Jump to content

Samsung Galaxy Note Edge

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν έχω δοκιμάσει τις εξής: (Όλες βασίζονται σε 5.1.1)

Α) http://forum.xda-developers.com/note-edge/development/riverrom-note-5-port-05-10-2015-t3218078

Πρόκειται πλήρες port του note 5, η rom είναι full screen(Δες τα screenshots στο πρώτο post) αλλά δεν υποστηρίζει καθόλου την πλαινή οθόνη του note edge(για μένα σοβαρό φάουλ), έχει βάλει τα edge apps/edge people από το s6 edge plus αλλά δουλεύουν μόνο στην αριστερή πλευρά & όχι στη δεξιά κυρτή. :down: χωρίς μάλιστα να στέλνει ειδοποιήσεις εδώ αλλά πάνω στην status bar όπως στα κλασσικά τηλέφωνα, ενώ είχε και εμφανή καθυστέρηση.

Η εφαρμογή της κάμερας επίσης δεν μπορούσε να προσαρμοστεί επίσης πολύ καλά, αλλά τα αποτελέσματα ήταν οκ.

Κατ' αλλά πολύ ωραία, αν δεν είχε θέμα με την πλαινή οθόνη, θα την είχα κρατήσει, είναι σε beta στάδιο όμως και είχε κάποιες ''αστάθειες''.

Επίσης, μου τη σπάει που o νέος tw δεν έχει απεριόριστο scroll, ούτε σε αρχικές οθόνες, ούτε σε app drawer :down::down:

Β) http://forum.xda-developers.com/note-edge/development/riverrom-coh2-5-1-1-s6e-note5-feature-t3203799

Αυτήν έχω καιρό να τη βάλω & δεν τη θυμάμαι καλά, ο tw αντιμετώπιζε την αρχική οθόνη, όπως ο nova.

Έχει πολλά στοιχεία από note 5/s6, αλλά βασίζεται στο note edge, είναι πιο σταθερή από την πάνω.

Aν την δοκιμάσεις, περιμένω απόψεις, έχω να την δοκιμάσω καιρό και δεν την πολυθυμάμαι.

Γ) http://forum.xda-developers.com/note-edge/development/rom-micky387lollifamous5-1-1v1-t3200849

Τέλος, αυτή είναι ουσιαστικά η stock rom του Ν. edge με root & κάποιες μικρoπροσθήκες(themes/rom control).

Χρησιμοποιώ την v1.1, αλλά νομίζω η v1.0 είναι κατά τι πιο σταθερή.(Απλά βαριέμαι να τις ξαναπεράσω :lol:)

Εξαιρετικά σταθερή και την έχω συνοδεύσει μ΄αυτά τα modakia: http://forum.xda-developers.com/note-edge/themes-apps/port-note-5-s6-app-style-t3214298 & http://forum.xda-developers.com/note-edge/themes-apps/screen-off-memo-note-5-ported-unrooted-t3203780 .

Αυτές έχω χρησιμοποιήσει εγώ, υπάρχει και η edge rom αλλά δεν έχω άποψη.

ωραιος φιλε μου σε ευχαριστω ...

μολις το παρω στα χερια μου θα ξεκινησω απο την 3 και βλέπουμε στην συνεχεια ...:)

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα

Νέος κάτοχος και εγώ ,μεταχειρισμενο το πήρα, (πρώην κάτοχος G4).Το κινητό είναι φοβερό σε design και η edge χρησιμοτατη.

Είμαι σε σκέψη για root και custom πιό πολύ γιΑ το νέο UI αν και ήδη πάει καλά πολύ καλά το κινητό σε 5.1.1.

Δύο θέματα έχω. Ένα η μπαταρία που είναι απλά χάλια. Μιλάμε για 3 ώρες και κάτι οθόνη με χρήση 4g sync κτλ.Ακόμα και στο G4 είχα πολύ καλύτερη.

Επίσης έχω θέμα με τη κάμερα. Όταν ανοίγω το app αργεί παααρααα πολύ να κάνει focus .

Απο 10 sec και πάνω .Τα βλέπω όλα θολά δλδ.στρώνει είτε μόνη της είτε αν ανακίνησω το κινητό.

Το έχει κάνε και σε άλλους? Έψαξα στο web και αρκετοί το πήγαν service για αλλαγή. Το Note 4 κυρίως αντίστοιχα.

Κάποια ιδέα?

Ευχαριστώ πολύ

Samsung S20 FE 

Snapdragon edition

@jimpsar

Η μπαταρία είναι μέτρια(ή και κάτω του μετρίου) αλλά όχι και τόσο.

Προχθές παίζοντας μόνο βαριά παιχνίδια(gta,fifa,nfs) έβγαλα 3.30h, με τα πάντα ανοιχτά(wifi, bt ακουστικό, συγχρονισμοί) πλην data.

Είτε κάτι στην τρώει, είτε το πιθανό είναι το σήμα σου να μην είναι καλό, που ειδικά σε 4g θα καταπίνει.

Για την κάμερα, σε μένα είτε stock, είτε σταθερή custom δεν το κάνει. Δοκίμασε να κάνεις μια εκκαθάριση στην εφαρμογή από τις ρυθμίσεις & αν δεν πιάσει στη θέση σου θα έκανα format.(που θα βοηθήσει και για την μπαταρία πιστεύω)

@jimpsar

Η μπαταρία είναι μέτρια(ή και κάτω του μετρίου) αλλά όχι και τόσο.

Προχθές παίζοντας μόνο βαριά παιχνίδια(gta,fifa,nfs) έβγαλα 3.30h, με τα πάντα ανοιχτά(wifi, bt ακουστικό, συγχρονισμοί) πλην data.

Είτε κάτι στην τρώει, είτε το πιθανό είναι το σήμα σου να μην είναι καλό, που ειδικά σε 4g θα καταπίνει.

Για την κάμερα, σε μένα είτε stock, είτε σταθερή custom δεν το κάνει. Δοκίμασε να κάνεις μια εκκαθάριση στην εφαρμογή από τις ρυθμίσεις & αν δεν πιάσει στη θέση σου θα έκανα format.(που θα βοηθήσει και για την μπαταρία πιστεύω)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Έκανα ήδη factory erase από recovery γιατί ήταν σε 5.0.1.και μετά μου κατέβασε ΟΤΑ την 5.1.1.

Σκέφτομαι μήπως περάσω με odin ξανά μήπως δεν έκατσε κάτι καλά.

Επίσης format την internal πώς κάνουμε ?

Από TWRP ξέρω αλλά ακόμα σκέφτομαι αν θα βάλω custom η όχι.

Samsung S20 FE 

Snapdragon edition

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Έκανα ήδη factory erase από recovery γιατί ήταν σε 5.0.1.και μετά μου κατέβασε ΟΤΑ την 5.1.1.

Σκέφτομαι μήπως περάσω με odin ξανά μήπως δεν έκατσε κάτι καλά.

Επίσης format την internal πώς κάνουμε ?

Από TWRP ξέρω αλλά ακόμα σκέφτομαι αν θα βάλω custom η όχι.

Θα πας Ρυθμίσεις/αντίγραφα ασφαλείας/& επιλέγεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων .

Για πείραγμα (άρα απώλεια εγγύησης δια παντώς) η άποψη μου είναι η παρακάτω:

Με πείραγμα κερδίζεις κάποια από τα νέα feature των νεότερων ναυαρχίδων και εφαρμογές που απαιτούν root αν τις χρειάζεσαι, κατά βάση.

Για ταχύτητα/μπαταρία/επιδόσεις δεν θα δεις βελτίωση. Η stock 5.1.1 είναι ήδη εξαιρετική.

Από κει και πέρα, αποφασίζεις & πράττεις ανάλογα με τις προσωπικές σου ανάγκες. :)

Θα πας Ρυθμίσεις/αντίγραφα ασφαλείας/& επιλέγεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων .

Για πείραγμα (άρα απώλεια εγγύησης δια παντώς) η άποψη μου είναι η παρακάτω:

Από κει και πέρα, αποφασίζεις & πράττεις ανάλογα με τις προσωπικές σου ανάγκες. :)

Ευχαριστώ το είχα δει το ποστ σου ήδη :)

Η εγγύηση είναι σίγουρο ότι παύει?

Είχα διαβάσει κάπου ότι αν βάλεις γνήσια μέσω odin το δέχονται κανονικά.

Samsung S20 FE 

Snapdragon edition

Ευχαριστώ το είχα δει το ποστ σου ήδη :)

Η εγγύηση είναι σίγουρο ότι παύει?

Είχα διαβάσει κάπου ότι αν βάλεις γνήσια μέσω odin το δέχονται κανονικά.

Αν βάλεις γνήσια μέσω odin, εκτός ελαχίστων/μεμονωμένων εξαιρέσεων δεν γράφει το knox, άρα και δεν χάνεις εγγύηση.

Βέβαια για να είσαι σωστός, αν χρειαστείς service πρέπει να ξαναγυρίσεις στο firm της χώρας για το οποίο προορίζεται η συσκευή σου.

Δες εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=412546

Το knox γράφει όταν rootareis & περάσεις custom rom & εκεί η εγγύηση είναι σίγουρο ότι χάνεται.

Πέρασα και εγώ την 5.1.1 και έγινε σαφώς πιο γρήγορο!

Σαν να πήρα καινούριο τηλέφωνο!

Motorola RAZR XT910, HTC ONE S, SONY SP, LG G2, Samsung Note Edge, iPhone 6, iPhone 7plus, Samsung Note9, :ninja:

Αυτό είναι κάτι που από καιρό ήθελα να το ρωτήσω. Υπάρχει κάποια διαφορά εάν η γρήγορη φόρτιση είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη;

Με την αργη φορτιση η μπαταρια αποδιδει καλυτερα...προσωπικα τη προτιμω,κι εχω παντα μαζι μου μια δευτερη για ωρα αναγκης. ;)

Παντως και το ταχυφορτιστη στο τσαντακι τον εχω ωστε αν θελω ενεργοποιω και χρησιμοποιω γρηγορη φορτιση....

Το συμπέρασμα που έχει καταλήξει ο περισσοτέρος κόσμος, μεταξύ αυτών και γω, είναι ότι η γρήγορη φόρτιση είναι εξαιρετική(απαραίτητη θα έλεγα) για κατάστασεις εκτακτού ανάγκης αλλά για καθημερινή/μόνιμη χρήση δεν βρίσκω το λόγο να χρησιμοποιείται.

Τα ωφέλη που δίνει όμως έχουν τίμημα καθώς:

-Η γρήγορη φόρτιση έχει παρατηρηθεί ότι δίνει χειρότερους χρόνους από την αργή

-Μακροχρόνια η λογική λέει ότι η μπαταρία θα αντέξει λιγότερο αφού καταπονείται περισσότερο λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών που αναπτύσσονται.

-Η ίδια η συσκευή καταπονείται περισσότερο από τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Μεγάλο πλεονέκτημα που απενεργοποιείται στα note 4/edge & τελείως παράλογο που στα φετινά samsung(s6/s6 edge/note 5) αφαιρέθηκε αυτή η δυνατότητα. :mad:

Ανόλογη συζήτηση έχει γίνει και στο νήμα για τη μπαταρία του Note 4, κυρίως στις τελευταίες σελίδες(46-49)

Δείτε ειδικά το post #683, με το αναλυτικότατο συγκριτικό του doctor mobile :up:

παιδες καλησπερα ...

πηρα επιτελους το κινητακι μου πισω ..!

στα γρηγορα τωρα μια ερωτησουλα και τα υπόλοιπα μετα ! :p

εχω την γνησια φλιπ θηκη της samsung αλλα οταν το κινητο ειναι "σκεπασμενο" δεν παίρνω notifications ..!

παιζει κατι εδω η ειναι θεμα της custom που φοραω?

:)

@freddaras

Επιτέλους :D Καλορίζικο, ελπίζω από δω και πέρα να το χαρείς.

Μάλλον της custom είναι το θέμα. Ποια έχεις? Καθόλου notifications? Η έχεις από κάποιες εφαρμογές & από άλλες όχι. Επίσης, με ανοιχτή τη θήκη να υποθέσω ότι έρχονται.

@freddaras

Επιτέλους :D Καλορίζικο, ελπίζω από δω και πέρα να το χαρείς.

Μάλλον της custom είναι το θέμα. Ποια έχεις? Καθόλου notifications? Η έχεις από κάποιες εφαρμογές & από άλλες όχι. Επίσης, με ανοιχτή τη θήκη να υποθέσω ότι έρχονται.

ευχαριστω φιλε ...ποοοοο επιτελους ....:):)

εβαλα την edge rom στα γρηγορα ..

notifications εχω κανονικα με ανοιχτη την θηκη! οταν κλείνω το κινητο με την θηκη δεν μου ερχονται ..!

θα το δοκιμασω σε λιγο και απο το facebook και θα δω ..αλλα πριν απο το viber επρεπε να το ανοιξω παλι!

κανονικα η φλιπ πως δουλευει? οτι notification ερχεται φωτίζεται η διπλανη οθονουλα διπλα για να σου δειξει οτι εχεις μήνυμα ?

@freddaras

Δεν ξερώ ακριβώς πως δουλεύει η flip γιατί γενικώς το χω γυμνό, δεν μπορώ να του βάλω τίποτα επάνω, απλά για μεταφορά & για να το ακουμπάω σε σκληρές επιφάνειες έχω μια θήκη σε στυλ πουγκι.

Λοιπόν, έβαλα λοιπόν τη flip για να τσεκάρω τι παίζει, σε κλασσικό sms & μήνυμα viber εμφάνισε κανονικά το μήνυμα στην πλαινή οθόνη για ανάγνωση(συν ηχητική ειδοποίηση), σε μήνυμα από messenger απλά χτύπησε ο κλασσικός ήχος η οθόνη δεν άναψε καν, στο panel των ειδοποιήσεων υπήρχε κανονικά αφότου άναψα τη συσκευή.

Edited by bas13

@freddaras

Δεν ξερώ ακριβώς πως δουλεύει η flip γιατί γενικώς το χω γυμνό, δεν μπορώ να του βάλω τίποτα επάνω, απλά για μεταφορά & για να το ακουμπάω σε σκληρές επιφάνειες έχω μια θήκη σε στυλ πουγκι.

Λοιπόν, έβαλα λοιπόν τη flip για να τσεκάρω τι παίζει, σε κλασσικό sms & μήνυμα viber εμφάνισε κανονικά το μήνυμα στην πλαινή οθόνη για ανάγνωση(συν ηχητική ειδοποίηση), σε μήνυμα από messenger απλά χτύπησε ο κλασσικός ήχος η οθόνη δεν άναψε καν, στο panel των ειδοποιήσεων υπήρχε κανονικά αφότου άναψα τη συσκευή.

Ευχαριστώ για την απάντηση φιλε μου..

Αυτό βλέπω και εγώ σε άλλα δουλεύει και σε άλλα όχι.. Στο messenger σίγουρα δεν δουλεύει.. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να πάρω push mail με καμιά εφαρμογή αν το φλιπ είναι κλειστό.

Θα το δω όμως πάλι το θεμα δεν είμαι σίγουρος αν φταίει η ρομ η αν έτσι είναι τα πράγματα τελικά.

καλα ενταξει το κινητο με 5.1 πεταει πραγματικα ..

εχω παθει την πλακα μου ! δεν εχω λογια!

το κρατας ανετα για πολυ καιρο !:)

δεν εχω καταλαβει ακομη πως λειτουργεί η φλιπ θηκη στο edge παντως!

μου έρχονται Notifications αλλα η πλαινη οθονη δεν αναβει ..ουτε στο aqua mail ουτε στο Messenger κτλ κτλ κτλ ..

χαζομαρα μου φαινεται ! ..

@freddaras στα λέγα για 5.1.1 :lol:

H samsung εξέπληξε ευχάριστα στο εν λόγω update(για να είμαστε δίκαιοι έτσι έπρεπε η συσκευή να ρολάρει out of the box), γι'αυτό και με custom μην περιμένεις κάτι περισσότερο σε ταχύτητα, πλην των νέων stock apps(από note 5/s6). π.χ. μέχρι και η νέα gallery δουλεύει σωστά.

Υπάρχει μόνο lag στην έναρξη της ενεργής σημείωσης.

Στο aqua τσέκαρε στις ρυθμίσεις, ίσως βρεις κάτι, εμένα δεν με νοιάζει, μου αρκεί η led ειδοποίηση γι'αυτό και δεν το χω ψάξει περισσότερο.

@freddaras στα λέγα για 5.1.1 :lol:

H samsung εξέπληξε ευχάριστα στο εν λόγω update(για να είμαστε δίκαιοι έτσι έπρεπε η συσκευή να ρολάρει out of the box), γι'αυτό και με custom μην περιμένεις κάτι περισσότερο σε ταχύτητα, πλην των νέων stock apps(από note 5/s6). π.χ. μέχρι και η νέα gallery δουλεύει σωστά.

Υπάρχει μόνο lag στην έναρξη της ενεργής σημείωσης.

Στο aqua τσέκαρε στις ρυθμίσεις, ίσως βρεις κάτι, εμένα δεν με νοιάζει, μου αρκεί η led ειδοποίηση γι'αυτό και δεν το χω ψάξει περισσότερο.

απο custom η edge μου το ρημαξε λιγο το κινητο ..την εβγαλα αμεσως!

η Micky387 ειναι πολυ δυνατή στο κινητο ..! και σταθερή ..ειμαι με αυτη και ειμαι κομπλέ!

δεν ξερω αν εχεις να προτείνεις κατι επιπλεον! :) μοντακια κτλ !

το κινητο χωρις φλιπ ειναι μια χαρα! εχεις το Ledaki και καταλαβαινεις ποτε εχεις Notification!

με την φλιπ πρεπει να το ανοιξεις για να τσεκαρεις αν εχεις Notification πραγμα που για μενα ειναι χαζο! εκτος αν δεν κανω εγω κατι σωστα!

τι κινητο σε γενικες γραμμες ειναι απιστευτο! η 5.1.1 φυσαει !

πηρα και μια γρηγορη καρτα μνημης 64αρα και ειμαι κομπλε μιλαμε!

δεν σκεφτομαι για αλλαγη ουτε για αστειο τωρα!

Όσοι έχετε το app vodafone σας βγάζει πρόβλημα μετά την αναβάθμιση σε 5.1.1; Μου βγάζει μήνυμα πως αργεί να ξεκινήσει η συσκευή και μου συστήνει απεγκατάσταση Edited by apostol70

απο custom η edge μου το ρημαξε λιγο το κινητο ..την εβγαλα αμεσως!

η Micky387 ειναι πολυ δυνατή στο κινητο ..! και σταθερή ..ειμαι με αυτη και ειμαι κομπλέ!

δεν ξερω αν εχεις να προτείνεις κατι επιπλεον! :) μοντακια κτλ !

το κινητο χωρις φλιπ ειναι μια χαρα! εχεις το Ledaki και καταλαβαινεις ποτε εχεις Notification!

με την φλιπ πρεπει να το ανοιξεις για να τσεκαρεις αν εχεις Notification πραγμα που για μενα ειναι χαζο! εκτος αν δεν κανω εγω κατι σωστα!

τι κινητο σε γενικες γραμμες ειναι απιστευτο! η 5.1.1 φυσαει !

πηρα και μια γρηγορη καρτα μνημης 64αρα και ειμαι κομπλε μιλαμε!

Του mickey είναι πολύ σταθερή & γρήγορη.

Υπάρχουν αυτά τα modakia: http://forum.xda-developers.com/note-edge/themes-apps/screen-off-memo-note-5-ported-unrooted-t3203780 &

http://forum.xda-developers.com/note-edge/themes-apps/port-note-5-s6-app-style-t3214298

To 1o με τον καιρό μην το βάλεις καλύτερα, και τις δύο φορές είχα fc και αναγκάστηκα να ξαναπεράσω τη rom.

Από την 1η λίστα έχω δοκιμάσει τα: 3,9,10,11,13 & από τη 2η: 1,5,6,7,8,9,12. Όλα δουλεύουν άψογα.

(Για τα άλλα δεν έχω άποψη, πιθανόν να έχουν και αυτά θέματα)

Για το συγκεκριμένο μια μέρα που θα έχω χρόνο θα γράψω αναλυτικά την άποψη μου.(Αν και δεν διαφέρει πολύ από τη δική σου)

Όσοι έχετε vodafonw σας βγάζει πρόβλημα μετά την αναβάθμιση σε 5.1.1; Μου βγάζει μήνυμα πως αργεί να ξεκινήσει η συσκευή και μου συστήνει απεγκατάσταση

Όταν λες vodafone? Έχεις δίκτυο vodafone? To αγόρασες από vodafone αλλά είναι unbranded ελληνικό?(Το συνήθιζε η vodafone σε εκείνους που αγόρασαν σκέτη συσκευή) Ή είναι branded vodafone?

Επίσης, επαναφορά έκανες μετά την εγκάτασταση της 5.1.1?

Ρε παιδιά έχει κανεις αυστριακο τηλ?Όλοι έχουν πάρει 5.1.1 και εγω τίποτα!Φοβάμαι να βάλω άλλης χώρας για το 1% να γραψει το knox.Βεβαια σε λίγο καιρό λογικά θα έρθει αλλα με τρώει το χέρι μου! Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά με την 5.1.1?Από μπαταρία τι λέει? Το quick note είναι έστω λίγο πιο γρήγορο?
ImAgInAtiON iS mOrE ImPOrTAnt tHAN kNOWLeDgE!

Ρε παιδιά έχει κανεις αυστριακο τηλ?Όλοι έχουν πάρει 5.1.1 και εγω τίποτα!Φοβάμαι να βάλω άλλης χώρας για το 1% να γραψει το knox.Βεβαια σε λίγο καιρό λογικά θα έρθει αλλα με τρώει το χέρι μου! Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά με την 5.1.1?Από μπαταρία τι λέει? Το quick note είναι έστω λίγο πιο γρήγορο?

Noμίζω το ποσοστό που λες δεν είναι τόσο, δηλαδή δεν πιστεύω ότι στα 100 φλασαρίσματα με stock rom θα γράψει στο 1. Εντούτοις, υπάρχει πιθανόοτητα γι΄αυτό και δεν μπορώ να σου πω προχώρα άφοβα.

Υπάρχει διαφορά σημαντική, όλη η συσκευή δουλεύει εμφανώς πιο άνετα, τα recent ανοίγουν άμεσα(μέρα με τη νύχτα σε σχέση με 5.0.1).

Quick note?? Aν εννοείς την ενεργή σημείωση είναι το μόνο που δεν διόρθωσαν (ή το διόρθωσαν σε ελάχιστο βαθμό)

Μπαταρία νομίζω πάνω/κάτω τα ίδια

• The title was changed to Samsung Galaxy Note Edge