Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν το Oneplus μου από Κίνα έρχεται μέσω Αγγλίας (Hethrow).

Τι μαγκιές έκανε πάλι το Geekbuying;

Sent from my m1 note using Tapatalk

Με ποιο τρόπο το έστειλε?

No root->No problem

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παρέλαβα σήμερα δέμα από bpost, unregistered καθώς ήταν μπαταρία, χωρίς τελωνείο ούτε 3€. 28/7 έφυγε από το κινεζομαγαζο, 30/7 εμφανίστηκε στο τρακινγκ και 4/8 έφτασε Ελλάδα. Πολύ γρήγορη άφιξη για τα σημερινά δεδομένα, αλλά όπως είπα είναι unregistered που σημαίνει πως τελευταία ενημέρωση παίρνεις ότι έφτασε Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα ότι γίνει δεν ξέρεις τίποτα, και αν χαθεί δεν ξέρω αν γίνεται να το αποδείξεις.

Επίσης είναι και ο μόνος τρόπος που στέλνουν οι Κινέζοι πλέον μπαταρίες, οπότε δεν έχεις άλλη επιλογή.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Καλησπέρα από την (ε)ξωτική Αθήνα μάγκες...

Τι παίζει με το τελωνείο? Έχω καιρό να παραγγείλω κινητό και θέλω να παραγγείλω ένα από gearbest... Τι πρέπει να κάνω?

Nokia 5110 -> Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Nokia 7250 -> Nokia 6230 -> Nokia N70 -> Nokia N76 -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy S1 -> LG Optimus 4x -> Lenovo S90 -> Xiaomi Redmi 4X -> Xiaomi Redmi 5 Plus -> Xiaomi Poco X3 NFC

Cube U30GT2

Τι παίζει με το τελωνείο? Έχω καιρό να παραγγείλω κινητό και θέλω να παραγγείλω ένα από gearbest... Τι πρέπει να κάνω?

Τον σταυρο σου..........να πανε ολα καλα.........:lol:

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Τον σταυρο σου..........να πανε ολα καλα.........:lol:

xaxaaxaxaxaxaxax

Να σαι καλά ρε Κώτσο για την πολύτιμη βοήθεια!!! αχαχαχαχαχαχαχ

Αλήθεια, θα πρέπει να επιλέξω κάτι κατά την παραγγελία?

https://www.dropbox.com/s/gx7mhceo3vk80dh/0-02-05-1da6808c50db3c3e2ae0f56f3b99055bddacac607c8a24a08c3f3d41fbed757c_full.jpg?dl=0

Συνήθως επέλεγα το Netherlands

Nokia 5110 -> Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Nokia 7250 -> Nokia 6230 -> Nokia N70 -> Nokia N76 -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy S1 -> LG Optimus 4x -> Lenovo S90 -> Xiaomi Redmi 4X -> Xiaomi Redmi 5 Plus -> Xiaomi Poco X3 NFC

Cube U30GT2

Στο τρ'οπο αποστολής να επιλέξεις priority mail. Είναι το μόνο μέχρι τώρα, από ότι λενε, που σου γλιτώνει σίγουρα το τελωνείο.

Από 29-7 στο αεροδρόμιο παρέλαβα και εγώ σήμερα χωρίς τελωνείο.

Βέβαια είχα μια αναμονή 2μηνων πάρα 4 μέρες!!! 12-6 έφυγε από Σιγκαπούρη. Τι να πεις;

Στο τρ'οπο αποστολής να επιλέξεις priority mail. Είναι το μόνο μέχρι τώρα, από ότι λενε, που σου γλιτώνει σίγουρα το τελωνείο.

Δε μου τη βγάζει αυτή την επιλογή...

https://www.dropbox.com/s/8yqnebwvvisobgr/Untitled.jpg?dl=0

Τι να κάνω?

Cube U30GT2

Υποθέτω ότι αυτό που θες να αγοράσεις είναι από την αποθήκη του hong kong (HK), δοκίμασε να το βρεις στην κινεζική αποθήκη για να σου δώσει priority line eu express, αλλιώς ψάξε στην Ευρωπαϊκή αποθήκη (eu, uk, uk2, pl).

Με ποιο τρόπο το έστειλε?
Νομίζω με ROYAL MAIL.

Το ΤΝ τελειώνει σε GB.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Μου ήρθε ειδοποιητήριο να παραλάβω από ΕΛΤΑ ένα δέμα που το πλήρωσα 55€ και γράφει στο χαρτί που μου άφησαν 3€ αντικαταβολή.

Θα τα δώσω εννοείται γιατί γλίτωσα πολλά περισσότερα ΑΛΛΑ περιμένω πολλά δέματα του 1-2 ευρώ. Εκείνα δε θα τα παραλάβω αν δίνω 3€ στο καθένα

Μου ήρθε ειδοποιητήριο να παραλάβω από ΕΛΤΑ ένα δέμα που το πλήρωσα 55€ και γράφει στο χαρτί που μου άφησαν 3€ αντικαταβολή.

Θα τα δώσω εννοείται γιατί γλίτωσα πολλά περισσότερα ΑΛΛΑ περιμένω πολλά δέματα του 1-2 ευρώ. Εκείνα δε θα τα παραλάβω αν δίνω 3€ στο καθένα

Ωραιος, ευγε!!! οπου γλυτωνουμε ειναι ολα καλα, οπου θα πρεπει να βαλουμε το χερι στην τσεπη , ας την πληρωσει ο πωλητης ο βλ@κ@ς που μας το πουλησε και μας το εστειλε και εκανε σωστα την δουλεια του!!!! Εμεις εδω στην ελλαδα ειμαστε πολυ εξυπνος λαος !!! Φυσικα και μας αξιζει αυτο που θα συμβει, να μην μας στελνουν, εγινε στο παρελθον θα γινει και τωρα. Αν δεν ηθελες να πληρωσεις και τα ηθελες μονο στο τζαμπα ας μην τα εριχνες παραγγελια στον αμοιρο τον πωλητη που εχασε χρονο και χρημα να σου τα στειλει για να βγαλει κερδος και να ζησει? να πλουτισει κ αλλο? οτι θελει ας τα κανει, γτ την δουλεια του την εκανε σωστα, μωρε αν ησασταν στη θεση τους τι οργη θα νιωθατε? τι αδικια? ε?

With great power, comes great responsibility...

Δε νομίζω ότι αναφέρει για refund. Δε νομίζω να βρεθεί και άκρη για κάτω από 1$ προϊόντα. Λέει ότι δε θα τα παραλάβει με χαράτσι 300% και σωστά για μένα (και ότι ήθελε ας γίνει, καλύτερα στον πωλητή τα λεφτά πάρα στο βρόντο)

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Ακριβώς.. Δε βρίσκω το λόγο να πεις ότι είπες. Δεν το διάβασα καν ολο, με κούρασε. Απλά δε θα παραλάβω κάτι που πλήρωσα 1€ με συνολικό κόστος 4-5€

Θα πάει πίσω στον άνθρωπο από την Κίνα και τέλος το θέμα εκεί. Δε θέλω κανένα refund. Έχω συνολικά μικροπράγματα στα 50€ που περιμένω. Αν το κάθε ένα έχει 3€ πάνω ποιος ο λόγος να το πάρω απέξω; θα πάνε πίσω και όλα καλά.

Τελικά πως χρεώνουν ξέρουμε; για μια θήκη του 1€ θα πληρώνουμε +3€;;

Για κάτι που είναι πχ 100-200γρ.

πριν καποιες μερες ο διαχειριστης αν δεν κανω λαθος ειπε να ηρεμησουμε,μαλιστα εσβησε ενα κειμενο μου κατεμε λαθος γιατι υπερασπιζομουν τον ευατο μου.εμπας περιπτωση δεν θα χαλασουμε τις καρδιες μας.ας ηρεμησουμε ολοι λοιπον.ο πωλητης δεν φταιει αν το δεμα εκατσε τελωνειο αλα ουτε και ο παραληπτης.αν δεν πληρωσει ο αποστολεας τιποτα ολα καλα δηλαδη να του πληρωσεις τα μεταφορικα του εξοδα.επισης αν καποιοι ψαχνετε την λυση στο προβλημα τελωνειο δεν θα την βρειτε ευκολα. Edited by ippotis22

Δηλαδή,τι χρόνος μεσολαβεί από τη στιγμή που μπαίνει το δέμα στην Ελλάδα,μέχρι να το πάρετε;Εγώ,έχω ανάμικτες εντυπώσεις.Ενα δεματάκι των 9€,βγήκε αέρα,αλλά ένας φακουδάκος της πλάκας,μπήκε την Κυριακή,και έχει κολήσει στο RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE.:(

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Καλησπέρα,θέλω να πάρω ένα GoPro kit με βάσεις από eBay από Κίνα,για να είναι unregistered η αποστολή,τι θα πρέπει να γράφει;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Παιδιά το ζήτημα είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις απο τον Ιούνιο και μετά στην παράδοση των πακέτων.

Το αν θα πληρωθούν δασμοί και ΦΠΑ είναι νόμιμο , αν τώρα κάποιοι πωλητές έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν απο ευρωπαική αποθήκη η με τριγωνική και πάλι νόμιμο είναι και μπράβο τους.

Εγώ χθές πήρα χαμπάρι τι συμβαίνει διαβάζοντας αυτό το νήμα και το άλλο για αποστολές απο Κίνα.

Έχω παραγγείλει ακριβή συσκευή (Μi note 2 ) και απο 17/7 είναι κολλημένο το status σε αναχώρηση απο VIENNA προς Ελλάδα.

Κάποια φθηνότερα αξεσουάρ (συνολικά 50€) απο διαφορετικούς πωλητές φαίνονται κολλημένα στο αεροδρόμιο.

Αν πρέπει να πληρωθούν δασμοί και ΦΠΑ τότε θα πονέσει για την συσκευή και τότε χάνεται το VFM της επιλογής απο κίνα.

Για τα υπόλοιπα όμως και πάλι η τιμή τους είναι καλή και μετά τα επιπλέον έξοδα. Θήκες σε τέτοια τιμή και ποιότητα δεν βρίσκεις πουθενα αλλού.

Υπάρχουν πραγματάκια απο Κίνα με φοβερή ποιότητα που δεν τα βρίσκεις πουθενά (πχ εγω βρίσκω φοβερά αξεσουάρ αυτοκινητου όπως πατάκια και καλλύματα καθισμάτων που δεν είναι φθηνά αλλά με φοβερή ποιότητα, κουκούλες και ηλιοπροστασίες που δεν υπάρχουν σε κανένα μα κανένα κατάστημα εδώ.)

Φυσικά και να πληρωσω τα νόμιμα , ΑΛΛΑ πάνω στην πραγματική αξία αγοράς και το σημαντικότερο ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.

Ακόμη και το 3ευρω που αναφέρετε για μικρής αξίας αγορές είναι περίεργο αλλά ακόμη και μετά απο αυτό νομίζω πως παραμένει συμφέρουσα η αγορά τους αν δεν μπορείς να τα βρείς εδώ σε παρόμοια τιμή.

Εν κατακλείδι:

Θέλουν να ασχοληθούν με τρίχες και με το κάθε πακετάκι γιατί πονάνε οι αλυσίδες ηλεκτρονικών; Μαγκιά τους και καλό για τα δημόσια έσοδα.

ΑΛΛΑ... εύρεση της στατιστικής αξίας με ακρίβεια λεπτού για το κάθε πακέτο (ας παίρνουν τηλέφωνο τον κάθε αγοραστή και να τους στέλνουμε το τιμολόγιο και εξουσιοδότηση) και κρυστάλλινος κατάλογος λοιπών χρεώσεων.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΠΩΣ; Δεν με ενδιαφέρει διόλου, ας μην πάρουν άδειες , ας προσλάβουν προσωπικό, ας αλλάξουν διαδικασίες . ( H DHL σε τσακίζει σε έξοδα αλλά διεκπεραιώνει τον εκτελωνισμό σε 3 ημέρες) .

Στην τελική είμαι σίγουρος πως οικονομικά δεν τους συμφέρει καθόλου αλλά αφού θέλουν να ασχολούνται με τρίχες ας το κάνουν χωρίς καθυστέρηση ή αλλιώς να σταματήσουν.

Όλη αυτή η ταλαιπωρία είναι ακόμη ένα δείγμα της αθάνατης Ελληνικής προχειρότητας που θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο (πολύ σχετική με το θέμα μας η παραπάνω παροιμία δείτε πως βγήκε http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1949951/pos-vgike-i-frasi-theli-ke-tin-pita-olokliri-ke-to-skilo-chortato )

Παιδιά το ζήτημα είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις απο τον Ιούνιο και μετά στην παράδοση των πακέτων.

Το αν θα πληρωθούν δασμοί και ΦΠΑ είναι νόμιμο , αν τώρα κάποιοι πωλητές έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν απο ευρωπαική αποθήκη η με τριγωνική και πάλι νόμιμο είναι και μπράβο τους.

Εγώ χθές πήρα χαμπάρι τι συμβαίνει διαβάζοντας αυτό το νήμα και το άλλο για αποστολές απο Κίνα.

Έχω παραγγείλει ακριβή συσκευή (Μi note 2 ) και απο 17/7 είναι κολλημένο το status σε αναχώρηση απο VIENNA προς Ελλάδα.

Κάποια φθηνότερα αξεσουάρ (συνολικά 50€) απο διαφορετικούς πωλητές φαίνονται κολλημένα στο αεροδρόμιο.

Αν πρέπει να πληρωθούν δασμοί και ΦΠΑ τότε θα πονέσει για την συσκευή και τότε χάνεται το VFM της επιλογής απο κίνα.

Για τα υπόλοιπα όμως και πάλι η τιμή τους είναι καλή και μετά τα επιπλέον έξοδα. Θήκες σε τέτοια τιμή και ποιότητα δεν βρίσκεις πουθενα αλλού.

Υπάρχουν πραγματάκια απο Κίνα με φοβερή ποιότητα που δεν τα βρίσκεις πουθενά (πχ εγω βρίσκω φοβερά αξεσουάρ αυτοκινητου όπως πατάκια και καλλύματα καθισμάτων που δεν είναι φθηνά αλλά με φοβερή ποιότητα, κουκούλες και ηλιοπροστασίες που δεν υπάρχουν σε κανένα μα κανένα κατάστημα εδώ.)

Φυσικά και να πληρωσω τα νόμιμα , ΑΛΛΑ πάνω στην πραγματική αξία αγοράς και το σημαντικότερο ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.

Ακόμη και το 3ευρω που αναφέρετε για μικρής αξίας αγορές είναι περίεργο αλλά ακόμη και μετά απο αυτό νομίζω πως παραμένει συμφέρουσα η αγορά τους αν δεν μπορείς να τα βρείς εδώ σε παρόμοια τιμή.

Εν κατακλείδι:

Θέλουν να ασχοληθούν με τρίχες και με το κάθε πακετάκι γιατί πονάνε οι αλυσίδες ηλεκτρονικών; Μαγκιά τους και καλό για τα δημόσια έσοδα.

ΑΛΛΑ... εύρεση της στατιστικής αξίας με ακρίβεια λεπτού για το κάθε πακέτο (ας παίρνουν τηλέφωνο τον κάθε αγοραστή και να τους στέλνουμε το τιμολόγιο και εξουσιοδότηση) και κρυστάλλινος κατάλογος λοιπών χρεώσεων.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΠΩΣ; Δεν με ενδιαφέρει διόλου, ας μην πάρουν άδειες , ας προσλάβουν προσωπικό, ας αλλάξουν διαδικασίες . ( H DHL σε τσακίζει σε έξοδα αλλά διεκπεραιώνει τον εκτελωνισμό σε 3 ημέρες) .

Στην τελική είμαι σίγουρος πως οικονομικά δεν τους συμφέρει καθόλου αλλά αφού θέλουν να ασχολούνται με τρίχες ας το κάνουν χωρίς καθυστέρηση ή αλλιώς να σταματήσουν.

Όλη αυτή η ταλαιπωρία είναι ακόμη ένα δείγμα της αθάνατης Ελληνικής προχειρότητας που θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο (πολύ σχετική με το θέμα μας η παραπάνω παροιμία δείτε πως βγήκε http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1949951/pos-vgike-i-frasi-theli-ke-tin-pita-olokliri-ke-to-skilo-chortato )

Σωστος, το εχω ξαναγραψει καμια 20αρια φορες, εκτελωνισμο μπορουμε να κανουμε και μονοι μας μεσω taxis αν μας ανοιξουν σχετικη εφαρμογη. ΔΕΝ χρειαζομαστε ολο αυτο το τσουρμο υπαλληλων για να μας καθυστερουν. Αλλα πως θα βολεψεις τους "δικους σου" σε θεσεις εργασιας?

Σιγά μη γίνεται όλο αυτό για να βολέψει 4 υπαλλήλους... Εδώ έχουν βρωμίσει οι αλυσίδες με xiaomi...

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Δέμα με παπούτσια έφτασε 29/7 στο αεροδρόμιο. Σήμερα μου έδειξε ότι είναι στο ταχυδρομείο της πόλης μου, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς. Παραλαβή σε 10 μέρες όμως, αφού είμαι εκτός, για να δω αν θα χρεώσουν τίποτα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πακέτο αγορασμένο από κινεζική αποθήκη του GEEKBUYING ήρθε μέσω Αγγλίας.

Αυτά είναι.f5d52fd78ca3de91bf95c210f8ead83d.jpg

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Σιγά μη γίνεται όλο αυτό για να βολέψει 4 υπαλλήλους... Εδώ έχουν βρωμίσει οι αλυσίδες με xiaomi...

Να ταν 4 καλα ειναι, δυστυχως βολευτηκαν πολυ περισσοτεροι απο το υπ.οικ. και ποσοι μετακλητοι εφυγαν απο την υεδ θεσσαλονικης.....

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πακέτο αγορασμένο από κινεζική αποθήκη του GEEKBUYING ήρθε μέσω Αγγλίας.

Αυτά είναι.f5d52fd78ca3de91bf95c210f8ead83d.jpg

Ισως το πιο καλο ποστ εδω κ πολλες σελιδες, μπροβο ρε φιλε , αυτο ηταν πληροφορια, ποια μεθοδο αποστολης επελεξες?