Jump to content

Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος Ι)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεία σας.

 

Επειδή ακόμα δεν έχω κάνει το "μεγάλο βήμα" να περάσω σε Android/WP/iOS, σκέφτομαι την αγορά κάποιου είτε Windows Phone είτε Android.Δεν θέλω όμως να δώσω πάνω από 200 ευρώ. Αφού δεν είχα πάλι κάτι αντίστοιχο, δεν ξέρω τι hardware θα χρειαστώ για την κάλυψη των αναγκών μου (πχ δεν ξέρω αν το 1gb ram σε Android θα με καλύψει).Δεν απαιτώ κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή, οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να περιοριστώ σε android ή να πάω σε wp με καλύτερα "κομμάτια" στις τιμές αυτές.Αυτά που θέλω είναι :

 

1. Μην έχει οθόνη που θες 5-6 χέρια να την κρατάς (aka 5.5 max) :P

2. Η μπαταρία να κρατάει 2-3 μέρες τουλάχιστον σε standby (στη συσκευή που έχω τώρα αμα δεν το πασπατεύω σχεδόν καθόλου μπορεί να βγάλει και 4 μέρες με τη 1000mAh μπαταρια του).

3. Το θέλω μπορεί να αντέξει διάφορα παιχνίδια, μερικά εξ αυτών βαριά (πχ asphalt 8), αλλά χωρίς να είναι αυτή η κύρια χρήση του (αλλά μην μας σπάσουν και τα νεύρα με το lag :P).

4. Κάμερα κάτι παραπάνω απο μέτρια.(Σαν μέτρο σύγκρισης, του Moto G 2014 που έχω δει εικόνες πιστεύω είναι κομπλέ).

5. Notification led.

6. Έτοιμο για χρήση μόλις βγει απο το κουτί (δηλαδή σε περίπτωση Android δεν θέλω κινέζικα που θέλουν flash rom κλπ).

7. Να υπάρχει επίσημο service στην Ελλάδα (είχα ένα φίλο που πήγε και πήρε ενα Yarvik και με την πρώτη πτώση έφυγε για τα σκουπίδια :P)

8. Να έχει προδιαγραφές να αντέξει μερικά χρόνια (ο βασικός λόγος που με προβληματίζει το Android με 1gb ram).

9. Λόγω και του προηγούμενου, πιστεύω το 4g χρείαζεται.

10. Να παίρνει κάρτα μνήμης.

11. Να παίζει ραδιόφωνο.

 

Σε αυτές τις τιμές, έχω δει γενικά τα moto g 2014 (που κοιτάω και το thread εδω και λίγο καιρό και έχει φοβηθεί το μάτι μου με το update στο lollipop :P), g3 s, s4 mini (δεν πιστεύω να έχει νοήμα κινητό που κλείνει 3ο χρόνο) και μερικά wp που δεν θυμάμαι λόγω παρόμοιων ονομάτων.

Τα WP τα φοβάμαι λόγω της πιθανής έλειψης εφαρμογών.Αν ήξερα οτι θέλω τις τάδε εφαρμογές υποθέτω θα ήταν πιο εύκολη απόφαση.

 

Anyway, ελπίζω να μην ζητάω πολλά :P

 

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας :)

 

ΥΓ: Αφού δεν είχα Android/WP κινητό, σημαίνει οτι τα extra (φορτιστές,handsfree) δεν υπάρχουν (για την περίπτωση του moto g) :P

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καταρχας θελω να σας καλησπερίσω κοπελια :) εμ ψαχνω καιρο για κινιτο και εχω καταληξει στη κινα με επιλογες

1... Kingzone N3 Plus

2... Elephone P3000s

3... Kingzone Z1

4... Jiayu S3 (2Gb)

 

προσωπικα εχω κινητό 3 ιντσες και νομιζω οτι το 5.5 ειναι πολλες για αυτο δεν τρελενομαι για το 3-4...

Δεκτες καθε ιδους προτασεις οχι πανω απο 180ευρο

και γενικος θα ηθελα την αποψη σας... :)

Επομενως τα σιτε που εχει απο κατω απο καθε smartphone αυτο το σιτε http://www.kimovil.com/en/ ειναι εμπιστευσημα?

Καληη μερα να εχετε (ειμαι κοπελι 3ης λυκιου δεν πολυ προλαβαινω να ψαχνω... Για αυτο σας ζηταω την βοηθεια σας :!: :!: )

Link to comment
Share on other sites

Ειναι και δεν ειναι. Δεν ειναι no-name κλωνοι, αλλα ουτε για να τα παιρνεις της μετρητης.

 

Απο αυτα το Kingzone Z1 μου αρεσει περισσοτερο, αλλα δε μπορω να σχολιασω την αξιοπιστια της συγκεκριμενης εταιριας.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα προτιμούσα το Teclast. Νομίζω ότι υπερτερεί σε υποστήριξη κι επιπλέον μπορεί να γίνει εγκατάσταση των Windows 8.1, που κατα τη γνώμη μου αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα. Όσο αφορά στην ποιοτητα κατασκευής, οι γνώμες διίστανται, αλλά μάλλον ειναι καλύτερη στο Teclast. Στα μειονεκτήματα του Teclast τα μικροπροβλήματα του Playstore, τα οποία όμως πολυ εύκολα λύνονται.
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι για παιχνίδια θα πρέπει να αποφύγεις κινητά με τον περσινό οκταπύρηνες επεξεργαστή (6592), οπως το lenovo A806, λογω του παλιότερου υποσυστήματος γραφικών με τα οποία ειναι εξοπλισμένα. Νομίζω ότι ακόμα και οι καινούργιοι τετραπύρηνοι (6732) υπερτερούν έναντι των παλαιότερες οκταπύρηνων. Ψήφος απο μένα και στο Meizu, ενώ το Ecoo aurora μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετική πρόταση, απλά ακόμα δεν ειναι αρκετά δοκιμασμένο.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

 

Είμαι ήδη κάτοχος ενός xperia J από το οποίο δεν μπορώ να πω ότι έχω μείνει και πολύ ικανοποιημένος μια και από μνήμη λίγα πράγματα και λαγκάρει απίστευτα τόσο σε περιήγηση όσο και στο μενού όταν είναι εκτός δικτύου.

 

Σε αναζήτηση λοιπόν.....

Έχω περιεργαστεί το συγκεκριμένο της Huawei και εντυπωσιάστηκα από το πόσο "σμουθ" είναι η χρήση του + το 4g + ότι το βρήκα στα 135 ευρώ από ελλάδα.

 

Υπάρχει κάποια αντίστοιχη πρόταση σε κάποιο άλλο μοντέλο?η τιμή μπορεί να ανέβει κανενα 30αρι αν το αξίζει.

Επίσης υπάρχει και η σκέψη της κίνας αλλά για κάτι το εξαιρετικό και μόνο ώστε να ισοσκελιστεί η μεγάλη αναμονή.

Link to comment
Share on other sites

Που το βρηκες 135 4G? Ο γερμανος το εχει αλλα στα 170, εχω την εντυπωση οτι στα σκρουτζομαγαζα παιζει μονο η 3G εκδοση.

 

Υπαρχει και το Ascend P7 mini. Αν ομως βρισκεις το G6 4G σε τετοια τιμη νομιζω οτι αποτελει την καλυτερη επιλογη.

 

Απο κινα αγοραζεις κινητο με 2GB ram, αυτο ειναι το σημαντικοτερο κατα τη γνωμη μου. Υπαρχει ομως ρισκο. Επιλογες πολλες. Ενδεικτικα:

 

To ποιο "γεματο" Εcoo E04, αλλα δε γνωριζουμε την αξιοπιστια του ακομη γιατι δεν εχει πουλησει ποσοτητες στην ελλαδα.

Jiayu S3

Kingzone N3 Plus επισης σχετικα αγνωστη

Elephone p3000s και P6000

Ulephone Be Pro

Asus Zenphone A500KL

Edited by XMorsX
Link to comment
Share on other sites

Είναι κλώνος του teclast και έχει εδώ ολόκληρο θέμα -->http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=401433

 

Θετικά σχόλια όμως το μόνο μείον απ ότι έχω διαβάσει είναι η μπαταρία ότι κρατά περίπου 4 ώρες.

 

Εγώ προσωπικά πήρα το LG G PAD 8.0 γιατί πρώτον ήθελα 8αρι, δεύτερον ότι θα πάρει lollipop κατά τον Μάιο μεριά, για το UI του και ότι είναι 4G+συν τα 10GB του ΟΤΕ.

Εξίσου καλό είναι και το ASUS FONEPAD 8. Και το viva δεν το συζητώ είναι σουπερ. Για το samsung λόγω ότι είναι 2πυρηνο εγώ προσωπικά το είχα εκτός της λίστας μου.

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε ολους. μια μικρη βοηθεια θα ηθελα. το κινητο της συζηγου εφαγε μια τουμπα και η οθονη ψιλοεσπασε. Οποτε ευκαιρια ειναι να παρουμε κατι καινουριο.

Η χρηση ειναι φυσιολογικη . Browsing,fb,viber,candy crush κλπ, χωρις υπερβολες. Προσανατολιζομαι σε καποιο απο τα μινι της LG(g2 ή g3) που παιζουν απο 150 μεχρι 180-190 σε σκρουτζ. Κατανοω οτι απο κινα μερια με τετοια λεφτα παιζουν ισως δυνατοτερες προτασεις αλλα ο μηνας αναμονης που χρειαζεται για να ρθουν τα βγαζουν εκτος προτασεων. εχει κανεις καμια αλλη ιδεα?

 

Υ.Γ : να κανω την οικονομικη υπερβαση και να παω στο κανονικο G2 αραγε ή το μπλεκω πολυ αραγε?:wacko::lol:

Σε έχω δει πρωτάθλημα να παίρνεις...

...σε έχω δει στην γ' εθνική...

Link to comment
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκιο,τελικά είναι 3g και όχι 4,δεν ληξερα ότι υπάρχει αυτή η διαφορά μεταξύ του ίδιου μοντέλου.Απλά μου είπαν το ονομα και το θεώρησα ως δεδομένο,πάντως και τα 170 είναι μέσα στο μπατζετ μου.

 

Κάτι σε λιγότερο "no name" από κίνα υπάρχει?σαν όνομα έχω ακούσει μόνο τα xiamoi,huewai,lenovo για κινητα ως πολύ καλές.Αυτές που μου προτείνεις είναι αντίστοιχης ποιότητας ή εμπεριέχουν και κάποιο ρίσκο?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας για επιλογή συσκευής. Οπως διαβάσατε στον τίτλο ψάχνω για ένα τηλέφωνο που είναι all around. Κατά προτίμηση 4.4 + γυρω στα διακοσια. Είμαι ανάμεσα στο HTC 610 , HTC 816 και moto g 2014 :/
Link to comment
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκιο,τελικά είναι 3g και όχι 4,δεν ληξερα ότι υπάρχει αυτή η διαφορά μεταξύ του ίδιου μοντέλου.Απλά μου είπαν το ονομα και το θεώρησα ως δεδομένο,πάντως και τα 170 είναι μέσα στο μπατζετ μου.

 

Κάτι σε λιγότερο "no name" από κίνα υπάρχει?σαν όνομα έχω ακούσει μόνο τα xiamoi,huewai,lenovo για κινητα ως πολύ καλές.Αυτές που μου προτείνεις είναι αντίστοιχης ποιότητας ή εμπεριέχουν και κάποιο ρίσκο?

 

Σχετικά με τα huawei, νομίζω ότι σε αυτή τη περίπτωση το p7 mini αποτελεί πιο συμφέρουσα αγορά, δεν μου έρχονται στο νου ουσιαστικές διάφορες μεταξύ τους. Αλλά ούτε στα 170 έχει σοβαρό ανταγωνισμό το g6, όποτε δεν αποτελεί κακή αγορά.

 

Σχετικα με τα κινεζικα, να πω ότι όλες οι αγορές από Κίνα εμπεριέχουν ρίσκο. Από εκεί και πέρα, από τις συςκευες που σου είπα, το asus είναι σίγουρα αξιόπιστο ( για αυτο το έβαλα και ας έχει λιγο υποδεέστερα χαρακτηριστικά). Οι elephone και ulephone επίσης έχουν δεκτει πολύ προβολή αλλά δεν είμαστε σίγουροι ακόμη ποσό αξιόπιστες είναι. Η Ecoo σχετίζεται με την elephone, άρα και η συσκευή της αναμένεται να έχει τα ίδια επίπεδα αξιοπιστιας. Πάντως όλες είναι αρκετά αναγνωρίσιμες ώστε να γίνονται για αυτές reviews στο gizchina, το οποίο είναι σοβαρό site.

 

Εγω έχω το Lenovo a806. Είμαι ικανοποιημένος, αλλά πλέον δε το προτεινω, καθώς τέλειο δεν είναι και έχουν κυκλοφορήσει πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις σε αυτο το budget.

Edited by XMorsX
Link to comment
Share on other sites

Το moto g 4g αποτελεί καλή λύση εφοσον δε σε ενδιαφέρει η κάμερα.

 

Στα 140 βρίσκεις και το huawei ascend p7 mini, καθώς και το g620s, και οι δυο πολύ καλές προτάσεις για την τιμή τους.

 

Στα 180 βρίσκεις το lg g3s, το θεωρώ υπερκοστολογημενο, δεν είναι καλύτερο από τα δυο παραπάνω κατα την άποψη μου. Ίσως έχει καλύτερη κάμερα.

 

Στα 200 βρίσκεις από Σκρουτζ το elephone P6000. Με 64αbit δυνατό επεξεργαστή και 2 gb ram, χωρίς αδύναμα σημεία, το θεωρώ πιο σύμφερουσα αγορά από τα παραπάνω, μόνο εφόσον όμως σου εγγυηθούν για την υποστήριξη που θα έχεις ( νομίζω πως το κατάστημα που το πουλάει σου παρέχει εγγύηση και service για δυο χρονια).

 

Τα φθηνά htc τα θεωρώ υπερκοστολογημενα επισης. Καλά τα ηχεία και το λειτουργικό, αλλά πολύ μέτριο hardware.

Edited by XMorsX
Link to comment
Share on other sites

Σε σειρά προτίμησης,

 

1η επιλογή θα έβαζα το ascend p7, πιο όμορφο και ποιοτικό από το g2, πιο καλή κάμερα, παίρνει micro sd

 

2η το g2. Πιο καλό hardware από το p7, λιγο καλύτερη οθόνη.

 

3η επιλογή αν δε θες να ξεφύγεις, πωλείται εγχώρια το elephone p6000 στα 200 ευρώ από κατάστημα που προσφέρει και εγγυηςη με δωρεάν service.

 

Ο σημαντικότερος λόγος να δώσεις πάνω από 200 ευρώ είναι τα 2gb ram.

 

Από τις φθηνότερες προτάσεις, δες και το ascent p7 mini, μου αρεςει περισσότερο από τα αλλά στην ίδια τιμή, αν και δεν είναι κακό και το g2 mini. Το g3s το θεωρώ υπερκοστολογημενο.

Link to comment
Share on other sites

Το asphalt 8 θα Κολλάει λιγο πολύ σε όλα τα android με 1G ram. Οποτε, βλέπω 3 λύσεις, καμία δεν είναι τέλεια.

 

Στα 250 ευρώ, το ascend p7 κάνει αυτά που ζητάς, αλλά έχει σχετικα με το g2 αδύναμο hardware ( δε ξερω αν κολλάει στο asphalt 8, δε νομίζω πάντως) και μικρή μπαταρία.

 

Στα 250 ευρώ, το g2 κάνει αυτά που ζητάς, με εξαίρεση ότι δεν παίρνει επέκταση μνημης.

 

Στα 200 ευρώ πωλείται τo elephone p6000 από ελληνικό κατάστημα, το οποίο σου δίνει εγγύηση και service.

Edited by XMorsX
Link to comment
Share on other sites

Στις προτάσεις του τελεφωνερι προσθέτω τα kingzone n3 plus και asus a500kl.

 

----- προσθήκη μηνύματος 75 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Βρήκα και αυτο Cubot X9 στα 139$. Αξίζει;

 

Δεν έχει 4g, έχει μικρή μπαταρία. Κατα τα αλλα αξίζει. Νομιζω όμως ότι σε αυτή την τιμή οι άλλες προτάσεις είναι καλύτερες.

Link to comment
Share on other sites

Το asphalt 8 θα Κολλάει λιγο πολύ σε όλα τα android με 1G ram. Οποτε, βλέπω 3 λύσεις, καμία δεν είναι τέλεια.

 

Στα 250 ευρώ, το ascend p7 κάνει αυτά που ζητάς, αλλά έχει σχετικα με το g2 αδύναμο hardware ( δε ξερω αν κολλάει στο asphalt 8, δε νομίζω πάντως) και μικρή μπαταρία.

 

Στα 250 ευρώ, το g2 κάνει αυτά που ζητάς, με εξαίρεση ότι δεν παίρνει επέκταση μνημης.

 

Στα 200 ευρώ πωλείται τo elephone p6000 από ελληνικό κατάστημα, το οποίο σου δίνει εγγύηση και service.

Σε 2 μαγαζιά που το έχουν,το ένα έχει 12 μήνες εγγύηση,το άλλο 24.

Ψάξτο λίγο,ρώτα τους για χρόνο service.....Γιατί αν είναι να το στείλουν κατα Κίνα μεριά....

Link to comment
Share on other sites

Το asphalt 8 θα Κολλάει λιγο πολύ σε όλα τα android με 1G ram. Οποτε, βλέπω 3 λύσεις, καμία δεν είναι τέλεια.

 

Στα 250 ευρώ, το ascend p7 κάνει αυτά που ζητάς, αλλά έχει σχετικα με το g2 αδύναμο hardware ( δε ξερω αν κολλάει στο asphalt 8, δε νομίζω πάντως) και μικρή μπαταρία.

 

Στα 250 ευρώ, το g2 κάνει αυτά που ζητάς, με εξαίρεση ότι δεν παίρνει επέκταση μνημης.

 

Στα 200 ευρώ πωλείται τo elephone p6000 από ελληνικό κατάστημα, το οποίο σου δίνει εγγύηση και service.

 

Ευχαριστώ για τις προτάσεις :)

 

Δεν θέλω να ξεπεράσει η αγορά τα 200 ευρώ, οπότε p7 και g2 τα αφήνουμε.

 

Το p6000 ωραιο το βλεπω, αλλά άμα χρειαστεί service πρέπει να το στέλνω Θεσσαλονίκη ή Άρτα (από Αθήνα). 2-3 μέρες το πήγαινε,καμιά βδομάδα η επισκευή και άλλες 2-3 μέρες το έλα θα βγει μισός μήνας άμα γίνει μια στραβή :/ .Παρ ολα αυτα, θα το σκεφτω σαν επιλογη :)

 

Από WP κάποια ιδιαιτερη προτίμηση κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Θέλω ένα tablet γύρω στα 200 ευρώ το οποίο να έχει 3G (ή 4G) σύνδεση για χρήση ίντερνετ και προβολή αρχείων pdf και να είναι σχετικά μικρό (7-8''). Θέλω κάτι που να συμπεριφέρεται αρκετά καλά και ομαλά στην χρήση του χωρίς lag και προβλήματα... Το λειτουργικό δεν με νοιάζει και τόσο πολύ γιατί τα βασικά που χρειάζομαι υπάρχουν πλέον και σε Android και σε Windows... Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα Nexus 7 (2012) αλλά μετά την τελευταία αναβάθμιση έχει δείξει την ηλικία του...

 

Έχω καταλήξει στα εξής:

 

http://www.skroutz.gr/s/5052791/Samsung-Galaxy-Tab-4-7-0-LTE-8GB.html

 

http://www.skroutz.gr/s/5447266/LG-G-Pad-8-0-4G-16GB.html

 

http://www.skroutz.gr/s/6076601/Turbo-X-Wintab-8-16GB.html

 

Έχει κάποιος να θετικά ή αρνητικά στοιχεία για τα παραπάνω ή να προτείνει κάτι παρόμοιο;;;

 

Μήπως να ανέβω λίγο στο

http://www.skroutz.gr/s/5133306/Samsung-Galaxy-Tab-4-8-0-LTE-16GB.html

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Q σου λεβέντη μου!!!
Link to comment
Share on other sites

Γεια σε ολους

μπαινω κατευθειαν στο θεμα

Η δουλευεω σε μια εταιρεια και μου χορηγει ταμπλετ απο κοτσοβολο εως 300 ευρω

το λοιπον εχω μπανισει το acer switc 10 που ειναι λαπτοτ με αποσπομενη οθονη

η χρηση που θα του κανω θα ειναι κυριως office fecebook you tube.δεν με ενδιαφερει το gaming και τα βαρια προγραμματα απλα πραγματα θελω να κανω.

οσο αφορα την μνημη αμα το βαζω σκληρο δισκο θα εχει καποιο θεμα γιατι ειδα πως ειναι μικρη ??.?η ερωτηση ειναι να παρω κατι τετοιο ηηηηη ενα ταμπλετ με πληκτρολογιο??.Συγγμωμη κιολας αλλα δεν το κατεχω το θεμα pc καθολου.

δηλαδη στα λευτα αυτα παιρνω καποιο ταπλετ που ειναι καλυτερο απο το switc???μπορει να ακουγονετ γελια αυτα αλλα δεν ιδεα

 

ευχαριστω εκ των προτερων

Edited by mits0s
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος Ι)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...