energetic Δημ. September 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2010 Δεν θα ελεγα οτι σας βαρεθηκα. Ειναι σεβαστη η αποψη ολων, αλλα πηγε το θεμα προς "συσκευη vs συσκευη". Παρομοια ποστ εχω δει στους διαξιφισμους. Διαφορες συσκευων και φιλοσοφιας καθε κατασκευαστριας εταιριας, θα υπαρχουν παντα απο τη μια σε αλλη. Ειναι φυσικο επακολουθο, οι γνωμες να ειναι παντα διαφορετικες επειδη και ο καθε χρηστης εχει διαφορετικη αντιληψη σχετικα με τη χρηση που προοριζει τη καθε συσκευη που εχει ή θα εχει στα χερια του στο μελλον. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] On Line... Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. September 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2010 δεν ειναι λιγοι οι developers που εχουν εγκαταληψει το iPhone OS και ασχολουνται με android. Όπως ποιοί; Γιατί όσους έχω δει να δοκιμάζουν την τύχη τους στο Android κάνεις τους δεν δηλώνει διατεθειμένος να φύγει από το iOS. Και ποιός άλλωστε θα ήθελε να βγάλει μόνος του το μάτι του φεύγοντας απο το πρώτο μαγαζί της πιάτσας που λειτουργεί σε όλες σχεδόν τις χώρες παγκοσμίως για να πάει σε ένα που σε πόσες είπαμε πως πουλάει; Αλήθεια τι θα γίνει με το market στην Ελλάδα, θα λειτουργήσει την επόμενη δεκαετία ή είναι ...νωρίς ακόμα; :lol: Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
energetic Δημ. September 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2010 Όπως ποιοί; Γιατί όσους έχω δει να δοκιμάζουν την τύχη τους στο Android κάνεις τους δεν δηλώνει διατεθειμένος να φύγει από το iOS. Και ποιός άλλωστε θα ήθελε να βγάλει μόνος του το μάτι του φεύγοντας απο το πρώτο μαγαζί της πιάτσας που λειτουργεί σε όλες σχεδόν τις χώρες παγκοσμίως για να πάει σε ένα που σε πόσες είπαμε πως πουλάει; :lol: Με προλαβες πριν απαντησω κι εγω το ιδιο. :) Πραγματικα ο καθε developer θα παει, κι ας μου επιτραπει η εκφραση εδω, στο μεγαλυτερο κομματι της πιτας και θα φαει απο εκει. Δεν ειναι μονο ομως οι developers που επενδυουν στη πλατφορμα της Apple. Για παραδειγμα ολοκληρα site πανε και προς HTML5 πλευρα. Ειναι πραγματικοτητα οτι οδηγει τις εξελιξεις η Apple και μου κανει παντα απορια πως το καταφερνει αυτο, αν και εχω τα δικα μου conspiracy theories στο μυαλο μου. Anyway ξεφυγαμε απο το θεμα μας παλι, sorry. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] On Line... Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest lagoudakis Δημ. September 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2010 Δεν θα ελεγα οτι σας βαρεθηκα. Ειναι σεβαστη η αποψη ολων, αλλα πηγε το θεμα προς "συσκευη vs συσκευη". Παρομοια ποστ εχω δει στους διαξιφισμους. Διαφορες συσκευων και φιλοσοφιας καθε κατασκευαστριας εταιριας, θα υπαρχουν παντα απο τη μια σε αλλη. Ειναι φυσικο επακολουθο, οι γνωμες να ειναι παντα διαφορετικες επειδη και ο καθε χρηστης εχει διαφορετικη αντιληψη σχετικα με τη χρηση που προοριζει τη καθε συσκευη που εχει ή θα εχει στα χερια του στο μελλον.ακριβως,ειναι τοσο δυσκολο σε μερικους να καταλαβουν οτι ΔΕΝ υπαρχει η καλυτερη συσκευη-λειτουργικο,αλλα η συσκευη και το λειτουργικο που βολευει τον καθενα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. September 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2010 (edited) ...ΔΕΝ υπαρχει η καλυτερη συσκευη-λειτουργικο,αλλα η συσκευη και το λειτουργικο που βολευει τον καθενα Ή που αρέσει στον καθένα, θα συμπλήρωνα εγώ φίλε μου Γιάννη. Όμως φαίνεται πως κάποιοι νοιώθουν την ακαταμάχητη ανάγκη να "απολογηθούν" και να δικαιολογήσουν την όποια προτίμησή τους, αναζητώντας στον βρόντο επιχειρήματα. Λογικό και αναμενόμενο θα μου πεις, έτσι λειτουργεί ο ανθρώπινος νους. :p Edited September 17, 2010 by foxx Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gilberto Δημ. September 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2010 εγω θα ανταλλαζα το 3GS που εχω με το 4αρι.ενδιαφερεται κανεις?:lol::p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. September 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2010 Κάτι ουσιαστικό που απευθύνεται σ'όλους: Όταν στα πλαίσια μιας αντιπαράθεσης,δημοσιεύετε 4-5 επιχειρήματα δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα ανθοστολίζετε με διπλάσια ειρωνικά σχολιάκια.:!:Η συζήτηση προάγεται και δίχως αυτά. Αν δεν έχετε άμεσα κάποιο ουσιαστικό προιον σκέψης ν'άντιπροτείνετε,προτιμήστε τη σιωπή και την έρευνα/γνώση.Μην αντικαθιστάτε επιχειρήματα με ειρωνίες και προσβολές.:!:Το Myphone δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης εγωισμών.:!: Προστατέψτε τους εαυτούς σας και το forum,για μην αναγκαζόμαστε να παρεμβαίνουμε. Ευχαριστώ:) Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zachaoulis Δημ. September 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2010 με καμια ....δεν υπαρχει καλυτερη συσκευη. Παράθεση Δεν υπάρχουν κακοί άνθρωποι,υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη σου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
morgan21 Δημ. September 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2010 Με το i-phone 5 :D Παράθεση iphone 6 Sony Vaio duo 13 ipod nano 6th Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_ft Δημ. September 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2010 Με προλαβες πριν απαντησω κι εγω το ιδιο. :) Πραγματικα ο καθε developer θα παει, κι ας μου επιτραπει η εκφραση εδω, στο μεγαλυτερο κομματι της πιτας και θα φαει απο εκει. Δεν ειναι μονο ομως οι developers που επενδυουν στη πλατφορμα της Apple. Για παραδειγμα ολοκληρα site πανε και προς HTML5 πλευρα. Ειναι πραγματικοτητα οτι οδηγει τις εξελιξεις η Apple και μου κανει παντα απορια πως το καταφερνει αυτο, αν και εχω τα δικα μου conspiracy theories στο μυαλο μου. Anyway ξεφυγαμε απο το θεμα μας παλι, sorry. Υπάρχουν developers και developers. Υπάρχουν αυτοί που το κάνουν σαν επάγγελμα υπάρχουν και αυτοί που δεν τους νοιάζουν τα κέρδη. Εγώ πιστεύω πως όχι απλά δεν οδηγεί τις εξελίξεις η apple αλλά όσον αφορά την πλατφόρμα για developers είναι ουραγός. Θα σας δώσω και ένα παράδειγμα, η "κλειστή" microsoft κάνει δωρεάν μαθήματα στα πανεπιστήμια, για ανάπτυξη εφαρμογών σε windows7 mobile και τους επιτρέπει να τις ανεβάσουν δωρεάν στο δικό της store. H apple τους ζητάει να πληρώσουν και 100$. Επίσης δεν κατάλαβα πως συσχετίζεται στο post σου η apple με την HTML5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. September 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2010 ... η "κλειστή" microsoft κάνει δωρεάν μαθήματα στα πανεπιστήμια, για ανάπτυξη εφαρμογών σε windows7 mobile και τους επιτρέπει να τις ανεβάσουν δωρεάν στο δικό της store... Απόλυτα σωστό αυτό. Η Microsoft είναι γενικά γνωστή και όχι μόνο στα WP7 για την προσύλωσή της στους developers των συστημάτων της. Όμως σαν χρηστικό, στατιστικό και όχι απαραίτητα ποιοτικό αποτέλεσμα, εκ των πραγμάτων σήμερα βασιλεύει η Apple ή για την ακρίβεια το προγραμματιστικό οικοσύστημα του iPhone. Θες πως ήταν η πρώτη που εφάρμοσε την λογική του εντελώς εμπορικού, κλειστού και άκρως κερδοσκοπικού AppStore, θες πως η κλειστή εμπορικά πολιτική επέτρεπε υψηλότατα κέρδη στους developers ακόμα και των πλέον γελοίων εφαρμογών, θες πως το development του iOS ήταν (δεν είναι πια) ευκολότερη υπόθεση από ότι αυτό των WinCE, Symbian κλπ, πάντως το αποτέλεσμα είναι αυτό είτε μας αρέσει είτε όχι. Πάντως μάλλον τα πράγματα θα αλλάξουν σιγά-σιγά. Από τη μία το Android και από την άλλη τα επερχόμενα WP7 με την αδιαμφισβήτητα κορυφαία development υποδομή τους θα αποσπάσουν ένα μεγάλο μέρος της προσοχής και της εργασίας των developers. Φτάνει μόνο να μην συνεχίσει το φαινόμενο του OS fragmentation μεταξύ των κατασκευαστών hardware και να μην επεκταθεί και στα WP7. Γιατί κανείς developer δεν πρόκειται να λάβει σοβαρά υπόψιν ή να επενδύσει σε μια ανομοιογενή μεταξύ των συσκευών πλατφόρμα, όσο καλή και αν είναι αυτή. Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Υπάρχουν developers και developers. Υπάρχουν αυτοί που το κάνουν σαν επάγγελμα υπάρχουν και αυτοί που δεν τους νοιάζουν τα κέρδη. Εγώ πιστεύω πως όχι απλά δεν οδηγεί τις εξελίξεις η apple αλλά όσον αφορά την πλατφόρμα για developers είναι ουραγός. Θα σας δώσω και ένα παράδειγμα, η "κλειστή" microsoft κάνει δωρεάν μαθήματα στα πανεπιστήμια, για ανάπτυξη εφαρμογών σε windows7 mobile και τους επιτρέπει να τις ανεβάσουν δωρεάν στο δικό της store. H apple τους ζητάει να πληρώσουν και 100$. Συμφωνώ για τους developers,αλλά με μια προσεκτική εξέταση,βλέπουμε οτι η ποσοτική κατηγοριοποίησή τους δεν είναι ανάλογη της ποιοτικής.Φυσικά και οι ιδεαλιστές,ρομαντικοί κτλ devs είναι απαραίτητοι στο σύστημα,αλλά μια βόλτα απο οποιοδήποτε "μαγαζί",θα σε πείσει πως χαρακτηριστικά όπως λειτουργικότητα,ολοκληρωση,αξιοπιστία στο χρόνο,υποστήριξη δεν συνδυάζονται συνήθως με μηδενικό κόστος κτήσης των εφαρμογών.Κι αυτή δεν είναι μια συνθήκη που επέβαλλε δεσποτικά η Apple,αλλά η νομοτέλεια των πραγμάτων:"Το καλο,κοστίζει". Συνεπώς η Apple δεν χρειάστηκε να οδηγήσει τις εξελίξεις και να πρωτοπορήσει.Ακολούθησε τον παραπάνω κανόνα,και σχεδίασε ένα "μαγαζί γωνία",με προγραμματισμό,με αυστηρά guidelines αλλά και σύστημα αξιολόγησης που οδήγησε σε ανταγωνισμό και καλύτερες εφαρμογές,με οργανωμένη λειτουργία κ.α. Ολα αυτά,δίνουν σιγουριά στις εταιρείες λογισμικού για να επενδύσουν σε μια πλατφόρμα,ενώ εγγυώνται,συνήθως,και την ποιότητα των προιόντων. Οσον αφορά στην MS,για μένα είναι λογικό μια εταιρεία λογισμικού,να επιδεικνύει τέτοια αντανακλαστικά και τέτοια προσέγγιση.Ελπίζω μόνο να μη φτάσει στην αντίθετη κατάσταση που περιγράφουν ορισμένες φήμες,δηλαδή αντι να ζητα χρήματα,να επιδοτεί η ίδια developers,προκειμένου να στηρίξουν το οικοσύστημα των WP7:lol: Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
energetic Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Υπάρχουν developers και developers. Υπάρχουν αυτοί που το κάνουν σαν επάγγελμα υπάρχουν και αυτοί που δεν τους νοιάζουν τα κέρδη. Εγώ πιστεύω πως όχι απλά δεν οδηγεί τις εξελίξεις η apple αλλά όσον αφορά την πλατφόρμα για developers είναι ουραγός. Θα σας δώσω και ένα παράδειγμα, η "κλειστή" microsoft κάνει δωρεάν μαθήματα στα πανεπιστήμια, για ανάπτυξη εφαρμογών σε windows7 mobile και τους επιτρέπει να τις ανεβάσουν δωρεάν στο δικό της store. H apple τους ζητάει να πληρώσουν και 100$. Επίσης δεν κατάλαβα πως συσχετίζεται στο post σου η apple με την HTML5 Για τη πρωτη παραγραφο με καλυψαν ηδη τα προηγουμενα ποστ. http://www.s2ki.com/forums/html/emoticons/hello.gif Για το θεμα Apple και HTML5 ηταν ενα απλο παραδειγμα για τα περι πιτας που προανεφερα. H Apple μια δηλωση εκανε οτι δεν θα υποστηριξει flash για τους γνωστους λογους και επιπλεον επειδη το HTML5 ειναι το μελλον. Απο την στιγμη που εγινε αυτη τη δηλωση, πολλα sites σπευδουν να κανουν αλλαγες. Ευτυχως ή δυστυχως για πολλους χρηστες αυτο συμβαινει και ειναι γεγονος. Νομιζω οτι αρκετα εχουμε φυγει απο το θεμα παντως. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] On Line... Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_ft Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Ίσως πρέπει να ξεκινήσουμε μια άλλη ενότητα σχετικά με το προγραμματισμό στις συσκευές αυτές, αλλά δεν κρατιέμαι να μην απατήσω σε μερικά απο τα σχόλια σας. Πολλά άρθρα μιλάνε για την φούσκα του "AppStore" όπου εταιρείες επένδυσαν και τελικά δεν είχαν το ανάλογο αποτελέσμα. Το αν είναι η πλάτφόρμα της apple ευκολότερη στο να αναπτύξει κάποιος εφαρμογές είναι υποκειμενικό θέμα, κατα την γνώμη μου όμως δεν είναι και η πιο εύκολη. Το σχόλιο "αλλά η νομοτέλεια των πραγμάτων:"Το καλο,κοστίζει"." πιστεύω είναι τελείως λάθος. Τα παραδείγματα, άπειρα, το ομολογουμένως καλό Mac OS έχει στον πυρήνα του τo δωρεάν και ανοιχτού λογισμίκου FreeBSD. Ο καλύτερος webserver είναι ο δωρεάν και ανοιχτού λογισμικού apache. Η πιο καλές εφαρμογές για κινητά είναι (τελείως υποκειμενικό) τα δωρεάν skype, opera, im+, google maps To σχόλιο του Foxx για το OS fragmentation είναι πέρα για πέρα σωστό. Ίσως αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκολία της apple, υπάρχει μεγάλη ομοιογένεια στα κινητά της. Σχετικά με την HTML5, δεν οδήγησε η apple της εξελίξεις. Όλα ξεκίνησαν με την υποστήριξη του chrome για HTML5 και την απόφαση του youtube να αλλάξει. Αν δεν άλλαζαν οι browsers των χρηστών, δεν θα είχε γίνει τίποτα. Πάντως όντως πρέπει αυτή η συζήτηση να πάει σε άλλη ενότητα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasSTi Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Πάντως όντως πρέπει αυτή η συζήτηση να πάει σε άλλη ενότητα! Α γειά σου! Έχει ξεφύγει τελείως η συζήτηση και πλέον δεν έχει καμία σχέση με τον τίτλο "Με ποια συσκευή θα ανταλλάζατε το iPhone και γιατί;". Το τι κάνει και το τι δεν κάνει το iphone, είναι άλλη ιστορία. Εδώ μπορεί να πει ο καθένας γιατί προτιμησε το iphone ή τι τον χάλασε και θα το αλλάξει με τη X συσκευή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Παιδια,αν και πιστεύω οτι η τροπή της συζήτησης εφάπτεται με το γενικότερο χαρακτηρα αντιπαραβολής του iphοne με ανταγωνιστικά προιόντα,του παρόντος θέματος,δεν έχω πρόβλημα να μετακινησω τις δημοσιεύσεις.Όμως δεν μπορώ να σκεφτώ πιο φιλόξενη ενοτητα.:O Το σχόλιο "αλλά η νομοτέλεια των πραγμάτων:"Το καλο,κοστίζει"." πιστεύω είναι τελείως λάθος. Τα παραδείγματα, άπειρα, το ομολογουμένως καλό Mac OS έχει στον πυρήνα του τo δωρεάν και ανοιχτού λογισμίκου FreeBSD. Ο καλύτερος webserver είναι ο δωρεάν και ανοιχτού λογισμικού apache. Η πιο καλές εφαρμογές για κινητά είναι (τελείως υποκειμενικό) τα δωρεάν skype, opera, im+, google maps Σεβαστές οι επιλογές σου,αν και κάποιες είναι μάλλον ειδικές περιπτώσεις καθώς η φιλοσοφία(ή η σκοπιμότητα) πίσω απο τη δωρεαν διάθεσή τους ξεπερνάει τη λογική πίσω απο τη λειτουργία του Appstore.Πάντως κατανοώ το σκεπτικό σου και θα μπορούσα να συμπληρώσω π.χ το VLC και το Dropbox. Αντιστοιχα θα μπορούσε κάποιος ν'άναφέρει τις Pages,iMovie,Air Display,Dragon Dictation κ.α Ειδικά στον τομεα των games τα παραδείγματα δε θα χωρουσαν αμφισβήτηση. Η πραγματικότητα όμως είναι πως ο αριθμός των "καλών" free apps παραμένει περιορισμένος.Όπως,μοιραία,και οι δυνατότητές τους.Ενώ οι paid apps καλύπτουν συνήθως πιο εξειδικευμένες και σύνθετες ανάγκες απ'οτι ένας messenger ή μια εναλλακτική του Safari.Γι αυτό το λόγο κατα κανόνα δεν υποκαθίστανται.Κι αυτή είναι η πεμπτουσία του Appstore.Aλλιώς αν επιθυμούσα απλά έναν δωρεάν browser,ενα δωρεαν messenger,κτλ δε θα έκανα τη μετάβαση στο iPhone-βολευόμουν και μ΄ένα dumbphone ;) Οσο για το σχόλιο μου,αλλά η νομοτέλεια των πραγμάτων:"Το καλο,κοστίζει",πιθανότατα ήταν διατυπωμένο με παρεξηγησιμο τρόπο.Δες το διαφορετικά:Tα προιόντα επι πληρωμή, καα κανόνα ενσωματωνουν λειτουργιες,ποιοτικά χαρακτηριστικά και υπεραξίες που σπάνια εντοπίζονται στα δωρεαν προιόντα.Κι αυτη είναι μια γενικότερη αλήθεια του καπιταλιστικού συστήματος.Προφανώς το τίμημα της πληρωμής αποτελεί ισχυρό κίνητρο και παράγοντα βελτίωσης. Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 (edited) Tα προιόντα επι πληρωμή, καα κανόνα ενσωματωνουν λειτουργιες,ποιοτικά χαρακτηριστικά και υπεραξίες που σπάνια εντοπίζονται στα δωρεαν προιόντα.Κι αυτη είναι μια γενικότερη αλήθεια του καπιταλιστικού συστήματος.Προφανώς το τίμημα της πληρωμής αποτελεί ισχυρό κίνητρο και παράγοντα βελτίωσης. Ακριβώς εδώ εντοπίζω και εγώ τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός app store (κάθε appstore όχι ειδικά της Apple). Όσο αιρετικό και αν ακούγεται, προτιμώ χίλιες φορές ένα AppStore κατειλημμένο πλειοψηφικά από επί πληρωμή εφαρμογές παρά μια "συλλογή" δωρεάν κατά τα φαινόμενα αλλά όχι επί της ουσίας. Ειδικά μάλιστα όταν το κόστος δεν έχει καμμιά σχέση με αυτά που κάποτε πληρώναμε στα διάφορα Handango, OVI κλπ, αλλά συχνά αγγίζει τα όρια του προκλητικά φτηνού. Και όπως πολύ σωστά το έθεσες Οδυσσέα, η πληρωμή πέραν από αμοιβή είναι και κίνητρο για τον κάθε developer. Κίνητρο για περαιτέρω ανάπτυξη των συνήθως δωρεάν updates, δημιουργία νέων αξιόλογων εφαρμογών και ταυτόχρονα αποφυγή ενοχλητικών πρακτικών όπως έμμεσες ή άμεσες διαφημίσεις, εγκατάλειψη εφαρμογών κλπ. Προσωπικά και για να γυρίσουμε στο θέμα και το πνεύμα της συζήτησης, θεωρώ το AppStore, ή για την ακρίβεια την πληθώρα των επί πληρωμή εφαρμογών του, το σημαντικότερο ίσως κριτήριο απόκτησης ενός iPhone. Και καθώς τα smartphones απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την τηλεφωνία προσεγγίζοντας τους υπολογιστές, το δίλημμα παύει να είναι απλά πια συσκευή θα επιλέξω, αλλά ποιές εφαρμογές θέλω να χρησιμοποιήσω, σε ποιά πλατφόρμα είναι αυτές διαθέσιμες και τι επιλογές αγοράς και συντήρησής τους μου προσφέρει το κάθε οικοσύστημα. Σε όλα αυτά, τουλάχιστον προς το παρόν, το AppStore της Apple αποτελεί κατά γενική νομίζω ομολογία την καλύτερη και πλέον ολοκληρωμένη απάντηση. Πολύ πιθανόν στο μέλλον αυτό να αλλάξει αναδεικνύοντας ποιοτικότερες, πληρέστερες και συμφερότερες ίσως προτάσεις άλλων εταιρειών, που σε συνδυασμό με μελλοντικές ανταγωνιστικές συσκευές ίσως να αποτελέσει δέλεαρ μετάβασης σε αυτές. Για την ώρα πάντως, και μιλώντας πάντοτε υποκειμενικά, δεν έχω καμμιά απολύτως πρόθεση να εγκαταλείψω το ποιοτικό οικοσύστημα του iPhone χάριν κάποιας από τις υπάρχουσες εναλλακτικές. :) Edited September 23, 2010 by foxx Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Ακριβώς εδώ εντοπίζω και εγώ τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός app store (κάθε appstore όχι ειδικά της Apple). Όσο αιρετικό και αν ακούγεται, προτιμώ χίλιες φορές ένα AppStore κατειλημμένο πλειοψηφικά από επί πληρωμή εφαρμογές παρά μια "συλλογή" δωρεάν κατά τα φαινόμενα αλλά όχι επί της ουσίας. Ειδικά μάλιστα όταν το κόστος δεν έχει καμμιά σχέση με αυτά που κάποτε πληρώναμε στα διάφορα Handango, OVI κλπ, αλλά συχνά αγγίζει τα όρια του προκλητικά φτηνού. Και όπως πολύ σωστά το έθεσες Οδυσσέα, η πληρωμή πέραν από αμοιβή είναι και κίνητρο για τον κάθε developer. Κίνητρο για περαιτέρω ανάπτυξη των συνήθως δωρεάν updates, δημιουργία νέων αξιόλογων εφαρμογών και ταυτόχρονα αποφυγή ενοχλητικών πρακτικών όπως έμμεσες ή άμεσες διαφημίσεις, εγκατάλειψη εφαρμογών κλπ. Προσωπικά και για να γυρίσουμε στο θέμα και το πνεύμα της συζήτησης, θεωρώ το AppStore, ή για την ακρίβεια την πληθώρα των επί πληρωμή εφαρμογών του, το σημαντικότερο ίσως κριτήριο απόκτησης ενός iPhone. Και καθώς τα smartphones απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την τηλεφωνία προσεγγίζοντας τους υπολογιστές, το δίλημμα παύει να είναι απλά πια συσκευή θα επιλέξω, αλλά ποιές εφαρμογές θέλω να χρησιμοποιήσω, σε ποιά πλατφόρμα είναι αυτές διαθέσιμες και τι επιλογές αγοράς και συντήρησής τους μου προσφέρει το κάθε οικοσύστημα. Σε όλα αυτά, τουλάχιστον προς το παρόν, το AppStore της Apple αποτελεί κατά γενική νομίζω ομολογία την καλύτερη και πλέον ολοκληρωμένη απάντηση. Πολύ πιθανόν στο μέλλον αυτό να αλλάξει αναδεικνύοντας ποιοτικότερες, πληρέστερες και συμφερότερες ίσως προτάσεις άλλων εταιρειών, που σε συνδυασμό με μελλοντικές ανταγωνιστικές συσκευές ίσως να αποτελέσει δέλεαρ μετάβασης σε αυτές. Για την ώρα πάντως, και μιλώντας πάντοτε υποκειμενικά, δεν έχω καμμιά απολύτως πρόθεση να εγκαταλείψω το ποιοτικό οικοσύστημα του iPhone χάριν κάποιας από τις υπάρχουσες εναλλακτικές. :) Πάντως, ο μέσος χρήστης δεν χρειάζεται πάνω από 10-15 εφαρμογές για βασικά πράγματα (file explorer, μουσική, βίντεο κλπ). Οι ανάγκες του δηλαδή καλύπτονται από κάθε λειτουργικό και με δωρεάν εφαρμογές. Αν τώρα κάποιος θέλει να κάνει επεξεργασία βίντεο στο κινητό του, μάλλον διάλεξε λάθος....συσκευή (αυτά γίνονται σε υπολογιστές):) Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dyannisb Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Πάντως, ο μέσος χρήστης δεν χρειάζεται πάνω από 10-15 εφαρμογές για βασικά πράγματα (file explorer, μουσική, βίντεο κλπ). Οι ανάγκες του δηλαδή καλύπτονται από κάθε λειτουργικό και με δωρεάν εφαρμογές. Αν τώρα κάποιος θέλει να κάνει επεξεργασία βίντεο στο κινητό του, μάλλον διάλεξε λάθος....συσκευή (αυτά γίνονται σε υπολογιστές):) plus κάποιες εφαρμογές στο ένα store ειναι free και στο άλλο με πληρωμή.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 (edited) plus κάποιες εφαρμογές στο ένα store ειναι free και στο άλλο με πληρωμή.. Αυτό θα είχε όντως κάποια αξία αν οι "free" εφαρμογές του ενός store ήταν οι ίδιες με τις επί πληρωμή του άλλου. Σε αντίθετη περίπτωση, από μόνο του το "free" δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, ειδικά όταν αναφερόμαστε στο Apple AppStore που ενημερωτικά εμπεριέχει κάτι περισσότερο από 160.000 free εφαρμογές. Δεν είναι όμως το "δωρεάν" το ζητούμενο από όλους, τουλάχιστον από αυτούς που δεν περιορίζονται στον άχαρο ρόλο του απλοϊκού συλλέκτη εφαρμογών. Πάντως, ο μέσος χρήστης δεν χρειάζεται πάνω από 10-15 εφαρμογές για βασικά πράγματα (file explorer, μουσική, βίντεο κλπ). Οι ανάγκες του δηλαδή καλύπτονται από κάθε λειτουργικό και με δωρεάν εφαρμογές. Αν τώρα κάποιος θέλει να κάνει επεξεργασία βίντεο στο κινητό του, μάλλον διάλεξε λάθος....συσκευή (αυτά γίνονται σε υπολογιστές) Δεν είναι Γιάννη μου όλοι οι χρήστες "μέσοι" ή οι ανάγκες τους ίδιες, ούτε φυσικά μίλησε κανείς για video ή image processing. Από το αυτονόητο στις σημερινές συσκευές turn-to-turn navigation, μέχρι μια λύση office docs management, και από ένα ποιοτικό λεξικό μέχρι ένα file sharing, ένα ίσως εξειδικευμένο sales management, ένα secure data manager, κάποιο RSS synchronizer & reader ή κάποια trackers, κάποια cloud docs managers ή ακόμα ακόμα και referential resources, όλα αυτά έχουν θέση σε ένα smartphone, χωρίς να επεκταθώ σε όχι και τόσο κοινές εφαρμογές που λύνουν τα χέρια χρηστών που τις χρειάζονται. Και εδώ ακριβώς άπτεται η αξιολόγηση κάθε app store. Στην ύπαρξη δηλαδή πλήθους τέτοιων λύσεων ώστε να δίνεται η δυνατότητα επιλογής, στην πλήρωση εξειδικευμένων αναγκών όταν αυτές υπάρχουν, στην εγγενή υποστήριξη της τοπικής αγοράς, και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε μιας από τις παρεχόμενες εφαρμογές. Edited September 23, 2010 by foxx Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_ft Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 (edited) Εγώ δεν το βλέπω απο την πλευρά του χρήστη αλλά από την πλευρά του developer που δεν έχει άλλο τρόπο να διαθέσει τη εφαρμογή του παρά μόνο πληρώνοντας 100 ευρώ το χρόνο. Φανταστείτε στα windows ο μοναδικός τρόπος να εγκαταστήσεις εφαρμογές να ήταν το windows market place ή για τα Ubuntu να ήταν το synaptic. Και τα 2 συστήματα βοήθησαν την προώθηση εφαρμογών στους τελικούς χρήστες, αλλά αν ήταν μόνο αυτά, θα ήμασταν πολλά χρόνια πίσω. Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν ικανοποιητικές free εφαρμογές στο app store. Edited September 23, 2010 by nikos_ft Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 (edited) Εγώ δεν το βλέπω απο την πλευρά του χρήστη αλλά από την πλευρά του developer που δεν έχει άλλο τρόπο να διαθέσει τη εφαρμογή του παρά μόνο πληρώνοντας 100 ευρώ το χρόνο. Δεν βλέπω πως για οποιονδήποτε επαγγελματία developer είναι πρόβλημα τα 100€ ή για την ακρίβεια τα 99 δολάρια. Ίσως να μην είναι και ότι καλύτερο για κάποιους ερασιτέχνες χομπίστες αλλά εδώ μιλούμε για πλήρη πρόσβαση σε development tools & resources, και μια εν δυνάμει κερδοφόρα επιχείρηση με έτοιμο υποστηριζόμενο δίκτυο διανομής, προώθησης και υποστήριξης, οπότε τα $99 μάλλον λίγα μου ακούγονται. Και αν θέλεις και μια προσωπική εκτίμηση, όταν ακόμα και αυτά τα $99 και οι λοιποί αυστηρότατοι περιορισμοί που θέτει η Apple, δεν καταφέρνουν να κρατήσουν έξω από το AppStore χιλιάδες εφαρμογές σκουπίδια, δεν τολμώ να να φανταστώ τι θα γινόταν αν γέμιζε το AppStore με τα τερατουργήματα του κάθε πιτσιρικά "developer του Σαββατοκύριακου". Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν ικανοποιητικές free εφαρμογές στο app store. Φαντάζομαι πως δεν εννοείς αριθμητικά, μια και το AppStore φιλοξενεί περίπου 150.000 free εφαρμογές ενώ καθημερινά χιλιάδες πλήρεις επί πληρωμή εφαρμογές βγαίνουν για λόγους προώθησης δωρεάν έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Οπότε τι ακριβώς εννοείς λέγοντας πως δεν υπάρχουν ικανοποιητικές free εφαρμογές στο AppStore; Edited September 23, 2010 by foxx Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. September 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2010 (edited) Apple Ranks Highest in Customer Satisfaction among Smartphone Manufacturers, http://img710.imageshack.us/img710/2510/ratingsjdpower128530210.png Ποιος να συγκριθεί μαζί σου... Edited September 24, 2010 by NTROPIC Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. September 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2010 (edited) Επειδή στις τελευταύες δημοσιεύσεις είχαμε ντριφτάρει εκτός θέματος σαν το S2K του energetic,τα ποστς μεταφέρθηκαν στο "Περι Ανέμων",που και στο παρελθον είχε φιλοξενήσει αναλογους προβληματισμούς. Edited September 24, 2010 by NTROPIC Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sp3cial Δημ. September 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2010 Εγω παντως πιστευω οτι θα πηξουν τοσο πολυ με την κινηση στην Αθηνα,τις φωνες,τα βρισιδια,κ την αποπνηκτικη ατμοσφαιρα που θα τα παρατησουν κ θα πανε σπιτι τους...ασε που εχουμε να δουμε πολυ μουτζα στις φωτο που θα βγαλουν...χαχαχαχχαχα :lol: Αυτό σκέφτηκα και εγώ! Ελπίζω να μην χρεώνονται με την ώρα! :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts