Jump to content

ΖΤΕ Nubia Ζ7 Mini

gdimitris
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι τελείως νιούφης με τις όποιες μετατροπές των smartphones δύναται ένας χρήστης να κάνει, αλλά έχω το εξής πρόβλημα το οποίο χρειάζεται επίλυσης: Πήρα την συγκεκριμένη συσκευή από το merimobiles στα τέλη του καλοκαιριού και μετά από 1 μήνα χρήσης τα 'φτυσε. Το έστειλα πάλι πίσω κι έπειτα από μεγάλη αναμονή (2½ μηνών) το έχω σήμερα στα χέρια μου... ελαφρώς αλλαγμένο. Δεν έχει ελληνικά όπως πριν παρά μόνο κινέζικα κι αγγλικά. Μου είπε ένας φίλος οτι αυτό αλλάζει, έριξα μια μικρή ανάγνωση στο παρόν θρεντ αλλά δεν μπορώ να κάνω κάποια κίνηση με σιγουριά, καθώς έχω μπερδευτεί με τις εκδόσεις και με κάποιες ορολογίες. Υπάρχει κάποιος διατεθειμένος να μου δώσει ένα μπούσουλα για το τι να κάνω με την συσκευή για να έχω πάλι ελληνικά; Ευχαριστώ πολύ.

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ένα ωραίο δώρο για την ημέρα των Χριστουγέννων είναι μια νέα ρομ, όπως η V3.73 :)

Update:

[New] from inquiry Weather feature, small partners around the country, the weather today, okay?

[Optimization] calls to remind show the company posts information to help you recall business partners!

[Optimization] the second element layout information when the vertical screen to hide, let the content once see your fill!

[Optimization] animation performance were a key clean-up time in the application, make the operation more intuitive.

[Optimization] system performance, including contacts, messages, music and other system applications, operating more fun!

[Repair] multi-task management locking angle standard loss.

Optimization includes but is not limited to the above items listed.

Η αναβάθμιση γίνεται μέσω κάρτας SD και το κινητό πρέπει να έχει την 3.12 ή νεότερη.

Link: https://yadi.sk/d/UgLOWl0xmUXcY

Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂
Φορητότητα προς Frog

Καλησπέρα, μιας και δεν υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από κάποιον για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω, προσπάθησα να δώσω λύση μόνος μου.

Έκανα ακριβώς ότι αναφέρει εδώ. Στο reboot κι εκεί που έλεγε optimizing apps, το κινητό έμεινε στο 15/23 για πάνω από μισή ώρα, με αποτέλεσμα να θεωρήσω πως κόλλησε. Του έκανα επανεκκίνηση, πέρασε το στάδιο αυτό, αλλά φορτώνοντας μου πέταξε σφάλμα "Unfortunately, Setup Wizard has stopped.". To αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορώ παρά μόνο να μπω στο Dialer, Settings, Camera. Έπειτα από αυτό, προσπάθησα να κάνω install την rom 3.69 του Cuoco92, όπως με παρότρυνε ο talos_2002 μέσω του Rayglobe TWRP που εγκατέστησα νωρίτερα για την προηγούμενη διαδικασία, αλλά τρώω κι εκεί σφάλμα στο flash (Error flashing zip) - η έκδοση που είχε το κινητό πριν ήταν η 2.03. Μετά προσπάθησα να βάλω την 3.12 που υπάρχει παραπομπή γι'αυτήν στο 1 ποστ του θρεντ, αυτή μέσω TWRP δεν γίνεται (προσπάθησα και δεν βλέπω καν το zip), οπότε ακολούθησα τις οδηγίες που αναφέρει ο talos_2002 στο ποστ του, έχω κολλήσει στο Nubia Updater που για κάποιο λόγο δεν ανοίγει καν ώστε να προχωρήσω με την διαδικασία επιλογής του φακέλου κτλ.

Κάποια οδηγία στο σημείο που έχω φτάσει; Πέρα από το να πετάξω την συσκευή στον τοίχο - και να μην ξαναψωνίσω από έξω.

Φίλε μου επειδή βλέπω πως είσαι σε φάση "θα τα σπάσω όλα" θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω αν και εγώ δεν εχω το mini αλλά το max όποτε "θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω..."

Σε καμία περίπτωση δεν φταίει η συσκευή η το nubia updater επειδή παρακολουθώ πολύ καιρό τώρα την ZTE οφείλω να ομολογήσω ότι στην υποστήριξη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τα "μεγαλα" ονόματα άλλων εταιριών οποτε κάτι δεν κατάλαβες σωστά ή δεν έκανες ώστε να γίνει η αναβάθμιση.

Η καλύτερη λύση σε αυτήν την φάση είναι να το φλασάρεις με το nubia updater αν δεν σου ανοίγει το updater κανε απεγκατάσταση και εγκατέστησε το ξανα αν δεν λειτουργήσει προσπάθησε να το εγκαταστήσεις σε αλλο υπολογιστή κάποιο λάπτοπ ίσως και κατά προτίμηση να τρέχει Windows 7 ειναι ποιο συμβατά με τους Drivers.

Σ'ευχαριστώ για την ιδέα να δοκιμάσω σε άλλο πισί. Πράγματι το nubia updater έτρεξε κανονικά στο λάπτοπ μου, έκανα την διαδικασία να περάσω την 3.12 όπως περιγράφει ο talos_2002 στο ποστ του λοιπόν, και 4 δευτερόλεπτα μετά το run, το Nubia Updater σταματάει, γράφοντας κάποιο σφάλμα στα κινέζικα.

Έχω την εντύπωση πως έτσι που έχουν έρθει τα πράγματα, ο μοναδικός τρόπος να περάσω ROM είναι με TWRP. Βρήκα έναν όρο στο ίντερνετ, που εδώ στο Ελλάντα το λέμε μπρικάρισμα, αυτό το "Unfortunately, Setup Wizard has stopped." που μου πετάει το κινητό, έχω την εντύπωση πως έχει δημιουργήσει ένα light τέτοιο, γι'αυτό πιστεύω πως μέσω TWRP είναι η μόνη οδός. Μπορεί απλά να λέω και μπαρούφες.

Όχι κάνεις λάθος ο ποιο σωστός τρόπος είναι με το Nubian tool.

Έτσι όπως τα λες μάλλον πρέπει να χρησιμοποιείς διαφορετική έκδοση του tool με διαφορετική έκδοση της ROM.Δηλαδή κάθε Rom έχει και συγκεκριμένη έκδοση tool που μπορείς να χρησιμοποιείς αν αυτές είναι διαφορετικές σου βγάζει σφάλματα.

Εγώ θα πήγαινα στο official side και θα κατέβαζα απο εκεί το Nubian tool και την Rom ώστε να είμαι σίγουρος ότι είναι οι σωστές εκδόσεις.

Αν official site εννοείς το http://www.ztedevice.com/, δεν γράφει πουθενά για το Nubia Z7 στα downloads.

Αν πάλι εννοείς το http://www.nubiamobileshop.com/, η τελευταία ενημέρωση που έχει για το Ζ7 mini είναι στις 2014-12-26 για την 1.76 και δεν βρίσκω και πουθενά Nubia Tool. Ό,τι έχω κατεβάσει είναι από unofficial πηγές, ακόμα και οι drivers για το κινητό, οπότε ή κάτι μου ξεφεύγει ή "για ποιο support της ZTE μιλάμε;".

Και τα δυο αυτά link που μου έδωσες είναι shops δεν έχουν καμία απολύτως σχέσει με το official side το οποίο είναι κινέζικο.

Για την μεταφράσει χρησιμοποίησε το google translate.

Επίσης για να κατεβάσεις από το official side θα πρέπει να εγγραφείς σε αυτό.

Αν δεν τα καταφέρεις με το official side κοίτα και εδώ,τσέκαρε δηλαδή ποια rom δουλεύει με ποιο tool και κοίτα μήπως το βρεις εδώ.

Επίσης θα πρέπει να εγγραφείς σε αυτό για να κατεβάσεις.

needrom.com

Καταπληκτικό support όντως, μόνο κινέζικα κι άντε βγάλε τα μάτια σου... Από το κινεζοσάιτ δεν έβγαλα άκρη και στο needrom (είχα κάνει εγγραφή χτες που τα έψαχνα) η 3.01 έχει κάποια prerequisites (ATTENTION!! THIS MUST BE INSTALLED ON STOCK 3.01 AND YOU NEED ONLY THE TWRP 2.8.6.0). Δοκίμασα να ξανακάνω την πρώτη μου κίνηση με τα gapps (να τα ξανακάνω install δηλαδή και wipe cache/dalvik) και δυστυχώς το πρόβλημα εμμένει.

Μία απορία, εάν το towelroot δεν δούλεψε σωστά και το root δεν έγινε, μετά απ'όλα αυτά που συνέβησαν στην συσκευή, τι μπορεί να ακολουθήσει;

Όσο ειρωνικά και να το λες όντος έχουν καταπληκτικό support,σε αυτούς οφείλεις τα update που παίρνεις σε συχνά διαστήματα και ναι είναι στα κινέζικα γιατί τα κινητά μας ΔΕΝ βγήκαν επίσημα από την ZTE ΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΑΣ για να κάνουν Aγλικό forum.

Λογικά απλά δεν θα έχεις root δεν νομίζω να έχεις άλλο πρόβλημα.

Μάλιστα. Έχω ξεμείνει από ιδέες, δοκίμασα σχεδόν τα πάντα και ότι απέμεινε δεν ρισκάρω να το κάνω για ευνόητους λόγους, θα περιμένω τα εξαντλητικά emails από το κινεζοsupport (κάθε 48 ώρες) κι ελπίζω να βγάλω άκρη, ευχαριστώ πολύ.

Φιλε κανε roll back στην 1.29!!Ναι στην 1.29, μετα κανε root.περνα την 1.82.κατεβασε nubia tools και 2.01 ,και πας 3.01-3.12.Μετα φλασαρεις twrp 2.8.6.0 και παιρνας cuoco92.παντα απενεργοποιηεις antivirus,βγαζειες sim.Εαν διαβασεις το forum εχουμε λυση τα παντα εδω μεσα απο hard brick, imei κτλ.Αλλα δν εχω καταλαβει σε ποια ROM εισαι στο κντ,3.01;,εισαι root;εχεις ιδεα απο flash και εμεις δν ξεραμε αλλα διαβαζαμε και δοκιμασαμε ολες τις ROM!!! Edited by senniha1994

2.03 έχω τώρα, με αυτήν ήρθε η συσκευή. Όλα αυτά που μου λες θα ήταν εμφανώς ευκολότερα αν υπήρχε μία παραπομπή σε κάποιο λινκ για να τα κατεβάσω και να αποπειραθώ έστω να το φτιάξω από το να πηγαίνω στα τυφλά. Δυστυχώς δεν έχω καθόλου χρόνο για σπαζοκεφαλιές με το κινητό, ούτε την όρεξη για πολλά ψαξίματα. Απ' όσο καταλαβαίνω τα παιδιά εδώ μέσα όλα βάζουν νέες ROM και πειραματίζονται γιατί γουστάρουν, εγώ μία αλλαγή από απλή ανάγκη ήθελα να κάνω λόγω αμέλειας του κινέζου που πήρα το κινητό. Για Root είχα κατεβάσει το towelroot v3 και το είχα τρέξει πριν απ'όλα, αλλά βλέποντας κάτι βιντεάκια στο youtube για το πως είναι επιτυχές το πράγμα, αμφιβάλλω για το αν έγινε σωστά η δουλειά (γι'αυτό και η προηγούμενη ερώτηση μου στον tigreos).

Οκ,αφου εισαι σε 2.03 και ειναι εντελως λειτουργικο το κντ δηλ εχεις τα imei κτλ μπες και κανε επαναφορα το κινητου.κατεβασε την 3.01 με το update tool της.εγκατεστησε τους drivers.

http://forum.xda-developers.com/zte-z7/general/zte-nubia-z7-mini-nx507j-rom-collection-t2916106/page87

Στο σχολιο #864

Κατεβασε τα ολα εκτος το τελευταιο

Στο update tool στον H/Y καθε φορα που αναβαθμιζει κραταει τα imei backup οποτε το H/Y εκει καλο θ ηταν τα εχεις φιλαγμενα τα αρχεια αυτα.windows 7 χωρις antivirus ενεργο.

Αφου συνδεσης το κινητο,εγκαταστησεις drivers και τρεξης το tools θα εχεις πραστινο βελακη οτι αναγνωρισε το κντ κανεις φλας.

* εαν η εκδοση το tools δν ειναι σωστη βγαζει σφαλμα.

Μολις πας σε 3.01 μπορεις ν βγαλεις twrp και μετα κατεβασε την 3.01 του cuoco92 μετα δν θ εχεις προβλημα θα κανεις ota updates

Είσαι μάγκας. Πέρασα την 3.01 και όταν γυρίσω στο σπίτι θα τελειώσω και τα υπόλοιπα (ενημερώνω για όποιες επιπλοκές αν και δεν νομίζω να υπάρξουν με τέτοιο guide) σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, να 'σαι καλά.

Αυτό το πράγμα μου έκανε και την προηγούμενη φορά, γι'αυτό είπα μήπως failαρε το root. Μήπως έχω ήδη δικαιώματα root και δεν το ξέρω; root + developer options δεν είναι το ίδιο, έτσι; Τα δεύτερα τα έχω πατώντας μερικές φορές στο About Phone. Επίσης, το TWRP από αυτό το λινκ (όχι το κινέζικο, το άλλο) έχει μέσα αρχείο mount που όμως δεν γίνεται mount. Μπορώ να κατεβάσω άλλο TWRP και να περάσω 3.01 του cuoco92; Edited by wittr

Μπες στο fb του cuoco92 και κατεβασε το 2.8.6.0 θα συνδεσης το κινητο θα τρεξεις το αρχειο και θα περασει twpr

https://www.dropbox.com/s/ji9cqujuelqefvx/NX507J_TWRP_2.8.6.0._ADB-FASTBOOT.7z?dl=0

https://docs.google.com/file/d/0B6lOK7oLM0mmSjQyRHpySnpGeWs/edit?pref=2&pli=1

Μολις περαστει το twrp κανει και root την συσκευη

Επειδη εισαι πολυ πισω σε ROM δν ξερω πως θα πας σε 3.69 η 3.7... Μεσω ota λογικα θα πας 3.12 σε cuoco92 και μετα φλασαρεις την πιο καινουργια.μεσα στο fb του cuoco92 εχει αρκετα εαν διαβασεις δν εχεις προβλημα και απο οτι διαβαζω εχει και guide .ολη η διαδικασια το πολυ ν κραταει 20 λεπτα.εγω εχω κανει roll back σε 1.29 απο αποτυχημενο

Lollipop σε 3.01 σε 25 λεπτα.

Δυστυχως ο φιλος ο Talos 2002 τα κανει δυσκολα και μανταρα!!! Χαχα καλη χρονια αγγελε.Μην κανεις αγγελε κινεζικα guide please...!!!

* αλλα εφοσον εισαι 3.01 μπορεις να ακολουθησης και τον δρομο τον original του φιλου μου Talos 2002 και ν πας 3.12 και μετα ν περασεις και την τελευταια official

Edited by senniha1994

Δεν πρόλαβα να δω το edit του ποστ σου και πέρασα cuoco92 3.01... προς το παρόν έχει μείνει εδώ και 15 λεπτά στο "Applications is upgrading... Optimizing app 4 of 6", ελπίζω κάποτε να ξεκολλήσει και να μην με τρελάνει περισσότερο αυτό το κινητό. Υπάρχει σημαντικός λόγος ν'αναβαθμίσω ή μένω εδώ που είμαι;

Ο φίλος tigreos έδινε τα κινέζικα λινκς, ο talos_2002 ένα προσωπικό μήνυμα έστειλε ο άνθρωπος και κατα τ'άλλα ακολουθούσα (ή προσπαθούσα έστω) τον οδηγό του που υπάρχει και στο πρώτο ποστ παραπομπή. :p

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.

edit: είναι φυσιολογικός αυτός ο χρόνος; Optimizing app 4 of 6 εδώ και 25 λεπτά...

Edited by wittr

Πιθανον να κολλησε αλλα δωστου λιγο χρονο.περασες την twpr 2.8.6.0. Λ και απο εκει μεσα φλασαρεις την cuoco92.Εφτασες εως εδω θας μεχρι το τερμα δηλ να εχεις 3.69 η 3.73 οταν βγαλει ο cuoco92 την αναβαθμιση Edited by senniha1994

Αυτό ακριβώς έκανα, κι αφού την πέρασα wipe cache/dalvik. 40 λεπτά and counting!

Μπες σε recovery και ξανα κανε wipe cache/dalvik

----- προσθήκη μηνύματος 14 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λοιπον διαβαζω στο fb cuoco92 οτι αφου εισαι στο 3.01 και εχεις twpr μπορεις να φλασαρεις αμεσως 3.58

#Z7 #MINI

#NX507J_LOLLIPOP_5.1.1_ROW_3.58_CUOCO92

#Custom #version: 2.87 OTA

Download:

https://mega.nz/#!KBRWxDwK!Jv2Xr8hLTyMUBEt7KMfJdsg2SfTM3Xb-F70ErU4QyOU

CRC-32: 87c0122a

MD4: ad710a51f67477ac4d6fc4e0dff675d1

#MD5: 5859c1b4404d66924a3dd7e8fc6509e8

SHA-1: ce1ca9919e0db7dd56ee7d8ac863bb3e

CRC-32: cf344a30

MD4: 95eb1597853432104079e784d691f9ff

#MD5: 55982bf0e7be5eac1a09e011a93d618e

SHA-1: e4d7a1df2df74131a56f3008f87bc0a682712f3b

#Changelog #for #both #firmwares:

- #Multilingual firmware (Added Thai language support)

- #Full #Screen #CALLER #ID

- #Four #toggles #on #first #row (3 originally)

- #Removed #YellowPages #under #Contacts

- #OTA Updates cuoco92

- #Gapps integrated

- #Rooted

- #AdAway

- #Compass

- #Possibility to change system font

- #Battery Calibration

- #Notice charger connection

- #Restart Options

...and more

#Enjoi ;)

Edited by senniha1994

Κομπλέ, μπήκε η 3.01! Μπράβο ρε παλίκαρε, δυνατός. Πες μου τώρα και αν είναι απαραίτητο να μεταπηδήσω σε καινούριες εκδόσεις ή να κάτσω στ'αυγά μου.

Και εδω εχει εναν χρησιμο οδηγο για το κντ

Follow this guide here:

https://www.dropbox.com/s/ii28s3ovzp4w1cm/HOW%20TO_by_Cuoco92%26BB72_Android_L_Z7MINI_EN.pdf?dl=0

Το κινητο αξιζει και πλεον εχει φτασει σε πολυ καλα επιπεδα...και παντα θ προχωρας σε αναβαθμισεις αφου βελτιωνει και λυνει bugs

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κομπλέ, μπήκε η 3.01! Μπράβο ρε παλίκαρε, δυνατός. Πες μου τώρα και αν είναι απαραίτητο να μεταπηδήσω σε καινούριες εκδόσεις ή να κάτσω στ'αυγά μου.

Ναι κατεβασε την 3.58 απο το link και φλασαρε την παλι μεσω twpr τα ιδια.αφιερωσε λιγο χρονο θα το πας εκει που πρεπει.οποτε θα πας σε 2.87 δν ξερω αλλα μαλλον και σε 3.69 τι να σου πω;

Δν ξερω πως θα ερθουν τα ota

Για δοκιμη πανε στα tools

Εχεις εναι προγραμμα κοκκινο nubia system updates τρεξε το πατα roms και πατα κατω available updates και δες ποια ROM σου βγαζει

Edited by senniha1994

Με πάει από 2.79 σε 2.80. Τι κάνω, αυτό πρώτα ή περνάω την 3.52 του cuoco; Δεν ξέρω καν τι στο καλό είναι τα OTA και επίσης εφόσον είμαι σε 3.01 cuoco τι είναι αυτό το 2.79 που γράφει; :D

Καλη συνεχεια...εγω θα κατεβαζα ολα updates και θα τα flashara αμεσως για ν μην περιμενω απο τα ota. Τωρα ειμαστε στην εκδοση 2.95