filippos Δημοσιεύτηκε October 6, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 6, 2004 Χτες, μετά απο καιρό έλαβα ειδοποίηση πως ο διαθέσημος χώρος στο c:\ βρίσκεται στα 130ΜΒ και πως πρέπει να εξοικονομήσω χώρο γιατί το λειτουργικό σύστημα δεν θα μπορεί να λειτουργεί σωστά. Έχω όμως 512 ΜΒ RAM και στο Virtual Memory έχω προσθέσει και άλλα drives με συνολικό διαθέσημο μέγεθος το 1GB. Παρ'όλα αυτά η ταχύτητα του pc έχει μειωθεί κάπως, μερικές φορές άσχετα προγράμματα δειχνουν να καταλαμβάνουν μέχρι και 90% της ισχύος του επεξεργαστή (πχ IE, windows media player) και απο χτές όταν κατα την αναπαραγωγή .mpg video στον w.media player 10 προσπαθήσω να προχωρήσω το clipακι που βλέπω πιο μπροστά (σε άλλο σημείο) το πρόγραμμα κολλά. Τα previews των video στο shareaza δεν εμφανίζονται πλεον στον media player εκτός κι αν το μεγεθος του download που έχει κατέβει είναι γύρω στο 0,10%. Τελικά φταίει το ότι το c:\ έχει τόσο μικρή χωρητικότητα; Αφού έχω διαθέσει χώρο στην virtual memory και απο άλλα drive και η RAM είναι 512ΜΒ! Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tntiseverywere Δημ. October 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2004 Otan o diskos pou einai egkatestimeno to OS panw...einai sxedon gematos...sinithos to computer ginete pio argo.... Dokimase na af3iseis ton disko kai tha deis kalitera apotelesmata.. Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chtrox Δημ. October 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2004 Βασικά δε σε σώζει ούτε RAM ούτε VRAM. Προσπάθησε να απελευθερώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο από το δίσκο σου. Αν έχεις κάνει partition δώσε μεγαλύτερο κομμάτι στο δίσκο που έχεις εγκατεστημένο το λειτουργικό, ώστε να μπορείς να "τραβήξεις" από εκεί και για virtual memory... Παράθεση Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tntiseverywere Δημ. October 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2004 an parola afta den deis apotelesma kapou allou krivete h lisi...gia dokimase na af3iseis ton elefthero xwro kai pes mas.. Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. October 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2004 Κάποιο λάκκο έχει η φάβα, δε μπορεί να ζητάει τόση πολλή μνήμη το σύστημα! Εγώ έχω πλήρως απενεργοποιήσει την εικονική μνήμη, χρησιμοποιώ αποκλειστικά τα 512 MB RAM που έχω και πολύ σπάνια "παραπονιέται" το σύστημα ότι χρειάζεται κι άλλη μνήμη. Anyway, η λύση που σου προτείνω εγώ είναι να βάλεις άλλα 512 RAM. Είναι αρκετά φτηνή και θα μπορέσεις να κλείσεις την εικονική μνήμη που ταλαιπωρεί τους δίσκους σου και καθυστερεί το σύστημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. October 6, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2004 Υποψιάζομαι πως είναι καθαρά θέμα του c:\ που βρίσκεται το λειτουργικό σύστημα. Το c:\ προέρχεται απο partision (c:\ και d:\) και δυστιχώς και τα 2 είναι σχεδον γεμάτα. Η μόνη λύση είναι να αλλάξω σκληρούς δίσκους (έχω κι έναν 60GB)αλλά αν είναι να μπω σ'αυτή τη διαδικασία καλύτερα να πάρω τον 120ρι που σκέφτομαι εδώ και καιρό και να κάνω την όλη διαδικασία απο την αρχή και μια και καλή. Πάντος μέχρι χτες δεν είχα πρόβλημα... Σκεφτόμουν να αγοράσω εναν 120GB σκληρό, καιρός να το επισπεύσω Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkantemis Δημ. October 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2004 Βαλε σε ενα μονο drive (τον D: σου πχ) ολοκληρη την virtual memory... Πιστευω πως τα windows με τα γνωστα προβληματα στην διαχειριση μνημης, θα τα καταφερουν καλα με διασπασμενη την virtulal memory. Πες μας αποτελεσματα!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chtrox Δημ. October 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE ( 6 Οκτ. 2004 , 15:09) Εγώ έχω πλήρως απενεργοποιήσει την εικονική μνήμη, χρησιμοποιώ αποκλειστικά τα 512 MB RAM που έχω και πολύ σπάνια "παραπονιέται" το σύστημα ότι χρειάζεται κι άλλη μνήμη. Πώς γίνεται να απενεργοποιήσεις την εικονική μνήμη... και γιατί να το κάνεις αυτό; Παράθεση Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. October 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2004 Σε XP Professional: My Computer -> Properties -> Advanced -> Performance -> Settings -> Advanced -> Virtual Memory -> Change -> No Paging File -> Set -> OK. Λίγο θαμμένο, αλλά πολύ χρήσιμο setting εάν έχετε πολλή RAM και δεν χρησιμοποιείτε απαιτητικά προγράμματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. October 6, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkantemis ( 6 Οκτ. 2004 , 16:52) Βαλε σε ενα μονο drive (τον D: σου πχ) ολοκληρη την virtual memory... Πιστευω πως τα windows με τα γνωστα προβληματα στην διαχειριση μνημης, θα τα καταφερουν καλα με διασπασμενη την virtulal memory. Πες μας αποτελεσματα!!!! Aυτό έχω κάνει... παίρνει μνήμη τόσο απο το c:, d: και e: Συνολικά έχει 1GB σε v.memory alla πάλι τα ίδια. Μου φαίνεται πως μόνο με c: λειτουργεί άσχετα την RAM που έχεις. Αύριο θα πάω να πάρω τον 120GB σκληρό. Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. October 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2004 Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις έναν δεύτερο δίσκο στον οποίο θα έχεις μόνο τα αρχεία σου. Θα έχεις δηλαδή έναν δίσκο για το λειτουργικό και τα προγράμματα και έναν μόνο για τα αρχεία. Επίσης το να έχεις το paging file σε 3 τμήματα εκ των οποίων τα δύο είναι σε διαφορετικό partition του ίδιου δίσκου, δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. October 8, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2004 Αγόρασα τελικά 80ρη σκληρό. Επειδή όλα τα EIDE ήταν πιασμένα έβγαλα το ZIP drive και στην θέση του έβαλα τον σκληρό. Εμφανίστηκαν όμως άλλα προβλήματα. Έκανε επανεκκινήσεις είτε στα ξαφνικα (cold reboots) ή κάθε φορά που άνοιγα το McAfee Personal Firewall + (περίεργο!!!) Για να μην τα πολυλογώ, έκανα ενα φορματ κι εγκατέστησα τα winXP στον ένα σκληρό (10GB) κι έχω τους άλλους δύο (60 και 80GB) για ότιδήποτε θελήσω. Το ζήτημα τώρα είναι ότι ανα τακτά διαστήματα το pc κολλά και ξεκολλά , για κλάσματα του δευτερολέπτου - αυτό φαίνεται πχ κατα την κίνηση του κέρσορα ή όταν γράφω κείμενο. Δεν κάνω λογο για το ADSL. Που γράφω την διεύθυνση και όταν πατάω enter μπορώ να σερφάρω μόνο για δευτερόλεπτα. Μετά δίχνει πως δεν υπάρχει σύνδεση ιντερνετ.Ούτε irc, ούτε web, ουτε messengers... τίποτα. Τι στο καλό φταίει (ειδικά στην περίπτωση του ιντερνετ); Οι ρυθμίσεις του Adsl modem δεν πειράχτηκαν και οι ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου είναι ίδιες με πριν. Έπικοινωνεί με το zyxel μέσω internet explorer άρα δεν είναι θέμα modem. Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AGNOSTOS Δημ. October 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2004 Και εγω ειχα απενεργοποιησει τελειως την εικονικη μνημη με 512 RAM και νομιζω πηγαινε πολυ καλα σε καθημερινη χρηση!!!!!!!Οταν επαιζα κανενα απαιτητικο game βεβαια την ενεργοποιουσα ξανα....... :) Παράθεση :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sokonik Δημ. October 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος filippos ( 9 Οκτ. 2004 , 00:44) Αγόρασα τελικά 80ρη σκληρό. Επειδή όλα τα EIDE ήταν πιασμένα έβγαλα το ZIP drive και στην θέση του έβαλα τον σκληρό. Εμφανίστηκαν όμως άλλα προβλήματα. Έκανε επανεκκινήσεις είτε στα ξαφνικα (cold reboots) ή κάθε φορά που άνοιγα το McAfee Personal Firewall + (περίεργο!!!) Για να μην τα πολυλογώ, έκανα ενα φορματ κι εγκατέστησα τα winXP στον ένα σκληρό (10GB) κι έχω τους άλλους δύο (60 και 80GB) για ότιδήποτε θελήσω. Το ζήτημα τώρα είναι ότι ανα τακτά διαστήματα το pc κολλά και ξεκολλά , για κλάσματα του δευτερολέπτου - αυτό φαίνεται πχ κατα την κίνηση του κέρσορα ή όταν γράφω κείμενο. Δεν κάνω λογο για το ADSL. Που γράφω την διεύθυνση και όταν πατάω enter μπορώ να σερφάρω μόνο για δευτερόλεπτα. Μετά δίχνει πως δεν υπάρχει σύνδεση ιντερνετ.Ούτε irc, ούτε web, ουτε messengers... τίποτα. Τι στο καλό φταίει (ειδικά στην περίπτωση του ιντερνετ); Οι ρυθμίσεις του Adsl modem δεν πειράχτηκαν και οι ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου είναι ίδιες με πριν. Έπικοινωνεί με το zyxel μέσω internet explorer άρα δεν είναι θέμα modem. κανε μια επιδιορθωση της τοπικης συνδεσης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts