FREAK_OF_NATURE Δημ. June 26, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2015 Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις κάποια στάση για 5 λεπτά. Όταν ήταν κουτάβι το έκανε 2-3 φορές, οπότε σταματούσαμε για 5 λεπτά, κατουρουσε όλα τα δεντράκια και συνεχίζαμε Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. June 26, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2015 Μακάρι να μπορούσα να το κάνω στο γάτο μου... Χωρίς χάπι ταξίδι δεν! Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. June 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2015 Εμενα με το αμαξι δεν το δεχετε ,κανει εμετο συνεχεια...ζαλιζετε....:( ετσι αμα ειναι να παω αποσταση και χρειαζετε να τον παρω μαζι...ντραμαμινες.... Μια απο τα ιδια το αυτοκινητο δεν το εχει συνηθισει. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tarirs Δημ. June 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2015 Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις κάποια στάση για 5 λεπτά. Όταν ήταν κουτάβι το έκανε 2-3 φορές, οπότε σταματούσαμε για 5 λεπτά, κατουρουσε όλα τα δεντράκια και συνεχίζαμε Eχω δοκιμασει τα παντα.....δεν το γουσταρει με τιποτε.... Μια απο τα ιδια το αυτοκινητο δεν το εχει συνηθισει. Και δεν θα το συνηθισει.....:O Παράθεση android or ios or wm......who cares.....??? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mpampis666 Δημ. September 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2015 Καλησπερα παιδια.Θα ηθελα να ρωτησω αν εχει καποιος πορτακι για το γατακι του.Αν ναι θα ηθελα μερικες πληροφοριες.Καταρχην ειμαι απο Θεσσαλονικη,εχω ενα γατο και με τις δουλειες δεν μπορουμε να τον εχουμε οσο λειπουμε σπιτι. Εχουμε αυλη και πορτα αλουμινιου. Θα ηθελα να βρω ενα πορτακι,με μαγνητακι να μπορει να μπαινοβγαινει οποτε θελει,οσο λειπουμε. Ξερω να ψαξω και να ρωτησω σε pet shop ,αλλα η αποψη ανθρωπων που το εχουν ,θα μετρησει πολυ περισσοτερο. Ευχαριστω πολυ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. August 10, 2016 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2016 Σήμερα δημιούργησα ένα group στο facebook για όσους έχουν siberian husky κ ειναι στον Βολο. Σιγά σιγά να γνωριστούμε κ να ανταλλάξουμε εμπειρίες απο την καθημερινότητά μας γιατί οτιδήποτε κι αν μοιράζεσαι , χρήσιμο είναι! Η σελίδα ειναι https://www.facebook.com/siberianhuskyvolosclub/ Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pepi75 Δημ. August 10, 2016 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2016 Καλησπέρα τωρα είδα το θεμα,εγω καολι ο σύζυγος εχουμε 5 γατουνια ζωη να εχουν.Καποια στιγμη θα βαλω και φωτο!!! Παράθεση Despina! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christina_my Δημ. October 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2016 Καλησπέρα!! Βρήκε μια φίλη μου ένα σκυλάκι κοριτσάκι, με χτυπημένο το ποδαρακι του και σκέφτομαι σοβαρά να το υιοθετήσω. Δυστυχώς εργάζομαι πολλές ώρες θα γυρίζω δλδ το βράδυ και με αγχώνει το ότι θα μένει μόνο του. Το σπίτι έχει αυλή οπότε θα εχει χώρο να κινηθεί και έχω σκοπό να το πηγαινω βολτα καθε βραδυ που θα γυρίζω. Το ξέρω ότι ενα ζωάκι θελει χρόνο και έχει ανάγκες, ωστόσο η φίλη έχει ήδη δυο αδέσποτα και σε όσες φιλοζωικές απευθύνθηκε δεν το δέχονται λόγω χώρου. Οπότε το σκυλάκι κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο. Μπορεί κάποιος που έχει κατοικίδιο και περιορισμένο χρόνο να μου δώσει κάποια συμβουλή πώς να το διαχειριστώ; Δεν είχα ποτέ κατοικίδιο και θέλω να του προσφέρω ότι καλυτερο μπορώ μιας και εχει ταλαιπωρηθει ήδη πολυ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leasedline Δημ. October 5, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2016 Αν έχεις αυλή παλεύεται τι ράτσα είναι όμως; Παράθεση εσπρεσοσυζητήσεις www.e-spresso.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christina_my Δημ. October 5, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2016 Γκέκας! :D:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. October 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2016 Γκέκας! :D:D Oλα τα αδεσποτα "Γκεκας" λενε πως ειναι... αμαν αυτοι οι κτηνιατροι με τις διαπιστωσεις τους! :lol::lol: Ο σκυλος θελει χωρο και χρονο. Αν ειναι πολυ μικρο και το βγαζεις απο την αρχη εξω στην αυλη θα συνηθισει το θεμα ειναι να μην κλαιει ή γαβγιζει με το παραμικρο, γιατι και ο σκυλος δε θα περναει καλα αλλα ουτε και οι γειτονες. Γενικα το σκυλι οπως το μαθεις που λενε. Απο εκει και περα εξαρταται καθαρα απο εσενα πως θα μοιραζεις το χρονο σου. Πχ η δικια μου ξερει οτι μπορει να βγει απεξω στην αυλη τα πρωινα οταν λειπω, στεναχωριεται μεν αλλα δεν "παραπονιεται", περιμενει να γυρισω και να παμε βολτα, γιατι ετσι εχει μαθει. Επισης τα βραδια επειδη κοιμαται μεσα οταν βγαινω δεν την βγαζω στην αυλη γιατι ξερω οτι δε θα λερωσει. Σπανια θα κανει καποια ζημια. Βεβαια η δικια μου δεν ειναι και τοοοο δραστηριο σκυλι, μια μικρη βολτιτσα θελει και μετα να πεσει για υπνο... κουραζεται απο την πολυ ξαπλα και το φαι! :lol::lol: Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. October 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2016 Καλησπέρα, μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ κατοικίδιο ζώο. Με την σύζυγο όμως (ούτε κι εκείνη είχε ποτέ) σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα σκυλάκι. Αυτή είναι η σκέψη μας και η επιθυμία μας. Λόγω απειρίας όμως, έχουμε τα εξής ερωτήματα: 1. μένουμε σε διαμέρισμα 80 τετραγωνικών. Επομένως, ένα μεγαλόσωμο σκυλί μάλλον θα δεινοπαθούσε εκεί. 2. η δυνατότητα για καθημερινή βόλτα για την ανάγκη του δύσκολα θα ξεπερνάει τις 2 φορές την ημέρα και πιθανότατα μέχρι μισή με μία ώρα την κάθε φορά. Εξαίρεση τα Σ/Κ 3. Ποιο το καθημερινό κόστος για τη διατροφή και τις υπόλοιπες ανάγκες; (π.χ. πλύσιμο, επίσκεψη σε ιατρούς, κλπ) 4. τι ράτσα να προτιμήσουμε; θα θέλαμε κάτι που να είναι ήσυχο, φιλικό και έξυπνο. Προσωπικά, λατρεύω τα λαμπραντόρ αλλά νομίζω ότι στο διαμέρισμα θα δυσκολευτεί πολύ. Άρα, κάτι πιο μικρό (π.χ μπήγκλ; κόκερ;) 5. που θα μπορούσαμε να πάμε για να δούμε και να πάρουμε; Π.χ. σε κάποια φιλοζωική εταιρεία; 6. ποια η διαφορά αρσενικού/θηλυκού στην καθημερινή διαβίωση; 7. τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε/προσέξουμε πριν το πάρουμε; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ευελπιστώ να με διαφωτίσετε με τις απαντήσεις σας! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2016 (edited) Καλησπέρα, μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ κατοικίδιο ζώο. Με την σύζυγο όμως (ούτε κι εκείνη είχε ποτέ) σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα σκυλάκι. Αυτή είναι η σκέψη μας και η επιθυμία μας. Έχετε την καλύτερη σκέψη και την καλύτερη επιθυμία ;) Λόγω απειρίας όμως, έχουμε τα εξής ερωτήματα: 1. μένουμε σε διαμέρισμα 80 τετραγωνικών. Επομένως, ένα μεγαλόσωμο σκυλί μάλλον θα δεινοπαθούσε εκεί. Το ότι ο σκύλος θέλει τεραστιο σπίτι αν είναι μεγάλος, είναι μύθος. Ο σκύλος και 200 τμ σπίτι να έχεις, αν δεν τον βγάζεις βόλτα θα δεινοπαθήσει. Όπως θα δεινοπαθήσει και αν τον αφήνεις ατέλειωτες ώρες μόνο του. Αν τον βγάζεις βόλτα το μόνο που θέλει είναι ένα τετραγωνικό δίπλα σου για να ξαπλώνει πλάι σου όταν γυρίζετε από τη βόλτα και θέλει να κοιμηθεί. 2. η δυνατότητα για καθημερινή βόλτα για την ανάγκη του δύσκολα θα ξεπερνάει τις 2 φορές την ημέρα και πιθανότατα μέχρι μισή με μία ώρα την κάθε φορά. Εξαίρεση τα Σ/Κ Αν πάρεις κουτάβι, λυπάμαι που στο λέω αλλά 2 φορές είναι πολύ λίγες. Και γιατί θα θέλει συχνότερα να κάνει την ανάγκη του αλλά και γιατί αν δεν τον βγάζεις π.χ. μετά το φαϊ θα αργήσει πάρα πολύ να συνδυάσει το "βόλτα" με το "κάνω την ανάγκη μου". Επίσης, δε μπορεί να κρατήσει τα ούρα του πάρα πολλές ώρες όσο είναι μικρό. Οι πάνες δαπέδου - προσοχή, όχι οι φορετές πάνες, αυτό είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει - είναι μία λύση μέχρι να μάθει να τα κρατάει. Αν πάρεις ενήλικο σκύλο, τότε θα μπορεί να τα κρατάει και απλά θα πρέπει να συνηθίσει τα ωράριά σου. Εννοείται φυσικά πως θα πρέπει να του μάθεις ότι πρέπει να περιμένει - εκτός και αν είναι πρώην δεσποζόμενο που το παράτησαν, όπου το πιο πιθανό είναι να ξέρει ήδη και να προσαρμοστεί πολύ πιο γρήγορα. 3. Ποιο το καθημερινό κόστος για τη διατροφή και τις υπόλοιπες ανάγκες; (π.χ. πλύσιμο, επίσκεψη σε ιατρούς, κλπ) Δεν υπάρχει "καθημερινό κόστος". Εκτός και αν το πας με τη λογική "πόσο κοστίζει μία τροφή" και το διαιρέσεις δια 30. Αλλά αυτό δε σου λέει τίποτα γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Τα "χοντρά" έξοδα είναι τον πρώτο χρόνο της ζωής του, αν πάρεις κουτάβι, αλλά και γενικότερα το πρώτο διάστημα που θα το έχεις ακόμα και αν πάρεις ενήλικο σκύλο. Θα πρέπει να υπολογίσεις τα έξοδα για τις επισκέψεις στο γιατρό, μία καλή τροφή (όχι χύμα, όχι από σούπερ μάρκετ) για να έχει σωστές βάσεις, παιχνίδια, πάνες, λιχουδιές κτλ. Και φυσικά όλα αυτά εξαρτώνται από το μέγεθος του σκύλου. Αν είναι μεγάλο σκυλί, θα τρώει περισσότερο π.χ. Μετά τα έξοδα μειώνονται πάρα πολύ. Ουσιαστικά μένει η τροφή, οι αραιές επισκέψεις στον κτηνίατρο (εκτός και αν τύχει κάτι), τα αντιπαρασιστικά του (κυρίως το καλοκαίρι) και από εκεί και πέρα ό,τι του παίρνεις σε θέματα λιχουδιών κτλ. Δεν υπάρχει στάνταρ ποσό γιατί όλα παίζουν. 4. τι ράτσα να προτιμήσουμε; θα θέλαμε κάτι που να είναι ήσυχο, φιλικό και έξυπνο. Προσωπικά, λατρεύω τα λαμπραντόρ αλλά νομίζω ότι στο διαμέρισμα θα δυσκολευτεί πολύ. Άρα, κάτι πιο μικρό (π.χ μπήγκλ; κόκερ;) Να προτιμήσετε τη ράτσα "ελληνικό καταφυγίου" ;) Τα λαμπραντόρ και τα κόκερ είναι υπέροχα σκυλιά και υπάρχει ένας σκασμός ημίαιμα σε καταφύγια. Τα beagle είναι μικροί διάολοι, έχουν πολύ ενέργεια (αλλά είναι φανταστικά). 5. που θα μπορούσαμε να πάμε για να δούμε και να πάρουμε; Π.χ. σε κάποια φιλοζωική εταιρεία; Σχεδόν κάθε περιοχή έχει δικό της καταφύγιο. Σίγουρα θα υπάρχει κοντά σου ένα. Έχουν και παρατημένα καθαρόαιμα, δε λέω πως δεν έχουν, αλλά να σου πω κάτι; Εμένα ο δικός μου είναι ένα ημίαιμο pointer και δε θα τον άλλαζα για όλα τα καθαρόαιμα του κόσμου μαζί. Επίσης, να μη δώσεις λεφτά για να αγοράσεις από pet shop. Είναι κάπως "ξενέρωτο" το σλόγκαν αλλά ισχύει ότι "η αγάπη δεν αγοράζεται". 6. ποια η διαφορά αρσενικού/θηλυκού στην καθημερινή διαβίωση; Στα βασικά - βόλτες, ανάγκη για άσκηση κτλ - δε διαφέρουν. Τα αρσενικά συνήθως μετά τους 8-9 μήνες γίνονται λίγο επιθετικά προς τα άλλα αρσενικά ειδικά αν υπάρχει θηλυκό στο χώρο, αλλά αυτό προλαβαίνεται με εκπαίδευση. Επίσης, στα θηλυκά είναι σχεδόν απαραίτητη η στείρωση για λόγους υγείας. Όχι ότι τα αρσενικά δεν είναι καλό να τα στειρώνεις, απλά στα θηλυκά είναι σχεδόν απαραίτητο. Επίσης λένε ότι τα θηλυκά είναι πιο κολλημένα με τους ανθρώπους τους. Αλλά δεν το πιστεύω αυτό. Δε μπορώ να φανταστώ ΠΟΣΟ πιο κολλημένος θα ήταν ο δικός μου αν ήταν θηλυκό. 7. τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε/προσέξουμε πριν το πάρουμε; Αν το πάρετε από καταφύγιο, να ρωτήσετε αν ξέρουν τους γονείς του. Μπορείτε έτσι να καταλάβετε περίπου πόσο θα γίνει όταν μεγαλώσει. Να του βάλετε τσιπ για να μπορείτε να το βρείτε αν χαθεί. Να απομακρύνετε/κρύψετε καλώδια, χλωρίνες κτλ γιατί τα κουτάβια δαγκώνουν τα πάντα. Καλό είναι να ενημερωθείτε και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας. π.χ. θα πρέπει να μαζεύεις τις ακαθαρσίες του σκύλου ΑΚΟΜΑ και αν τις κάνει στο χορτάρι του πάρκου ενώ απαγορεύεται να έχεις το σκύλο σου μόνιμα στο μπαλκόνι. Από την άλλη, αν τον έχεις με το λουρί του, δεν έχει κανένας απολύτως δικαίωμα να σου πει να φύγεις π.χ. από την πλατεία και μπορείς να κάνεις μήνυση αν κάποιος απειλήσει για φόλες κτλ. Επίσης, να θυμάστε ότι είναι ευθύνη. Είναι σα να έχεις ένα παιδί που δε θα μεγαλώσει ποτέ. Η ζωή σας θα αλλάξει. Η καθημερινότητά σας θα αλλάξει. Αλλά μετά από το διάστημα προσαρμογής θα αναρωτιέστε πώς μπορούσατε να ζείτε πριν από αυτό. Τουλάχιστον εγώ αυτό σκέφτομαι. Edited October 14, 2016 by DesertSMisSRaiN Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. October 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2016 Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις απαντήσεις σου! Προς το παρόν, δεν έχω να σε ρωτήσω κάτι περισσότερο δεδομένου ότι ακόμα είμαστε στη φάση που το σκεφτόμαστε, το ξανασκεφτόμαστε γιατί αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι είναι μια μεγάλη ευθύνη και δεν θέλουμε να πάρουμε την απόφαση υπό το κράτος έντονου συναισθηματισμού (είπαμε, η επιθυμία μας είναι να πάρουμε). Μια ακόμη ερώτηση έχω: λες δηλαδή ότι ένα λαμπραντόρ σε ένα διαμέρισμα 80τμ δεν θα δεινοπαθεί καθημερινά; γνωρίζω ότι έχουν πολλή ενέργεια, τους αρέσει το τρέξιμο και το παιχνίδι και αναρωτιέμαι με ποιον τρόπο μπορεί να τα εκδηλώνουν μέσα στο σπίτι. Εκτός κι αν οι δύο βολτούλες στη διάρκεια της ημέρας βοηθάνε πολύ σε αυτό...(όπως κατάλαβες, λαμπραντόρ θα ήθελα να πάρω σαν πρώτη επιλογή :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. October 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2016 Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις απαντήσεις σου! Προς το παρόν, δεν έχω να σε ρωτήσω κάτι περισσότερο δεδομένου ότι ακόμα είμαστε στη φάση που το σκεφτόμαστε, το ξανασκεφτόμαστε γιατί αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι είναι μια μεγάλη ευθύνη και δεν θέλουμε να πάρουμε την απόφαση υπό το κράτος έντονου συναισθηματισμού (είπαμε, η επιθυμία μας είναι να πάρουμε). Μια ακόμη ερώτηση έχω: λες δηλαδή ότι ένα λαμπραντόρ σε ένα διαμέρισμα 80τμ δεν θα δεινοπαθεί καθημερινά; γνωρίζω ότι έχουν πολλή ενέργεια, τους αρέσει το τρέξιμο και το παιχνίδι και αναρωτιέμαι με ποιον τρόπο μπορεί να τα εκδηλώνουν μέσα στο σπίτι. Εκτός κι αν οι δύο βολτούλες στη διάρκεια της ημέρας βοηθάνε πολύ σε αυτό...(όπως κατάλαβες, λαμπραντόρ θα ήθελα να πάρω σαν πρώτη επιλογή :) τα λαμπραντόρ μόνο στις διαφημίσεις είναι τόσο ενεργητικά :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2016 Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις απαντήσεις σου! Προς το παρόν, δεν έχω να σε ρωτήσω κάτι περισσότερο δεδομένου ότι ακόμα είμαστε στη φάση που το σκεφτόμαστε, το ξανασκεφτόμαστε γιατί αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι είναι μια μεγάλη ευθύνη και δεν θέλουμε να πάρουμε την απόφαση υπό το κράτος έντονου συναισθηματισμού (είπαμε, η επιθυμία μας είναι να πάρουμε). Και πολύ καλά κάνετε. Είναι πολύ υπεύθυνο να μη λειτουργείς καθαρά συναισθηματικά όταν πρόκειται για ένα ζωντανό πλάσμα. Μια ακόμη ερώτηση έχω: λες δηλαδή ότι ένα λαμπραντόρ σε ένα διαμέρισμα 80τμ δεν θα δεινοπαθεί καθημερινά; γνωρίζω ότι έχουν πολλή ενέργεια, τους αρέσει το τρέξιμο και το παιχνίδι και αναρωτιέμαι με ποιον τρόπο μπορεί να τα εκδηλώνουν μέσα στο σπίτι. Εκτός κι αν οι δύο βολτούλες στη διάρκεια της ημέρας βοηθάνε πολύ σε αυτό...(όπως κατάλαβες, λαμπραντόρ θα ήθελα να πάρω σαν πρώτη επιλογή :) Πίστεψέ με, η πλειοψηφία των ανθρώπων που θέλουν να πάρουν σκύλο τα λαμπραντόρ έχουν στο μυαλό τους ως πρώτη επιλογή. Και εγώ λαμπραντόρ ήθελα! Και πώς να μη θέλουμε; Είναι πανέμορφα πλάσματα, με υπέροχο χαρακτήρα. Για να μην αναφερθώ στο γεγονός πως έχουμε υποσυνείδητα συνδέσει τα λαμπραντόρ με την απόλυτη εικόνα του σκύλου μέσα από χρόνια εμφάνισής τους σε διαφημίσεις, ταινίες κτλ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως είναι η πρώτη σε επιλογή ράτσα για οικογενειακό σκύλο στην Αμερική. Όσο για αυτό που ρωτάς, θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σαφής γίνεται. Αν μιλάμε για κουτάβι, δεν έχει σημασία η ράτσα, οι δύο βολτίτσες την ημέρα θα είναι πάρα πολύ λίγες γιατί έχουν πολύ ενέργεια. Αν μιλάμε για μεγαλύτερο ηλικιακά σκύλο, και με την προϋπόθεση ότι οι βόλτες θα είναι έντονες (ελέυθερο τρέξιμο ή παιχνίδι), όχι δε θα έχει πρόβλημα. Για να στο πω και αλλιώς: τα τετραγωνικά λίγη σημασία έχουν για τα σκυλιά. Εμάς μας ενοχλούν οι μικροί χώροι. Εκείνα κοιμούνται άνετα και είναι απόλυτα ευτυχισμένα σε ένα τετραγωνικό αν είναι κουρασμένα και αν εσύ είσαι κοντά τους ;) Εγώ τον δικό μου τον αφήνω μετά την πρωινή μας βόλτα στο πατρικό μου με τους γονείς μου, το οποίο είναι μονοκατοικία με κήπο, και πάλι το απόγευμα κάνει σαν τρελός να πάμε βόλτα. Επίσης, να έχεις υπόψιν σου ότι τις ζημιές στο σπίτι δε θα τις γλιτώσεις. Ιδιαίτερα τα κουτάβια, που αλλάζουν δόντια και τους αρέσει να μασάνε τα πάντα, κάνουν ζημιές εκτός και αν έχουν κάποιον να τα προσέχει όλη μέρα - που δε γίνεται. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. October 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2016 Σε ευχαριστώ και πάλι! :) Κάτι τέτοια σκεφτόμαστε με τη σύζυγο και προβληματιζόμαστε... Το κακό είναι ότι δεν έχουμε και πολλούς φίλους με σκύλο έτσι ώστε να "συλλέξουμε" εικόνες/πληροφορίες/εμπειρίες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas1992 Δημ. October 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2016 (edited) https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161017/3fcd07eaa85527695117127335e581d3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161017/8778aa3d613a0683c7bd443ad6ac3218.jpg Καλησπερα σας.Μας χάρισαν αυτόν τον σκύλο πριν 8 μήνες νεογέννητο λόγω έλειψης χώρου των ιδιοκτητών των γονέων του.Τον ονομάσαμε ρούντι.έχει κανονικά βιβλιάριο και κάνει όλα τα εμβόλια.Μην τον βλέπεται έτσι με την αλυσίδα και νομίζετε ότι είναι μόνιμα έτσι.Το πολύ 2 ώρες την ημέρα όταν έχουμε πελάτη(συνεργειο αυτοκινήτων) γιατί πηδάει πάνω τους να παίξει ή γαβγίζει.Έχω 2 προβλήματα. 1.Δεν ανεβαίνει στην καρότσα για να τον πάμε στον κτηνίατρο.Όσες φορές τον πήγαμε του είχαμε πετάξει πάνω στην καρότσα μια κονσέρβα σκύλων ανοιχτή και ανέβηκε μετά από κανένα μισάωρο μόνος τύχαίως. 2.σε εμάς που συναστρέφομαστε μαζί του (οικογενειακός κύκλος) πάντα στο παιχνίδι μας αρπάζει τα πόδια.όχι με δύναμη να μας κάνει ζημιά η να μας κόψει άλλα φτάνει να είναι κουραστικό και λίγο επικυνδινο σε άτομα μεγάλης ηλικίας μην τα ρίξει κάτω.Μπορώ να του δείξω με κάποιο τρόπο οτι αυτό που κάνει είναι κακό; 3.φοβάται το νερό.με το που ακούσει ότι πέφτει στο πάτωμα η του ρίξω λίγο εξαφανίζεται Sent from my iPhone using Tapatalk Edited October 17, 2016 by andreas1992 Παράθεση Current:Samsung Galaxy S10 Past:Huawei P20 Pro Blue Dual,Samsung Galaxy S8,iPhone 6s Plus,Sony Xperia Z1 Compact,Samsung Galaxy S4,και η λίστα συνεχίζεται... Dell Inspiron 3542,Inter core i7 4510u,Nvidia GeForce GT840m 2gb,8gb ram,Samsung 850 Evo 250GB SSD,Windows 10 Edu.Razer BlackWidow Ultimate 2016,Kingston Hyper-x Cloud II. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. October 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2016 Το 1 και 2 ειναι θέμα εκπαίδευσης. 1. Ίσως να έχει συνδέσει την καρότσα με την επίσκεψη στον κτηνίατρο , που στα περισσότερα σκυλιά ειναι άβολη εμπειρία. Προσπαθήστε να παίξετε μαζί του μέσα στην καρότσα ωστε να αποβάλει αυτή την σύνδεση καρότσα-κτηνίατρο 2. Δεν ξέρω πόσο μηνων ειναι τώρα αλλά κι αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με εκπαίδευση. Κι εγώ πήρα ένα χάσκι , 4 μηνών και τώρα κοντεύει τους 9. Δεν του αρέσει το νερό. Το καλοκαίρι γέμιζα μεγάλες λεκάνες με νερό σαν πισίνα για να παίξει... αλλα ουτε να βρέξει το νυχάκι του. Είναι θέμα προσωπικότητας αυτό. Άλλα χάσκι κάναν πλατσουρίσματα με το νερο. Στην αρχή είχα κι εγώ θέματα με δαγκώματα. Τα χέρια μου είχαν κοψίματα απο τα δόντια του. Στην πορεία ομως έμαθε πόση πίεση να βάζει στα δόντια αλλά και να σταματά όταν με ακούει να κάνω "αουτς". Βασικά όταν κάνω "άουτς" σταματά να δαγκώνει, με αγκαλιάζει κ με γλυφει. Μεγάλες μαλαγάνες αυτά τα θυλικά! Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. October 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2016 Μεσα στο αυτοκινητο πως συμπεριφερεται; Μπαινει; Ζαλιζεται; Εμενα πχ η δικια μου, μπαινει μονο με χαπια για τη ναυτια, αλλιως κανει εμετο... ταλαιπωρια μεγαλη η μετακινηση της. Οταν ακουει τη λεξη μπανιο ή βλεπει να πιανω το σαμπουαν και τις πετσετες της παει και κουρνιαζει στο μαξιλαρι της. Βεβαια οταν της βαλω το νερο πανω της καθεται, δεν κουνιεται, αφου ξερει πως δεν θα το γλυτωσει. Τα δαγκωματα μονο με εκπαιδευση νομιζω σταματουν. Η δικια μου "δαγκωνει" για να παιξει, βεβαια δεν της το εκοψα ποτε οταν ηταν μικρη. Ειναι ισως το πιο ενοχλητικο που μπορει να κανει στους αλλους. Γενικα δεν γαβγιζει στους ξενους, ισα ισα που πηδαει πανω τους για χαδια. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stargr Δημ. October 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2016 Πρέπει να ρωτήσεις κάποιον ειδικό. Πιστεύω τα περισσότερα βελτιώνονται με εκπαίδευση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2016 Καλησπερα σας.Μας χάρισαν αυτόν τον σκύλο πριν 8 μήνες νεογέννητο λόγω έλειψης χώρου των ιδιοκτητών των γονέων του.Τον ονομάσαμε ρούντι. Είναι πολύ όμορφος, να τον χαίρεστε. 1.Δεν ανεβαίνει στην καρότσα για να τον πάμε στον κτηνίατρο.Όσες φορές τον πήγαμε του είχαμε πετάξει πάνω στην καρότσα μια κονσέρβα σκύλων ανοιχτή και ανέβηκε μετά από κανένα μισάωρο μόνος τύχαίως. Ο δικός μου όταν φτάσουμε ένα στενό πριν την κτηνίατρο, κολώνει κάτω και δε θέλει να συνεχίσει ή προσπαθεί να ανέβει πάνω μου να τον πάρω αγκαλιά. Και μιλάμε για ένα σκύλο ο οποίος λατρεύει τη βόλτα και με τραβάει μόνιμα όταν βγαίνουμε έξω γιατί δεν πάω αρκετά γρήγορα για τα γούστα του προφανώς :lol: Έχει συνδυάσει την καρότσα με το γιατρό ίσως. Δοκιμάστε να τον ανεβάσετε και να τον πάτε βόλτα έτσι να το συνδυάσει με κάτι θετικό. Πάντως, στην ηλικία που είναι μην περιμένετε ότι μπορεί να κάθεται ώρα ακίνητος. Είναι μικρός για αυτά. 2.σε εμάς που συναστρέφομαστε μαζί του (οικογενειακός κύκλος) πάντα στο παιχνίδι μας αρπάζει τα πόδια.όχι με δύναμη να μας κάνει ζημιά η να μας κόψει άλλα φτάνει να είναι κουραστικό και λίγο επικυνδινο σε άτομα μεγάλης ηλικίας μην τα ρίξει κάτω.Μπορώ να του δείξω με κάποιο τρόπο οτι αυτό που κάνει είναι κακό; Πρώτον, δεν έχει ακόμα αποβάλει τις κουταβίσιες συνήθειες (λογικό, γιατί κουτάβι είναι ακόμα) και, δεύτερον, θέλει εκπαίδευση για να σταματήσει να αρπάζει πόδια. Εκείνος το βλέπει σαν παιχνίδι και το βασικό που χρειάζονται τα σκυλιά είναι σταθερότητα. Θα πρέπει να του λέτε έντονα "μη" ΚΑΙ όταν πρόκειται για παιχνίδι με άλλους αλλά ΚΑΙ όταν πρόκειται για παιχνίδι μαζί σας που μπορεί να μην έχετε πρόβλημα. Ο σκύλος μπερδεύεται όταν τις μισές φορές του λένε ναι και τις άλλες μισές όχι. 3.φοβάται το νερό.με το που ακούσει ότι πέφτει στο πάτωμα η του ρίξω λίγο εξαφανίζεται Θέλει σιγά-σιγά και με τη βοήθεια λιχουδιών. Λίγο νερό και, αν δεν αντιδράσει άσχημα, λιχουδιά. Και ξανά. Μέχρι να συνδυάσει κάτι αρνητικό (το νερό) με κάτι θετικό (τη λιχουδιά) και να το συνηθίσει. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m7ixalis Δημ. October 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2016 Ωραίο θέμα και τόσο καιρό δεν το ειχα παρατήρηση :) Παρότι έχω μεγαλώσει δυο γερμανικούς ποιμενικούς πότε δεν είχα την τύχη να αποκτήσω έναν ελληνικό ποιμενικό , όμως πριν λίγο καιρό ένας καλός μου φίλος από ένα μικρο χωρίο στα ορεινά μου έφερε αυτό το κουκλί ....την λούση μας όπως την ονόμασε η κόρη μου . http://i1366.photobucket.com/albums/r771/m7ixalis/IMG_0238_zps3fxttfhs.jpg http://i1366.photobucket.com/albums/r771/m7ixalis/IMG_0239_zpsfgjnjbwx.jpg Παράθεση Samsung galaxy s21+ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. October 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2016 Θα φέρω ενα υποθετικό σενάριο... ας πουμε πως βρίσκεις σε άλλη πόλη δουλειά κ πρέπει να μετακομίσεις εαν χρειαστεί να πάρεις αεροπλάνο ή πλοίο, τι ισχύει για τα κατοικίδια; κόβουν εισιτήριο; και υπο ποιές προϋποθέσεις και συνθήκες ταξιδεύουν; Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. October 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2016 Θα φέρω ενα υποθετικό σενάριο... ας πουμε πως βρίσκεις σε άλλη πόλη δουλειά κ πρέπει να μετακομίσεις εαν χρειαστεί να πάρεις αεροπλάνο ή πλοίο, τι ισχύει για τα κατοικίδια; κόβουν εισιτήριο; και υπο ποιές προϋποθέσεις και συνθήκες ταξιδεύουν; Παντου ταξιδευουν κανονικα, στα αεροπλανα πρεπει να μπαινουν σε ειδικα κλουβια και αναλογα το μεγεθος παει και η χρεωση. Αν ειναι πολυ μικρο το κουτι μπορει να μπει και στην καμπινα, αλλιως τα βαζουν στο χωρο τον αποσκευων. Για τα πλοια ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα, συνηθως δεν χρεωνεσαι κατι αλλα το εχεις στον ανοιχτο χωρο, συνηθως τα βαζουν δεμενα στην πλωρη, μπορεις να το εχεις και διπλα σου στο καταστρωμα αλλα οχι στο σαλονι. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts