Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παρασκευή παρέλαβα 3 δέματα

1 οθόνη για ένα laptop (αρκετά σπάνια) με κόστος 165 ευρώ

Είχα και track number κλπ τελονειο δεν πέρασε

Δύο Bluetooth ηχεία με συνολικό κόστος 67 έχω με tracking number κλπ ούτε αυτό πέρασε τελονειο

1 protective carbon sticker 1 euro περίπου... Χωρίς track και τελονειο πέρασε και με έβαλαν να πλυροσω 3 ευρώ και 55 λεπτά

Αχαχχαχα

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παρασκευή παρέλαβα 3 δέματα

1 οθόνη για ένα laptop (αρκετά σπάνια) με κόστος 165 ευρώ

Είχα και track number κλπ τελονειο δεν πέρασε

Δύο Bluetooth ηχεία με συνολικό κόστος 67 έχω με tracking number κλπ ούτε αυτό πέρασε τελονειο

1 protective carbon sticker 1 euro περίπου... Χωρίς track και τελονειο πέρασε και με έβαλαν να πλυροσω 3 ευρώ και 55 λεπτά

Αχαχχαχα

Πωπω, αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό... Χρεώνουν ό,τι να 'ναι και όπως να 'ναι...!

Ερωτηση: εγω εμπλεκομαι καθολου στην διαδικασια εκτελωνισμου? Το ποσό που το πληρωνω? Αν ειμαι απο επαρχια με καλουν να παω θεσσαλονικη?

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

Αν λεω αν μου ερθει κινητο (πραγματικης τιμης αγορας)αξιας 57 ευρω και μου το φορολογισουν για αξιας 100-120-150 ευρω(240 ειχε όταν βγηκε πριν 2+ χρονια) μπορω να παω με την αποδειξη που μου εστειλε με email ο πωλητης η με την αποδειξη του paypal και να βρω το δικιο μου η δεν μπορούμε να κανουμε τιποτα ?

Η διαδικασία εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ είναι διαφορετική από εκείνη των courier και ο τελωνειακός δεν καλεί τον παραλήπτη, εκτός σπανίων περιπτώσεων. Στην περίπτωση που σταματήσει ένα δέμα και αμφισβητήσει την περιγραφή και τη δηλωμένη αξία στο αυτοκόλλητο, βρίσκει την αξία CIF (αξία του πωλητή), υπολογίζει τα έξοδα (στην ουσία ΦΠΑ) και κάποιο τέλος των ΕΛΤΑ.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ερωτηση: εγω εμπλεκομαι καθολου στην διαδικασια εκτελωνισμου? Το ποσό που το πληρωνω? Αν ειμαι απο επαρχια με καλουν να παω θεσσαλονικη?

Εάν το σταματήσει, θα κάνει τη διαδικασία που έγραψα παραπάνω, θα υπολογίσει τα έξοδα και θα το προωθήσει στο γραφείο της περιοχής σου από όπου θα το παραλάβεις πληρώνοντας τα έξοδα.

αν το τελευταιο στατους ειναι αυτο ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ εχει γλυτωσει τελωνειο η υπαρχει ακομη πιθανοτητα;

αν το τελευταιο στατους ειναι αυτο ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ εχει γλυτωσει τελωνειο η υπαρχει ακομη πιθανοτητα;

Θεωρητικά ναι, αλλά εάν ο παραλήπτης βρίσκεται στην Β. Ελλάδα υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσει τελωνείο από την ΥΕΔ Θεσ/νίκης, αν και θα έπρεπε να αναγράφεται κάτι σχετικό στην ενημέρωση.

ναι θεσνικη

2 δεματα με διαφορετικες ημερομηνιες αλλα ιδιο στατους

Edited by kaloudis

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 18-11-2016 21:34 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 27-11-2016 07:49 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 27-11-2016 10:36 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

και το αλλο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 14-11-2016 16:19 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 25-11-2016 06:11 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 25-11-2016 13:24 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Δεν βλέπω σημείωση για να μπουν στο τελωνείο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Μου κάνει εντύπωση, όμως, ότι το 2ο έχει φύγει την ΠΑ από αεροδρόμιο και δεν δείχνει άλλη κίνηση.

τωρα θελω να παρω μια εξατμιση για εναν φιλο στα 75 ευρω και φοβαμαι........
αν μπορεις να την βρεις απο ευρωπαικη αποθηκη εχει καλως να μην πληρωσεις τελωνειο ..αλλιως αν ειναι εκτος ευρωπης σε βλεπω να βγαζεις εσυ εξ-ατμους απο τα νευρα σου και το λεω λογω οτι ειναι και μεγαλη συσκευασια που δυσκολα μπορει να μην περασει τελωνειο.

αν μπορεις να την βρεις απο ευρωπαικη αποθηκη εχει καλως να μην πληρωσεις τελωνειο ..αλλιως αν ειναι εκτος ευρωπης σε βλεπω να βγαζεις εσυ εξ-ατμους απο τα νευρα σου και το λεω λογω οτι ειναι και μεγαλη συσκευασια που δυσκολα μπορει να μην περασει τελωνειο.

την βρήκα στα 135 ευρω........

σχεδον διπλασια... και στην ελλαδα την βρικα 160

οτι και να με χρεώσουν πάλι ποιο λίγο θα βγει

Παρ την και ο θεός βοηθός τότε. Συμφέρει.

See you on another ROM :ninja:

Και ποιος σου λεει ότι αν περασει από τελωνειο αντι να χρεωσουν ΦΠΑ για 75 ευρω που την πηρες δεν θα χρεωσουν φπα για 160(δηλ. 38 ευρω)?

Γιατι εχουν ακουστει διαφορα για τον τροπο που χρεωνει το τελωνειο!

Ετσι αν γινει καμια στραβη μπορει να σου βγει 75+38(φπα)+12(το τελος)=125!

Παλι πιο λιγο θα σου βγει αλλα ελαχιστα!

Και ποιος σου λεει ότι αν περασει από τελωνειο αντι να χρεωσουν ΦΠΑ για 75 ευρω που την πηρες δεν θα χρεωσουν φπα για 160(δηλ. 38 ευρω)?

Γιατι εχουν ακουστει διαφορα για τον τροπο που χρεωνει το τελωνειο!

Ετσι αν γινει καμια στραβη μπορει να σου βγει 75+38(φπα)+12(το τελος)=125!

Παλι πιο λιγο θα σου βγει αλλα ελαχιστα!

Όταν αμφισβητήσει ο τελωνειακός τη δηλωμένη αξία, δεν ψάχνει την τιμή που πουλιέται το είδος στην Ελλάδα αλλά την αξία CIF (κόστος και μεταφορικά) που έχει στο site του πωλητή ή σε άλλον αν δεν υπάρχει στον πρώτο.

Όταν αμφισβητήσει ο τελωνειακός τη δηλωμένη αξία, δεν ψάχνει την τιμή που πουλιέται το είδος στην Ελλάδα αλλά την αξία CIF (κόστος και μεταφορικά) που έχει στο site του πωλητή ή σε άλλον αν δεν υπάρχει στον πρώτο.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες φιλε,π.χ εγω πηρα αυτό το τηλ. http://www.inewmobile.com/inew-v8-plus-octa-core-white.html αλλα το πηρα σε sale και δεν το πηρα 64,66 ευρω που το εχει σημερα ,το πηρα 57,το επισημο σαητ της inew το εχει αρχικη 190$ και σε προσφορα το εχει 179,90 http://www.inewmobile.com/inew-v8-plus-octa-core-white.html ,δηλ. τι φπα θα πληρωσω εγω αν περασει από τελωνειο?

Να παρακαλαω να μπει στο σαητ του gearbest ο τελωνιακος και να μου βαλει φπα για 64,44(αφου 57 ευρω το πηρα γιατι να μου επιβληθει φπα για παραπανω?),να παρακαλαω να μην μπει στο σαητ της inew και να μου βαλει φπα για 199,90$ που ηταν η τιμη του πριν 2+ χρονια που βγηκε?

Πραγματικο μπαχαλο και "ότι να'ναι" πιστευω ότι είναι η κατασταση!

Έγραψα στην αρχή του post μου "Όταν αμφισβητήσει ο τελωνειακός τη δηλωμένη αξία", που σημαίνει ότι θεωρεί ότι δεν είναι σωστή είτε η δηλωμένη αξία είτε η περιγραφή (πχ media player αντί για κινητό). Σ' αυτή την περίπτωση, θα ψάξει για την πραγματική αξία του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Αυτό που λες ότι δεν καταλαβαίνεις είναι ότι, σ' αυτή την περίπτωση, που τα δηλωμένα αποδεικνύονται ψεύτικα, θα ήθελες να καλεί τον κάθε παραλήπτη για να του φέρει την απόδειξη πληρωμής (όχι κατά ανάγκη τη φωτοσοπιασμένη) για να υπολογίσει τα έξοδα εκτελωνισμού, αντί να βρει την πραγματική αξία που πουλάει ο ίδιος πωλητής στο site του, λίγες μέρες μετά την αγορά που έγινε.

Εν πάση περιπτώσει, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στον Τελωνειακό Κώδικα (ευρωπαική νομοθεσία), πριν γράψουμε το προσωπικό μας "θέλω".

Mπορουμε να μιλησουμε λιγο πρακτικα και οχι δικηγοριστικα; Δηλαδη θα μπει στο gearbest να δει την τιμη;

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

δεμα με 2 mi5s

τη σκαπουλαρα

με sg post απο geekbuing

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 19-11-2016 18:36 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 28-11-2016 06:11 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 28-11-2016 08:37 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 28-11-2016 10:03 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Mπορουμε να μιλησουμε λιγο πρακτικα και οχι δικηγοριστικα; Δηλαδη θα μπει στο gearbest να δει την τιμη;

Εσύ δεν μπαίνεις στο gearbest για να δεις την τιμή και τα μεταφορικά (εάν έχει) και να το παραγγείλεις;

Θεωρείς δύσκολο να κάνει την ίδια κίνηση και ο τελωνειακός ή είναι "δικηγορίστικα" αυτά;

Ναι το θεωρω δυσκολο. Πρωτον, βλεπει οτι ερχεται απο gearbest? Δευτερον, θα κανει ολοκληρη εικονικη παραγγελια να δει αν εχει μεταφορικα, ποσο βγαινει στο καλαθι, αν εχει εκπτωση κλπ; Τριτον, θα ξερει αν ερχεται απο επισκευη; Τεταρτον εχει pc μπροστα του;

Μια πλήρης φόρτιση.

Δεν έχει νόημα αυτή η αδιέξοδη συζήτηση και μάλιστα όταν προβάλλεις σαν επιχείρημα το "'έχει pc μπροστά του;" Edited by makap

Μαλλον το θεωρεις αυτονοητο. Εγω τους εχω δει με τα ματια μου να μην εχουν

Για καποιο λογο δεν παραδεχεσαι οτι ειναι ολα στην τυχη

Edited by Roid_rage

Μια πλήρης φόρτιση.

εννοειται οτι ολα στην τυχη ειναι

εμενα περασε δεμα με 2 mi5s μεσα

λεω περασε αερα την σκαπουλαρα δηλαδη