Jump to content

Samsung Galaxy Alpha (SM-G850F)


Sofos_5
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν ισχύουν όσα και για το s4 δεν θα γράψει. Ψάξε το λίγο στο τοπικ που λέει για το knox (μην σε πάρω στον λαιμό μου :) ) Edited by Lippi
Will go to heaven for the climate, to hell for the company...
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σε όλους. Καταρχήν παραθέτω 2 “λιτές” φωτογραφίες από το Samsung Alpha Sleek Silver. Οι φωτογραφίες αποστάλθηκαν από φίλο ο οποίος αποφάσισε μετά από πολύ καιρό να μεταβεί στην αγορά του συγκεκριμένου κινητού (δυστυχώς το κινητό επιστράφηκε, θα εξηγήσω παρακάτω τι συνέβη). Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν είναι πολύ καλές αλλά του ζήτησα να το κάνει μιας και ένα φίλος είχε εκφράσει την επιθυμία να το δει πώς φαίνεται σαν χρώμα. Από ότι είδα το είδε από κοντά οπότε έχει την πλήρη εικόνα και για να κλείσω αυτή την παράγραφο και να μεταβώ στο σημαντικό θέμα, επειδή έχω δει και το Gold από κοντά πιστεύω ότι είναι πιο ωραίο λόγω του συνδυασμού χρυσαφί-ασημί χρώματος, όπως αναφέρει και ένας φίλος παραπάνω.

 

Ο κύριος λόγος λοιπόν που ήθελα να κάνω αυτό το post δεν είναι η επισύναψη τόσο της φωτογραφίας αλλά να επισημάνω ένα γεγονός σχετικά με τα μαγαζιά του πολυσυζητημένου Skroutz τα οποία μου λόγω ότι δεν κατοικώ Ελλάδα που έγιναν γνωστά την προηγουμένη εβδομάδα .

 

Πιο συγκεκριμένα, ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος που μετέβη στην αγορά του παραπάνω κινητού την προηγούμενη εβδομάδα. (είχαμε δουλέψει μαζί σε ίδιο project στις Βρυξέλλες στο παρελθόν σε διαφορετικές ειδικότητες μέσω της Υπηρεσίας μας και ο λόγος που το αναφέρω είναι για να τεκμηριώσω και την αντικειμενικότητα της όλης καταστάσεως). Ήταν η πρώτη φορά που έκανε αγορά κινητού μέσω προτεινόμενου καταστήματος του Skroutz και για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν (όπως και εγώ άλλωστε) ενήμερος για την σήμανση EU. Αγόρασε λοιπόν το κινητό, με την ερώτηση αν ήταν Ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας και του είπαν ότι δεν γνώριζαν την χώρα προέλευσης αλλά όντως θα είχε εγγύηση από την Ελληνική Samsung. Το προόριζε για δώρο στην Ελλάδα όποτε θα ήταν ότι καλύτερο από θέμα εγγύησης μιας και το άτομο που θα λάμβανε το δώρο κατοικούσε Ελλάδα και θα ήταν πιο βολικό από το να το αγόραζε από το εξωτερικό και να έμπλεκε με service από το κατάστημα στο εξωτερικό. Εντελώς ενημερωτικά αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες. Επειδή τα εισάγουν και από τρίτες χώρες (EGY, PKN e.t.c.) δίνουν εγγύηση του από το μαγαζί που αγοράστηκε. Είχα αποστείλει στο παρελθόν σε φίλο κινητό και δούλευε μια χαρά στην Ελλάδα, απλά δεν είχε εγγύηση από την Ελληνική Samsung. Για να μην μακρηγορούμε το κινητό είχε ταινία ασφαλείας (δεν ήταν σε ζελατίνα), το άνοιξε και είδε ότι το αυτοκόλλητο όπως θα δείτε και στην πρώτη φωτογραφία δεν ήταν στην σωστή θέση. Όταν άνοιξε το πίσω καπάκι, η αριστερή μεριά του κινητού σε 2 σημεία ήταν σαν να είχε τριφτεί με κάτι και είχε αφήσει μια άγρια επιφάνεια. Με πήρε τηλ στο εξωτερικό και μου ανέφερε το περαστικό, του είπα να βάλει την μπαταρία και να αποστείλει με Bluetooth το Phone Info-Samsung (πιστεύω το γνωρίζετε όλοι) για να δει κάποιες πληροφορίες. Όλα οκ ώσπου στις 2 τελευταίες ενδείξεις υπήρχε trigger. Στο τηλέφωνο είχαν συνδεθεί ακουστικά 8 φορές και το κινητό είχε συνδεθεί με φορτιστή 2 φορές. Η τελευταία ένδειξη συνήθως απαιτεί Root ωστόσο θεώρησα ότι λόγω του Knox 0x0 και της αλλαγής του manifest.xml στο Kit-Kat 4.X.X μπορεί να διαβάσει το δυαδικό.

 

Το πιο φυσικό που έκανε μετέβη στο κατάστημα και ζήτησε διευκρινήσεις γιατί στην αρχική τηλεφωνική συνομιλία του δεν υπήρχε ούτε ο σωστός τόνος, ούτε ιδιαίτερη κατανόηση. Οι απαντήσεις ήταν οι εξής:

 

[Α.] Σχετικά με την ιδιομορφία της άγριας επιφάνειας στο πίσω μέρος (κάτω από το καπάκι) ισχυρίστηκαν εργοστασιακή κατασκευή. Δυστυχώς δεν έχω την φωτογραφία που το δείχνει καθαρά.

 

[Β] Σχετικά με την σύνδεση των ακουστικών και του φορτιστή το αρνήθηκαν κατηγορηματικά γιατί εφόσον δεν είναι εφαρμογή από το Samsung Store δεν την κρίνεται αξιόπιστη (θλιβερό, που έστω και έτσι θα έπρεπε να προβληματιστούν).

 

[Γ] Το κινητό ήταν φυσικό να είναι γεμάτο Bloat-ware από την T-Mobile.DE και του ζήτησαν αν επιθυμεί να του περάσουν την Ελληνική ROM. Απίστευτο; Δηλαδή όλα τα CSC πώς θα τα άλλαζαν, official/MOD με Root;

 

Τελικά το επέστρεψε και λόγου του απίστευτου νόμου αγοραπωλησίας και του ΦΠΑ που ισχύει στην Ελλάδα (εφόσον είχε αποπληρωθεί πλήρως το πόσο ) αρνήθηκαν την επιστροφή των χρημάτων με μόνη λύση την επαναγορά του με net/tax-loss πάνω από 10%-30% μεταφραζόμενο στα €100-€120 as standalone price. Δυστυχώς δεν είχε χρόνο να μεταβεί στην Samsung για ένα τεχνικό έλεγχο της συσκευής διότι ταξίδευε για υπερατλαντικό ταξίδι το επόμενο πρωί, επομένως συμβιβάστηκε στην πού βολική λύση προς αυτούς.

Επειδή είμαι σίγουρος ότι σας κούρασα, θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα (κάποιοι μπορεί να τα γνωρίζουν, παρακαλώ να τα αγνοήσουν) σχετικά με την ηλεκτρονική και μη αγοραπωλησία των κινητών (και της ελληνικής αγοράς).

 

[1]. Όταν αγοράζεται με σήμανση EU θα πρέπει να γνωρίζεται ότι το κινητό θα φέρει LOGO/INTRO και εφαρμογές από το πάροχο κινητής τηλεφωνίας για το οποίο έχει εκδοθεί.

 

[2]. Το κινητό θα έχει ανοιχτεί τουλάχιστον μία φορά (ας έχει και ταινία ασφάλειας) και θα έχει συνδεθεί με H/Y η μέσω δικτύου GSM για να ξεκλειδωθεί από τον πάροχο του. Δεν υφίσταται κινητό από πάροχο (Pay as GO/Unlocked) να είναι ξεκλείδωτο χωρίς περαιτέρω ενέργεια. Ακόμα και όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ να είναι ασφαλισμένα (μπαταρία, ακουστικά e.t.c.) μην ξεγελαστείτε (χρησιμοποιούν μία άλλη μπαταρία ανοιγμένη από άλλη αντίστοιχη συσκευή).

 

[3.] Αν αγοράσετε κινητό σε μια τιμή η οποία έχει τεράστια απόκλιση (€200+) είναι σίγουρο ότι παίρνεται μια “σχεδόν” καινούργια συσκευή. Αν έχετε την οποιαδήποτε υπόνοια για το οτιδήποτε, ένα μικρό σημαδάκι, κάτι που σας φαίνεται ύποπτο μη διστάσετε να επικοινωνήσετε ΠΡΩΤΑ με την Samsung για να μεταβείτε σε ένα (τεχνικό/οπτικόό) έλεγχο και αν προκύψει θέμα πραγματικά να δικαιωθείτε από το κατάστημα το οποίο το αγοράσατε. Γνωρίζω ότι επικρατεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα τόσο στο εμπόριο, όσο και στην καθημερινή ζωή, ωστόσο σκεφτείτε ότι εσείς αγοράζετε το προϊόν και ότι εσείς έχετε το οποιοδήποτε δικαίωμα πάνω σε αυτό, να τηρεί τις προδιαγραφές με τις οποίες αγοράστηκε. (i.e. New, Broken Seal, As New, Opened Box due Unlock, Branded e.t.c.)

 

Επίσης όπως προανέφερα και παραπάνω κύριος στόχος που δεν είναι η άμεση κατηγορία στην ελληνική αγορά, αλλά στην ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν, τι πρέπει να προσέχουν κατά την αγορά τους (γενικά και ειδικά από τέτοια καταστήματα) και να έχουν πάντα το principle ότι “client is always right”. Τέλος δεν θα αναφέρω το όνομα του συγκεκριμένου καταστήματος αν και από όσο είδα είναι πολύ γνωστό και έχει και σχετικά καλά review, but never say never. Αν οποιασδήποτε άτομο έχει σκοπό να μεταβεί άμεσα σε κάποια αγορά μέσω αυτών των καταστημάτων μπορώ να τον ενημερώσω μόνο με PM για το τι να προσέξει ειδικά. Ευχαριστώ θερμά όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας, καλο σαββ/κο σε όλους. Best Programmer

 

*Ζητώ συγγνώμη από τους διαχειριστές για το μέγεθος του post αλλά θεώρησα σωστό να ενημερώσω για το συμβάν στο συγκεκριμένο Forum-(Vbulletin) σας για την προστασία μελλοντικών καταναλωτών.

 

** Ζητώ συγνώμη αλλά δεν στάθηκε ευθικτή η επισύναψη της φωτογραφίας, θα προσπαθήσω να την επισυνάψω κάποια στιγμή

λόγω των περιορισμών απο την το IP της υπηρεσίας

 

Έχω αγοράσει ουκ ολίγα κινητά από skroutz και ποτέ δεν μου έβγαλε λογότυπα αλλού δικτύου. Πάντα σφραγισμένο, ζελατίνες από έξω. Πιο άψογο δεν γίνεται. Οπότε μην το γενικευεις

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

μπήκα κι εγώ σήμερα στο team με ένα ασημί Alpha.Το θέμα είναι οτι είναι Γερμανικό με T-Mobile rom.Μπορώ να περάσω την Official ελληνική;Θα γράψει ο Knox?

 

Σκέφτομαι και γώ να δώσω το S5 μου και να πάω στο μικρότερο alpha. Επειδή το έχω δει και γω στο skroutz, τι πειράζει εάν είναι T-Mobile το κινητό ???? Έχει extra εφαρμογές μέσα ή απλά το logo της t-mobile στην έναρξη ???

Χρήστος.
Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι και γώ να δώσω το S5 μου και να πάω στο μικρότερο alpha. Επειδή το έχω δει και γω στο skroutz, τι πειράζει εάν είναι T-Mobile το κινητό ???? Έχει extra εφαρμογές μέσα ή απλά το logo της t-mobile στην έναρξη ???

 

Πέρα απο το λογότυπο στην έναρξη/απενεργοποίηση είχε πάρα πολύ bloatware της T-Mobile.Επίσης ήταν σε παλιότερη έκδοση λογισμικού.

Πέρασα την τελευταία ελληνική τελικά.Ούτε Knox ούτε τίποτα :)

Link to comment
Share on other sites

Πέρα απο το λογότυπο στην έναρξη/απενεργοποίηση είχε πάρα πολύ bloatware της T-Mobile.Επίσης ήταν σε παλιότερη έκδοση λογισμικού.

Πέρασα την τελευταία ελληνική τελικά.Ούτε Knox ούτε τίποτα :)

 

Μια χαρά λοιπόν..:up::up: Πάντως καλύτερα να κοιτάξω για unbranded, σωστά ??? Κι' έπειτα υπάρχει και το δίλλημα.....χρυσό ή ασημί..:worry::worry:

Χρήστος.
Link to comment
Share on other sites

Έχω αγοράσει ουκ ολίγα κινητά από skroutz και ποτέ δεν μου έβγαλε λογότυπα αλλού δικτύου. Πάντα σφραγισμένο, ζελατίνες από έξω. Πιο άψογο δεν γίνεται. Οπότε μην το γενικευεις

 

Αγαπητέ φίλε ουδέποτε προσπάθησα να γενικεύσω τίποτα αναφέρθηκα σε μεμονωμένο περαστικό και πιστεύω δικαιολόγησα πάραυτα το περαστικό. Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι έχεις κάνει πολλές αγορές από το Skroutz και το κινητό ποτέ δεν έφερε λογότυπο παρόχου κινητής τηλεφωνίας και τηρούσε τις βασικές προδιαγραφές, ωστόσο δεν μπορώ να το αποτελέσω και να το προβάλω σαν κριτήριο (με την ίδια ισχύ πάντα και για το περιστατικό που συνέβη στο φίλο μου) εφόσον αποτελεί στατιστικό στοιχείο ενός ατόμου. Και για αυτό τον λόγο ούτε ανέφερα όνομα καταστήματος και ούτε έγινε καμία κατηγορηματική αναφορά του τύπου “μην αγοράζετε από το Skroutz “. Στην παραπάνω δημοσίευση αναφέρω σαφέστατα ότι κύριος στόχος μου δεν είναι η άμεση κατηγορία στην ελληνική αγορά (μαγαζιών), αλλά στην ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν, τι πρέπει να προσέχουν και να ενημερώνονται σωστά κατά την αγορά τους. Ο καθένας έχει την δικιά του σκέψη και κρίση (απόλυτα σεβαστή όποια και αν είναι αυτή) και ενεργεί βάση της δικιάς του εμπειρίας σε οποιαδήποτε πληροφορία/ενημέρωση του παρουσιαστεί.

Link to comment
Share on other sites

Programmer συμφωνώ απόλυτα! !!!

Μια από τα ίδια(& υπόψιν έχω κάνει ουκ ολίγες αγορές κορυφαίων smartphones και απ τα skroutzομάγαζα

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Link to comment
Share on other sites

Επισης υπάρχουν συσκευές που μπορει να μην έχουν λογότυπο κατα το ξεκίνημα αλλα εχουν μεσα εφαρμογές των χωρων που προορίζονται. Υποθετω κι αυτες πειραγμένες ειναι κι εχουν ανοιχτει. 3 galaxy s4 φιλων απο birdphone που υποτίθεται ειναι ενταξει μαγαζί εχουν μεσα γερμανικες εφαρμογές.
Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι και γώ να δώσω το S5 μου και να πάω στο μικρότερο alpha. Επειδή το έχω δει και γω στο skroutz, τι πειράζει εάν είναι T-Mobile το κινητό ???? Έχει extra εφαρμογές μέσα ή απλά το logo της t-mobile στην έναρξη ???

 

Επειδή είμαι μεταξυ αυτων των δύο τί σε κάνει να θέλεις να αντικαταστήσεις το S5 με το alpha?

Μοναδικός λόγος που κλεινω λίγο παραπάνω στο s5 είναι το μέγεθος οθόνης και η υπεροχή του στην αυτονομία!!!

Link to comment
Share on other sites

Μπορει καποιος να μας πει με την τελευταια αναβαθμιση ποσο κραταει η μπαταρια και με τι χρηση?
My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...
Link to comment
Share on other sites

ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΟ Kitieas

Την υπεροχή του στην αυτονομία γιατί το λες , το είδες;

Εμένα ας πούμε το Alpha μετά από 1,5 μήνα και με καλές - προσεκτικές φορτίσεις τις 5 με 6 φορές, τώρα έχω αυτονομία από 3 έως 4,5 μέρες με μέσο όρο χρήσης ανά ημέρα τα εξής:

- Ομιλία 1 ώρα περίπου

- WiFi και δεδομένα = 30 λεπτά περίπου

- Παιχνίδι από 20 λεπτά έως 45 λεπτά

- Σκάλισμα γενικό, φοτό, βίντεο κτλ = 45 λεπτά περίπου

- Ανοιχτό BT = 4 ώρες περίπου

Όλα τα παραπάνω , ξαναλέω είναι ανά ημέρα.

Θεωρείς ότι το S5 τα πάει τόσο καλύτερα που να έχει τέτοια υπεροχή;

 

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Μπορει καποιος να μας πει με την τελευταια αναβαθμιση ποσο κραταει η μπαταρια και με τι χρηση?

Δεν έχω δει καμιά διαφορά σε τίποτα, ούτε στην αυτονομία, θα τολμούσα να πω ίσως κάτι καλύτερο από αυτά που περιγράφω στο προηγούμενο πόστ, αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Πιστεύω γενικώς παντού τα ίδια, δηλαδή όλα μια χαρά.

Έχεις δει κάτι διαφορετικό προς το καλύτερο ή το χειρότερο;

Link to comment
Share on other sites

Έχετε βρεί πουθενά καμια ωραία θηκούλα (επι Ελληνικού εδάφους :P );Αυτές που βλέπω στο skroutz δε με ενθουσιάζουν.
Link to comment
Share on other sites

ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΟ Kitieas

Την υπεροχή του στην αυτονομία γιατί το λες , το είδες;

Εμένα ας πούμε το Alpha μετά από 1,5 μήνα και με καλές - προσεκτικές φορτίσεις τις 5 με 6 φορές, τώρα έχω αυτονομία από 3 έως 4,5 μέρες με μέσο όρο χρήσης ανά ημέρα τα εξής:

- Ομιλία 1 ώρα περίπου

- WiFi και δεδομένα = 30 λεπτά περίπου

- Παιχνίδι από 20 λεπτά έως 45 λεπτά

- Σκάλισμα γενικό, φοτό, βίντεο κτλ = 45 λεπτά περίπου

- Ανοιχτό BT = 4 ώρες περίπου

Όλα τα παραπάνω , ξαναλέω είναι ανά ημέρα.

Θεωρείς ότι το S5 τα πάει τόσο καλύτερα που να έχει τέτοια υπεροχή;

............

 

 

Αυτοί οι χρόνοι είναι και με 3g ανοιχτό και browsing (ή χρήση 3G data από εφαρμογές);

Will go to heaven for the climate, to hell for the company...
Link to comment
Share on other sites

Αυτοί οι χρόνοι είναι και με 3g ανοιχτό και browsing (ή χρήση 3G data από εφαρμογές);

Όχι το 3g δεν ήταν συνέχεια ανοιχτό, τα δεδομένα άνοιγαν μόνο όταν ήθελα να χρησιμοποιήσω κάποια εφαρμογή η να κάνω ένα μικρό σερφάρισμα και μετά πάλι έκλεινα.

Link to comment
Share on other sites

Όχι το 3g δεν ήταν συνέχεια ανοιχτό, τα δεδομένα άνοιγαν μόνο όταν ήθελα να χρησιμοποιήσω κάποια εφαρμογή η να κάνω ένα μικρό σερφάρισμα και μετά πάλι έκλεινα.

 

Πολύ καλοί χρόνοι λοιπόν. Αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω. Σε ευχαριστώ.

Will go to heaven for the climate, to hell for the company...
Link to comment
Share on other sites

Ρε παίδες αυτό που είχατε αναφέρει με μια αναβαθμισμένη έκδοση τι παίζει ? Να το πάρουμε τώρα ή να περιμένουμε αυτό ? Η νέα μεγάλη μπαταρία λέτε θα μπαίνει σε αυτό που κυκλοφορεί τώρα?
Link to comment
Share on other sites

Ρε παίδες αυτό που είχατε αναφέρει με μια αναβαθμισμένη έκδοση τι παίζει ? Να το πάρουμε τώρα ή να περιμένουμε αυτό ? Η νέα μεγάλη μπαταρία λέτε θα μπαίνει σε αυτό που κυκλοφορεί τώρα?

 

δεν υπαρχη αναβαθμισμένη έκδοση.μονο μπαταρια θα βγει πιο μεγαλη που θα την βαζεις εξτρα.

Γιαννης
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους! Με την ευκαιρία που είχαμε χθες βράδυ από άποψη χρόνου και το Raised-Issue “Preffix-EU” (EU/Unlocked) το οποίο συζήτησα και σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους (Forum /Blogs XDA/PM) κατατοπιστήκαμε σε ένα πολύ αναλυτικό και στοχευόμενο ενημερωτικό άρθρο/επεξήγηση, το οποίο μπορώ να πω είχε διαφύγει της προσοχής μου και το οποίο εμπεριέχεται στο πλήρες επιτυχημένο και εμπορικό site σε ολόκληρο τον κόσμο, ebay. Επίσης επικοινώνησα τηλεφωνικά με 3 μεγάλα website ηλεκτρονικού εμπορίου (συμπεριλαμβανόμενου και του παραπάνω) όπου από τις συνομιλίες τους επιβεβαίωσα και την ισχύ του επισυναπτόμενου συνδέσμου. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να μεταφράσω το άρθρο αυτή την στιγμή, δεν είναι δύσκολο να διαβαστεί αλλά εάν και εφόσον χρήστες-μέλη/διαχειριστές το επιθυμούν, θα μπορούσα να κάνω μία μετάφραση (όχι μέσω google translator, but verbally) για να υπάρχει σαν principle information και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα συνοπτικό οδηγό αγοράς που να εξηγεί όλα τα πιθανά σενάρια (όταν βρεθεί λίγος χρόνος). Κατά προσωπική άποψη μπορείτε να μην διαβάσετε όλο το άρθρο (αν και είναι πλήρες επεξηγηματικό, μπορεί να σας μπερδέψει λίγο η επιχειρηματολογία των εξηγήσεων) και να μεταβείτε κατευθείαν στην τελευταία παράγραφο – “Conclusion” οπού απλούστατα ταυτίζει και ξεκαθαρίζει όλες τις λεπτομέρειες, με κύριο στόχο την δημιουργία μίας αντικειμενικής εικόνας για την επόμενη μελλοντική αγορά ενός κινητού/smartphone.

 

Τέλος για να κλείσω, για μια ακόμη φορά επισημαίνω ότι κύριος στόχος του επισυναπτόμενου διαδικτυακού συνδέσμου δεν είναι η προώθηση/διαφήμιση της συγκεκριμένης διαδικτυακής ιστοσελίδας (ηλεκτρονικού εμπορίου) ούτε η δημιουργία των οποιοδήποτε εντάσεων στο forum. Πάντα κυρίαρχος στόχος μου παραμένει η όσο το δυνατό έγκαιρη και κατατοπιστική ενημέρωση. Best Programmer

 

Link via Ebay.co.uk : http://goo.gl/YQlixw

All above link info are attached via ebay.co.uk website - Copyright © 1995-2014 eBay Inc. All Rights Reserved.

Link to comment
Share on other sites

Μολις σημερα το παρειγγειλα! Ειναι ερωτας το κινητο πανεμορφο και γρηγορο. Συντομα θα σας πω εντυπωσεις :)
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους! Με την ευκαιρία που είχαμε χθες βράδυ από άποψη χρόνου και το Raised-Issue “Preffix-EU” (EU/Unlocked) το οποίο συζήτησα και σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους (Forum /Blogs XDA/PM) κατατοπιστήκαμε σε ένα πολύ αναλυτικό και στοχευόμενο ενημερωτικό άρθρο/επεξήγηση, το οποίο μπορώ να πω είχε διαφύγει της προσοχής μου και το οποίο εμπεριέχεται στο πλήρες επιτυχημένο και εμπορικό site σε ολόκληρο τον κόσμο, ebay. Επίσης επικοινώνησα τηλεφωνικά με 3 μεγάλα website ηλεκτρονικού εμπορίου (συμπεριλαμβανόμενου και του παραπάνω) όπου από τις συνομιλίες τους επιβεβαίωσα και την ισχύ του επισυναπτόμενου συνδέσμου. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να μεταφράσω το άρθρο αυτή την στιγμή, δεν είναι δύσκολο να διαβαστεί αλλά εάν και εφόσον χρήστες-μέλη/διαχειριστές το επιθυμούν, θα μπορούσα να κάνω μία μετάφραση (όχι μέσω google translator, but verbally) για να υπάρχει σαν principle information και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα συνοπτικό οδηγό αγοράς που να εξηγεί όλα τα πιθανά σενάρια (όταν βρεθεί λίγος χρόνος). Κατά προσωπική άποψη μπορείτε να μην διαβάσετε όλο το άρθρο (αν και είναι πλήρες επεξηγηματικό, μπορεί να σας μπερδέψει λίγο η επιχειρηματολογία των εξηγήσεων) και να μεταβείτε κατευθείαν στην τελευταία παράγραφο – “Conclusion” οπού απλούστατα ταυτίζει και ξεκαθαρίζει όλες τις λεπτομέρειες, με κύριο στόχο την δημιουργία μίας αντικειμενικής εικόνας για την επόμενη μελλοντική αγορά ενός κινητού/smartphone.

 

Τέλος για να κλείσω, για μια ακόμη φορά επισημαίνω ότι κύριος στόχος του επισυναπτόμενου διαδικτυακού συνδέσμου δεν είναι η προώθηση/διαφήμιση της συγκεκριμένης διαδικτυακής ιστοσελίδας (ηλεκτρονικού εμπορίου) ούτε η δημιουργία των οποιοδήποτε εντάσεων στο forum. Πάντα κυρίαρχος στόχος μου παραμένει η όσο το δυνατό έγκαιρη και κατατοπιστική ενημέρωση. Best Programmer

 

Link via Ebay.co.uk : http://goo.gl/YQlixw

All above link info are attached via ebay.co.uk website - Copyright © 1995-2014 eBay Inc. All Rights Reserved.

 

Αν δουμε το θεμα αντιστροφα ομως νομιζω οτι δεν υπαρχει κατι μεμπτο στην ολη διαδικασια...

Δηλαδη ας υποθεσουμε οτι ενα κινητο πωλειτε σε ολη την ευρωπη 600 ευρω και μονο στην Ελλαδα η Cosmote/voda το δινουν με 400 ευρω κλειδωμενο στα δικτυα τους...Τι θα γινοταν? Ολη η ευρωπη θα γεμιζε με ξεκλειδωτα τηλεφωνα με Logo COSMO KAI VODA και με οποια bloatware ελληνικα αυτα θα ηταν γεμετα. Σε αυτη την περιπτωση δηλαδη το δικο μας ελληνικο τηλεφωνο θα ηταν παραεισαγωγη για ολους του υπολοιπους στην ευρωπη. Αν λοιπον αγοραζες απο ευρωπη αυτο το ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟ τηλεφωνο τι θα επαιρνες? το ελληνικης αντιπροσωπειας και παροχου που αυτοι θα ειχαν εισαγει απο ελλαδα θα ειχαν ξεκλειδωσει και θα στο πουλουσαν 200 ευρω λιγοτερα σε ολη την ευρωπη αρα και την Ελλαδα. ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ λοιπον θα μπορουσε να κυκλοφορει στην ελλαδα κλειδωμενο σε δικτυο αλλα και ξεκλειδωτο ειτε απο ελληνικο μαγαζι είτε απο παραεισαγωγη.

Η ουσια ειναι να ξερεις τι αγοραζεις και αυτο που πολλοι δεν ξερουν οπως σωστα ανεφερες είναι οτι συμβαινουν 2 περιπτωσεις που και οι δυο αφορουν την ενημερωση απο τα καταστηματα προς τον πελατη:

1. το καταστημα αναφερει οτι υπαρχει εγγυηση ευρωπης αρα και ελληνικη αλλα δεν λεει πουθενα οτι το κινητο θα ειναι σφραγισμενο, θα εχει π.χ. t-mobile logo και θα εχει και εφαρμογες σε ξενη γλωσσα που χωρις root δεν αφαιρουνται.

2. το καταστημα αναφερει οτι υπαρχει εγγυηση ευρωπης αρα και ελληνικη αλλα δεν λεει πουθενα οτι το κινητο θα ειναι ανοιγμενο και πειραγμενο ωστε να ελαφρωσει απο τις προεγκατεστημενες εφαρμογες του ξενου παροχου.

 

Οταν λοιπον αγοραζεις απο παραεισαγωγη το κινητο της Τ-MOBILE π.χ ΔΕΝ ειναι ιδιο με της COSMOTE/VODA αλλα περιεχει πραγματα που δεν τα θελεις. Γνωριζοντας αυτο θα πρεπει να αποφασισεις αν θελεις το παραεισαγωγης να στο ανοιξει το καταστημα και να το γαργαλεψει για να το φερει στα Ελληνικα μετρα ή το θελεις σφραγισμενο για να το γαργαλεψεις μονος σου (ή να το αφησεις ετσι).

Σε κανενα καταστημα παντως δεν εχω δει να αναφερει λεπτομερειες απο ποια χωρα ειναι το κινητο, τι bloatware περιεχει καθως και αν θα ειναι ανοιγμενο/πειραγμενο ή σφραγισμενο.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι είναι συγκρίσιμα τα δύο αυτά τηλέφωνα. Ούτε από το πρώτιστο και οφθαλμοφανές του μεγέθους αλλά και γενικότερα είναι άλλη φιλοσοφίας η μια συσκευή με την άλλη.

Το note 3 όπως και το 4 είναι πιο ( ή και χωρίς το << πιο >> ) επαγγελματικές συσκευές, το Alpha είναι μια εξαιρετική συσκευή αλλά είναι πιο πολύ τηλέφωνο , μια πολύ elegance συσκευή, ποιοτικότατη , Premium και κατά γενική ομολογία πολύ όμορφη που έχει και πολλές άλλες δυνατότητες. Το note 3 & 4 είναι μια συσκευή με εξαιρετικά πολλές δυνατότητες, καλύπτει σχεδόν άριστα έναν απαιτητικό επαγγελματία που ξέρει να το χειρίζεται, ειδικά το 4 μια πολύ όμορφη και αυτή συσκευή που είναι ΚΑΙ τηλέφωνο.

Αν αυτά τα έχεις λάβει σοβαρά υπόψη σου, τότε είσαι οκ.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω απο Νote 3 προερχομαι και επειδη με κουρασε το μεγεθος ειπα να δοκιμασω το alpha! Εχει πολυ καλο μεγεθος και μπορεις να το ελεγξεις με το ενα χερι. Επισης η αισθηση που εχεις οταν το κρατας ειναι υπεροχη.
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Samsung Galaxy Alpha (SM-G850F)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...