WitchKing Δημοσιεύτηκε April 5, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 5, 2014 Cubot P5 http://s24.postimg.org/6yztt3zx1/P5red.jpg Band 2G: GSM 850/900/1800/1900MHZ 3G: WCDMA 850/2100MHZ Sim Card Dual SIM Card Dual Standby Color White/Black/Red Shell Material Plastic System OS Android 4.2.2 CPU MTK6572W, Cortex A7 dual core, 1.3GHz ROM 4GB RAM 512M Screen Display Size 4.5Inch Type TFT, QHD capacitive touch screen Resolution 960*540 pixels Screen Color 1600K Colors Support Format FM Radio Yes, earphone needed Card Support TF card up to 32 GB extended Data Transfer & Connectivity Data transfer USB/Bluetooth Mobile internet WAP/WIFI Camera/Picture Resolution Dual Cameras, front camera 0.3MP(interpolated 2.0MP), back camera 5.0MP(interpolated 8.0MP) with flashlight and auto focus Language Simplified Chinese, Traditional Chinese, Bahasa Indonesia,Bahasa Melayu,- Cestina,Deutsch,English,Spanish,Filipino,French,Μagyar, Nederlands,Italian,Portuguese(Brazil),Portuguese(Portugal),Romana,Vietnamese,Turkish,Greek, Russian,Hebrew,Arabic,Thai,Myanmar,Korean GPS Yes, built in, also support A-GPS With EPO assistance to speed up postioning WIFI Yes, 802.11 b/g/n Bluetooth Bluetooth 2.0 Gravity Sensor Yes Multi-Touch Yes, 5 point touch Dimensions 134*68*9.9MM Net Weight(Including battery) 224g Standby Time About 2~3 days Other Feature 3G, WIFI, Play Store, GPS, FM, Bluetooth, Ebook, Email, Messaging, wallpapers, calendar, calculator, clock, camera, tethering & portable hotspot, flashight, etc Accessories 1 x 2200mAh Battery 1 x 3.5mm Earphone 1 x USB Cable 1 x Charger 1 x Protector case 1 x User Manual(English) _____________________________________________________ Παρέλαβα χθες, μετά απο ένα μήνα αναμονή. Είναι το πρώτο μου Android phone και κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση ίσως είναι κοινά. Πρώτες εντυπώσεις, καλές. Δεν είναι άσχημη η ποιότητα κατασκευής αν και τρίζει λιγάκι μερικές φορές. Το λευκό κουτί περιείχε λευκό hands-free, λευκό φορτιστή και λευκό καλώδιο. Η θήκη σιλικόνης είναι διαφανής και δυσκολεύει λίγο την πρόσβαση στα πλήκτρα έντασης και on\off. Μου κακοφάνηκε η σύνδεση του καλωδίου USB στο πάνω μέρος της συσκευής: το μισό βύσμα μένει έξω απο την υποδοχή. Κινέζικες εφαρμογές δεν είδα και το κινητό δεν ήταν root (αν και το ζήτησα απο το Minideal). Τα ελληνικά μενού έχουν κάποιες φράσεις ξεχασμένες στα Αγγλικά αλλα γενικά η μετάφραση είναι καλή. Ένα προβληματάκι υπάρχει στον τηλ. κατάλογο μιας απο τις δύο SIM. Το κινητό "τρώει" γράμματα απο τα ονόματα που ήταν γραμμένα με μικρά και τα αντικαθιστά με ερωτηματικά. Στις εξερχόμενες κλήσεις ρωτάει ποια SIM θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ενω οι εισερχόμενες έχουν ένδειξη για το ποια SIM τις δέχτηκε. Το ίδιο και στα μηνύματα. Play Store και Maps υπάρχουν. Η οθόνη του πρέπει να είναι όντως IPS, με καλή ανάλυση και χρώματα. Η μπαταρία ήρθε φορτισμένη στο 70% και άδειασε μετά απο 9 περίπου ώρες (1-2 τηλεφωνήματα, πέρασμα προγραμμάτων, περίπου 3 ώρες GPS). Παρουσίασε ένα "σκαλοπάτι" γύρω στο 50% και έπεσε στο 25-30%. Θα δω σήμερα αν επαναληφθεί μετά απο πλήρη φόρτιση. Όπως έγραψα πιο πάνω, είναι η πρώτη μου συσκευή με Android. Μόνο κάποια Galaxy S3 & S4 είχα πιάσει στα χέρια μου. Οι επιδόσεις του Ρ5 μου φάνηκαν μέτριες. Η μετάβαση απο οθόνη σε οθόνη δεν είναι τόσο γρήγορη ή ομαλή όσο θα ήθελα. Αυτό ίσως είναι το τίμημα των δύο πυρήνων και των μόνο 512ΜΒ RAM. AnTuTu score βγάζει 10730 Το WiFi δούλεψε σωστά. Για 3G δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, έχω Wind :p. To GPS χρειάστηκε 2-3 λεπτά για να βρει δορυφόρους την πρώτη φορά αλλά τις επόμενες τους έβρισκε αμέσως. Δοκίμασα Sygic και Navigon. Μόνο το πρώτο δούλεψε, το Navigon δεν μπορούσε να συνδεθεί με...κάτι :) Έκανα 300χλμ σε ΕΟ χθες και δεν είχα πρόβλημα. Δυστυχώς η μπαταρία τελείωσε πριν μπω σε μεγάλη πόλη για να δω πόσο σταθερό είναι το σήμα. Η κάμερα δεν είναι άσχημη, θέλει περισσότερες δοκιμές για να βγάλω συμπέρασμα. Αυτό που μου άρεσε ήταν η επιλογή για λήψη screenshot στο Power off menu. Δεν χρειάζεται τα πλήκτρα power+volume. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joss54 Δημ. April 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 5, 2014 Ευχαριστούμε για το review! Τα δίκαρτα στις εξερχόμενες πάντα ρωτάνε τη SIM όπως και στα μηνήματα. Δοκίμασες να βάλεις Gravity box για να διορθώσεις το πρόβλημα με τα UTF των SMS; Πολύ σημαντικό είναι αν κρατάει η 2200 μπαταρία πάνω από μέρα (αν και με το GPS την άδειασες) Γενικός σαν κατασκευή θα μπορούσε να είναι και καλύτερο δηλαδή ε; Παράθεση We offer three kinds of service: GOOD - CHEAP - FAST. You can pick any two. If it is GOOD and CHEAP it won't be FAST | If it is GOOD and FAST it won't be CHEAP | If it is FAST and CHEAP it won't be GOOD Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WitchKing Δημ. April 6, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2014 (edited) Ευχαριστούμε για το review! Τα δίκαρτα στις εξερχόμενες πάντα ρωτάνε τη SIM όπως και στα μηνήματα. Στις εξερχόμενες ναι, έχω διαβάσει όμως παράπονα για άλλα κινητά που δεν επισημαίνουν σε ποια κάρτα έφτασε εισερχόμενη κλήση ή μήνυμα. Δοκίμασες να βάλεις Gravity box για να διορθώσεις το πρόβλημα με τα UTF των SMS; Πολύ σημαντικό είναι αν κρατάει η 2200 μπαταρία πάνω από μέρα (αν και με το GPS την άδειασες) Το πρόβλημα με την γραμματοσειρά δεν είναι στα μηνύματα, εκείνα τα εμφανίζει κανονικά. Στις καταχωρίσεις του τηλ. καταλόγου τρώει χαρακτήρες. Δοκίμασα το PixelPhone αλλά δεν είδα διαφορά. Η μπαταρία τώρα, σε 20 ώρες έχει χάσει το 33%. Αυτές τις 20 ώρες έβγαλα μερικές φωτογραφίες, πέρασα εφαρμογές και δοκίμασα μερικά αρχεία FLAC. Βλέπω να βγάζει άνετα 2 μέρες. Ίσως η παλιά SIM που έχω βάλει να το ζορίζει και να ξοδεύει περισσότερη μπαταρία. Στην διαχείριση ενέργειας βλέπω 50% κατανάλωση απο "ετοιμότητα κυψέλης". Πολύ καλή η επιλογή για αυτόματη ενεργοποίηση\απενεργοποίηση σε ορισμένες ώρες. Κλείνει το κινητό όταν κοιμάμαι και ξυπνάει όταν ξυπνάω :) Γενικός σαν κατασκευή θα μπορούσε να είναι και καλύτερο δηλαδή ε; Όπως έγραψα, δεν έχω ξαναπιάσει "κινέζικο" στα χέρια μου και δεν μπορώ να συγκρίνω. Στιβαρό φαίνεται, δεν έχει μαλακά πλαστικά και μόνο το βύσμα τροφοδοσίας δεν μου άρεσε. Ξέχασα να γράψω οτι το Ρ5 έχει μονόχρωμο notification LED. Ίσως να αναβοσβήνει με διαφορετικό ρυθμό ανάλογα με το είδος του εισερχόμενου, πρέπει να το παρατηρήσω. Να και μερικές φωτογραφίες με την κάμερα του. https://www.dropbox.com/s/zkdrmaemp3d7ty8/IMG_20130101_001114.jpg https://www.dropbox.com/s/c3g94i3an1cyak3/IMG_20140405_173455.jpg https://www.dropbox.com/s/6lo9awvpnb86nbx/IMG_20140405_170653.jpg https://www.dropbox.com/s/zyb2r399h1l3hx3/IMG_20140405_173305.jpg https://www.dropbox.com/s/zwrt5217wxqgpkw/IMG_20140405_170934.jpg Μου κακοφάνηκε η σύνδεση του καλωδίου USB στο πάνω μέρος της συσκευής: το μισό βύσμα μένει έξω απο την υποδοχή. Τελικά για αυτό δεν φταίει το κινητό αλλά το καλώδιο USB. Το βύσμα έχει διπλάσιο μήκος από το συνηθισμένο. Edited April 7, 2014 by athanaso77 Συνεχόμενα μηνύματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. April 7, 2014 Administrators Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Υπάρχουν στην αγορά τέτοια καλώδια για να εξυπηρετούν συσκευές μέσα σε θήκες, δεν αποτελεί πρόβλημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WitchKing Δημ. April 7, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 To κατάλαβα οτι δεν είναι πρόβλημα αλλα δεν παύει να φαίνεται άσχημα. Ακόμα και με τη θήκη, προεξέχει αρκετά. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μου αρέσουν οι πολλές καμπύλες στα κινητά :) http://s24.postimg.org/fg3xhrtzp/plug.jpg Μου έβγαλε ακόμα ένα πρόβλημα με τις ελληνικές γραμματοσειρές. Στο Beautiful Widgets, η μία οθόνη βγάζει κανονικά τονισμένους χαρακτήρες και στην επόμενη βγάζει τετράγωνα. http://s8.postimg.org/pj3w50a4x/Screenshot_2014_04_07_00_32_45.jpg http://s8.postimg.org/4kt4t6kwh/Screenshot_2014_04_07_00_33_26.jpg Μπορεί να γίνει κάτι για να διορθωθεί; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joss54 Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Δεν ξέρω αν διορθώνεται έτσι απλά. Μάλλον πρέπει να παρακολουθείς το xda μήπως βγάλουν καμιά καινούρια rom Γενικός σε θέμα χρήσης πως τα πάει τελικά η μπαταρία; Παράθεση We offer three kinds of service: GOOD - CHEAP - FAST. You can pick any two. If it is GOOD and CHEAP it won't be FAST | If it is GOOD and FAST it won't be CHEAP | If it is FAST and CHEAP it won't be GOOD Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WitchKing Δημ. April 8, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2014 Το ΣΚ το έβγαλε άνετα, αν και η χρήση δεν ήταν βαριά. Λίγες δοκιμές του GPS, αρκετές φωτογραφίες, λίγα σύντομα τηλεφωνήματα και μπόλικο σκάλισμα. Επειδή ήθελα να αδειάσω τη μπαταρία την Κυριακή το βράδυ, έβαλα να παίζει βίντεο για 45' ώστε να φύγει το τελευταίο 23%. Χθες το πρωί έκλεισα WiFi και GPS και τώρα βλέπω οτι η μπαταρία έχει χάσει μόνο 15%. Μάλλον τρώνε πολύ αυτά τα δύο. Το "σκαλοπάτι" της πρώτης χρήσης δεν ξαναεμφανίστηκε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PANOSPAT Δημ. April 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2014 Παιδια 'εχει ασχοληθεί κανεις με το flashing της συσκευής . Και επειδή αυτό που παρέλαβα δεν είναι root με ποιό πρόγραμμα εχετε κάνει καλιμπράρισμα της μπαταρίας . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WitchKing Δημ. April 10, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2014 Δεν δοκίμασα κάτι ακόμα. Το Frameroot έχει στα συμβατά το μικρότερο GT90 και υποθέτω οτι θα δουλεύει και με το Ρ5. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PANOSPAT Δημ. April 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2014 Δεν δοκίμασα κάτι ακόμα. Το Frameroot έχει στα συμβατά το μικρότερο GT90 και υποθέτω οτι θα δουλεύει και με το Ρ5. ΕΛλπίζω να δοκιμάσεις κ να μας πείς . Μια ερώτηση έχεις κάνει calibration στην μπαταρία ?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WitchKing Δημ. April 10, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2014 Όχι κάτι ιδιαίτερο. Την αφήνω να αδειάσει εντελώς και τότε την φορτίζω. Root δεν ξέρω αν θα κάνω. Το κινητό είναι της γυναίκας μου και δεν έχω όρεξη για γκρίνια αν κάτι πάει στραβά :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WitchKing Δημ. April 15, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2014 (edited) Μιλάμε για μπαταρία-θηρίο! Την προηγούμενη Πέμπτη 10/4 το πρωί το έβγαλα απο την πρίζα, σήμερα το ξαναέβαλα :D Ενδιάμεσα το είχα συνδέσει για μία ώρα περίπου στο USB του υπολογιστή αλλά ζήτημα να πήρε 10% η μπαταρία. Βέβαια, κάθε βράδυ για 8 ώρες είναι κλειστό και έχω βάλει το Deep Sleep Battery Saver. Λίγα τηλεφωνήματα, αρκετές φωτογραφίες και Flightradar24 με GPS. Δεν ξέρω αν είναι παρενέργεια του Deep Sleep, σήμερα όμως δεν δούλευε η αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας της οθόνης. Για την ποιότητα κατασκευής που λέγαμε: το notification LED λειτουργεί και σαν...φακός. Είναι μπροστά απο την θύρα USB και το φως του ξεχειλίζει απο τις ενώσεις των πλαστικών. Edited April 15, 2014 by WitchKing Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PANOSPAT Δημ. April 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2014 Μια ερώτηση παρατήρησα ότι στο κινητό που πήρα για την κοπέλα μου η μπαταρία γράφει cubot gt99 και παρ όλο που το φπρτίζω σωστά δεν ξεπερνάει την 1 ημέρα με κανονική χρήση . Λέτε να είναι λάθος του καταστήματος ??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WitchKing Δημ. April 16, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2014 Ίδιες μπαταρίες "φοράνε" τα δύο μοντέλα, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που βρίσκω στο δίκτυο τουλάχιστον. Η δική μου είναι αυτή: http://s24.postimg.org/3m0rxvl3l/P5_battery.jpg Πρέπει να είναι στην 4η ή 5η φόρτιση τώρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WitchKing Δημ. April 17, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2014 Δοκίμασα τα Sony Ericsson ΜΗ1. Δουλεύουν κανονικά, χωρίς μερεμέτια, και σαν hands-free και για έλεγχο του media player. Το κακό είναι οτι το κινητάκι δεν τους δίνει αρκετό ρεύμα ώστε να βγάλουν τον πολύ καλό ήχο που μπορούν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts