Jump to content

Sony Xperia Z3 Compact

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ερώτηση προς τους κατόχους, αυτή τη στιγμή έχω ένα note 3 το οποίο θεωρώ άψογο, αν εξαιρέσει κανείς το μεγάλο μέγεθος. Μου δόθηκε η δυνατότητα με 280€ να πάρω ένα compact 3 του κουτιού, σφραγισμένο. Πιστεύετε ότι αξίζει τη μετάβαση? Με έχει κουράσει η μεγάλη επιφάνεια του note, αλλά σκέφτομαι, σε αυτά τα χρήματα και μιας και με ενδιαφέρει η μεγάλη αντοχής μπαταρία του compact, αξίζει η αλλαγή?

• Απαντήσεις 5,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ερώτηση προς τους κατόχους, αυτή τη στιγμή έχω ένα note 3 το οποίο θεωρώ άψογο, αν εξαιρέσει κανείς το μεγάλο μέγεθος. Μου δόθηκε η δυνατότητα με 280€ να πάρω ένα compact 3 του κουτιού, σφραγισμένο. Πιστεύετε ότι αξίζει τη μετάβαση? Με έχει κουράσει η μεγάλη επιφάνεια του note, αλλά σκέφτομαι, σε αυτά τα χρήματα και μιας και με ενδιαφέρει η μεγάλη αντοχής μπαταρία του compact, αξίζει η αλλαγή?

Εννοείται ότι αξίζει, αρκεί να σκεφτείς ότι σε λίγο λιγότερα χρήματα σε σκρουτζομάγαζο παίρνεις το Z1 Compact, οπότε 280€ για το Z3c είναι τρομερή ευκαιρία. Αν μπορείς να πας από τις 5.7" στις 4.6", δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλο εμπόδιο. Στη θέση σου θα το χτυπούσα χτες. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Περιεργο γιατι οποιις δουλευει με note δεν μπορει να παει σε μικροτερες ιντσες. Ή μηπως οχι; :rolleyes:
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ομολογώ ότι πιάνοντας το σε ένα κατάστημα μου φάνηκε μικρό. Όμως μετά από ένα χρόνο συμβίωσης με το note, μου φαίνεται άβολο για κινητό, μιας και χρήση στο πενάκι δεν κάνω, έχω tablet για όταν θέλω να χαζέψω και δεν θα μου κοστίσει τίποτα, μιας και το note θα το πουλήσω εύκολα στα χρήματα που ζητάει το compact. Χώρια που το focus της κάμερας του Note είναι για κλάματα.

Άρα σε γενικές γραμμές είσαστε ευχαριστημένοι από το κινητό?

Αδερφέ, το μόνο που πρέπει να δώσεις προσοχή είναι αυτό που σου λέει ο Πάνος και ο Κώστας, η μετάβαση από μια μεγάλη οθόνη σε μιας αισθητά μικρότερη! Εγώ προσωπικά, όσους έχω γνωρίσει που έχουν πάει σε οθόνες κοντά στις 5 ίντσες, δύσκολα κατεβαίνουν σε μικρότερες! 'Όπως και πολύ δύσκολα προσαρμόζονται όταν το κάνουν τελικά!

Θα πρέπει να ξεχάσεις την άνεση της μεγάλης οθόνης που σου προσφέρει άνετη πλοήγηση χωρίς υπερβολικό ζουμ, την άνετη θέαση κάποιας ταινίας ή διάφορων βίντεο/φώτο/βιβλίων/περιοδικών από web, την άνεση στα παιχνίδια και κτλ κτλ! Όχι ότι στο compact δεν θα κάνεις την δουλειά σου, αλλά καμιά σχέση μεταξύ τους!! Βέβαια κερδίζεις στην άνεση να το κρατάς με το ένα χέρι, να το μεταφέρεις, να το έχεις στην τσέπη και κτλ κτλ~

Ισορρόπησε στο μυαλό σου τι θες περισσότερο και προχώρα! Το βασικότερο είναι να πας σε ένα κατάστημα που να έχει το z3 compact και ν΄ασχοληθείς μαζί του.

Για μένα πάντως ούτε το Νote κάνει για αυτές τις δουλειές. Χίλιες φορές συνδυασμός τάμπλετ και smartphone παρά ένα υβρίδιο που δεν κερδίζεις ούτε τα καλά του smartphone (φορητότητα) ούτε τα καλά του tablet (παιχνίδια, ταινίες)
[sIGPIC][/sIGPIC]

@Gataros: Από τη στιγμή που λες ότι κάποιες δουλειές τις κάνεις με το tablet σου, και δε θες μία συσκευή που να υποκαταστήσει και το smartphone και το tablet, το οποίο είναι το ατού του Note 3 (phablet, για όσους το χρειάζονται φυσικά), τότε δε βλέπω κανένα απολύτως λόγο να μην πας στο Z3c.

Συνοπογράφω αυτά που τονίζει και ο konstantinoslp πιο πάνω. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Η χρήση που κάνω είναι mails, tapatalk και whatsapp, ούτε βίντεο/ταινίες βλέπω ούτε μουσική ακούω. Συμφωνώ σε αυτό που λέτε για το zoom in-out, το note με έχει βολέψει πολύ.

Απλώς δεν ξέρω αν αξίζει να κουβαλάω τόσο μεγάλη συσκευή πλέον. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πάω σε κινητό το οποίο θα βγάζει σκάρτα 1 μέρα αυτονομίας, αυτό δεν το διαπραγματεύομαι. Σαν εμπειρία χρήσης? Άχρηστα προγράμματα κλπ?

Μιας και όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με root..

Ερώτηση προς τους κατόχους, αυτή τη στιγμή έχω ένα note 3 το οποίο θεωρώ άψογο, αν εξαιρέσει κανείς το μεγάλο μέγεθος. Μου δόθηκε η δυνατότητα με 280€ να πάρω ένα compact 3 του κουτιού, σφραγισμένο. Πιστεύετε ότι αξίζει τη μετάβαση? Με έχει κουράσει η μεγάλη επιφάνεια του note, αλλά σκέφτομαι, σε αυτά τα χρήματα και μιας και με ενδιαφέρει η μεγάλη αντοχής μπαταρία του compact, αξίζει η αλλαγή?[/quote

με κλειστα ματια...παντως θα σου φανει αρκετα μικρο.

αν δε σε ικανοποιησει και ειναι μαυρο με εγγυηση και οντως αριστο, στο παιρνω την αλλη μερα..

Κατα τα αλλα, πιστευω οτι δε θαχεις θεμα με οθονη, καθως θα συνηθισεις οπως συνηθισες και την κουμουτσα (που δεν συνηθιζεται), και θα δεις τι ωραια που ειναι να βγαζεις το κινητο απο την τσεπη που δεν φαινοταν σαν προεκταση του πουλιου σου και δε θα κινδυνευει να σου φυγει απο τα χερια καθε φορα που το βγαζεις..

ΠΙστευω οτι σε λιγα χρονια ολοι θα καταλαβουν ποσο αβολα ειναι αυτα..Φιλη που πηρε απο Note 3 ενα S5 και ελεγε ειμαι μια χαρα την 1η εβδομαδα, τωρα δεν το αντεχει αλλο..της φευγει συνεχεια.

Οσο για ρουτ, δεν υπαρχει λογος, ολες οι αχρηστες εφαρμογες απενεργοποιουνται, οποτε το κανεις μια φορα για να μην σου τρωνε πορους (πχ updates ) και τελος, απλα χανεις και μερικα ΜΒ που τις εχεις μεσα και κατι τρεχει στα γυφτικα..γιαυτο υπαρχουν οι SD..

Αυτονομια, αν κρινω απο το Ζ1c μου εχει σιγουρα 2 μερες με τη χρηση που λες...και ισως και 3η μερα συντηρητικα.

Κατα τα αλλα το κινητο ειναι σε ολα καλο, απλα δεν ειναι το καλυτερο σε καμερα κτλ.. κατι που αν σε νοιαζει, φτιαχνει με χειροκινητες ρυθμισεις (πχ λιγο θορυβο που σηκωνει να κατεβασεις) κτλ.

Edited by Nikos_Mpl

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Καλησπέρα, παρέλαβα σήμερα τα ακουστικά sony ericsson mh1 livesound και στο κινητό δε λειτουργούν καθόλου. Μου βγάζει μήνυμα handset not supported και δεν ακουγεται τιποτα απο τα ακουστικα. Έχει κανένας παρόμοιο πρόβλημα;

Εγώ μετά από 3 χρόνια χρήσης Note 1 και 2 και πρόσφατα του Z Ultra επέστρεψα στις 4.5 ίντσες του Nokia 1020 και κράτησα το Ultra για mini tablet στις 6.5 ίντσες και ένα Acer W700 στις 11.6.

Για κάποιον που χρειάζεται ένα εργαλείο on the go οι 5 - 6 ίντσες είναι μια χαρά. Αλλά αν δεν είναι τόσο άμεση η ανάγκη ο συνδυασμός ενός μικρότερου κινητού και ενός tablet είναι ιδανικός.

Φίλε μου εγώ έδωσα το note 3 με είχε κουράσει το μέγεθος σε 4.6 όλα είναι πιο βολικά. Μπαταρία καλύτερη στο z3 ηχεία καλύτερα επεξεργαστής καλύτερο μόνο η κάμερα είναι λίγο χειρότερη. Αν έχεις κουραστεί σε μέγεθος πιστεύω ότι 4.6 ίντσες είναι οι πιο ιδανικές

Καλησπέρα, παρέλαβα σήμερα τα ακουστικά sony ericsson mh1 livesound και στο κινητό δε λειτουργούν καθόλου. Μου βγάζει μήνυμα handset not supported και δεν ακουγεται τιποτα απο τα ακουστικα. Έχει κανένας παρόμοιο πρόβλημα;

Τα ακουστικά των Sony Ericsson δεν είναι συμβατά με τις συσκευές Sony.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χρειάζεσαι αυτό. Όπου και αν διαβάσεις για τα MH1, το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις είναι ότι είναι παλιάς τεχνολογίας και ότι, για να συνεργαστούν με τα σύγχρονα κινητά, χρειάζονται αυτό το αντπατοράκι. Χωρίς αυτό, το ίδιο γράφει και στο Z1c μου.

Η προοπτική να αλλάξω το Z1c μου με ένα μεταχειρισμένο Z3c γίνεται όλο και πιο ελκυστική, μία τέτοια αλλαγή θα μου κοστίσει περίπου €100. Η μεγαλύτερη οθόνη στο ίδιο σασί και η ακόμη καλύτερη μπαταρία είναι μεγάλο δέλεαρ. Το μόνο πράγμα που με συγκρατεί είναι η έλλειψη σωστού root για το Z3c και η εκ νέου αγορά (και η αναμονή) για τα αξεσουάρ που πάντα παίρνω για κάθε μου κινητό, 2-3 θήκες και tempered glass.

Μόνο τα mh1c είναι συμβατά. Για να παίξουν χρειάζονται ένα ανταπτοράκι ή να έχεις συνέχεια πατημένο το μεσαίο πλήκτρο. Κάνε μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ και θα βρεις την άκρη.

αν δε σε ικανοποιησει και ειναι μαυρο με εγγυηση και οντως αριστο, στο παιρνω την αλλη μερα..

Κατα τα αλλα, πιστευω οτι δε θαχεις θεμα με οθονη, καθως θα συνηθισεις οπως συνηθισες και την κουμουτσα (που δεν συνηθιζεται), και θα δεις τι ωραια που ειναι να βγαζεις το κινητο απο την τσεπη που δεν φαινοταν σαν προεκταση του πουλιου σου και δε θα κινδυνευει να σου φυγει απο τα χερια καθε φορα που το βγαζεις..

ΠΙστευω οτι σε λιγα χρονια ολοι θα καταλαβουν ποσο αβολα ειναι αυτα..Φιλη που πηρε απο Note 3 ενα S5 και ελεγε ειμαι μια χαρα την 1η εβδομαδα, τωρα δεν το αντεχει αλλο..της φευγει συνεχεια.

Οσο για ρουτ, δεν υπαρχει λογος, ολες οι αχρηστες εφαρμογες απενεργοποιουνται, οποτε το κανεις μια φορα για να μην σου τρωνε πορους (πχ updates ) και τελος, απλα χανεις και μερικα ΜΒ που τις εχεις μεσα και κατι τρεχει στα γυφτικα..γιαυτο υπαρχουν οι SD..

Αυτονομια, αν κρινω απο το Ζ1c μου εχει σιγουρα 2 μερες με τη χρηση που λες...και ισως και 3η μερα συντηρητικα.

Κατα τα αλλα το κινητο ειναι σε ολα καλο, απλα δεν ειναι το καλυτερο σε καμερα κτλ.. κατι που αν σε νοιαζει, φτιαχνει με χειροκινητες ρυθμισεις (πχ λιγο θορυβο που σηκωνει να κατεβασεις) κτλ.

Το μεγάλο πρόβλημα στο δικό μου note ήταν ότι για να κάνει κοντινό focus, απλά δεν... Πόσες στιγμές προσπάθησα να τις φωτογραφήσω και απλά χάθηκα στο να προσπαθώ να το κάνω να καταλάβει ότι σε εκείνο το σημείο θέλω να εστιάσει και να ξεθολώσει. Για σοβαρές φωτογραφίες δεν χρειάζεται, χρησιμοποιώ φωτογραφική μηχανή, ούτε περιμένω κινητά με αισθητήρες μικρούς, μέσα στο σκοτάδι να βγάζει κρύστάλλινες φωτογραφίες. Όσον αφορά το μέγεθος, αν και έχω μεγάλα χέρια, είναι άπειρες οι φορές που το γλύτωσα στο τσακ από άσχημο πέσιμο το note.

Από τη στιγμή που υπάρχει tablet πάντα πάνω μου λόγω εργασίας, μάλλον το βλέπω να φεύγει.

Το έκανα παραγγελία και αναμένω, οπότε αν κριθεί ανεπαρκές θα δωθεί δώρο σε καμιά φίλη, γιατί αναγκαστικά υπάρχει διαθέσιμο μόνο σε πράσινο.

Το μεγάλο πρόβλημα στο δικό μου note ήταν ότι για να κάνει κοντινό focus, απλά δεν... Πόσες στιγμές προσπάθησα να τις φωτογραφήσω και απλά χάθηκα στο να προσπαθώ να το κάνω να καταλάβει ότι σε εκείνο το σημείο θέλω να εστιάσει και να ξεθολώσει. Για σοβαρές φωτογραφίες δεν χρειάζεται, χρησιμοποιώ φωτογραφική μηχανή, ούτε περιμένω κινητά με αισθητήρες μικρούς, μέσα στο σκοτάδι να βγάζει κρύστάλλινες φωτογραφίες. Όσον αφορά το μέγεθος, αν και έχω μεγάλα χέρια, είναι άπειρες οι φορές που το γλύτωσα στο τσακ από άσχημο πέσιμο το note.

Από τη στιγμή που υπάρχει tablet πάντα πάνω μου λόγω εργασίας, μάλλον το βλέπω να φεύγει.

Το έκανα παραγγελία και αναμένω, οπότε αν κριθεί ανεπαρκές θα δωθεί δώρο σε καμιά φίλη, γιατί αναγκαστικά υπάρχει διαθέσιμο μόνο σε πράσινο.

οχι η καμερα τους ειναι καλη, εγω και απο το Ζ1c εχω μεινει ικανοποιημενος! δεν περιμενω να πιασει επιδοσεις DSLR αλλα για κινητο ειναι αψογο! απλα επειδη τα τελευταια χρονια το εχουμε παρακανει με τις φωτο, οταν βλεπω οτι δεν μπορει να βγαλει καλη φωτογραφια δεν ασχολουμαι, πχ ειχα παει σε μαγαζι με χαμηλο φωτισμο και το τραπεζι ηταν 4 μετρα, ε δεν εβγαιναν καλα, το φλας δεν εφτανε..χεστηκα! δεν ασχοληθηκα, μηπως θα την ξανα εβλεπα! ΚΑποτε με το Ν8 με xenon οντως το εκανε μερα, και που εβγαζα τι καταλαβα?

Γιαυτο λοιπον μη νομιζεις, μια χαρα ειναι τα κινητα για το 80% των φωτο που θελουμε.

Οσο για το μεγεθος, θα μεινεις απολυτα ικανοποιημενος, εγω αυτο ακριβως παθαινα με το Ζ1, κοντευε να μου φυγει ποσες φορες απο τα χερια και ξενερωνα, ασε που δεν προκειται να διαβασεις ποτε στο κινητο, δε μου κανει διαφορα αν θα πιασω κουβεντα στο viber, αφου το ιδιο ευκολο..και πιο ευκολο μη σου πω.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Τελικά δεν άντεξα, το έκανα παραγγελία και εγώ! Σάββατο ή Δευτέρα θα το έχω!

Το προηγούμενο compact θα το κάνω δώρο στην γυναίκα! Έπεσε στα χέρια μου και ένα samgung s4 black edition (με τον 800ρι επεξεργαστή), αλλά αν πας σε compact δύσκολα πας σε μεγαλύτερο! Είναι το αντίστροφο που είπα στον φίλο παραπάνω που θέλει να έρθει από το note στην compact μεριά! :lol:

Θα κάνω ένα συγκριτικό από βδομάδα μεταξύ του Z1c και Ζ3c, ειδικά στην φωτογραφική!

Έχω κάτι θήκες και κάτι προστασίες οθόνης που είχα από το προηγούμενο, θα κάνει καμία λέτε η καμιά σχέση?:p

Τελικά δεν άντεξα, το έκανα παραγγελία και εγώ! Σάββατο ή Δευτέρα θα το έχω!

Το προηγούμενο compact θα το κάνω δώρο στην γυναίκα! Έπεσε στα χέρια μου και ένα samgung s4 black edition (με τον 800ρι επεξεργαστή), αλλά αν πας σε compact δύσκολα πας σε μεγαλύτερο! Είναι το αντίστροφο που είπα στον φίλο παραπάνω που θέλει να έρθει από το note στην compact μεριά! :lol:

Θα κάνω ένα συγκριτικό από βδομάδα μεταξύ του Z1c και Ζ3c, ειδικά στην φωτογραφική!

Έχω κάτι θήκες και κάτι προστασίες οθόνης που είχα από το προηγούμενο, θα κάνει καμία λέτε η καμιά σχέση?:p

κανε γιατι με βλεπω για αγορα σε 10 μερες...μου ζητανε το Ζ1c και θα ξεμεινω με το Μ..ποσο να αντεξω..

κανε γιατι με βλεπω για αγορα σε 10 μερες...μου ζητανε το Ζ1c και θα ξεμεινω με το Μ..ποσο να αντεξω..

Σκυλαρος το Μ ομως..ειδικα με custom rom.

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

Σκυλαρος το Μ ομως..ειδικα με custom rom.

ναι για τα λεφτα του ειναι κινηταρα, αλλα οσο ναναι απο το Ζ1c δεν γυρνας ευκολα, ποσο μαλλον οταν ειναι να πας στο Ζ3c!!

ναι για τα λεφτα του ειναι κινηταρα, αλλα οσο ναναι απο το Ζ1c δεν γυρνας ευκολα, ποσο μαλλον οταν ειναι να πας στο Ζ3c!!

+1 Ακριβώς έτσι!

• The title was changed to Sony Xperia Z3 Compact