Jump to content

Vivodi VS OTE και όλους τους ISP

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα το απόγευμα νωρίς γύρω στις 3μμ έκανα 2 τηλεφωνήματα. Ενα στη Vivodi και ένα στο 134.

Τηλεφώνημα 1ο. Vivodi.

- Καλησπέρα σας ενδιαφέρομαι για DSL.

- Το τηλεφωνό σας?

- 210-672....

- Μάλιστα. Υπάρχει διαθέσιμο στην περιοχή σας

- Μα στο site σας λέει οτι δεν είναι.

- Ναι, ξέρετε το site δεν είναι πλήρως ενημερωμένο

- ΟΚ. Ενδιαφέρομαι για ADSL 512/128 , κόστος?

- Μάλιστα . Εγκατάσταση-modem και ΦΠΑ = 224.20 Ευρώ

και χρέωση 118 Ευρώ το μήνα (100 + ΦΠΑ)

- Πως γίνετα η εγκατάσταση? Εχω ISDN.

- Δεν πειράζουμε το δίκτυο του ΟΤΕ. Φέρνουμε νέα γραμμή.

- Πως γίνεται?

- Κάνετε αίτηση σε εμάς , εμείς κάνουμε αίτηση στον ΟΤΕ σας φέρνει τη γραμμη και μετά έρχετε τεχνικός μας και στήνει τα υπόλοιπα.

- Πόσες μέρες κάνει?

- 20 - 25 μέρες . Μέχρι να μας φέρει ο ΟΤΕ την DSL.

- Πότε θα ξέρω ότι ήρθε η DSL?

- Από εμάς, Τα αναλαμβάνουμε όλα.

- Σας ευχαριστώ.

Τηλέφωνο 2ο . Στο 134.

- Καλησπερα σας , ενδιαφέρομαι για DSL.

- Το νουμερό σας?

- 210-672....

- Χμ..μισό λεπτό παρακαλώ

(περνάνε 2 λεπτά)

- Ναι? περιμένετε μισό λεπτό

(περνάνε άλλα 2 λεπτά)

- Ξέρετε έχουμε ένα πρόβλημα στους υπολογιστές και δεν μπορώ να δω.Αφήστε μου το νουμερό σας να σας πάρω.

Του το δίνω , με παίρνει μετά από κανά 5λεπτο.

- Ναι , ο κος ....

- Ο ίδιος

- Ξέρετε , εσείς έχετε ISDN και δεν διατίθεται ADSL over ISDN στην περιοχή σας , μόνο σε απλή γραμμή (vampyre = :eek: )

(Συνεχίζει)

- Πρέπει να πάτε στον ΟΤΕ της περιοχής σας να κάνετε την ISDN μετατροπή σε απλή και μετά να βάλουμε ADSL.

- Μάλιστα. Σας ευχαριστώ.

Την Tellas δεν έκανα καν τον κόπο να την πάρω τηλέφωνο.

ΟΚ. Από τη μία έχω την Vidodi που με 118 Ευρώ το μήνα μου δίνει 512 και από την άλλη έχω το συνδυασμό ΟΤΕ + Tellas που με 130 Ευρώ το μήνα μου δίνει ADSL. (με λίγο τρέξιμο ωστόσο , αλλά χαλάλι).

Τι κάνω? Μήπως δεσμευτώ με την Vivodi και αν την πιεί η Vivodi από bandwidth πάρω τα @@ μου? ενώ με ΟΤΕ έχω την επιλογή OteNet, Forthnet, Tellas, ACN, SparkNet , και ότι άλλο @@ΝΕΤ βγει.

Σας ακούω. Χελπ πλιζ :)

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Εγώ επέλεξα ΟΤΕ/ΟΤΕnet.

Αν και αντί για τα 1024/256 που πληρώνω έχω μόλις 750 με 800 kbps και πέρασα και κάποιες μέρες με 240 kbps...

Φαντάσου να μην υπήρχε σχέση μεταξύ ISP και T.OPERATOR. Τα παλιά τα κόλπα (ISP: φταίει η γραμμή σας, OTE: φταίει ο ISP) δεν ξεχνιούνται.

Ίσως η OTEnet να είναι η ακριβότερη λύση, αλλά (μεταξύ μας) είναι η πιο αξιόπιστη.

To vivodi μου θυμίζει το κόλπο της Intraconnect και δεν θα συνιστούσα να πληρώσεις ακριβά για κάτι που θα γίνει στο μέλλον φτηνότερο, έχοντας κατά νου, ότι τώρα δίνεις πολλά για να έχεις πρόσβαση σε μια υπηρεσία που δεν πολυδουλεύει, αλλά αύριο ίσως η εταιρία σου να μην υπάρχει και να μην λάβεις ποτέ αυτά για τα οποία κάνεις συμβιβασμούς σήμερα.

(ναι, μπορώ να γράφω και μεγαλύτερες προτάσεις... Ελπίζω να κατάλαβες αυτά που έχω στο μυαλό μου) :o

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Εγώ λέω να μας πει κάποιος με Vivodi τι ταχύτητες πιάνει. Αν είναι ικανοποιητικές τότε βάλε Vivodi, δε νομίζω να πέσει η ταχύτητα μιας και όλοι θα βάλουν τώρα Tellas κλπ (από ΟΤΕ δλδ) οπότε δεν θα έχει πρόβλημα η Vivodi. Και θα σου μείνει και το ISDNάκι σου.

Και πού βρίσκονται τα dslams της vivodi είπαμε? Υπάρχουν πουθενά πληροφορίες για τα ATMs της, τα κυκλώματα που έχει με το εξωτερικό και το AIX?
Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Εδώ είναι το δίκτυο της Vivodi.

Συνδέσεις με Εξωτερικό, Εσωτερικό, Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

http://www.vivodi.gr/greek/sub141.html

Οσο για ταχύτητες συνάδελφος με 512 είναι εδώ και 3 μήνες κατενθουσιασμένος.

Varadero, για αυτό και σκεφτόμουν τη vivodi (ενας provider για όλα).

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Από 3 γνωστούς που έχω με Vivodi είναι κατανεθουσιασμένοι.

Έχουν συνέχεια το 90-95% της ταχύτητας της γραμμής τους (μαζί με τα overheads φυσικά, το νέτο είναι πιο χαμηλά).

Η εξυπηρέτηση λένε ότι είναι καταπληκτική, το help desk πολύ φιλικό και διαβασμένο (ξέρουν και από linux) και η γραμμή τους έρχετε όντως σε 20-25 μέρες ενώ για τον πΟΤΕ ακούω για 2-3 μήνες.......

Dslams έχουν δικά τους σε κτύρια που είναι σε απόστααση εώς και 400-500 μέτρα από τον τοπικό πΟΤΕ. Ο πΟΤΕς δεν δέχετε να φιλοξενεί τα dslams άλλων εταιρειών στο χώρο του, καθότι έτσι αναγκάζει την Vivodi να έχει γραμμές με 2 άκρα αντί για ένα που θα είχε έαν ήταν στον ίδιο χώρο και δυσκολεύει και την κάθε vivodi να βρει ψηλά κτύρια για να φιλοξενηθεί (καθότι στήνουν μικροκυματικά links στις ταράτσες για το ΒΒ).

Αρχικό Μήνυμα από τον vampyre

Τι κάνω? Μήπως δεσμευτώ με την Vivodi και αν την πιεί η Vivodi από bandwidth πάρω τα @@ μου? ενώ με ΟΤΕ έχω την επιλογή OteNet, Forthnet, Tellas, ACN, SparkNet , και ότι άλλο @@ΝΕΤ βγει.

Σας ακούω. Χελπ πλιζ :)

Από τη μία έχεις την επιλογή: VIVODI. Όπως σωστά αναφέρθηκε...ΕΝΑΣ ΠΑΡΟΧΟΣ για όλα. Και τι πάροχος (δεν ειρωνεύομαι), με άψογη εξυπηρέτηση του help desk.

Από την άλλη έχεις ΟΤΕ ως διαχειριστή της γραμμής σου :whistle: (σφύρα μου κλέφτικα) ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ και την ελεύθερη επιλογή να διαλέγεις provider, όποτε θελήσεις.

Σήμερα είναι η TELLAS με το φθηνότερο πάγιο των 34€, αύριο μπορεί να είναι ο ΜΠΕΛΛΑΣ :happy: με 28 €

Εγώ στη δική σου περίπτωση θα διάλεγα ΟΤΕ+provider.

Είμαι και γω απ'αυτούς που την πατήσανε με την Intraconnect και δεν έχω την διάθεση να δεσμεύομαι με οποιονδήποτε provider του στυλ "ΣΟΥ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ".

Ποιος μας λέει, ότι αύριο το πρωί... δεν θα ξυπνήσουν στραβά εκεί στον ΟΤΕ... και αρχίζουν να θέτουν OFF τις γραμμές ΚΑΙ της Vivodi?

Η αγορά είναι ακόμα ρευστή, και ο ΟΤΕ δεν έχει βρει ακόμα τον μάστορα του, δυστυχώς :o

Το ρισκάρεις;;;

Don't criticize... what you can't understand...!

To κακό είναι ότι ακόμα δεν νομίζω ότι κανένας έχει αρκετή και πραγματική εμπερία από διαφορετικούς ISPs.

Κάποιοι λίγοι τυχεροί γνώρισαν την IC και ανάλογα τον μήνα που τους ρώταγες είχαν και διαφορετική εντύπωση.

Ειδαλλιώς οι περισσότεροι εκφράζουμε μια γνώμη έχοντας ακούσει από εδω και από εκεί και συγκρίνοντας με την δική μας εμπειρία χωρίς να έχουμε χειροπιαστά παραδείγματα........

Κοινώς κανένας μας δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι αντικειμενικός.

Αρχικό Μήνυμα από τον Papashark

To κακό είναι ότι ακόμα δεν νομίζω ότι κανένας έχει αρκετή και πραγματική εμπερία από διαφορετικούς ISPs.

Κάποιοι λίγοι τυχεροί γνώρισαν την IC και ανάλογα τον μήνα που τους ρώταγες είχαν και διαφορετική εντύπωση.

Ειδαλλιώς οι περισσότεροι εκφράζουμε μια γνώμη έχοντας ακούσει από εδω και από εκεί και συγκρίνοντας με την δική μας εμπειρία χωρίς να έχουμε χειροπιαστά παραδείγματα........

Κοινώς κανένας μας δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι αντικειμενικός.

Σωστά. Πως μπορούμε να μιλάμε για bandwitdh και απόδοση κάθε Provider? :)

Όμως εδώ ο vampyre ήταν ξεκάθαρος:

Είναι θέμα δέσμευσης. Είναι θέμα το να έχεις πολλαπλές επιλογές. Με Vivodi θα την έχει αυτή την επιλογή; ;)

Σήμερα έστειλα τα δικαολογητικά και την άιτηση στην Vivodi για DSL.

Προβλήματα συμβατότητας του ΟΤΕ στην περιοχή μου και την ISDN γραμμή μου με έκανα να την επιλέξω.

Εκανα αίτηση για DSLNet 512/128.

Για να δούμε.

Θα σας κρατώ ενήμερους στο thread της Vivodi για τα περαιτέρω. :)

Προβλήματα συμβατότητας του ΟΤΕ στην περιοχή μου και την ISDN γραμμή μου με έκανα να την επιλέξω.

Εκανα αίτηση για DSLNet 512/128.

Τι ακριβώς προβλήματα δηλαδή; :blink:

Αυτη η ιστορια με Vivodi και πΟΤΕ+ISP μου θυμιζει πολυ τη κατασταση στην Αγγλια.Υπαρχει η NTL (Vivodi) και η ΒΤ+Aρκετούς ISP's. Σιγουρα εκει η πιο φτηνη-καλη λυση ειναι η NTL.Ολα τσαμπα.Εγκατασταση μοντεμ κλπ.Νομιζω οτι σιγα σιγα θα κινηθει στα ιδια βηματα και η Vivodi.Βεβαια υπαρχει μια διαφορα μεταξυ ΝΤL και ΒΤ οτι της ΝΤL ειναι cable ενω της BT ειναι DSL.Γνωμη μου ειναι πως η καλυτερη λυση ειναι η Vivodi μιας και αποτι διαβαζουμε η ποιοτητα ειναι πολυ καλη και θα γλυτωσουμε απο αυτον τον ΒΡΑΧΝΑ του πΟΤΕ :mad:

Αρχικό Μήνυμα από τον supernet

Τι ακριβώς προβλήματα δηλαδή; :blink:

Ο ΟΤΕ δεν μπορεί να μου δώσει Dsl over ISDN στην περιοχή μου (Ψυχικό). Πρέπει να επιλέξω

α. Να πάω στα γραφεία τους και να κάνω αίτηση να γίνει η ISDN μου ,απλή και αφού γίνει αυτό να κάνω την απλή DSL.

β. Να κάνω αίτηση για νέο αριθμό και όταν έρθει με το καλό να ξανακάνω αίτηση για DSL.

Μου εξήγησαν ότι στην α περίπτωση μπορεί μέχρι να γίνει η μετατροπή να μην υπάρχουν άλλα DSL slots ελεύθερα και τελικά να χάσω και την ISDN μου. :wacko:

Και σε ρωτώ. Αν σου έλεγαν και σένα όλες αυτές τις παπαριές δεν θα έπαιρνες Vivodi DSL που ήταν άψογοι και λεπτομερέστατοι και αναλυτικότατοι σε όλα και δεν μου μίλαγαν με βαριεστημένο ύφος στο τηλέφωνο? :!:

Διαφωνώ κάθετα σε ό,τι έχει να κάνει με την αξιοπιστία της ΟΤΕνετ και του ΟΤΕ. Παραθέτω λινκς σε άλλο φορουμ με μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται καθημερινά από χρήστες.

Εξωπραγματικές χρεώσεις:

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2137&highlight=

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2124

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1889

Προβλήματα με τις ταχύτητες:

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2130

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1986

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1899

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1777

Προβλήματα με DSLAM ΟΤΕ /διακοπή πρόσβασης:

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2146

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2118

Εξυπηρέτηση:

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1977

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2004

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1980

Επιπλέον αν πάρεις γραμμή από ΟΤΕ και DSL από ISP τότε για κάθε πρόβλημα ο ένας λέει ότι φταίει ο άλλος.

Πιο πιθανό είναι να "βουλιάξει" η ΟΤΕΝετ (αν διαβάσατε τα παραπάνω posts είδατε ότι είναι πολύ κοντά) παρά η Vivodi.

Μετά από όλα αυτά (σορρυ αν σας κούρασα) το βραβείο αναξιοπιστίας πηγαίνει στο συνδοιασμό ΟΤΕ+ΟΤΕΝΕΤ! Προβληματικοί είναι επίσης οι συνδοιασμοί ΟΤΕ+ISP. Προσωπικά μετά από αυτά που σας παρέθεσα (και πολλά άλλα που έχω διαβάσει) σταμάτησα την αίτηση στον ΟΤΕ για ADSL και θα προχωρήσω σε Vivodi γιατί προτιμώ ολοκληρωμένο πακέτο παρά τρέχα-γύρευε από εδώ κι από εκεί.

Εκτός από αυτά υπάρχουν φήμες ότι σύντομα θα παρέχει η Vivodi ADSL μέσω ΟΤΕ και φθηνότερες τιμές στο ήδη υπάρχον ADSL της.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε, σαν πελάτης απαιτώ και την αντιστοιχη συμπεριφορά προς το άτομό μου, κάτι που ειδικά στο ΟΤΕ και σε αρκετές περιπτώσεις και στην ΟΤΕνετ δεν έχουν ακόμα μάθει.

Αρχικό Μήνυμα από τον Tony_Ts

Εκτός από αυτά υπάρχουν φήμες ότι σύντομα θα παρέχει η Vivodi ADSL μέσω ΟΤΕ και φθηνότερες τιμές στο ήδη υπάρχον ADSL της.

Kι αυτός ο συνδυασμός παρακινδυνευμένος. Aνήκει στην κατηγορία OTE+ISP ;)

Και σε ρωτώ. Αν σου έλεγαν και σένα όλες αυτές τις παπαριές δεν θα έπαιρνες Vivodi DSL που ήταν άψογοι και λεπτομερέστατοι και αναλυτικότατοι σε όλα και δεν μου μίλαγαν με βαριεστημένο ύφος στο τηλέφωνο?

Ε, ναι! Σωστός! Και με το δίκαιο σου. Μήπως είχες κι άλλη επιλογή με όλη αυτή τη μανούρα που πρότεινε ο ΟΤΕ? :worry:

Kι αυτός ο συνδυασμός παρακινδυνευμένος. Aνήκει στην κατηγορία OTE+ISP ;)

You're right! Αλλά το θέμα μου εκεί ήταν η ενδεχόμενη μείωση των τιμών του ADSL που παρέχει τώρα! :-)

Ναι. Το έχω στα υπόψην από το καλοκαίρο αυτό. Αλλά λέγανε για Σεπτέμβρη. Για να δούμε.

Στα πόσα € να το δώσει άραγε;;;

Edit:

Μη διαβάστε για τα νέα πακέτα της Vivodi στο adslgr.com :p, διαβάστε στο myphone.

Δεν το είχα προσέξει ότι είχαν ανακοινωθεί και εδώ οι τιμές.

Αρχικό Μήνυμα από τον ariadgr

Διαβάστε για τα νέα πακέτα της Vivodi στο adslgr.com :)

Vivodi: Νέα πακέτα DSL, νέες μειώσεις, πανελλαδική κάλυψη :cool:

Αρχικό Μήνυμα από τον ariadgr

Διαβάστε για τα νέα πακέτα της Vivodi στο adslgr.com :)

Agaphte ariadgr, Δεν υπαρχει κανενας λογος να παμε ως το site poy diafhmhzeis.

Τα νεα πακετα ειναι fysika kai στο myphone :)

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

supernet λες ότι την "πάτησες" με την Intraconnect. Αλήθεια με Dial-Up πόσο πλήρωνες στον ΟΤΕ και στον ISP σου κάθε δίμηνο πριν την Intraconnect; Πιστεύεις ότι συνολικά έχασες (δηλαδή την πάτησες) όσο χρόνο είχες την Intraconnect; Και μην ξεχνάμε ότι όταν την έβαλες δεν υπήρχαν ακόμα εναλλακτικές λύσεις DSL όπως τώρα, και έπρεπε να πληρώνεις μια περιουσία σε ΕΠΑΚ. Κάνω λάθος ;

Όσο για το αν κάποια μέρα θα ξυπνήσουν στραβά στον ΟΤΕ και σου κόψουν τη γραμμή μπορεί να γίνει και στις περιπτώσεις που ο ISP αγοράζει χονδρική από ΟΤΕ και παρέχει σε σένα ολοκληρωμένο πακέτο (όπως ACN, Sparknet και σύντομα Forthnet). Επίσης λόγω της εξαιρετικής αναξιοπιστίας του ΟΤΕ αυτό μπορεί να γίνει σε κάθε περίπτωση! Πριν από δύο μήνες περίπου, στο επενδυτικό τμήμα πολύ γνωστής και μεγάλης τράπεζας ο ΟΤΕ διέκοψε την τηλεφωνία ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Αυτό διήρκησε για πάνω από 6 ώρες!!. Θεωρώ περιττό να τονίσω ότι αυτό είχε σα συνέπεια μερικά εκ. ευρώ ζημιά για την τράπεζα! Σε επιστολή του ο ΟΤΕ μετά από μερικές μέρες τόνισε ότι το λάθος προήλθε από ανθρώπινο λάθος (έκαναν λάθος στον κωδικό παροχής που διέκοψαν).

Αρα, από τη στιγμή που όλοι οι ISPs βασίζονται στον ΟΤΕ για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μην έχουμε ψευδαισθήσεις ότι διακοπές στην υπηρεσία αποκλείονται. Κι αν σε μια τράπεζα το λάθος διήρκησε τόσες ώρες (που στο μεταξύ είχαν κινηθεί θεοί και δαίμονες) ένας ιδιώτης τι πιθανότητες έχει;

Αρχικό Μήνυμα από τον Tony_Ts

supernet λες ότι την "πάτησες" με την Intraconnect. Αλήθεια με Dial-Up πόσο πλήρωνες στον ΟΤΕ και στον ISP σου κάθε δίμηνο πριν την Intraconnect; Πιστεύεις ότι συνολικά έχασες (δηλαδή την πάτησες) όσο χρόνο είχες την Intraconnect; Και μην ξεχνάμε ότι όταν την έβαλες δεν υπήρχαν ακόμα εναλλακτικές λύσεις DSL όπως τώρα, και έπρεπε να πληρώνεις μια περιουσία σε ΕΠΑΚ. Κάνω λάθος ;

Όχι δεν κάνεις καθόλου λάθος. Ουσιαστικά συμφωνούμε. Αναγνωρίζω ότι πλήρωνα με την IC πολύ πολύ λιγότερα χρήματα. Και είχα broadband 1 χρόνο ακριβώς, πριν.

Μάλλον δεν κατάλαβες το πνεύμα μου. Μ'αυτό που έγραψα, δεν εννοούσα ότι έκανα κακός που βρέθηκα συνδρομητής της IC. Έγραψα:

Εγώ στη δική σου περίπτωση θα διάλεγα ΟΤΕ+provider.

Είμαι και γω απ'αυτούς που την πατήσανε με την Intraconnect και δεν έχω την διάθεση να δεσμεύομαι με οποιονδήποτε provider του στυλ "ΣΟΥ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ".

Ποιος μας λέει, ότι αύριο το πρωί... δεν θα ξυπνήσουν στραβά εκεί στον ΟΤΕ... και αρχίζουν να θέτουν OFF τις γραμμές ΚΑΙ της Vivodi?

Kαι γι'αυτό δεν πρόκειται να δεσμευτώ ξανά από ολοκληρωμένο πακέτο ενός ISP. Προτιμώ λοιπόν την επιλογή ΟΤΕ + "Όποιον ISP θέλω/μπορώ την εκάστοτε στιγμή".

Απλά εκεί στην IC είχαν μια πολύ περίεργη αντίληψη περί του Customer Care. ;)

A, OK.

Καλά το Customer Care της IC... άστα! Μαύρα χάλια !!! :(

Συμφωνώ πάντως για το θέμα της δέσμευσης! Έτσι και ο ISP σε θεωρεί πιο "δεδομένο" :(

Eλπίζω να πήρε το μάτι σου, αυτό το thread:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=5403

:lol: