wp/wm... Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgb Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Άρα, μισές δουλειές. Μας νοιάζουν μόνο οι νομικές υποχρεώσεις του app, του εκάστοτε dev, αλλά αν δεν εκκινεί καν το app του, όλα καλά... Και μετά απορούμε για τα ποσοστά των wp/wm... Εντάξει δεν λέμε για ακραίες περιπτώσεις να μην ανοίγει καθόλου, είναι στους όρους ότι σε κόβει (άμα ψάξεις το 10.4 Usability του Windows Store Policies). To facebook είναι βαρύ με τον τρόπο που το κατασκεύασαν επειδή δεν είναι "καθαρά" windows 10 app αλλά porting με δικές τους βιβλιοθήκες αλλά δεν είναι παράνομο να φτιάχνεις βαριές εφαρμογές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Με το facebook δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει(αν υπάρχει κάποια σύγκρουση), αλλά προσωπικά αποκλείω λόγους αδυναμίας ή μη θέλησης από την πλευρά της. Σαφώς και δεν είναι λόγοι αδυναμίας. Ολόκληρη ms να μη μπορεί να κάνει μια σωστή εφαρμογή. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον ιδιοκτήτη της εφαρμογής. Πιστεύω (και περιμένω να μου πεις με τις γνώσεις σου αν θα μπορούσε να ισχύει) ότι το η οποία εφαρμογή περνάει από του servers του Facebook οπότε εκεί πέφτει κάποιο κόψιμο. Δεν μπορεί ολόκληρη ms να κάθεται και να χαντακωνεται (όχι μόνο στο mobile) και απλά να μη κάνει κάτι ενώ όπως υποστηρίζουν κάποιοι θα μπορούσε. Η οποία ms έφτασε να χαρίζει άδειες Windows και να "νομιμοποιει" τα σπασμένα..... Ούτε σαν ανέκδοτο δεν θα το παίρναμε αυτό στο κοντινό παρελθόν. Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 (edited) Ούτε που θέλω να σκέφτομαι πότε θα τελειώσει μια τέτοια διαδικασία... Repackaging. Άρα, "τυλίγουν" μια win32 εφαρμογή, με uwp κώδικα, σωστά; Αυτό δε θα οδηγήσει σε ασυμβατότητα με κάποια apps; Αν μπορούν, οι όποιες συσκευές θα κυκλοφορούν, να ανιχνεύουν τον win32 κώδικα; Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία η ίδια εφαρμογή είναι. Βλ. Kodi. Δεν ξέρω περισσότερα, καθώς η μόνη επαφή που έχω με αυτά τα εργαλεία είναι τα λίγα που έχω διαβάσει. Φαντάζομαι το πού θα μπορεί να τρέξει η εφαρμογή θα καθορίζεται εκ των προτέρων. Οπότε αν ανέβει στο store θα εμφανίζεται μόνο η συσκευή/ες που είναι συμβατή η εφαρμογή. Δεν είμαι σίγουρος σε αυτό πάντως. Εντάξει δεν λέμε για ακραίες περιπτώσεις να μην ανοίγει καθόλου, είναι στους όρους ότι σε κόβει (άμα ψάξεις το 10.4 Usability του Windows Store Policies). To facebook είναι βαρύ με τον τρόπο που το κατασκεύασαν επειδή δεν είναι "καθαρά" windows 10 app αλλά porting με δικές τους βιβλιοθήκες αλλά δεν είναι παράνομο να φτιάχνεις βαριές εφαρμογές. Σωστό. Αν δεν ανοίγει κόβεται. Απλώς όσον αφορά την απόδοση δεν είναι αυστηρό το πλαίσιο. Αυτό εννοούσα ως «ελάχιστες» προϋποθέσεις. Σαφώς και δεν είναι λόγοι αδυναμίας. Ολόκληρη ms να μη μπορεί να κάνει μια σωστή εφαρμογή. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον ιδιοκτήτη της εφαρμογής. Πιστεύω (και περιμένω να μου πεις με τις γνώσεις σου αν θα μπορούσε να ισχύει) ότι το η οποία εφαρμογή περνάει από του servers του Facebook οπότε εκεί πέφτει κάποιο κόψιμο. Δεν μπορεί ολόκληρη ms να κάθεται και να χαντακωνεται (όχι μόνο στο mobile) και απλά να μη κάνει κάτι ενώ όπως υποστηρίζουν κάποιοι θα μπορούσε. Η οποία ms έφτασε να χαρίζει άδειες Windows και να "νομιμοποιει" τα σπασμένα..... Ούτε σαν ανέκδοτο δεν θα το παίρναμε αυτό στο κοντινό παρελθόν. Δεν το γνωρίζω αυτό που λες (μια κάποιου είδους επιβράδυνση των δεδομένων μέσω των servers). Φυσικά και μπορεί να γίνει. Edited May 4, 2017 by faasf Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 (edited) Εδώ το "στραβώνεις". :p Μπορεί να είμαστε πιο σωστοί (αν είμαστε), γιατί είμαστε περισσότεροι από ένας και "πετάμε" τις σκέψεις μας ο ένας στον άλλο. Έτσι κάτι καινούριο βγαίνει. Η ms, για άλλη μια φορά δεν ασχολείται, γιατί τώρα έχει τα w10S, πανάκριβα ΚΑΙ πάλι (αυτό για το χώρο για τους άλλους κατασκευαστές μου κάνει φτηνή δικαιολογία), οπότε δε νοιάζεται για τα w10m. Πρέπει να ήταν τελείως λάθος να πάει κάποιος του cloud, υπεύθυνος για όλο το software.. Με αποκαλείς στραβοξυλο...... :lol: :lol: :lol: Διάβασε την τελευταία παράγραφο από πάνω (στο δικό μου ποστ αλλά και του faasf) Και κάτι άσχετο με σένα αλλά σχετικό με τους γνωστούς/άγνωστους....:) Επειδη τα γραπτά μένουν, προσωπικά δεν θεώρησα ποτέ την επιλογή του Browser ως ορθή λύση του fb. Οι ίδιοι όμως αυτοανερουνται στο ίδιο τους το ποστ αφού μας λένε ότι τα έλεγαν αυτοί για το πόσο σημαντικό ειναι fb και αμέσως μετά ότι άλλα είναι τα προβλήματα και να μη σκαλωνουμε σε αυτο (ακόμα βέβαια ψάχνω μια εφαρμογή με τα μισά έστω downloads του fb....) Edited May 4, 2017 by montoya_42 Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 ------λάθος Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Faasf μια ερώτηση. Μπορείς να ξέρεις κι αν θες να μας πεις ποσοστιαία (και όχι με απόλυτους αριθμους) ποια είναι η αναλογία Download της εφαρμογής σου σε mobile desktop και Xbox? Υ. Γ. Κάνεις κι εσύ λάθη? ?? :lol: :lol: Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgb Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα από τους σερβερ, απλά είναι με λάθος τρόπο στημένη η εφαρμογή. Αν φτιάξεις μια "καθαρή" εφαρμογή πχ που να κατεβάζει τις πρώτες 100 φωτογραφίες από την κατηγορία "Τοπία" του 500px, ακόμα και στο πιο καρούλι τηλεφωνικό hardware θα έχει ανοίξει σε 1,5 δευτερόλεπτο και σε 5 δεύτερα θα έχει τελειώσει το φόρτωμα. Στο facebook έχουν βάλει ένας θεός ξέρει τι βιβλιοθήκες να φορτώνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Faasf μια ερώτηση. Μπορείς να ξέρεις κι αν θες να μας πεις ποσοστιαία (και όχι με απόλυτους αριθμους) ποια είναι η αναλογία Download της εφαρμογής σου σε mobile desktop και Xbox? Υ. Γ. Κάνεις κι εσύ λάθη? ?? :lol: :lol: Ναι. Φαίνεται, εδώ και καιρό. Στα 100 downloads 54 είναι xbox, 30 pc, 14 mobile, 2 tablet. Αν κάνω...Αρκετά:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos9553 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Ναι. Φαίνεται, εδώ και καιρό. Στα 100 downloads 54 είναι xbox, 30 pc, 14 mobile, 2 tablet. Αν κάνω...Αρκετά:) Μπραβο το xbox..Βασικα αν και ασχετο..και με το xbox one τοτε η MS εκανε τοσες καγκουριες κατα την κυκλοφορια του, που παρα τριχα να το καψει το μηχανημα...Ευτυχως o ικανοτατος Spencer εσωσε την παρτιδα και μαζεωε τα τοτε σπασμενα και το xbox ειναι και γ α μ ω τις παιχνιδομηχανες πλεον...Δεν μπορουσαν να εχουν εναν αντιστοιχο και στο Mobile που να νοιωθει την αγορα και το κοινο οπου απευθύνεται?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 Ναι. Φαίνεται, εδώ και καιρό. Στα 100 downloads 54 είναι xbox, 30 pc, 14 mobile, 2 tablet. Αν κάνω...Αρκετά:) Εγώ δεν μπορώ να δω αυτά τα στοιχεία που μας δίνεις (μπαίνω στο store με το 650) Σε ρώτησα για να βγάλω ένα συμπέρασμα (κάπως αυθαίρετο) για την αποδοχή μιας uwp στο desktop κομμάτι. Μόλις τα διπλάσια (αν αναλογιστουμε τους χρήστες) Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. May 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2017 (edited) Εγώ δεν μπορώ να δω αυτά τα στοιχεία που μας δίνεις (μπαίνω στο store με το 650) Σε ρώτησα για να βγάλω ένα συμπέρασμα (κάπως αυθαίρετο) για την αποδοχή μιας uwp στο desktop κομμάτι. Μόλις τα διπλάσια (αν αναλογιστουμε τους χρήστες) Ναι. Αυτά τα στοιχεία φαίνονται στους devs για κάθε εφαρμογή τους. Ναι ακόμη είναι σχετικά μικρή η χρήση εφαρμογών από το store, αλλά θεωρώ πως θα βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση. Πάντως είναι λογικό. Ούτε εγώ χρησιμοποιούσα. Στα Windows 8.1 ζήτημα είναι αν είχα κατεβάσει 2-3 εφαρμογές. Πάντως σίγουρα παίζει ρόλο και το είδος της εφαρμογής. Εγώ πάντως εδώ και μήνες αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Ότι η uwp είναι μια πλατφόρμα με προοπτική και ότι λογικά θα είναι η μελλοντική πλατφόρμα της Microsoft. Με τη σημείωση του μόλις 26% της διείσδυσης των Windows 10 στα pc, με τη σημείωση του μικρού ποσοστού χρήσης εφαρμογών από το store στα pc και με τη σημείωση των Windows 10 S. Δεν κατάφερε να τραβήξει τα mobiles, αλλά πόσο καιρό θα μείνουν αμέτοχοι οι devs; Τι να πω. Μπορεί να κάνω και λάθος. Είπαμε πολλές τεχνολογίες έχουν πάει άπατες. Πριν μέρες ο @georgb πόσταρε μια πολύ καλή εφαρμογή. Θεωρώ ότι θα αρχίσουμε σιγά σιγά να βλέπουμε τέτοιες εφαρμογές στο store. Κάποια πράγματα, όπως το πορταλ της επαυξημένης πραγματικότητας, ζορίζουνε ακόμα και σχετικά πρόσφατα λαπτοπ. Είναι αδύνατο να τρέχαν σε συσκευές τύπου 640 κτλ. Παραδείγματος χάρη, αυτός εδώ https://www.microsoft.com/en-us/store/p/live-home-3d/9pg2cxwtkvb1 έβγαλε σχεδιαστικό πρόγραμμα για κατοικίες που είναι καθαρά πρόγραμμα desktop (και όχι app της πλάκας) και τρέχει και στο τηλέφωνο. Πράγμα που σημαίνει ότι γι αυτό το πρόγραμμα δεν βρήκε κενά και διαφορές στο api που να τον κάνει να μην μπορεί να το δημοσιεύσει στο τηλέφωνο. Άλλο που στις μικρές συσκευές δεν θα φορτώνει λόγω ραμ και επεξεργαστή και ακόμα και το 950 θα αγκομαχά και θα ζεστένετε σαν ψησταριά. Edited May 4, 2017 by faasf Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts