Jump to content

Lenovo Vibe X2

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά και από εμένα,

Είχα παραγγείλει το κινητό πριν 30 περίπου ημέρες από το pandawill και μου ήρθε σήμερα. Αλλά δυστυχώς απογοήτευση. Μέσα στις 2-3 ώρες που προσπάθησα να το δουλέψω κόλλησε 5-6 φορές, έκανε 4-5 restart και γενικά ψιλοχάλια. Προσπάθησα να διαβάσω τις προηγούμενες παρατηρήσεις όλων, αλλά δυστυχώς δεν το πολυέχω το αντικείμενο και έτσι δεν κατάλαβα πολλά.

Με λίγα λόγια, θα ήθελα την βοήθεια σας. Υπάρχει κάποιος αναλυτικός οδηγός για το τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να δουλεύει σωστά χωρίς κινέζικα και κολλήματα σαν οποιοδήποτε άλλο android κινητό ( ενημερωτικά δεν με ενδιαφέρει να χρησιμοποιώ 2η Sim ); Κάτι που να μου εξηγεί βήμα-βήμα πως πρέπει να το κάνω χωρίς να το κάνω χειρότερα. Αλλιώς καλύτερα να το επιστρέψω και να κάνω ένα claim στο PayPal;

Το περίμενα πως και πως και έχω φάει τρελό ξενέρωμα. Please help!!!

Επειδή και εγώ το αγόρασα (για άλλον) από το Panda και δεν έχει τέτοια θέματα...δώσε μας σε παρακαλώ ένα screenshot (ή γράψε μας) της ενότητας settings--->about phone. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά θέλει διάβασμα και προσοχή.

• Απαντήσεις 2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

καλημερα. Ρε παιδια εκανα το λαθος και πηγα να βαλω μια ρομ και πατησα format all + download και δεν αναγνωριζει την πρωτη Sim ενώ η δευτερη λειτουργει κανονικα. αλλαξα την ρομ εβαλα αλλη μια custom τιποτα παλι το ιδιο εβαλα και την official εκανα κ τα update και παλι το ιδιο. βαζω κανονικα τους κωδικους των sim της δεχετε μου λεει welcome to vodafone που ειναι η πρωτη sim μου αναγνωριζει την δευτερη της cosmote δηλαδη σαν ονομασια της βλεπει αλλα στην πρωτη ειναι σαν να μην εχεις καθολου σημα δηλαδη εχει το Χ και καθολου ανεβασμενες μπαρες στο σημα. ενω με την δευτερη μπορω να κανω τηλ να μπω στο δικτυο κλ απ οτι βλεπω χαθηκε το imei της 1ης σιμ. Τα φωτα σας παρακαλω, τι μπορω να κανω για να φτιαξει αυτο?

Ρίξε μια ματιά και εδώ που έχει τον πιο απλό τρόπο: http://www.doctorandroid.gr/2014/04/invalid-imei-mediatek.html

(ψάχνουμε πρώτα και μετά ρωτάμε...)

iPhone 3GS

Lenovo Vibe X2

Nokia 7 plus

Samsung Galaxy Note S10 plus

Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung-Galaxy-S24-ULTRA-BLACK.jpg

Επειδή και εγώ το αγόρασα (για άλλον) από το Panda και δεν έχει τέτοια θέματα...δώσε μας σε παρακαλώ ένα screenshot (ή γράψε μας) της ενότητας settings--->about phone. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά θέλει διάβασμα και προσοχή.

Model number : Lenovo X2-CU

Android Version : 4.4.2

Build Number : VIBEUI_V2.0_11443_5.5.1_ST_X2-CU

Hardware Version : X2_MB_H1203

Καλησπέρα παιδιά και από εμένα,

Είχα παραγγείλει το κινητό πριν 30 περίπου ημέρες από το pandawill και μου ήρθε σήμερα. Αλλά δυστυχώς απογοήτευση. Μέσα στις 2-3 ώρες που προσπάθησα να το δουλέψω κόλλησε 5-6 φορές, έκανε 4-5 restart και γενικά ψιλοχάλια. Προσπάθησα να διαβάσω τις προηγούμενες παρατηρήσεις όλων, αλλά δυστυχώς δεν το πολυέχω το αντικείμενο και έτσι δεν κατάλαβα πολλά.

Με λίγα λόγια, θα ήθελα την βοήθεια σας. Υπάρχει κάποιος αναλυτικός οδηγός για το τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να δουλεύει σωστά χωρίς κινέζικα και κολλήματα σαν οποιοδήποτε άλλο android κινητό ( ενημερωτικά δεν με ενδιαφέρει να χρησιμοποιώ 2η Sim ); Κάτι που να μου εξηγεί βήμα-βήμα πως πρέπει να το κάνω χωρίς να το κάνω χειρότερα. Αλλιώς καλύτερα να το επιστρέψω και να κάνω ένα claim στο PayPal;

Το περίμενα πως και πως και έχω φάει τρελό ξενέρωμα. Please help!!!

Φίλε μην ασχολείσαι παραπονήρεψαν οι Κινέζοι τελευταία βλέπω πολλά προβλήματα σε συσκευές.Καινούργια συσκευή και να κάνει νούμερα έ όχι ασχέτως τι φταίει.Claim στο PayPal και επιστροφή μάλιστα το paypal έχει και αποζημίωση τα έξοδα αποστολής.

Φιλε jpentz το ιδιο ακριβώς έπαθα και εγώ. Το κινητό ήρθε όπως και σε σένα με τη cu rom. Έκανε συνεχεία επανεκκινήσεις και κρασαρε. Μετα απο πολλα του πέρασα αυτήν τη rom http://www.needrom.com/download/lenovo-vibe-x2-cu-multilang-gapps-root/ η οποία όμως κάνει 2 δολάρια. Τώρα είναι απολυτά σταθερό και δουλεύουν ολα. Δεν ειναι θεμα hardware. Το μονο που δεν εχω διευκρινίσει είναι το σημα 4g . Δεν βλέπω να συνδέετε άλλα δεν ειμαι ακόμα σίγουρος.

Φίλε fodas89 να τα δώσω τα 2 δολάρια αν είναι να το διορθώσει το πρόβλημα, αλλά το ζήτημα είναι αν είναι εύκολη η διαδικασία του να περάσω την καινούρια rom. Φοβάμαι μην μπλέξω με άλλα εκεί αν δεν καταλάβω κάτι καλά. Πάντως για καλό και για κακό άνοιξα ένα dispute στο PayPal.

Να υποθέσω ότι backup τα ΙΜΕΙ δεν τα είχες κάνει ούτε με τον "θείο", ούτε back της NVRAM (π.χ. με MTK Droid Tools) υπάρχει; Το βρίσκω ενδιαφέρον που έχεις πρόβλημα μόνο με τη μία SIM, διότι θα περίμενα να ισχύει το ίδιο και με τις 2. Όπως και να'χει, για δοκίμασε με MTK Droid Tools να περάσεις χειροκίνητα ΙΜΕΙ (αυτοκόλλητα στο κουτί ή πίσω στο κινητό). Καταρχάς, κατέβασέ το και σιγουρέψου ότι αναγνωρίζει/επικοινωνεί με το κινητό (drivers). Επίσης, διάβασε και εδώ και μην αγχώνεσαι.

το κατεβασα το mtkdroidtools αλλα δεν αναγνωριζει το κινητο ουτε καν το βλεπει. δοκιμασα και με το engineer mtk εκανα αυτο που λενε Πηγαίνουμε στην καρτέλα Connectivity, επιλέγουμε το CDS information και στη συνέχεια το Radio Information γραφω την εντολη AT +EGMR=1,7,"ο_αριθμός_του_ΙΜΕΙ" . Παίρνει την εντολή. μου βγάζει μύνημα mSent. βγαίνω απο developer mode κάνω restart... και παλι τιποτα δεν βλεπει το IMEI

το κατεβασα το mtkdroidtools αλλα δεν αναγνωριζει το κινητο ουτε καν το βλεπει....

drivers πέρασες; έλεγξε και στον device manager, αφού τους περάσεις, για κανά περίεργο θαυμαστικό.

για τί windows μιλάμε; root είσαι; και usb degugging checked; τρέξιμο ως administrator το πρόγραμμα.

Edited by apollo_el

drivers πέρασες;

το κινητο το αναγνωριζει το pc οποτε λογικα εχουν εγκατασταθεί οι drivers του σωστα?

Edited by Kosmas86

το κινητο το αναγνωριζει το pc οποτε εχουν λογικα εγκατασταθεί οι drivers του σωστα?

android adb drivers έβαλες, έτσι; αν διαβάζει (σωστά) τις πληροφορίες του κινητού σου, τότε λογικά ναι!

----- προσθήκη μηνύματος 13 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φίλε fodas89 να τα δώσω τα 2 δολάρια αν είναι να το διορθώσει το πρόβλημα, αλλά το ζήτημα είναι αν είναι εύκολη η διαδικασία του να περάσω την καινούρια rom. Φοβάμαι μην μπλέξω με άλλα εκεί αν δεν καταλάβω κάτι καλά. Πάντως για καλό και για κακό άνοιξα ένα dispute στο PayPal.

Εάν δεν το κατέχεις το άθλημα, ενδέχεται να μπλέξεις!

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Model number : Lenovo X2-CU

Android Version : 4.4.2

Build Number : VIBEUI_V2.0_11443_5.5.1_ST_X2-CU

Hardware Version : X2_MB_H1203

Το ίδιο ακριβώς, και από Panda. Τί να πω. Μια αλλαγή σε EU ROM, να σε βοηθήσει. Βέβαια, αν το στείλεις πίσω, προτείνω να μην κάνεις κάτι, εκτός αν ξέρεις τι κάνεις και μπορείς να το επιστρέψεις με την ίδια ROM που σου ήρθε (για να μην τους δώσεις πατήματα).

Λάζαρε μπορείς να μου πείς πως μπορώ να σβήσω απο το μενού ρυθμίσεις -Λογαριασμοί , το εικονίδιο του Syncit που είχε μέσα και δεν λειτουργεί;(το κατέβασα όπως είπες και λειτουργεί...αλλά δεν πέρασε το εικονίδιο στις ρυθμίσεις-Λογαριασμοί.)Είμαι root και έχω το uninstall...αλλά δε βρίσκω το syncit στο system app(στον φάκελο που έχει όλες τις εφαρμογές που είχε μέσα όταν ήρθε).Επίσης....γνωρίζει κάποιος να προτείνει κάποια εφαρμογή που να αντικαταστήσει το Lemon FM ;;;Είναι η εφαρμογή για το ράδιο (τοπικό και διαδικτυακό)αλλά είναι στα κινέζικα...Ευχαριστώ....!!!!

Άστο καλά είναι εκεί μην ασχολείσαι αλλά τι θα κάνεις συγχρονισμό; αυτό κάνει επαφές και μηνύματα τζάμπα ο κόπος αυτά τα κάνει και το google. Εγώ έβαλα το tunein για online και άφησα το μαμά για τοπικά.

Laza Lee

Το μονο που δεν εχω διευκρινίσει είναι το σημα 4g . Δεν βλέπω να συνδέετε άλλα δεν ειμαι ακόμα σίγουρος.

Προσπάθησε το εξής και ίσως πετύχει: πήγαινε ρυθμίσεις/δίκτυα κιν. τηλεφωνίας/προτιμώμενος τύπος δικτύου κι εκεί είναι η σιμ1. Άνοιξε και τίκαρε το 2G ή τo 3G. Περίμενε να συνδεθεί ξανά στον πάροχο και μετά τίκαρε το 4G. Όταν ξανασυνδεθεί θα πρέπει να δεις το 4Gστο εικονίδιο σήματος. Κατά τύχη το έκανα εχθές το βράδυ κι από τότε ξαφνικά απέκτησα 4G (με Wind παρακαλώ :!::!::!:) και μάλιστα πολύ σταθερό εδώ στο Μαρούσι!

Επίσης....γνωρίζει κάποιος να προτείνει κάποια εφαρμογή που να αντικαταστήσει το Lemon FM ;;;Είναι η εφαρμογή για το ράδιο (τοπικό και διαδικτυακό)αλλά είναι στα κινέζικα...Ευχαριστώ....!!!!

Αν σε ενδιαφέρει έχω εδώ backup από Titanium του ραδιοφώνου της αρχικής ρομ που είναι μόνο τοπικό χωρίς καθόλου κινέζικα. Θα χρειαστείς όμως να κατεβάσεις (αν δεν έχεις ήδη) το TitaniumBackup apk για να το εγκαταστήσεις.

Edited by SO69
Καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη!

βρηκε την συσκευή μου το MKT droid tools παταω το ROOT δινω δικαιώματα απο την συσκευη με το Super User και μου εμφανιζει στο MTK tools το εξεις και δεν μπορω να μπω στο IMEI/NVRAM... τι κανω λαθος?

>>> Connect to device <<<---

--- ERROR : --- TotalBytesPerChunk Not Found. Set default Page/Spare=2048/64 !!!

ATTENTION! Requests for confirmation on the device screen are possible!

--- ERROR :system it was not remounted on ReadWrite!

--- ERROR : file adbd not install !

Αν σε ενδιαφέρει έχω εδώ backup από Titanium του ραδιοφώνου της αρχικής ρομ που είναι μόνο τοπικό χωρίς καθόλου κινέζικα. Θα χρειαστείς όμως να κατεβάσεις (αν δεν έχεις ήδη) το TitaniumBackup apk για να το εγκαταστήσεις.

Δοκίμασα αλλά δεν το κάνει εγκατάσταση...

βρηκε την συσκευή μου το MKT droid tools παταω το ROOT δινω δικαιώματα απο την συσκευη με το Super User και μου εμφανιζει στο MTK tools το εξεις και δεν μπορω να μπω στο IMEI/NVRAM... τι κανω λαθος?

>>> Connect to device <<<---

--- ERROR : --- TotalBytesPerChunk Not Found. Set default Page/Spare=2048/64 !!!

ATTENTION! Requests for confirmation on the device screen are possible!

--- ERROR :system it was not remounted on ReadWrite!

--- ERROR : file adbd not install !

Έχεις περάσει τα pdanet drivers, σωστά; Αφού εγκατασταθεί το pdanet του κάνεις exit (στο system tray). Βάλε busybox .

Έχεις περάσει τα pdanet drivers, σωστά; Αφού εγκατασταθεί το pdanet του κάνεις exit (στο system tray). Βάλε busybox .

τα εκανα το δεχτηκε πατησα το root εβγαλε πρασινο χρωμα στο τετραγωνακι αλλα και παλι δεν με αφηνει να επιλεξω το IMEI/NVRAM οποτε παλι δεν μπορω να μπω και να γραψω το IMEI. Εχω σκασει απο χθες μεχρι και τωρα το ψαχνω και με οσους τροπους βλεπω στο internet τους κανω αλλα παλι δεν γινεται τιποτα :(

Δοκίμασα αλλά δεν το κάνει εγκατάσταση...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί!:what:

Εγώ απλά πατάω πάνω στο αρχειάκι μέσα στο dropbox και εγκαθίσταται μόνο του (μέσω titanium βέβαια)!

Δοκίμασα σκέτη την εφαρμογή αλλά δεν την εγκαθιστά άρα είναι άσκοπο να στη στείλω!:sorry:

τα εκανα το δεχτηκε πατησα το root εβγαλε πρασινο χρωμα στο τετραγωνακι αλλα και παλι δεν με αφηνει να επιλεξω το IMEI/NVRAM οποτε παλι δεν μπορω να μπω και να γραψω το IMEI. Εχω σκασει απο χθες μεχρι και τωρα το ψαχνω και με οσους τροπους βλεπω στο internet τους κανω αλλα παλι δεν γινεται τιποτα :(

Όταν λες ότι... πάλι δε σε αφήνει να επιλέξεις το IMEI/NVRAM, τί ακριβώς εννοείς; Η επιλογή είναι γκριζαρισμένη; Σου βγάζει πάλι κάποια errors ή κάποια άλλα μηνύματα; Κάτι άλλο;

Όταν λες ότι... πάλι δε σε αφήνει να επιλέξεις το IMEI/NVRAM, τί ακριβώς εννοείς; Η επιλογή είναι γκριζαρισμένη; Σου βγάζει πάλι κάποια errors ή κάποια άλλα μηνύματα; Κάτι άλλο;

ναι γκριζαρισμενη ειναι η επιλογη. Μου βγαζει >> Connect to device <<<---

το busybox δεν μου κανει install μου βγαζει faild

ναι γκριζαρισμενη ειναι η επιλογη. Μου βγαζει >> Connect to device <<<---

το busybox δεν μου κανει install μου βγαζει faild

Δε γνωρίζω κάποια λύση για το συγκεκριμένο error. Θα το δω όταν θα ξανά έχω το κινητό, από τον κάτοχό του. Μια εναλλακτική είναι να δοκιμάσεις τα εξής:

****Με ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ και καθαρό μυαλό***

1. Το κινητό rooted

2. Κατεβάζεις ES File Explorer.

3. Κατεβάζεις το imei.exe.

4. Αποσυμπιέζεις, διαβάζεις τις πολύ απλές οδηγίες και το τρέχεις.

Εν ολίγοις, θα γράψεις στο cmd των Windows: "imei.exe <15ψήφιο ΙΜΕΙ1> <15ψήφιο ΙΜΕΙ2>" -> enter

π.χ. "imei.exe 123456789012345 543210987654321" (αντικαθιστάς με τα δικά σου IMEI1 και ΙΜΕΙ2). Θα δημιουργηθεί ένα νέο αρχείο "MP0B_001_NEW".

5. Τρέχεις τον ES File Explorer (στις επιλογές ....root explorer on και mount r/w) και αντιγράφεις το αρχείο στο /data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI/ (πρώτα κάνε ένα backup το αρχείο MP0B_001 που είναι το αυθεντικό του, μπας και κάνεις κάτι στραβά). Και rename το MP0B_001_NEW σε MP0B_001 με τα ίδια permissions.

6. Επανεκκίνηση το κινητό.

Σε άλλο ΜΤΚ κινητό μου έχει λειτουργήσει. Για το VIBE X2, εσύ επιλέγεις αν θέλεις να δοκιμάσεις αυτή τη λύση. Ελπίζω να βοήθησα.

Δε γνωρίζω κάποια λύση για το συγκεκριμένο error. Θα το δω όταν θα ξανά έχω το κινητό, από τον κάτοχό του. Μια εναλλακτική είναι να δοκιμάσεις τα εξής:

****Με ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ και καθαρό μυαλό***

1. Το κινητό rooted

2. Κατεβάζεις ES File Explorer.

3. Κατεβάζεις το imei.exe.

4. Αποσυμπιέζεις, διαβάζεις τις πολύ απλές οδηγίες και το τρέχεις.

Εν ολίγοις, θα γράψεις στο cmd των Windows: "imei.exe <15ψήφιο ΙΜΕΙ1> <15ψήφιο ΙΜΕΙ2>" -> enter

π.χ. "imei.exe 123456789012345 543210987654321" (αντικαθιστάς με τα δικά σου IMEI1 και ΙΜΕΙ2). Θα δημιουργηθεί ένα νέο αρχείο "MP0B_001_NEW".

5. Τρέχεις τον ES File Explorer (στις επιλογές ....root explorer on και mount r/w) και αντιγράφεις το αρχείο στο /data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI/ (πρώτα κάνε ένα backup το αρχείο MP0B_001 που είναι το αυθεντικό του, μπας και κάνεις κάτι στραβά). Και rename το MP0B_001_NEW σε MP0B_001 με τα ίδια permissions.

6. Επανεκκίνηση το κινητό.

Σε άλλο ΜΤΚ κινητό μου έχει λειτουργήσει. Για το VIBE X2, εσύ επιλέγεις αν θέλεις να δοκιμάσεις αυτή τη λύση. Ελπίζω να βοήθησα.

σε ευχαριστω παρα πολυ τελικα το εκανα με τον τροπο που μου εγραψες και πέτυχε αλλα αν αλλαξω ρομ εξαφανιζεται παλι το imei και γινετε οπως πριν . υπαρχει καποιος τροπος να μενουν μονιμα παλι και τα 2 imei ειτε αν αλλαξω ρομ ειτε αν κανω επαναφορα εργοστασιακων? επισης να ρωτησω και κατι ακομα το NVRAM WARNING:Err = 0x10 στην αναζήτηση wifi πως φευγει

Edited by Kosmas86

Ξέρει κάποιος πως να αναβαθμίσω το supersu binary? Μου έβγαλε πως θέλει αναβάθμιση και πάτησα την normal επιλογή γιατί δεν έχω custom recovery άλλα δεν έγινε τίποτα. Και έχασα και το root.

επισης να ρωτησω και κατι ακομα το NVRAM WARNING:Err = 0x10 στην αναζήτηση wifi πως φευγει

Κατέβασε αυτό το ZIP, αποθήκευσέ το χύμα στο κινητό και φλάσαρέ το μέσω custom recovery και καθάρισες.

Ξέρει κάποιος πως να αναβαθμίσω το supersu binary? Μου έβγαλε πως θέλει αναβάθμιση και πάτησα την normal επιλογή γιατί δεν έχω custom recovery άλλα δεν έγινε τίποτα. Και έχασα και το root.

Ρουτάρισέ το με KingRoot και μείνε με KingUser και θα είσαι εντάξει.

σε ευχαριστω παρα πολυ τελικα το εκανα με τον τροπο που μου εγραψες και πέτυχε αλλα αν αλλαξω ρομ εξαφανιζεται παλι το imei και γινετε οπως πριν . υπαρχει καποιος τροπος να μενουν μονιμα παλι και τα 2 imei ειτε αν αλλαξω ρομ ειτε αν κανω επαναφορα εργοστασιακων? επισης να ρωτησω και κατι ακομα το NVRAM WARNING:Err = 0x10 στην αναζήτηση wifi πως φευγει

Κοίτα, όλα αυτά σου έχουν συμβεί επειδή είτε είχες διαγράψει είτε αλλοιώσει την nvram σου, με το "format all+download". Έχεις δοκιμάσει να κάνεις μόνο "download" όταν περνάς τις roms, και πάλι χάνονται τα imei; Γενικά, υπάρχουν διάφοροι οδοί που μπορεί να ακολουθήσεις κανείς. Με Mobile Uncle Tools, δοκίμασες να κάνεις backup, τώρα που δουλεύει; (και μετά αν χαθούν να κάνεις επαναφορά τους). Υπάρχει ακόμα και ο τρόπος με τα Maui Meta Tools. Ιδανικά με το MTK Droid Tools, αλλά δε λειτουργεί απ'αυτά που μου λες ή με άλλους τρόπους που μπορούν να σου προτείνουν οι πιο έμπειροι εδώ μέσα. Θα ξεκινούσα με τα πιο απλά & δοκιμασμένα, όμως, πρώτα. Όσο για το γνωστό wifi error, δες επίσης και εδώ.

Edited by apollo_el

Σε παρακαλώ τσέκαρε το, Δευτέρα θα παραγγείλω και εγώ, πόσες μέρες έκανε?

Καλησπέρα φίλε μου,

εγώ παρέλαβα προχθές από pandawill (στην Ρόδο) και το κιν ήρθε με ακουστικά και την διάφανη θήκη της Lenovo. Έκανε περίπου ένα μήνα στο σύνολο. Είναι όντως η έκδοση CU. Με το rootchecker λέει ότι είναι αρουτάριστο..... βέβαια το rootαρα εγώ την πρώτη μέρα για να αφαιρέσω τις εφαρμογές της Lenovo... (kingroot Κινέζικο που το εγκαθιστάς στο τηλέφωνο και το rootάρει με ένα κλίκ)

Γενικά πρώτες εντυπώσεις καλές... θα το δω και τις επόμενες ημέρες και θα σας πω...