Jump to content

Redmi 2

manolisg10
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

αναβάθμισα στην έκδοση gtv 5.12.10/13 που κατέβασα από την xiaomi-miui.gr και το πρόβλημα του location service λύθηκε (προφανώς ήταν bug της κινέζικης rom).

Η αναβάθμιση έγινε με λίγο διαφορετικό τρόπο από τον προτεινόμενο (επέλεξα αρχείο αναβάθμισης από το "αναβάθμιση", επανεκκίνησε σε recovery και την πέρασε μόνο του χωρίς να την διαλέξω από το recovery mode). Έτσι δεν ερωτήθηκα για wipe κτλ. Παρόλα αυτά μπήκε κανονικά (άραγε?) αλλα δεν βλέπω να είμαι root (ενώ είναι dev rom) και από το κέντρο ασφάλειας->δικαιώματα->προνόμια root δεν υπάρχει επιλογή ενεργοποίησής του.

Αν και η βελτίωση με την νέα rom είναι εντυπωσιακή μερικές αστάθειες παρατηρώ (πχ το google play crashάρει που και που).

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

• Απαντήσεις 915
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ξαναπέρασε την με τον σωστό τρόπο καθώς έτσι περνάει από πάνω και μπορούν να δημιουργηθούν διάφορα θέματα εφόσον δεν έγινε πλήρης wipe.

Για root θα πηγαίνεις Security - Permissions - Root access και εκεί θα εμφανίζονται οι εφαρμογές που μπορούν να έχουν root και βάζεις όποια θες on-off.

Ξαναπέρασε την με τον σωστό τρόπο καθώς έτσι περνάει από πάνω και μπορούν να δημιουργηθούν διάφορα θέματα εφόσον δεν έγινε πλήρης wipe.

Για root θα πηγαίνεις Security - Permissions - Root access και εκεί θα εμφανίζονται οι εφαρμογές που μπορούν να έχουν root και βάζεις όποια θες on-off.

ευχαριστώ για την συμβουλή σου, αλλά τώρα ήδη το έχω στίσει το κινητό. Ξέρω ότι υπάρχει και το backup σε περίπτωση που αποφασίσω να την ξαναπεράσω και εύκολα θα το ξαναφέρω εκεί που είναι αλλα δεν... Προς το παρόν όλα όμως δείχνουν καλώς, οπότε δε βλέπω το λόγο. Βέβαια είναι ακόμα νωρίς να κρίνω αλλά είμαι την άποψης if it works don't fix it ;)

• 2 weeks later...

Ερώτηση παιδιά για το κινητό.

1) Πως μπορούμε (αν γίνεται) να κάνουμε το default sms app να στέλνει NON-unicode sms δλδ 160 χαρακτήρες στα ελληνικά αντί 70?? Ρυθμίσεις για αυτό το πράγμα δεν βρήκα κάπου (έχω ελληνική dev rom 5.12.XX)

2) Πως κάνουμε export τις επαφές στην SD (.vcf αρχείο).

Πριν την αναβάθμιση σε Ελληνική rom έβρισκα τις επιλογές (πχ για αναφορά παράδοσης κτλ) τώρα όχι.

Edited by keysmith

Ερώτηση παιδιά για το κινητό.

1) Πως μπορούμε (αν γίνεται) να κάνουμε το default sms app να στέλνει NON-unicode sms δλδ 160 χαρακτήρες στα ελληνικά αντί 70?? Ρυθμίσεις για αυτό το πράγμα δεν βρήκα κάπου (έχω ελληνική dev rom 5.12.XX)

2) Πως κάνουμε export τις επαφές στην SD (.vcf αρχείο).

Πριν την αναβάθμιση σε Ελληνική rom έβρισκα τις επιλογές (πχ για αναφορά παράδοσης κτλ) τώρα όχι.

1) Δες αυτό το mod: https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Entry/5938#description

2) Πας στις επαφές, πατάς το κουμπί menu και έχει import/export (export to storage φτιάχνει vcard).

Χρόνια Πολλά

Καμιά καλή silicone case pou να προστατεύει και από μπροστά το ΤΗΛεφωνο, ψαχνω ή από banggood, ,ή από ebay. Και κάποιο σετ 3-5 ζελατίνες clear ,ή mat αν χει δοκιμάσει κανείς ότι εν ποιανιυν δακτυλιες εύκολα.

1) Δες αυτό το mod: https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Entry/5938#description

2) Πας στις επαφές, πατάς το κουμπί menu και έχει import/export (export to storage φτιάχνει vcard).

Χρόνια Πολλά

ευχαριστώ

1) θα το δώ.

2) εκεί ήξερα ότι έιναι αλλα μετά που έβαλα την 5.11.19/20 στο πλήκτρο μενού βγαίνει ο.. task manager :/ και όχι το μενού που περιγράφεις. Και μετά (μόλις τώρα δλδ :lol:) μου ήρθε η ιδέα για παρατεταμένο πάτημα και ωωω ναι.. είναι εκεί. Thx!

Χρόνια πολλά!!

έχω πάρει το κινητό (redmi 2 pro 2gb) πριν μία εβδομάδα και του πέρασα ελληνική rom. Έχω αλλάξει κάρτα q (wind) σε νέα multi 4G και παρόλα αυτα δεν έχω δει ακόμα σήμα 4G στην Θεσ/νικη. Ξέρω ότι η wind/q χρησιμοποιούν ΚΑΙ την μπάντα 800ghz που δεν την έχει το τηλέφωνο, αλλα χρησιμοποιούν καθόσον διαβάζω και άλλη μπάντα (2600mhz) που υπάρχει στο κινητό.

Γιατί δεν βλέπω 4g? Γνωρίζει κάποιος πιθανούς λόγους?

Έχει τύχει σε κανέναν;το τηλέφωνο δεν κρατάει την ρύθμιση από το ξυπνητήρι .Βάζω να χτυπήσει μία ώρα και όταν είναι ανοιχτό χτυπάει αλλά αν το κλείσω δεν χτυπάει σαν να απενεργοποιείται το ξυπνητήρι.Πέρασα και την stable 7.0.9.0 αλλά συνεχίζει να το κάνει.Μάλλον πρέπει να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Έχει τύχει σε κανέναν;το τηλέφωνο δεν κρατάει την ρύθμιση από το ξυπνητήρι .Βάζω να χτυπήσει μία ώρα και όταν είναι ανοιχτό χτυπάει αλλά αν το κλείσω δεν χτυπάει σαν να απενεργοποιείται το ξυπνητήρι.

τι εννοείς όταν το κλείνεις? κλείνεις το κινητό?

Ναι όταν κλείνω το κινητό.

όταν κλείνεις το κινητό λογικό είναι να μην χτυπάει το ξυπνητήρι. δεν ξέρω κανένα κινητό που ενώ το έχεις κλειστό να χτυπάει το ξυπνητήρι. τουλάχιστον στο android.

αν θέλεις να μην σε ενοχλούν το βράδυ να βάζεις το κινητό σε airplane mode

όταν κλείνεις το κινητό λογικό είναι να μην χτυπάει το ξυπνητήρι. δεν ξέρω κανένα κινητό που ενώ το έχεις κλειστό να χτυπάει το ξυπνητήρι. τουλάχιστον στο android.

Μάλλον δεν το δοκίμασες Xander, στο δικό μας γίνεται!(εάν έχεις RN2). Εγώ που έχω developers γίνεται μια χαρά. Όταν πας να το κλείσεις σου γράφει κιόλας ειδοποίηση κάτω χαμηλά ότι σε τάδε ώρες θα ανοίξει το κινητό για το ξυπνητήρι που έβαλες.

Όσον αφορά για το παιδί που έχει stable, δεν ξέρω τι παίζει. Ή να βάλει άλλη ή να δοκιμάσει μια devs rom να κάνει την δουλειά του.:)

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Σε όλα τα android που είχα γίνονταν και σε αυτό που έχω γίνεται κανονικά. Το βράδυ καλό είναι να κλείνει το κινητό αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να είναι ανοιχτό. Προφυλάσσεται και η μπαταρία έτσι.Το κινητό είναι της γυναίκας μου οπότε δεν θα κάνω πειραματισμούς μία επαναφορά ρυθμίσεων και μόνο.Δεν είναι και τόσο σημαντικό πρόβλημα απλά είπα μήπως του είχε τύχει κάποιου.

Μάλλον δεν το δοκίμασες Xander, στο δικό μας γίνεται!(εάν έχεις RN2). Εγώ που έχω developers γίνεται μια χαρά. Όταν πας να το κλείσεις σου γράφει κιόλας ειδοποίηση κάτω χαμηλά ότι σε τάδε ώρες θα ανοίξει το κινητό για το ξυπνητήρι που έβαλες.

Όσον αφορά για το παιδί που έχει stable, δεν ξέρω τι παίζει. Ή να βάλει άλλη ή να δοκιμάσει μια devs rom να κάνει την δουλειά του.:)

Σε όλα τα android που είχα γίνονταν και σε αυτό που έχω γίνεται κανονικά. Το βράδυ καλό είναι να κλείνει το κινητό αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να είναι ανοιχτό. Προφυλάσσεται και η μπαταρία έτσι.Το κινητό είναι της γυναίκας μου οπότε δεν θα κάνω πειραματισμούς μία επαναφορά ρυθμίσεων και μόνο.Δεν είναι και τόσο σημαντικό πρόβλημα απλά είπα μήπως του είχε τύχει κάποιου.

οκ δεν το γνώριζα. είχα μείνει από παλιά ότι δεν γίνεται. thanks:)

Δεν ξέρω τι κινητά είχες αλλά σε πολλά android κινητά δεν γινόταν αυτό. Αλλά τώρα με το RN2 γίνεται και γι αυτό μου είχε κάνει τόσο εντύπωση.

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

@keysmith

επελεξες lte δικτυα στο τηλεφωνο;

με το redmi note 2, πιανω κανονικα 4g παντως (δυτικα, κεντρο, ανατολικα)

για το ξυπνητηρι που λετε.

αν δεν ανοιγει το τηλεφωνο, μπορειτε πολυ απλα να το βαλετε σε λειτουργια πτησης

@keysmith

επελεξες lte δικτυα στο τηλεφωνο;

με το redmi note 2, πιανω κανονικα 4g παντως (δυτικα, κεντρο, ανατολικα)

το redmi note 2 νομίζω έχει έχει παραπάνω μπάντες αλλά όχι την μπάντα 800. Σε ποια περιοχή είσαι?

κανενα χιαομι δεν εχει 800 μπαντα.

ευοσμο ειμαι. πιανω φουλ 4γ κανονικα, q card εχω

στο κεντρο/παραλια φουλ παλι

μεντιτερανιαν κοσμος/ικεα παλι φουλ ;)

Η 800 δεν παίζει πουθενά ακόμα , έχει πάρει άδεια η wind αλλά προς το παρόν όχι γιατί πολύς λόγος έχει γίνει με αυτή την 800αρα

Καλησπέρα,

υπάρχουν επίσημες μέγιστες τιμές read/write speeds για Micro sd ?

Έχει κάποιο ανώτατο όριο το Android, το Miui?

Είναι χαρακτηριστικό της κάθε συσκευής?

Με ένα ψάξιμο βλέπω οτι δεν υπάρχουν επίσημα ανακοινωμένα στοιχεία αλλά είναι γενικά αποδεκτό οτι class 10 HC I 1 παίζει γενικά.

Αν κάποιος έχει κάποια πληροφόρηση...

κανενα χιαομι δεν εχει 800 μπαντα.

ευοσμο ειμαι. πιανω φουλ 4γ κανονικα, q card εχω

στο κεντρο/παραλια φουλ παλι

μεντιτερανιαν κοσμος/ικεα παλι φουλ ;)

χμμμ... Εκτός από αλλαγή sim έκανες κάποια άλλη ενέργεια; (πχ συνομιλία σε customer support για ενεργοποίηση υπηρεσίας?). Αν όχι τότε ή κάνω κάτι λάθος πχ ρύθμιση, που το μόνο που έχω κάνει έιναι:

- Ρυθμίσεις->Πληροφορίες SIM, διαλέγω Κάρτα πχ Wind,->Προτιμώμενος τύπος δικτύου ->Προτιμήστε τα δίκτυα 4G

ή κάτι πάει στραβά με firmware ή συσκευή (hardware).

Y.Γ. Και restart έκανα... :confused:

Y.Γ2 όταν μπαίνει 4G τι σηματάκι βγαίνει; Μέχρι Η+ (3G) έχω δει. Βγαίνει λογικά κάποιο 4G ή LTE?