Jump to content

Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος Ι)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 7,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ναι σιγουρα!! εχω ψηθει γιατι πραγματικα τοσο καιρο δεν ειχα βρει κατι αντιστοιχο.. ή ειχα βρει απο εταιρειες πχ πλαισιο, ή estar... και χωρις να θελω να επηρεασω καποιον, αλλα μ αυτα που ακουω δε ξερω αν ειναι για να παρεις απο κει.. (ειδικα για του πλαισιου). θα περιμενω μηπως καποιος αλλος ξερει να μας διαφωτισει για τη διαφορα, αλλιως φανταζομαι πως κι η ιδια η λενοβο θα ξερει αν παρω τηλ να ρωτησω.. και παλι σ'ευχαριστω!

 

Σίγουρα και εγώ Lenovo θα προτιμούσα σε σύγκριση με του Πλαισίου... :) Λογικά ναι αν επικοινωνήσεις με τη Lenovo, θα σου πουν αναλυτικά... Αν το πάρεις τελικά γράψε αν θέλεις εντυπώσεις γιατί φαίνεται καλή περίπτωση για τα χρήματά του και υπό προϋποθέσεις, ίσως ενδιαφερθώ και εγώ... ;)

Link to comment
Share on other sites

Leagoo lead 7 μπορεις να checkareis απο safesales κ ενα ακομα τα εχει στο skroutz

 

Λίγο ανέτοιμη η Leagoo για τέτοια κινητά, με φοβίζει. Γιατί να μην προτιμήσει το Lenovo που λέει ο φίλος;

“I feel a little dizzy," said Orion. "But also wonderfully elated. I feel that I am on the verge of finding a rhyme for the word orange."
Link to comment
Share on other sites

Γεια σε όλους, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη. Ύστερα από 3 χρόνια αποφάσισα να πάρω ένα καινούργιο κινητό και έχω εστιάσει στις εν θέματι, επιλογές.

 

Στην αρχή σκεφτόμουνα αποκλειστικά για το Samsung, αλλά στη συνέχεια, βρήκα το μοντέλο της MLS, το οποίο μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, λόγω της ύπαρξης των φωνητικών οδηγιών, πράγμα χρήσιμο για μένα που, λόγω δουλειάς, περνάω πολλές ώρες την ημέρα στο αυτοκίνητο. Και τα 2 μαζί τα έχω βρει από 250 εώς 280 ευρώ. Ούτως ή άλλως, μέχρι αυτά τα χρήματα έψαχνα κάποιες ενδιαφέρουσες συσκευές. Τα 2 αυτά μοντέλα είναι δίκαρτα, είναι εν γνώση μου, γιατί εχω 2 sim.

 

Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά και με τα 2 κινητά:

 

1) Υποστηρίζουν και τα 2 GPS με AGPS kai GLONASS; Κλειδώνει άμεσα το GPS και στα 2;

2) Το MLS καταλαβαίνει καλά τις φωνητικές οδηγίες, σε περιβάλλον αυτοκινήτου με τους όποιους τυχόν θορύβους ακούγονται εκείνη τη στιγμή, ή πρέπει να λες μία και δύο την ίδια εντολή;

3) Γενικά πείτε μου, σας παρακαλώ, εντυπώσεις από τα 2 αυτά μοντέλα που προανέφερα, καθώς επίσης τα συν και τα πλην της κάθε μίας συσκευής. Αν είναι γρήγορες συσκευές, κολλάνε, μπορεί να παίξει κάποιος κάποιο παιχνίδι αξιοπρεπώς κλπ

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω τις απαντήσεις σας. Και πάλι Χριστός Ανέστη σε όλους

Link to comment
Share on other sites

Μια φίλη ψάχνεται για αγορά κινητού τηλεφώνου από Κίνα. Budget maximum 180€. Απαιτήσεις:

1) Οθόνη 5-5.2 ίντσες (όχι παραπάνω)

2) Όσο το δυνατόν μικρότερες διαστάσεις /βάρος.

3) Άριστη out of the box συμπεριφορά. Root και λοιπές μόντες δε θα παίξουν.

4) Καλή ποιότητα κατασκευής, να μη βρωμάνε κινεζίλα τα πλαστικά!

5) 2gb ram

6) Απροβλημάτιστο 4G, να υποστηρίζει 800/1800/2600 Mhz.

7) Αν είναι δυνατόν νέας γενιάς (64bit) επεξεργαστή.

Σκεφτόμουν το elephone p3000s αλλά φοβάμαι τόσο την ποιότητα κατασκευής όσο και την απροβλημάτιστη λειτουργία του. Τίποτα άλλο υπάρχει σε αυτά τα λεφτά ή πρέπει να ανέβει;

Link to comment
Share on other sites

Χαιρετώ όλη την παρέα. Λοιπόν το πρόβλημα μου με 4 λέξεις αναφέρεται στον τίτλο, ωστόσο τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ' ότι αφήνει να εννοηθεί ο τίτλος, οπότε ξεκινάω.

Καταρχήν που βρίσκομαι αυτή την στιγμή: είμαι κάτοχος ενός lumia 900 και για όσους δεν γνωρίζουν είναι wp7. Θέλω να φύγω απ' την πλατφόρμα της ms, όχι γιατί σαν λειτουργικό δεν με καλύπτει, αλλά επειδή υπάρχει κενό στις εφαρμογές. Επίσης, θέλω να παίξω και με κάτι καινούριο. Τώρα, αναφορικά με το budget, το έχω θέσει στα 200€ αυστηρά (συνολικά μαζί με έξοδα αποστολής, κ.λπ), ούτε 1 λεπτό παραπάνω.

 

Οπότε αυτό που ψάχνω είναι ένα κινητάκι σε αυτό το ποσό, το οποίο όμως θέλω να πληροί κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Να αρχίσω με αυτά που δεν με ενδιαφέρουν:

  • Specs. Αδιαφορώ πλήρως για το αν είναι 20πύρηνο, με 40 GB ram.
  • Παιχνίδια. Δεν παίζω σχεδόν ποτέ και αυτά που παίζω είναι τύπου quizdom, δεν έχω απαίτηση για τρελά γραφικά και υψηλά fps.
  • GPS
  • Δίκαρτο

 

Αυτά που με ενδιαφέρουν είναι:

  • Όσο το δυνατόν την καλύτερη κάμερα για τα λεφτά του, εφάμιλλη ή καλύτερη του τωρινού μου κινητού
  • Καλό user experience, όχι διαστημικά πράγματα, απλά δεν θέλω μετά από 4 εφαρμογές να κολλάει το σύμπαν και να αναπολώ τη λειτουργία του lumia με 512 ram. Η βασική του χρήση θα είναι fb, whatsapp, viber, instagram και γενικώς browsing.
  • Οθόνη 720p, μεγαλύτερη από 4,5 και μικρότερη από 5,5 ίντσες
  • Μπαταρία που να βγάζει μέρα
  • 4G
  • Στην περίπτωση που δεν είναι επεκτάσιμο να έχει τουλάχιστον 16GB

 

Αυτά που θα ήθελα να έχει, αλλά δεν είναι 1000% απαραίτητα:

  • Corning gorilla
  • Επεκτάσιμο με SD
  • Custom roms
  • Ελαχιστοποίηση του bloatware

 

Το τελευταίο διάστημα είδα διάφορα κινητά, κινεζιές και μη και αυτά που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον είναι τα:

  • MOTO G2
  • LG G3 S
  • ZTE NUBIA Z5S
  • Xiaomi Redmi 2
  • Meizu m1 note (αν και η οθόνη του παραείναι μεγάλη)

 

Οπότε η μεγάλη ερώτηση είναι: πιο κινητάκι να πάρω? Δεν χρειάζεται να είναι από τη λίστα από πάνω, απλά την αναφέρω ως σημείο αναφοράς. Γενικώς δεν έχω πρόβλημα με τα κινέζικα, αλλά επειδή τα κινητά τα κρατάω 2-3 χρόνια, δεν ξέρω μέσα στο πέρασμα του χρόνου πόσο καλά "διατηρούνται". Επίσης, να πω ότι δε φημίζομαι και για την προσοχή που τους δίνω, το lumia μου έπεσε από την μηχανή με 80 με φάτσα την οθόνη και την έβγαλε καθαρή μόνο με γρατζουνιές.

 

Ξέρω πως ζητάω αρκετά, αλλά επειδή με το ψάξιμο έχω μπερδευτεί περισσότερο απ' ότι ξεκαθάρισα, θα ήθελα τις γνώμες σας. Ευχαριστώ μάγκες και μάγκισσες και συγνώμη για το σεντόνι που άπλωσα πιο πάνω. :up:

Link to comment
Share on other sites

lenovo vibe x2

moto g

nubia z5s το έβαλα τελευταίο γιατί είναι μονοκαρτο,θα είχα βάλει δεύτερο το m1 αλλά λες οτι είναι μεγάλο

Link to comment
Share on other sites

Αφού θέλεις κινητό που θα σου κρατήσει για τα επόμενα 2-3 χρόνια τότε πας σε κάποιο που θα φοράει ή θα παίρνει αναβάθμιση σε Lollipop. Αν και δεν νομίζω πως κινητά που θα φοράνε kit kat δεν θα έχουν αντοχή στο χρόνο, απλά θα είσαι πιο καλυμμένος. Επίσης από τις κάμερες σε αυτές τις τιμές μην περιμένεις πολλά...

 

Επομένως από Ελλάδα πας σε LG spirit που είναι ολοκαίνουργιο. Έχει βέβαια τα θεματάκια του που μπορείς να τα δεις σε αυτό το review

 

 

Από LG ρίχνεις μια ματιά και στο LG G3s που είναι η μίνι έκδοση του G3 και είναι αρκετά καλό.

Από εκεί και πέρα υπάρχει το Moto G 2nd 4G που όμως τη δεδομένη στιγμή είναι στα 210 ευρώ οπότε μάλλον απορρίπτεται.

 

Από Κίνα το lenovo vibe x2 που αναφέρθηκε είναι καλό αλλά χάνει αρκετά σε θέμα αυτονομίας που είναι σημαντικό για εσένα όπως και το Nubia.

 

Γενικά μην νομίζεις πως και η αγορά της Κίνας είναι "εύκολη". Στα χρήματα που ψάχνεις και με τις απαιτήσεις που έχεις δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές εκτός και αν κάνεις κάποιες υποχωρήσεις. Προσωπικά πάντως και επειδή είναι εποχή που θα σκάσουν αρκετές νέες συσκευές αν ήταν να πάω στην αγορά τους θα περίμενα λίγο...

 

Edit: Μετά από ένα research που έκανα νομίζω πως το LG G3s mini υπερτερεί του spirit σε θέμα αυτονομίας οπότε φαίνεται καλύτερη περίπτωση για εσένα.

Edited by madman099
Link to comment
Share on other sites

To Lg Spirit με μετρια χρηση που του κανω μου κραταει 2 μερες! Οσο για την τιμη του ειναι φθηνοτερο απο το G3s mini αλλα φοραει Lolipop ενω το mini φοραει kitkat!
Link to comment
Share on other sites

To Lg Spirit με μετρια χρηση που του κανω μου κραταει 2 μερες! Οσο για την τιμη του ειναι φθηνοτερο απο το G3s mini αλλα φοραει Lolipop ενω το mini φοραει kitkat!

Νομίζω πως και το G3s παίρνει ή θα πάρει αναβάθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα !

Έχω ψάξει αρκετά και στο forum και γενικότερα !

Κάτοχος S3 mini μετά από αρκετά πεσίματα εμφάνισε πρόβλημα δυστυχώς λειτουργικό.. ( ούτε γδάρσιμο από πέσιμο από 2 μέτρα με την πρόσοψη ).

Αναφέρω πρώτα αυτά που θέλω να έχει η συσκευή και έπειτα τι έχω βρει μέχρι στιγμής

 

1. 5'' οθόνη

2. Dual sim

3. Πάρα πολύ καλές αποδόσεις επομένως φαντάζομαι πολύ καλό επεξεργαστή και όσο παραπάνω ram γίνεται (2GB+ έχοντας στο μυαλό μου τα κινέζικα που έμαθα μόλις χθες και έχω φάει όλο το forum )

4. Από το θέμα αντοχής μπαταρίας ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά όσο καλύτερο γίνεται

5. Και τέλος το κυριότερο αν και συμπεριλαμβάνεται στο 3 να μην κολλάει καθόλου ( Νομίζω ότι κάνω αρκετά, απαιτητική χρήση, γενικότερα θα ήθελα να πάει σφαίρα (είμαι και λίγο ευέξαπτος :ninja::O))

 

Αυτά ίσως λίγο πολύ όλοι αυτά να θέλουμε ! Έχω παραμελήσει την κάμερα δεν είναι κάτι που με τρελαίνει αλλά δεν θα με χάλαγε κιόλας !

 

Τώρα αυτά που έχω βρει !

 

Βρήκα αρχικά το Gigabyte Akta A4 και από κει και πέρα άρχισα να βλέπω διάφορες μάρκες εκτός brand όπως Samsung που είχα αρχικά στο μυαλό μου, με επιφυλακτικότητα όμως !

Έπειτα έπεσα σε ένα θέμα του forum μέσω του Cubot x9 και έτσι άρχισα να ψάχνω για τα κινέζικα και αποκτώ σιγά σιγά άλλη γνώμη !

Για να πω την αλήθεια είμαι σε φάση να παραγγείλω το Cubot x9 από ελληνικό κατάστημα ( Το προτιμώ από άποψη ταχύτητας και ασφάλειας καθώς το συγκεκριμένο που βρήκα λέει τουλάχιστον ότι έχει 2 χρόνια εγγύηση κάτι που μπορεί να μην υπάρχει και σε επώνυμη συσκευή )

 

Επομένως το Gigabyte αρχίζει να φεύγει λίγο από τις βλέψεις μου.

Άρα από το Cubot x9 έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο;

Κατά προτίμηση από ελληνικό κατάστημα ή αν υπάρχει τρόπος να εξασφαλιστεί η ασφάλεια (δηλαδή αν πάθει κάτι να επισκευαστή γρήγορα, διότι φαντάζομαι από κινέζικα καταστήματα θα περιμένω κάνα δίμηνο αν συνεννοηθώ )

 

Αυτά !

 

Ευχαριστώ !

Link to comment
Share on other sites

Αφού θέλεις κινητό που θα σου κρατήσει για τα επόμενα 2-3 χρόνια τότε πας σε κάποιο που θα φοράει ή θα παίρνει αναβάθμιση σε Lollipop. Αν και δεν νομίζω πως κινητά που θα φοράνε kit kat δεν θα έχουν αντοχή στο χρόνο, απλά θα είσαι πιο καλυμμένος. Επίσης από τις κάμερες σε αυτές τις τιμές μην περιμένεις πολλά...

 

Επομένως από Ελλάδα πας σε LG spirit που είναι ολοκαίνουργιο. Έχει βέβαια τα θεματάκια του που μπορείς να τα δεις σε αυτό το review

 

Ευχαριστώ για το heads up, σχετικά με το spirit, δεν το είχα πάρει μυρωδιά, φαίνεται πολύ τίμιο.

 

To Lg Spirit με μετρια χρηση που του κανω μου κραταει 2 μερες! Οσο για την τιμη του ειναι φθηνοτερο απο το G3s mini αλλα φοραει Lolipop ενω το mini φοραει kitkat!

 

Εντυπώσεις από κάμερα? Μπορείς να ανεβάσεις καναδυό σε ανοιχτό και κλειστό χώρο? Θενξ!

Edited by fuygawkes
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας. Θέλω να αγοράσω μία καινούργια συσκευή low badget (από Ελλάδα) και μετά από ψάξιμο κατέληξα σε αυτές τις 2. Εχουν καλά χαρακτηριστικά για την τιμή τους πιστεύω , για να είμαι ειλικρηνής το Lumia το γούσταρα περισσότερο λόγο του design και των wp που ποτέ δεν εχω δουλέψει και θέλω να τα ψάξω, αλλα το χοντρό θέμα με το touch που είχε, το οποίο δεν ξέρω αν εχει λυθεί, με αποτράβηξε λίγο. Θα ήθελα λοιπόν, να με βοηθίσετε στο ποιο να επιλέξω (σε περίπτωση που έχει λυθεί το θέμα του Lumia γιατί στο ανάλογο topic λίγο έχασα την μπάλα ) ή εάν υπάρχει κάτι άλλο σε αυτή την τιμή με αυτά τα "κυβικά". Σας ευχαριστώ :)
Link to comment
Share on other sites

Meizu M1 Note που είναι πάνω-κάτω σε αυτά τα χρήματα;

Πολύ καλό κινητό αλλά δεν πληρεί τα κριτήρια 1 και 6. Το 2014 είχαμε το Coolpad f1 να προτείνουμε στις 5 ίντσες (Οκ ήθελε λίγο πείραγμα αλλά η υποστήριξη ήταν τεράστια), για το 2015 υπάρχει τίποτα ανάλογο ή πάμε υποχρεωτικά στις 5,5 ίντσες;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη.Το συγκεκριμένο tablet το έχει ένας φίλος μου και το έχω δει από κοντά.

Πραγματικά πολύ καλό για τα χρήματα αυτά.

Συγκεκριμένα βγαίνει σε 3 διαφορετικές εκδόσεις.

1) Lenovo A5500-F που φοράει τον επεξεργαστή Mediatek MT8121 και είναι μόνο WiFi.

2) Lenovo A5500-H που φοράει τον επεξεργαστή MediaTek MT8382 και είναι Wi-Fi + 3G (Δεδομένα μόνο) Είναι το μοντέλο του e-shop

3) Lenovo A5500-HV που φοράει τον επεξεργαστή MediaTek MTK8382M και είναι Wi-Fi + 3G (Δεδομένα και κλήσεις)

 

 

καλησπερα! ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.. οντως κατι τετοιο δε το χα προσεξει πουθενα.. κι ειναι και καλης εταιριας. αφου ειναι 3G, αραγε θα δεχεται και κλησεις; οχι πως με νοιαζει τοσο πολυ αυτο, αλλα να φανταστω θα παιρνει καρτα σιμ ε; και κατι ακομα.. καποιος αλλος μου προτεινε κι αυτο.. αφου εχουν ιδιο ονομα ομως, γιατι λεει αλλα χαρακτηριστικα; πχ, δεν εχει 3G αλλα ειναι αναβαθμισιμο ως 4.4 εκδοση android..

 

Αυτό που σου έχουν προτείνει είναι το μοντέλο που έχει μόνο WiFi και όχι 3G.

 

To άλλο του e-shop είναι αυτό που έχει και WiFi και 3g αλλά μόνο data.

Και ο φίλος μου από το e-shop το έχει πάρει και είναι πολύ ευχαριστημένος.

Επίσης να τονίσω ότι έχει και ραδιάκι κάτι που πολλά επώνυμα tablets της αγοράς δεν υποστηρίζουν.

Αν σκεφτείς ότι τα public το έχουν 230 ευρώ http://www.public.gr/product/tablets/syskeyes-tablet/lenovo-a5500-h-a8-50-tablet-8-3g-16gb-mple/prod7260116pp/ η τιμή του e-shop είναι παρα πολύ καλή γι'αυτά που προσφέρει !!!!!!!!!!!!

 

Παίρνει κάρτα sim (micro-sim) αλλά μόνο για data όπως είπα.

Παίρνει κανονικά αναβάθμιση σε 4.4 KitKat.

 

H έκδοση WiFi έχει 1 ηχείο μόνο.

Οι εκδόσεις 3g δύο.

Ελπίζω να βοήθησα.

Edited by Local876
Link to comment
Share on other sites

Δες το Εlephone P6000.Στα 115-119$ ειναι κορυφαιο vfm.Καλη ποιοτητα κατασκευης και δεν χρειαζεται πειραγμα για να δουλεψει.
Οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία. Ράσελ Μπέρτραντ
Link to comment
Share on other sites

Η γιαγιά μου έχει το ZTE με τα μεγάλα πλήκτρα, και αν και την έχει βολέψει ο δυνατός ήχος κλήσης και τα μεγάλα κουμπιά, το μενού του είναι απαράδεκτο οπότε δεν τίθεται θέμα για αναζήτηση κάποιας επαφής...

 

Το οποίο είναι και αυτό που με ενδιαφέρει. Ένα κινητό με μεγάλα κουμπιά, δυνατό ήχο κλήσης, και ένα εύκολο μενού, μόνο για επαφές στην ουσία. Μηνύματα κτλ δεν μας απασχολούν...Πολύ...

 

Έψαξα λίγο και πιθανές προτάσεις που βρήκα είναι τα:

 

Alcatel One Touch 2001

PowerTell m9000

Link to comment
Share on other sites

Lenovo K3 Note στα 167€ από το vickmall http://www.vickmall.com/original-lenovo-k3-note-5-5-1920x1080-fdd-lte-mtk6752-octa-core-smart-phone-android-5-0-2gb-ram-16gb-rom-13-0mp-camera-gps.html

Εγώ που είμαι στην ίδια φάση με σένα αυτό ζαχαρωνω και πιο παλιά το Jiayu S3.

:chair:
Link to comment
Share on other sites

Το χ9 ειναι προηγούμενης γενιάς, δεν εχει καν 4g. Θα σου ποστάρω κάποιες επιλογές, εγω θα προτιμούσα το Ecoo aurora.

 

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-elephone-p7000

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-iocean-m6752

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-ecoo-e0416gb-3gb

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-zte-blade-s6-quadcore

Link to comment
Share on other sites

καλημερα σε ολους και χρονια πολλα

θα ηθελα τη γνωμη σας για αγορα tablet μεχρι 200 €. δεν ξερω αν ειναι πολλα ή λιγα απλα με ενδιαφερει να ειναι αξιοπιστο. αγορα απο ελλαδα ή κινα δεν με νοιαζει αν και πρωτα κοιταξα στο vickmall και coolicool (αν και το 2ο μου φαινεται πιο φτηνο) και μετα στα ελληνικα μαγαζια.

η χρηση ειναι για σερφαρισμα, σιγουρα gaming (οπως και να γινει θα το πιασει και το πιτσιρικι στα χερια του), ταινιες-μουσικη και ισως αναγνωση e-books. ως εκ τουτου θα το ηθελα με σχετικα μεγαλη οθονη. αν γινεται οι προτασεις σας να ειναι απο το συγκεκριμενα κινεζομαγαζα αν και απο coolicool δεν εχω ξανααγορασει. απλα το επιλεγω γιατι υπαρχουν αρκετοι ευχαριστημενοι φιλοι.

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Edited by sakdim
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος Ι)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...