Jump to content

Samsung Galaxy S5 (G900F)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδες, μετα την αναβαθμιση σε γλειφιτζουρι και με τοση ασπριλα η μπαταρια εχει παρει την κατω βολτα?
All it takes is a swipe...

• Απαντήσεις 6,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

παιδες, μετα την αναβαθμιση σε γλειφιτζουρι και με τοση ασπριλα η μπαταρια εχει παρει την κατω βολτα?

Κοιτα...οι γνωμες διχαζονται,αλλοι παραπονιουνται για χειροτερη αποδοση και αλλοι οπως εγω που εκανα και την αναβαθμιση BOB 7 σε BTU εγγλεζικη που ολα ειναι μια χαρα, με κανενα προβλημα...ειναι αναλλογα πως εγινε η πρωτη αναβαθμιση σε lolipop πως "εκατσε" στο τηλεφωνο δηλαδη...

Jason the Greek

θα κανω μια ερωτηση (ισως φανει χαζη αλλα δε με πειραζει). τι διαφορα εχει μια αναβαθμιση ROM με BTU?

στο δικό μου παρατήρησα μία πτώση όταν έχω την οθόνη ανοικτή αλλά βελτιώθηκε πολύ στην αναμονή. ώς αποτέλεσμα βγάζω ίσως και 20% περισσότερο χρόνο χωρίς φορτιστή. και τώρα με τη BOB7 φαίνεται να πηγαίνει ακόμα καλύτερα. εξαρτάται βέβαια και τι χρήση κάνεις στο τηλέφωνο σου. εγώ με την χρήση που το κάνω είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την ασπρίλα :D

θα κανω μια ερωτηση (ισως φανει χαζη αλλα δε με πειραζει). τι διαφορα εχει μια αναβαθμιση ROM με BTU?

ROM ειναι ολες ...BTU ειναι ο "κωδικος" (CSC code) της μιας απ της United Kingdom rom...αυτης... 2015 February

United Kingdom

5.0

G900FXXU1BOB7

G900FOXA1BOB7

G900FXXU1BOB7 και απ οτι βλεπω ..Build date Fri, 13 Feb...οποτε οι προληπτικοι δε βλεπω να τη βαζουν...

Εδω η σχετικη.... http://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-G900F/BTU/

Edited by bikos68
Jason the Greek

καλησπερα στο forum ,πηρα και εγω μεταχειρισμενο ενα galaxy s5 900f σε πολυ καλη κατασταση 8 μηνων ειμαι πολυ ευχαριστημενος αρκετα γρηγορο (προερχομενος απο lg g3 ) μερα με την νυχτα θα ελεγα . το ερωτημα μου ειναι οτι η μπαταρια στα πρωτα 5 λεπτα ειναι στο 97% μετα απο την αποσυνδεση με το φορτιστη του(09:30) και μου κραταει μεχρι τις 7 το απογευμα . το εχω φορτισει δυο φορες το ιδιο γινεται . φοραω την lolipop . εχετε να προτεινεται κατι ? μηπως να το παω στο service η μπαταρια εχει εγγυηση ενα χρονο .

Ευχαριστω για το χρονο σας

καλησπερα στο forum ,πηρα και εγω μεταχειρισμενο ενα galaxy s5 900f σε πολυ καλη κατασταση 8 μηνων ειμαι πολυ ευχαριστημενος αρκετα γρηγορο (προερχομενος απο lg g3 ) μερα με την νυχτα θα ελεγα . το ερωτημα μου ειναι οτι η μπαταρια στα πρωτα 5 λεπτα ειναι στο 97% μετα απο την αποσυνδεση με το φορτιστη του(09:30) και μου κραταει μεχρι τις 7 το απογευμα . το εχω φορτισει δυο φορες το ιδιο γινεται . φοραω την lolipop . εχετε να προτεινεται κατι ? μηπως να το παω στο service η μπαταρια εχει εγγυηση ενα χρονο .

Ευχαριστω για το χρονο σας

Έτσι πέφτει στην αρχή μετά φρενάρει κάτι κατέβει αργά..

To αγόρασα πορόσφατα και κατευθείαν μου συστάθηκε η lolipop. όπου και την πέρασα. Προέρχομαι από S4 me kitkat. Η αποψή μου είναι, καλά τρελοί είναι οι σχεδιαστές του lolipop ή σόνυ και καλά πληρώθηκαν για να καταστρέψουν την τέλεια kitkat;;; Eκτός αν οι κατασκευαστές είναι παιδάκια νηπιαγωγείου με γλιφιτζούρι στο στόμα. Απερίγραπτη ασπρίλα, χρώματα άσχετα με τη σοβαρ'οτητα και χωρ'ις να μπορεις να τα αλλάξεις (δες πορτοκαλί στα μην),οι εφαρμογές στους φακέλους συντόμευσης φαίνονται με το μικροσκόπιο, ο γενικός χειρισμός προϋποθέτει ανεβασμένο iq, οι ρυθμίσεις σε όλα τα επιμέρους σημεία είναι ελάχιστες μέχρι καθόλου, γενικά πολύ βεβιασμένος σχεδιασμός και μάλλον έτσι εξηγείται η μη γενικευμένη χρήση του νέου λειτουργικού!!! Αίσχος! :( Edited by ion83
http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif

Καλησπέρα στη παρέα. Προοριζόμουν για G3 αλλά τελικά με βλέπω για S5 μετά από την κατακραυγή κινητόφιλων φίλων μου...

Θα το πάρω με επιδότηση από vodafone. Έρχεται με διαφορετική έκδοση λογισμικού πέρα από το logo της vodafone στο bootάρισμα;

Επίσης, με greenify θα μπορέσω να αδρανοποιήσω εφαρμογές για να έχω όσο το δυνατόν περισσότερη ελεύθερη ram ;

Στο greenify με παρέπεμψαν τα παιδιά του thread για το G3.Επιθυμία μου είναι να δουλεύει το κινητό απροβλημάτιστα και να μην κολλάει, οποιαδήποτε άλλη συμβουλή-λινκ για διάβασμα δεκτά.

Από ότι βλέπω την lollipop δεν την έχουν πολλοί σε εκτίμηση οπότε θα περιμένω για το επόμενο update και μετά πράττω αναλόγως.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Αλέξης

Motorola Atrix -> Galaxy S5 -> Mi Note 2 -> S9+

Ποση ωρα σου κραταει εσενα ? ειναι φυσιολογικος ο χρονος ?

Άμα σου βγάζει 4 ώρες οθόνη μια χαρά είσαι. Εγώ είμαι με kitkat όμως.

Καλησπέρα στη παρέα. Προοριζόμουν για G3 αλλά τελικά με βλέπω για S5 μετά από την κατακραυγή κινητόφιλων φίλων μου...

Θα το πάρω με επιδότηση από vodafone. Έρχεται με διαφορετική έκδοση λογισμικού πέρα από το logo της vodafone στο bootάρισμα;

Επίσης, με greenify θα μπορέσω να αδρανοποιήσω εφαρμογές για να έχω όσο το δυνατόν περισσότερη ελεύθερη ram ;

Στο greenify με παρέπεμψαν τα παιδιά του thread για το G3.Επιθυμία μου είναι να δουλεύει το κινητό απροβλημάτιστα και να μην κολλάει, οποιαδήποτε άλλη συμβουλή-λινκ για διάβασμα δεκτά.

Από ότι βλέπω την lollipop δεν την έχουν πολλοί σε εκτίμηση οπότε θα περιμένω για το επόμενο update και μετά πράττω αναλόγως.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Αλέξης

Καλησπέρα τρέχω lollipop και δεν έχω κανένα πρόβλημα.Χρησιμοποιώ nova launcher. Ειναι η πρωτη φορα που δεν ρουταρα το κινητο και δεν περασα αλλη ρομ γιατί είμαι πολυ happy. Δεν κολλάει πότε και έχω πολύ καλή αυτονομία. Δεν εχω πλεον το άγχος της μπαταρίας. Επίσης η νέα έκδοση greenify παίζει και χωρίς root. Την έχω και κάνει δουλίτσα. Όσο για την Vodafone είναι αυτό που λέμε branded unbranded έκδοση λογισμικού. Συνήθως η branded καθυστερεί στα update 1 μήνα. Στην Ελλάδα που είμαστε τελευταίοι μπορεί να γίνει και το ανάποδο. Αυτό φυσικα λύνεται εύκολα περνώντας μια official ευρωπαϊκή χωρίς να χάσεις ούτε εγγύηση ούτε τίποτα. Α και μην ξεχάσεις μια καλή θήκη. Οθόνη πάνω από 5" χωρίς θήκη παίζεις με την φωτιά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Αλέξης

Καλως μας ήρθες!

Ξέχνα greenify και ανολογα προγράμματα και μην αγχώνεσαι με την μνήμη. Έχει αψογη διαχείριση το κινητό και μόνο προβλήματα και αυξημένη κατανάλωση θα σου δημιουργήσουν.

Κάνε disable οτι δεν χρειάζεσαι απο το απερίγραπτο bloatware της Σαμμυ και ασε την υποδειγματική kitkat να κανει τα υπολοιπα! Το τηλέφωνο ειναι εξαιρετικό με την τελευταία εκδοση της kk και δεν χρειαζεται ουτε managers ουτε καποιο αλλο "βοηθητικο" προγραμμα.

Οσο για την άποψή σου να μην αναβαθμίσεις στην υπάρχουσα lollipop και να περιμένεις, απλά δεν εχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Θα βάλεις μπελάδες στο κεφάλι σου χωρίς να αποκομίσεις κανενα ουσιαστικό όφελος.

Συν την κακογουστιά στα μενου της συσκευής, με την διασπαρτη παιδική τσιγκολελετα χρωμάτων! Θέλει πραγματικά πολυ προσπάθεια για να μετατρέψεις ενα σοβαρο τηλέφωνο σε καρναβαλο αλλα όμως το κατάφεραν.

Τες πα, κάποιοι πιθανόν να με κατηγορήσουν οτι υπερβάλλω, κάποιος με ειρωνευτικε κιόλας γιατί θεώρησα αποτρεπτικό παράγοντα αναβάθμισης σε lollipop ολη αυτη την ασπριλα και την χρωματική έκρηξη των μενου, αλλα τι να κάνουμε γουστα ειναι αυτά!

Δεν είναι δυνατον να συμφωνουμε όλοι με αυτό που πάει να μας πασάρει η Σαμμυ!

Edited by fanatikos

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Καλως μας ήρθες!

Ξέχνα greenify και ανολογα προγράμματα και μην αγχώνεσαι με την μνήμη. Έχει αψογη διαχείριση το κινητό και μόνο προβλήματα και αυξημένη κατανάλωση θα σου δημιουργήσουν.

Κάνε disable οτι δεν χρειάζεσαι απο το απερίγραπτο bloatware της Σαμμυ και ασε την υποδειγματική kitkat να κανει τα υπολοιπα! Το τηλέφωνο ειναι εξαιρετικό με την τελευταία εκδοση της kk και δεν χρειαζεται ουτε managers ουτε καποιο αλλο "βοηθητικο" προγραμμα.

Οσο για την άποψή σου να μην αναβαθμίσεις στην υπάρχουσα lollipop και να περιμένεις, απλά δεν εχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Θα βάλεις μπελάδες στο κεφάλι σου χωρίς να αποκομίσεις κανενα ουσιαστικό όφελος.

Συν την κακογουστιά στα μενου της συσκευής, με την διασπαρτη παιδική τσιγκολελετα χρωμάτων! Θέλει πραγματικά πολυ προσπάθεια για να μετατρέψεις ενα σοβαρο τηλέφωνο σε καρναβαλο αλλα όμως το κατάφεραν.

Τες πα, κάποιοι πιθανόν να με κατηγορήσουν οτι υπερβάλλω, κάποιος με ειρωνευτικε κιόλας γιατί θεώρησα αποτρεπτικό παράγοντα αναβάθμισης σε lollipop ολη αυτη την ασπριλα και την χρωματική έκρηξη των μενου, αλλα τι να κάνουμε γουστα ειναι αυτά!

Δεν είναι δυνατον να συμφωνουμε όλοι με αυτό που πάει να μας πασάρει η Σαμμυ!

θα συμφωνησω ( αν και εκανα το update ) αλλα η Google μας πασαρε το χαλια λειτουργικο . Η samsung δεν επελεξε μενου και χρωματα...

My Name Is George V.

Καλημερα,θα συμφωνησω με τα παιδια παραπανω αν και ειμαι ηδη στη Lolipop ΒΟΒ7 απροβληματιστα εγω απ την αρχη...το τηλ. ειναι μια χαρα δε φταιει η σαμυ για τα χρωματα και το λειτουργικο...οσο για το greenify το δουλευω απ την αρχη που πηρα το τηλ..κανει καλη δουλεια και δε τρωει πορους...κρατα απλα "κοιμισμενες" τις εφαρμογες που θα του ορισεις οταν δε τις χρειαζεσαι..αλλα και χωρις αυτο η διαχειριση μνημης του S5 ειναι μια χαρα...:)
Jason the Greek

Καλημέρα.

Πιστεύω ότι αν η Σάμμυ ήθελε θα μπορούσε να "σοβαρέψει" το λειτουργικό, αλλάζοντας τις πράσσινες, πορτοκαλιές και κεραμιδοκίτρινες πινελιές με άλλα πιο σοβαρά και γήινα χρώματα!

Εντάξει, χαρούμενοι και ζωηροί τόνοι στα μενού του λειτουργικού αλλά δεν ταιριάζουν με τίποτα στο τηλέφωνο. Σε άλλο κοινό απευθύνονται και σε άλλου τύπου συσκευές.

Όσο για την ασπρίλα παντού, όταν έχεις μια πραγματικά καταπληκτική οθόνη, με ένα αξεπέραστο μαύρο και μια αντίθεση από άλλο πλανήτη, ε πως να το κάνουμε! Δεν τα καταστρέφεις όλα, κάνοντάς τα όλα άσπρα!!! Μόνο βλακεία μπορώ να το χαρακτηρήσω.:shock:

Τες πα, ίσως κουράζουμε κάποιους με αυτό το θέμα, γιατί είναι η αλήθεια ότι έχει συζητηθεί κατά κόρον!:X

Edited by fanatikos

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κανένας αλλά έκανε το gsmarena νέα battery tests με lollypop και υπάρχει μεγάλη βελτίωση.

http://blog.gsmarena.com/benchmarking-android-5-0-lollipop-battery-life-samsung-galaxy-s5-lg-g3/

Καλημέρα, ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Όντας τα τελευταία τρια χρόνια με motorola atrix αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα, το label του clean master που δείχνει τη ram να μειώνεται εκθετικά ενώ δουλεύω μόνο μια εφαρμογή. Από 2.3.4 θα παω σε kit kat, δεν ήξερα ότι έχει προστεθεί, εγγενώς, η δυνατότητα να ακυρώνει κανείς εφαρμογές. To greenify τότε τι διαφορετικό προσφέρει; Την ίδια λειτουργία αλλά στις εφαρμογές που δεν επιτρέπει η kitkat;

Στο thread του G3 μου είπε, επίσης, ένα παιδί ότι η kitkat κάνει καλύτερη διαχείρηση μνήμης σε σχέση με παλαιότερα android και κλείνει εφαρμογές για να δουλεύεις πιο άνετα αυτές που χρειάζεσαι.

Launcher στο atrix είχα τον go launcher ο οποίος μετά τις αναβαθμίσεις του τελευταίου χρόνου περίπου, έκανε επανεκινήσεις.

Στο s5 δεν βρίσκω λόγο να δουλέψω κάποιον launcher αν το κινητό δουλεύει μια χαρά.

Κοιτώντας εδώ , http://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S5-with-Lollipop-vs-Galaxy-S5-with-KitKat-UI-comparison_id64756 , δεν βρίσκω λόγο να αφήσω την kitkat πέρα από ένα δημοσίευμα στο gsmarena για βελτίωση μπαταρίας. προτιμώ να το φορτίζω συχνότερα και η εμπειρία χρήσης να είναι πιο ευχάριστη.

Motorola Atrix -> Galaxy S5 -> Mi Note 2 -> S9+

Δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κανένας αλλά έκανε το gsmarena νέα battery tests με lollypop και υπάρχει μεγάλη βελτίωση.

http://blog.gsmarena.com/benchmarking-android-5-0-lollipop-battery-life-samsung-galaxy-s5-lg-g3/

Ωραιος...οχι δεν ειχε αναφερθει και ουτε εγω προσωπικα το ειχα διαβασει ακομα...ετσι για να μη νομιζουν οτι λεμε τρελα εμεις που οντως ειδαμε βελτιωση...(στην ηδη καλη μπαταρια επι κιτ-κατ εποχη).:)

Jason the Greek

Με εβγαλε αναβαμισει του λογισμικου με οτα.Την κανουμε κανονικα η περιμενουμε γιατι θα εχει bugs και θα κολαει?

Με εβγαλε αναβαμισει του λογισμικου με οτα.Την κανουμε κανονικα η περιμενουμε γιατι θα εχει bugs και θα κολαει?

Κιτ κατ εισαι?...αν ναι και εισαι ευχαριστημενος περιμενε...αν εχεις διαβασει παραπισω οι μισοι εχουν παραπονα και αλλοι μισοι ειναι jet...τωρα τι να σου πω παραπανω...

Jason the Greek

Οι περισσοτεροι διαμαρτυρονται για την μπαταρία με lolipop, αλλά στην πραγματικότητα αμα εγκαταστάσεις σωστά τη rom, η μπαταρία είναι πολυ καλή. Αμα εισαι root, και αφαιρεσεις και κάποιες αχρηστες εφαρμογές της σαμσουνγκ που ξυπνανε συνέχεια το κινητο, τοτε η μπαταρία γίνεται εξαιρετικη, ειδικα στο θέμα standby. Σε λειτουργία οντως τσιμπαει ενα μικρό κλικ παραπάνω σε σχεση με κιτκατ, αλλά ειναι πολυ ποιο γρήγορη.. Κοιταξτε standby στην παρακατω φωτο. (σαφώς καλύτερο απο κιτκατ). Σχεδόν δεν καιει τίποτα. Μπορει να τρεχω custom, αλλα στην ουσία ειναι η Original, απλα εχει extra λειτουργίες, δεν εχει καποια βελτιστοποιηση σε μπαταρία, περα απο το οτι δεν εγκαταστω ολες τις εφαρμογές της Samsung.

http://i92.photobucket.com/albums/l15/sosimpleGR/Mobile%20Uploads/ForForum/Screenshot_2015-02-25-14-18-28_zpsbedxql2s.png

Περισσότερα εδω για οποιον ενδιαφερετε http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=59076712&postcount=8324

Πολυ καλο link, και ξεκαθαριζει τι συμβαίνει πραγματικα με την lolipop. Καλη η εμπειρία του καθενός, αλλα αυτη βασίζεται στο πως εχει στημενη τη συσκευή του. Στο αν εχει κανει σωστα ή όχι την αναβάθμιση. Αμα τα εχεις κανει σαλάτα (η αλήθεια είναι οτι δεν φταις 100% εσυ γι αυτο. Το update δεν ειναι καθολου απλη διαδικασία, ενω το over to air update που προτεινουν οι εταιρίες ειναι εξ ορισμου λαθος και εκει οφείλεται η κακη εμπειρία σχεδον ολων.. Στην πραγματικότητα το over to air έπρεπε να απαγορεύεται δια ροπαλου. Υπάρχει μονο χαρην ευκολιας, και δεν ξερω, αν σκεφτω πονηρα ιεως για να δουλευουν τα service... ).

Τα επισημα στοιχεια μετρήσεων μιας σωστα στημενης συσκευής λενε οτι το s5 με lolipop κερδίζει:

(Για 1000λιοστη φορα επισημαίνω οτι τα site πριν κανουν τις μετρήσεις σβηνουν τα παντα απο το κινητο, και εγκαταστουν μεσω pc τη ρομ, γιατι απλούστατα γνωριζουν οτι με το over to air δε θα μπει εντελως σωστα με αποτέλεσμα να χανεις απο 1% εως.. 90%. Παιζεις ζαρια πόσο ποιο απλα να το πω?)

-6 ωρες παραπανω talk time

-11!!! ωρες παραπανω διαρκεια μπαταριας του δείκτη endurance (βασικα για οποιον ασχολείται αυτό πρακτικά σημαίνει 11 ωρες μεγαλυτερο standby time, εντελώς συμφωνο με οτι εγραφα και εγω.)

-Ίδιο χρονο σερφαρισματος (3 λεπτα κερδος για την ακρίβεια, δηλ στατιστικα ασημαντο, σε επαναληψη του τεστ μπορει να βγει και αντίστροφα)

-Τα ιδια για βιντεο playback

-Καλύτερο smoothness, ταχύτητα. (αυτο επίσης είναι αποδεδειγμενο, υπάρχει και βίντεο στο utube με 2 s5 ενα εχει κιτκατ, το αλλο λολιποπ και αποδεικνύει περα πασης αμφισβητησης οτι πχ οι εφαρμογές φορτωνουν γρηγοροτερα)

Να προσθέσω τα δικα μου συμπεράσματα :

Ακομα και με την ασπριλα των μενου, η αυτονομια αυξανεται. Αν δεν σου αρέσει η ασπριλα (και εγω προτιμούσα τα μαυρα μενου ειναι η αλήθεια), δεν την βαζεις αν αυτο ειναι πολυ σημαντικο για σενα.

Το να γραφονται σελίδες με κλαματα για την ασπριλα της ρομ, και σχόλια που διαβαζω του στιλ "μαύρη η ωρα που την εβαλα, είχα ενα ωραιο κινητο και έγινε πανουκλα" δειχνει ελλειψη σοβαρότητας. Ρομ αλλαζεις τοσο δυσκολο ειναι να ριξεις 5 λεπτα μια ματια στο utube να δεις πως θα γινει το κινητο με λολιποπ και ΝΑ ΜΗ ΤΗ ΒΑΛΕΙΣ αφου αυτο ειναι τόσο σημαντικό για σενα.

Ενα βασικο μειον βρηκα, και αυτο ειναι οταν πατας το κουμπι του multitasking, αργαει πολυ περισσότερο να εμφανισει τις εεφαρμογές.

Ο μεσος χρηστης δεν βαζει σωστα τη ρομ, (σε οποιοδήποτε κινητο οχι ειδικα στα Samsung, τα ιδια ακριβώς διαβαζεις σε ολα τα φόρουμ ολων των κινητών σε καθε σοβαρο uodate) οποτε ολα τα παραπάνω πιθανότατα ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ, ή για την ακρίβεια παιζει ζαρια αν θα τα δει ή οχι, το πιθανότερο ειναι να δει τα αντιστροφα.. Ολοτε απο αυτη την έννοια να το σκεφτεί πολυ αν θα την βαλει.

Αμα ξερεις να βαζεις σωστα / έχεις καποιον γνωστό που ξερει να βαζει σωστα τη ρομ, σβηνοντας τα παντα, ακομα και αν μολις αγορασες το κινητο και ειναι εντελώς αδειο, κατα προτιμηση με odin, και οχι kies, να μου τρυπησεις τη μυτη αν δε διαπίστωσεις ολα τα παραπάνω..

Αυτα επειδη βαρεθηκα να διαβάζω απογοήτευμενους χρηστες..

Edited by sosimple2

Βρε παιδια καπου διαβασα οτι εχει κατι προβληματα με την καμερα;αληθευει; Γιατι σκεφτομαι να το παρω .αυτο η το alpha

• The title was changed to Samsung Galaxy S5 (G900F)