Jump to content

spiliot

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.371
  • Εγγραφή

  • Days Won

    5
  • Αξιολογήσεις

    0%

2 Followers

Πρόσφατοι Επισκέπτες

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

spiliot's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

140

Φήμη

  1. spiliot

    CU Liquid

    Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι η εξήγηση, έχω δει και άλλες φορές στην αγγλική εκδοχή να μην λέει τον λόγο (αυτή τη φορά ήταν ανάποδα) ή να τον λέει στην αρχή και να μην τον λέει όταν είναι ενεργοποιημένο το πακέτο/δώρο ή το αντίθετο. Υποθέτω πρέπει να βάλουν λεκτικό σε πολλά μέρη, το κάνει κάποιος άμπαλος ή πιεσμένος ή πολλοί σε διαφορετικά τμήματα και μπερδεύεται.
  2. Κοίταξα όλα τα νούμερα με liquid (6) και δεν το έχει πάρει κανένα, ούτε αυτά με μηδέν υπόλοιπο ούτε αυτά με λίγο υπόλοιπο ούτε αυτά με κανονικό υπόλοιπο. Ή το στέλνουν σιγά σιγά ή ήσουν τυχερός.
  3. spiliot

    CU Liquid

    Τι είναι αυτό, vodafone app? Στη cu εφαρμογή:
  4. spiliot

    CU Liquid

    Καλό θα ήταν να φτάναμε, αλλά δε φτάσαμε. Σε εμένα στα αγγλικά (την γλώσσα που μάλλον έχουν οι μετανάστες στο κινητό τους) λέει "holy spirit data offer".
  5. Προσοχή, είτε βάλεις τηλεφωνητή είτε προώθηση, θα χρεώνεσαι κλήση από το εξωτερικό, εκτός και αν πριν φύγεις από Ελλάδα, διαλέξεις την επιλογή να πηγαίνουν όλες οι κλήσεις χωρίς να χτυπάει το τηλέφωνό σου (και πιθανώς να πρέπει να το κρατήσεις κλειστό όλο το χρονικό διάστημα έξω). Είτε προώθηση είτε τηλεφωνητης που ενεργοποιείται μετά την κλήση (τύπου χωρίς απάντηση ή κατειλημμένο) ώστε να έχεις ανοιχτό το τηλέφωνο και να βλέπεις ποιος παίρνει, χρεώνονται σαν να κάνεις κλήση από εξωτερικό προς Ελλάδα καθώς την διαχειρίζεται το ξένο δίκτυο. Δεν την πιάνει πακέτο για κλήσεις προς Αμερική αγορασμένο στην Ελλάδα. Ακόμα και το μήνυμα χαμένης κλήσης σε χρεώνει κλήση roaming αν η συσκευή είναι ανοιχτή γιατί το έχουν υλοποιήσει σαν εσωτερική προώθηση σε ειδικό νούμερο που δεν το έχουν καταχωρήσει σαν μηδενικής χρέωσης για roaming. Είχα χάσει πολλά λεφτά μέχρι να το καταλάβω ότι αυτό φταίει. Η μόνη λύση αν θες να είναι το κινητό ανοιχτό ώστε να βλέπεις μηνύματα και κλήσεις χωρίς να χρεώνεσαι είναι να ακυρώσεις όλες τις προωθήσεις πριν φύγεις (και των χαμένων κλήσεων) και να μην το σηκώνεις στο εξωτερικό. Θα βλέπεις ποιος πήρε και θα καλείς εσύ με άλλο τρόπο. Όλα αυτά για πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας σε τρίτες χώρες με wind/q και μέχρι πέρυσι που άλλαξα δίκτυο. Μακάρι να έχει αλλάξει κάτι από τότε αλλά δε νομίζω.
  6. spiliot

    CU Liquid

    Αν δεν αλλάξεις ημερομηνία σε ένα μήνα (αν υπάρχει ως τότε).
  7. Λογικά δεν πιάνεται για φορητότητα καθώς είναι εσωτερική μεταφορά. Αλλά τα συστήματά τους είναι τόσο μπορντέλο που ποτέ δε ξέρεις, ειδικά αν δεν έχεις πάει ποτέ ξανά στην Q.
  8. Ο φίλος με 13 ευρώ πήρε δύο μήνες υπηρεσίες τηλεφωνίας (για χρήση ίντερνετ κατ' ελάχιστο), ακουστικά (που μάλλον δεν είναι για πέταμα), φαγητό (τουλάχιστον ισόποσης αξίας με τα λεφτά που έδωσε με τον πιο χαριστικό υπολογισμό και παραπάνω από όσα έδωσε για όσους δεν συμφωνούν με την φοροκλοπή που προτείνεις) και όλα αυτά παράδοση στο σπίτι του νόμιμα. Αλλά όλο αυτό πρέπει να καταγγελθεί στα πλαίσια της σφαιρικής ενημέρωσης γιατί κάποια άγνωστη ψησταριά που τυγχάνει κοντά στο σπίτι σου και πηγαίνεις ο ίδιος να τα πάρεις για 13 ευρώ μαύρα σου δίνει απλά φαγητό που όμως η γεύση είναι επιπέδου μισελέν, τίποτα άλλο δε τρώγεται και αφού συμβαίνει σε εσένα θα πρέπει να συμβαίνει σε όλους παντού στην Ελλάδα εξίσου. Πολύ λογικό.
  9. Ακριβώς επειδή ελληνικά είναι, είτε έκανες λάθος διατύπωση αρχικά και είπες κάτι διαφορετικό από αυτό που ήθελες ή πήγες να το ωραιοποίησεις υπερβολικά και το μάζεψες στη συνέχεια. Δε χρειάζεται να το παίζεις και θιγμένος από πάνω.
  10. Έγραψες "Γενικά δεν μηδενίζει το υπόλοιπο στο δίμηνο και η αγορά πακέτου επεκτείνει την λήξη του υπολοίπου." Έτσι όπως το έγραψες σημαίνει ότι είναι δύο ξεχωριστά πράγματα ενώ δεν είναι. Είπα και εγώ.
  11. spiliot

    CU Liquid

    Μέχρι τις 9 το βράδυ γίνεται σίγουρα άμεσα. Πιο αργά εφαρμόζεται την επόμενη μέρα το πρωί αλλά θα κάνει προσπάθεια και το μεσημέρι αν δεν προλάβει το πρωί ή δεν έχει πετύχει. Θα πάρεις μήνυμα ότι έγινε η αλλαγή και θα ξέρεις.
  12. Το ίδιο και όταν χρησιμοποιείς το messenger, το viber, το πρόγραμμα περιήγησης κλπ. Την επικοινωνία rcs την κάνει μία εφαρμογή του κινητού, τα μηνύματα της google, με τον ίδιο τρόπο όπως οι άλλες. Δεν είναι όπως το SMS που είναι ειδικό πρωτόκολλο κινητής. Αν ο διακόπτης δεδομένων είναι κλειστός δεν βγαίνουν δεδομένα και δεν είναι αυτός ο λόγος που γίνονται χρεώσεις. Εκεί πάει ότι το rcs είναι εντελώς άσχετο. Εγώ ας πούμε δεν το έχω ενεργοποιήσει ποτέ (δεν έχω καν την εφαρμογή της google) και πάλι χρεωνόμουν.
  13. Καλοφάγωτα και με προσοχή μη τα φας όλα τη πρώτη μέρα άσε κάτι και για τη δεύτερη. Του χρόνου για τα δεύτερα γενέθλια θα δώσουν 200ΤB για 2 λεπτά.
  14. Τα rcs είναι εντελώς άσχετα. Σε ένα Xiaomi με χρέωνε όποτε έχανε σήμα η κάρτα της wind και μετά συνδεόταν πάλι στο δίκτυο, ακόμα και όταν ήμουν σε roaming σε τρίτη χώρα με τα δεδομένα υπό roaming κλειστά και με ίντερνετ από wifi ή δεύτερη κάρτα που είχε σήμα. Υποθέτω ότι το τηλέφωνο άνοιγε προσωρινά σύνδεση δεδομένων χωρίς κίνηση (λόγω του διακόπτη) και η wind μέτραγε τα bytes της επικοινωνίας για τη σύνδεση σαν κίνηση δεδομένων. Αφού έκοψε το roaming δεδομένων χωρίς πακέτο στις τρίτες χώρες σταμάτησε να χρεώνει (ήταν μόλις 1 λεπτό του ευρώ, η ελάχιστη χρέωση του 1kb) αλλά έστελνε μήνυμα να αγοράσεις πακέτο. Αυτό μόνο η wind το έκανε, είχα πολλές εταιρίες εξωτερικού στο ίδιο τηλέφωνο και καμία ποτέ δεν φαινόταν να χρεώνει ή να αντιλαμβάνεται απόπειρα σύνδεσης με κλειστά δεδομένα. Κατά μία αναλογία, όπως το καταλαβαίνω από την εξωτερική συμπεριφορά, είναι σαν να σε χρεώνει μια εταιρεία σταθερής γιατί σήκωσες το τηλ και άκουσες το σήμα κλήσης χωρίς να καλέσεις κάποιον λέγοντάς σου εμείς είδαμε χρήση της γραμμής.
×
×
  • Create New...