Jump to content

Redmi 2

manolisg10
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

περιμένω και εγώ ένα τηλεφωνάκι (έκδοση 2gb) από gearbest και έχω αρχίσει να ρίχνω μια ματιά στο thread. Να ροτίσω με την σειρά μου αν η 5.11.19/20 που βλέπω στην miui είναι έκδοση android 5.X.X ή 4.4. Με μια ματιά που έριξα δεν κατάλαβα..

Υπάρχει android 5.Χ για την εν λόγω συσκευή; (ξέρω έχει να κάνει με την έκδοση miui αλλα η τελευταία είναι για android 5)

Edited by keysmith
από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

• Απαντήσεις 915
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

περιμένω και εγώ ένα τηλεφωνάκι (έκδοση 2gb) από gearbest και έχω αρχίσει να ρίχνω μια ματιά στο thread. Να ροτίσω με την σειρά μου αν η 5.11.19/20 που βλέπω στην miui είναι έκδοση android 5.X.X ή 4.4. Με μια ματιά που έριξα δεν κατάλαβα..

Υπάρχει android 5.Χ για την εν λόγω συσκευή; (ξέρω έχει να κάνει με την έκδοση miui αλλα η τελευταία είναι για android 5)

Η τελευταία 5.11.19 για το Redmi 2 TD είναι 4.4.4. και δεν υπάρχει ακόμη 5.χ για τη συσκευή!

Εχω ενα θεματακι με την ομαδοποιηση των επαφων.. Εχω βαλει 2 καρτες sim στο κινητο. Στις επαφες μου δειχνει κατω απο καθε επαφη εαν ειναι sim1 ή sim2. Το θεμα ειναι οτι για να τις βαλω σε δυο ομαδες, ( καθε ομαδα θα εχεις τις επαφες απο τη καθε sim ), πρακτικα ειναι αδυνατο, εκτος αν ειμαι τοσο βλακας..

Η επιλογη για να μπουν στις ομαδες ειναι μονο εαν τις κανω εισαγωγη στη μνημη του τηλεφωνου, αλλα τοτε δε μου βγαζει απο ποια sim ειναι οι επαφες. Εαν δεν τις κανω εισαγωγη και τις αφησω μονο στη μνημη της καθε sim, τοτε δε μπορω να τις βαλω σε ομαδες, καθως φαινεται οτι πρεπει να μπουν στην μνημη του τηλεφωνου ( και λογικο ), προτου δοθει η δυνατοτητα ομαδοποιησης..

Εχετε καποια ιδεα, εκτος απο το να γινει χειροκινητα ολη αυτη η διαδικασια, δλδ 5+ ωρες; Μιλαμε για 400 επαφες.

Μετα ενα αλλο προβλημα που βλεπω τωρα που εβαλα και το viber, ειναι οτι μου διπλασιασε τις επαφες σχεδον. Αυτες που ειχα + αυτες απο το viber, τις εκανε διπλες. Εαν παω στις ρυθμισεις για να επιλεξω τι να εμφανιζει, με αφηνει να διαλεξω μονο μια απο τις παρακατω επιλογες : viber, τηλεφωνο, sim1, sim2, ολες. Το θεμα ειναι οτι θελω να διαλεξω sim1+sim2 μαζι, πραγμα το οποιο δε ξερω πως να το κανω..

Τελος, ειπατε για καινουρια updates, οτι θελει χειροκινητα κατεβασμα απο το ιντερνετ και μεταφορα+εγκατασταση στο κινητο. Αυτο σημαινει οτι θελει να κραταω και backup καθε φορα που γινεται αυτη η διαδικασια;

Ζορικο κινητο παντως.

Edited by Lux

Αντιμετωπίζει κανεις προβλήματα με την έκδοση των 2gb με λαγκατισματα κτλ;

Επίσης οι ενημέρωσεις του miui εάν βάλω αγγλική rom θα έρχονται αυτόματα;

Τελος, ειπατε για καινουρια updates, οτι θελει χειροκινητα κατεβασμα απο το ιντερνετ και μεταφορα+εγκατασταση στο κινητο. Αυτο σημαινει οτι θελει να κραταω και backup καθε φορα που γινεται αυτη η διαδικασια;

Ζορικο κινητο παντως.

Για τις επαφές δεν γνωρίζω μιας και δεν χρησιμοποιώ 2 sim, ίσως κάποιος άλλος μπορεί να σε βοηθήσει είτε εδώ είτε στο https://xiaomi-miui.gr/community/

Αν πηγαίνεις από την 5.11.19 π.χ στην επόμενη 5.11.26 τότε δεν χρειάζεται backup/wipes κτλ. Τώρα αν πας από MIUI 6 σε 7 μετά από αρκετό καιρό (παράδειγμα) τότε χρειάζεται. Το ίδιο και από stable σε dev ή το αντίστροφο. Καλό είναι να γίνεται συχνά backup εξάλλου πλέον είναι πολύ εύκολο και με την εφαρμογή για το PC της Xiaomi και απευθείας από το κινητό.

Αντιμετωπίζει κανεις προβλήματα με την έκδοση των 2gb με λαγκατισματα κτλ;

Επίσης οι ενημέρωσεις του miui εάν βάλω αγγλική rom θα έρχονται αυτόματα;

Κανένα lag, λογικά φταίει η rom που σου ήρθε το κινητό (κινεζο-αγγλική). Βάλε την τελευταία ελληνική dev και θα στρώσει.

Οι αυτόματες ενημερώσεις δεν λειτουργούν πλέον και ισχύει αυτό που αναφέραμε παραπάνω.

Συζητήσεις για αποφυγή τελωνείου θεωρούνται παράνομες και απαγορεύονται. Διαγράφηκαν μηνύματα.

Μείνετε στο θέμα.

Ξερετε εαν μπορουμε να τροποποιησουμε τις επαφες απο την sim; Γιατι προσπαθησα και μου εβγαλε μηνυμα " πληρης αποτυχια ". Μονο τις επαφες του τηλεφωνου μπορουμε να τροποποιησουμε;

Και οποιος μπορει να με βοηθησει σχετικα με το προβλημα με τις επαφες που εγραψα λιγο πιο πανω. Αποκλειεται να μην υπαρχει λυση εν'ετει 2015 προς 2016..

Ξερετε εαν μπορουμε να τροποποιησουμε τις επαφες απο την sim; Γιατι προσπαθησα και μου εβγαλε μηνυμα " πληρης αποτυχια ". Μονο τις επαφες του τηλεφωνου μπορουμε να τροποποιησουμε;

Και οποιος μπορει να με βοηθησει σχετικα με το προβλημα με τις επαφες που εγραψα λιγο πιο πανω. Αποκλειεται να μην υπαρχει λυση εν'ετει 2015 προς 2016..

Εμένα γίνεται κανονικά η τροποποίηση των επαφών της sim. Τώρα για το άλλο θέμα δεν νομίζω να γίνεται λίγο που το δοκίμασα από την στιγμή που όταν κάνεις import χάνεται η ετικέτα sim1/sim2 κτλ. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να κάνεις μέσω κάποιου προγράμματος batch edit όλες τις επαφές στον υπολογιστή και να βάλεις στο τέλος της κάθε επαφής την λέξη sim1 ή sim2. Εννοώ με κάποιο πρόγραμμα που θα προσθέσει την λέξη αυτόματα για να μην το κάνεις μόνος σου.

Μετά θα φτιάξεις vcard των επαφών θα το περάσεις στο κινητό και θα κάνεις κανονικά την ομαδοποίηση.

Βασικά τώρα που ξαναδιαβάζω το post σου, γιατί δεν βάζεις μόνο την 1 sim στο κινητό και να κάνεις import τις επαφές και group και μετά την δεύτερη sim;

Εκτός αν κατάλαβα λάθος...

Edited by Zenor

Εισαι σιγουρος οτι η επαφη που τροποποιησες δεν ηταν στη μνημη του τηλεφωνου; Μιλαω για επαφες μεσα στη sim.

Τα κινητα τα εδωσα πλεον, αλλα νομιζω οτι με αυτο που λες γινοταν. Γιατι εαν εβαζα μονο μια sim και εφτιαχνα την ομαδα, μετα οταν θα εμπαινε και η αλλη sim, δε θα μπορουσα να φτιαξω την δευτερη ομαδα, καθως παλι δε θα ξεχωριζαν ποιες επαφες ειναι απο ποια sim. Αφου για να μπουν σε ομαδα, πρεπει υποχρεωτικα να τις κανω εισαγωγη στη μνημη του τηλεφωνου, οποτε και χανονται οι ετικετες sim1/sim2.

Απορω πως γινοταν κατι τετοιο σε ενα παλιο dual sim 5εατιας των 30 ευρω, και δε γινεται με τα συγχρονα κινητα.. Ισως ειναι και θεμα του συγκεκριμενου κινητου. Ισως και να γινεται βεβαια, αλλα να ειναι τοσο απλο ( ή περιπλοκο ) που να μη μπορουμε να το σκεφτουμε.

Ναι αλλα αυτες που μπαινουν στο γκρουπ, εξακολουθουν να ειναι και στις γενικες επαφες. Δοκιμασε το. Αμα πηγαιναν μονο στο γκρουπ, θα ηταν κομπλε.

Ναι αλλα αυτες που μπαινουν στο γκρουπ, εξακολουθουν να ειναι και στις γενικες επαφες. Δοκιμασε το. Αμα πηγαιναν μονο στο γκρουπ, θα ηταν κομπλε.

Απλά θα πηγαίνεις επαφές - my groups και στο ανάλογο group για να μην μπερδεύεσαι με τις γενικές, εκτός αν μας διαφεύγει κάτι :rolleyes:

Ναι σου διαφευγει, αλλα βαριεμαι να το εξηγω! Αμα ειχες δυο σιμ στο κινητο θα το καταλαβαινες οτι δε γινεται. :p

Ναι σου διαφευγει, αλλα βαριεμαι να το εξηγω! Αμα ειχες δυο σιμ στο κινητο θα το καταλαβαινες οτι δε γινεται. :p

τι να εξηγείς ρε φίλε,έχεις πνιγεί σε μια κουταλιά νερό...

βάζεις τις επαφές από την μία SIM στο τηλ,τις μεταφέρεις σε μια ομάδα και μετά εξαγωγή σε ένα .vcf στην κάρτα.

διαγράφεις όλες τις επαφές από τηλ, βάζεις από την 2η SIM,ομαδοποίηση,και μετά περνάς και το vcf από SD και όλα καλά:)

και φυσικά μια χαρά γίνεται edit στις επαφές στην SIM.

Α, και "εν'ετει 2015 προς 2016" κανείς δεν κρατάει τις επαφές του στην SIM.

Αυτά.

Έχει κανείς άλλος πρόβλημα με το tethering με την stable rom απο xiaomi.eu ?

Συνδέεται το λάπτοπ αλλά δεν παίρνει ιντερνετ.. Το χει δοκιμάσει κανεις άλλος;

Έχει κανείς άλλος πρόβλημα με το tethering με την stable rom απο xiaomi.eu ?

Συνδέεται το λάπτοπ αλλά δεν παίρνει ιντερνετ.. Το χει δοκιμάσει κανεις άλλος;

Έχεις δοκιμάσει μήπως είναι αυτό; Internet sharing μέσω του wifi hotspot - Η ΛΥΣΗ!

7+ years with the legend...

Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

Το δοκίμασα μια φορά δεν δούλεψε κι εκει που πήγα να ξαναβάλω το παλιό settings.db δεν αναγνώριζε τη σιμ :P

Προφανώς κάποια βλακεία έκανα αρχικά γιατι το ξαναδοκίμασα τώρα και δουλεύει!

Το περίμενα οτι κατι ειχα κάνει λάθος γιατί δούλευε και με το df tethering fix απο playstore αλλά ήθελα μια λύση που δεν περιλαμβάνει fix μέσω άλλης εφαρμογής.

Εκανα μια παραγγελία και αναρωτιέμαι αν έχει προστασία οθόνης στην συσκευασία. Εσείς όταν το παραλάβατε είχε;

Η παραγγελία έγινε από banggood.

Εκανα μια παραγγελία και αναρωτιέμαι αν έχει προστασία οθόνης στην συσκευασία. Εσείς όταν το παραλάβατε είχε;

Η παραγγελία έγινε από banggood.

Αν δεν το κάνουν δώρο δεν έχει η συσκευασία από μόνη της.

Μου ήρθε τελικά και το δικό μου προχθές. Πολύ συμπαθητικό δείχνει τηλέφωνο αν και για το miui ui έχω ανάμικτα συναισθήματα.

Το κυρίως πρόβλημά μου είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν οι location services μέσω wifi/gsm (περίπου τοποθεσία) και ενώ τα έχω όλα ανοικτά από τις ρυθμίσεις (battery saving mode). Με άλλα λόγια δεν μπορεί να βρει μια εφαρμογή που είμαι (location) μέσω δικτύου. Ενημέρωσα google services και τα λοιπά και τίποτα. Καμία εφαρμογή δεν μπορεί να βρει την θέση (πχ gas prices, vrisko, google maps κτλ). To vrisko λέει ότι είναι κλειστά τα location services και με πάει στις ρυθμίσεις αλλά εκεί είναι όλα οκ (είναι ανοικτά).. Από την άλλη η ακριβής θέση με gps λειτουργεί (αρκεί να κλειδώσεις). Το πρόβλημα που αναφέρομαι είναι για την "γρήγορη θέση" λειτουργία εντοπισμού μέσω gsm/wifi. Εννοείται από τον permision manager επιτρέπονται πρόσβαση στα location services.

Ξέρει κανείς τι γίνεται; Το έχει άλλος αυτό το πρόβλημα; είναι γνωστό το μήπως θέμα και υπάρχει λύση.

ευχαριστώ.

ΥΓ. Και το FM radio για να εμφανιστεί ως επιλογή στο radio app πρέπει να είναι κλειστό το Wifi!!! Τι είναι πάλι αυτό?!?

Y.G. Το κινητό έχει μαμά λογισμικό και ήθρε Miui Version 66.55.22.00 (9KHJCN CD) Stable, kernel 3.10.28-ga67e997 build KTU84P, Android 4.4.4

Edited by keysmith

Αυτή που έχει πάνω είναι αρκετά παλιά, βάλε την τελευταία ελληνική developer rom από εδώ: https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Category/365-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-MIUI-ROMS-GTV/ - λογικά θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Ο οδηγός για να περάσεις την rom βρίσκεται εδώ: https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/5814-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-MIUI-ROM-2%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-Recovery/ (κάνε καθαρή εγκατάσταση με wipe τα πάντα).

Αυτή που έχει πάνω είναι αρκετά παλιά, βάλε την τελευταία ελληνική developer rom από εδώ: https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Category/365-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-MIUI-ROMS-GTV/ - λογικά θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Ο οδηγός για να περάσεις την rom βρίσκεται εδώ: https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/5814-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-MIUI-ROM-2%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-Recovery/ (κάνε καθαρή εγκατάσταση με wipe τα πάντα).

ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θα το δοκιμάσω καθώς άλλες "λύσεις" που βρήκα στο ιντερνετ δεν λειτούργησαν..

Έχω την έκδοση 2gb ram την επονομαζόμενη και pro (αυτό) και στο site που μου προτείνεις έχουν δύο εκδόσεις για το redmi 2 (Xiaomi Redmi 2 4G/WCDMA, Xiaomi Redmi 2 4G/TD/2GB). Αυτή που με αφορά να υποθέσω είναι η Xiaomi Redmi 2 4G/TD/2GB? Μη κάνουμε κανένα λάθος και τρέχουμε. Ευχαριστώ.

ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θα το δοκιμάσω καθώς άλλες "λύσεις" που βρήκα στο ιντερνετ δεν λειτούργησαν..

Έχω την έκδοση 2gb ram την επονομαζόμενη και pro (αυτό) και στο site που μου προτείνεις έχουν δύο εκδόσεις για το redmi 2 (Xiaomi Redmi 2 4G/WCDMA, Xiaomi Redmi 2 4G/TD/2GB). Αυτή που με αφορά να υποθέσω είναι η Xiaomi Redmi 2 4G/TD/2GB? Μη κάνουμε κανένα λάθος και τρέχουμε. Ευχαριστώ.

Ναί, αυτή είναι (20140813)

Σου απάντησε ο spoulk. Αν θες κάνε και ένα EFS/IMEI backup πριν προχωρήσεις σε φλασάρισμα με αυτήν την εφαρμογή:

https://play.google.com/store/apps/details?id=ma.wanam.efs&hl=en - και μετέφερε το από το κινητό στον υπολογιστή να το έχεις. (Μερικοί είχαν χάσει το IMEI/baseband μετά από φλασάρισμα γι'αυτό).