evris2013 Δημ. June 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2015 Κανένα κινητό δεν βγάζει τα mp που αναφέρει λόγω του ότι υπάρχει διαφορά στο σχήμα του αισθητήρα του φακού και την οθόνη (σαν σχήματα). Πάντα τα efficient είναι λιγότερα... Όταν κάποιο σου λέει πχ 8Mp camera, τραβάει μέχρι 7.8πχ (αναλόγως τη σχέση οθόνης-αισθητήρα ) Και το 1020 σε αναλογία 4:3 βγάζει 5Mp JPEG + 38DNG (7136 x 5360pixels) ενώ σε 16:9 βγάζει 5mp JPEG + 34mp DNG (7712 x 4352Pixels) Φαντάσου (δεν είναι το ίδιο αλλά για να καταλάβεις) το όπως στα αυτοκίνητα. Όταν ένας κινητήρας βγάζει Χ άλογα, στους τροχούς φτάνουν πάντα λιγότερα (αναλογικά) Στο N8 που είχα πριν τα 12mp έβγαιναν κανονικά 4000x3000 όταν πήγαινα στην ανάλυση της εικόνας, παρ' όλο που ήταν στα 4:3!!!!! Το DNG τι είναι; Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris_41Mpxls Δημ. June 16, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2015 Στο N8 που είχα πριν τα 12mp έβγαιναν κανονικά 4000x3000 όταν πήγαινα στην ανάλυση της εικόνας, παρ' όλο που ήταν στα 4:3!!!!! Το DNG τι είναι; DNG είναι το ψηφιακό αρνητικό Είναι, πρακτικά, το αρχείο σε μορφή RAW (ανεπεξέργαστο - δηλ. Η καλή/μεγάλη εικόνα ου κρατάει το κινητό) και το βλέπεις μόνο όταν το συνδέσεις στον υπολογιστή. Επίσης είναι το αρχείο το οποίο επεξεργάζεσαι στα όποια προγράμματα πχ. photoshop και το οποίο κρατάει τη μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια. Αυτό που βλέπεις στο κινητό είναι το JPEG το οποίο μοιράζεσαι στα social media αν το αναβάσεις από το κινητό κατευθείαν.πχ στο 1020 η "5άρα" photo είναι 1,κάτι mbytes ενώ η DNG είναι 45mb. Κατέβασε την εφαρμογή ΑΡΧΕΙΑ από το store και αν θες να τα δεις όλα στο κινητό. Πιθανώς το DNG δε θα στο ανοίξει. Μόνο.ο υπολογιστής μπορεί και ΑΝ έχεις το PhotoShop ή κάποιο άλλοπρογραμμα που να μπορεί να τοσηκωσει Το πρόγραμμα των windows δεν μπορεί να το ανοίξει (του 1020 σίγουρα) του 830 δε ξέρω! :lol: Παράθεση Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S, Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Andreas1980 Δημ. June 16, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2015 CV Ολλανδίας κατεβάζει αυτήν τη στιγμή ενημέρωση. Δεν ξέρω αν είναι το update 2 ή μια ενημέρωση που έβγαλαν για τις ακούσιες επανεκκινήσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. June 17, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2015 DNG είναι το ψηφιακό αρνητικό Είναι, πρακτικά, το αρχείο σε μορφή RAW (ανεπεξέργαστο - δηλ. Η καλή/μεγάλη εικόνα ου κρατάει το κινητό) και το βλέπεις μόνο όταν το συνδέσεις στον υπολογιστή. Επίσης είναι το αρχείο το οποίο επεξεργάζεσαι στα όποια προγράμματα πχ. photoshop και το οποίο κρατάει τη μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια. Αυτό που βλέπεις στο κινητό είναι το JPEG το οποίο μοιράζεσαι στα social media αν το αναβάσεις από το κινητό κατευθείαν.πχ στο 1020 η "5άρα" photo είναι 1,κάτι mbytes ενώ η DNG είναι 45mb. Κατέβασε την εφαρμογή ΑΡΧΕΙΑ από το store και αν θες να τα δεις όλα στο κινητό. Πιθανώς το DNG δε θα στο ανοίξει. Μόνο.ο υπολογιστής μπορεί και ΑΝ έχεις το PhotoShop ή κάποιο άλλοπρογραμμα που να μπορεί να τοσηκωσει Το πρόγραμμα των windows δεν μπορεί να το ανοίξει (του 1020 σίγουρα) του 830 δε ξέρω! :lol: Το 'χω στη ρύθμιση μόνο για JPEG. Υπολογιστή δεν έχω και ούτε είχα ποτέ μου! Εκεί είναι που δεν ξέρω τίποτα να κάνω... ή σχεδόν τίποτα! Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnphone Δημ. June 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2015 CV Ολλανδίας κατεβάζει αυτήν τη στιγμή ενημέρωση. Δεν ξέρω αν είναι το update 2 ή μια ενημέρωση που έβγαλαν για τις ακούσιες επανεκκινήσεις. Λοιπόν, μου ήρθε κι εμένα ένα update. Δεν ξέρω τι είναι το CV που γράφεις και τι είναι το δικό μου 830. Είναι για τις ακούσιες επανεκκινήσεις πάντως (το λέει κιόλας). Ευτυχώς δεν είχα ποτέ τέτοιες επανεκκινήσεις (θεός φυλάξει). Το δε update 2 πότε άραγε θα το πάρουμε και οι υπόλοιποι και τι ακριβώς προσθέτει-βελτιώνει; Θα το προλάβουμε, η θα μας προλάβουν τα WP 10; Με τι σειρά το δίνουν άραγε και απο τι εξαρτάτε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Andreas1980 Δημ. June 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2015 Λοιπόν, μου ήρθε κι εμένα ένα update. Δεν ξέρω τι είναι το CV που γράφεις και τι είναι το δικό μου 830. Είναι για τις ακούσιες επανεκκινήσεις πάντως (το λέει κιόλας). Ευτυχώς δεν είχα ποτέ τέτοιες επανεκκινήσεις (θεός φυλάξει). Το δε update 2 πότε άραγε θα το πάρουμε και οι υπόλοιποι και τι ακριβώς προσθέτει-βελτιώνει; Θα το προλάβουμε, η θα μας προλάβουν τα WP 10; Με τι σειρά το δίνουν άραγε και απο τι εξαρτάτε; Country variant σημαίνει και η δική μου αναβάθμιση ήταν το update 2 τελικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnphone Δημ. June 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2015 Country variant σημαίνει και η δική μου αναβάθμιση ήταν το update 2 τελικά. Άντε, καλορίζικο :p Τι ακριβώς βελτιώνει; Και πως βρίσκω το Country Variant του δικού μου; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Andreas1980 Δημ. June 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2015 Άντε, καλορίζικο :p Τι ακριβώς βελτιώνει; Και πως βρίσκω το Country Variant του δικού μου; Πας ρυθμίσεις > πληροφορίες και το γράφει εκεί. Από διάφορες είδα μόνο την τακτοποίηση του μενού των ρυθμίσεων κι ότι μπορώ να καρφιτσώσω όποια θέλω στην επιφάνεια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. June 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2015 Πας ρυθμίσεις > πληροφορίες και το γράφει εκεί. Από διάφορες είδα μόνο την τακτοποίηση του μενού των ρυθμίσεων κι ότι μπορώ να καρφιτσώσω όποια θέλω στην επιφάνεια. Που ακριβώς το γράφει; Ένα σορό γράφει εκεί, CV δεν βλέπω πουθενά!!!!! Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Andreas1980 Δημ. June 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2015 Που ακριβώς το γράφει; Ένα σορό γράφει εκεί, CV δεν βλέπω πουθενά!!!!! Ρυθμίσεις > Πληροφορίες > κατω από το όνομα, δεύτερη γραμμή Πάροχος κινητής τηλεφωνίας. Εμένα εκεί γραφει CV NL. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsoman13 Δημ. June 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2015 (edited) Οταν κανω κληση με το τηλέφωνο μετα απο 5 δευτερα κλινει η οθονη:shifty.Υπαρχει τροπος να ειναι ανοιχτη κατα την διαρκεια της κλησης? --- Από Ομάδα Διαχείρισης --- Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τη γραφή SMS και να γράφεις ολόκληρες λέξεις. Η πρακτική αυτής της γραφής καταργήθηκε από τη 1η Σεπτεμβρίου 2009 μαζί με τα greeklish. Δες εδώ και την αντίστοιχη ανακοίνωση. Edited June 20, 2015 by niotheros γραφή τύπου SMS Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. June 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2015 (edited) Οταν κανω κληση με το τηλέφωνο μετα απο 5 δευτερα κλινει η οθονη:shifty.Υπαρχει τροπος να ειναι ανοιχτη κατα την διαρκεια της κλησης? Όταν το απομακρύνεις απο το αυτί σου ανοίγει ξανά νομίζω!!!!! Ρυθμίσεις > Πληροφορίες > κατω από το όνομα, δεύτερη γραμμή Πάροχος κινητής τηλεφωνίας. Εμένα εκεί γραφει CV NL. Μόνο τον παροχο μου γράφει "COSMOTE GR" κι απο κάτω το λογισμικό Windows 8.1! CV δεν βλέπω πουθενά!!!!! Edited June 20, 2015 by niotheros διόρθωση παράθεσης Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsoman13 Δημ. June 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2015 (edited) Όταν το απομακρύνεις απο το αυτί σου ανοίγει ξανά νομίζω!!!!! Δεν γινεται αυτο που λες.Παιρνω τηλέφωνο και αμεσως η οθονη κλεινει.Αν θελω να δω κατι πρεπει να πατησω το power button και να ανοιξει παλι η οθονη. Edited June 20, 2015 by niotheros διόρθωση κώδικα παράθεσης - γραφή τύπου SMS Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. June 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2015 Δεν γινεται αυτο που λες.Παιρνω τηλέφωνο και αμεσως η οθονη κλεινει.Αν θελω να δω κατι πρεπει να πατησω το power button και να ανοιξει παλι η οθονη. Tap στην οθόνη αν κάνεις πάλι ανοίγει! Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsoman13 Δημ. June 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2015 Tap στην οθόνη αν κάνεις πάλι ανοίγει! Οχι δεν γίνεται αυτό.Μόνο με το power button ανοίγει.Δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει.Ενα 1020 lumia που είχα πριν δεν το εκανε αυτο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niotheros Δημ. June 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2015 Οχι δεν γίνεται αυτό.Μόνο με το power button ανοίγει.Δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει.Ενα 1020 lumia που είχα πριν δεν το εκανε αυτο. Δοκίμασες να το κάνεις κανένα Soft reset. Όπως τα αναφέρεις μου κάνει και κάποιο κόλλημα του αισθητήρα εγγύτητας και δεν αντιλαμβάνεται ότι η συσκευή απομακρύνθηκε από το αυτί γι'αυτό και παραμένει κλειστή η οθόνη. Έχεις τοποθετήσει στη συσκευή σου κάποιο screen protector; Παράθεση Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ayan Δημ. June 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2015 (edited) Έχει διαπιστώσει κανείς κατά την αναπαραγωγή βίντεο (αυτή τη φορά) κάτι σαν παύση μικρής διάρκειας (λιγότερο απο sec) αλλά εμφανέστατη όμως; Λαγκάρισμα να το πω αλλιώς, σαν να έχεις πατήσει pause, με πλήρως ακίνητη εικόνα σαν φωτογραφία. Το κάνει πλέον σε κάθε αναπαραγωγή βίντεο που έχω τραβήξει με την lumia εφαρμογή. Τα πρώτα βίντεο που τράβηξα πριν ένα μήνα όταν αγόρασα τη συσκευή ομως, δεν το κάνουν.!! To πρόβλημα που περιγράφεις εμφανίστηκε στα firmware 8.1 GDR2 (8.10.15116.125 και έπειτα). Θα πρέπει να περιμένεις αναβάθμιση του Lumia Camera app που θα το λύνει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει beta έκδοση εδώ. Αν την κατεβάσεις και την χρησιμοποιήσεις για video θα διαπιστώσεις ότι είναι πολύ σταθερή έκδοση και λύνει το πρόβλημα. Μόλις βγει update στη Lumia Camera, θα μπορείς πλέον να απεγκαταστήσεις την beta και να συνεχίσεις να παίζεις με την κανονική έκδοση. :) Edited June 22, 2015 by ayan Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. June 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2015 Εμένα μια χαρά λειτουργεί η Lumia camera μέχρι στιγμής! Αν προκύψει πρόβλημα πάω στη Lumia camera classic!!!! Κι αυτή είναι εξίσου καλή! Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnphone Δημ. June 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2015 (edited) To πρόβλημα που περιγράφεις εμφανίστηκε στα firmware 8.1 GDR2 (8.10.15116.125 και έπειτα). Θα πρέπει να περιμένεις αναβάθμιση του Lumia Camera app που θα το λύνει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει beta έκδοση εδώ. Αν την κατεβάσεις και την χρησιμοποιήσεις για video θα διαπιστώσεις ότι είναι πολύ σταθερή έκδοση και λύνει το πρόβλημα. Μόλις βγει update στη Lumia Camera, θα μπορείς πλέον να απεγκαταστήσεις την beta και να συνεχίσεις να παίζεις με την κανονική έκδοση. :) Σ' ευχαριστώ φίλε ayan. Μετά απ αυτό το πρόβλημα έπαψα να την χρησιμοποιώ και κάθε βίντεο γράφεται πλέον με την microsoft camera μια χαρά. Και τώρα που λες για firmware 8.1 GDR2, η συσκευή μου αυτή τη στιγμή είναι στα "γρανάζια" προσπαθώντας να εγκαταστήσει κάποια ενημέρωση. Δεν μου είπε πριν την εγκατάσταση ποια είναι και τι διορθώνει. Ελπίζω στο τέλος να μου πει. Και μάλλον δεν θα αφορά αυτό το πρόβλημα γιατί όπως λες χρειάζεται update η Lumia Camera, ενώ αυτή είναι ενημέρωση του συστήματος. Ότι και να ναι, καλοδεχούμενη είναι :D Και μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση με επιτυχία......."Το windows phone 8.1 (8.10.15148.160) εγκαταστάθηκε". Μεγειά μου..!! Edited June 22, 2015 by johnphone Edit Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. June 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2015 Σ' ευχαριστώ φίλε ayan. Μετά απ αυτό το πρόβλημα έπαψα να την χρησιμοποιώ και κάθε βίντεο γράφεται πλέον με την microsoft camera μια χαρά. Και τώρα που λες για firmware 8.1 GDR2, η συσκευή μου αυτή τη στιγμή είναι στα "γρανάζια" προσπαθώντας να εγκαταστήσει κάποια ενημέρωση. Δεν μου είπε πριν την εγκατάσταση ποια είναι και τι διορθώνει. Ελπίζω στο τέλος να μου πει. Και μάλλον δεν θα αφορά αυτό το πρόβλημα γιατί όπως λες χρειάζεται update η Lumia Camera, ενώ αυτή είναι ενημέρωση του συστήματος. Ότι και να ναι, καλοδεχούμενη είναι :D Και μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση με επιτυχία......."Το windows phone 8.1 (8.10.15148.160) εγκαταστάθηκε". Μεγειά μου..!! Δηλαδή σου ήρθε η GDR2; Εμένα ακόμα τζίφος! Μόνο για το reboot μου ήρθε ενημέρωση! :( Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnphone Δημ. June 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2015 (edited) Δηλαδή σου ήρθε η GDR2; Εμένα ακόμα τζίφος! Μόνο για το reboot μου ήρθε ενημέρωση! :( Ναι, μου ήρθε η GDR2 (update 2). Το CV της συσκευής μου είναι 000-33 που απ ότι είδα είναι Europe. Πριν 5 ημέρες αν θυμάμαι καλά, είχα λάβει την ενημέρωση για το reboot. Οπότε έχε το νου σου γιατί μάλλον είναι στο δρόμο και σου ρχεται :p Edited June 23, 2015 by johnphone Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. June 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2015 Ναι, μου ήρθε η GDR2 (update 2). Το CV της συσκευής μου είναι 000-33 που απ ότι είδα είναι Europe. Πριν 5 ημέρες αν θυμάμαι καλά, είχα λάβει την ενημέρωση για το reboot. Οπότε έχε το νου σου γιατί μάλλον είναι στο δρόμο και σου ρχεται :p Μπα πριν λίγο πάτησα για ενημέρωση και μου γράφει ότι είναι πλήρως ενημερωμένο!!!! Που ακριβώς βρίσκετε απο ποια χώρα είναι η συσκευή; Απο το "πληροφορίες" ή "προσθετα+πληροφορίες"; CV δε βλέπω πουθενά να γράφει, εκτός αν το γράφουν αλλιώς!!!!! Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnphone Δημ. June 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2015 (edited) Μπα πριν λίγο πάτησα για ενημέρωση και μου γράφει ότι είναι πλήρως ενημερωμένο!!!! Που ακριβώς βρίσκετε απο ποια χώρα είναι η συσκευή; Απο το "πληροφορίες" ή "προσθετα+πληροφορίες"; CV δε βλέπω πουθενά να γράφει, εκτός αν το γράφουν αλλιώς!!!!! Εγώ πάταγα "έλεγχος για ενημέρωση" μπορεί και 5 φορές την ημέρα :lol: Τώρα για το πως θα βρεις απο ποια χώρα προέρχεται η για ποια αγορά προορίζεται μήπως; (εμένα ήπειρο έλεγε Europe και όχι χώρα) μπορείς απο κάποιες λίστες της Microsoft στις πληροφορίες για τα Windows Phone. Εγώ αρχικά το γκούγκλισα και βρήκα ένα άρθρο του Windows Central που σου δείχνει που να ψάξεις στη συσκευή σου για να βρεις κάποιους κωδικούς τους οποίους μετά αναζητάς στις αντίστοιχες λίστες της Microsoft. Το άρθρο έχει όλα τα links γι' αυτές τις λίστες. Δεν ξέρω πως να βάλω στο post αυτο το link, δεν το χω ξανακάνει, αλλά κάτσε να το ψάξω λίγο....... Αν δεν τα καταφέρω, απλά γκούγκλισε αυτό το κείμενο.... Know where your Country Variant Lumia comes from for OS updates #LumiaDenim Μήπως γίνεται έτσι; http://www.windowscentral.com/know-your-country-variant-lumia-os-updates?utm_source=related&utm_medium=module&utm_campaign=next Χα,χα, πέτυχε..!! Edited June 23, 2015 by johnphone Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoslvd Δημ. June 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2015 Μου ηρθε και μενα εχθες το Update 2 με cv 000-33 (european variant).Εκτος απο τις γνωστες αλλαγες το κινητο μου φαινετε και ενα τακ πιο γρηγορο :) . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. June 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2015 Εμενα ακομα τιποτα απο update 2!!!!! Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts