Jump to content

Samsung Galaxy Note 4 Qualcomm Snapdragon 805 (SM-N910F)

m7ixalis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θυμηστε μου κατι αν πχ αλλαξω firm με odin απο ελληνικο (cosmote) πχ σε γερμανικο κανω κατι ακομα με το csc......?

ή δεν πειραζω τπτ αλλο μετα παιρνει αναβαθμισεις κανονικσ και service OK?

καπου διαβασα οτι οταν φλασαρω το νεο firm και κανω μια επαναφορα εργοστασιακων στο καπακι αλλαζει και το csc

ισχυει?

Αν μπορει καποιος φιλος....

Edited by anergos13

🔷 Samsung S22 Ultra & Samsung tab 7🔷

• Απαντήσεις 7,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Θυμηστε μου κατι αν πχ αλλαξω firm με odin απο ελληνικο (cosmote) πχ σε γερμανικο κανω κατι ακομα με το csc......?

ή δεν πειραζω τπτ αλλο μετα παιρνει αναβαθμισεις κανονικσ και service OK?

Αν μπορει καποιος φιλος....

Ψαξτο λιγο πριν βάλεις γερμανικη ρομ.Στο note 3 οι γερμανικες είχαν διαφορετικου μεγεθους hiden image και θέλουν πιο περίπλοκη διαδικασία για να μπουν αλλιώς σου μένει το κινητο στα χέρια. Δεν ξέρω αν στις ρομ του 4 έχει αλλάξει κάτι άλλα ψαξου πρωτα...

Οι χρόνοι που βγάζεις μπορεί να μην ισχύουν για τους περισσότερους. Σε εμένα πχ σε μια μέρα φούλ χρήσης δε με φτάνει η 6400mah μπαταρία που έχω, ποσό μάλλον μια 3200...

Άρα αν κατάλαβα καλά μας λες ότι τα ψείγματα μπαταρίας, η φωτεινότητα που έτσι κ αλλιώς είναι άριστη στο 3 και ένας σταθεροποιητής εικόνας αξίζουν 550+ ευρώ; (Έστω ότι πουλάς το 3 για το 4)

Ο καθένας κάνει την δικιά του χρήση, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί οι περισσότεροι χρήστες note3 αναφέρεστε στο αν αξίζει η αναβάθμιση και το πόσο παραπάνω δίνει κάποιος για το 4 κτλ, έχουμε πει οποίος αρεσκεται και όπως αρεσκεται

Ψαξτο λιγο πριν βάλεις γερμανικη ρομ.Στο note 3 οι γερμανικες είχαν διαφορετικου μεγεθους hiden image και θέλουν πιο περίπλοκη διαδικασία για να μπουν αλλιώς σου μένει το κινητο στα χέρια. Δεν ξέρω αν στις ρομ του 4 έχει αλλάξει κάτι άλλα ψαξου πρωτα...

Ευχαριστω φιλε για την πληροφορια....το θεμα ειναι πως να δω αυτο να κατεβασω και τις δυο και να συγκρινω μεγεθη?

Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχουν πολλες unbranded..Σλοβακιας βρισκω επισης....

Ευχαριστω φιλε για την πληροφορια....το θεμα ειναι πως να δω αυτο να κατεβασω και τις δυο και να συγκρινω μεγεθη?

Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχουν πολλες unbranded..Σλοβακιας βρισκω επισης....

Δεν φαίνεται έτσι απλά αυτό.Καλύτερα βάλε της Σλοβακιας,έτσι κι αλλιώς οι γερμανικες έχουν συνηθως και κάτι χαζούς περιορισμούς.

Ο καθένας κάνει την δικιά του χρήση, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί οι περισσότεροι χρήστες note3 αναφέρεστε στο αν αξίζει η αναβάθμιση και το πόσο παραπάνω δίνει κάποιος για το 4 κτλ, έχουμε πει οποίος αρεσκεται και όπως αρεσκεται

Το αν αξιζει ειναι καθαρα θεμα υποκειμενικο.

Εγω αναβαθμισα λογω της καλυτερης καμερας βασικα! Δεν ξερω αν αξιζε τα 250€ που εδωσα παραπανω απο το note 3. Το 3 ειναι και ηταν υποδειγματικο τηλεφωνο. Το ολο θεμα ειναι καθαρα εγκεφαλικο :shifty:

Cell phone: iPhone Xs Max 256GB

Tablet: iPad 2017 Gold 32GB

Το αν αξιζει ειναι καθαρα θεμα υποκειμενικο.

Εγω αναβαθμισα λογω της καλυτερης καμερας βασικα! Δεν ξερω αν αξιζε τα 250€ που εδωσα παραπανω απο το note 3. Το 3 ειναι και ηταν υποδειγματικο τηλεφωνο. Το ολο θεμα ειναι καθαρα εγκεφαλικο :shifty:

Για μόνο 250 αξίζει.

Οι περισσότεροι όμως βλέπουν ότι η διαφορά είναι στα 350 ευρώ. 300 το μεταχειρισμένο 3 και 650 το 4 στο Bestprice.

Εσύ προφανώς έκανες κάτι άλλο. :confused:

Φιλικά Γιώργος

Παιδιά υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει γιατί αρχίζω και ξενερώνω με την όλη φάση ..την οποία δεν την είχα συναντήσει πότε στο i phone!!!!

Όταν στέλνω μήνυμα γραπτό γιατί μου το στέλνει σαν mms και όχι σαν SMS? ? Το ενοχλητικό είναι ότι ο άλλος δεν παίρνει το μήνυμα. ..

Στις ρυθμίσεις του sms την λειτουργία εισαγωγής την έχω στο αυτόματο. ..ενώ μου δείχνει 160 γράμματα ότι μπορώ να γράψω μετά από 2-3 λέξεις πέφτει στα 10 γράμματα υπόλοιπο και φεύγει σαν mms .. εάν το γυρίσω στο GSM γράφει μόνο κεφαλαία και στο unicode έχει λίγα γράμματα και το στέλνει σαν mms πάλι ... καμία βοήθεια? ?

Edited by xiou

Δεν φαίνεται έτσι απλά αυτό.Καλύτερα βάλε της Σλοβακιας,έτσι κι αλλιώς οι γερμανικες έχουν συνηθως και κάτι χαζούς περιορισμούς.

Με το csc...χρειαζεται κατι για να παιρνω αναβαθμισεις ..δεν θυμαμε....

Με το csc...χρειαζεται κατι για να παιρνω αναβαθμισεις ..δεν θυμαμε....

Όχι μην ασχολείσαι με αυτό.Θα κάνεις μια επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων + μια επανεκκίνηση μετά το φλασαρισμα και θα το φτιάξει μόνο του (μπορείς να το τσεκαρεις με το phone info),θα παίρνεις κανονικά τα updates.

Edited by truckman

Παιδιά υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει γιατί αρχίζω και ξενερώνω με την όλη φάση ..την οποία δεν την είχα συναντήσει πότε στο i phone!!!!

Όταν στέλνω μήνυμα γραπτό γιατί μου το στέλνει σαν mms και όχι σαν SMS? ? Το ενοχλητικό είναι ότι ο άλλος δεν παίρνει το μήνυμα. ..

Στις ρυθμίσεις του sms την λειτουργία εισαγωγής την έχω στο αυτόματο. ..ενώ μου δείχνει 160 γράμματα ότι μπορώ να γράψω μετά από 2-3 λέξεις πέφτει στα 10 γράμματα υπόλοιπο και φεύγει σαν mms .. εάν το γυρίσω στο GSM γράφει μόνο κεφαλαία και στο unicode έχει λίγα γράμματα και το στέλνει σαν mms πάλι ... καμία βοήθεια? ?

Κανενας?? Σε τι ρυθμισεις το εχετε εσεις?

γραφε κεφαλαια για να μπορεις να στειλεις μεχρι 160 γραμματα.

ΝΑΙ ΑΛΛΆ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΕΝΤΕΛΏΣ ΆΚΥΡΟ. ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΛΎΣΗ ?? ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΎΕΙ Ο ΚΌΣΜΟΣ. ..

ΤΏΡΑ ΓΡΆΦΩ ΑΠΌ ΤΟ Ν4. ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΝΑ ΣΤΈΛΝΩ ΈΤΣΙ ΤΑ ΜΗΝΎΜΑΤΑ? ?

Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που βλέπω... δηλαδή η Samsung μας λέει κεφαλαία ή mms και αν το πάρει ο άλλος το μήνυμα αλλιώς κόψε το λαιμό σου?

Απαράδεκτο. .. εσείς τι ρυθμίσεις έχετε στα sms?

Να ένα πράγμα που ξενέρωσε στο Ν4..και μάλιστα πάρα πολύ! !

Μετά από iPhone 3GS iPhone 4 iPhone 4S iPhone πέντε iPhone 5S....

Samsung S4 Samsung s5 ( φανταστικό τηλεφωνο με απίστευτη κάμερα και οθόνη ) Samsung note τρία , τώρα πριν απο μερικές ημέρες πήγα κι εγώ στο Samsung note τέσσερα....

Το πενάκι παιδιά ..... Το πενάκι ειναι όλα τα λεφτά ......

Θελω να σηκωθώ ένα πρωί και να δω τον κόσμο με τα μάτια που είχα οταν ήμουν παιδί !!!!

Κανονικά θα έπρεπε να στο γυρίζει σε mms μετά τους 3x70 χαρακτήρες ή κάπου εκεί. Εσένα στο γυρίζει αυτόματα μετά τους 2-3? Έχεις δοκιμάσει να χρησιμοποιησεις το hangouts για SMS?

Δεν έχω διαβάσει για κάποιο τέτοιο bug στα μηνύματα. Δοκίμασες στις ρυθμίσεις να το γυρίσεις σε "αλφάβητο gsm"?

Μήπως έχεις βάλει υπογραφή στα SMS?

Edited by lordelesar

Ξεκινάω με 160 και μόλις γράψω 2 γράμματα μου βγάζει απευθείας 68 και μετά μειώνει κανονικά , αυτό γίνεται στο αυτόματο. ..

Εάν το βάλω στο gsm έχει μόνο κεφαλαία, το βέλος που αλλάζεις τα κεφάλαια με τα μικρά είναι τσεκαρισμένο και δεν ξετσεκαρει.

Υπογραφή δεν έχω άλλωστε δεν είχα πειράξει και καθόλου τις ρυθμίσεις ..

Το έχω στο αυτόματο αναγκαστικά για να γράφω με μικρά!

Ξεκινάω με 160 και μόλις γράψω 2 γράμματα μου βγάζει απευθείας 68 και μετά μειώνει κανονικά , αυτό γίνεται στο αυτόματο. ..

Εάν το βάλω στο gsm έχει μόνο κεφαλαία, το βέλος που αλλάζεις τα κεφάλαια με τα μικρά είναι τσεκαρισμένο και δεν ξετσεκαρει.

Υπογραφή δεν έχω άλλωστε δεν είχα πειράξει και καθόλου τις ρυθμίσεις ..

Το έχω στο αυτόματο αναγκαστικά για να γράφω με μικρά!

Κοίτα, γενικά να ξέρεις ότι ο,τι και να κάνεις, αν γραψεις ελληνικά, στον παραλήπτη φτάνει κεφάλαια. Εκτος αν το γυρισεις σε unicode αλλα εκει εχεις 70 χαρακτηρες ανα sms. Αν το βάλεις στο gsm απλά του επιβάλει να μην το γυρίσει σε mms η unicode αλλά να μετατρέψει το κείμενο σου σε κεφάλαια.

Επίσης άμα βάλεις τόνο, πάλι θα στο γυρισει. Αυτό δεν είναι θέμα του Note, είναι περιορισμός του πρωτοκόλλου. Και στο iPhone έτσι γινόταν, εκτός αν έστελνε imessage. Από εκεί και πέρα είναι αισθητικό το θέμα. Δοκίμασε το hangouts μήπως στα δείχνει μικρά.

Αλλά όπως τα περιγράφεις μια χαρά δουλεύει το κινητό σου. Δεν μπορεί να αλλάξει το πρωτόκολλο.

Edited by lordelesar

και εγώ στο αυτόματο το έχω για να στέλνω με ''μικρά''

Ο παραλήπτης, π.χ σε iPhone, τα λαμβάνει και αυτός όπως τα έγραψα και όχι κεφαλαία.

ⓜⓘⓚⓔ ✈︎ Everything you can imagine is real [P²]

Στο i phone πάντα έστελνε μικρά και αν ξεπερνούσα τον αριθμό που μου ορίζει σε χαρακτήρες πήγαινε στον παραλήπτη σαν 2 ή 3 μηνύματα κτλ

Τώρα εδώ στέλνω ένα μήνυμα και ο παραλήπτης δεν το παίρνει γιατί μετά από έναν αριθμό γραμμάτων το γυρίζει αυτόματα σε mms . Και εάν ο άλλος δεν είναι σε wifi/3g δεν λαμβάνει το μήνυμα.

Όχι ότι στέλνω μηνύματα αλλά αν χρειαστώ μου φαίνεται γελοίο να στέλνω σε κεφαλαία ή να πρέπει να μετράω τα γράμματα για να μην ξεφύγω σε mms...

Να τονίσω ότι δεν είναι θέμα χρέωσης μια και έχω 1500sms & 1500mms στο πραγράμμά που είμαι. Αλλά το ότι δεν λαμβάνει το μήνυμα ο παραλήπτης εάν φύγει σαν mms

Edited by xiou

Ποτέ δε μπορούσε κανείς να στείλει 160 με μικρά ή με τόνους.

Και αυτό ισχύει για όλες τις συσκευές από καταβολής κινητής τηλεφωνίας.

Στο i phone πάντα έστελνε μικρά και αν ξεπερνούσα τον αριθμό που μου ορίζει σε χαρακτήρες πήγαινε στον παραλήπτη σαν 2 ή 3 μηνύματα κτλ

Τώρα εδώ στέλνω ένα μήνυμα και ο παραλήπτης δεν το παίρνει γιατί μετά από έναν αριθμό γραμμάτων το γυρίζει αυτόματα σε mms . Και εάν ο άλλος δεν είναι σε wifi/3g δεν λαμβάνει το μήνυμα.

Όχι ότι στέλνω μηνύματα αλλά αν χρειαστώ μου φαίνεται γελοίο να στέλνω σε κεφαλαία ή να πρέπει να μετράω τα γράμματα για να μην ξεφύγω σε mms...

Να τονίσω ότι δεν είναι θέμα χρέωσης μια και έχω 1500sms & 1500mms στο πραγράμμά που είμαι. Αλλά το ότι δεν λαμβάνει το μήνυμα ο παραλήπτης εάν φύγει σαν mms

Πηγαινε στα Μηνυματα / Ρυθμισεις / ΜΜS και τικαρε Ειδοποιηση ΜΜS.

Τουλαχιστον ετσι θα σε ειδοποιει αυτοματα οταν το μηνυμα θα γυρισει σε MMS για αποστολη και δεν θα χρειαζεται να μετρας.

Μάλλον δεν το έγραψα αρκετά ξεκαθαρα:

Το πρωτόκολλο του gsm λέει ότι για ελληνικά μπορείς να στείλεις είτε 160 κεφαλαίους χαρακτήρες, είτε 70 μικρούς ή/με τόνους. Ανεξάρτητα από το παραπάνω μπορείς να στείλεις 3 μηνύματα κολλητά. Μόλις ξεπεράσεις τα 3 είτε σταματάει να γράφει είτε το γυρναει σε mms. Μάλιστα δεν είναι 3x160 ή 3x70, αλλά 160+140+140 και 70+60+60 αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Από εκεί και πέρα ανάλογα την υλοποίηση της εφαρμογής sms είτε γράφεις μικρά και τα μετατρέπει σε κεφάλαια, είτε γράφεις μικρά και τα στέλνει σε unicode. στο αυτόματο, αν γραψεις κεφάλαια στέλνει 160. Αν γραψεις έστω ένα μικρό γράμμα το γυρνάει σε unicode και έχεις 70 χαρακτηρες.

Ποτέ δε μπορούσε κανείς να στείλει 160 με μικρά ή με τόνους.

Και αυτό ισχύει για όλες τις συσκευές από καταβολής κινητής τηλεφωνίας.

Στο i phone που είχα ξεκινούσα να γράφω ένα μήνυμα, ποτέ δεν έβλεπα πόσα γράμματα έχω γράψει..καί ως τι πήγε. ..

το κείμενο που έγραφα κατέληγε στον παραλήπτη από όσο ξέρω με μικρά γράμματα και πάντα σαν sms, είτε ένά είτε δύο ή όσα χρειαζόταν ώστε να διαβάσει όλο το κείμενο αλλά πάντα σαν sms. i msg γινόταν μονο όταν είχε ο άλλος wifi .

Εδώ ξεκινάω να γράψω ένα μήνυμα σαν sms και μετά από κάποιο αριθμό χαρακτήρων μου το γυρνάει σε mms θέλωντάς και μή... οπότε ο παραλήπτης εάν δεν έχει wifi δεν μπορεί να διαβάσει το sms... .

Και ρωτάω υπάρχει λύση σε αυτό η όχι ??

Edit.

..και επειδή τώρα θυμαμαι... μου έστελνε πολλές φορές η γυναίκα μου μήνυμα από note 3 στο 4s που ειχα και δεν το έπαιρνα πάρα μόνο εάν άνοιγα το 3g (όταν ήμουν εκτος ιντερνετ και το λάμβανα με μικρά γραμματα) .

Επίσης θυμάμαι να της λέω να κλείνει το wifi στο κινητό για να μου στείλει μήνυμα και να το λάβω άμεσα. .όταν ήμουν σε μέρος που δεν είχα wifi ή 3g.

Προφανώς της το γυρνούσε και σε αυτήν σε mms...

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τουλαχιστον ετσι θα σε ειδοποιει αυτοματα οταν το μηνυμα θα γυρισει σε MMS για αποστολη και δεν θα χρειαζεται να μετρας.

Οκ το έκανα. Οπότε ελπίζω να με ειδοποιεί. ..thanks

Μάλλον δεν το έγραψα αρκετά ξεκαθαρα:

Το πρωτόκολλο του gsm λέει ότι για ελληνικά μπορείς να στείλεις είτε 160 κεφαλαίους χαρακτήρες, είτε 70 μικρούς ή/με τόνους. Ανεξάρτητα από το παραπάνω μπορείς να στείλεις 3 μηνύματα κολλητά. Μόλις ξεπεράσεις τα 3 είτε σταματάει να γράφει είτε το γυρναει σε mms. Μάλιστα δεν είναι 3x160 ή 3x70, αλλά 160+140+140 και 70+60+60 αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Από εκεί και πέρα ανάλογα την υλοποίηση της εφαρμογής sms είτε γράφεις μικρά και τα μετατρέπει σε κεφάλαια, είτε γράφεις μικρά και τα στέλνει σε unicode. στο αυτόματο, αν γραψεις κεφάλαια στέλνει 160. Αν γραψεις έστω ένα μικρό γράμμα το γυρνάει σε unicode και έχεις 70 χαρακτηρες.

Άρα θα πρέπει να προσέχω να μην ξεπεράσω το 70,60,60 ή τουλάχιστον θα με ειδοποιεί μια που έκανα τα ποιο πάνω που λέει ο jig

Και στο i phone τα ίδια ισχύουν με αυτά εδώ που λες απλά εκεί ήταν πιο εύκολο γιατί από μόνο του έστελνε αυτόματα είτε sms είτε i msg, ανάλογα με το τι είχε ο παραλήπτης. ..ή τουλάχιστον έτσι είχα καταλάβει εγώ μια που δεν μου είχε τύχει να μην πάει κάποιο μήνυμα

Edited by xiou

@xiou

Τελικά μόλις το δοκίμασα αυτό που ειπα αλλά δεν πήρα ειδοποίηση, yok λοιπόν :mad:

edit:

τελικά δουλεύει η ειδοποίηση

Edited by Jig
edit

Άρα η μόνη λύση είναι να μετράμε τα γράμματα. ..

ή να κλείνουμε wifi από όσο θυμάμαι ώστε να μην πάει ως mms (για αυτό δεν είμαι τόσο σίγουρος ) ...ή κεφαλαια !!!

Edit

Με κλείστσ wifi και στα 2 κινητα από note 4 σε note 3 ένα μεγάλο κείμενο πάει σαν mms και το λαμβάνει κανονικά. .τουλαχιστον το note3 γιατί σε άλλες περιπτώσεις σε άλλα κινητά δεν είχε πάει. ..

Επίσης δουλεύει αυτό που είπε ο @jig σου κάνει έναν ήχο και σου βγάζει ένα μήνυμα πάνω στην γραμματοσειρα όπου σβήνει αμέσως. ..μετατροπή σε μηνύματα πολυμέσων. .. τουλαχιστον όταν θα φτάνω εκεί θα στέλνω και θα ξαναγράφω αν ξέρω ότι δεν θα το λάβει κανονικά. ..

Edited by xiou

• The title was changed to Samsung Galaxy Note 4 Qualcomm Snapdragon 805 (SM-N910F)