makap Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Καλησπέρα , δεν προλαβαίνει πλεον το τελωνείο του Βενιζέλος και τα στέλνουν και θεσ/κη (Ωραιόκαστρο) για εκτελωνισμό. Το δικό μου ήταν κολλημένο στο ΚΔ ΑΤΤΙΚΗΣ από 9/12/16 , και μιας και στα τηλέφωνα δεν απαντόυσε κανείς πήγα από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ να ρωτήσω τι έχει γίνει ??? Αφου δεν έβρισκα άκρη στις πληροφορίες τους απευθύνθηκα στον προϊστάμενο και βρήκαν το tracking number μου είπαν ότι ταξιδευει για Τελωνείο θεσσαλονίκης (!!!!!!) διότι λογω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνει το ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ. Σε παρατήρηση μου ότι το δέμα είναι μικρό και χαμηλής αξίας και γιατί δεν γινόταν ο έλεγχος εδώ , η απάντηση είναι ότι δεν επιλέγουν δέματα ξεχωριστά αλλά ολόκληρους σάκους από τις μεταφορικές του εξωτερικού που πάνε για έλεγχο και επιβολή των αναλογούντων τελών. Σε ερώτηση εαν δεν συμφωνώ με την αξία στην οποία έχει υπολογισθεί ο ΦΠΑ , η απάντηση ήταν πληρώνεται το τέλος των 10€ και στην συνέχεια γυρίζουμε το δέμα στο τελωνείο για να κάνετε την διασάφηση !!! Σε ποιό τελωνείο τους ρώτησα Θεσσαλονίκης που το κοστολόγισε ??? Η απάντηση ήταν ...... μάλλον Αθήνας και για σίγουρα θα τηλεφωνήσω αύριο (εαν σηκώσουν τηλεφωνο) να μου πούνε Αυτό που σου είπε ότι τα στέλνουν στη Θεσ/νίκη, λόφω φόρτου στο αεροδρόμιο, είναι λάθος και είτε δεν ξέρει είτε βαριόταν να σου πει ότι, εάν κριθεί ότι πρέπει να ελεγχθεί ένα δέμα και ο παραλήπτης βρίσκεται στη Β. Ελλάδα, το δέμα δεν ελέγχεται στο αεροδρόμιο αλλά προωθείται, οπωσδήποτε, στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης επειδή αυτή είναι η μόνη αρμόδια υπηρεσία των ΕΛΤΑ για τη Β. Ελλάδα. Το ότι δεν ξέρει τα βασικά, επιβεβαιώνεται και από την απάντηση που σου έδωσε στο θέμα της "ένστασης" που, ενδεχομένως, θα θελήσεις να κάνεις. Είναι αδιανόητο ο συγκεκριμένος προιστάμενος (στην κεντρική Υπηρεσία) να απαντάει με "μάλλον". Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Roid_rage Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Επικοινωνησα με τους κινεζους για το κολλημενο κινητο και μου λενε αν το αρνηθεις θα γυρισει σε εμας σε παραπανω απο μισο χρονο :lol::lol::lol:. Μπορεις να το παραλαβεις και αν δε σου αρεσει να μας το επιστρεψεις και θα στο κανουμε refund. Παράθεση Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται! Μια πλήρης φόρτιση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AccelDrag Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Refund μεν, αλλα χάνεις αυτά που πλήρωσες για δασμούς και φπα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristakos2006 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Αυτό που σου είπε ότι τα στέλνουν στη Θεσ/νίκη, λόφω φόρτου στο αεροδρόμιο, είναι λάθος και είτε δεν ξέρει είτε βαριόταν να σου πει ότι, εάν κριθεί ότι πρέπει να ελεγχθεί ένα δέμα και ο παραλήπτης βρίσκεται στη Β. Ελλάδα, το δέμα δεν ελέγχεται στο αεροδρόμιο αλλά προωθείται, οπωσδήποτε, στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης επειδή αυτή είναι η μόνη αρμόδια υπηρεσία των ΕΛΤΑ για τη Β. Ελλάδα. Το ότι δεν ξέρει τα βασικά, επιβεβαιώνεται και από την απάντηση που σου έδωσε στο θέμα της "ένστασης" που, ενδεχομένως, θα θελήσεις να κάνεις. Είναι αδιανόητο ο συγκεκριμένος προιστάμενος (στην κεντρική Υπηρεσία) να απαντάει με "μάλλον". Καλησπέρα για το ότι δεν ήξερε ούτε τα βασικά , αυτό κατάλαβα και εγώ από την απάντηση αυτή αλλά το ότι το δέμα είναι κολλημένο στο ΚΔ ΑΤΤΙΚΗΣ , πως εξηγείται ??? Ακόμα βγάζει : ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 09-12-2016 20:53 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ μπορώ να κάνω κάτι άλλο με τα ΕΛΤΑ ??? κάθε βοήθεια , άποψη , γνώμη δεκτή :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Το ίδιο αντιμετώπισα και εγώ με δέμα από τη Β. Ελλάδα που ξεκίνησε τη ΔΕ 5/12, έφτασε το πρωί της ΠΕ 8/12 στο ΚΔ Αττικής και κόλλησε εκεί μέχρι τη ΔΕ 12/12 το πρωί. Φαίνεται ότι στο Κρυονέρι γίνεται χαμός από εισερχόμενα από το εξωτερικό που πρέπει να πάνε στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης αλλά και εκείνα που είτε διακινούνται από το εξωτερικό, χωρίς έλεγχο, είτε από το εσωτερικό. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με το Κρυονέρι αλλά συνεχώς ήταν κατειλημμένο. Προσπάθησε και εσύ. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristakos2006 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Το ίδιο αντιμετώπισα και εγώ με δέμα από τη Β. Ελλάδα που ξεκίνησε τη ΔΕ 5/12, έφτασε το πρωί της ΠΕ 8/12 στο ΚΔ Αττικής και κόλλησε εκεί μέχρι τη ΔΕ 12/12 το πρωί. Φαίνεται ότι στο Κρυονέρι γίνεται χαμός από εισερχόμενα από το εξωτερικό που πρέπει να πάνε στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης αλλά και εκείνα που είτε διακινούνται από το εξωτερικό, χωρίς έλεγχο, είτε από το εσωτερικό. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με το Κρυονέρι αλλά συνεχώς ήταν κατειλημμένο. Προσπάθησε και εσύ. ομοίως τηλεφωνα δε εαν πήγαινα από εκεί θα έκανα κάτι ή τζαμπα τον κόπο ???? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jeap Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 γεια σας, σκέφτομαι να παραγγείλω ένα ρουτερ από κίνα, δεδομένου του μπλοκαρίσματος και των εορτών, θεωρώ ότι θα φτάσει ελλάδα 2017 προφανώς... Τι αλλάζει με το νέο έτος για τα τελωνεία; ξέρει κανείς; θα χρεώνονται όλα 100%; τι συμβουλεύεται;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern4 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 γεια σας, σκέφτομαι να παραγγείλω ένα ρουτερ από κίνα, δεδομένου του μπλοκαρίσματος και των εορτών, θεωρώ ότι θα φτάσει ελλάδα 2017 προφανώς... Τι αλλάζει με το νέο έτος για τα τελωνεία; ξέρει κανείς; θα χρεώνονται όλα 100%; τι συμβουλεύεται;; δεν εχει σημασια αν ειναι με SG ή ΝL. δεν εχει σημασια τι αξια εχει το προιον . δεν εχει σημασια που παει γεωγραφικα το δεμα. Όλα γινονται στη τυχη.. δηλαδη στις ορεξεις του καθε τελωνειακου. Παράθεση GreekSupporters | To cult κοινωνικό, πολιτικό και αθλητικό forum Telegram Messenger Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
musictracer Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 (edited) Σήμερα παρέλαβα κι εγώ από Θεσσ/κη μικρό πακέτο με δύο θερμόμετρα φούρνου (3 ευρω σύνολο) από alliexpress. Ευτυχώς πρόλαβα και ακύρωσα παραγγελία κινητού από gearbest πριν αποσταλεί γιατί απ' ότι διαβάζω μάλλον θα την πατούσα κι εγώ... Όσο για το τελωνείο πάντως γνώμη μου είναι ότι ο κάθε τελωνειακός όπως και κάθε άλλος Δ/Υ θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να την κάνει όπως προβλέπει ο νόμος. Οκ δε λέω κι εμένα μ' αρέσει να αγοράζω φτηνά το κινητό μου (αν και μόνο μια φορά έχω αγοράσει) αλλά από αυτά που διαβάζω κάπου είχε ξεφύγει η κατάσταση κι από μέρους μας. Να πάρεις ένα δυο κινητά το καταλαβαίνω, αλλά να παίρνεις 10 για σένα, 5 για τον ξάδερφο, 3 για τον μπατζανάκη και ένα για τον γείτονα μάλλον είναι υπερβολή. Όπως και να ΄χει εύχομαι καλή τύχη στους παραλήπτες . Καλή συνέχεια! Edited December 15, 2016 by impreza_sti Αφαίρεση προσωπικών στοιχείων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karlito13 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 (edited) Σήμερα παρέλαβα κι εγώ από Θεσσ/κη μικρό πακέτο με δύο θερμόμετρα φούρνου (3 ευρω σύνολο) από alliexpress. Ευτυχώς πρόλαβα και ακύρωσα παραγγελία κινητού από gearbest πριν αποσταλεί γιατί απ' ότι διαβάζω μάλλον θα την πατούσα κι εγώ... Όσο για το τελωνείο πάντως γνώμη μου είναι ότι ο κάθε τελωνειακός όπως και κάθε άλλος Δ/Υ θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να την κάνει όπως προβλέπει ο νόμος. Οκ δε λέω κι εμένα μ' αρέσει να αγοράζω φτηνά το κινητό μου (αν και μόνο μια φορά έχω αγοράσει) αλλά από αυτά που διαβάζω κάπου είχε ξεφύγει η κατάσταση κι από μέρους μας. Να πάρεις ένα δυο κινητά το καταλαβαίνω, αλλά να παίρνεις 10 για σένα, 5 για τον ξάδερφο, 3 για τον μπατζανάκη και ένα για τον γείτονα μάλλον είναι υπερβολή. Όπως και να ΄χει εύχομαι καλή τύχη στους παραλήπτες . Καλή συνέχεια! Τι πληρωσες σε αυτο που παρελαβες; Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Edited December 15, 2016 by impreza_sti Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Evaggelos1 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Στις φωτογραφιες που ανεβαζετε (και χωρις να υπαρχει λογος, σας πιστευουμε) να σβηνετε πρωτα τα τηλεφωνα σας κλπ στοιχεια!:worry: Παράθεση Με εκτιμηση Ευαγγελος. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minotavros Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 γεια σας, σκέφτομαι να παραγγείλω ένα ρουτερ από κίνα, δεδομένου του μπλοκαρίσματος και των εορτών, θεωρώ ότι θα φτάσει ελλάδα 2017 προφανώς... Τι αλλάζει με το νέο έτος για τα τελωνεία; ξέρει κανείς; θα χρεώνονται όλα 100%; τι συμβουλεύεται;; Τίποτα Τζόκερ είναι. Μπορεί να πληρώσεις τελωνείο μπορεί και όχι, απλώς έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να το σταματήσουν. Παράθεση No root->No problem Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Εγώ χθες παρέλαβα μία action camera των 24$ από gearbest χωρίς να πληρώσω τελωνείο. Μπορεί να τη γλίτωσα όμως θα σταματήσω να αγοράζω από Κίνα για ένα διάστημα μέχρι να δω αν θα χαλαρώσει όλο αυτό. Πιστεύω ότι αυτό που ήθελαν να πετύχουν το πέτυχαν. Να μας κάνουν να προτιμάμε τα ελληνικά καταστήματα πλέον και ας είναι πιο ακριβά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Evaggelos1 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 (edited) Ειπαμε να πληρωνουμε αυτο που αναλογει, σωστο ειναι, αλλα η κατασταση ,μερικες φορες ειναι για γελεια η για κλαματα! Αξια κινητου 50 $. Ο ηλιθιος Κινεζος εγραψε απεξω gift, phone, 40 $!!!. Το μπασανε λοιπον τελωνειο με εξοδο αυθημερον, το κοστολογησαν 100, εκοψαν το αντιστοιχο κουστουμι και μου τοστειλαν! Να κανεις ενσταση δεν εχει νοημα, οποτε εγω τι πληρωσα τωρα? Φορο για κατι που δεν αγορασα? Το θεμα θα εχει και συνεχεια. Edited December 14, 2016 by Evaggelos1 Παράθεση Με εκτιμηση Ευαγγελος. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
varajohn Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Λοιπόν επειδή κάποιοι δεν γνωριζουν τα έξοδα εκτελωνισμού είναι τα ίδια ανεξάρτητα από την αξία του δέματος οπότε το κόστος που βλέπετε είναι τα έξοδα εκτελωνισμού δεν έχει να κάνει με την αξία. Το αν είναι σωστό ή λάθος είναι άλλο θέμα η διαδικασία πάντως είναι αυτή. Παράθεση SONY EXPERIA NEOV. THL T200. LeTv X900+. Xiaomi Mi Max 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Evaggelos1 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Λοιπόν επειδή κάποιοι δεν γνωριζουν τα έξοδα εκτελωνισμού είναι τα ίδια ανεξάρτητα από την αξία του δέματος οπότε το κόστος που βλέπετε είναι τα έξοδα εκτελωνισμού δεν έχει να κάνει με την αξία. Το αν είναι σωστό ή λάθος είναι άλλο θέμα η διαδικασία πάντως είναι αυτή. Αν εννοεις εμενα καλε μου φιλε, οχι δεν ηξερα, ουτε ηθελα να μαθω. Δυστυχως ομως εμαθα με το ζορι. Στα εξοδα εκτελονισμου που αναφερεσε, μαλλον εχεις δικιο, αλλα δεν πληρωνεις μονο αυτα. Πληρωνεις και ΦΠΑ ο οποιος βεβαια εχει αμεση σχεση με την αξια του αντικειμενου. Εμενα το κοστολογησαν 100 Ε, ενω ειναι πολυ λιγοτερη. (Η πραγματικη και οχι αυτη που πληρωσα, η οποια ηταν ακομη μικροτερη μιας και το πηρα σε προσφορα!). Παράθεση Με εκτιμηση Ευαγγελος. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 δηλαδη η ταριφα ειναι 36 + 10 + 8? Πολλές φορές ναι εδώ μου χρέωση μπόλικες φορές δέματα 1€ 10+8 θα κολλήσουν σε κάτι μεγαλύτερο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 ομοίως τηλεφωνα δε εαν πήγαινα από εκεί θα έκανα κάτι ή τζαμπα τον κόπο ???? Εάν είσαι κοντά, είναι η καλλίτερη κίνηση. ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Λοιπόν επειδή κάποιοι δεν γνωριζουν τα έξοδα εκτελωνισμού είναι τα ίδια ανεξάρτητα από την αξία του δέματος οπότε το κόστος που βλέπετε είναι τα έξοδα εκτελωνισμού δεν έχει να κάνει με την αξία. Το αν είναι σωστό ή λάθος είναι άλλο θέμα η διαδικασία πάντως είναι αυτή. Από που προκύπτει αυτό; Έχουν γραφτεί πολλά posts με διαφορετικές αξίες κινητών και, φυσικά, διαφορετικά ποσά ΦΠΑ. Τα μόνα που είναι ίδια είναι τα τέλη (8+4=) 12€ των ΕΛΤΑ σ' αυτά τα δέματα. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valsam Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Εχει τυχει σε κανεναν να αγορασει από Ευρωπαικη αποθηκη κινεζου και να του ζητουν τελωνειο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
edemfinaki Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Εχει τυχει σε κανεναν να αγορασει από Ευρωπαικη αποθηκη κινεζου και να του ζητουν τελωνειο? Δεν υπάρχει κίνδυνος από ευρώπη... Ποτε Παράθεση See you on another ROM :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spdiv1972 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Δεν υπάρχει κίνδυνος από ευρώπη... Ποτε το κακο ειναι οτι δεν εχουν μεγαλη ποικιλια ακομα ,αλλα εστειλα εμαιλ στην selina απο vickmall και μου ειπε οτι θα αρχισουν να στελνουν περισσοτερες ποσοτητες για να υπαρχει στοκ Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valsam Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Δεν υπάρχει κίνδυνος από ευρώπη... Ποτε Ποτε μην λες ποτε! Επειδή ουτε τον Κινεζο εμπιστεύομαι αλλα ουτε και τον ελληνα δημοσιο υπαλληλο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
araditsas Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Ποτε μην λες ποτε! Επειδή ουτε τον Κινεζο εμπιστεύομαι αλλα ουτε και τον ελληνα δημοσιο υπαλληλο! Μη λέμε ότι νάνε ρε παιδιά έτσι για να γράψουμε κάτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
edemfinaki Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Ποτε μην λες ποτε! Επειδή ουτε τον Κινεζο εμπιστεύομαι αλλα ουτε και τον ελληνα δημοσιο υπαλληλο! Οχι. Ποτε δεν περνάει απο ευρώπη. Δεν γίνεται. Παράθεση See you on another ROM :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
P_papadis Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Όσοι παραλάβατε δέμα που πέρασε τελωνείο το είχαν ανοίξει? Και αν ναι πως το έκλεισαν ύστερα και σας το έδωσαν? Μπορεί κάποιος να ανεβάσει καμία φωτογραφία? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts