Jump to content

PPC και BT GPS: σχόλια και εμπειρίες

kostas73
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

φίλε κακέ ευχαριστώ για την απάντηση.απο οτι είδα σε παλαιοτερα μυνήματα σου πήρες το Fortuna Clip-On Bluetooth GPS Receiver μεταχειρισμένο σωστά??? σε τι τιμούλα??εγώ το βρίσκω καινούργιο

expansys Fortuna Clip-On Bluetooth GPS Receiver 138,95

pda4u Fortuna Bluetooth GPS Receiver 142,80 €

Play 24/7 Fortuna Clip-On Bluetooth GPS Receiver 145,18 €

σωστα το Fortuna Clip-On εχω αγορασει απο κρητη 160 € (πριν μερικους μηνες) πληρες καινουριο. με φορτιστες 220 και 12 V διευκρινιζω την ταση γιατι εγραψες κατι για ταση αμερικης 110v. συν αυτα που ανεφερα στο πρηγουμενο γραπτο μου.

--------------------------

τι λες? απο chipset πως πάει?

πολυ καλο κανενα παραπονο ταχυτατο και χωρις κοληματα !!!

(διχως να ειμαι ειδικος και εγω οτι εμαθα το εμαθα εδω μεσα.)

-----------------------------------------

σε ολα τα πραγματα θα παρεις οτι δωσεις (για την τιμη το λεω ) αρκει φυσικα να ψαξεις λιγο παντως πιστευω εισαι στο σωστο δρομο γιατι ολοι ρωτανε ποσους δορυφορους πιανει και ποσες ωρες εχει αυτονομια λιγοι κανουν την ερωτηση που εκανες εσυ.

Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W.

• Απαντήσεις 953
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μόλις το παρέλαβα! Είναι μικρό και συμπαθητικό στο μεγεθος του fortuna clip-on...

Υποθέτω το σαβ/κο θα κάνω καμια βόλτα με το αυτοκίνητο να δώ τι λέει... :cool:

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

• 2 weeks later...

Γειά σας

Μαζί με ένα φίλο παραλάβαμε πριν δέκα μέρες από semson.com 2 SirfIII GPS

το GlobalSat 338 και το Royaltek RBT2001 x-mini

Tα δοκιμάσαμε εξαντλητικά ( με τη βοήθεια των utilities απο gpspassion.com)

και διαπιστώσαμε τα παρακάτω.

Πολύ μικρό μέγεθος και τα δύο (όσο ένα σπιρτόκουτο)

20 δορυφόρους - τους πρώτους 12 all in view και τους υπόλοιπους για

tracking στο background

Απαιχτη αυτονομία του 338 με φουλ φόρτιση η μπαταρία του κράταγε 16 ώρες και 55 λεπτά.(1700 mah) Αντίθετα το royaltek κράταγε 6 ώρες και 45 λεπτά.(680 mah)

BT338 firmaware 3.0.2 Royaltek firmware 3.1.1(είναι το τελευταίο που κυκλοφορεί)

Μέσα στο σπίτι και σε απόσταση 4-5μ από παράθυρο

BT338 fixed σήμα από 4-5 δορυφ. ΡΒΤ2001 6-8 δορυφ.

coldstart BT338 μέχρι 25-30 δευτ. royaltek 15-20 δευτ.

Εξωτερικοί χώροι.

Βαδίζοντας (και τα δύο έχουν το static navigation off by default)

BT338 7-9 δορυφ. RBT 8-10 δορυφ.χωρίς φυσικά το στίγμα να έχει καμμία απόκλιση.Σε πολύ δύσκολα σημεία ακίνητα (πχ στον Εθνικό κήπο κάτω από μεγάλα δέντρα)

BT338 7-8 δορυφ. RBT2001 9-10 δορυφ.

Στο δρόμο κανονικά (κέντρο-ανοικτός δρόμος, αττική οδός)

ΒΤ338 8-11 δορυφ. RBT2001 8-11 ( ακόμα και μέσα στα τούνελ της Αττ.οδού εδώ το 338 έδειχνε 7 δορυφόρους και το 2001 8-9.Επίσης στο υπόγειο parking του Praktiker στον Αλιμο και σε απόσταση 8 μέτρα από την είσοδο σε ευθεία γραμμή το 338 έδειξε 6 δορυφ. και το Royaltek 7-8)

Το εντυπωσιακό όμως σε ανοικτούς χώρους είναι ότι το royalatek από coldstart kανει fixed το πολύ σε 6-8 δεύτερα όσες φορές το δοκιμάσαμε και αυτό το κάναμε πάνω από 120 φορές μέχρι σήμερα ενώ στο ΒΤ338 ο καλύτερος χρόνος που πετύχαμε ήταν 17 δεύτερα με μέσο χρόνο 22-28 δεύτερα.

Όμως το royaltek δέχεται και εξωτερική κεραία την οποία και είχαμε αγοράσει και η οποία είναι τύπου BT card (ότι και να σημαίνει αυτό??) και αν και μικρή σε μέγεθος είναι ογκώδης (σαν να βάλουμε 2 σπιρτόκουτα το ένα πάνω σε άλλο) και μόλις την συνδέσαμε σε όλες τις περιπτώσεις σε εξωτερικούς χώρους και όσο και να προσπαθήσαμε για το αντίθετο το royaltek έβλεπε συνεχώς ακόμα και στον εθνικό κήπο και στα τούνελ της Αττικής οδού

10-12 δορυφόρους !!!!!)

Το συμπέρασμα είναι ότι το firmware 3.1.1 kai η εξωτερική κεραία κάνουν τη διαφορά. Εάν το RBT2001 είχε και καλύτερη μπαταρία ( η οποία είναι ίδια με ΝΟΚΙΑ 6100 ) τότε......

Το κόστος και των δύο είναι 149,99 δολλάρια πλέον 25,00 δολ μεταφορικά και 24,78 δολ.η κεραία του RBT2001 που είναι η ιδια με του RBT1000 πάντα της Royaltek.

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται δύο φορτιστές (αυτοκ.και σπιτιού ένa cd kai μία βάση αυτοκινήτου της arkon που μαίνει στις γρίλλιες περιστρεφόμενη και όχι με βεντούζα για το παρμπριζ. Ο φορτιστης του σπιτιού αν και είναι universal ως προς το voltage έχει βύσματα αμερικάνικου τύπου)

Η semsons τα στέλνει με DHL σε 3 εργάσιμες ημέρες και δεν περνούν τελωνείο.

EDIT Σε e-mail που λάβαμε από την semson ρωτώντας που οφείλεται η

ταχύτητα σύνδεσης του royaltek σε εξωτερικούς χώρους μας απάντησαν ότι είναι το μοναδικό GPS μέχρι στιγμής που χρησιμοποιεί την τεχνολογία single on chip και η royaltek έχει κάνει περαιτέρω customizing με το engine 310B

που χρησιμοποιεί.

Ο Νίκος “NLS” Σαρδελιάνος έγραψε για το Ελληνικό Club Pocket PC ένα πολύ καλό review για τα Haicom HI-305N GPS και Haicom HI-401BT slipper με άφθονες φωτογραφίες. Το σετ είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Andreas Tsouchlaris

autoexec.gr - Η ελληνική κοινότητα των IT Pros

dotNetZone.gr - Η δύναμη των Ελλήνων developers!

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

Hello, kai elpizw na postarw sto sosto meros!

Enas filos exei ena q-100 (kapws etsi an den kanw lathos) me ena bt-338 globalsat. Exei valei to destinator, kai enw doulevei kanonika, meta apo misi wra kleinei kai den doulevei. Diakoptetai kai den kserei giati. De gnwrizw parapanw leptomereies, kathws den exw asxolithei me antistoixes efarmoges, kai den borw na diavasw 25 selides posts, mias kai de tha katalavw kai polla.

Tha parakalousa an kapoios exei antistoixi ebeiria, i kamia idea gia to ti fteei na voithisei.

Euxaristw

Hello, kai elpizw na postarw sto sosto meros!

Enas filos exei ena q-100 (kapws etsi an den kanw lathos) me ena bt-338 globalsat. Exei valei to destinator, kai enw doulevei kanonika, meta apo misi wra kleinei kai den doulevei. Diakoptetai kai den kserei giati. De gnwrizw parapanw leptomereies, kathws den exw asxolithei me antistoixes efarmoges, kai den borw na diavasw 25 selides posts, mias kai de tha katalavw kai polla.

Tha parakalousa an kapoios exei antistoixi ebeiria, i kamia idea gia to ti fteei na voithisei.

Euxaristw

Να πείς του φίλου σου οτι αυτό το πρόβλημα το έχουν μόνο οι σπασμένες εκδόσεις του destinator...:shifty: Αν το είχε αγοράσει δε θα είχε πρόβλημα... :geek:

Να πείς του φίλου σου οτι αυτό το πρόβλημα το έχουν μόνο οι σπασμένες εκδόσεις του destinator...:shifty: Αν το είχε αγοράσει δε θα είχε πρόβλημα... :geek:

Einai sigoura auto?? Giati mou eipe oti to exei agorasei, ektos an mou eipe psemata 'h an ton koroidepsane k to pire apo allou "fthinotera"

Πάντως ξέρω απο πρώτο χέρι ( :whistle: ) οτι αυτό γίνεται σίγουρα με τις σπασμένες εκδόσεις, και συγκεκριμένα μετά απο κανα μισάωρο κολλάει όλο το κινητό...

Προφανώς ο φίλος σου περισσότερο το "αγόρασε" παρά το αγόρασε... :rolleyes: Αλλά και απο την άλλη να μου πείς, 150 ευρώ δεν είναι και λίγα...

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δες και το σχετικό thread για το destinator, καθώς εδώ είμαστε εκτός θέματος αφού είναι thread για GPS...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=52368

Γειά σας

katarhin bravo gia tin analisi pu kanate! tha voithisi arketus pistevo ,kai makari na ihame ke ala tetia post gia ala gps oste na mas voithisi olus gia nea agora.

?se parakalo grapse mu to site pu ta paragilate (t0 http://www.semson.com vgazi kinezika!)

Φιλικά Μάκης

Destinator-> SpeedCameras - POI

Γειά σας

katarhin bravo gia tin analisi pu kanate! tha voithisi arketus pistevo ,kai makari na ihame ke ala tetia post gia ala gps oste na mas voithisi olus gia nea agora.

?se parakalo grapse mu to site pu ta paragilate (t0 http://www.semson.com vgazi kinezika!)

semsons.com και από χτες και στο buygpsnow.com

Εγώ πάντως έχω το Fortuna Clip-On Bluetooth και είμαι πολύ ευχαριστημένος... Έχει και είσοδο εξωτερικής κεραίας και δεν χρειάζεται να το χτύπάει ο ήλιος στο αμάξι.. το βάζεις στο ντουλαπάκι και συνδέεις την εξωτρική κεραία..

http://routerutilities.blogspot.com/ - Εργαλεία για routers

http://earthquakesgr.blogspot.com/ - Σεισμοί Ελλάδος

http://sendtogps.blogspot.com/ - google maps -> ανοίξτε με το gps πρόγραμμά σας.

talexop Kernel for Note4 910C

Αγορασα το globalsat 338 sirf III απο το http://www.ebay.co.uk ( http://stores.ebay.com/MerchantRun

) και μου ηρθε σε 3 μερες.τιμη 135 ευρω συν 10 ευρω μεταφορικα.Ηρθε απο Taiwan χωρις φορους.Εχει φορτιστη σπιτιου,αυτοκινητου,θηκη για τη ζωνη,ενα cd με οδηγιες σε .pdf μορφη συν μια εφαρμογη για το ppc για να το ρυθμισεις εαν θες .

Ειναι πολυ καλο στη λειτουργεια του,ξεχνας να το φορτισεις(το σημαντικοτερο πιστευω),ειναι μικρο,στυλατο.

Μεσα στην Αθηνα 8-11 δορυφορους,δεν χανει το δρομο με τιποτα(το λεω αυτο γιατι ειχα ενα Realtek RBT-1000 πριν αγορασω αυτο και οταν ειμουν στη Βουλιαγμενης στην αριστερη λωριδα,αυτο νομιζε οτι ημουν στο αντιθετο ρευμα και εκανε "υπολογισμο νεας διαδρομης!!!???!!!)

Πιστευω οτι ειναι το καλυτερο bt gps αυτη τη στιγμη στην αγορα,το προτεινω ανεπιφυλαχτα...

Χρησιμοποιω destinator 3 με ενα qtek 2020i και παιζει ΑΨΟΓΑ!

Και εγω αγορασα το ιδιο το gps (globalsat 338 sirf III) με τον predatorkill εδω που ειμαι στην Αγγλια με προυποθεση να αγορασω το destinator3 οταν ερθω Ελλαδα. Εχω μεινει εκπληκτος με το σημα του και σε τοποθεσιες που μπορει να πιασει. Πολυ ακριβες (Το χρησιμοποιω με το tom tom navigator 5) και ενω το εχω 3 εβδομαδες μια φορα το ειδα να με βγαζει σε λαθος τοποθεσια (μιλαμε για 10 μετρα λαθος).

Το χρησιμοποιω με το Ipaq 4150

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Γεια σας. τις τελευταιες μερες παρατηρω οτι το emtac GPS μου σε συνδιασμο με το imatepda2k kai destinator 3 latest vesrion, με δειχνει 50 μετρα πιο πισω οταν η ταχυτητα του οχηματος μου ειναι 60 χιλιομετρα. Τι μπορει να φταιει?

εκανα hard reset to ppc αλλα τιποτα.... τα ιδια...

__________________kostas ntinos______________

Καλησπέρα και από μένα, αγόρασα σήμερα το ambeon BT112 και μετά από μια πρόχειρη δοκιμή το βλέπω να "δυσκολεύεται" λίγο να πιάσει καλό σήμα στο αυτοκίνητο. Παίζει φαντάζομαι ρόλο η ορατότητα αλλά και το παρμπρίζ. Σε ποιά θέση το βάζετε συνήθως στο αυτοκίνητο για να πιάνει καλά;

Απ'ότι είδα έχει θέση για εξωτερική κεραία, πιστεύετε ότι πρέπει να βάλω μία;

Αν ναι, έχετε να μου προτείνετε από που να την αγοράσω;

Currently using:

Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch

Νίκος

Καλησπερα παιδες,εχω το POCKET PC HP 4700 και ψαχνω να αγορασω GPS ΔΕΚΤΗ για το αυτοκινητο..Διαβασα αρκετα για το Globalsat και το FORTUNA εσεις τι λετε και τι μου προτεινεται?Σας ευχαριστω
...Εχω προβλημα και ξερω πως το ξερω...

Καλημερα παιδια.Νεος στο χωρο του navigation,μου εδωσε φιλος ενα pda Acer n 30 b και ενα bluetooth gps το Socket GP828-563.Μενω Θεσσαλονικη και στο σπιτι μου,μεσα,δεν εχει καθολου σημα,στο μπαλκονι 1-2 δορυφορους και σε ανοιχτο χωρο 4-5.Κανοντας ενα τεστ περπατωντας διαπιστωσα οτι ενω π.χ. ειμαι στην οδο Πελλης μου βγαζει στιγμα στην Ασκληπιου(ενα στενο παραπανω).Φταιει κατι η απλως το bluetooth ειναι μαπα;Παρακαλω για αμεση απαντηση!

Καλημέρα και από εμένα!Πριν παραγγείλω το hp ipaq h6340 και Fortuna Clip-On Bluetooth gps receiver με sirf star ιιι,θέλω να μάθω αν αυτά τα προϊόντα,ειδικά το gps,ανταποκρίνεται με το destinator 3 και κατά προέκταση με το pn όταν βγει.Αυτά.

Δεν υπαρχει κανενα προβλημα με 6340 και fortuna. :)

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Καλημερα παιδια.Νεος στο χωρο του navigation,μου εδωσε φιλος ενα pda Acer n 30 b και ενα bluetooth gps το Socket GP828-563.Μενω Θεσσαλονικη και στο σπιτι μου,μεσα,δεν εχει καθολου σημα,στο μπαλκονι 1-2 δορυφορους και σε ανοιχτο χωρο 4-5.Κανοντας ενα τεστ περπατωντας διαπιστωσα οτι ενω π.χ. ειμαι στην οδο Πελλης μου βγαζει στιγμα στην Ασκληπιου(ενα στενο παραπανω).Φταιει κατι η απλως το bluetooth ειναι μαπα;Παρακαλω για αμεση απαντηση!

Δεν νομίζω να φταίει το gps.Δεν γνωρίζω την περιοχή αλλά αν οι δρόμοι είναι κοντά ο ένας με τον άλλον τότε είναι πιθανόν να σε εμφανίζει έναν δρόμο πάνω ή κάτω.Άλλη περίπτωση είναι αν υπάρχουν ψηλά κτίρια ή δέντρα και δεν έχει καλή επαφή με τους δορυφόρους.Πιο πρόγραμα πλοήγησης έχεις;

Καταρχας ευχαριστω για την απαντηση.Το destinator.Παντως απο αυτα που εχω διαβασει στο forum υπαρχουν και πολυ καλυτερα gps.Προτεινετε κατι αλλο,please.

Καλησπέρα και από μένα. να κάνω μια ερώτηση και γω γιατί είμαι νέος στο χώρο. Σκοπεύω να αγοράσω το ipaq 2750 και ένα Bluetooth GPS Receiver. Με λίγο ψάξιμο που έκανα σε forum και site άκουσα καλά λόγια για το Royaltek RBT-2001 SiRFstarIII . Βρήκα επίσης και το Holux GPSlim236 Wireless GPS Receiver. Πιο μου προτείνετε ή κάποια άλλη πρόταση. Με το ipaq 2750 πιστεύω να μην έχει πρόβλημα κάποιο από τα gps και το Destinator PN. Επίσης επειδή μάλλον θα περιμένω να κυκλοφορήσει το Destinator PN όλοι οι Receiver μπορούν να κάνουν 3d απεικόνιση ή όχι? Αν όχι ποιον Receiver 3d μου προτινετε? Ευχαριστώ.
The New Astra Is The Best :hunter:

Καλησπερα παιδια.Δουλευω το destinator με το bluetooth socket gps.Aργει πολυ να βρει το στιγμα και γενικα ειμαι απογοητευμενος απο τη λειτουργια του gps(πολλες φορες μου χανει την επαφη με το destinator).Στη συσκευασια του gps ειχε μονο φορτιστη αυτοκινητου,οχι σπιτιου,και πηρα εναν του εμποριου.Λετε αυτο να δημιουργει καποιο προβλημα στο gps.Υποψιν το destinator ειναι .........ο.Ευχαριστω εκ των προτερων.