Jump to content

Samsung Galaxy A5

Sofos_5
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα Χρόνια Πολλά!!!

Μια απορία γενικού ενδιαφέροντος αλλά προέκυψε από το πρόβλημα του Giannis9_9,έχει δικαίωμα η Samsung, ή η όποια εταιρία να αρνηθεί να καλύψει εγγύηση σε συσκευή που δεν εισήχθη από το "επίσημο" δίκτυό της??? Δεν είναι αντίθετο στην "Ευρωπαϊκή" νομοθεσία αυτό???

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλημέρα Χρόνια Πολλά!!!

Μια απορία γενικού ενδιαφέροντος αλλά προέκυψε από το πρόβλημα του Giannis9_9,έχει δικαίωμα η Samsung, ή η όποια εταιρία να αρνηθεί να καλύψει εγγύηση σε συσκευή που δεν εισήχθη από το "επίσημο" δίκτυό της??? Δεν είναι αντίθετο στην "Ευρωπαϊκή" νομοθεσία αυτό???

Καταρχήν στον @Giannis9_9 δεν αρνήθηκαν την επισκευή. Το ότι κάνουν ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα είναι άλλο θέμα και αν το πιέσει θα του το φτιάξουν.

Σε αυτό που ρωτάς εσύ, αν εννοείς για συσκευές που δεν έφυγαν από το εργοστάσιο με προδιαγραφές Ευρώπης, Ναι, έχει δικαίωμα να αρνηθεί ΚΑΙ θα αρνηθεί 100% ισχυριζόμενη ότι δεν έχει ούτε τα λογισμικά των οιοδήποτε τρίτων χωρών, αλλά ούτε και τυχόν ανταλλακτικά σε περίπτωση που οι συσκευές έχουν διαφορές από τις ευρωπαϊκές. Η εγγύηση της για την Ευρώπη αναφέρεται ως πανευρωπαϊκή και όχι ως Παγκόσμια, μη τα μπερδεύουμε.

Για περισσότερα όμως μπορείς να ρωτήσεις στο κατάλληλο θέμα γιατί εδώ είμαστε off topic

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=42029

Καταρχήν στον @Giannis9_9 δεν αρνήθηκαν την επισκευή. Το ότι κάνουν ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα είναι άλλο θέμα και αν το πιέσει θα του το φτιάξουν.

Σε αυτό που ρωτάς εσύ, αν εννοείς για συσκευές που δεν έφυγαν από το εργοστάσιο με προδιαγραφές Ευρώπης, Ναι, έχει δικαίωμα να αρνηθεί ΚΑΙ θα αρνηθεί 100% ισχυριζόμενη ότι δεν έχει ούτε τα λογισμικά των οιοδήποτε τρίτων χωρών, αλλά ούτε και τυχόν ανταλλακτικά σε περίπτωση που οι συσκευές έχουν διαφορές από τις ευρωπαϊκές. Η εγγύηση της για την Ευρώπη αναφέρεται ως πανευρωπαϊκή και όχι ως Παγκόσμια, μη τα μπερδεύουμε.

Για περισσότερα όμως μπορείς να ρωτήσεις στο κατάλληλο θέμα γιατί εδώ είμαστε off topic

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=42029

Εννοείτε πως πρέπει να το στείλει να του αρνηθούν την επισκευή/αλλαγή και μετά να προχωρήσει στο ακραίο που αναγκάστηκα να κάνω εγώ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΤΟ SAMSUNG A5 DUOS (SM A5000)ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΣΩ SKROUTZ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ KITKAT 4.4 Κ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 5.1 LOLLIPOP.ΕΙΔΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FORUM ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΜΕΣΩ SAMMOBILE ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ? Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

:!: Από Ομάδα Διαχείρισης

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες διότι είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Ο.Π.Χ.

Edited by truckman

Τέλεια. Με λίγα λόγια έχω ένα ξεκάθαρο πρόβλημα σε 2 συσκευές από το κουτί τους και η Samsung αρνείται να μου το επισκευάσει. Σίγουρα μιλάμε για την πρώτη σε πωλήσεις smartphones εταιρεία στον κόσμο;;... Και δεν πρόκειται να είμαι ο μόνος άτυχος που του έτυχαν τέτοιες οθόνες... Σε όλους έτσι κάνουν; :mad: :mad:

Από περιέργεια σε ποιο service απευθύνθηκες;

Έχω και εγώ θέμα με την οθόνη σε καινούργια συσκευή A5.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού εμφανίζει οριζόντιες γραμμές στην οθόνη. Επίσης το κάτω μέρος της οθόνης φαίνεται πιο φωτεινό.

Edited by highland

Αυτή είναι η επισημη απαντηση της kaizer σε ένα πρόβλημα οθονης ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιο με το δικο σου.....

"Να σας ενημερώσουμε πως το κατάστημά μας KAIZERSHOP δεν συνεργάζεται με την αντιπροσωπεία της SAMSUNG όπως και με κανένα από τα επίσημα εξουσιοδοτημένα κέντρα ελέγχου και επισκευής, και δεν είναι υπεύθυνο για την λειτουργία των συγκεκριμένων κέντρων."

Δεν θελω να στη χαλασω αλλα εχω βρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παρομοια θεματα.

Ναι, από το Kaizer το αγόρασα. Το ξέρω αυτό που λες, είχα ρωτήσει τους ίδιους στο Κaizer και μου είχαν πει αν υπάρξει πρόβλημα το στέλνεις κατευθείαν για service της samsung. Όσο για το DOA, το κινητό ήταν για δώρο και όταν το πρόσεξα ήταν αργά. Η καταχώρηση της συσκευής δεν μου χρειάστηκε ποτέ για κάποιο service της Samsung (και δεν υπήρξαν προβλήματα που δεν την είχα κάνει).

Γιάννη έχω βρεθεί στην ίδια θέση.Στείλε email στη γενική γραμματεία καταναλωτή και πες την αντιμετώπιση που είχες.Εμένα σε ένα μήνα μου ζητούσαν συγνώμη και μου έστειλαν άλλη συσκευή πολύ ακριβότερη.

Μόλις τους έστειλα ένα mail, δεν το είχα σκεφτεί. Πολύ πιθανό να μπορέσουν να βοηθήσουν... κάπως :wacko: Περιμένω απάντησή τους

Κι όμως φίλε, τη δεύτερη φορά που ασχολήθηκε η ίδια η Samsung (κι όχι το επισκευαστικό κέντρο τώρα πια) ουσιαστικά αρνήθηκαν τη δεύτερη επισκευή και μου είπαν ότι έτσι δουλεύει...

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Από περιέργεια σε ποιο service απευθύνθηκες;

Έχω και εγώ θέμα με την οθόνη σε καινούργια συσκευή A5.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού εμφανίζει οριζόντιες γραμμές στην οθόνη. Επίσης το κάτω μέρος της οθόνης φαίνεται πιο φωτεινό.

Στην Smartec ( http://www.smartec.gr/el/ ). Εκεί το θεώρησαν πρόβλημα και την άλλαξαν την οθόνη, όταν πήγε στα κεντρικά έκαναν τα στραβά μάτια.

ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο θέμα έχει το A5 μου, σε ίδιο ακριβώς σημείο! Είναι αυτή φυσιολογική οθόνη; :lol:

Να διευκρινίσω πάντως πως η εμπειρία του service ήταν από το τάμπλετ (Galaxy Tab S 8.4") που έχει το ίδιο πρόβλημα με το Α5. Πάνω που το είχα "ξεχάσει" το θέμα, το ξαναείδα τώρα στο Α5 (*δεν είμαι δηλ off topic, ακόμα για το Α5 μιλάω απλά με την εμπειρία κι άλλης συσκευής)

Στέλνω κι άλλες δυο φωτογραφίες του τάμπλετ και του κινητού για σύγκριση

Edited by truckman

Βάρα τους στα αυτιά.Πες κιόλας ότι κοιτοντας την οθόνη που είναι χαλασμένη πονάνε τα μάτια σου.Που θα τους δίνουμε λεφτά και θα μας το παίζουν Κινέζοι μετά από κορεατες.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΤΟ SAMSUNG A5 DUOS (SM A5000)ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΣΩ SKROUTZ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ KITKAT 4.4 Κ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 5.1 LOLLIPOP.ΕΙΔΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FORUM ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΜΕΣΩ SAMMOBILE ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ? Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

:!: Από Ομάδα Διαχείρισης

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες διότι είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Ο.Π.Χ.

Καλησπέρα ,

Μια χαρά αξιόπιστη πηγή ειναι το sammobile. Απο εκεί κατεβάζω και εγώ για το Α5 duos. Ακολούθησε τις οδηγίες και προχωρά...

Ελληνικά έχει κανονικότατα ...

Καλησπέρα ,

Μια χαρά αξιόπιστη πηγή ειναι το sammobile. Απο εκεί κατεβάζω και εγώ για το Α5 duos. Ακολούθησε τις οδηγίες και προχωρά...

Ελληνικά έχει κανονικότατα ...

Λογικά ο φίλος μας γνωρίζει πως συνήθως τα duos μοντέλα της Samsung προορίζονται για Ασία μεριά και γιαυτό δεν πήρε ακόμα την 5.Ακόμα και για την εγγύηση μπορεί να σε καλύψει μόνο το κατάστημα που το αγόρασε.

Στη λειτουργία οθόνης το έχετε αλλάξει; Το λέω μήπως αυτό διορθώσει το πρόβλημα, έχει μεγάλη διαφορά
Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.

Όλα, και την ρυθμιση της αυτόματης οθόνης (εκείνα τα amoled cinema, basic κτλ) και ρυθμισεις για προβληματα ορασης... μεχρι κ εφαρμογες για amoled burn-in fix κατεβασα... οχι οτι περιμενα να γινει κατι :lol: αν και δεν προκειται να υπαρχει ρυθμιση της οθονης για την μιση οθονη οπως ειναι στις συσκευες μας. αν σκουρύνει θα σκουρύνει όλη η οθονη

Υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης της "πηγης" των επαφων που θα εμφανιζονται;

Πχ θελω να εμφανιζονται μονο οι επαφες απο τον Google λογαριασμο και οχι απο την sim και την συσκευη.

Υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης της "πηγης" των επαφων που θα εμφανιζονται;

Πχ θελω να εμφανιζονται μονο οι επαφες απο τον Google λογαριασμο και οχι απο την sim και την συσκευη.

Ναι αυτό το εχουν όλα τα κινητα

Ναι αυτό το εχουν όλα τα κινητα

Το βρηκα αλλα τα εκανα:X:X

Αντιγραφη απο Google σε συσκευη γινεται;

Επισης εχω παρατηρησει οτι η φωτογραφικη του τηλεφωνου αν και εξαιρετικη πολλες φορες χωρις να συντρεχει λογος (πχ χαμηλος φωτισμος) αργει υπερβολικα να εστιασει. Το εχει παρατηρησει κανενας αλλος η εγω παραειμαι απαιτητικος;

Καλήσπέρα και χρόνια πολλά!αγόρασα ένα καινούριο Α5 προχθές.δεν έβαλα ούτε σιμ μέσα ούτε εφαρμογη,απλά έκανα πρώτη φόρτιση και ενεργοποίησα με ένα gmail.το άφησα άνοιχτό το βράδυ και το πρωι είχε κλείσει απο μπαταρία.το πρωί το ξαναέβαλα για φόρτιση και αφού αποσύνδεσα τον φορτιστη σε μία ωρα είχε πέσει 15%.προφανώς είναι ελαττωματικό το τηλέφωνο.τι προβλέπεται απο την εταιρία και την εγγύηση εφόσον το έχω δύο μέρες?θα μου το αντικαταστήσουν?τι να κάνω.ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλήσπέρα και χρόνια πολλά!αγόρασα ένα καινούριο Α5 προχθές.δεν έβαλα ούτε σιμ μέσα ούτε εφαρμογη,απλά έκανα πρώτη φόρτιση και ενεργοποίησα με ένα gmail.το άφησα άνοιχτό το βράδυ και το πρωι είχε κλείσει απο μπαταρία.το πρωί το ξαναέβαλα για φόρτιση και αφού αποσύνδεσα τον φορτιστη σε μία ωρα είχε πέσει 15%.προφανώς είναι ελαττωματικό το τηλέφωνο.τι προβλέπεται απο την εταιρία και την εγγύηση εφόσον το έχω δύο μέρες?θα μου το αντικαταστήσουν?τι να κάνω.ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Βάλε του μια sim μέσα και δοκίμασε το.

Edited by truckman

Ναι, έχει. Δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.

Ετσι ακριβώς χρησιμοποίησα και εγώ (χωρίς σιμ μόνο wifi και mail account) το Α5 για κάποιες μέρες. Το 15% δεν φαίνεται φυσιολογικό όπως σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό να μένει μέσα στη νύχτα. Εκτός και αν το sync του Gmail ήταν μεγάλο (πολλά folders και mails) και το σημα του wifi χάλια. Κάνε καμιά φόρτιση και αποφόρτιση ακόμα και βλέπεις αν επιμείνει βλέπεις.

Will go to heaven for the climate, to hell for the company...

Αυτο γιατι το εκανες?? ποιος ο λογος?

Στα καινουργια κινητα ΔΕΝ χρειαζεται να κανεις αποφορτιση και φορτιση 8 ωρων που ακουω απο πολλους.

Στα android μαλιστα εαν στεγνωσεις το κινητο απο μπαταρια υπαρχει (μικρη) πιθονοτητα να μην ανοιξει ξανα.

μου εχουν φερει motorola, htc απο αποφορτιση και δεν ανοιγαν πλεον.... (ευτηχως υπαρχει κολπο).

Το κινητο εννοειται το πας πισω γιατι ειναι DOA 7 ημερων... παει ΑΜΕΣΑ για αντικατασταση και ΟΧΙ ελεγχο οπως ακουω απο πολλα μαγαζια.

Δωστο ωστε να στο αλλαξουν:)

Καλη χρονια παιδια! Δυο ερωτησουλες "συνκατοχοι" του Α5. Εχει δοκιμασει κανεις να αλλαξει τον launcher? Γιατι εγκατεστησα τον Google now και μου φαινεται οτι ειναι ελαφρυτερος και ταχυτερος. Η αλλη ερωτηση ειναι μπορει το πληκτρολογιο της samsung να παραμετροποιηθει και να αλλαξω τα συμβολα της αρχικης οθονης. π.χ μπορει το ερωτηματικο ( ; ) να μπει διπλα στα γραμματα οπως ειναι στο google keyboard ή πολλα ζηταω;;; :):):)

Καποιος βρε παιδια?

Καποιος βρε παιδια?

Ναι ισχύει, με nova launcher γίνεται πιο σβέλτο σε αίσθηση.

Για το δεύτερο που ρωτάς, νομίζω δεν γίνεται. Κατέβασε άλλο πληκτρολόγιο απο το store, εγω χρησιμοποιώ το swiftkey και είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο.

Εδω και καποια ωρα παγωσε το τηλεφωνο.

Δοκιμασα παρατεταμενα το power καθως και power+volume up+home αλλα τιποτα..

Καμια ιδεα;

• The title was changed to Samsung Galaxy A5