Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια ερώτηση δεματα που κοστίζουν 10 20 η 30 ευρώ θα περνάνε και αυτά τελωνείο?

Έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και για πολύ μικρότερης αξίας δέματα έχει χρεωθεί το τέλος παρουσίασης των 3€, που δεν είναι φόρος με την έννοια του ΦΠΑ κλπ αλλά είναι ένα πρόσθετο έξοδο ενώ μάς είχαν συνηθίσει να μην το πληρώνουμε.

----- προσθήκη μηνύματος 109 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Οταν λες πραγματικη τιμη? Πως θα ξερουν την πραγματικη τιμη? Οσο θελουν θα το κοστολογισουν?

Με τον ίδιο τρόπο που τη μαθαίνουμε όλοι, από το διαδίκτυο και σπανίως σου ζητάνε απόδειξη στα ΕΛΤΑ.

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Με τον ίδιο τρόπο που τη μαθαίνουμε όλοι, από το διαδίκτυο

Μα δεν υπαρχει τετοιο πραγμα.

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Τι οριζουν ως πραγματικη τιμη? Ποσο πουλιεται ελλαδα ή ποσο πουλιεται κινα?

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

Τι οριζουν ως πραγματικη τιμη? Ποσο πουλιεται ελλαδα ή ποσο πουλιεται κινα?

Τους ενδιαφέρει η αξία CIF (κόστος + μεταφορικά+ ασφάλεια), όπως και για κάθε εισαγόμενο είδος, πχ αυτ/το, και όχι η τιμή πώλησης στην Ελλάδα.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δε ζητάνε πια απόδειξη από paypal?

Απόδειξη κάρτας ή paypal ζητάνε από την εταιρεία courier όταν το δέμα διακινείται μέσω εταιρείας αυτής της κατηγορίας.

Στα ΕΛΤΑ δεν ζητάνε απόδειξη, εκτός σπανίων περιπτώσεων.

Δηλαδη μια εκτιμηση για ενα κινητο 160 ευρω που το πληρωσα, ποσο θα μου ερθει στην χειροτερη η λυπητερη?

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

Μια ερώτηση δεματα που κοστίζουν 10 20 η 30 ευρώ θα περνάνε και αυτά τελωνείο?

Περιμένω εντός των ημερών ένα θερμόμετρο-υγρόμετρο των 26 δολλαρίων,όταν έλθει θα γράψω σχετικά.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Τι εννοείς "δεν υπάρχει αυτό το πράγμα";

Μπαινουν στο site της μαμας εταιρειας; μπαινουν οπου βρουν; μπαινουν στην προσφορα που το πηρα εγω; βλεπουν τους ποντους και την εκπτωση που πηρα; Βλεπουν αν ειναι επιστροφη απο επισκευη;

Εγω παντως οταν ειχα παει παλια εκει δεν τους ειδα να εχουν κομπιουτερ μπροστα τους

Μια πλήρης φόρτιση.

Δηλαδη μια εκτιμηση για ενα κινητο 160 ευρω που το πληρωσα, ποσο θα μου ερθει στην χειροτερη η λυπητερη?

Αν και η τιμή που γράφεις ξεπερνάει το όριο των 150€ για την επιβολή ΦΠΑ και μπαίνει στα χωράφια και του δασμού, πιστεύω ότι θα χρεώσουν μόνο ΦΠΑ: και το τέλος των 12€ (εννοείται ότι το δέμα έρχεται με το ταχυδρομείο και χωρίς μεταφορικά).

Έχετε δίκιο, έρχεται η καταστροφή.

Τώρα όλοι να ψωνιζουμε μόνο από Ελλάδα να σωθουμε.

Εγώ θα ψωνίζω από έξω γιατί μπορώ να μην φοβάμαι, γιατί μπορώ να βλέπω τι με συμφέρει, γιατί κουτοχορτο δεν έφαγα ποτέ για να φάω και τώρα.

Μην αρχίσει γκρίνια κτλ ο καθένας κάνει ότι νομίζει.

Μπαινουν στο site της μαμας εταιρειας; μπαινουν οπου βρουν; μπαινουν στην προσφορα που το πηρα εγω; βλεπουν τους ποντους και την εκπτωση που πηρα; Βλεπουν αν ειναι επιστροφη απο επισκευη;

Εγω παντως οταν ειχα παει παλια εκει δεν τους ειδα να εχουν κομπιουτερ μπροστα τους

Δεν είμαι τελωνειακός για να ξέρω πως ακριβώς ενεργεί καθένας τους αλλά από τις καταγραφές των περιπτώσεων στα fora συμπεραίνω ότι είτε από τα στοιχεία περιγραφή στο αυτοκόλλητο είτε ανοίγοντας το δέμα, αν αμφιβάλλουν για την περιγραφή και τη δηλωμένη αξία, βλέπουν το αντικείμενο και εύκολα το βρίσκουν στο διαδίκτυο.

Προφανώς, δεν μπορεί να ξέρουν πόσο το αγόρασε καθένας μας αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει, όπως έγραψα παραπάνω, αφού τους ενδιαφέρει η αξία CIF, δηλαδή πόσο πουλιέται εκεί που αγοράστηκε.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161126/52fa15ad7c7c7099b22b84127e85fac2.jpg

Παραλαβή πριν λίγο από Κίνα untracked χωρίς τελωνείο έξοδα κλπ....

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Δεν είμαι τελωνειακός για να ξέρω πως ακριβώς ενεργεί καθένας τους αλλά από τις καταγραφές των περιπτώσεων στα fora συμπεραίνω ότι είτε από τα στοιχεία περιγραφή στο αυτοκόλλητο είτε ανοίγοντας το δέμα, αν αμφιβάλλουν για την περιγραφή και τη δηλωμένη αξία, βλέπουν το αντικείμενο και εύκολα το βρίσκουν στο διαδίκτυο.

Προφανώς, δεν μπορεί να ξέρουν πόσο το αγόρασε καθένας μας αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει, όπως έγραψα παραπάνω, αφού τους ενδιαφέρει η αξία CIF, δηλαδή πόσο πουλιέται εκεί που αγοράστηκε.

δηλαδή η αξία cif είναι η τιμη της φαντασίας του;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Eτσι φαινεται.. Conducting Imaginary Fees

Μια πλήρης φόρτιση.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161126/52fa15ad7c7c7099b22b84127e85fac2.jpg

Παραλαβή πριν λίγο από Κίνα untracked χωρίς τελωνείο έξοδα κλπ....

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Και γιατί να περάσει από τελωνείο ένα μικρό, ελαφρύ επιστολικό;; Κι αν άρχισαν αυξημένοι έλεγχοι, λέτε να κυνηγάνε αυτά τα λιλιπούτεια για να βγάλουν λαγό;

Μπορεί να χρησιμεύσει αυτό ως επίρρωση ή διάψευση των πρόσφατων αυξημένων ελέγχων;

Είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει μια ορθή συζήτηση γύρω από το θέμα...

- είτε πανικός

- είτε στρουθοκαμηλίζειν

είναι η απάντηση.

Το ζήτημα προς διευκρίνιση είναι

- τί έκτασης έλεγχοι γίνονται πλέον

- ποιός είναι ο χρονικός τους ορίζοντας

...γνωρίζουμε από πέρυσι πως έγιναν αυξημένοι έλεγχοι

- σε κάποιες μεταφορικές

- στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης κυρίως

- για 2-3 εβδομάδες

...η υπόθεση εργασίας τότε ήταν πως μπορεί να παραπονέθηκαν αλυσιδες καταστημάτων εδώ και να έγινε κάποιος υποτυπώδης έλεγχος στα δέματα με παραγγελίες που οι αγοραστές τους είχαν κάνει αναμένοντας τα Χριστούγεννα και τα εορταστικά έξοδα.

...δεν ξέρουμε τί και γιατί έγινε όμως ακριβώς...

Φέτος είχαμε ίσως περισσότερα κρούσματα, μια αυξημένη τάση επιβολής τελών, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη αρκετές λεπτομέρειες.

...αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να το αρνηθεί κάποιος, τα περιστατικά δλδ

...δεν είναι ταυτόχρονα κάτι που μπορεί να γενικεύσει...

Και οι δύο συνήθεις τάσεις μας οδηγούν σε λάθος συμπέρασμα

- η πρώτη γιατί ουσιαστικά βασίζεται στην περιπτωσιολογία, αν κάποιου δλδ πέρασαν οι παραγγελίες μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν είχαμε περιστατικά ή πως γι αυτά φταίνε τα καταστήματα, κάνοντας μια σειρά εικασιών που μόνο απλοποιούν το ζήτημα για ψυχολογικούς λόγους

- η δεύτερη ενώ μπορεί πράγματι να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, αν υπεργενικεύσει κανείς τότε κάθε επιμέρους αποστολή που θα περνάει θα λογίζεται ως υποτιθέμενη διάψευση

...κι έτσι δεν θα συγκροτήσουμε ποτέ μια τεκμηριωμένη εικόνα για το εύρος του ζητήματος κι έτσι δεν θα μπορέσουμε ενδεχομένως να συνάγουμε σε κάποιο βαθμό τα κριτήρια βάσει των οποίων γίνονται οι έλεγχοι, κάτι που θα ήταν χρήσιμο, καθώς θα μπορούσε να μας γλιτώσει από κακοτοπιές.

λίγη στοιχειώδης μεθοδολογική συνέπεια χρειάζεται, ο στρουθοκαμηλισμός κι ο πανικός, στον μηδενισμό τους και οι δύο, δεν βοηθούν.

Δηλαδή, κατά τη γνώμη σου, η τιμή που πουλάει ο κινέζος, με τα όποια μεταφορικά, είναι τιμή της φαντασίας του;

λίγη στοιχειώδης μεθοδολογική συνέπεια χρειάζεται, ο στρουθοκαμηλισμός κι ο πανικός, στον μηδενισμό τους και οι δύο, δεν βοηθούν.

Όλα είναι τέλεια υπολογισμενα και βασισμένα στην τύχη. :lol:

Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι του χρόνου..

Μια πλήρης φόρτιση.

Αν λεω αν μου ερθει κινητο (πραγματικης τιμης αγορας)αξιας 57 ευρω και μου το φορολογισουν για αξιας 100-120-150 ευρω(240 ειχε όταν βγηκε πριν 2+ χρονια) μπορω να παω με την αποδειξη που μου εστειλε με email ο πωλητης η με την αποδειξη του paypal και να βρω το δικιο μου η δεν μπορούμε να κανουμε τιποτα ?

Έχω απορία ποια πακέτα ελέγχουν και ποια αφήνουν να περάσουν. Έχω παραλάβει δυο πακέτα τις τελευταίες 10 ημέρες, χωρίς να μπλέξω με το τελωνείο. Ωστόσο καλού κακού δε θα παραγγείλω από Κίνα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Εμενα για ενα redmi pro το κοστολογησε 130 ευρώ απο εξω εγραφε 45, και ο λογαριασμός ειναι 31 ευρω φπα+12 τελη διασαφησης

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βρε παιδιά.. παρέλαβα πακέτο (τηλέφωνο mi, το μεγάλο εκείνο ξέρετε (128gb) :p και case screen protector) αξίας που επίσης έχετε φανταστεί κανονικότητα. Πάτησε ελλαδα την κυριακη. Ίσως υπερβάλλουμε λίγο. Φαίνεται ότι τέλειωσε το κακό...
See you on another ROM :ninja:

Το αμέσως προηγούμενο μήνυμα το διάβασες;

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Το αμέσως προηγούμενο μήνυμα το διάβασες;

Κι ομως ναι. Τα πακέτα όταν ήρθε ο Ομπαμα εδώ πέρναγαν όλα. Δεν ξέρω για ποτε μιλάει ο χρήστης παραπάνω, απλά έβγαλα συμπέρασμα με αυτά που διαβάζω στα άλλα threads εδώ.

See you on another ROM :ninja:

Κι ομως ναι. Τα πακέτα όταν ήρθε ο Ομπαμα εδώ πέρναγαν όλα. Δεν ξέρω για ποτε μιλάει ο χρήστης παραπάνω, απλά έβγαλα συμπέρασμα με αυτά που διαβάζω στα άλλα threads εδώ.

24/11 περασε το πακέτο μου τελωνειο, οταν ηρθε ο Ομπαμας περασε πακέτο με το ίδιο περιεχόμενο χωρις τελωνειο, προφανως ειναι θεμα τυχης αλλα εχουν αυξησει τους ελέγχους λογω ευρωπαικης οδηγιας και μπας και εισπραξουν κανα φράγκο

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk