Jump to content

Rap vs. Metal

DENIOR
 Κοινοποίηση

Poia mousiki akoute kai giati?  

229 members have voted

1. 1. Poia mousiki akoute kai giati?

• RAP
      61
    • METAL
      119
    • Kai oi dio kales einai
      21
    • RAP and METAL suck
      28

Recommended Posts

ΝΑι, σωστη αφτη η αποψη. Μονο που καπιες μουσικες δεν μπορουνε να εκφρασουν 2 διαφορετικους λαους λογο του τροπου ζωης. Και καπιες μουσικες καπιοι της ακουνε (πολλες φορες χωρις να το καταλαβουν) τελιως "παθητικα", για να ειναι "μαγκες" για να ειανι στην μοδα κτλ. Πιστευω πως πολυ απο τους ραπερ (της Ελλαδας τουλαχιστων) ειναι τετιοι. Και εγω στα 11 μου ακουγα ραπ και καμαρωνα επειδη ειμουν μαγκας, τωρα ομως βρηκα αλλαες αξιες, που μου τεριαζουν περισοτερο και με εκφραζουν

Όποιος ακούει μια μουσική όχι επειδή του αρέσει αλλά για να το παίξει κάτι στους γύρω του πχ. ακούει Metal για να το παίξει "σκληρός" ή ακούει Pop/Rap για να ακούει ότι είναι στη μόδα είναι απλά αξιολύπητος... Άκουσε βρε άνθρωπε μου ότι σου ΑΡΕΣΕΙ και όχι αυτό που θα σε κάνει "μοδάτο" ή "σκληρό"... Αν η Κλασσική μουσική σου αρέσει πχ. τότε άκου την και απολάμβανε την και μη δίνεις σημασία αν σε λένε προϊστορικό κτλ. Και αν πορώνεσαι με Metal γίνε Μεταλλάς και μη δίνεις σημασία αν σε λένε φρικιό και Σατανιστή... Πιστεύω πως υπάρχουν άτομα που γουστάρουν Metal αλλά "φοβούνται" να γίνουν Μεταλλάδες φοβούμενοι πως θα τους αντιμετωπίσουν οι γύρω τους... :p Η αδερφή μου πχ. γουστάρει κάποια Metal κομμάτια αλλά αποφεύγει να τ'ακούει και δε θέλει να ακούσει άλλα... Τι φοβάται; Ότι θα μπει ο διάολος μέσα της; :p Αφού τρελαίνεται με τόσα κομμάτια Μεταλ, γιατί δεν τα ακούει ποτέ; :p

• Απαντήσεις 388
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ακούω όλα τα ήδη μουσικής, εκτός απο αυτά που μοιάζουν/βασίζονται στο hard rock. Όλα τα παράγωγα δηλαδή συμπεριλαμβανομένης κ της μεταλ.

Γούστα είναι αυτά ίσως σε κάποιους να αρέσουν, αλλά όλα τα on stage καραγκιοζιλίκια, η δήθεν φιλοσοφία ζωής κ τα συναφή δεν σας ξενερώνουν?

Ούτε η ραπ είναι τιποτα ιδιαίτερο, αλλά σίγουρα την προτιμώ...

Με ξενερώνουν, όσο με ξενερώνει και ο δήθεν τρόπος ζωής των rappers/hip hoppers. Τουλάχιστον στη rap, αυτό σταματά στα 20. Από εκεί και πάνω οι περισσότεροι σοβαρεύουν κι αφήνουν το στυλάκι, που είχαν σαν πιτσιρίκια.

Ενώ πολλοί μεταλάδες μπορεί να μείνουν κολλημένοι σ' αυτό τον τρόπο ζωής.μέχρι να πεθάνουν.

Βασικα ειμαι μεταλας , αλλα δεν ειμαι προκατηλημενος. Μπορω να πω οτι η ραπ εχει καλα στιχουργικα δειγματα, αλλα μουσικα μου ειναι αδιαφορη :what:

Δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια ρυθμικη λουπα που προσαρμοζεται στους στιχους. Ακομη και στο μεταλ πρωτα προσεχω τη μουσικη. Μια κακη μουσικη επενδυση σκοτωνει και τον καλυτερο στιχο. Ενω μια καλη αναδεικνειει και τον χειροτερο...

Δεν εχω ψαξει πολυ τη ραπ αλλα δεν ειναι μουσικη που εχω πολλες επιλογες και δεν παρατηρω πολλες διαφοροποιησεις απο συγκροτημα σε συγκροτημα.

Στο μεταλ ανακλυπτω συνεχεια νεα πραγματα. Βαρια κουβεντα αλλα το μεταλ απο ποιοτητα και πληθος συνθεσεων συγκρινεται με την κλασσικη μουσικη πλεον.

Αυτο ειναι που με οδηγησε στο να μαθω κλασσικη κιθαρα για να παιζω μεταλ.

Πρέπει να το έχω ξαναπεί πιο πίσω. Κατέβασε το "Υπ' όψιν" των FF.C κι άκου τα ορχηστρικά κυρίως.

Με ξενερώνουν, όσο με ξενερώνει και ο δήθεν τρόπος ζωής των rappers/hip hoppers. Τουλάχιστον στη rap, αυτό σταματά στα 20. Από εκεί και πάνω οι περισσότεροι σοβαρεύουν κι αφήνουν το στυλάκι, που είχαν σαν πιτσιρίκια.

Ενώ πολλοί μεταλάδες μπορεί να μείνουν κολλημένοι σ' αυτό τον τρόπο ζωής.μέχρι να πεθάνουν.

Πρέπει να το έχω ξαναπεί πιο πίσω. Κατέβασε το "Υπ' όψιν των FF.C" κι άκου τα ορχηστρικά κυρίως.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο :)

• 1 month later...

καταρχας ειμαι μεταλλου κ πιστευω πωσ ειναι η πιο ποιοτικη μουσικη που υπαρχει.

απο που να αρχισει κανεισ ?? στιχουσ? μουσικη ? guitar riffs ?? solos ?? τραγουδιστεσ με πραγματικα καλεσ φωνεσ ??

η ραπ μουσικη αντιπρωσωπευει μονο κατι νιανιαρα που ξυπνησαν μια μερα και ειπαν θα γινω ραπερ και θα κανω αυτο κ αυτο ...

επειδη ακουν τισ μπουρδεσ καποιου κ συμφωνουν λενε πωσ η ραπ μουσικη ειναι και καλη .

θα σασ φερω μονο 1 απλο παραδειγμα μια βραδυα δεν ειχα τι να κανω και εγραψα μεσα ενα 15 λεπτο 5 σελιδεσ ραπ την αλλη μερα πηγα σε εναν γνωστο μου που εχει προγραμμα για συνθεσεισ κ οοοοπ βγηκε τραγουδι απο το πουθενα . απο αυτο καποιοσ μπορει ευκολα να καταλαβει ποσο φθηνη μουσικη ειναι η ραπ...

σε αντιθεση με τουσ μεταλλαδεσ που το εχουν ψαξει το θεμα .. ειναι μεσα στη μουσικη .. επεισησ η μεταλ μουσικη εχει ιστορια . προσεξτε δε μιλαω για παλαιοτητα μιλαω για ουσιαστικη καταξιωση και ιστορια ..

ακομη οι evanescence δεν ειναι μεταλ ειναι ποπ ροκ και πρεπει καποιοσ να τουσ πυροβολησει..

επεισησ οποιοσ σχολιαζει μεταλ μουσικη ασ ανοιξει πρωτα τα αυτακια του να δει τι πραγματικα σημαινει μουσικη και οχι να ακουει τα υποτιθεμενα προβληματα των ραπαδων.αν θελουν τοσο πολυ πια να εκφραζουν τα προβληματα τουσ ασ πανε στα παρατραγουδα και να μην περνουν ενα μικροφωνο και να εκδιδουν αβερτα σιντι επειδη δεν εχουν να κανουν τπτ αλλο..

αυτα ειχα να πω ...΄γεια και καλα ξυπνητουρια (ασ ελπισουμε πωσ καποτε θα εκτιμησετε την πραγματικα καλη μουσικη -ισωσ οταν μεγαλωσετε!)

η ραπ μουσικη αντιπρωσωπευει μονο κατι νιανιαρα που ξυπνησαν μια μερα και ειπαν θα γινω ραπερ και θα κανω αυτο κ αυτο ...

επειδη ακουν τισ μπουρδεσ καποιου κ συμφωνουν λενε πωσ η ραπ μουσικη ειναι και καλη .

Αυτό είναι φυσιολογικό όμως. Ο καθένας περνάει κάποια "μουσικά στάδια" στην ζωή του. Το ότι μπορεί να ακούει κάποιος ένα είδος μουσικής, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το καλύτερο για την κοινωνία, αλλά παρα μόνο για αυτόν. Προσωπική του επιλογή, άρα σεβαστή, αλλά μέχρι εκεί.

θα σασ φερω μονο 1 απλο παραδειγμα μια βραδυα δεν ειχα τι να κανω και εγραψα μεσα ενα 15 λεπτο 5 σελιδεσ ραπ την αλλη μερα πηγα σε εναν γνωστο μου που εχει προγραμμα για συνθεσεισ κ οοοοπ βγηκε τραγουδι απο το πουθενα . απο αυτο καποιοσ μπορει ευκολα να καταλαβει ποσο φθηνη μουσικη ειναι η ραπ...

Οι στίχοι κάποιων τραγουδιών μου αρέσουν, με αντιπροσωπεύουν και οι στίχοι κάποιων άλλων τραγουδιών, δεν μου λένε τίποτα. Το ίδιο ισχύει και για την μουσική τους επένδυση.

Σχετικά με τους στίχους που αναφέρεις (το πόσο εύκολο ήταν να τους γράψεις και να φτιάξεις ένα κομμάτι μετά), δεν συμφωνώ στο εξής: Αν κάποιος γράψει 5-10 στίχους (άσχετα από το είδος μουσικής που θα βάλει πάνω τους στο τέλος), προφανώς οι στίχοι είναι προσωπικές του σκέψεις, προβληματισμοί, αναζητήσεις κ.λ.π. και δεν θα έκρινα κάτι τέτοιο. Αποκλείεται να μην βρεθεί έστω και ένας άλλος άνθρωπος που να μην βρίσκει κάτι κοινό που να τον εκφράζει και αυτόν, έστω και με τους πιο "φθηνούς" όπως λες, στίχους που μπορεί να έχει γράψει κάποιος.

Τέλος, προσωπικά ακούω "ότι μου αρέσει", με την έννοια του ότι θα ακούσω και τραγούδι από την Ινδία αν αυτό μου αρέσει, ή Τούρκικο αν αυτό μου "κάτσει" καλά στα αυτιά ή ένα κομμάτι metal ή rap κ.λ.π.

Γιατί πρέπει να αποκλείω ένα είδος μουσικής; Δεν υπάρχει περίπτωση να μου αρέσει, έστω και ένα τραγούδι από κάθε είδος μουσικής;

Προσωπικά, το βλέπω αφύσικο να ακούω, μόνο ένα είδος μουσικής.

Το πως χειρίζονται οι εταιρίες τους καλλιτέχνες, το αν τους "βάζουν" να βγάζουν συχνά δίσκους κ.λ.π., δεν με αφορά για την ώρα. Η rap ή η metal, έχουν και τους καλούς καλλιτέχνες τους, αλλά έχουν και την "σαβούρα" τους.

Στην τελική, επιλέγουμε τα καλύτερα "φρούτα" (για εμάς πάντα), απο το "δέντρο" της μουσικής.

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

καταρχας ειμαι μεταλλου κ πιστευω πωσ ειναι η πιο ποιοτικη μουσικη που υπαρχει.

απο που να αρχισει κανεισ ?? στιχουσ? μουσικη ? guitar riffs ?? solos ?? τραγουδιστεσ με πραγματικα καλεσ φωνεσ ??

σε αντιθεση με τουσ μεταλλαδεσ που το εχουν ψαξει το θεμα .. ειναι μεσα στη μουσικη .. επεισησ η μεταλ μουσικη εχει ιστορια . προσεξτε δε μιλαω για παλαιοτητα μιλαω για ουσιαστικη καταξιωση και ιστορια ..

ακομη οι evanescence δεν ειναι μεταλ ειναι ποπ ροκ και πρεπει καποιοσ να τουσ πυροβολησει..

επεισησ οποιοσ σχολιαζει μεταλ μουσικη ασ ανοιξει πρωτα τα αυτακια του να δει τι πραγματικα σημαινει μουσικη και οχι να ακουει τα υποτιθεμενα προβληματα των ραπαδων.αν θελουν τοσο πολυ πια να εκφραζουν τα προβληματα τουσ ασ πανε στα παρατραγουδα και να μην περνουν ενα μικροφωνο και να εκδιδουν αβερτα σιντι επειδη δεν εχουν να κανουν τπτ αλλο..

αυτα ειχα να πω ...΄γεια και καλα ξυπνητουρια (ασ ελπισουμε πωσ καποτε θα εκτιμησετε την πραγματικα καλη μουσικη -ισωσ οταν μεγαλωσετε!)

Οτι κατηγορείς-"κατηγορούμε" τους "ράπερ" οτι κάνουν (θάβουν την metal χωρίς να ξέρουν κλπ κλπ), το κάνεις εσύ τώρα... Μην προσπαθείς να κρίνεις τη rap απο eminem, 50cent, και λοιπά μπουμπούκια. Θα είναι σαν να προσπαθείς να κρίνεις το metal απο him και evanescence...συγκροτήματα τα οποία -no offence- ουδεμία σχέση έχουν με τη μουσική που -υποτίθεται- αντιπροσωπεύουν (ιδεολογικά τουλάχιστον)... κοινώς θα αποτύχεις παταγωδώς.

Δεν έχω ψαχτεί καθόλου όσον αφορά τη rap, αλλα ξέρω, απο λίγα "σωστά" κομμάτια που έχω ακούσει, ελληνικά (σπάνιο βέβαια) και ξένα και το "νόημα" της rap είναι τελείως διαφορετικό απο αυτό που μας πλασάρει το MTV και ο κάθε καραγκιόζης wannabe rapper (ξέρετε ποιούς εννοώ, μην το γυρίσουμε σε flames πάλι ;)):

Όταν ήμουνα μικρός μου’χανε πει ενα παραμύθι οτι αυτό που λέγετε φιλία υπάρχει και ζει σ’αυτό τον πλανήτη! Μου’χανε πει και για κάτι σπουδαίο που το λέγανε ιδεολογία και να είμαι πιστός σε ιδανικά όπως πατρίδα, οικογένεια, θρησκεία! Μου είχαν πει για μια γενιά εκεί γύρω στο ’60 με ’70, για μια επανάσταση κι αν χρειαζόταν η γενιά μου θα έκανε τα ίδια. Μου είχαν πει και για κάτι παράξενους με καπέλο και μπλέ στολή, αυτοί θα με έσωζαν αν κάποιος κλέφτης στο σπίτι μου μέσα είχε μπει. Μου είχανε πει για μια Χούντα και για μια Αριστερά. Μου είπαν για κάποιες χαμένες πατρίδες και για 400 χρόνια σκλαβιά. Μου είπαν οτι ήμουν τυχερός γιατί τώρα έχουμε Δημοκρατία, για κάτι που το λέγαν Σοσιαλισμό και έμοιαζε με ελευθερία. Μου είπαν τα πράγματα έχουν αλλάξει για τη δική μου τη γενιά κι αφού έχουμε ένα πιάτο να φάμε όλα είναι μια χαρά! Μου είπαν να βάλω γρήγορα μυαλό και να συμβιβαστώ. Τότε κάπου εκεί είναι το νόημα της ζωής, αν το ψάξω θα το βρω.

Όταν ήμουνα μικρός μου είχαν πει ενα παραμύθι, μα είχε άσχημο τέλος κι αυτό το ξέρω ήδη.

Όταν ήμουνα μικρός μου’χαν διδάξει μια ιστορία, τώρα μου τη λένε αλλιώς, μα εγω μαθαίνω στην πορεία.

Τώρα όμως που μεγάλωσα το παραμύθι έχει αλλάξει, δεν φοβάμαι πια τους εχθρούς μου, γιατί οι φίλοι με έχουνε κάψει. Κι εκείνο το σπουδαίο που το λέγαν ιδεολογία έχει καταντήσει γραφικό κι ανήκει πια στην ιστορία! Κι όσο για την επανάσταση που θα έκανε η δικιά μου η γενιά, την κάνει μέσα από ακριβά αμάξια, ρούχα, μόδα και λεφτά. Κι αυτοί οι παράξενοι που λέγονται αστυνομικοί είναι οι περισσότεροι οι ίδιοι κλέφτες και επικίνδυνα κομπλεξικοί. Τώρα όλες οι πολιτικές παρατάξεις έχουνε γίνει ένα, η εξουσία είναι γλυκιά και ελκυστική για τον καθένα. Εμείς δεν βιώσαμε τον πόλεμο ούτε την Δικτακτορία, μήπως φταίει τελικά αυτό που δεν νοιώθω ελευθερία; Κι αμφισβητώ ότι τα πράγματα είναι καλύτερα για μας, έχουμε υλικά αγαθά, αλλά μας λείπουνε άλλα πολλά. Μου λείπει κάτι αληθινό να μπορώ να πιστέψω άφοβα σε αυτό, νοιώθω πως έχω γεράσει πριν προλάβω να μάθω να ζω!

Δώσε μου φώτιση Θεέ μου, υπάρχει εθνική συσκότιση, χιλιάδες τα χτυπήματα σε κάθε μου ανόρθωση, ή ο κόσμος έχει αλλάξει ή δεν το έμαθα ποτέ, πουτανιά, ψέμα κι απάτη θεωρούνται κυριλέ. Κάποτε πίστεψα σε κάτι και μια ιδεολογία, πίστεψα στη μουσική μου σαν να ήτανε θρησκεία, τώρα με το χιπχοπ κάνουν στριπτίζ μες στα πορνεία. Ζούσα χρόνια μέσα στο ψέμα, τώρα νοιώθω αηδία. Ένα μάτσο εγωπαθής και επιεικώς, κωλόπαιδα, μια παράσταση κλισέ, αρνητικά όλα τα πρότυπα. Άμα κάτι δεν μου κάνει απλώς φεύγω μακρυά. Δεν ανήκω σε κανέναν, δεν ανήκω πουθενά. Ο κόσμος έχει μολυνθεί δεν τον νοιάζει πια η αλήθεια, είναι λέξη ντεμοντέ, η ψευτιά του έγινε συνήθεια. Η παράδοση πεθαίνει, η Ελλάδα πού να ζει, βάλανε στο φέρετρό της Ευρωπαϊκή επιγραφή. Η Μασωνία αλωνίζει μέσα στην Ελληνική Βουλή, Σοσιαλισμός και Χούντα τώρα γίναν ασορτί. Ψεύτικες δημοσκοπήσεις, οι αλλοδαποί σ’απογραφή, μα η Κυβέρνηση θέλει ψήφους, πρέπει απο κάπου να τους βρει! Σάπια λόγια και ιδέες, η πουτανιά σαν αρετή και μετά τα 15 η παρθενιά είναι ντροπή. Τί πειράζει όμως αυτό, τώρα είμαστε Ευρωπαίοι, ψάξε να βρεις τον ανδρισμό σου σ’ένα αμάξι που να λέει. Βρες κι ένα καλό τσουλί για να συμπληρώσει την εικόνα, γίνε λίγο κουνιστός, στην Ευρώπη είναι μόδα. Ας χαρούμε χωρίς λόγο, έχουμε 21ο αιώνα.

Εαν το ήξερε ο Σωκράτης τότε, θα είχε αλλάξει χώρα.

It's not all about sex, bitches, drugs and gangs... και για αυτόν ακριβώς το λόγο σέβομαι το συγκεκριμένο είδος μουσικής (όχι όμως και την κατάντια του), αλλα δεν το ασπάζομαι, διότι πολύ δεν απλά με καλύπτει.

Το "ακούω μεταλ γιατί η ραπ ειναι γελοία μουσική" το απορρίπτω. Πέφτεις στο ίδιο λούκι με αυτούς που αποκαλούν κάθε μέταλλο "σατανιστή" και κάθε μακρυμάλλη "άθεο". :cool:

stay heavy

...now I realise that I can't turn back, the future is here to stay...

...but hey, we're just children of tomorrow, hanging on to yesterday...

==================================================

Τρίτη έως Πέμπτη, 18:00-20:00, στον Queen Radio

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΑΚΟΥΩ ΜΕΤΑΛ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΡΕΣΕΙ Η ΡΑΠ . :worry: ΑΚΟΥ ΜΕΤΑΛ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΝΑ ΤΣΙΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΡΑΜΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ..

ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΡΑΠ ΑΠΟ ΕΜΙΝΕΜ Κ 50ΣΕΝΤ. ΤΗΝ ΚΡΙΝΩ Κ ΑΠΟ ΣΤΙΧΟΙΜΑ Κ FF.C. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΑΣΧΕΤΑ ΨΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ Κ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ) Κ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΕΤΣΙ ΣΚΕΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΜΠΙΤΙΑ Κ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΡΑΤΣ Κ Μ ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ Κ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ! ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΑΡΑΓΕ ???) :worry:

Κ ΕΓΩ Κ ΟΛΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ 1 ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ Κ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ! ! !

Κ ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ''ΑΚΟΥΩ ΡΑΠ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ'' ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ

ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ... :confused:

Κ ΕΠΕΙΣΗΣ ΟΙ ΡΑΠΕΡΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΒΙΤΡΙΝΑ Κ ΨΩΝΙΣΜΟΣ ...

ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ''ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΡΑΠΕΡΟΝΙΑ'' ''ΕΙΜΑΙ ΜΑΓΚΑΣ Κ ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΑ ΙΣΑ'' ''ΕΙΜΑΙ Κ ΓΑΜΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΧΥΜΑ'' ΕΛΕΟΣ ΔΛΔ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΨΩΝΙΣΜΟ !!! :mad: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΛΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΩ Κ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Κ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ Κ ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ...

ΛΕΣ Κ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΥΛΙΔΕΣ ΒΡΕ Κ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ Κ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ Κ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ (ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ.) :music:

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ 30 ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΜΙΝΕΜ Κ FF.C. ''SNIFF THIS BITCH'' KAI ''ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ AΡ****A MOY'' ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΛΑ ΠΟΥ Κ ΣΤΑ 80 ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΑΛΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ (ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΙΣΤΑΣ! :w00t: )

ΦΙΛΙΚΑ,

ΦΩΤΕΙΝΗ ! :)

Ξέρεις έστω και έναν 80άρη που να ακούει ΜΕΤΑΛ :w00t: ;

H ΡΑΠ είναι και αυτή ένα είδος μουσικής με πιστούς λάτρεις και αξιόλογους καλλιτέχνες,είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς.

''Κ ΕΠΕΙΣΗΣ ΟΙ ΡΑΠΕΡΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΒΙΤΡΙΝΑ Κ ΨΩΝΙΣΜΟΣ ...''

Και μετά περιμένεις να κάνουμε έναν πολιτισμένο διάλογο :mad: ;

Η παραπάνω φράση σου είναι ιδανική για να επαναπυροδοτήσει το κλίμα της συζήτησης.

Άσχετο, αν μπορείς μην γράφεις με κεφαλαία :)

Κ ΕΓΩ Κ ΟΛΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ 1 ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ Κ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ !!! Κ ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ''ΑΚΟΥΩ ΡΑΠ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ'' ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ...

Εδώ διαφωνώ καθέτως Φωτεινή... Η μουσική ανέκαθεν είναι μέσο έκφρασης. Αν μέσα απο αυτό το μέσο δεν προβάλλονται (πέραν των άλλων) προβλήματα και προβληματισμοί, τότε τί διάολο την έχουμε; Άλλο βέβαια το αν τα "προβλήματα" για τα οποία γράφουν δεν τα έχουν, και ούτε πρόκεται ποτέ να τα ζήσουν (η ειρωνία σε όλο της το μεγαλείο)

Κ ΕΠΕΙΣΗΣ ΟΙ ΡΑΠΕΡΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΒΙΤΡΙΝΑ Κ ΨΩΝΙΣΜΟΣ ...

ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ''ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΡΑΠΕΡΟΝΙΑ'' ''ΕΙΜΑΙ ΜΑΓΚΑΣ Κ ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΑ ΙΣΑ'' ''ΕΙΜΑΙ Κ ΓΑΜΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΧΥΜΑ'' ΕΛΕΟΣ ΔΛΔ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΨΩΝΙΣΜΟ !!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΛΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΩ Κ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Κ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ Κ ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ...

ΛΕΣ Κ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΥΛΙΔΕΣ ΒΡΕ Κ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ Κ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ Κ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ (ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ.)

Ξαναλέω, χρησιμοποιείς λάθος παραδείγματα :)

Η rap ξεκίνησε γύρω στο '70 απο φτωχούς έφηβους με σκοπό την "αντίδραση", γι'αυτό και το "άγριο" ύφος της και το γενικότερο κράξιμο. Τώρα, αν μετά απο λίγα χρόνια καταντήσαν να γίνουν αυτό που αρχικά κράζανε, δεν φταίει η ίδια η μουσική για αυτό, φταίνε οι καραγκιόζηδες που την καταντήσαν έτσι. Επειδή εσύ έχεις μια εικόνα για το rap απο τον κάθε eminem, 50cent, βουρλιώτη (έλεος) κλπ, δεν σημαίνει οτι όλο το είδος είναι στα χάλια τους. Φαντάσου κάποιος αν έκρινε την metal απο cof, him κλπ τι θα μπορούσε να μου σύρει. Δεν είναι έτσι όμως :)

(Προς αποφυγήν παρεξήγησης, δεν ακούω rap :p)

Ξέρεις έστω και έναν 80άρη που να ακούει ΜΕΤΑΛ;

Αμέτρητους...

akouw hiphop koda 9 xronia den ime armodios na krinw ti metal, padws sigoura kaliteri apo skiladika ine,gia mena ine lathos kapios pou akouei metal na krinei ti hiphop kai to aditheto,pistevw pws to thread tha itan kalitero na ine rock vs hiphop opou i rock plisiazei kapws ti hip hop se kapia simeia kai to aditheto, an sigrinoume 2 diafwretika kata poli metaxi tous eidi mousikis peftoume se edwnes diamaxes kai adifaseis aftaaaa.
mobile fan user

80ΑΡΗΔΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΝΕ ΜΕΤΑΛ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ .

ΠΑΡΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ BLACK SABBATH , IRON MAIDEN , OZZY, PINK FLOYD Κ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ... ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΡΑΠΕΡ...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΣΥΓΡΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..

ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ !

ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΡΑΠ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ , ΒΙΣΣΗ , ΠΕΓΚΥ..) ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΝΑΩ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ...

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΤΗΝ ΡΑΠ ΤΗΝ ΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΜΕ FF.C. KAI ME ΣΤΙΧΟΙΜΑ Κ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ...

ΕΠΕΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ :

1) OI EVANESCENCE ΕΙΝΑΙ POP/ROCK

2) ΟΙ H.I.M. ΕΙΝΑΙ GOTH ROCK

3) OI COF EINAI KAKO ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛ

ΟΠΟΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΑΠΟΨΗ:

BHMA 1 :

ΠΑΝΕ ΣΤΟ :

http://WWW.METAL-ARCHIVES.COM

ΒΗΜΑ 2 :

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕΤΑΛ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΑΦΟΒΑ ... ΟΠΟΙΟ BAND ΔΕΝ ΒΓΑΛΕΙ RESULTS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛ..

ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ... :X

*ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ KIND ΗΤΑΝ ΤΟ ΒAND ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ :

http://WWW.BNRMETAL.COM (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΡΟΚ ΜΕΤΑΛ NU-ΜΕΤΑΛ ...ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ''ΟΧΙ-ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΕΤΑΛ''

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛ ... :D

στο metal archives δεν έχει πολλά από τα συγγροτήματα που μου αρέσουν... να μην τα ξαναπιάσω στο στόμα μου? :P
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16 KBytes.

Μήπως αυτά τα συγκροτήματα δεν είναι metal αλλα κλώνοι αυτού; :p

Όσο για τον Manson, ΔΕΝ είναι Metal... Κάτι σαν Goth Rock/Nu Metal είναι... Και όχι, δεν ήταν ποτέ γυναίκα ο Manson...

Industrial Metal ειναι ο Μanson.

Aσχετα αν τον βαζουν και σε μαγαζια με goth-Dark.

Το κανουν δικαιολογημενα μιας και ταιριαζει το ολο υφος του και εχει στοιχεια.

Σε αυτα τα μαγαζια συνηθως βαζουν στην αρχη και Depeche mode.

Πηγαινα συχνα πυκνα σε τετοια μαγαζια,horror pubs κτλ κτλ και σας το λεω.

Και οντως δεν ηταν ποτε γυναικα.

Για την ιστορια ηταν να παντρευτει και φετος στο Βερολινο αλλα δεν ξερω τι εγινε.

Απο εκει και υστερα οσον αφορα την ερωτηση, ψηφισα rock οτι ακουω μιας και ακουω περισσοτερο αυτο το ειδος!

Αλλα δεν ακουω μονο αυτο.

(Αυτη την περιοδο π.χ. μου εχει καρφωθει και ακουω πολυ και reggaeton*daddy Yankee κι ετσι*)

Ολα τα ειδη μουσικης εχουν να πουν κατι και να δωσουν κατι.

Απλως τα παντα ειναι θεμα γουστου,διαθεσης αλλα και μοδας!

στο metal archives δεν έχει πολλά από τα συγγροτήματα που μου αρέσουν... να μην τα ξαναπιάσω στο στόμα μου? :P

εννοω να μην τα ξαναπιασουν για να πουν αρνητικα σχολια..

και εμενα μου αρεσουν οι SOAD , KORN που ειναι nu-metal ... :)

Ειλικρινα γιατι να παρω στα σοβαρα "καλλιτεχνες" οπως ο εμινεμ?

Αν ακουσεις το Sing for the moment και το Dream on των αerosmith θα δεις οτι η μουσικη ειναι ιδια.Και μη μου πεις οτι το αντεγραψαν οι Aerosmith γιατι ειναι λιγο δυσκολο να γινει κατι τετοιο πλεον πιστεψε με...

Ειλικρινα γιατι να παρω στα σοβαρα "καλλιτεχνες" οπως ο εμινεμ?

Αν ακουσεις το Sing for the moment και το Dream on των αerosmith θα δεις οτι η μουσικη ειναι ιδια.Και μη μου πεις οτι το αντεγραψαν οι Aerosmith γιατι ειναι λιγο δυσκολο να γινει κατι τετοιο πλεον πιστεψε με...

H (κάπως πιο αντικειμενική γνώμη μου μια και δε φανατίζομαι με κάποιο απο τα 2 είδη) είναι ότι του Eminem η εκδοχή είναι καλύτερη, αλλά ακόμα και να μην είναι, το να samplαρει κάποιος ένα κομμάτι δεν τον καθιστά κατώτερο.

Δεν φανατιζομαι,kai εννοειτε σεβομαι τη γνωμη σου.Αλλα δεν νομιζω πως μπορει να συγκριθει ο ΕΜΙΝΕΜ με συγκροτηματα οπως οι Aeromsith,oi Metallica,oi Maiden ktl.

ούτε εγώ το νομίζω! αλλά για τον αντίθετο λόγο, και χωρίς να μαρέσει ιδιαίτερα ο eminem για το είδος του.

απο την άλλη ο καθένας ακούει ότι του αρέσει, οπότε δε βλέπω λόγω ανάλυσης απόψεων, πέρα απο την δημοσκόπηση.

Το όλο θέμα με eminem vs aerosmith ξεκίνησε απο κάποιον που υποστήριξε την ανωτερώτητα του eminem απο πλευράς μουσικής και στίχων, φέρνοντας ως παράδειγμα το sing for the moment...

Στην τελική δεν πρόκεται και για διασκευή, ενα απλό sample (όλο το ρεφρέν συγκεκριμένα) είναι απο τραγούδι των Aerosmith. Το αν τώρα το ενα κομμάτι με το άλλο έχουν την παραμικρή σχέση ως προς την ποιότητα και το νόημα είναι άλλο θέμα.

Κατα τα άλλα ούτε και εγώ έχω πρόβλημα με διασκευές και χρήση samples, αρκεί να υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός προς το ίδιο το original κομμάτι...

Γενικά τον eminem δεν τον παίρνω στα σοβαρά για πολλούς άλλους λόγους, και όχι για ενα απλό sample :)

• 2 weeks later...
pedia iremia pragmatika ti sas epiase me ton eminem, (poso fainete kapioi pws ine psilokolimenoi) diladi o eminem ine o ekprosopos tou rap kai ton sigrinete me maiden kai metallica? eleos, pistevw oti to hiphop genika exei paei brosta se pagosmio epipedo idietera to galiko, exei arxisei pistevw kai exei megaliteri perasi ine tromero, epidi kapioi exete parexigisei to hiphop akouste ffc razastarr nebma prosektika kai meta krinete, den marese pou pirate san kritirio ton eminem iparxoun oi 2pac cypress DMX k.a egw akouw pio polu elliniko, kai to xeno maresei akoustika pio polu giati den katalavainw ti lene as pei kapios ebeiros apo xeno sigrotimata kala. den ime episis pitsirikas ime 23 etwn aftaaaaaaa.
mobile fan user

ego gia na po tin alitheia protimo tin metal giati stin rap pisteuo oti einai mia moda pou tha perasei kai den exo brei akoma kati pou na me travixsei se rap komatia eno i metal kai i rock exei mia istoria kai exei kratisei arketo kairo kai pisteuo pos tha sinexistei akoma

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...