Jump to content

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4/10.1

Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω το tablet περίπου 2,5 χρόνια κ θέλω να το φρεσκάρω λιγάκι γιατί ο αποθηκευτικός του χώρος δεν μου αφήνει να κάνω αναβάθμιση των εφαρμογών μου πλέον. Για να περάσω custom rom απ' οτι διάβασα σε κάποια μηνύματα πριν δεν χρειάζεται να είμαι root. Αρκεί να φλασάρω μέσω odin μια custom recovery οπώς η TWRP 3.0.2-0. Μπορεί να ακουστεί χαζό αλλά υπάρχει κάποιο link για να κατεβάσω odin κ twrp ? Επίσης κάποια καλή ρομ 6.0 για να περάσω? Ευχαριστώ :):)

• Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

δεν γραφεις ομως για ποια συσκευη.... n2awifi η mondrianwifi?? Edited by daitalos
:respect:

• 2 weeks later...
το 10.1 έχω wifi smt 520

https://dl.twrp.me/picassowifi/

http://odindownloader.com/download/odin3-v3-12-7

https://forum.xda-developers.com/galaxy-tab-pro-12-10-8/development (εδω υπαρχουν διαφορες roms κανοντας κλικ σε αυτο που ψαχνεις , rom / kernel / tools / forum )

Lineage14.1 : https://download.lineageos.org/n2awifi

ευχαριστώ πολύ. έχω κολήσει στο αρχικό βήμα, δεν μπορώ να περάσω την twrp μέσω odin. Κάνω τη διαδικασία κανονικά, 1α μπαίνω σε download mode κ πατάω +, μπαίνω στο odin, βρήσκει τη θύρα του ταμπλετ, φορτώνο το αρχείο tar της twrp στο πεδίο ap, πατάω το start, μου γράφε pass, κάνει reboot το tablet μόνο του. στη συνέχεια το κλείνω και μπαίνω να δω αν έχει περαστεί κ μου βγάζει την stock recovery. δοκίμασα διαφορετικά αρχεία odin, twrp, καλώδια, κτλ. Δεν ξέρω τι κάνω λάθος... :confused::confused::confused: Όποια βοήθεια δεκτή!!!

ευχαριστώ πολύ. έχω κολήσει στο αρχικό βήμα, δεν μπορώ να περάσω την twrp μέσω odin. Κάνω τη διαδικασία κανονικά, 1α μπαίνω σε download mode κ πατάω +, μπαίνω στο odin, βρήσκει τη θύρα του ταμπλετ, φορτώνο το αρχείο tar της twrp στο πεδίο ap, πατάω το start, μου γράφε pass, κάνει reboot το tablet μόνο του. στη συνέχεια το κλείνω και μπαίνω να δω αν έχει περαστεί κ μου βγάζει την stock recovery. δοκίμασα διαφορετικά αρχεία odin, twrp, καλώδια, κτλ. Δεν ξέρω τι κάνω λάθος... :confused::confused::confused: Όποια βοήθεια δεκτή!!!

φλασαρε ξανα κανονικα την ιδια διαδικασια, μονο που τωρα πριν το flash κλεισε στο odin το auto reboot(ΜΟΝΟ αυτο! ΔΕΝ θα πειραξεις τιποτα αλλο!)....Μολις τελειωσει το φλασαρισμα δεν θα βιαστεις, περιμενε να σου γραψει pass (περιμενε 1-2 λεπτα για σιγουρια) και κατοπιν θα κανεις το reboot on recovery χειροκινητα....[Η τελευταια σταθερη εκδοση ειναι η 3.0.2 μετα απο αυτη και ειδικα η 3.1.1 εχει πολλα προβληματα ...Προσπαθει να τη φτιαξει ο προγραμματιστης εδω και καιρο χωρις επιτυχια ακομη...]

Edited by daitalos

φλασαρε ξανα κανονικα την ιδια διαδικασια, μονο που τωρα πριν το flash κλεισε στο odin το auto reboot(ΜΟΝΟ αυτο! ΔΕΝ θα πειραξεις τιποτα αλλο!)....Μολις τελειωσει το φλασαρισμα δεν θα βιαστεις, περιμενε να σου γραψει pass (περιμενε 1-2 λεπτα για σιγουρια) και κατοπιν θα κανεις το reboot on recovery χειροκινητα....[Η τελευταια σταθερη εκδοση ειναι η 3.0.2 μετα απο αυτη και ειδικα η 3.1.1 εχει πολλα προβληματα ...Προσπαθει να τη φτιαξει ο προγραμματιστης εδω και καιρο χωρις επιτυχια ακομη...]

Το έκανα όπως μου είπες. Ξετίκαρα μόνο το auto reboot, περίμενα 2 λέπτα, έργαψε pass κ πρασίνισε, το άφησα άλλα 2-3 λεπτά για σιγουριά, μετά πάτησα το power button για μερικά δευτερόλοπτα για να κλείσει, προσπαθησα να μπω χειροκίνητα σε recovery mode, αλλά πάλι μου βγάζε ι την stock. Μήπως πρέπει να πατήσω τπτ στις επιλογές προγραμματιστή;

Το έκανα όπως μου είπες. Ξετίκαρα μόνο το auto reboot, περίμενα 2 λέπτα, έργαψε pass κ πρασίνισε, το άφησα άλλα 2-3 λεπτά για σιγουριά, μετά πάτησα το power button για μερικά δευτερόλοπτα για να κλείσει, προσπαθησα να μπω χειροκίνητα σε recovery mode, αλλά πάλι μου βγάζε ι την stock. Μήπως πρέπει να πατήσω τπτ στις επιλογές προγραμματιστή;

Σε Stock Rom βρισκεσαι? Δεν εχεις φλασαρει ποτε πριν καποια custom rom & δεν ηταν Rooted η συσκευη? Τη 3.0.2 προσπαθεις να εγκαταστησεις? Αν οχι, προσπαθησε μονο με τη 3.0.2 κι αν συμβαινει το ιδιο θα σου πω τι χρειαζεται...(δοκιμασε μονο με τη twrp 3.0.2 κι αυτη την εκδοση του odin : http://odindownloader.com/download/odin3-v3-09 )

Edited by daitalos

• 2 weeks later...

Δεν ξερω με εχει προβληματισει τελικα η RR στο 10αρι. Ημουν τοσο καιρο με ενα παλιοτερο build και ειχε φτασει σε σημειο οταν το χρησιμοποιεις αρκετη ωρα να ειναι υπερβολικα αργο. Π.χ δεν μπορουσες να μιλησεις στο messenger και να βλεπεις youtube ταυτοχρονα. Κρεμαγε το συμπαν.

Εβαλα το τελευταιο build με καθαρο install αλλα εχω fc και καποια αλλα θεματακια.

daitalos να δοκιμασω λες την Lineage official? Η μηπως να παω σε καποια 6αρα που πιθανως ειναι καλυτερη?

Δεν ξερω με εχει προβληματισει τελικα η RR στο 10αρι. Ημουν τοσο καιρο με ενα παλιοτερο build και ειχε φτασει σε σημειο οταν το χρησιμοποιεις αρκετη ωρα να ειναι υπερβολικα αργο. Π.χ δεν μπορουσες να μιλησεις στο messenger και να βλεπεις youtube ταυτοχρονα. Κρεμαγε το συμπαν.

Εβαλα το τελευταιο build με καθαρο install αλλα εχω fc και καποια αλλα θεματακια.

daitalos να δοκιμασω λες την Lineage official? Η μηπως να παω σε καποια 6αρα που πιθανως ειναι καλυτερη?

Γενικα η RR ειναι βαρια Rom...(και γενικα ολες οι Roms με πολλα μπιχλιμπιδια..Lol)...Προτου προχωρησεις σε εγκατασταση μιας αλλης Rom, μπορεις να δοκιμασεις ..1) Κατεβασε και τρεξε το Power Clean 2) Κατεβασε και τρεξε το Trimmer (fstrim) by AdminseHow {απαιτειται root} 3) Reboot on Recovery και καθαρισε ΜΟΝΟ!! Cache & dalvik 4) κλεισε τις εφαρμογες παρασηνιου & τα animation...Οπωσδηποτε θα δεις διαφορα και ειναι το μονο που μπορουμε να κανουμε για να "καθαρισει" η συσκευη εκτος της εγκαταστασης αλλης Rom φυσικα...Προσωπικα εως στιγμης προτιμω τη LiquidDeathOS 7.1.1 αν και η αναπτυξη της διακοπηκε προσωρινα..Τη προτιμω γιατι ειναι ελαφρια AOSP λειτουργει πολυ σωστα & γρηγορα χωρις περιττες εφαρμογες και μακαρι να αρχισει ξανα ο προγραμματισμος αυτης της Rom...Φυσικα μπορεις να φλασαρεις τη Lineage14.1 weekly & να παιρνεις ενημερωσεις, θα σου προτεινα ομως πριν να δοκιμασεις τη LiquidDeath 7.1.1 να δεις πως τρεχει στη συσκευη σου για μερικες ημερες και αναλογως αποφασιζεις μετα...

το τελευταιο της build ειναι εδω στις 31/3 : https://download.exynos5420.com/LiquidDeathOS/n2awifi/

Gapps οι opengapps Nano 7.1 ειναι καλο πακετο : http://opengapps.org/ _ Root με το Flashable zip του Supersu : http://www.supersu.com/download _ και busybox με το Flashable zip : https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1929852 (Stericson προτιμω), η και απο εδω ( Busybox-1.27.0-YDS-ARM.zip) : https://github.com/yashdsaraf/bb-bot/releases/tag/v1.27.0-YDS-201707091325 _ ...Η Liquiddeath υποστηριζει πληρως υποστρωμα θεματων ( Substratum )..Μια καθαρη εγκατασταση οπωσδηποτε εννοειται...

Τη Lineage14.1 official που δοκιμασα αρκετες φορες τελευταια, λειτουργει κι αυτη σωστα, τα οποια μικρα λαθη διορθωνονται σιγα σιγα σε καθε ενημερωση & γενικα δεν αντιμετωπισα καποιο σοβαρο προβλημα [επειδη προκειται για την 7.1.2 & για να μην αντιμετωπισεις πιθανα το γνωστο "setup wizard stopped" μπορεις να φλασαρεις τις beans gapps 7.1.2 : https://forum.xda-developers.com/android/software/gapps-dynamic-gapps-t3487192 (το mini package ειναι αρκετο) το απευθειας Link Jun 11, 2017 : https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298962437 ]

Oσο για Marshmallow 6 που αναφερεις, η μονη που αξιζει στο picassowifi και λειτουργει σωστα απο οσο θυμαμαι,ειναι η Unofficial Lineage/CyanogenMod 13.0 (n2awifi) : https://forum.xda-developers.com/galaxy-tab-pro-12-10-8/development/6-0-xsm-t520-unofficial-cyanogenmod-13-t3466579 με τελευταιο build 2017/01/14 & η αναπτυξη σταματησε φυσικα εφοσον το team προχωρησε στη N14.1 (ειναι το ιδιο Exynos5420 Dev Team της LineageOS & Liquiddeath) .. H συγκεκριμενη Rom ερχεται prerooted εφοσον τοτε χρησιμοποιουσε ακομη τον κωδικα της Cyanogen, & Lineage στο τελευταιο build )..Kαι αυτη απο οσο θυμαμαι τρεχει καλα σαν Marshmallow 6 ...Χρειαζεται εν ολιγοις μερικες δοκιμες αναγκαιες,εως να βρεις αυτη τη Rom που θα τρεχει πιο σωστα στη συσκευη σου χωρις να σε παρασυρει η γνωμη αλλων... :)

_YΓ: Να σημειωσω πως για τη σωστη εγκατασταση ειναι σημαντικο στο διαμεσο των δυο flash, Rom & Gapps να ΜΗΝ κανουμε καμια αλλη ενεργεια! Θα φλασαρουμε δηλαδη το zip της Rom και ΑΜΕΣΩΣ μετα το zip των Gapps! Δευτερο σημαντικο βημα για να μειωσουμε τις πιθανοτητες λαθων που μπορει να προκυψουν μετα την εγκατασταση στη Rom μας, ειναι με το τελος του καθαρισματος και πριν το flash των δυο zip (Rom & Gapps) να επιλεξουμε Reboot on Recovery!! ....Δηλαδη : twrp > wipe > swipe to factory reset > advanced wipe > dalvik/cache/data/system > Format data > Reboot on Recovery !! twrp > Install > Install Rom/Install Gapps > {προαιρετικα : Install supersu / Install busybox } > wipe cache & dalvik & Reboot system ...Ειναι ακομη πολυ σημαντικο στο πρωτο boot της Rom να ΜΗΝ ενωθουμε αμεσως στον λογαριασμο μας Google πατωντας skip, να παμε αμεσως ρυθμισεις > εφαρμογες πατωντας τις τρεις τελειες επανω δεξια να μας δειξει και τις εφαρμογες συστηματος, και να δωσουμε μια προς μια εφαρμογη ολα τα δικαιωματα και ιδιαιτερα στις εφαρμογες της Google! ...Κατοπιν μπορουμε να ενωθουμε στο λογαριασμο μας...Ολη αυτη η διαδικασια ειναι απαραιτητη για τη σωστη εκατασταση & τη μειωση των πιθανοτητων ολων των λαθων, και κυριως των λαθων που εχουν αμεση σχεση με τις εφαρμογες και τη σωστη λειτουργια τους (ειναι γνωστη η ιστορια πχ. η ταδε εφαρμογη εκλεισε, η δεν ανταποκρινεται & το συνεχες κλεισιμο εφαρμογων που σπαει νευρα κυριολεκτικα)...

Edited by daitalos

Eβαλα την liquid γιατι η τελευταια RR με απογοητευσε.

Φαινεται αρκετα γρηγορη. Ελπιζω να συνεχισει και να μην βγαλει θεματα.

Eβαλα την liquid γιατι η τελευταια RR με απογοητευσε.

Φαινεται αρκετα γρηγορη. Ελπιζω να συνεχισει και να μην βγαλει θεματα.

Αυτό θα το δεις βέβαια στη πορεία μέσα σε μερικές ημέρες το αν τρέχει σωστά δηλαδή(αν έχεις το Nova Launcher βαλτον)... Θα σου πρότεινα να αποθηκεύσεις αυτό τον σύνδεσμο: https://forum.xda-developers.com/android/general/guide-build-prop-tweaks-t3376962

Και να διαβάσεις όταν έχεις χρόνο...Υπαρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε κάθε android(γι αυτό είναι το καλύτερο λειτουργικό) για να βελτιώσουμε την απόδοση του σε διάφορους τομείς & με διάφορους τρόπους...Εδω δεν έχουμε kernel στο 520 ,υπάρχει όμως το buildprop το οποίο χρειάζεται πάντα προσοχή & οπωσδήποτε backup ! των default ρυθμίσεων μας ..

Edited by daitalos

Καλησπέρα στην παρέα.μήπως ξέρει κάποιος πως να απενεργοποιήσω το αυτόματο άνοιγμα της οθόνης; ανοίγω το καπάκι της θήκης και ανάβει η οθόνη.δεν θέλω να γίνεται αυτό.μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Μετα απο 5 μερες με την LiquidDeath, μπορω να πω οτι ειναι καλυτερη και αρκετα πιο ελαφρυα απο την ResurrectionRemix.

ε βέβαια είναι AOSP αυτή και πολύ πιο ελαφριά πιο καθαρό android ..Αν ανοίξουν νέο thread για αυτή όπως είχαν πει πρίν καιρό και πάει στην 7.1.2 με όλα τα χαρακτηριστικά & τις αλλαγές στον kernel & έχουμε weekly updates όπως η Lineage14.1 (by exynos 5420 team) θα είναι ίσως η καλύτερη Rom για τη συσκευή αυτή..Ας ελπίσουμε να τη συνεχίσουν & να μη τη παρατήσουν τελικά...εδω θα φανεί αν υπάρξει κάποια συνέχεια: http://www.exynos5420.com/#/download

ΥΓ: Αν θυμάσαι είχα πει σε παλαιότερο post για τα προβλήματα που δημιουργούνται σε αυτά τα team γιατί όπου λαλούν πολλοί κοκοροι....

Αντικατέστησαν λοιπόν τον Ινδό συντηρητή που τους έκανε άνω κάτω και ήταν ο κύριος λόγος που σταμάτησε η ανάπτυξη της LD και θα συνεχίσουν όπως φαίνεται με νέα Rom AOSP και ίσως με android Ο....Διάβασε εδώ:

http://www.exynos5420.com/#

Edited by daitalos

• 1 month later...
Υπαρχει καμια περιπτωση να δουμε την 8 εμεις?

Πολυ χλωμο εως απιθανο εκτος κι αν τα παιδια του exynos5420 team κανουν καποια τετοια προσπαθεια(αλλωστε ο kernel πλεον υπαρχει & η συσκευη μπορει να τρεξει την εκδοση 8)...Για την Official LineageOS δεν πιστευω πως θα περασει την 7.1.2

_Προσωπικη εκτιμηση , τωρα που ολοι προχωρανε στην εκδοση 8 η samsung θα δωσει τη LP 5.1.1 στο 520 (αν οχι εως τελος σεπτεμβρη που ληγει το Q3 , τοτε εως τελος του χρονου..Η κατασταση εξακολουθει να βρισκεται σε Pending)

Τέλη του ερχόμενου Σεπτέμβρη κλείνω 3 χρόνια με το tab.pro 8.4. Για μένα παραμένει πιστός σύντροφος.Η μπαταρία του έχει βελτιωθεί πολύ με το τελευταίο update πριν μερικούς μήνες.Είναι ακόμα και σήμερα απολαυστικό σε όλα του.
Konakis.

Παιδιά ξέρω ότι έχει ξαναγίνει η ερώτηση αλλά επειδή αυτά αλλάζουν με τον καιρό... Κανένας αξιόπιστος πωλητής με μπαταρίες της προκοπής από Ελλάδα ή εξωτερικό υπάρχει; Την αλλάζω και μόνος μου αλλά βλέπω να παίζει πολύ refurbished. Smartec που ρώτησα μου είπαν 60€ για αντικατάσταση και έκλεισα γρήγορα γρήγορα το τηλέφωνο...

Παιδιά ξέρω ότι έχει ξαναγίνει η ερώτηση αλλά επειδή αυτά αλλάζουν με τον καιρό... Κανένας αξιόπιστος πωλητής με μπαταρίες της προκοπής από Ελλάδα ή εξωτερικό υπάρχει; Την αλλάζω και μόνος μου αλλά βλέπω να παίζει πολύ refurbished. Smartec που ρώτησα μου είπαν 60€ για αντικατάσταση και έκλεισα γρήγορα γρήγορα το τηλέφωνο...

Είχα την ίδια απορία μια που θέλω να αλλάξω κι εγώ τη μπαταρία του 8'4. Σ' αυτή τη λίστα του σκρουτζ όλες δηλώνονται γνήσιες και βρίσκονται σε λογικές τιμές. Είναι όμως γνήσιες; Ξέρει κανείς ποιό είναι έμπιστο μαγαζί;

Είχα την ίδια απορία μια που θέλω να αλλάξω κι εγώ τη μπαταρία του 8'4. Σ' αυτή τη λίστα του σκρουτζ όλες δηλώνονται γνήσιες και βρίσκονται σε λογικές τιμές. Είναι όμως γνήσιες; Ξέρει κανείς ποιό είναι έμπιστο μαγαζί;
Σου στέλνω pm , από εκεί ψωνίζει φίλος μου που κάνει επισκευές κινητών και ορκίζεται για τη γνησιότητα τους. Στο παλιό μου Xperia z1 είχα αλλάξει τη μπαταρία πριν χρόνια και ακόμα πάει τέλεια.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σου στέλνω pm , από εκεί ψωνίζει φίλος μου που κάνει επισκευές κινητών και ορκίζεται για τη γνησιότητα τους. Στο παλιό μου Xperia z1 είχα αλλάξει τη μπαταρία πριν χρόνια και ακόμα πάει τέλεια.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα , μπες στον κόπο και στείλε και από εδώ

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Αυτο που θελουν οι γυναικες ΔΕΝ το ξερουν ουτε οι Ιδιες

οτι κι αν κανεις καντο ΣΩΣΤΑ και με ΤΡΟΠΟ

Εχεις PSP ;;; Θελεις CF;;; τοτε στειλε πμ ;)

Καλησπέρα... κάτοχος του 8.4 το οποίο το είχα παροπλισμένο για αρκετό καιρό με την αηδία την stock...

Πέρασα με odin κλπ την lineage 13 και σε κάποια φάση που είχε πέσει αρκετά η μπαταρία, έκανε ένα reboot από μόνο του και κόλλησε σαν bootloop. Αναγκαστικά του πέρασα άλλη ρομ μετά... αλλα γιατί να το πάθει αυτό? λέτε να σχετίζεται με την μπαταρία?

(Realme X2 pro)Mi 9,Mi Max 3,Mi A2,LG V10 H901,Mi Note 2,Samsung Galaxy S7 Edge, LG V10 , LG G Flex 2 ,Lenovo Vibe Z2 Pro, LG G3,Lenovo Vibe X2, Coolpad F1, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3,

(Samsung Galaxy Tab Pro 8,4)

Γενικά η μαμα μπαταρία του ηταν προβληματική. Ειδικό χαρακτηριστικό, το reboot μολις γύριζες από portrait σε landscape ( με μπαταρία στο 30%).

Sent from my Huawei P10, using Tapatalk.

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Γενικά η μαμα μπαταρία του ηταν προβληματική. Ειδικό χαρακτηριστικό, το reboot μολις γύριζες από portrait σε landscape ( με μπαταρία στο 30%).

Sent from my Huawei P10, using Tapatalk.

Πάντως σε σχέση με πρίν έχει στρώσει κατά πολύ η μπαταρία.

Πριν μπορεί να μου έπεφτε από το 80 στο 60 μέσα σε δέκα λεπτά.

Τώρα το μόνο θέμα είναι αυτό και μάλιστα όταν ήταν κάτω από 30... άρα δεν το αφήνω να πέσει ποτέ κάτω από 30 και όλα καλά.

(Realme X2 pro)Mi 9,Mi Max 3,Mi A2,LG V10 H901,Mi Note 2,Samsung Galaxy S7 Edge, LG V10 , LG G Flex 2 ,Lenovo Vibe Z2 Pro, LG G3,Lenovo Vibe X2, Coolpad F1, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3,

(Samsung Galaxy Tab Pro 8,4)

• The title was changed to Samsung Galaxy Tab Pro 8.4/10.1