Jump to content

[LG G3] Τροποποιήσεις & βελτιώσεις

m7ixalis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικά συγνώμη για τις αρχάριες ερωτήσεις και απορίες που πρόκειται να διατυπώσω παρακάτω, αλλά αν δεν ρωτήσεις δεν θα μάθεις.

Οι περισσότεροι από εσάς ασχολείστε με το θέμα αρκετό καιρό και με διάφορες συσκευές, και σίγουρα με την εμπειρία σας, μπορείτε να βοηθήσετε να μάθουμε εμείς οι αρχάριοι.

Λοιπόν, πρόσφατα βγήκε τρόπος να γίνει ρουτ η στοκ λολιποπ στο G3.

Έκανα λοιπόν το ρουτ με την διαδικασία η οποία περιγράφεται εδώ: http://forum.xda-developers.com/android/development/guide-root-method-lg-devices-t3049772

Δεν έχω περάσει κάποιο custom recovery, μιας και δεν με ενδιαφέρει προς το παρών να περάσω κάποια άλλη ρομ. Θέλω πρώτα να εξοικειωθώ με αυτά που μπορώ να κάνω μόνο ως SU, και αργότερα να πειραματιστώ, που θα έχω μια καλύτερη εικόνα του πως και του γιατί.

Εν συνεχεία απεγκατέστησα κάποιες εφαρμογές της LG, και πέρασα και το AdAway για να ξεφορτωθώ τις διαφημίσεις από τις σελίδες και τις εφαρμογές.

Και σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ρωτήσω, μετά το ρουτ, Τι?

Τι δυνατότητες έχω, τι άλλο μπορώ να κάνω, ποιες είναι οι must have εφαρμογές που μπορώ να περάσω ώστε να εκμεταλλευτώ την συσκευή;

Το Xposed Framework όπως μου ανέφερε ο Κώστας παραπάνω, δεν μπορώ να το περάσω προς το παρόν γιατί δεν έχω custom recovery.

Έστω τώρα ότι θέλω να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, χωρίς να χαθεί το ρουτ, για να τα στήσω όλα απο την αρχή. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;

Αν κάνω απλά επιτόπου ''Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων'' με το που επανέρθει η συσκευή θα συνεχίσει να είναι ρουτ, ή πρέπει να επαναλάβω την διαδικασία;

Αν θέλω να γυρίσω εντελώς στοκ, χωρίς ρουτ κλπ, και να μην υπάρχει κανένα κατάλοιπο στην συσκευή μου τι κάνω;

Απλώς Unroot μέσα απο την εφαρμογή SuperSU και επαναφορά;

Και αν θέλω να ξανακάνω ρουτ, επαναλαμβάνω την διαδικασία;

Δεν υπαρχουν must have εφαρμογες κατα την αποψη μου.... Ειναι αυτο το κατι παραπανω που χρειαζεσαι εσυ απο το το κινητο σου και δεν μπορεις να το κανεις αν δεν εισαι root !!!! Τρανο παραδειγμα το Adaway :) ..... Οι ερωτησεις σου λοιπον ειναι λιγο πολυ απαντημενες απο μονες τους.... Εαν εκτος απο root εχεις βαλει και καποιο custom recovery μπορεις να φλασαρεις καποια αλλη stock based lollipop rom της αρεσκειας σου επειδη πχ μπορει να εχει καποια πλεονεκτηματα σε σχεση με την stock οπως καλυτερη μπαταρια κτλπ κτλπ ... Μπορεις επισης με custom recovery να φλασαρεις μια cm 12 nightly που ξεφευγει πολυ απο stock..... '' Έστω τώρα ότι θέλω να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, χωρίς να χαθεί το ρουτ, για να τα στήσω όλα απο την αρχή. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω; '' Την διαδικασια της επαναφορας εργοστασιακων ρυθμισεων ακολουθεις και λογικα δεν θα χαθει το root... Για να φυγει τελειως το root περνας το επισημο firmware της συσκευης σου με το flashtool και ετοιμος ..... Και τελος για να ξανακανεις root ναι ακολουθεις τον ιδιο τροπο .....

Edited by razorkop
Never give up

• Απαντήσεις 5,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικά συγνώμη για τις αρχάριες ερωτήσεις και απορίες που πρόκειται να διατυπώσω παρακάτω, αλλά αν δεν ρωτήσεις δεν θα μάθεις.

Οι περισσότεροι από εσάς ασχολείστε με το θέμα αρκετό καιρό και με διάφορες συσκευές, και σίγουρα με την εμπειρία σας, μπορείτε να βοηθήσετε να μάθουμε εμείς οι αρχάριοι.

Λοιπόν, πρόσφατα βγήκε τρόπος να γίνει ρουτ η στοκ λολιποπ στο G3.

Έκανα λοιπόν το ρουτ με την διαδικασία η οποία περιγράφεται εδώ: http://forum.xda-developers.com/android/development/guide-root-method-lg-devices-t3049772

Δεν έχω περάσει κάποιο custom recovery, μιας και δεν με ενδιαφέρει προς το παρών να περάσω κάποια άλλη ρομ. Θέλω πρώτα να εξοικειωθώ με αυτά που μπορώ να κάνω μόνο ως SU, και αργότερα να πειραματιστώ, που θα έχω μια καλύτερη εικόνα του πως και του γιατί.

Εν συνεχεία απεγκατέστησα κάποιες εφαρμογές της LG, και πέρασα και το AdAway για να ξεφορτωθώ τις διαφημίσεις από τις σελίδες και τις εφαρμογές.

Και σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ρωτήσω, μετά το ρουτ, Τι?

Τι δυνατότητες έχω, τι άλλο μπορώ να κάνω, ποιες είναι οι must have εφαρμογές που μπορώ να περάσω ώστε να εκμεταλλευτώ την συσκευή;

Το Xposed Framework όπως μου ανέφερε ο Κώστας παραπάνω, δεν μπορώ να το περάσω προς το παρόν γιατί δεν έχω custom recovery.

Έστω τώρα ότι θέλω να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, χωρίς να χαθεί το ρουτ, για να τα στήσω όλα απο την αρχή. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;

Αν κάνω απλά επιτόπου ''Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων'' με το που επανέρθει η συσκευή θα συνεχίσει να είναι ρουτ, ή πρέπει να επαναλάβω την διαδικασία;

Αν θέλω να γυρίσω εντελώς στοκ, χωρίς ρουτ κλπ, και να μην υπάρχει κανένα κατάλοιπο στην συσκευή μου τι κάνω;

Απλώς Unroot μέσα απο την εφαρμογή SuperSU και επαναφορά;

Και αν θέλω να ξανακάνω ρουτ, επαναλαμβάνω την διαδικασία;

Το Xposed framework θα έλεγα πως είναι απ' τα must have!! Δε θέλει custom recovery, εκτός αν άλλαξε κάτι στη lollipop που δεν το ξέρω!!

Κάνοντας επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δε φεύγει το root, χάνονται όμως όλα τα υπόλοιπα! Για να μπορέσεις να πάρεις ενα πλήρες backup (nandroid backup) όλη τη rom σου θέλεις custom recovery!

Γινεται unroot και απ' το superSU, αλλά αν θες να είσαι 100% εντάξει στο θέμα π.χ. της εγγύησης καλύτερα να ξαναπεράσεις τη rom σου με το flash tool.

Προσοχή μόνο στα αρχεία συστήματος!! Αν σβήσεις ή τροποποιήσεις κάτι που δεν πρεπει, με επαναφορά εργοστασιακών δεν επανέρχονται!

Τελικά και root και twrp σε stock lollipop σε μισή ωρίτσα. Τα link για root και twrp για όποιον θέλει εδώ και εδώ. Μην τρομάζετε, δεν είναι κάτι δύσκολο.

Sony Ericsson k700, samsung wave GT8500

samsung galaxy s3 GTi9300, LG G3 32gb 3gb Ram

LeEco le max 2 x820 6/64gb

Xiaomi mi mix 2s 6/64

Xiaomi mi 9t pro 6/128

Poco F4 8/256

Vivo x80 Pro

Τελικά και root και twrp σε stock lollipop σε μισή ωρίτσα. Τα link για root και twrp για όποιον θέλει εδώ και εδώ. Μην τρομάζετε, δεν είναι κάτι δύσκολο.

Αυτα τα αρχεια που δινεις ειναι για D855? Τα εκανες συμφωνα με τις οδηγιες που δινει στο xda?

Γιατι εκει δινει εοτιμα μονο για D852.

Guest YiorgosA
Δεν υπαρχουν must have εφαρμογες κατα την αποψη μου.... Ειναι αυτο το κατι παραπανω που χρειαζεσαι εσυ απο το το κινητο σου και δεν μπορεις να το κανεις αν δεν εισαι root !!!! Τρανο παραδειγμα το Adaway :) ..... Οι ερωτησεις σου λοιπον ειναι λιγο πολυ απαντημενες απο μονες τους.... Εαν εκτος απο root εχεις βαλει και καποιο custom recovery μπορεις να φλασαρεις καποια αλλη stock based lollipop rom της αρεσκειας σου επειδη πχ μπορει να εχει καποια πλεονεκτηματα σε σχεση με την stock οπως καλυτερη μπαταρια κτλπ κτλπ ... Μπορεις επισης με custom recovery να φλασαρεις μια cm 12 nightly που ξεφευγει πολυ απο stock..... '' Έστω τώρα ότι θέλω να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, χωρίς να χαθεί το ρουτ, για να τα στήσω όλα απο την αρχή. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω; '' Την διαδικασια της επαναφορας εργοστασιακων ρυθμισεων ακολουθεις και λογικα δεν θα χαθει το root... Για να φυγει τελειως το root περνας το επισημο firmware της συσκευης σου με το flashtool και ετοιμος ..... Και τελος για να ξανακανεις root ναι ακολουθεις τον ιδιο τροπο .....

Το Xposed framework θα έλεγα πως είναι απ' τα must have!! Δε θέλει custom recovery, εκτός αν άλλαξε κάτι στη lollipop που δεν το ξέρω!!

Κάνοντας επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δε φεύγει το root, χάνονται όμως όλα τα υπόλοιπα! Για να μπορέσεις να πάρεις ενα πλήρες backup (nandroid backup) όλη τη rom σου θέλεις custom recovery!

Γινεται unroot και απ' το superSU, αλλά αν θες να είσαι 100% εντάξει στο θέμα π.χ. της εγγύησης καλύτερα να ξαναπεράσεις τη rom σου με το flash tool.

Προσοχή μόνο στα αρχεία συστήματος!! Αν σβήσεις ή τροποποιήσεις κάτι που δεν πρεπει, με επαναφορά εργοστασιακών δεν επανέρχονται!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Το Xposed Framework στην Lollipop θέλει εγκατάσταση από recovery, οπότε προς το παρόν το ξεχνάω...

To flash tool απο που το κατεβάζω και ποια έκδοση πρέπει να είναι;

Επίσης την Ρομ μου που μπορώ να την βρω; Απο επίσημα κανάλια ή απο αλλού;

Πως γίνεται;

Επίσης για να κάνουμε ένα update, πχ την 5.1 όταν βγει, αρκεί απλά απο την εφαρμογή SuperSU να κάνουμε unroot, ή πρέπει να γίνει η διαδικασία με το flash tool?

Edited by YiorgosA

Αυτα τα αρχεια που δινεις ειναι για D855? Τα εκανες συμφωνα με τις οδηγιες που δινει στο xda?

Γιατι εκει δινει εοτιμα μονο για D852.

τα αρχεία είναι για D855 μόνο.

Xiaomi mi mix 2s 6/64

Xiaomi mi 9t pro 6/128

Poco F4 8/256

Vivo x80 Pro

τα αρχεία είναι για D855 μόνο.

ok ευχαριστω αλλα ακουω οτι με αυτον τον τροπο χανεις το download mode και πρεπει να το επαναφερεις η flashaροντας καποιο zip η μεσο fastboot.

Γνωριζεις κατι εσυ ?

ok ευχαριστω αλλα ακουω οτι με αυτον τον τροπο χανεις το download mode και πρεπει να το επαναφερεις η flashaροντας καποιο zip η μεσο fastboot.

Γνωριζεις κατι εσυ ?

Επισκευή το download mode εδώ post #98. έφτιαξε αμέσως.

Edited by GUZGUN

Xiaomi mi mix 2s 6/64

Xiaomi mi 9t pro 6/128

Poco F4 8/256

Vivo x80 Pro

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Το Xposed Framework στην Lollipop θέλει εγκατάσταση από recovery, οπότε προς το παρόν το ξεχνάω...

To flash tool απο που το κατεβάζω και ποια έκδοση πρέπει να είναι;

Επίσης την Ρομ μου που μπορώ να την βρω; Απο επίσημα κανάλια ή απο αλλού;

Πως γίνεται;

Επίσης για να κάνουμε ένα update, πχ την 5.1 όταν βγει, αρκεί απλά απο την εφαρμογή SuperSU να κάνουμε unroot, ή πρέπει να γίνει η διαδικασία με το flash tool?

Όσο αφορά το flash tool και το πως θα βρεις τη rom σου, οι απορίες σου θα λυθούν εδώ στο πρώτο post:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5837788#post5837788

Για την περαιτέρω ενημέρωση σε νεώτερες εκδόσεις λογισμικού, λογικα κάνοντας unroot απ' το superSU και κάνοντας απεγκατάσταση τις εφαρμογές που το απαιτούν, θα γινει! Αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις μ' αυτά τα ρημάδια, αν δεν στην κάνει ή δεν έρχεται ΟΤΑ, θα την περάσεις με το flash tool ;)

ο καινούριος τρόπος που βγήκε για ροοτ μου επιτρέπει να περάσω οποία ρομ θελω ας πούμε crash η chupa?

Έκανα ρουτ με την διαδικασία που περιγράφετε στο λινκ.

Απεγκατέστησα κάποιες εφαρμογές (mcafee, lg mail, lg sms) με τον ES File Manager, και απο κεινη την ώρα και μετά, ανά διαστήματα μου πετάει κάτι com.lg.tade stopped working

Επίσης κατέβασα και το Xposed, προσπάθησα να το περάσω αλλά όταν πάω να περάσω το framework μου λεει πως η εγκατασταση ειναι δυνατη μεσω recovery, και απο κατω εχει τις επιλογες reboot & soft reboot. πως το κάνω αυτο;

Όταν διαγράφουμε εφαρμογές συστήματος με root file manager,manual δηλαδή, εκτός από το apk η εφαρμογή έχει εγκαταστήσει και άλλα αρχεία μέσα στο σύστημα.Καλό είναι να διαγράφονται και αυτά διότι γεμίζει το σύστημα με άχρηστα αρχεία και μπορεί να δημιουργούνε προβλήματα σταθερότητας

Όταν κάνουμε απεγκατάσταση μια εφαρμογή,π.χ με τον κλασικό τρόπο, η εφαρμογή έχει ένα script το οποίο διαγράφει και τα αρχεία που έχει δημιουργήσει, για να μην αφήσει υπολείμματα

Όταν διαγράφουμε έναν system app μόνο, διαγράφουμε και το script με αποτέλεσμα είναι σαν να διαγράφουμε μισή εφαρμογή

Το σωστό είναι:

Διαγραφή το apk

Διαγραφή τον folder που βρίσκεται στο /data/data

Διαγραφή το .dex αρχείο που βρίσκεται στο/data/dalvik-cache/arm

Διαγραφή τον file που βρίσκεται στο /data/dalvik-cache/profiles

Και διαγραφή τον folder (αν έχει δημιουργήσει..) που βρίσκεται στην εσωτερική μνήμη(sdcard)

Αν δεν μπορούμε να διακρίνουμε τι φακέλους έχει δημιουργήσει η εφαρμογή στα data(διότι είναι αλλαγμένα κάπως..) καλό θα ήταν να κατεβάσουμε κάποια εφαρμογή που το κάνει αυτόματα..αν υπάρχει..δεν ξέρω εγώ τα κάνω manual

Ένα παράδειγμα με την default εφαρμογή μυνήματα της lg:

/system/priv-app/και διαγραφή όλο τον folder LGMessage

/data/data/και διαγραφή όλο τον φάκελο com.lge.ims

/data/dalvik-cache/arm/και διαγραφή τον .dex file system@priv-app@LGMessage@LGMessage.apk@classes.dex

/data/dalvik-cache/profiles/και διαγραφή τον file .com.lge.ims

Edited by superuser_78

Αν κάνουμε root σε lollipop με τη νέα μέθοδο, μπορούμε να φλασαρουμε .zip files μέσω του flashify ή κάποιας άλλης εφαρμογής ή χρειαζεται custom recovery; Edited by DaRkWeAvEr

Με CM12 το κινητο γινεται nexus σε κυλιση στα menu κλπ?

Η snap camera που προτεινετε, χρησιμοποιει το laser focus? Μπορει πραγματι να αντικαταστησει την LG camera για τον αδαη που θελει απλα να click'n'shoot και να βγαινει με ολα στο auto οσο καλυτερη γινεται η φωτο (και στο οποιο θεωρω την stock LG παρα πολυ καλη)?

Θα ηθελα πολυ να κανω το κινητο Nexus (αφου σκεφτομουνα να το αλλαξω με nexus6, αλλα με σταματαει το μεγεθος κυριως) και αυτο που με προβληματιζει κυριως απο τα καλουδια της LG ειναι η camera (αφου τα knock on/off φτιαχνονται αποτι εχω δει). Αποκει και περα αν λειτουργει και το radio και βρω και ενα υποκαταστατο του LG Health (μη γελατε ρε! το χρησιμοποιω :D ) δε θελω κατι αλλο...

Guest YiorgosA
Όταν διαγράφουμε εφαρμογές συστήματος με root file manager,manual δηλαδή, εκτός από το apk η εφαρμογή έχει εγκαταστήσει και άλλα αρχεία μέσα στο σύστημα.Καλό είναι να διαγράφονται και αυτά διότι γεμίζει το σύστημα με άχρηστα αρχεία και μπορεί να δημιουργούνε προβλήματα σταθερότητας

Όταν κάνουμε απεγκατάσταση μια εφαρμογή,π.χ με τον κλασικό τρόπο, η εφαρμογή έχει ένα script το οποίο διαγράφει και τα αρχεία που έχει δημιουργήσει, για να μην αφήσει υπολείμματα

Όταν διαγράφουμε έναν system app μόνο, διαγράφουμε και το script με αποτέλεσμα είναι σαν να διαγράφουμε μισή εφαρμογή

Το σωστό είναι:

Διαγραφή το apk

Διαγραφή τον folder που βρίσκεται στο /data/data

Διαγραφή το .dex αρχείο που βρίσκεται στο/data/dalvik-cache/arm

Διαγραφή τον file που βρίσκεται στο /data/dalvik-cache/profiles

Και διαγραφή τον folder (αν έχει δημιουργήσει..) που βρίσκεται στην εσωτερική μνήμη(sdcard)

Αν δεν μπορούμε να διακρίνουμε τι φακέλους έχει δημιουργήσει η εφαρμογή στα data(διότι είναι αλλαγμένα κάπως..) καλό θα ήταν να κατεβάσουμε κάποια εφαρμογή που το κάνει αυτόματα..αν υπάρχει..δεν ξέρω εγώ τα κάνω manual

Ένα παράδειγμα με την default εφαρμογή μυνήματα της lg:

/system/priv-app/και διαγραφή όλο τον folder LGMessage

/data/data/και διαγραφή όλο τον φάκελο com.lge.ims

/data/dalvik-cache/arm/και διαγραφή τον .dex file system@priv-app@LGMessage@LGMessage.apk@classes.dex

/data/dalvik-cache/profiles/και διαγραφή τον file .com.lge.ims

Πολύ ενδιαφέρον ποστ.

Η αλήθεια είναι πως φαντάστηκα ότι ο uninstaller του es file manager θα τα έκανε αυτά από μόνος του χωρίς να αφήσει κατάλοιπα. Να όμως που με διαψεύδεις και παραθέτεις πολύ σωστά τις επισημάνσεις αυτές.

Επειδή ακόμα δεν έχω την εμπερια στο Android να γνωρίζω όλα τα παρακλάδια των εφαρμογών καθώς και την εξειδικευμένη δομή των εφαρμογών (που αποθηκεύεται τι) θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις κάποιες προτάσεις να διαβάσω να μάθω περισσότερα.

Και αν με την εμπειρία σου έχεις υπόψιν σου κάποια εφαρμογή που τα κάνει αυτοματα;

Εγώ πως θα ξέρω αν η τάδε εφαρμογή κάνει πλήρη απεγκατάσταση;

Επίσης να προσθέσω ότι μετά από επανεκκίνηση δεν μου έχει ξαναπεταξει το σφάλμα com.lg.τάδε όπως ακριβώς είχε πει ένας φίλος παραπάνω

Edited by YiorgosA

Με την cm12 όντως το κινητό γίνεται πολύ γρήγορο,το καλό είναι ότι συνέχεια παίρνει updates μέχρι να γίνει official.

Με την Snap camera τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά ειδικά σε καταστάσεις καλού φωτισμού! Σε λιγότερο φωτισμό με χρήση flash θα είσαι καλυμμένος.Το focus δουλεύει καλύτερα στο smart focus,δεν εχω καταλάβει ακόμα εαν συνεργάζεται το laser ή οχι.Στην selfie camera χάνεις την φωνητική λήψη όπως και την λήψη με το νεύμα του χεριού. Κάνεις λήψη απλά και παραδοσιακά. Ραδιόφωνο ακόμα δεν υπάρχει.Lg health δεν νομίζω να υπάρχει, λογικά υπάρχουν άλλα όμοια όπως της Nike αλλά αυτό μέσω xposed.

Για μένα αξίζει η μετάβαση σε cm.

Ελπίζω να βοήθησα!

Edited by Tsarli

ο καινούριος τρόπος που βγήκε για ροοτ μου επιτρέπει να περάσω οποία ρομ θελω ας πούμε crash η chupa?

Ναι.

Αν κάνουμε root σε lollipop με τη νέα μέθοδο, μπορούμε να φλασαρουμε .zip files μέσω του flashify ή κάποιας άλλης εφαρμογής ή χρειαζεται custom recovery;

Και μέσω flashify και μέσω recovery.

Xiaomi mi mix 2s 6/64

Xiaomi mi 9t pro 6/128

Poco F4 8/256

Vivo x80 Pro

Αν απλά έχω flashify δηλαδή μπορω να φλασαρω zip χωρίς να έχω εγκαταστήσει TWRP ή κάποιο άλλο recovery ε; (Για να γλιτώσω την περίπλοκη διαδικασία εγκαταστασης του TWRP με τη νέα μεθοδο)

Πολύ ενδιαφέρον ποστ.

Η αλήθεια είναι πως φαντάστηκα ότι ο uninstaller του es file manager θα τα έκανε αυτά από μόνος του χωρίς να αφήσει κατάλοιπα. Να όμως που με διαψεύδεις και παραθέτεις πολύ σωστά τις επισημάνσεις αυτές.

Επειδή ακόμα δεν έχω την εμπερια στο Android να γνωρίζω όλα τα παρακλάδια των εφαρμογών καθώς και την εξειδικευμένη δομή των εφαρμογών (που αποθηκεύεται τι) θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις κάποιες προτάσεις να διαβάσω να μάθω περισσότερα.

Και αν με την εμπειρία σου έχεις υπόψιν σου κάποια εφαρμογή που τα κάνει αυτοματα;

Εγώ πως θα ξέρω αν η τάδε εφαρμογή κάνει πλήρη απεγκατάσταση;

Επίσης να προσθέσω ότι μετά από επανεκκίνηση δεν μου έχει ξαναπεταξει το σφάλμα com.lg.τάδε όπως ακριβώς είχε πει ένας φίλος παραπάνω

Οι system εφαρμογές, το apk, είναι αποθηκευμένες στο /system/app ή στο system/priv-app

Το path των αρχείων που έχουν εγκαταστήσει οι εφαρμογές αυτές, είναι αυτό που παρέθεσα πιο πάνω.Οι εφαρμογές που εγκαθίστανται κανονικά βρίσκονται στο /data/app που από εκεί αν θες μπορείς να κάνεις copy το apk(αυτό που κάνουν κάποιες εφαρμογές όταν παίρνουν backup..)

Το πώς θα εντοπίσεις τους υποφακέλους στα /data/data, συνήθως μέσα στο όνομα περιέχουν και το όνομα της εφαρμογής

Πως θα εντοπίσεις τον.dex file στο /data/dalvik-cache/arm, οι files είναι κατανεμημένοι σε data@app,system@app,system@framework, και system@priv-app και ψάχνεις στο group από όπου διέγραψες την εφαρμογή.Αν την διέγραψες π.χ από το system/app ο .dex file είναι στο group system@app

Κάποιες εφαρμογές συστήματος, συνήθως στις official roms των κατασκευαστών,έχουν περισσότερα αρχεία μέσα στο σύστημα πχ.. .jar αρχείο μέσα στο/system/framework, lib αρχείο μέσα στο /system/lib, .xml αρχείο μέσα στο /system/etc/permissions κτλ

Ένας καλός τρόπος να εντοπίσεις(αν δεν μπορείς να το βρεις) τι αρχεία χρησιμοποιεί-εγκαθιστά κάθε εφαρμογή είναι είναι να πατήσεις πάνω σε ένα apk, να τικάρεις view mode, και να ανοίξεις το AndroidManifest.xml

Προτάσεις για διάβασμα δεν ξέρω, ίσως με ένα googlαρισμα να υπάρχουν στο net, εγώ ασχολούμαι από το '11 και τα έμαθα από συζητήσεις με άλλους χρήστες και από πειραματισμούς(εκείνο το Sony Ericsson x8 το είχα λιώσει..).Στους xda μπορείς να βρεις πλέον πιστεύω τα πάντα,αρκεί να το γράψεις στην μπάρα αναζήτησης της σελίδας τους..

Μια εφαρμογή, με ένα μικρό search που έκανα πριν λίγο, είναι το system app remover αλλά δεν ξέρω αν διαγράφει τα πάντα

Τώρα και 'γώ μαθαίνω το android 5 και ανακαλύπτω ότι με τις προηγούμενες εκδόσεις σε κάποια σημεία είναι δομημένο διαφορετικά ίσως λόγω της art cache..

Επίσης προτείνω να χρησιμοποιείς τον root explorer, είναι μακράν ο καλύτερος γι αυτές τις δουλειές

Edited by superuser_78

Guest YiorgosA

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενημερωτικό ποστ σου.

Θα κοιτάξω να βρω περισσότερες πληροφορίες, για να κατανοήσω καλύτερα κάποια πράγματα.

Ο root explorer εννοείς τον δωρεάν με ένα μαύρο εικονίδιο, ή τον άλλο επί πληρωμή?

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενημερωτικό ποστ σου.

Θα κοιτάξω να βρω περισσότερες πληροφορίες, για να κατανοήσω καλύτερα κάποια πράγματα.

Ο root explorer εννοείς τον δωρεάν με ένα μαύρο εικονίδιο, ή τον άλλο επί πληρωμή?

Αυτόν:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.speedsoftware.rootexplorer

Αν απλά έχω flashify δηλαδή μπορω να φλασαρω zip χωρίς να έχω εγκαταστήσει TWRP ή κάποιο άλλο recovery ε; (Για να γλιτώσω την περίπλοκη διαδικασία εγκαταστασης του TWRP με τη νέα μεθοδο)

Δεν το ξέρω σίγουρα. Μπορείς να δοκιμάσεις. Η διαδικασία για το custom recovery δεν είναι και τόσο δα περίπλοκη. 10 λεπτά πάνω κάτω έκανα.

Xiaomi mi mix 2s 6/64

Xiaomi mi 9t pro 6/128

Poco F4 8/256

Vivo x80 Pro

θέλω να μου πείτε μια καλή ρομ γρήγορη και σταθερή και να δουλεύει και η circle case

ευχαριστώ

Αν είσαι σε Kitkat ,απλά φλασαρεις ενα ,img της twrp recovery και είσαι έτοιμος.

Αν είσαι σε lollipop δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει έτσι απλά.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

θέλω να μου πείτε μια καλή ρομ γρήγορη και σταθερή και να δουλεύει και η circle case

ευχαριστώ

Crash ROM v 2.1 αν δεν σε ενδιαφέρουν τα updates

http://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/rom-crash-rom-v1-t3007176

Android Now HD 9.1 αν θες ακόμα updates

https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=17910

• The title was changed to [LG G3] Τροποποιήσεις & βελτιώσεις