Jump to content

[S5] Η εμπειρία σας από τη μπαταρία

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Απαντήσεις 330
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπερα, περιπου τι αυτονομια εχετε με λολλιποπ αυτη τη στιγμη; Αισθανομαι οτι δεν μου εχει κατσει κ πολυ καλα το λογισμικο και μαλλον πρεπει να το ξαναπερασω.Για παραδειγμα μετα απο φορτιση ποσο οθονη και ποσο αναμονη;Φυσικα να σημειωσω οτι αρχισα να κανω χρηση του 4G ξανα οπου ριχνει την αυτονομια κι αλλο.

Καλησπερα, περιπου τι αυτονομια εχετε με λολλιποπ αυτη τη στιγμη; Αισθανομαι οτι δεν μου εχει κατσει κ πολυ καλα το λογισμικο και μαλλον πρεπει να το ξαναπερασω.Για παραδειγμα μετα απο φορτιση ποσο οθονη και ποσο αναμονη;Φυσικα να σημειωσω οτι αρχισα να κανω χρηση του 4G ξανα οπου ριχνει την αυτονομια κι αλλο.

Κανείς δεν μπορεί να δώσει συγκρίσιμα στατιστικά χρήσης, ζητάς το αδύνατο.

Αυτό που δεν σκέφτεται κανείς ... είναι να κάνει την ερώτηση : Πως μπορώ να κάνω διάγνωση της χωρητικότητας που η μπαταρία μου μπορεί να μου παρέχει στην κατάσταση που είναι σήμερα?

Σε γενικές γραμμές ένα κινητό με εκτεταμένη χρήση δεδομένων και τηλεφωνίας θα χρειάζεται σχεδόν αυθημερόν φόρτιση.

Γενικός κανόνας Μπαταριών Li-ion το όριο 420 φορτίσεων και στο σημείο αυτό η μπαταρία έχει υποστεί 20% ζημιά ( απώλεια χωρητικότητας).

365 μέρες έχει ο χρόνος, συμπέρασμα: Αντικατάσταση της μπαταρίας με γνήσια... κάθε 14 μήνες.

Τώρα με αγορά νέας μπαταρίας = Νέα εκκίνηση με καινούργια λάστιχα. :)

1) Κλείσιμο τα δεδομένα στο παρασκήνιο

2) Επιλογή πάντα GSM.

3) Χρήση δεδομένων με WiFi , και σύνδεση με φορτιστή σε όλη την διάρκεια.

Όλα αυτά μειώνουν την συχνότητα φορτίσεων, μειώνουν την φθορά της μπαταρίας ανά χρόνο.

Και είναι πιθανών να επεκτείνουν την ζωή της στα τρία χρόνια.

Κανείς δεν μπορεί να δώσει συγκρίσιμα στατιστικά χρήσης, ζητάς το αδύνατο.

Αυτό που δεν σκέφτεται κανείς ... είναι να κάνει την ερώτηση : Πως μπορώ να κάνω διάγνωση της χωρητικότητας που η μπαταρία μου μπορεί να μου παρέχει στην κατάσταση που είναι σήμερα?

Σε γενικές γραμμές ένα κινητό με εκτεταμένη χρήση δεδομένων και τηλεφωνίας θα χρειάζεται σχεδόν αυθημερόν φόρτιση.

Γενικός κανόνας Μπαταριών Li-ion το όριο 420 φορτίσεων και στο σημείο αυτό η μπαταρία έχει υποστεί 20% ζημιά ( απώλεια χωρητικότητας).

365 μέρες έχει ο χρόνος, συμπέρασμα: Αντικατάσταση της μπαταρίας με γνήσια... κάθε 14 μήνες.

Τώρα με αγορά νέας μπαταρίας = Νέα εκκίνηση με καινούργια λάστιχα. :)

1) Κλείσιμο τα δεδομένα στο παρασκήνιο

2) Επιλογή πάντα GSM.

3) Χρήση δεδομένων με WiFi , και σύνδεση με φορτιστή σε όλη την διάρκεια.

Όλα αυτά μειώνουν την συχνότητα φορτίσεων, μειώνουν την φθορά της μπαταρίας ανά χρόνο.

Και είναι πιθανών να επεκτείνουν την ζωή της στα τρία χρόνια.

Συνδεση με φορτιστη ολη τη διαρκεια? Με αυτο τον τροπο δν επιβαρυνουμε την μπαταρια?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Συνδεση με φορτιστη ολη τη διαρκεια? Με αυτο τον τροπο δν επιβαρυνουμε την μπαταρια?

Οι κύκλοι φόρτισης, προσμετρούνται όταν μια μπαταρία φτάνει σε χαμηλό σημείο αποφόρτισης και ξαναφορτώνεται.

Η σύνδεση στο φορτιστή με μισογεμάτη μπαταρία, η ακόμα και με γεμάτη μπαταρία, δεν επιβαρύνει τίποτα.

Χρειάζονται δεκάδες μερικές φορτίσεις ώστε να προσμετρηθούν ως ένας κύκλος φόρτισης.

• 2 months later...
μετα την 6.01 παρατηρησα στα στατιστικα της μπαταριας για ολο το βραδυ μια οριζοντια γραμμη.δεν ξερω ισως δουλευει το doze.
Iphone SE 32gb space grey,HUAWEI P SMART Z,iPad Pro 12,9 2017 64 GB,CAT S60 with FLIR,IPAD MINI 5 2019 64gb gray.

• The title was changed to [S5] Η εμπειρία σας από τη μπαταρία